HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 lis 2025, 15:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2572 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 103  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA?
PostPostano: 16 sij 2013, 23:35 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ja isto mislim da nažalost ovo neće na dobro izaći. Čuli NVO sudjelovao u izradi prijedloga, a nijedna udruga koja okuplja Hrvate nije sudjelovala.

U Sarajevu ima više profesionalaca u NVO sektoru nego zaposlenih u Energoinvestu. To je čitava bulumenta vikača, huškača i velikobošnjačkih nacioanalista pod plaštom građanstva i očuvanja BiH.

Vrh

Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA?
PostPostano: 16 sij 2013, 23:36 

Zadar1993 je napisao/la:
Ćerat ćemo se još :zubati ?

Kažu povijest/historija se ponavlja , ako to igdje vrijedi ,vrijedi u BiH.

Samo budala ne vidi da je sve mirno samo zbog budnog oka velikog brata , da se ne lažemo , Herceg-Bosna se može uspostaviti preko noći što je Jelavić prije 10ak godina demonstrirao. Na kraju će Bošnje ,ili dio njih potegnut prašnjave kalašnjikove s tavana.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 23:47 

Reče neko da je uzrok problema na našem prostoru to što veći igrači nikada nisu dopustili (nakon što su Turci proterani u Aziju) lokalnim činiocima da reše stvari na prirodan način već su sami smišljali neke gluposti. Eto nas sada ponovo. Godina 2013. a neokolonijalni upravnici i dalje guraju neke svoje varijante. Tako da nas čekaju nove decenije jačanja sukoba i mržnje.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 23:52 

Ehh, trebali su pustiti Srbe da srede. :D

Vrh

PostPostano: 16 sij 2013, 23:56 

Bilo tebi smešno ili ne, između ostalih, trebali su. A pošto su se petljali kako jesu, a što se uostalom poklapa sa njihovim sitnim ili krupnim interesima, sad imamo sranje kakvo imamo. Od Istanbula do Zagreba.

A tek nas čekaju igranke.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 00:03 

Metemma je napisao/la:
Jel gledao neko intervju američkog veleambasadora Al Džaziri?

Ono je cirkus, kao, razne NVO i intelektualci će da naprave plan, pa će on onda da se isporuči političarima na usvajanje. A razlog zašto u izradu plana nisu uključeni političari je kako bi sam narod iskazao svoju volju i svoje interese, preko tih NVO, jer preko izabranih predstavnika ne može sigurno...

Kao, o trećem entitetu nema ni govora, šanse nema, teorije nema... ja mislim da su se otomanske paše s više obzira ponašale prema domaćem stanovništvu i njihovoj volji.

A voditelj... kako su se ti Bušmani infiltrirali u sve medije, nikad neće reći "RS" bez "bh. entiti RS"... kakvi bolesnici...

Ali pazi ti taj bezobrazluk, stvarno neverovatno jbt. :001_rolleyes

Narod će da iskaže svoju volju tako što će izabrani predstavnici tog istog naroda biti isključeni iz cele priče. Jebo te, ne znaš da li da se smeješ ili da plačeš. :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 00:20 

Meni je nevjerojatno kako se ljudi ovdje uzrujavaju na tako nešto.

Ni nismo za bolje kad tako ozbiljno shvaćamo te najave. I to je najtužnije od svega. Što mi nismo u stanju riješiti problem nego nam trećerazredni diplomati u kolonijalnom stilu prde o nečem.

I neka prde. Dok imaju ovce koje bleje.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 00:26 

doc je napisao/la:

Ni nismo za bolje kad tako ozbiljno shvaćamo te najave. I to je najtužnije od svega. Što mi nismo u stanju riješiti problem nego nam trećerazredni diplomati u kolonijalnom stilu prde o nečem.

Jebi ga doc, pa pogledaj naslov ove teme. :zubati

Već mesecima ushićeno čekamo da počnu pregovori o FBiH POD POKROVITELJSTVOM USA. :zubati

Naravno da će trećerazredni diplomati da se ponašaju kolonijalno, kada su (ispravno) zaključili da se nalaze u svojoj koloniji. Tužna istina jbg.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 00:27 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Bilo tebi smešno ili ne, između ostalih, trebali su. A pošto su se petljali kako jesu, a što se uostalom poklapa sa njihovim sitnim ili krupnim interesima, sad imamo sranje kakvo imamo. Od Istanbula do Zagreba.

A tek nas čekaju igranke.

Ne sviđa mi se ta opcija, uostalom puštaju nas i sad pa se ne možemo srediti. Ne vjerujem ni da bi se sviđala Hrvatima. :neznam

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 00:33 

Lebowski je napisao/la:
Ne sviđa mi se ta opcija, uostalom puštaju nas i sad pa se ne možemo srediti. Ne vjerujem ni da bi se sviđala Hrvatima. :neznam

Gde vas/nas to puštaju sad? Imaš gomile ambasadora, vojnika, sudija, policajaca, banaka itd bez kojih ne možeš da prdneš ako ne dobiješ odobrenje potpisano i pečatirano.

Zapravo je situacija tužna...

slika

U kojoj normalnoj zemlji bi neki jadni činovnik koji je nesrećom zavšio u Sarajevu (ili Beogradu nebitno) mogao da daje ovakve izjave? Čist kriminal.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 00:34 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Naravno da će trećerazredni diplomati da se ponašaju kolonijalno, kada su (ispravno) zaključili da se nalaze u svojoj koloniji. Tužna istina jbg.

Eto.

Ne volim ljude koji ne znaju svoje mjesto. Ako si roblje onda kažeš da gazda, a ne grintaš po forumima.

Ako nisi onda lijepo reci tako.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 00:37 

doc je napisao/la:

Amerikanci tradicionalno ne poštuju suverenitet i mješaju se u unutarnje poslove skoro svih zemalja, a di neće u BiH ponašat se ko gazde.

Postoji svega par zemalja koje imaju moć da američkim ambasadorima zatvore labrnje.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 00:47 

Naravno. Nisam ja pričao o direktnoj konfrontaciji. Ali ako si pametan možeš sa svojom barkom lijepo ploviti između grdosija.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 01:08 

Realno, tri naroda sama ne mogu da se dogovore ni oko koju ce mineralnu vodu piti na sastanku, a kamoli oko nekih korenitih promena...to su svezana creva, i uz najbolju volju, tesko bi se porodilo nesto sto bi svi prihvatili...

Potencirati nesposobnost dogovora kao neku nezrelost je pogresno, radi se o 3 strane koje dijametralno suprotno vide buducnost... treba svakako raditi na nekim zivotnim pitanjima, cak i ekonomiji, ali iznad svega toga je krovna politicka i nacionalna podeljenost, gde zbog neresavanja tih bazicnih problema sve drugo zastajkuje...

Da je to sve prepusteno samo sebi, ili bi se opet potukli, ili mirno razdvojili...takav ekspres lonac nije prirodno stanje stvari, i posto zbog neefikasnosti drzave sve vise unutra kuva, Amerikanci kojima je ova regija na zapecku interesa pokusavaju da nadju prakticno resenje, gde ce sa minimumom ulozene energije postici ono sto hoce...

A to je upravljiv protektorat gde ce moci lakse odluke da se donose... kako, tako sto uspostavis efikasniji oblik odlucivanja, a to znaci rezanje veta gde god se moze, sa ambicijom da se u buducnosti nametne model demokratije po njihovom rezonu, a to vodi ka jedan covek jedan glas, ili neka varijacija toga...

Zasto to rade...opet iz svojih interesa, rat u Bosni im je vezan za Clintona koga postuju, zadnji predsednik koji ima veliki ugled, on je zavrsio rat, on se percipira kao pionir u humanitarnim ratovima, on je Bosnjake izvukao iz patnji...stvorio se taj stereotip, i to se tesko menja, zato su vazne samo bosnjacke zrtve, zato sudovi sude kako sude, zato i Srbi i Hrvati su druga liga, negativci, remetilacki faktor....

POvuceni su potezi koji ce uzdrmati ovaj status quo koji im smeta, a rezultate tih akcija videcemo...sto neucinkovitije, to bolje, jer su pocetne premise i volja kao da se uredi BiH jednodimenzionalni i pogresni.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 02:35 

doc je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:

Eto.

Ne volim ljude koji ne znaju svoje mjesto. Ako si roblje onda kažeš da gazda, a ne grintaš po forumima.

Ako nisi onda lijepo reci tako.

Nije uopšte stvar u meni ili tebi. Stvar je u ljudima koji nas vode. O njima pričam, a oni su previše impresionirani tim stranim jebivetrima, a verovatno dosta njih ima i ličnu materijalnu korist zbog te impresioniranosti.

Američki ambasador se ne ponaša tako u npr. Danskoj, Finskoj, Austriji... A to su sve zemlje sličnih dimenzija kao naše, i nisu nikakve sile. A ovde se ponašaju tako kako se ponašaju zato što im se to toleriše. Verovatno postoji razlog zašto je to tako. :neznam

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 03:31 

Pa postoji. Sve si rekao. Ako ne poštuješ sebe ne trebaš očekivati da će te drugi poštovati.

Nisu dorasli jednostavno. Ona naša kokoš Kosorica je tražila Obamu da joj se potpiše na salvetu. =))

A onda se tako smela da je ostavila torbicu na jednoj strani, a probala izać na drugu stranu pa ju je protokol vratio. :laugh

Majke ti mile i šta sad da ti misliš da si stranac nego da gledaš sve ovo tu s visine.

A ako držiš to sebe, imaš interese i principijelno ih braniš, svi te poštuju. I veliki. Imaju i oni neka pravila ponašanja. Nije sve čista sila i prijetnje.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 09:38 

ZlatkoZG je napisao/la:
doc je napisao/la:

Amerikanci tradicionalno ne poštuju suverenitet i mješaju se u unutarnje poslove skoro svih zemalja, a di neće u BiH ponašat se ko gazde.

Postoji svega par zemalja koje imaju moć da američkim ambasadorima zatvore labrnje.

Sjećam se ex Yuge i tadašnjeg USA veleposlanima Warrena Zimmermanna... u stvari ne sjećam ga se jer ga nije nikada bilo na TV, jer nitko i nije znao tko je to, jer nije smio da pisne ni o čemu...
Dobro kaže narod. - Dabogda imao pa nemao!

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 19:12 

Sramota je što ameri rade, zašto se naše stranke ne očituju o tim prijedlozima kao potpuno neprihvatljivim?? Ili ameri ovo rade da bi smirili bošnjake, a zapravo se ide ka poboljšanju položaja Hrvata na neki drugi način, možda institucionalno?

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 22:07 

doc je napisao/la:

A sto me popljuva ovako?

Jebiga, kad mi neko prica, kako rece brat Karmelo, "Narod će da iskaže svoju volju tako što će izabrani predstavnici tog istog naroda biti isključeni iz cele priče.", kako da se ne uzrujam? Makar se i o Hrvatima radilo? Stvar je u spolnom opcenju z zdravim mozgom.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 22:28 

Tko je vas pljuvao vaša visosti? :zubati

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 22:29 

Visosti?

Pa nesto spominjaste da je budala ko ovo komentarise, ili tako u tom stilu :D

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 22:32 

Ma razvilo se to od onda.

Da te malo razmazim kad se tako lako vrijeđaš.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2013, 22:33 

Hm, valjda sam pogresno shvatio kad nisam shvatio.

Inace, postajes prenjezan prema cetnicima, koji ti je vrag? :D

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 00:54 

Ma meni su četniki ok. :D Dok nisu u Hrvatskoj. U Četniklandu hvala Bogu da ih ima. :zubati

Da nema četnika ovaj naši jedan i jedini susjed bi se brzo raspao. Tako da podržavam vaše patrijotske napore i simpatiziram sa strane.

Susjed, branite nam europsko Sarajevo. :zivili

Vrh

PostPostano: 18 sij 2013, 05:33 

DIDAK je napisao/la:
Sramota je što ameri rade, zašto se naše stranke ne očituju o tim prijedlozima kao potpuno neprihvatljivim?? Ili ameri ovo rade da bi smirili bošnjake, a zapravo se ide ka poboljšanju položaja Hrvata na neki drugi način, možda institucionalno?

Henry Kissinger "To be an enemy of America can be dangerous, but to be a friend is fatal"

Meni isto nisu jasni Amerikanci…

Dugo sam vjerovao da Amerikanci i EU na nas gledaju kao "njihove momke" za razliku od Muslimana i Srba. Danas imam osjećaj da im nebi (bar većini) smetalo totalno biološko uništenje Hrvata BiH… da se problem BiH pojednostavi.

Možda zbog Mostara i mjenjanja statuta, Moon (namjerno) smiruje radikalno nastrojenu Muslimansku javnost otvorenim protivljenjem Hrvatskom kanalu i entitetu… neka vrsta amortizacje.
Odluke ustavnog suda se moraju poštivati i to je najveći poraz Muslimana od rata.

Možda zato što Amerikance i EU jednostavno nije strah reakcije Hrvata iz BiH za razliku od Muslimana (koji su neusporedivo više spremni na nasilje). Idu linijom manjeg otpora.

Srduge strane… Amerikanci su dosta pomogli Hrvatskoj, Možda mi plaćamo cjenu za to (ne bi me iznenadilo). Kao što me ne bi iznenadilo da mi plaćamo cjenu za Američko uvlačenje u šupak Turcima, Saudiskoj Arabiji i ostaloj raji na bliskom-srednjem istoku za sva sranja što rade tamo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2572 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 103  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: LeTdoS, Robbie MO i 30 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: