HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 vel 2025, 00:58.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 157 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Regije cijele Bosne i Hercegovine
PostPostano: 10 lis 2009, 23:18 

Ceha je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:
Ne. Popis iz 1991. je prošlost. :kava
Imamo Dejtonske granice, pa kome se ne sviđaju neka piše žalbu ovima:
http://bih-x.info/wp-content/slike/Dej% ... orazum.jpg

Privatna imovina je svetinja i to ti nitko u kapitalizmu ne može oduzeti. Ako prognani palestinci još uvijek polažu pravo na to :smajl007
Gle, bilo bi vam puno bolje ustupit onih par posavskih sela, Komušinu i par rubnih naselja Hrvatima to je tako i tako sve srušeno, što će vam to?
U principu u vašem bi bilo interesu da osigurate i nove općine i infrastrukturu za te ljudi (npr Ivanjska, Ljubija) pa da se ljudi mogu vratiti, a da i vi kao društvo možete dobiti više love od poreza. Male su šanse da će Ivanjska (hrv sela sjeverno od Banja Luke) i Ljubija (hrv. sela kod Prijedora) ikad ući u hrv. entitet.
Mislim ne znam, na kraju se možda i izvučete (iako vjerujem u ono oteto prokleto :zubati )

Privatna imovina je svakako svetinja, ako do sada već nije prodata ili zamjenjena kao što je slučaj sa Potkozarjem, (pardon Ivanjskom :zubati ) i okolnim selima sjeverno od Banjaluke.

No privatna imovina ne mora se uvijek poklapati sa granicama. Tako na kraju imaš srpska sela sa hrvatske strane Dunava (Trpinja, Vera, Bobota) i hrvatska sela sa srpske strane Dunava (Sonta, Bački Breg...). Da ne pričam o nekoliko stotina srpskih sela u onom drugom dijelu Hrvatske "područjem posebne državne skrbi", ili o DGG ili o dolini Neretve ili o prstenu oko Sarajeva, ili o Grmeču, ili o Vozući i dolini Krivaje. :utege

Tako da je bolje ne pozivati se na nekakav etnički princip iz 1991. nego držati se realnosti, i sa sadašnjim stanjem krenuti u mirniju i ljepšu budućnost Balkana.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2009, 23:29 

I jedni i drugi imate pravo u koječemu.
No mi se stvarno moramo odlučit po čemu ići:

1. Popis 91. po općinama, tu nema Mostara, Bugojna, Brčkog i mnogo drugog.
2. Popis 91. koji ne poštuje općinske granice, opet puno gradova, čak i jedno Livno bi po tome moglo u bošnjački dio.
3. Stanje 95. i teritoriji koje je držao HVO, taj nam je varijanta još najbolja dosad, no nema Dervente niti mrve kao ni Vareša.
4. Hrvatski kantoni + mješoviti, problematično, nismo dovoljna većina da računamo na dugi rok da Bošnjaci neće preuzet. Ima smisla samo ako bi se išlo na pripajanje istih HR.
5. Svi hr kantoni danas + 1 mješoviti, ne valja jer cijela S. Bosna osta drugima.
6. Popis novi po općinama, ovoga se bojim jer bi se moglo dogodit da neki hrvatski gradovi i ne budu s hrvatskom većinom više, Jajce, Busovača su tu najugroženiji iako su gradovi u rukama Hrvata u općinama su ipak, čini se u Bošnjaci u većini.
7. Stanje 95. - ove tri viška + dio Vareša s Kraljevom Sutjeskom, i još manje prekrajanje za izbacivanje bošnjačkih sela koja su u tim općinama (recimo Kaćuni u Busovači) i dodavanje hrvatskih koja graniče sa onim što smo držali u ratu, za dio Dervente (bez grada) i par sela iz B. Broda i Doboja tražit objedinjavanje u jednu općinu unutar RS dok se ne ukinu entiteti.

Kao što vidite i nije tako lako odredit što mi zapravo hoćemo a ipak ostat konzistentan. Ja sam napravio opciju 7, jer mi se čini kao nešto konkretno i moguće pogotovo ako bi tražili takav hrvatski kanton a ne entitet. On bi obuhvatio gotovo sve Hrvate u BiH, ne bi bili ugroženi nikakvim natalitetima i sl.

Kanton bi sigurno bio bogat. A teško da će nas iko optužit za secesionizam.

Evo zamolio bih i Bošnjake i Srbe koji ovdje sudjeluju da se izjasne o prijedlogu 7.
Dakle ne diramo RS, smanjujemo broj kantona, a pokušavamo obuhvatit u jednom kantonu sva mjesta koja su većinski hrvatska minimalno > 60%. U prijedlogu 7 i Mostar bi morao po pola. Stari i Novi.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2009, 23:33 

Vujadin je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Privatna imovina je svetinja i to ti nitko u kapitalizmu ne može oduzeti. Ako prognani palestinci još uvijek polažu pravo na to :smajl007
Gle, bilo bi vam puno bolje ustupit onih par posavskih sela, Komušinu i par rubnih naselja Hrvatima to je tako i tako sve srušeno, što će vam to?
U principu u vašem bi bilo interesu da osigurate i nove općine i infrastrukturu za te ljudi (npr Ivanjska, Ljubija) pa da se ljudi mogu vratiti, a da i vi kao društvo možete dobiti više love od poreza. Male su šanse da će Ivanjska (hrv sela sjeverno od Banja Luke) i Ljubija (hrv. sela kod Prijedora) ikad ući u hrv. entitet.
Mislim ne znam, na kraju se možda i izvučete (iako vjerujem u ono oteto prokleto :zubati )

Privatna imovina je svakako svetinja, ako do sada već nije prodata ili zamjenjena kao što je slučaj sa Potkozarjem, (pardon Ivanjskom :zubati ) i okolnim selima sjeverno od Banjaluke.
No privatna imovina ne mora se uvijek poklapati sa granicama. Tako na kraju imaš srpska sela sa hrvatske strane Dunava (Trpinja, Vera, Bobota) i hrvatska sela sa srpske strane Dunava (Sonta, Bački Breg...). Da ne pričam o nekoliko stotina srpskih sela u onom drugom dijelu Hrvatske "područjem posebne državne skrbi", ili o DGG ili o dolini Neretve ili o prstenu oko Sarajeva, ili o Grmeču, ili o Vozući i dolini Krivaje. :utege
Tako da je bolje ne pozivati se na nekakav etnički princip iz 1991. nego držati se realnosti, i sa sadašnjim stanjem krenuti u mirniju i ljepšu budućnost Balkana.

Privatna imovina se definitivno ne treba poklapati s granicama. Prođi cestom od Broda prema Doboju. Tamo gdje stabla rastu usred cesta. Mislim da tamo nije ništa prodano.
Što se mene tiče, treba uvažiti realnost. Al Posavinu (tako da vama ostane koridor), Komušinu i par pograničnih sela bi nam trebali vratit. Mi smo vama vratili jug Banja Luke, Mrkonjić, Šipovo, Jezero, Ribnik, Istočni Drvar i Petrovac u Daytonu :kava
Naselja tipa Ivanjska, Ljubija i Kotor Varoš će vjerojatno ostati bez svojih prijeratnih stanovnika. Al kažem, to je više na vašu štetu nego korist.
P.S. Naravno da državne (a pogotovo ne entitetske) granice ne moraju biti i etničke. Ovo je u principu primjer gdje kontrolirate ruševine i ništa vas ne bi došlo povlačenje s istih. Neku naknadu za to biste trebali dobiti.
A što se tiče Sarajeva, riješite to s njima, imate moju potporu tu :zubati :zivili :ujko

Vrh

PostPostano: 10 lis 2009, 23:48 

Ceha je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Privatna imovina se definitivno ne treba poklapati s granicama. Prođi cestom od Broda prema Doboju. Tamo gdje stabla rastu usred cesta. Mislim da tamo nije ništa prodano.
Što se mene tiče, treba uvažiti realnost. Al Posavinu (tako da vama ostane koridor), Komušinu i par pograničnih sela bi nam trebali vratit. Mi smo vama vratili jug Banja Luke, Mrkonjić, Šipovo, Jezero, Ribnik, Istočni Drvar i Petrovac u Daytonu :kava
Naselja tipa Ivanjska, Ljubija i Kotor Varoš će vjerojatno ostati bez svojih prijeratnih stanovnika. Al kažem, to je više na vašu štetu nego korist.
P.S. Naravno da državne (a pogotovo ne entitetske) granice ne moraju biti i etničke. Ovo je u principu primjer gdje kontrolirate ruševine i ništa vas ne bi došlo povlačenje s istih. Neku naknadu za to biste trebali dobiti.
A što se tiče Sarajeva, riješite to s njima, imate moju potporu tu :zubati :zivili :ujko

Mi smo u Dejtonu predali Federaciji Odžak, koridor do Goražda, sarajevsku Grbavicu, Ilidžu, Ilijaš, Vogošću... malo li je. :neznam
Uglavnom smo se tad raskusurali i sa vama i sa Bošnjacima.
Bilo kakva naknadna promjena entitetske granice može samo destabilizirati BiH i cijeli region.
Tako da se vi trebate fokusirat na vašu i bošnjačku Federaciju i kako je reformisati i srediti na zadovoljstvo i vas i njih.
Mi prihvatamo svaki dogovor u vezi susjedne Federacije koji je prethodno prihvaćen od vas i Bošnjaka. :zivili

Vrh

PostPostano: 10 lis 2009, 23:55 

Junuz Djipalo je napisao/la:
I jedni i drugi imate pravo u koječemu.
No mi se stvarno moramo odlučit po čemu ići:
1. Popis 91. po općinama, tu nema Mostara, Bugojna, Brčkog i mnogo drugog.
2. Popis 91. koji ne poštuje općinske granice, opet puno gradova, čak i jedno Livno bi po tome moglo u bošnjački dio.
3. Stanje 95. i teritoriji koje je držao HVO, taj nam je varijanta još najbolja dosad, no nema Dervente niti mrve kao ni Vareša.
4. Hrvatski kantoni + mješoviti, problematično, nismo dovoljna većina da računamo na dugi rok da Bošnjaci neće preuzet. Ima smisla samo ako bi se išlo na pripajanje istih HR.
5. Svi hr kantoni danas + 1 mješoviti, ne valja jer cijela S. Bosna osta drugima.
6. Popis novi po općinama, ovoga se bojim jer bi se moglo dogodit da neki hrvatski gradovi i ne budu s hrvatskom većinom više, Jajce, Busovača su tu najugroženiji iako su gradovi u rukama Hrvata u općinama su ipak, čini se u Bošnjaci u većini.
7. Stanje 95. - ove tri viška + dio Vareša s Kraljevom Sutjeskom, i još manje prekrajanje za izbacivanje bošnjačkih sela koja su u tim općinama (recimo Kaćuni u Busovači) i dodavanje hrvatskih koja graniče sa onim što smo držali u ratu, za dio Dervente (bez grada) i par sela iz B. Broda i Doboja tražit objedinjavanje u jednu općinu unutar RS dok se ne ukinu entiteti.
Kao što vidite i nije tako lako odredit što mi zapravo hoćemo a ipak ostat konzistentan. Ja sam napravio opciju 7, jer mi se čini kao nešto konkretno i moguće pogotovo ako bi tražili takav hrvatski kanton a ne entitet. On bi obuhvatio gotovo sve Hrvate u BiH, ne bi bili ugroženi nikakvim natalitetima i sl.
Kanton bi sigurno bio bogat. A teško da će nas iko optužit za secesionizam.
Evo zamolio bih i Bošnjake i Srbe koji ovdje sudjeluju da se izjasne o prijedlogu 7.
Dakle ne diramo RS, smanjujemo broj kantona, a pokušavamo obuhvatit u jednom kantonu sva mjesta koja su većinski hrvatska minimalno > 60%. U prijedlogu 7 i Mostar bi morao po pola. Stari i Novi.

7 verzija je jedina koja uzima u obzir dogovaranje i trgovinu :zubati
Stanje 95 je realno. E sad, ono što nama treba su izmjene tog stanja po popisu iz 91. Pod tim mislim pripajanje graničnih sela i naselja kojih možemo.
Po meni bi dogovor sa Srbima trebao biti drugi par rukava, nakon što riješimo zelene (jer to je goruće). Ili možda istovremeno i s jednima pričat.
Koliko mi se čini iz trenutka u trenutak Federacija prestaje postojati, a gledajući natalitetne brojke ovo je vjerojatno najbolji trenutak zelenima da povuku granice (dobili su većinu u dosta naših općina, nije im još počelo iseljavanje niti ih stiže natalitet).
Ali možda im to nije još došlo u glavu, pa :zubati
Sa srbima je trenutno teško doć do bilo kakvih ustupaka, al :zivili
Treba nekako stvari okrenuti na ekonomsku stranu i možda osigurati i novčane obveze radi preuzimanja istih.
Ajmo biti realni, srbima posavina bez koridora ne treba. To je ruševina.
Što će muslimanima srednja bosna ako skuže da nas ne mogu "poklopit" ?
95 s modifikacijama je ok riješenje.
Samo mi se onda trebamo izboriti da u te modifikacije uđe i što veći komad Posavine, Komušina, par graničnih sela (aka Majdan, Stjepan Krst..) sa srbima, te gradovi i sela koje su Muslimani očistili od Hrvata (tipa Vareš, Guča Gora, travnička naselja, sela oko Uskoplja, kliške i konjičke župe, bugojanska naselja, fojnička naselja, kraljeva sutjeska itd).
Jer gle, po popisu iz 91 ima puno više hrvatskih sela pod muslim. dominacijom nego obratno (Soli, zenička sela, Vareš, k.Sutjeska, Konjic, dijelovi istočnog Mostara, dijelovi N.Travnika, Travnik, Bugojno, Fojnica, dijelovi Uskoplja, dijelovi Viteza,dijelovi Sarajeva, itd...)
Muslimana je bilo nešto u Livnu, jugu Jajca, oko Mostara, grada Stocca, sjever Čapljine i istok Rame. To ti je to.
Ispravi me ako sam nešto pogriješio.
P.S. Nema govora o nekoj novoj županiji unutar Federacije, zar ne vidiš kako smo preglasavani. Jedino ako je prijelazno rješenje.
P.P.S. Mostar je hrvatski grad sa hrvatskom većinom. Otcjepljenje istočnih djelova žele muslimani. Taj ustupak (ako će do njega trebati doći) im moramo skupo prodati. Ako ne, to je sve samo jedan hrvatski grad :zubati
Čovječe, pa iselili bi oni svi i iz Istočnog Mostara i Jablanice i Konjica da to uđe u Herceg Bosnu. Ionako već kapaju u Sarajevo. Tad bi samo poplava bila :smajl007
P.P.P.S Ove tri viška nismo ludi da damo dok za njih ne dobijemo isti postatak negdje drugdje. Dakle posavina i dobri komadi Srednje Bosne. S time da bi jug općina Uništa i neka Glamočka naselja trebala ostati naša (u Glamoču će skoro bit Hrv većina :ujko )

Vrh

PostPostano: 10 lis 2009, 23:59 

Vujadin je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Mi smo u Dejtonu predali Federaciji Odžak, koridor do Goražda, sarajevsku Grbavicu, Ilidžu, Ilijaš, Vogošću... malo li je. :neznam
Uglavnom smo se tad raskusurali i sa vama i sa Bošnjacima.
Bilo kakva naknadna promjena entitetske granice može samo destabilizirati BiH i cijeli region.
Tako da se vi trebate fokusirat na vašu i bošnjačku Federaciju i kako je reformisati i srediti na zadovoljstvo i vas i njih.
Mi prihvatamo svaki dogovor u vezi susjedne Federacije koji je prethodno prihvaćen od vas i Bošnjaka. :zivili

Prije Daytona ste držali 46% BiH, nakon Daytona 49%. http://en.wikipedia.org/wiki/Dayton_agreement Territorial changes i ko je kome što dao.
Ne mislim da bi promjene entitetske granice destabilizirale bilo što. Ali kao što rekoh ok mi je i da prvo riješimo probleme sa Bošnjacima pa da onda sjednemo s vama i riješimo što se da riješiti.
Imate nešto što vam ne treba, a nam a bi koristilo. Ljudi smo, dogovorit ćemo se :basket

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 00:18 

Da ne filozofiram previše http://en.wikipedia.org/wiki/File:Montgomery_b.png žuto ti je linija kontrole HVOa.
Mi trebamo naplatiti ove dijelove Donjeg Vakufa, Bosanskog Petrovca i Bihaća (danas dio općine, inače Zapadni Drvar oko Martin Broda) koje smo držali, kao i pobrati neke ustupke za Istočni Drvar, Petrovac, Ribnik, Mrkonjić, Šipovo, Kupres(RS), Jezero i jug Banje Luke.
Tek kad dobijemo nešto za to onda možemo pregovarati o daljnjoj trampi za naša sela iz 95.
Pa Junuze jesi ti normalan, ti bi im odma sve dao pa onda ako nešto dobijemo ?
To je bio stav naših pregovarača u Daytonu, pa pogle gdje smo sada.
Dakle da rekapituliram.
Žuta linija HVOa + ustupci radi Daytona otvaraju pregovore. Dalje po postotku i trampe u ovisnosti za stanje sela iz 91 (ili kao što netko voli reći, tradicionalna područja natrag nama :zivili )
Svim sredstvima da dobijemo što više.

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 00:21 

Ovdje su neki stari popisi http://en.wikipedia.org/wiki/Croatian_percentage_in_Bosnian-Herzegovian_municipalities_1953-1961

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 00:38 

Ceha je napisao/la:
Da ne filozofiram previše http://en.wikipedia.org/wiki/File:Montgomery_b.png žuto ti je linija kontrole HVOa.
Mi trebamo naplatiti ove dijelove Donjeg Vakufa, Bosanskog Petrovca i Bihaća (danas dio općine, inače Zapadni Drvar oko Martin Broda) koje smo držali, kao i pobrati neke ustupke za Istočni Drvar, Petrovac, Ribnik, Mrkonjić, Šipovo, Kupres(RS), Jezero i jug Banje Luke.
Tek kad dobijemo nešto za to onda možemo pregovarati o daljnjoj trampi za naša sela iz 95.
Dakle da rekapituliram.
Žuta linija HVOa + ustupci radi Daytona otvaraju pregovore. Dalje po postotku i trampe u ovisnosti za stanje sela iz 91 (ili kao što netko voli reći, tradicionalna područja natrag nama :zivili )

Da to lijepo izgleda, pogotovo ako se podebljaju malo ove enklave u središnjoj Bosni. A od RS tražit općinu kako sam već rekao da se i Posavci smire, da ne misle da Hrvati nisu uz njih.

Za očekivat je ukidanje entiteta, točnije transformaciju RS u jedan kanton u Federaciji s možda vlastitom policijom. Zato tvrdim da je i kanton dovoljan.

Općenito mislim da se ne treba borit više za postotke nego za ljude. Da se obuhvati što više Hrvata sa tim kantonom. Nije nešto prevelik ovako kako smo opisali a zbog silnih enklava, od kojih oni i nemaju ništa ne mogu nas optuživat za secesionizam. I ne vidim razloga za Bošnjake da se nešto bune, ako ovako nastavi ostat će bez Mostara a možda i bez Federacije i BiH kao države, barem ćemo mi podržavat rušenje istih.

A u slučaju dogovora imali bi opet ako ne saveznike barem nekoga ko neće radit protiv njih.

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 00:48 

Ceha je napisao/la:

E šta bi od moje Zenice, 53. hrvatska a 93. mudžahedinska... Samo 40 godina.

A još 70-tih se planirao u njoj atentat na Tita...

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 01:31 

Ceha je napisao/la:
Dakle da rekapituliram.

Da to lijepo izgleda, pogotovo ako se podebljaju malo ove enklave u središnjoj Bosni. A od RS tražit općinu kako sam već rekao da se i Posavci smire, da ne misle da Hrvati nisu uz njih.

Za očekivat je ukidanje entiteta, točnije transformaciju RS u jedan kanton u Federaciji s možda vlastitom policijom. Zato tvrdim da je i kanton dovoljan.

Općenito mislim da se ne treba borit više za postotke nego za ljude. Da se obuhvati što više Hrvata sa tim kantonom. Nije nešto prevelik ovako kako smo opisali a zbog silnih enklava, od kojih oni i nemaju ništa ne mogu nas optuživat za secesionizam. I ne vidim razloga za Bošnjake da se nešto bune, ako ovako nastavi ostat će bez Mostara a možda i bez Federacije i BiH kao države, barem ćemo mi podržavat rušenje istih.

A u slučaju dogovora imali bi opet ako ne saveznike barem nekoga ko neće radit protiv njih.

Tako nekako. Samo treba paziti postotke, jer inače ćemo za ova tri krša dobiti pola šupe :zubati Ono, ne baš pristajati na sve i izboriti se za svako selo. Uništa, kao i sam Glamoč bi mogli ostati.
A tko zna u kojem su filmu zeleni.
Vidjet ćemo :zivili

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 01:33 

Ceha je napisao/la:

E šta bi od moje Zenice, 53. hrvatska a 93. mudžahedinska... Samo 40 godina.
A još 70-tih se planirao u njoj atentat na Tita...

A gle, uskoro će im odobrit vize pa će se malo počistiti :ujko
Ali gledao sam, ne stojimo mi ni tako loše tamo. Na zadnjim izborima smo dosta mandata osvojili....

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 01:47 

Ceha je napisao/la:
frane je napisao/la:
3 federalne jedinice s diskontinuitetom teritorija :punk

slika

posteno ? :zubati

Iskreno nije :kava
Mislim pod a nije ostvarivo jer ovo više nije 1991, a sad ću ti reć i zašto nije pošteno.
Sva sela Ljubija, Zavalje itd kod Bihaća su jednostavno pripojena Bihaću. Nema teoretske šanse da se ta sela pripoje nama, ali za njih se bar nešto trebalo dobit (ono, koliko Hrvata izvan entiteta, toliko i u):zivili
Općina Ivanjska kod Banja Luke, se komotno mogla produžiti do banjalučkih predgrađa. A kad bi dobili nju, zašto ne bi dobili i Zavalje i Ljubiju ? :) ne moze se sve dobit
Kotor-Varoš nije označen kao hrvatski. sam grad je imao srpsku relativni vecinu
Srpsko selo Pelagićevo kraj Gradačca je dodijeljeno muslimanima iako je dio Posavine, a srbi su u isto planiski naseljavani. To je trebalo biti dio općine Tramošnica. zasto ? eto nek srpsko selo nek ide muslimanima
Modriča je ostala izvan hrvatske zone. da ali su uglavnom hrvatska sela u hr Zonu a i hrvata u samoj Modrici je bilo samo 10%
Donje Ravne (to ti je ovaj južni dio Brčkog) je ostao izvan hrvatske zone.da ,zao mi je ali kako ih pripojiti s ostatkom posavine i kompatknih hr sela kada su odvojeni
Hrvatska sela u općinama Ćelebić i oko Tuzle (planirana općina Soli) nisu ušla u hrvatsku zonu. ne jer ona gravitiraju Tuzli u kojoj je more bosnjaka ,
Imaš i par hrvatskih naselja blizu Ilijaša, za koje se bar nešto moglo dobiti. objasni kako pripojiti ta sela u hr federalnoj jedinici ??
Uništa (to ti je ono hrvatsko selo u općini Grahovo s hrvatske strane Dinare) nije ušlo u hrv zonu. Unista bi tribala uci u sastav RH jer je ona izolirana od ostatka BiH .
Jajce je isto trebalo obuhvatiti i ono hrv. selo kod Mrkonjića (ne Majdan nego ono drugo, iako sada ne obuhvaća niti jedno). je radi se o Majdanu ,ali bi onda tribali i nama pripojiti srpsko selo Maglajdol
Nisu priključena hrvatska sela u općini Zenica, a muslimansa na sjeveru Viteza su izuzeta.mislin da jesan pripojio Cajdras i to je jedino sto bi se moglo za Zenicu.
Nije uključeno Bugojno, koje je imalo hrvatsku većinu u zbroju svih gradskih mjesnih zajednica (to ti je grad s prigrađima).opcina Bugojno je bila prava leopardova koza, ide muslimansko selo pa hrvatsko itd ,tesko
Nisu uključene niti kliške župe na sjeveru Konjica, znam da bi presjekle zelene ,al :zivili :zivili mislin da jesan par sela
Kao niti naša enklava iznad Konjica koju je do kraja rata držao HVO (Zabrđe, Turija i Zaslivlje) naravno ne ,kad su enklave
Nije dodano zaleđe Dubrovnika kao i ovo hrvatsko selo dole (većino pusta zemlja, srbi htjeli gradit vikendice).to su sva srpska sela

Zelenima si mogao dati Bijeljinu, Ugljevik, Vlasenicu i Rogaticu u istočnoj Bosni :ujko kao i ona zelena nevesinjska sela, te Teslić. dao sam im dosta cijelo Podrinje
Al da ponovim karta je totalno neostvariva.
I ima malo previše nelogičnosti, čak za 91.

ja mislin da si ti u svemu tome totalno nelogican ,trazis da neka sela tipa Ljubija ili Zavalje kod Bihaca ude u Hr zonu tj entitet ? ali ta su sela potpuno izolirana i potopljena u moru srpskih ili muslimanski sela ,objasni kako bi ti to ostvarija ?
jos sam ukljucija i Dobretici sa Jajcom ,ali Dobretici su isto prometno izolirani od Jajca ,
nije isto gledati ovakvu etnicku administrativnu kartu i topografsku koja je daleko realnija od ove .

kad trazis bas sva hr naselja zasto onda ne dajes srbima i njihova sela na jugu Kupresa (Ravno i Vukovsko) ? koja su isto prometno izolirana .zasto im ne dati i ono njihovo selo kod Tomislavgrada (Rascani )? ili pak Klepci ,Prebilovci , mores isto tom tvojom logikom slobodno muslimanima dati Oplicice ,Gubavicu ,Gradska kod Ljubuskog .
ne mozes imati sve sto zelis a nista ponuditi .

da se nije ratovalo i da se u miru dogovorilo razgranicenje ,moja karta bi bila najpravednija uz mozda jos neke sitne promjene.

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 02:04 

frane je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Iskreno nije :kava
Mislim pod a nije ostvarivo jer ovo više nije 1991, a sad ću ti reć i zašto nije pošteno.
Sva sela Ljubija, Zavalje itd kod Bihaća su jednostavno pripojena Bihaću. Nema teoretske šanse da se ta sela pripoje nama, ali za njih se bar nešto trebalo dobit (ono, koliko Hrvata izvan entiteta, toliko i u):zivili
Općina Ivanjska kod Banja Luke, se komotno mogla produžiti do banjalučkih predgrađa. A kad bi dobili nju, zašto ne bi dobili i Zavalje i Ljubiju ? :) ne moze se sve dobitMa to je ok, ali nešto za uzvrat
Kotor-Varoš nije označen kao hrvatski. sam grad je imao srpsku relativni vecinu
U Kotor Varošu (naselju grad) je bilo prije rata 2522 Srba i 2432 Hrvata. 1981 je to naselje imalo hrvatsku većinu. Sva hrvatska naselja su prigradska i nalaze se u prstenu oko grada (što pokazuje kako je došlo do promjene). U mjesnoj zajednici Kotor Varoš(grad i prigrađe) Hrvati su bili većina od 5205 prema 2256 Srba (evo ti link http://www.fzs.ba/Podaci/nacion%20po%20mjesnim.pdf

Srpsko selo Pelagićevo kraj Gradačca je dodijeljeno muslimanima iako je dio Posavine, a srbi su u isto planiski naseljavani. To je trebalo biti dio općine Tramošnica. zasto ? eto nek srpsko selo nek ide muslimanimaPosavina, pusti to je selo planski naseljavano srbima da bi se ojačalo. A nema smisla da postoji zeleni klin u našem mesu
Modriča je ostala izvan hrvatske zone. da ali su uglavnom hrvatska sela u hr Zonu a i hrvata u samoj Modrici je bilo samo 10%Dobro to stoji. Samo kao dio cjeline bi bilo super da i ona uđe.
Donje Ravne (to ti je ovaj južni dio Brčkog) je ostao izvan hrvatske zone.da ,zao mi je ali kako ih pripojiti s ostatkom posavine i kompatknih hr sela kada su odvojeni Enlava kao i druge? Ako može Ivanjska mogu i Donje Ravne
Hrvatska sela u općinama Ćelebić i oko Tuzle (planirana općina Soli) nisu ušla u hrvatsku zonu. ne jer ona gravitiraju Tuzli u kojoj je more bosnjaka ,Isti argument mogu Srbi uzeti za Ivanjsku. Ukoliko već daješ Soli onda pojačaj recimo Bugojno.
Imaš i par hrvatskih naselja blizu Ilijaša, za koje se bar nešto moglo dobiti. objasni kako pripojiti ta sela u hr federalnoj jedinici ?? Enklava?
Uništa (to ti je ono hrvatsko selo u općini Grahovo s hrvatske strane Dinare) nije ušlo u hrv zonu. Unista bi tribala uci u sastav RH jer je ona izolirana od ostatka BiH .Tu se potpuno slažemo
Jajce je isto trebalo obuhvatiti i ono hrv. selo kod Mrkonjića (ne Majdan nego ono drugo, iako sada ne obuhvaća niti jedno). je radi se o Majdanu ,ali bi onda tribali i nama pripojiti srpsko selo MaglajdolAko je omjer stanovnika povoljan?
Nisu priključena hrvatska sela u općini Zenica, a muslimansa na sjeveru Viteza su izuzeta.mislin da jesan pripojio Cajdras i to je jedino sto bi se moglo za Zenicu.Tu imaš pravo
Nije uključeno Bugojno, koje je imalo hrvatsku većinu u zbroju svih gradskih mjesnih zajednica (to ti je grad s prigrađima).opcina Bugojno je bila prava leopardova koza, ide muslimansko selo pa hrvatsko itd ,tesko Pa na razini povlačenja u drugim općinama tipa Soli ili Ljubija kod Prijedora uzet Bugojno
Nisu uključene niti kliške župe na sjeveru Konjica, znam da bi presjekle zelene ,al :zivili :zivili mislin da jesan par selaMoglo se i više :pepam
Kao niti naša enklava iznad Konjica koju je do kraja rata držao HVO (Zabrđe, Turija i Zaslivlje) naravno ne ,kad su enklaveNe kužim, zašto bi neka enklava tipa Usora mogla postojati, a Turija ne?
Nije dodano zaleđe Dubrovnika kao i ovo hrvatsko selo dole (većino pusta zemlja, srbi htjeli gradit vikendice).to su sva srpska sela Jesu i? Neka hrvatska su ostala srbima ili muslimanima
Zelenima si mogao dati Bijeljinu, Ugljevik, Vlasenicu i Rogaticu u istočnoj Bosni :ujko kao i ona zelena nevesinjska sela, te Teslić. dao sam im dosta cijelo PodrinjeU nekim djelovima (poput Ruda, Čajniča si bio i prevelikodušan :zivili . Al ne, ok bi bilo da je isti princip. Vlasenica i Rogatica su bile prije rata većinski muslim. općine
Al da ponovim karta je totalno neostvariva.
I ima malo previše nelogičnosti, čak za 91.

ja mislin da si ti u svemu tome totalno nelogican ,trazis da neka sela tipa Ljubija ili Zavalje kod Bihaca ude u Hr zonu tj entitet ? ali ta su sela potpuno izolirana i potopljena u moru srpskih ili muslimanski sela ,objasni kako bi ti to ostvarija ?Zavalje kod Bihaća je odma uz Hrvatsku granicu. Da bar na potopljenim selima prosperiramo. A ovo su cijele nekdašnje općine
jos sam ukljucija i Dobretici sa Jajcom ,ali Dobretici su isto prometno izolirani od Jajca ,
nije isto gledati ovakvu etnicku administrativnu kartu i topografsku koja je daleko realnija od ove .Dobro, uvijek se cesta da napraviti. Dobretići su do 60tih bili dio općine Jajce.
kad trazis bas sva hr naselja zasto onda ne dajes srbima i njihova sela na jugu Kupresa (Ravno i Vukovsko) ? koja su isto prometno izolirana .zasto im ne dati i ono njihovo selo kod Tomislavgrada (Rascani )? ili pak Klepci ,Prebilovci , mores isto tom tvojom logikom slobodno muslimanima dati Oplicice ,Gubavicu ,Gradska kod Ljubuskog .
ne mozes imati sve sto zelis a nista ponuditi .Sve pet, samo mislim da si premalo dobio za ustupke koje si dao.
da se nije ratovalo i da se u miru dogovorilo razgranicenje ,moja karta bi bila najpravednija uz mozda jos neke sitne promjene.

Dosta promjena. Načela su ok. Samo ima cijeli niz sela koji bi se dao drugačije postaviti. Karta nije loša, ali može se i bolje (da nije bilo rata)

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 09:47 

Ceha je napisao/la:
............
Dosta promjena. Načela su ok. Samo ima cijeli niz sela koji bi se dao drugačije postaviti. Karta nije loša, ali može se i bolje (da nije bilo rata)

ok,imas svoje vidinje, al nisi odgovorija na ovo:
bili ti njima onda dao ta naselja ? ja ne .

Citat:
Sve pet, samo mislim da si premalo dobio za ustupke koje si dao.

na toj mojoj karti u hrvatskom entitetu bi bili sigurno preko 90% svih hrvata BiH .

za crtanje nove karte bi se tribalo znati danasnje stanje ,dosta stvari su se izmjenile .

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 12:48 

Ceha je napisao/la:
markosplit je napisao/la:
Te svoje "jugiće" ostavi sebi za ustaske price u krcmi.
U BiH je debela manjina i 25%(npr. ko je ikad cuo da bosnjaci svojataju gradisku gdje ih ima 26%) a hrvata npr. u opcini jablanici ima 18%
Ti samo gledas da bi prekroio granice pa makar one ne imale nikakvog smisla kao na primjeru koji si naveo za stolac.
Ti bi vise od pola neumskih hrvata stavio u opcinu stolac samo da bi hrvati tu imali vecinu, iako oni ne gravitiraju stolcu.
Po tvome onda bi opcina neum ima oko 2000 stanovnika.
Opcina ravno u danasnjim granicama je 1991.g. ima apsolutnu vecinu srba.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Ravno
Znaci od ravnog bi ti dodao koje naselje i stolcu jel?
Ja saam rekao da su granice prekrajane na hrvatsku stetu, ali ne i vecina njih.
Pitao sam te da mi navedes tocno kako bi promijenio granice opcina da bi hrvati cinili vecinu.
Znaci opcini travnik bi trebalo ubaciti 5695 hrvata da bi bili izjednaceni sa muslimanima.
Opcini uskoplje 3357 hrvata, opcini jablanica 6808 hrvata, opcini konjic 12302 hrvata...
Ovo je etnicki sastav herceg bosne:
Hrvati - 543.193 ili 46.05 %
Bošnjaci - 368,340 ili 31.23 %
Srbi - 194,045 ili 16.45 %
Ostali - 73,816 ili 6.25 %
Pa zar nemozete napravit jednu postenu herceg bosnu u kojoj bi hrvati bili uvjerljiva apsolutna vecina.
Evo samo zamjenis hrvate (u muslimane), bosnjake (u srbe) i srbe (u hrvate) i dobivas otprilike stanje danasnje bih.
Zalite se svi osim bosnjaka da se treba raspasti drzava. Tako bi se svi žalili osim hrvata da se herceg bosna treba raspasti.
Sta se osvrces na banovinu, to je bilo 50 godina prije, 1991. je bilo potpuno drugacije stanje.

Prvo, kako si dobio ove brojke? Sumnjam da si išao zbrajati svako selo sa ove karte. Te brojke nisu točne.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_R ... rceg-Bosna
2 puta si rekao da podatci nisu tocni, ali nijedan put nisi rekao svoje brojke
Drugo, podaci na bs wiki za općinu Ravno su krivi. Općina ravno je napravljena poslije rata od djelova općine trebinje, i to tako da su neka naselja bila prepolovljena, dijeljena i slično. U gornjem hrvatskom dijelu je bilo više ljudi, a donji dio koji i nije dio stare općine Ravno su bili manje više vikendaši. Inače dio stare općine Ravno je ostao u Trebinjskoj općini.
Ali sada ću ilustrirati zbrajanje.
Gledaj. Imaš selo sa 4 zelena, 3 plava i 1 crvenim čovjekom. Pripojiš mu selo u kojem ima 2 plava i 3 crvena (dakle selo u kojem su crveni u većini). Novo selo ima 5 plavih, 4 zelena i 4 crvena. Dakle Plavo selo :zivili Ti još moram crtati? S time da ću ponoviti još jednom da su podaci na bošnjačkoj wiki za Ravno krivi.
Sve u redu, samo mozes li ti meni rec koji su pravi podatci?
A što se tiče udaljenosti, gravitacije i povezanosti, jedna cesta i to ti je to. Pa hrvatski su prostori bili zanemareni skoro 100ak godina (od 1.jugoslavije), a nisu baš bili i nešto mažene za vrijeme osmanskog carstva, zar ne? (biti ću malo plastičan pa ću dodatno pojasniti da je usporedba sa cestom simplifikacija, no ako ti to pomaže da shvatiš :pepam )
Treće, sve granice koje su mogle biti prekrojene su prekrajane na hrvatsku štetu. To možeš vidjeti na općinskoj karti iz 1991. Nema niti jednog suprotnog primjera (ajd probaj nać neki).
Nikad nisam rekao da granice nisu mijenjane na stetu hrvata. Samo sam rekao da nisu sve granice mijenjane.
Četvrto, povlačenje novih granica općina zbilja nije neki problem. Da skratim priču na području središnjobosanske županije je prije rata bilo 131 tisuća Hrvata i 146 tisuća bošnjaka. To je područje bez Kotor Varoša, hrvatskih sela u općini Mrkonjić grad, hrvatskih sela u općini Visoko kao i bez Žepča s Novim Šeerom (koje ima hrv većinu), Usore (koja ima hrv) većinu, Kraljeve sutjeske (koja je imala hrv većinu 1991), i Vareša s olovskim selima(koji je imao hrv većinu 1991), kao i bez pograničnih naselja u općinama ali sa Donjim Vakufom s 13000 muslimana koji nije trebao biti dio Herceg Bosne.
Dakle imaš prostor s čistom hrvatskom većinom (131+sve enklave i granična sela=153 naprema 133). Pa čovječe ne da tu svaka općina može imati hrvatsku većinu, nego :zivili
Opet ne shvacas, kako ti ikojoj opicini u srednjoj bosni mos pridodati neka sela iz varesa, zepca, usore ili kotor varosa, kad jednostavno te opcine ne granice medusobno.
Jablanica i Konjic su u Hercegovini i tu :zivili Pa da, poglavnikova opcina mora biti cijela u herceg bosni. I kakanj je bosna pa se moze djeliti, jeli ti to koristis dvojne kriterije kako koji ti pase?
Ali daj da ti još jednom ponovim jer si se zaletio grlom u jagode ovo http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/36/HzB.GIF
je karta Herceg Bosne iz 1991. Šanse da se dobije entitet u ovakvim granicama su manje od nule.
Ali to ne znači da bi mi trebali odustati od bilo kojeg sela s tih područja. Svako naselje ima svoju povijest, tradiciju i što manje ih trebamo ispustiti. To ti je ujedno i odgovor na pitanje s banovinom.
Ne znam je li ko čitao holbrukove memoare, ali nakon što su otkrili da je silajdžić platio daytonske trampe sa HVOovim teritorijem (5% BiH, Mrkonjić, Šipovo, Ribnik, Istočni Drvar, Jezero i Petrovac), Tuđman i co su odbacili sporazum (barem tako tvrdi Hol).
I sada usred noći nazove predsjednik Clinton Tuđmana, biste li mogli odustati od područja koja ionako nisu tradicionalno hrvatska (a da naravno ne dobijete ništa natrag). Priča ide da je Tuđman pristao, ali da je tražio da i Muslimani nešto daju, a i barem nešto malo za uzvrat. Dobio je dio Odžaka i djelić Šamca. Niti 1 %. Zato se treba naglasiti za svako selo čije je i čije je bilo.
Da se ne bi ponovilo.
I još da ponovim brojke o HB-u su ti krive. Gdje si samo našao 200 000 Srba? A i 370 000 tisuća muslimana je uveliko pretjerana brojka (bilo ih je 133 tisuće u srednjoj bosni, možda 100 ak tisuća (al ovo je napamet) u Hercegovini i možda 10 tisuća u Posavini). Eno stavija sam ti na pocetku samo neznam jeli to koji "jugić" pisao
Malo si puka :smajl047

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 14:13 

frane je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
............

ok,imas svoje vidinje, al nisi odgovorija na ovo:
bili ti njima onda dao ta naselja ? ja ne .
Citat:
Sve pet, samo mislim da si premalo dobio za ustupke koje si dao.

na toj mojoj karti u hrvatskom entitetu bi bili sigurno preko 90% svih hrvata BiH .
za crtanje nove karte bi se tribalo znati danasnje stanje ,dosta stvari su se izmjenile .

Jer smatram da je razmišljanje na taj način pogreška. I muslimani i srbi su u ovom ratu (i poraću) gledali pokupiti što više teritorija (bez obzira čiji je prije bio) jedino smo mi imali kalkulacije, tipa nesmije se u Jablanicu, tamo ima previše muslimana, pa što će svijet reć itd. Zato smo mi dobili Dayton za nagradu (jer smo uvijek bili kooperativni, nismo radili s*anja), a Srbi Dayton za kaznu.
I krivo si me shvatio. Nije nužno da uđe baš svako selo u hrv. entitet. Ali ako neko ne uđe potrebno je dobiti neki ustupak, neku zamjenu za isto. Još bi bilo dobro i osigurati tim selima neku općinu, zaštitu ljudskih i nacionalnih prava i sve što ide prema tome. Ali prvenstveno da se ne odričemo naših teritorija i naših kuća uzalud.
I da na kraju barem malo više dobijemo nego što smo dali.
Dayton (i vrijeme nakon Daytona) su za nas u pregovaračkom smislu bili totalni kaos. Primjer kako se nikad ne treba pregovarati.
A osim toga jedini kompaktni teritorij na kojem bi srbi ili muslimani mogli dobiti nešto slično općini su ta rijetko naseljena (i zaboravljena) južnokupreška polja, puste vikendice na jugu ravnog, možda višnjiće, neka okolica stocca, jug šamca (ak nam pripadne), te istočni dio Uskoplja (ako nam pripadne). Sveskupa ništa. A hrvatskih primjera ima mislijardu i jedan.
P.S. jedno odsječeno selo par km. od bilo čega sličnog kao što je primjer kod Ljubuškog ne može ni u znanstvenoj fantastici dobiti općinu. Takvo što ne treba niti spominjati.

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 14:26 

Ceha je napisao/la:
Prvo, kako si dobio ove brojke? Sumnjam da si išao zbrajati svako selo sa ove karte. Te brojke nisu točne.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_R ... rceg-Bosna
2 puta si rekao da podatci nisu tocni, ali nijedan put nisi rekao svoje brojkeOk, dobiti ćeš točne brojke
Drugo, podaci na bs wiki za općinu Ravno su krivi. Općina ravno je napravljena poslije rata od djelova općine trebinje, i to tako da su neka naselja bila prepolovljena, dijeljena i slično. U gornjem hrvatskom dijelu je bilo više ljudi, a donji dio koji i nije dio stare općine Ravno su bili manje više vikendaši. Inače dio stare općine Ravno je ostao u Trebinjskoj općini.
Ali sada ću ilustrirati zbrajanje.
Gledaj. Imaš selo sa 4 zelena, 3 plava i 1 crvenim čovjekom. Pripojiš mu selo u kojem ima 2 plava i 3 crvena (dakle selo u kojem su crveni u većini). Novo selo ima 5 plavih, 4 zelena i 4 crvena. Dakle Plavo selo :zivili Ti još moram crtati? S time da ću ponoviti još jednom da su podaci na bošnjačkoj wiki za Ravno krivi.
Sve u redu, samo mozes li ti meni rec koji su pravi podatci?S obzirom kako su naselja cijepana. Mogu okvirno.
A što se tiče udaljenosti, gravitacije i povezanosti, jedna cesta i to ti je to. Pa hrvatski su prostori bili zanemareni skoro 100ak godina (od 1.jugoslavije), a nisu baš bili i nešto mažene za vrijeme osmanskog carstva, zar ne? (biti ću malo plastičan pa ću dodatno pojasniti da je usporedba sa cestom simplifikacija, no ako ti to pomaže da shvatiš :pepam )
Treće, sve granice koje su mogle biti prekrojene su prekrajane na hrvatsku štetu. To možeš vidjeti na općinskoj karti iz 1991. Nema niti jednog suprotnog primjera (ajd probaj nać neki).
Nikad nisam rekao da granice nisu mijenjane na stetu hrvata. Samo sam rekao da nisu sve granice mijenjane.
Mijenjane su sve koje su se mogle promijeniti na štetu Hrvata.Kako ćeš promijeniti granicu Gruda kada su okolo samo hrvatska sela?
Četvrto, povlačenje novih granica općina zbilja nije neki problem. Da skratim priču na području središnjobosanske županije je prije rata bilo 131 tisuća Hrvata i 146 tisuća bošnjaka. To je područje bez Kotor Varoša, hrvatskih sela u općini Mrkonjić grad, hrvatskih sela u općini Visoko kao i bez Žepča s Novim Šeerom (koje ima hrv većinu), Usore (koja ima hrv) većinu, Kraljeve sutjeske (koja je imala hrv većinu 1991), i Vareša s olovskim selima(koji je imao hrv većinu 1991), kao i bez pograničnih naselja u općinama ali sa Donjim Vakufom s 13000 muslimana koji nije trebao biti dio Herceg Bosne.
Dakle imaš prostor s čistom hrvatskom većinom (131+sve enklave i granična sela=153 naprema 133). Pa čovječe ne da tu svaka općina može imati hrvatsku većinu, nego :zivili
Opet ne shvacas, kako ti ikojoj opicini u srednjoj bosni mos pridodati neka sela iz varesa, zepca, usore ili kotor varosa, kad jednostavno te opcine ne granice medusobno.
Opet, ne moram. Zaboravi enklave. Bez njih imaš 131 tisuću Hrvata +rubna sela u Mrkonjić gradu i Visokom. To je samo po sebi više od 133 tisuće muslimana. Ako zafali ljudi imaš hrvatsku Ramu, Kupres i ostale općine. Uopće nije teško dobiti većinu na nekom prostoru.
Jablanica i Konjic su u Hercegovini i tu :zivili Pa da, poglavnikova opcina mora biti cijela u herceg bosni. I kakanj je bosna pa se moze djeliti, jeli ti to koristis dvojne kriterije kako koji ti pase?
Opet ću te prozvat jugićem jer brkaš drugi svjetski rat s ovim. Davno je to završilo. A što se Kaknja tiče tu je od početka bilo planova za uspostavljanje Kraljeve Sutjeske. S Konjicem je druga priča. Taj teritorij kao dio Hercegovine muslimani baš niti nisu tražili, a ovo je karta iz tog doba.
Ali daj da ti još jednom ponovim jer si se zaletio grlom u jagode ovo http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/36/HzB.GIF
je karta Herceg Bosne iz 1991. Šanse da se dobije entitet u ovakvim granicama su manje od nule.
Ali to ne znači da bi mi trebali odustati od bilo kojeg sela s tih područja. Svako naselje ima svoju povijest, tradiciju i što manje ih trebamo ispustiti. To ti je ujedno i odgovor na pitanje s banovinom.
Ne znam je li ko čitao holbrukove memoare, ali nakon što su otkrili da je silajdžić platio daytonske trampe sa HVOovim teritorijem (5% BiH, Mrkonjić, Šipovo, Ribnik, Istočni Drvar, Jezero i Petrovac), Tuđman i co su odbacili sporazum (barem tako tvrdi Hol).
I sada usred noći nazove predsjednik Clinton Tuđmana, biste li mogli odustati od područja koja ionako nisu tradicionalno hrvatska (a da naravno ne dobijete ništa natrag). Priča ide da je Tuđman pristao, ali da je tražio da i Muslimani nešto daju, a i barem nešto malo za uzvrat. Dobio je dio Odžaka i djelić Šamca. Niti 1 %. Zato se treba naglasiti za svako selo čije je i čije je bilo.
Da se ne bi ponovilo.
I još da ponovim brojke o HB-u su ti krive. Gdje si samo našao 200 000 Srba? A i 370 000 tisuća muslimana je uveliko pretjerana brojka (bilo ih je 133 tisuće u srednjoj bosni, možda 100 ak tisuća (al ovo je napamet) u Hercegovini i možda 10 tisuća u Posavini). Eno stavija sam ti na pocetku samo neznam jeli to koji "jugić" pisaoProći ću po excellu pa ću izbaciti brojke. To nije nikakav problem.
Malo si puka :smajl047

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 15:26 

Ovako, nešto mi doma ne štima sa excelom, pa :zubati
Ovdje su podaci s wikipedije za cijele općine treba ih samo šušnuti u excell i zbrojiti. Može se provjeriti da se negdje nisam zeznuo s brojkama pojedinog naroda jer u wikipediji su u prvom stupcu najbrojniji u drugom drugi po brojnosti itd. Ja sam promjenio da su u prvom stupcu Hrvati, u drugom zeleni, u trećem Srbi itd. Mislim da nema grešaka, ali ne škodi provjera.

n.mjesto uk Hrvati Mus Srbi Jug ostali
Derventa 56.489 21.952 7.086 22.938 3.348 1.165
Modriča 35.613 9.805 10.375 12.534 1.851 1.048
B. Brod 34.138 13.993 4.088 11.3893.664 1.004
B. Šamac 32.960 14.731 2.233 13.628 1.755 613
Odžak 30.056 16.338 6.220 5.667 1.147 684
Orašje 28.367 21.308 1.893 4.235 626 305
Vareš 22.203 9.016 3.644 6.714 2.071 758
Travnik 70.747 26.118 31.813 7.777 3.743 1.296
Vitez 27.859 12.675 11.514 1.501 1.377 792
N.Travnik 30.713 12.162 11.625 4.097 2.132 697
Busovača 18.879 9.093 8.451 623 510 202
Kiseljak 24.164 12.550 9.778 740 600 496
Kreševo 6.731 4.714 1.531 34 251 201
Fojnica 16.296 6.623 8.024 157 407 1.085
Uskoplje 25.181 10.706 14.063 110 158 144
Bugojno 46.889 16.031 19.697 8.673 1.561 927
Jajce 45.007 15.811 17.380 8.663 2.496 657
Konjic 43.878 11.513 23.815 6.620 1.358 572
Jablanica 12.691 2.291 9.099 504 581 216
Rama 19.760 12.259 7.225 45 100 131
Kupres 9.618 3.813 802 4.864 67 72
Livno 40.600 29.324 5.793 3.913 1.125 445
Tomislavg. 30.009 25.976 3.148 576 107 202
Posušje 17.134 16.963 6 9 26 130
Grude 16.358 16.210 4 9 5 130
Š.Brijeg 27.160 26.864 9 148 20 119
Ljubuški 28.340 26.127 1.592 65 227 329
Čitluk 15.083 14.823 111 19 17 113
Čapljina 27.882 14.969 7.672 3.753 1.047 441
Mostar 126.628 43.037 43.856 23.846 12.768 3.121
Stolac 18.681 6.188 8.101 3.917 307 168
Neum 4.325 3.792 190 207 90 46

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 15:43 

Ovome još treba pripojiti:
dio općine Doboj:Prnjavor veliki, Johovac, Foča, Vranduk, Bukovac, Komarica, Kotorsko,Ritešić, Majevac, Trnjani, Božinci donji, Glogovica, Podnovlje
dio Općine Gradačac: naselja G. i D. Tramošnica, Blaževac, Orlovo Polje, Njivak, D. Ledenice)
skoro cijelu općinu Brčko bez srpskog istočnog dijela
dio općine Teslić,općina Komušina (Slatina, Studenci, G. Vrućica, G. i D. Komušina, Kamenica, Rajševa)
veći općine Žepče (+ Novi Šeher + Lug, Brankovići, Vinište, Osova...)
dio općine Kakanj,općina Kraljeva Sutjeska (Čatići, Kraljeva Sutjeska, Vukanovići, Bukovlje, Poljani...)
Stojčići i još jedno naselje iz općine Olovo
Općina Kotor Varoš (bez srpskog dijela, Liplja, Maslovara, Boljanića...)
Općina Dobretići + naselje Pavlovići...
Liskovica i Majdan iz općine Mrkonjić G.
Općinu Usora
dio općine Srebrenik
i dio općine Visoko

Općinu Ravno (tako da obuhvaća cjelu staru općinu kao i zaleđe Dubrovnika;Ivanjicu) +hrvatsko naselje iz općine Ljubinje
Mislim da ti je to dosta podataka. Zbroj pa ćeš dobiti ispravno. Za Ravno ću još pogledat

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 15:53 

@ Ceha

Svašta i od tebe. One opštine gdje su Hrvati blaga (relativna) većina u odnosu na Srbe ili Bošnjake (Brod, Šamac, Vitez, Jajce) u cijelosti bez podjele pripajaš eventualnom hrvatskom entitetu, a od onih opština gdje je to suprotno (Doboj, Gradačac...) hrvatska mjesta izdvajaš iz tih opština.
To su dvostruki pricipi. Nema logike. :neznam

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 16:28 

Vujadin je napisao/la:
@ Ceha

Svašta i od tebe. One opštine gdje su Hrvati blaga (relativna) većina u odnosu na Srbe ili Bošnjake (Brod, Šamac, Vitez, Jajce) u cijelosti bez podjele pripajaš eventualnom hrvatskom entitetu, a od onih opština gdje je to suprotno (Doboj, Gradačac...) hrvatska mjesta izdvajaš iz tih opština.
To su dvostruki pricipi. Nema logike. :neznam

Ja sam to njemu od pocetka govorio, ali drzi se on svoga.

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 16:36 

Ceha je napisao/la:
Ovome još treba pripojiti:
dio općine Doboj:Prnjavor veliki, Johovac, Foča, Vranduk, Bukovac, Komarica, Kotorsko,Ritešić, Majevac, Trnjani, Božinci donji, Glogovica, Podnovlje
dio Općine Gradačac: naselja G. i D. Tramošnica, Blaževac, Orlovo Polje, Njivak, D. Ledenice)
skoro cijelu općinu Brčko bez srpskog istočnog dijela
dio općine Teslić,općina Komušina (Slatina, Studenci, G. Vrućica, G. i D. Komušina, Kamenica, Rajševa)
veći općine Žepče (+ Novi Šeher + Lug, Brankovići, Vinište, Osova...)
dio općine Kakanj,općina Kraljeva Sutjeska (Čatići, Kraljeva Sutjeska, Vukanovići, Bukovlje, Poljani...)
Stojčići i još jedno naselje iz općine Olovo
Općina Kotor Varoš (bez srpskog dijela, Liplja, Maslovara, Boljanića...)
Općina Dobretići + naselje Pavlovići...
Liskovica i Majdan iz općine Mrkonjić G.
Općinu Usora
dio općine Srebrenik
i dio općine Visoko

Općinu Ravno (tako da obuhvaća cjelu staru općinu kao i zaleđe Dubrovnika;Ivanjicu) +hrvatsko naselje iz općine Ljubinje
Mislim da ti je to dosta podataka. Zbroj pa ćeš dobiti ispravno. Za Ravno ću još pogledat

Hahaha, ti zelis da ti ja to zbrajam?
Ja sam iznio sluzbeni podatak i dao sam ti link, a ti ako ga zeli pobiti lijepo zbroji sve pa se javi do tada se nemoj javljati.

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 16:58 

Ceha je napisao/la:

E u srednjoj bosni su sigurno od 3 hrvatske tijesne opcine (vitez,novi travnik, busovaca) bar jednoj su mogli napravit bosnjacku vecinu. Neda mi se trazit ali ako budes inzistirao na tome potrazit cu.

Kazes muslimana mozda 10 000 u posavini.
E pa moram te razočarat jer ih ima u posavini ima 70891. (nisi puno falija samo 7 puta, ma dobro nije ti ni prvi ni zadnji put)

Vrh

PostPostano: 11 lis 2009, 17:20 

ajmo ovako. prvo ti nama reci neke stvari.
smatraš li da hrvatima treba entitet u bih?
smatraš li da su sadašnjim ustrojstvom bih prava hrvata ograničena da ne kažem potisnuta?

cijela rasprava ovog orjunaščića se svela na nabrojavanja sela u kojim ne žive hrvati pa slijedom te logike ne bi niti mogli pripadati hrvatskom entitetu nakon čega i taj preostali teritorij ne bi imao ikakvog smisla.
podsjećaš me na jednog jazavca koji je došao na skup mladih na temu biblije samo da bi tražio nebuloze i nelogičnosti u kršćanstvu te da bi na kraju priznao da nije niti vjernik.
ako ti je jedini cilj beskonačno mudrovanje bez smisla i zaključaka uzrokovano vjerojatno žalosnom činjenicom da u zbilji nemaš muda kad zagusti održati svoj stav pa je net mjesto bez rizika, odi među svoje.
ovdje ljudi razgovaraju s nekim afirmativnim ciljem.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 157 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: