|
|
Stranica: 11/33.
|
[ 825 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
volvoks
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 19:01 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: volvoks je napisao/la: Da, sramotno je ovo s Bugarskom, ali znamo koji je uzrok tome, zaobišle su nas strane investicije devedesetih... Ček malo, od devedesetih je prošlo 13 godina, zašto tada nije bilo investicija? To je bio prvi val, što bi se reklo, prvotna akumulacija kapitala
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 19:02 |
|
|
totem je napisao/la: Dzoni, nisu prvi reagirali na pakt protiv Njemaca komunisti. To su bili Anglofili, preteca kasnijim cetnicima, t.j. JVO. Sjecas se onoga bolje pakt.....
Komunisti su tada sutili. Imali su direktivu od Moskve da sjede mirni. Iako su bili najorganiziraniji. Tada je jos uvijek bila na sceni ljubav na relaciji dvojice brkajlija. Anglofili u srpskoj vojsci uz podrsku britanskih obavestajaca, a uz veliku podrsku naroda koji Hitlera i Nemce nisu mogli da smisle... Komunisti su u malenom broju izasli sa parolama bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob...da bi se posle povukli u svoje jazbine ko najvece picke, i cekali napad na Brku da se aktiviraju... Da promenis stav naroda prema Nemcima...nema sanse, da izbijes anglofilstvo i frankofilstvo srpske elite tad...isto nije bilo sanse... Knez Pavle je jedini video malo dalje, ali je bio usamljen i slab, tako da ono sto ja kazem da je bilo greska ustvari je izvesnost kao da ce Barsa da se naprdi u mrezu Numansiji...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 19:11 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Ne bi se slozio da su dogadjaji u travnju 41 bile komunisticko maslo. Jes da su se ubacili, da ih ne bi okarakterizirali kolaboracinistima...Ali to su izvele proengleske sluzbe. A komunisti nisu bili dio njih. Sto znaci za bombardovanje Beograda nisu komunisti krivi. A da su bili komunisti u malom broju, ne bi se slozio. Samo dvije godine nakon toga su bili u masovnom broju.
A da su cekali brka na mig, da. Kao sto su i ovi cekali Engleze.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 19:12 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: totem je napisao/la: Dzoni, nisu prvi reagirali na pakt protiv Njemaca komunisti. To su bili Anglofili, preteca kasnijim cetnicima, t.j. JVO. Sjecas se onoga bolje pakt.....
Komunisti su tada sutili. Imali su direktivu od Moskve da sjede mirni. Iako su bili najorganiziraniji. Tada je jos uvijek bila na sceni ljubav na relaciji dvojice brkajlija. Anglofili u srpskoj vojsci uz podrsku britanskih obavestajaca, a uz veliku podrsku naroda koji Hitlera i Nemce nisu mogli da smisle... Komunisti su u malenom broju izasli sa parolama bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob...da bi se posle povukli u svoje jazbine ko najvece picke, i cekali napad na Brku da se aktiviraju... Da promenis stav naroda prema Nemcima...nema sanse, da izbijes anglofilstvo i frankofilstvo srpske elite tad...isto nije bilo sanse... Knez Pavle je jedini video malo dalje, ali je bio usamljen i slab, tako da ono sto ja kazem da je bilo greska ustvari je izvesnost kao da ce Barsa da se naprdi u mrezu Numansiji... Slažem se da je to bilo neizbježno, jednako kako je bila neizbježna invazija na Češku... Ali znaš li što je bilo izbješno?? Opštenarodni ustanak koji je doveo do gomile nepotrebnih žrtava i uništene države... To bi bila vjerojatno i bolja solucija, možda bi se čak i komunizam izbjegao, za što ne bi bilo šanse kolaboracijom...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 19:13 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: da izbijes anglofilstvo i frankofilstvo srpske elite tad...isto nije bilo sanse... ... a Deroka, mladog kapetana mučki ubi banda partizana...
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 19:20 |
|
|
totem je napisao/la: Ne bi se slozio da su dogadjaji u travnju 41 bile komunisticko maslo. Jes da su se ubacili, da ih ne bi okarakterizirali kolaboracinistima...Ali to su izvele proengleske sluzbe. A komunisti nisu bili dio njih. Sto znaci za bombardovanje Beograda nisu komunisti krivi. A da su bili komunisti u malom broju, ne bi se slozio. Samo dvije godine nakon toga su bili u masovnom broju.
A da su cekali brka na mig, da. Kao sto su i ovi cekali Engleze. Ja to nigde nisam rekao, samo sam objasnio da su sa onim parolama izasli komunisti u malom broju, dok je na ulicama Beograda bila masa od desetine hiljada ljudi koji su podrzavali raskidanje pakta, smenjivanje Pavla, i postavljanje maloletnog Petra... Komnusti svakako nisu krivi za puc, obojica smo adresirali sta je bio uzrok... Sad mozemo da postavimo pitanje sta su uopste razmisljali ti ljudi na ulicama...pitao sam babu dok je bila ziva, kaze da su izasli kao otpor Hitleru, i podrska starim saveznicima... da su znali sta sledi, ostali bi kucama, ali od obicnog naroda ne mozes da ocekujes mnogo, masa emotivno reaguje, proglasavanje pakta sa Hicom je bio prst u oko svim onim ljudima koji su preziveli ww1, a u nacistima videli jos gore zlo. Ne bi dalje, turcenje je aktuelna tema, ovo su borbe za druge pdf-ove...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 19:22 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: da izbijes anglofilstvo i frankofilstvo srpske elite tad...isto nije bilo sanse... ... a Deroka, mladog kapetana mučki ubi banda partizana... Volimo Francusku kao što je ona volela nas. Naši stari "saveznici", jebo im ja mater, da izvine uljudni forumski puk.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 19:24 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Ne mogu vjerovati da je vamo izlisan bio ustanak protiv okupatora jedne zemlje, a pokolji na meduetnickom planu, u kome nisu ucestvovali komunisti su tek onako, propratna pojava.
Sto su trebali da rade komunisti? Da cekaju da ih Njemci pohapse? Da se clanovi njihovih obitelji ganjaju od strane ustasa i cetnika? Da nijemo posmatraju kako se Hrvati Srbi iolju medjusobno, pa tko bude jaci pobijedi, a da se nakon toga nasrne na njih samih? Komunistima je bilo jako, jako ruzno u kraljevini, jos vise ruznije u NDH i Nedicevoj Srbiji, a tek pod Njemcima...Eto, skupili se i pobijedili na kraju. Sto snagom, sto potickim umijecem rukovodstva(rukovodstva oponenata im nisu bili niti do kolijena), sto silom prilika koja su tada vladala u svijetu.
Od svih zvijerstava, vi ste se uhvatili oko jedinih pravih ustanika.
I Karadjordje je imao jedan ustanak koji je zavrsio pogubno. Pa ga Srbi opet slave. Tito...Je bio pobjednik.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 19:29 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Naši stari "saveznici", jebo im ja mater, da izvine uljudni forumski puk.
A ja kćeri, dobnog raspona od 18-40 godina, s akcentom na podraspon od 20-30 godina.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 19:29 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: dok je na ulicama Beograda bila masa od desetine hiljada ljudi koji su podrzavali raskidanje pakta A uvek smo bili blesavi, jebo ti nas. Da se ja pitam, onom engleskom agentu generalu Simoviću bi preorao grob i zabranio svako sećanje na njega, kao što su Rimljani radili. *** glupi i prodana špijunčina. Ali koren svih naših današnjih problema je ipak taj ambiciozni izdajnik i prodana duša sa tvog avatara. I njemu jebem mater onu glupu...
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 19:32 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Naši stari "saveznici", jebo im ja mater, da izvine uljudni forumski puk.
A ja kćeri, dobnog raspona od 18-40 godina, s akcentom na podraspon od 20-30 godina. ma rastegni to aga, recimo 16-50, ranije danas djeca dozrijevaju a i polovnjače se brate dobro drže...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 19:40 |
|
|
osa je napisao/la: ma rastegni to aga, recimo 16-50, ranije danas djeca dozrijevaju a i polovnjače se brate dobro drže... Kao liberalni demokrat, radije bih se držao zakonskih regula o punoljetstvu a s obzirom na stotine tisuća bivših saveznica raspona od 20-30 godina, polovnjače od 50 bih radije lobovao, ako nije problem
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 19:49 |
|
|
osa je napisao/la: nije li 30% naše teritorije bilo okupirano, hajde ako se ne može na kosovo, ali u preševu stoji spomenik a u dobrosionu albanska zastava, čuvaju li i to ameri...
Izvini, nije mi namera da vređam, ali ajde ne seri, keve ti. Ako je tebi SVK koja 95. nema podršku čak ni Srbije i US Army, Navy i Air Force isto, onda mogu da zaključim da si ili retardiran ili namerno podjebavaš. Pošto čitam tvoje postove već neko vreme, znam da nisi retardiran. Što se tiče spomenika, situacija je za sad ovakva [url]http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/Политика/1237006/Уклоните+споменик+или+ће+бити+срушен.html[/url], sad da li je to prazna priča ili ne, videćemo uskoro....
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 20:07 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ali koren svih naših današnjih problema je ipak taj ambiciozni izdajnik i prodana duša sa tvog avatara. I njemu jebem mater onu glupu... Meni je stvarno fascinatno kako se od jednog poštenog čovjeka kao što je bio čika Pera, može roditi takvo ogavno kopile. Jesi li znao za podatak da je smrad spremao ukidanje ćirilice kako bi se približio katolicima i muslimanima. Na kraju je dobio šta je i zaslužio.
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 20:08 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: pjosip je napisao/la: Može malo više informacija o tome kako je "Beč radio Srbiji o glavi"? Koliko sam ja shvatio Beč je imao i više nego konstruktivnu ulogu za Srbiju u srpsko-bugarskom ratu recimo? Ali šta je tu bilo "konstruktivno"? To što su Bugarima pod pritiskom Beča anulirana ratna osvajanja. Citat: Srbija je za račun Beča otišla u rat protiv zemlje i naroda kojemu je pomogla na sve načine kojima je mogla da se oslobode od Turaka, sav taj kapital je bio proliven i još smo ih dobili kao nepotrebne neprijatelje Beč je Srbiji uveo ekonomske sankcije , blokirao izvoz iz Srbije , spriječavao investicije ,pomogao svim srpskim neprijateljima kojima je mogao , to je više nego dovoljno. Mislim, moraš biti totalni kreten i generalno i pojedinačno ako ideš u rat samo radi tuđeg interesa i da ti nemaš nikakvoga. Otkud sad ovo - "išli u rat za račun Beča"?
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 20:10 |
|
|
pjosip je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: Ali šta je tu bilo "konstruktivno"?
To što su Bugarima pod pritiskom Beča anulirana ratna osvajanja. Citat: Srbija je za račun Beča otišla u rat protiv zemlje i naroda kojemu je pomogla na sve načine kojima je mogla da se oslobode od Turaka, sav taj kapital je bio proliven i još smo ih dobili kao nepotrebne neprijatelje Beč je Srbiji uveo ekonomske sankcije , blokirao izvoz iz Srbije , spriječavao investicije ,pomogao svim srpskim neprijateljima kojima je mogao , to je više nego dovoljno. Mislim, moraš biti totalni kreten i generalno i pojedinačno ako ideš u rat samo radi tuđeg interesa i da ti nemaš nikakvoga. Otkud sad ovo - "išli u rat za račun Beča"? znaš da oni uvijek oslobađaju druge a porobljuju sebe, tj. dobijaju u ratu a gube u miru, samo treba istaći da dobijaju po tamburi....
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 20:20 |
|
|
osa je napisao/la: ne podcjenjivati druge... A ni sebe precjenjivati. U klinču ste između NATO-a i EU a Turska milion puta važnija za USA nego Hrvatska. Da Turcima kao kompenzaciju za neulazak u EU ponude FbiH na tacni, šta bi u tom slučaju uradila Hrvatska? Zaratila sa USA ili Turskom?
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 20:23 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: dok je na ulicama Beograda bila masa od desetine hiljada ljudi koji su podrzavali raskidanje pakta A uvek smo bili blesavi, jebo ti nas. Da se ja pitam, onom engleskom agentu generalu Simoviću bi preorao grob i zabranio svako sećanje na njega, kao što su Rimljani radili. *** glupi i prodana špijunčina. Ali koren svih naših današnjih problema je ipak taj ambiciozni izdajnik i prodana duša sa tvog avatara. I njemu jebem mater onu glupu... Sav taj cirkus sa stranim obavještajcima, njihovom ogromnom moći i očiglednom velikom utjecaju na događanja svjedoči o slabosti srpskog društva i esablišmenta. Ne mogu strani obavještajci navesti u rat i svrgnuti kraljevsku obitelj u jednoj Engleskoj ali mogu u Srbiji. Paradoksalno je da se Srbi hvale nezavisnošću a u biti su pijun onog najgoreg i najbeskrupuloznijeg šljama stranih Vlada - onog obavještajnog.
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 20:23 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: osa je napisao/la: ne podcjenjivati druge... A ni sebe precjenjivati. U klinču ste između NATO-a i EU a Turska milion puta važnija za USA nego Hrvatska. Da Turcima kao kompenzaciju za neulazak u EU ponude FbiH na tacni, šta bi u tom slučaju uradila Hrvatska? Zaratila sa USA ili Turskom? u kakvom klinču, mi smo u nato, i kako to turska može u federaciju moj aga, daleko su, a i nemaju snage za takve operacije, pa oni ne mogu već 100 godina riješiti problem kurda. nisam imao namjeru "nas" precjenjivati svakako sam svjetan naših limita, ali morao sam reagirati na "guslarske" teze uvaženog kolege forumaša iz srbije...
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 20:25 |
|
|
Šta su to Bugari osvojili 1885?
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 20:31 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 20:34 |
|
|
pjosip je napisao/la: Bitno je usvojit principe a u ovom slučaju princip bi mogao biti suzdržavanje od agresivnosti. Ubojstvo u tom smislu sigurno nije u skladu sa tim principima no opet se postavlja pitanje da li bi ikad ta država dala slobodu Slavenima pa u tom smislu se Principov čin može donekle razumjeti. Ali ne i opravdati jer ništa nije vrijedno milijuna ljudskih života pa čak niti ta mitska nacionalna "sloboda". Jel stvarno neko ozbiljno tvrdi da je za taj rat, za koji su se velike sile spremale godinama, kriv mučeni učenik iz okoline Grahova? pjosip je napisao/la: Mađari su tu opasno podmetali nogu.
Sve i da je došlo to trijalizacije došlo bi do nekakvog (trulog) kompromisa a to vjerojatno znači i ostanak Dalmacije van te hrvatske komponente i gotovo sigurno ostanak BiH van te hrvatske komponente. Mađari bi pristali na trijalizaciju kad mrtav prdne, da izvinete. SDB je napisao/la: Nije stvar u bacanju, nego u činjenici da je Srbija dosta izazivala tu i takvu Austriju, a nije imala divizije za to, što se i pokazalo (neovisno o Ceru i Kolubari) . Srbija je tu Austriju izazivala svojim postojanjem, to je problem. Inače je Srbija bila pomirljiva samo tako, a Austrijanci agresivni do jaja, nešto kao Amerika danas. Stvarno misliš da bi oni austrijski militaristi trpili bilo kakvu stvarnu provokaciju od Srbije? Baš je Srbiji 1914. trebao novi rat... ko rupa u glavi.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 20:36 |
|
|
osa je napisao/la: u kakvom klinču, mi smo u nato, i kako to turska može u federaciju moj aga, daleko su, a i nemaju snage za takve operacije, pa oni ne mogu već 100 godina riješiti problem kurda. nisam imao namjeru "nas" precjenjivati svakako sam svjetan naših limita, ali morao sam reagirati na "guslarske" teze uvaženog kolege forumaša iz srbije...
Nisam mislio da brkajlija dođe u Grude i da u njima izgradi harem i Gruđanima nametne šerijat već da do kraja i uz amerikanski amanet odrade ono što je u podsvjesti svakog od bošnjačkih političara u FbiH, što se vidjelo i na slučaju "građanskog" SDP-a. Ovo je nagađanje ali sama činjenica da je Hrvatska u NATO-u i pred ulazak u EU može a i ne mora značiti ništa, jer ni u NATO i EU okvirima ona ne znači ništa.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 20:37 |
|
|
Metemma je napisao/la: Šta su to Bugari osvojili 1885? Smatram da je taj rat naša greška i guranje nosa gdje mu nije mjesto, kao kada bi sutra Hrvatska krenula da zaustavi ujedinjenje Srpske i Srbije.
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Turčenje po Bosni i veličanje Osmanskog Carstva Postano: 04 sij 2013, 20:40 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: osa je napisao/la: u kakvom klinču, mi smo u nato, i kako to turska može u federaciju moj aga, daleko su, a i nemaju snage za takve operacije, pa oni ne mogu već 100 godina riješiti problem kurda. nisam imao namjeru "nas" precjenjivati svakako sam svjetan naših limita, ali morao sam reagirati na "guslarske" teze uvaženog kolege forumaša iz srbije...
Nisam mislio da brkajlija dođe u Grude i da u njima izgradi harem i Gruđanima nametne šerijat već da do kraja i uz amerikanski amanet odrade ono što je u podsvjesti svakog od bošnjačkih političara u FbiH, što se vidjelo i na slučaju "građanskog" SDP-a. Ovo je nagađanje ali sama činjenica da je Hrvatska u NATO-u i pred ulazak u EU može a i ne mora značiti ništa, jer ni u NATO i EU okvirima ona ne znači ništa. bošnjaci od usa svakako imaju dozvolu za pruzimenje federacije ili možda misliš da je lagumdžija soler, ali nije išlo, , a nije išlo jer su naš podržali i naši "vjekovni neprijatelji", možda hrvatska i ne znači puno u nato, ali nato se drži principa. nače ne mislim osobno da ameri previše zarezuju tursku, koriste je kad im treba....
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|