|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 18 sij 2013, 22:57 |
|
|
Odgovoriti sa da, ili ne.
_________________ "Gospodo, ja sam Hrvat i hrvatski nacionalist; i ne samo da sam ja Hrvat i hrvatski nacionalist, nego su bosanski muslimani kao cjelina Hrvati, dio hrvatskog naroda."-Džaferbeg Kulenović
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 18 sij 2013, 23:06 |
|
|
Jedno rezolutno da Krunski dokaz veliko-srpske politike "Srbi svi i svuda"...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 18 sij 2013, 23:25 |
|
|
nisan se opra godinama a spava san sa stotinama nijednoj nije smeta vonj mog pazuha upitah zašto je tako tvoj je velik i tvrd to nema svatko
_________________ "Gospodo, ja sam Hrvat i hrvatski nacionalist; i ne samo da sam ja Hrvat i hrvatski nacionalist, nego su bosanski muslimani kao cjelina Hrvati, dio hrvatskog naroda."-Džaferbeg Kulenović
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 19 sij 2013, 03:38 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Jedno rezolutno da Krunski dokaz veliko-srpske politike "Srbi svi i svuda"... Crven Ban . Pravi odgovor, svaka ti čast.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 19 sij 2013, 12:59 |
|
|
Doprinjeo je. Psihologija kao nauka je tu cvrsto stala iza teze da sto manje razlike među narodima to je veca mrznja i nepovjerenje. Mala razlika velika jabuka razdora, stoga Hrvati i Srbi nikada ne mogu biti u dobrim odnosima, mogu donekle politicki ali u stvarnom zivotu nikako.
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
divljak
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 19 sij 2013, 13:19 |
|
|
glupost, mnogi narodi, ako ne i svi su sastavljeni od "plemena" ili skupina međusobno malih razlika, problem je šta su Srbi potencirali, ili da kažem nametali da razlike nema, tj da smo mi kao "katolički Srbi", a razlika je zapravo velika.
To je naravno otpočelo od Karadžića.
Problem je Srpska čud ponajviše pak, evo naprimjer čitam ode teme, i gledam onu o Titu. I onaj Srbin sa svinjarom na avataru priča kao o lošim utjecajima Tite, pa onda navodi kao Tito je omogućija da nas Hrvate ne izbrišu sa lica Zemlje????
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 19 sij 2013, 13:58 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: evergreen poezija... Ipak, Vuk je stari genocidas...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 19 sij 2013, 15:57 |
|
|
HrvojeHrvatinic je napisao/la: Odgovoriti sa da, ili ne. Karadžić je osnivač-bar za širi kontekst- pansrpske ideologije, pa nije bez krivnje. S druge strane, njegova suradnja s Hrvatima- s kojima je bio skoro češće nego sa Srbima nakon 1830-ih- "braća Rimskog zakona" itd. Kriva je zaluđena velikosrpska ideologija koju on nije izumio, ali se dijelova nje držao do smrti, ali ne na agresivan i negatorski način kao razni Sime Lukin Lazići, Dimitriji Rubarci, Laze Kostići (ne pjesnik), Voja Šešelj i slični. Dakle- ima krivnje, ali je kamilica za velik dio srpskih ideologa, uz vrlo male iznimke. Npr. lingvist Pavle Ivić, najbolji srpski lingvist u doba SFRJ, se osramotio sa šovinizmom (možda sam dao link) da je to skoro neshvatljivo.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 19 sij 2013, 18:46 |
|
|
divljak je napisao/la: glupost, mnogi narodi, ako ne i svi su sastavljeni od "plemena" ili skupina međusobno malih razlika, problem je šta su Srbi potencirali, ili da kažem nametali da razlike nema, tj da smo mi kao "katolički Srbi", a razlika je zapravo velika.
To je naravno otpočelo od Karadžića.
Problem je Srpska čud ponajviše pak, evo naprimjer čitam ode teme, i gledam onu o Titu. I onaj Srbin sa svinjarom na avataru priča kao o lošim utjecajima Tite, pa onda navodi kao Tito je omogućija da nas Hrvate ne izbrišu sa lica Zemlje???? Ma jasna je meni ta velikosrpska politika. Postoje moguce i jos veci animoziteti izmedzu Hrvata i Slovenaca. Manja razlika veci belaj. Vise se mrze Slovaci i Cesi nego Slovaci i Madzari
|
|
Vrh |
|
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 19 sij 2013, 22:40 |
|
|
Ne vjerujem da bi bilo želje za srpskim ekspanzionizmom da nije Vuka, tu je naravno pomogla i velikosrpska opresija u Jugoslaviji.
|
|
Vrh |
|
|
divljak
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 20 sij 2013, 03:12 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: Ma jasna je meni ta velikosrpska politika. Postoje moguce i jos veci animoziteti izmedzu Hrvata i Slovenaca. Manja razlika veci belaj. Vise se mrze Slovaci i Cesi nego Slovaci i Madzari nija istina, nema onih koje Slovaci više mrze od Madžara, zanimljivo je da se Slovaci i Česi uopće ne mrze. Razlog tome je što Madžari agresivno tvrde da su Slovaci odnarođeni Madžari. Animozitet između pravih Slovenaca se svodi na lakša podbadanja, ili ga nema.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 20 sij 2013, 10:58 |
|
|
Ak se ne mrze sto su se razdvojili. A ako su se razdvojili Cesi i Slovaci zasto se ne razdvoje Slovaci i Madzari?
|
|
Vrh |
|
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 20 sij 2013, 13:38 |
|
|
Česi i Slovaci su se razdvojili u miru bez ispaljenog metka, podijelili teritorij i zdravo.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 20 sij 2013, 13:55 |
|
|
Kao Hrvati i Slovenci jos u doba Iliraca sto su razdijelili zito i nisu nikada ni pokusali napraviti neku zajednicku drzavu a gle cuda Bosnjaci i Hrvati zivimo u federaciji i to u toleranciji.
|
|
Vrh |
|
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 20 sij 2013, 18:25 |
|
|
Bošnjaci i Hrvati se nikad neće složit, Bošnjaci sve više naginju k Turskoj, a Hrvate preziru. Bošnjaci danas su jedna velika suprotnost njihovih djedova koji su ginuli za Hrvatsku.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 20 sij 2013, 18:43 |
|
|
Pretjerujes
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 20 sij 2013, 18:44 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Danetov duh jos lebdi ovdje.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
HrvojeHrvatinic
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 20 sij 2013, 19:15 |
|
|
To sam ja upravo tebi htio reći
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 20 sij 2013, 19:42 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Neka si...
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 20 sij 2013, 20:06 |
|
|
to vi nesto sifrirno
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Je li Vuk Karadžić najviše odgovoran za sukobe Hrvata i Srba kroz nedavnu povijest? Postano: 21 sij 2013, 00:21 |
|
|
Ma jok, kakve sifre bolan, samo konstatiramo.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|