|
|
Stranica: 27/981.
|
[ 24515 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 17:00 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 10:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
caruga je napisao/la: Citat: Koga boli kurac što ti misliš o državi Izrael, ti i takvi poput tebe. Nebitni ste, ima se tko sikirati za Izrael, to nije tvoj posao.
Očigledno tebe boli kad nekoga nazivaš i etiketiraš nekakvim imenima....Kao da si radio na 60 min... Razlika između mene i velike većine ostalih forumaša ovdje je vjerovatno u tome što ti oni neće otvoreno reći svoje mišljenje...a ja hoću... Nešto poput onog Ahmadinedžada i velike većine recimo europskih naroda... Trebao bi to cijeniti...a ne odmah napadati...PS Evo taman naučih quotati... Jebalo te quotanje...Ma da, svi smo u Izraelu dobili češu koliko nas boli tvoje mišljenje, nemoj se blamirati više jer će netko misliti da te plaćam da se budalesaš. Radi nešto pametnije ili pitaj nešto pametnije, ne ovisi Izrael o EU, UN ili tebi. Čestitam na quotanju, 30 times a charm 

Broj forumaša na ignore : 5
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caruga
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 17:02 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Da ponovim službeni stav: 100% ljudi koji upravljaju forumom/portalom/Fejsom su 100% uz Izrael. Valjda ćemo i plebs dovesti na 100%, naravno poštujući slobodu govora i mišljenja. :) Samoupravljate.... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caruga
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 17:05 |
|
|
Citat: Ma da, svi smo u Izraelu dobili češu koliko nas boli tvoje mišljenje, nemoj se blamirati više jer će netko misliti da te plaćam da se budalesaš. Radi nešto pametnije ili pitaj nešto pametnije, ne ovisi Izrael o EU, UN ili tebi. Čestitam na quotanju, 30 times a charm  A ti si sad ko´ biva u Izraelu....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 17:08 |
|
|
|
Rekao si da nećeš diskutirati, uostalom piše gdje sam. Nisi u toku a guraš se gdje ti nije mjesto.

|
|
| Vrh |
|
 |
|
caruga
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 17:18 |
|
|
Ernani je napisao/la: Rekao si da nećeš diskutirati, uostalom piše gdje sam. Nisi u toku a guraš se gdje ti nije mjesto. Bolje bi bilo da ne diskutiramo...ako ništa,ono bar radi onog dijela meni tako dragih Židova do kojeg mi je uistinu stalo... a koji o "svetoj kravi" Bliskog Istoka imaju isto mišljenje kao i ja...a tvrdim i najveći dio Europljana....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 17:27 |
|
|
caruga je napisao/la: Ernani je napisao/la: Rekao si da nećeš diskutirati, uostalom piše gdje sam. Nisi u toku a guraš se gdje ti nije mjesto. Bolje bi bilo da ne diskutiramo...ako ništa,ono bar radi onog dijela meni tako dragih Židova do kojeg mi je uistinu stalo... a koji o "svetoj kravi" Bliskog Istoka imaju isto mišljenje kao i ja...a tvrdim i najveći dio Europljana....Rekao si da si iskren i da ćeš reći otvoreno mišljenje, a sad nećeš zbog nekih dragih Židova (mogu misliti koji su to), pa njihovo mišljenje je bitno isto kao i tvoje, nek slobodno ne dolaze u Izrael i žive tamo gdje žive, uškopljeni apologeti ne trebaju Izraelu. Opet ti o Europljanima, svijetu, organizacijama, neće njihovo mišljenje ništa mijenjati. A to što ti "dobrim" Židovom smatraš onog koji mrzi svoju jedinu državu i narod ja smatram gorim smećem nego tebe, i to je ta poanta čitave priče; ja bi trebao mrziti svoju državu da ti imaš osjećaj da si totalno u pravu, taj film ne buš gledao. Ja sam sin svoga naroda i stavljam se na kompletno raspolaganje, krv, organ, nefesh (duša) sve ću dati za njih. Ako nastaviš dati ću ti kolajnu broj 5, ova četvorica su je dobila puno brže nego ti, ovo ti je lucky day jer sam dobre volje. 

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 17:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Vratimo se na temu.
Ernani, je li izgleda propao "Better place" projekt, po kojem je Izrael trebao biti prva zemlja koja je skoro u potpunosti trebala preći na vozila sa električnim pogonom?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 17:52 |
|
|
caruga je napisao/la: Ernani je napisao/la: Rekao si da nećeš diskutirati, uostalom piše gdje sam. Nisi u toku a guraš se gdje ti nije mjesto. Bolje bi bilo da ne diskutiramo...ako ništa,ono bar radi onog dijela meni tako dragih Židova do kojeg mi je uistinu stalo... a koji o "svetoj kravi" Bliskog Istoka imaju isto mišljenje kao i ja...a tvrdim i najveći dio Europljana....Ovo je veoma ozbiljna tema,nemojte je degradirati na osobna prepucavanja.Nisu bitna naša pojedinačna mišljenja,u kontekstu teme.Svrha je da ljudi spoznaju značaj Izraela,kao Zemlju Svetinje, u Božjem Planu spasenja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 17:57 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Da ponovim službeni stav: 100% ljudi koji upravljaju forumom/portalom/Fejsom su 100% uz Izrael. Valjda ćemo i plebs dovesti na 100%, naravno poštujući slobodu govora i mišljenja. :) Taj je cilj nemoguć, na forumu će uvijek biti Bošnjaka, Srba i Hrvata kjjima nije ispran mozak glupom WASP propagandom o civiliziranom Izraelu koji je predziđe Zapada... Činjenica je da od Krimskog rata sve do nastanka Izraela nismo imali nešto problema s Muslimanima...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caruga
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 17:58 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: caruga je napisao/la:
Bolje bi bilo da ne diskutiramo...ako ništa,ono bar radi onog dijela meni tako dragih Židova do kojeg mi je uistinu stalo... a koji o "svetoj kravi" Bliskog Istoka imaju isto mišljenje kao i ja...a tvrdim i najveći dio Europljana....
Ovo je veoma ozbiljna tema,nemojte je degradirati na osobna prepucavanja.Nisu bitna naša pojedinačna mišljenja,u kontekstu teme.Svrha je da ljudi spoznaju značaj Izraela,kao Zemlju Svetinje, u Božjem Planu spasenja. Sve u redu Markane ali što mi obrisašte post...Dakle kad on vrijeđa onda je ok...Kad ja velim da ga uopće ne smatram Židovom...brišete ... Mislim da nije ok...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 17:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
volvoks je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Da ponovim službeni stav: 100% ljudi koji upravljaju forumom/portalom/Fejsom su 100% uz Izrael. Valjda ćemo i plebs dovesti na 100%, naravno poštujući slobodu govora i mišljenja. :) Taj je cilj nemoguć, na forumu će uvijek biti Bošnjaka, Srba i Hrvata kjjima nije ispran mozak glupom WASP propagandom o civiliziranom Izraelu koji je predziđe Zapada... Činjenica je da od Krimskog rata sve do nastanka Izraela nismo imali nešto problema s Muslimanima... Pa nisam ni rekao da mogu kontrolirati druge narode i Perece. 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 18:04 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27834 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
volvoks je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Da ponovim službeni stav: 100% ljudi koji upravljaju forumom/portalom/Fejsom su 100% uz Izrael. Valjda ćemo i plebs dovesti na 100%, naravno poštujući slobodu govora i mišljenja. :) Taj je cilj nemoguć, na forumu će uvijek biti Bošnjaka, Srba i Hrvata kjjima nije ispran mozak glupom WASP propagandom o civiliziranom Izraelu koji je predziđe Zapada... Činjenica je da od Krimskog rata sve do nastanka Izraela nismo imali nešto problema s Muslimanima... Ti kao da si zaboravio Hercegovački ustanak 1875 i rat sa muslimanima 1878?? Uostalom po toj logici smo problema sa srbima od stoljeća sedmog imali samo u period 1918-1995 što je mnogo manje u odnosu na muslimane... ali nije bitno što je bilo nekoć, prije 100, 200, 300, godina, bitno je kako je sada, jer ne ideš zubaru zbog zuba koji te je bolio prije 10 godina već radi onoga koji te sada boli. Glede topica, svi Hrvati koje ja poznajem su na strani Židova, isto kao što su u S. Irskoj na strani Republikanaca. Ima i suprotnih stavova, oni su česti isto kao splićani koji navijaju za dinamo. Dakako da oni nisu anđeli ali jbg, neprijatelj tvog neprijatelja tvoj je prijatelj.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 18:05 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: volvoks je napisao/la: Taj je cilj nemoguć, na forumu će uvijek biti Bošnjaka, Srba i Hrvata kjjima nije ispran mozak glupom WASP propagandom o civiliziranom Izraelu koji je predziđe Zapada... Činjenica je da od Krimskog rata sve do nastanka Izraela nismo imali nešto problema s Muslimanima... Pa nisam ni rekao da mogu kontrolirati druge narode i Perece.  Čaruga nije perec... A i zanimljivo je to, čim nisi za cionizam odmah si perec, meni je smješnije gledati neke koji tako oduševljeno pišu o izraelu kao da mossad čita ovo... Ustvari, Izrael boli kuac za nas i nikad nas neće prestati gledati kao Ustaše... Isto tako ne razumijem zašto forumski Židov neometano vrijeđa Srbe??
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 18:07 |
|
|
Bobovac je napisao/la: volvoks je napisao/la: Taj je cilj nemoguć, na forumu će uvijek biti Bošnjaka, Srba i Hrvata kjjima nije ispran mozak glupom WASP propagandom o civiliziranom Izraelu koji je predziđe Zapada... Činjenica je da od Krimskog rata sve do nastanka Izraela nismo imali nešto problema s Muslimanima... Ti kao da si zaboravio Hercegovački ustanak 1875 i rat sa muslimanima 1878?? Uostalom po toj logici smo problema sa srbima od stoljeća sedmog imali samo u period 1918-1995 što je mnogo manje u odnosu na muslimane... ali nije bitno što je bilo nekoć, prije 100, 200, 300, godina, bitno je kako je sada, jer ne ideš zubaru zbog zuba koji te je bolio prije 10 godina već radi onoga koji te sada boli. Ti ustanci su posljedica slabog Osmanlijskog carstva, ne problem uodnosima kršćanskog i islamskog svijeta...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 18:11 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27834 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
volvoks je napisao/la: [ Ti ustanci su posljedica slabog Osmanlijskog carstva, ne problem uodnosima kršćanskog i islamskog svijeta... Pa jeste, da su Turci bili jaki ne bi se kršćani ni smjeli dignuti na bunu od Turskoga zuluma. U biti nikakvog zuluma nije ni bilo, kršćanima je u BiH u to vrijeme bilo odlično. 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 18:12 |
|
|
caruga je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ovo je veoma ozbiljna tema,nemojte je degradirati na osobna prepucavanja.Nisu bitna naša pojedinačna mišljenja,u kontekstu teme.Svrha je da ljudi spoznaju značaj Izraela,kao Zemlju Svetinje, u Božjem Planu spasenja. Sve u redu Markane ali što mi obrisašte post...Dakle kad on vrijeđa onda je ok...Kad ja velim da ga uopće ne smatram Židovom...brišete ... Mislim da nije ok...
Gdje te vrijeđa,prijavi post?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 18:14 |
|
|
Bobovac je napisao/la: volvoks je napisao/la: [ Ti ustanci su posljedica slabog Osmanlijskog carstva, ne problem uodnosima kršćanskog i islamskog svijeta... Pa jeste, da su Turci bili jaki ne bi se kršćani ni smjeli dignuti na bunu od Turskoga zuluma. U biti nikakvog zuluma nije ni bilo, kršćanima je u BiH u to vrijeme bilo odlično.  To nitko ne tvrdi... Ali Turska je nakon sve češćih poraza išla u reforme, samo što je poturica (gradascevic) gori od Turčina 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caruga
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 18:18 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: caruga je napisao/la: Sve u redu Markane ali što mi obrisašte post...Dakle kad on vrijeđa onda je ok...Kad ja velim da ga uopće ne smatram Židovom...brišete ... Mislim da nije ok...
Gdje te vrijeđa,prijavi post? Markane jeli Ernani prijavio mene za vijeđanje...ne bih se iznenadio...nisam nikakva plačipička da prijavljujem tamo nekakve postove...ali ako čovjek druge naziva kopilanima ili blentama..onda bi trebao iza toga i stajati...
Uostalom,lika sam i doživio na kakva "dibuka"koji je tu iz nekih sasvim drugih razloga...prije svega isticanja svih mogućih razlika među ljudima...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 13 sij 2013, 19:56 |
|
|
Zanimljiv dokumentarac, bio istinit ili ne: Za BBC-a. 
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 14 sij 2013, 17:31 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Vratimo se na temu.
Ernani, je li izgleda propao "Better place" projekt, po kojem je Izrael trebao biti prva zemlja koja je skoro u potpunosti trebala preći na vozila sa električnim pogonom? Projekt je alive and well, pa koja je alternativa ako bi propao, nema je. Dobar članak od ljetos : http://www.greenprophet.com/2012/06/isr ... -spotting/

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 14 sij 2013, 17:58 |
|
|
|
Kakav je status kršćana u Izraelu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 14 sij 2013, 17:58 |
|
|
|
Aquaponics - velike poljoprivredne benificije koje uzimaju sve većeg maha u Izraelu, može se uzgajati hrana doslovno svagdje, ovaj primjer je u pustinji.

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 14 sij 2013, 18:35 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Kakav je status kršćana u Izraelu? Koliko znam ima ih negdje oko 200 000 i većinom se nalaze u Shomronu i Yehudeji, tamo je PA i statistika govori za sebe koliko su sigurni, koliko ih je otišlo i koliko će ih još otići. Betlehem je nekad bio oko 80 % kršćanski, sad je na 15 % negdje. Stav Izraela kao demokratske države uvažava slobodu vjeroispovijesti, izražavanja, kulture i običaja, sporadični slučajevi i ekscesi su posao za državu i policiju.

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 14 sij 2013, 18:58 |
|
|
|
Jedan od poslića koji često rade imigranti, jako unosan poslić.

|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ernani
|
Naslov: Re: Izrael i Židovi Postano: 17 sij 2013, 19:14 |
|
|

|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|