|
|
Stranica: 46/88.
|
[ 2197 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 15 pro 2012, 00:30 |
|
|
Hrvatskoj predstoji bankrot čija je geneza krenula 2000.godine dolaskom koalicije na vlast, idiotskim zaduživanjem i rasprodajom svega što se tad moglo prodati.
Od tad do danas se Hrvatska nalazi manje-više u začaranom krugu, danas je to definitivno tako. Rezanjem izdataka smanjuje se potrošnja i investicije, privatnih nema, jer bi samo idiot nešto ozbiljnije investirao u ovoj situaciji, pada privreda, povećanjem potrošnje rastu kamate na kredite, rastu izdaci dodatno, koji se servisirati mogu samo daljnjom rasprodajom svega što je ostalo za bagatelu ili daljnjim zaduživanjem po još većim kamatama
To može rezultirati jedino konačnim krahom, jer ovakve situacije bi jedino riješile radikalne mjere koju ova Vlada neće provesti (ne bi me čudilo da i ne znaju, jer su redom nesposobni) jer bi politički platili (a na kraju će svejedno platiti). Ovo je jednostavno situacija koja će dovesti kroz nekoliko godina do potpuno sjebanog društvenog stanja u kojem će biti pola milijuna ljudi na cesti, a dobar dio njih će biti mladi, odnosno oni koji ne uspiju pobjeći odavde.
Hrvatsko društvo u RH je odavno sjebano, jednostavno nezrelo, na masu neekonomskih primjera se može to bijelodano vidjeti u zadnjih 15ak godina. Nalazi se u društvenom pubertetu, a na kraju balade će doći debelo otriježnjenje. Kad se na kraju zbroje računi i provede inventura, ne vjerujem da u ostvarenje nekakvog lijepog scenarija još dugo vremena
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 15 pro 2012, 00:30 |
|
|
Kakav proces lustracije sa hdzom u hrvatskoj je više manje gotovo, ne vjerujete, sačekajte neko vrijeme, pogledaj ko je došao na čelo te stranke, lik ne zna ni pričati i nije za lidera, realno ne bi mu dao ni da radi za šalterom, samo se treba sjetiti da mu je žena bila muslimanka a on obični potrčko Stjepana Mesića, ovo su dvije neoborive činjenice, sa ovakvim hadezeom eph i kompanija se poigravaju kako hoće. Jbg volio bi da je drugačije ali nije, evo pogle Zadru, čovjek živi u iluziji, umjesto da prizna OČITO. Jedino šta preostaje toj stranci jest polaganje vijenaca i obilježavanje godišnjica. Ništa od tea party.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Icebreaker
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 15 pro 2012, 00:31 |
|
|
Što se tiče vlade konkretno, ne zna se tko je gori. Nama treba vlada stručnjaka, a ne da nam razno razni doktori i činovničići bez ikakvog stvarnog iskustva vode državu. Ugledajmo se na Čile.
|
|
Vrh |
|
|
Đipalo Junuz
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 15 pro 2012, 00:34 |
|
Pridružen/a: 30 stu 2010, 11:05 Postovi: 1654 Lokacija: Herceg-Bosna
|
@pol Tu ti ga je neđe, osobno mislim da su ovi izbori za predsjednika HDZ-a bili zadnja prilika koja je propuštena i promašena ali nikad se ne zna
_________________ Sveti Ante platit ću ti misu, samo reci koji naši nisu !
|
|
Vrh |
|
|
Icebreaker
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 15 pro 2012, 00:35 |
|
|
Sve se to može okrenuti da ima volje i znanja. Da ima.
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 15 pro 2012, 00:46 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Icebreaker je napisao/la: Što se tiče vlade konkretno, ne zna se tko je gori. Nama treba vlada stručnjaka, a ne da nam razno razni doktori i činovničići bez ikakvog stvarnog iskustva vode državu. Ugledajmo se na Čile. Reko nešto da napišem ,kad si me preduhitrio Od Čilea trebamo uzet što je prije moguće mirovinski sustav , nek se svako za sebe brine i svoju starost. Na taj način bi dobili odgovornije građane , rasteretili privredu i smanjili cijenu rada.
|
|
Vrh |
|
|
Icebreaker
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 15 pro 2012, 00:58 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Icebreaker je napisao/la: Što se tiče vlade konkretno, ne zna se tko je gori. Nama treba vlada stručnjaka, a ne da nam razno razni doktori i činovničići bez ikakvog stvarnog iskustva vode državu. Ugledajmo se na Čile. Reko nešto da napišem ,kad si me preduhitrio Od Čilea trebamo uzet što je prije moguće mirovinski sustav , nek se svako za sebe brine i svoju starost. Na taj način bi dobili odgovornije građane , rasteretili privredu i smanjili cijenu rada. Great minds think alike . Ali da, to je to. Naš mirovinski sustav je pred kolapsom.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 17 pro 2012, 16:46 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Samo da prenesem sa terena puls bh Hrvata zbog raspodjele sredstava za pomoć Hrvatima iz BiH. Ogorčeni su i razočarani zbog premalog broja projekata kojima su sredstva raspodjeljena. Na našem području smo zahvaljujući lokalnoj iniciativi pojedinaca i uz pomoć "pečata" Mjesne zajednice dobili 1.050.000 KN, no ipak su ljudi nezadovoljni, pogotovo zbog činjenice da manji projekti više nemaju šanse da se konkuriraju. Recimo 50.000 KN za krovnu konstrukciju objekata, ili 50.000 za rasvjetu... nema šanse više za te svote.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 18 pro 2012, 13:58 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
http://www.vecernji.hr/vijesti/vlahusic ... nak-488495Citat: NEPRAVOMOĆNA PRESUDA
Vlahušiću uvjetni zatvor zbog zlouporabe položaja i ovlasti
Vlasnik tvrtke Dubrovačko primorje Pero Vićan našao se u financijskim problemima pa je u dogovoru s Vlahušićem isplatio milijun kuna od sredstava društva za upravljanje dubrovačkom baštinom
Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić nepravomoćno je osuđen na Županijskom sudu u Splitu na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana uz rok kušnje od tri godine zbog zlouporabe položaja i ovlasti.
Drugooptuženi poduzetnik Pero Vićan kažnjen je uvjetnom kaznom zatvora od 10 mjeseci s rokom kušnje od tri godine zbog poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.
Vlasnik tvrtke Dubrovačko primorje Vićan našao se u financijskim problemima pa je u dogovoru s Androm Vlahušićem isplatio milijun kuna od sredstava društva za upravljanje dubrovačkom baštinom.
Iako je Vlahušić nijekao zlouporabu položaja i ovlasti, sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Marija Majić ocijenilo je da je kriv.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 18 pro 2012, 18:20 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
SDB je napisao/la: http://www.vecernji.hr/vijesti/vlahusicu-uvjetni-zatvor-zbog-zlouporabe-polozaja-ovlasti-clanak-488495 Citat: NEPRAVOMOĆNA PRESUDA
Vlahušiću uvjetni zatvor zbog zlouporabe položaja i ovlasti
Vlasnik tvrtke Dubrovačko primorje Pero Vićan našao se u financijskim problemima pa je u dogovoru s Vlahušićem isplatio milijun kuna od sredstava društva za upravljanje dubrovačkom baštinom
Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić nepravomoćno je osuđen na Županijskom sudu u Splitu na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana uz rok kušnje od tri godine zbog zlouporabe položaja i ovlasti.
Drugooptuženi poduzetnik Pero Vićan kažnjen je uvjetnom kaznom zatvora od 10 mjeseci s rokom kušnje od tri godine zbog poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.
Vlasnik tvrtke Dubrovačko primorje Vićan našao se u financijskim problemima pa je u dogovoru s Androm Vlahušićem isplatio milijun kuna od sredstava društva za upravljanje dubrovačkom baštinom.
Iako je Vlahušić nijekao zlouporabu položaja i ovlasti, sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Marija Majić ocijenilo je da je kriv. Ako se točno sjećam glavna stavka obrane mu je bila "da nije bio svjestan što potpisuje (odnosno da nije uopće pročitao to što potpisuje)" .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 18 pro 2012, 18:30 |
|
|
http://www.vecernji.hr/vijesti/vrdoljak ... nak-488641Citat: Ministar gospodarstva, HNS-ov Ivan Vrdoljak poručio je danas na sastanku s članovima Američke gospodarske komore da iduće dvije godine neće biti novih poreza, a na pitanje novinara znači li to da se odustaje i od uvođenja poreza na nekretnine, rekao je: "rekao sam da sigurno u dogledno vrijeme neće biti novih poreza" što su uzvanici primili s odobravanjem.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 18 pro 2012, 19:15 |
|
|
...i vadite parer iz jastuka.
|
|
Vrh |
|
|
Icebreaker
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 18 pro 2012, 22:44 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: SDB je napisao/la: http://www.vecernji.hr/vijesti/vlahusicu-uvjetni-zatvor-zbog-zlouporabe-polozaja-ovlasti-clanak-488495
Ako se točno sjećam glavna stavka obrane mu je bila "da nije bio svjestan što potpisuje (odnosno da nije uopće pročitao to što potpisuje)" . Točno. Lik je politički mrtav, kao i kompletna stranka što će se pokazati na sljedećim izborima. Što se tiče Dubrovnika konkretno, vidjet ćemo hoće li se SDP dovoljno brzo uspjeti distancirati od ovoga, sa Šaljom kao kandidatom. Mislim da će bit tijesno između HDZ - a i SDP - a. Tako da će prevagu na kraju opet donijeti Vićan, nažalost.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 18 pro 2012, 22:45 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Zašto uvijek najmoralniji SDP-ovci izvuku deblji kraj ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 18 pro 2012, 22:47 |
|
|
Icebreaker je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ako se točno sjećam glavna stavka obrane mu je bila "da nije bio svjestan što potpisuje (odnosno da nije uopće pročitao to što potpisuje)" .
Točno. Lik je politički mrtav, kao i kompletna stranka što će se pokazati na sljedećim izborima. Što se tiče Dubrovnika konkretno, vidjet ćemo hoće li se SDP dovoljno brzo uspjeti distancirati od ovoga, sa Šaljom kao kandidatom. Mislim da će bit tijesno između HDZ - a i SDP - a. Tako da će prevagu na kraju opet donijeti Vićan, nažalost. S obzirom na opću gospodarsku situaciju mislim da će i SDP patiti od svega ovoga, ipak nemam pojma kakvi su moji u GOu HZDa dolje tako da ne mogu biti siguran u ishod.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 21 pro 2012, 21:35 |
|
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 22 pro 2012, 19:24 |
|
|
Rijetko dobar novinski članak. O eventualnoj devalvaciji. http://www.vecernji.hr/kolumne/po-scena ... mna-490115Po scenariju devalvacije dogodit će nam se - Mađarska
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 23 pro 2012, 12:58 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Karma je stvarno kurva. Ni po čemu nisu uspjeli biti iznad i onako prosječno lošeg HDZ-a. Citat: Vlada niže neuspjehe: BDP pao 1,9, a potrošnja građana 3,5 posto Državni zavod za statistiku danas je objavio da je BDP u trećem tromjesečju realno manji za 1,9 posto u odnosu na isto razdoblje 2011. godine. Nove loše vijesti za Vladu. Državni zavod za statistiku danas je objavio da je BDP-u u trećem tromjesečju realno manji za 1,9 posto u odnosu na isto razdoblje 2011. godine. Potrošnja kućanstava u trećem tromjesečju pala je 3,5 posto, a potrošnja države 0,4 posto. "Pad bruto investicija u fiksni kapital iznosio je 4,3 posto, izvoz roba i usluga pao je 0,1 posto, uvoz roba i usluga pao je 3,3 posto", pišu iz DZS-a. Google Oglasi tele.ring 60,-€ WebBonus Nur beim tele.ring Webshop bis zu 60,-€ geschenkt. Hier lang! www.telering.at/WebBonusOvo je već četvrti kvartal zaredom da se u Hrvatskoj bilježi pad BDP-a. Posljednji put rast je zabilježen u trećem kvartalu 2011. godine, dok je još na vlasti bila Vlada Jadranke Kosor. Od kada je kormilo države preuzela Kukuriku koalicija na čelu sa Zoranom Milanovićem, BDP je u stalnom padu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 sij 2013, 23:01 |
|
|
http://www.vecernji.hr/vijesti/emisija-slika-hrvatske-naglo-skinuta-programa-hrt-a-clanak-493701Radman i dalje siječe ideološki "krive" kadrove : Citat: Emisija 'Slika Hrvatske' naglo skinuta s programa HRT-a Citat: Urednica emisije Karolina Vidović Krišto zatražila je objašnjenje i povratak emisije u program HRT 4. Skandal s emisijom “Slika Hrvatske”, koja se bavila tematikom zdravstvenog odgoja u školama, dobio je i svoj epilog. Odlukom glavnog urednika Deana Šoše emisija je skinuta s programa, potvrdila nam je glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc.
Podsjetimo, urednica Karolina Vidović Krišto u emisiji je pročitala pismo gledatelja koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece. Potom su prikazani i isječci iz kontroverznog filma “The Kinsey Syndrome” u kojem Christian J. Pinto, autor opskurne reputacije, nastoji moralno devalvirati znanstveni rad pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseya. I dok je podrška autorici na društvenim mrežama rasla iz sata u sat, pa su je istomišljenici proglasili i "braniteljicom katoličanstva", HRT se gledateljima ispričao i najavio “oštre mjere”. Istodobno, urednica Vidović Krišto danas je uputila pismo članovima Vijeća HRT-a: “Molim da mi se kaže gdje sam i kako pogriješila. Tražim da emisija, sukladno podršci ravnatelja Radmana, bude integrirana u program HRT 4”.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 sij 2013, 23:02 |
|
|
Citat: Građani Vladi na fejsu o povećanju plaća: Kako vas nije sramota? http://www.vecernji.hr/vijesti/gradani-vladi-fejsu-povecanju-placa-kako-vas-nije-sramota-clanak-493783Citat: Oštar val kritika zatrpao je službenu Facebook stranicu Vlade RH nakon odluke o povećanju plaća ravnateljima zavoda za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, ravnatelju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU te čelniku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Građani su ovim potezom ogorčeni, a najčešće pitanje na stranici Vlade je "Kako vas nije sramota?".
– Ja mislim da je bez veze da si dižete plaće za 10 %, zašto ne biste digli za 100 %? Koga briga što je više od pola države u k..., što ljudi kopaju po kantama za smeće da bi imali što jesti. Ma tko njih šljivi, jel' tako? Mene isto više brine da li ćete vi političari moći u Dubai na neki odmor, da li ćete imati dosta novaca za takve stvari. Čak sam razmišljao da vam otvorim neki žiro račun gdje ćemo skupljati mi gladni da vama bude bolje i lagodnije u životu pa makar mi i pocrkali od gladi. Ljudi preživljavaju sa 1100 kuna mirovine, četveročlane obitelji žive od 2000 kuna i manje, a vi imate obraza tako što napraviti? Pa ja vas kulturno pitam jeste li vi normalni? – ogorčen je Mario Marunica.
Slično razmišlja i Darko Bakić.
– Vlado draga, a što ja sa običnim ovcama, nama skidate benificije, dodatke i smanjujete plaće, a sa druge strane dižete cijene. Zanima me što vi plaćate i u kojim otežanim uvjetima radite da bi si mogli toliko dići plaće?
– Svaka čast, ljudi prihvate da im se uzimaju regresi i božićnice, da im se smanjuju plaće jer je kriza, a vi nakon toga dignete plaće za 20 posto onima koji ionako imaju. Sramota! – napisao je Vladi Tomislav Topić.
– Hoćete meni 1.600 kuna povećati za 20 posto? Mislim da i tzv. volonteri za 1.600 kuna više rade od tih kojima ste povećali plaće – komentirao je Bojan Grković.
Na komentar jednog od korisnika kako si moraju povećati plaće jer su pod stresom, Vlada je odgovorila:
– Vlada RH je predložila da se u popis državnih dužnosnika uvrsti i ravnatelja, zamjenika ravnatelja te pomoćnika ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, zamjenika ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, ravnatelja Središnjeg registra osiguranika te ravnatelja i zamjenika ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, kao i utvrditi koeficijente za njihove plaće, kako bi se status navedenih dužnosnika uskladio sa statusom drugih dužnosnika javnih ustanova (primjerice, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje). Osim toga, predlaže se povećanje koeficijenata za izračun plaće državnih dužnosnika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a s obzirom na važnu ulogu ovih javnih ustanova i značajna sredstva iz državnog proračuna Republike Hrvatske kojima raspolažu, te dodatne obveze koje će obavljati nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju u vezi s koordinacijom sustava socijalne sigurnosti. Samo ravnatelji HZMO-a i HZZO-a odgovaraju za gotovo 57 milijardi kuna, odnosno za 46,32% Državnog proračuna. Radi se o reakciji na ovo : http://www.vecernji.hr/vijesti/ravnateljima-zavoda-20-vece-place-sefu-hzzo-a-16-000-kn-clanak-493363Citat: Ravnateljima zavoda 20% veće plaće: Šefu HZZO-a 16.000 kn
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 sij 2013, 23:23 |
|
|
Građani vladi na fejsu, ej na FEJSU, ne znam kako neko ima obraza i napisati ovo, da ste kakvi skupili bi se najmanje od sto hiljada ispred zgrade vlade i tražili odgovornost za povučene loše poteze, ovako ste ste najobičnije pičkice koje tipkaju preko fejsa, jebo vas fejs u FACE.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Jakub
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 sij 2013, 23:25 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: Građani vladi na fejsu, ej na FEJSU, ne znam kako neko ima obraza i napisati ovo, da ste kakvi skupili bi se najmanje od sto hiljada ispred zgrade vlade i tražili odgovornost za povučene loše poteze, ovako ste ste najobičnije pičkice koje tipkaju preko fejsa, jebo vas fejs u FACE. Ti bi mogao na FACE to FACE s Senadom HadziFACEovicem na FACE TV-u.
_________________ ...u Goraždu bitku izgubili, višegradsku bošnjačku krv pili, uzaludno se borili za Olovo, Kladanj, Srpsko Sarajevo...
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 sij 2013, 23:49 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Citat: Građani Vladi na fejsu o povećanju plaća: Kako vas nije sramota? http://www.vecernji.hr/vijesti/gradani-vladi-fejsu-povecanju-placa-kako-vas-nije-sramota-clanak-493783Citat: Oštar val kritika zatrpao je službenu Facebook stranicu Vlade RH nakon odluke o povećanju plaća ravnateljima zavoda za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, ravnatelju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU te čelniku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Građani su ovim potezom ogorčeni, a najčešće pitanje na stranici Vlade je "Kako vas nije sramota?".
– Ja mislim da je bez veze da si dižete plaće za 10 %, zašto ne biste digli za 100 %? Koga briga što je više od pola države u k..., što ljudi kopaju po kantama za smeće da bi imali što jesti. Ma tko njih šljivi, jel' tako? Mene isto više brine da li ćete vi političari moći u Dubai na neki odmor, da li ćete imati dosta novaca za takve stvari. Čak sam razmišljao da vam otvorim neki žiro račun gdje ćemo skupljati mi gladni da vama bude bolje i lagodnije u životu pa makar mi i pocrkali od gladi. Ljudi preživljavaju sa 1100 kuna mirovine, četveročlane obitelji žive od 2000 kuna i manje, a vi imate obraza tako što napraviti? Pa ja vas kulturno pitam jeste li vi normalni? – ogorčen je Mario Marunica.
Slično razmišlja i Darko Bakić.
– Vlado draga, a što ja sa običnim ovcama, nama skidate benificije, dodatke i smanjujete plaće, a sa druge strane dižete cijene. Zanima me što vi plaćate i u kojim otežanim uvjetima radite da bi si mogli toliko dići plaće?
– Svaka čast, ljudi prihvate da im se uzimaju regresi i božićnice, da im se smanjuju plaće jer je kriza, a vi nakon toga dignete plaće za 20 posto onima koji ionako imaju. Sramota! – napisao je Vladi Tomislav Topić.
– Hoćete meni 1.600 kuna povećati za 20 posto? Mislim da i tzv. volonteri za 1.600 kuna više rade od tih kojima ste povećali plaće – komentirao je Bojan Grković.
Na komentar jednog od korisnika kako si moraju povećati plaće jer su pod stresom, Vlada je odgovorila:
– Vlada RH je predložila da se u popis državnih dužnosnika uvrsti i ravnatelja, zamjenika ravnatelja te pomoćnika ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, zamjenika ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, ravnatelja Središnjeg registra osiguranika te ravnatelja i zamjenika ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, kao i utvrditi koeficijente za njihove plaće, kako bi se status navedenih dužnosnika uskladio sa statusom drugih dužnosnika javnih ustanova (primjerice, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje). Osim toga, predlaže se povećanje koeficijenata za izračun plaće državnih dužnosnika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a s obzirom na važnu ulogu ovih javnih ustanova i značajna sredstva iz državnog proračuna Republike Hrvatske kojima raspolažu, te dodatne obveze koje će obavljati nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju u vezi s koordinacijom sustava socijalne sigurnosti. Samo ravnatelji HZMO-a i HZZO-a odgovaraju za gotovo 57 milijardi kuna, odnosno za 46,32% Državnog proračuna. Radi se o reakciji na ovo : http://www.vecernji.hr/vijesti/ravnateljima-zavoda-20-vece-place-sefu-hzzo-a-16-000-kn-clanak-493363Citat: Ravnateljima zavoda 20% veće plaće: Šefu HZZO-a 16.000 kn Kako sami sebe znaju pokopati, to je fenomenalno. U par dana prvo Linić sa Dubaijem pa ovo. Nije partijska škola što je nekad bila.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 03 sij 2013, 23:53 |
|
|
Treba razdvojiti neke stvari. Tamo gdje postoji konkurencija, kao što je s nekim poduzećima u državnom vlasništvu, plaće trebaju biti visoke, kako najbolji manageri ne bi otišli konkurentima. Tu jednostavno treba ići ukorak s tržištem.
Međutim, u situacijama gdje konkurencije nema, nego državni zavod ima posebni status, kao što je prvi mirovinski stup, ovakve odluke su besmislene, a politički pogubne za kukurikavce.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića Postano: 10 sij 2013, 17:22 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|