|
|
Stranica: 6/6.
|
[ 138 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hrvati i BiH Postano: 23 lis 2009, 17:01 |
|
|
HuLYGaN je napisao/la: frane je napisao/la: Džamije da, crkve ne bi bas rekao , koliko ono ima dzamije u gradu ? 20-30 najmanje .. a crkve nema vise od 3 . pravu dzamije gdje i nema muslimana.a htjeli bi i u Neum . Mislio sam na džamije gdje su muslimani većina, a crkve gdje su katolici većina. Gledaj u Sarajevu nije ni jedna crkva od prije rata porušena, a Hrvata je nažalost manje. Međutim, mislim da se trenutno u Sarajevu grade dvije nove katoličke crkve. To još samo može neutronska bomba...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
HuLYGaN
|
Naslov: Re: Hrvati i BiH Postano: 26 lis 2009, 00:01 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hrvat
|
Naslov: Re: Hrvati i BiH Postano: 26 lis 2009, 00:06 |
|
|
HuLYGaN je napisao/la: Evo nešto vezano za mržnju. http://www.new.facebook.com/group.php?gid=21773114969Interesantno grupa, s interesantnim broj članova. Najviše zabrinjavaju godišta prisutnih, odnosno djece koja nisu ni zapamtila rat. Čemu ih to učimo. Što bi ovo trebalo značiti? Nitko od nas ne pamti drugi svjetski rat, pa opet relativno puno znamo o njemu, a podjele iz tog vremena su još uvijek prisutne, barem ovdje u RH. Kao da se tek tako može preći preko ubijenih rođaka i sunarodnjaka...
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
HuLYGaN
|
Naslov: Re: Hrvati i BiH Postano: 26 lis 2009, 00:10 |
|
|
Znači treba učiti djecu da mrze.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hrvat
|
Naslov: Re: Hrvati i BiH Postano: 26 lis 2009, 00:15 |
|
|
HuLYGaN je napisao/la: Znači treba učiti djecu da mrze. Ne. Ali ih isto tako treba učiti da je bilo kakva multietnička utopija, pogotovo na ovim prostorima, velika iluzija. Takvo nešto nikada nije postojalo, niti će postojati u budućnosti. Treba učiti djecu da postoje različiti narodi koji imaju različite interese.
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
HuLYGaN
|
Naslov: Re: Hrvati i BiH Postano: 26 lis 2009, 00:19 |
|
|
Da, ali ova grupa manje više poziva na uništenje jednog naroda.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hrvat
|
Naslov: Re: Hrvati i BiH Postano: 26 lis 2009, 00:20 |
|
|
HuLYGaN je napisao/la: Da, ali ova grupa manje više poziva na uništenje jednog naroda. Frustracije tih ljudi su uzrokovane nerješenim nacionalnim pitanjem u BiH...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
HuLYGaN
|
Naslov: Re: Hrvati i BiH Postano: 26 lis 2009, 00:25 |
|
|
Dobro, vidjećemo onda kad se riješi to nacionalno pitanje da li će se pozivati "za dom i slobodu protiv nizih rasa " ili šta ja znam već.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hrvat
|
Naslov: Re: Hrvati i BiH Postano: 26 lis 2009, 00:29 |
|
|
HuLYGaN je napisao/la: Dobro, vidjećemo onda kad se riješi to nacionalno pitanje da li će se pozivati "za dom i slobodu protiv nizih rasa " ili šta ja znam već. Mi Hrvati smo imali stoljećima sukobe s Mađarima zbog nerješenog nacionalnog pitanja u zajedničkoj državi. Danas kad je to riješeno, u odličnim smo odnosima, nema nikakvog međusobnog šovinizma, praktički nemamo bolje susjede od Mađara.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hrvati i BiH Postano: 26 lis 2009, 00:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77438 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
HuLYGaN je napisao/la: Evo nešto vezano za mržnju. http://www.new.facebook.com/group.php?gid=21773114969Interesantno grupa, s interesantnim broj članova. Najviše zabrinjavaju godišta prisutnih, odnosno djece koja nisu ni zapamtila rat. Čemu ih to učimo. Odgovorit ću ti vrlo iskreno. Mržnja definitivno postoji, to ne treba lagati, kao što ne treba skrivat da je nažalost sve veća. Spominjanje rata i vjere koje tamo čitaš po Facebook su zapravo samo uvrede, ali nitko od tih mladih ljudi ne mrzi muslimane zbog toga. I Albanci su muslimani, i sa Srbima smo ratovali, ali nikakva posebna mržnja danas prema njima ne postoji. Moraš znat gdje je pravi izvor mržnje. Ja iz "unutarnje perspektive" jasno vidim gdje je njen generator. Izvor mržnje je što ti mladi gledaju i slušaju svaki dan kako "Muslimani ne dozvoljavaju TV kanal kojeg žele Hrvati", "Muslimani su nam izabrali Muslimani za Predsjednika" (bez uvrede, samo prenosim autentične rečenice), "Muslimani se previše bahato ponašaju kad prolaze kroz hrvatska naselja." Žalosno je kad hegemonistička politika koja se (neuspješno) pokušava provodit iz Sarajeva rezultira crnom kronikom, i kada zbog pogrešne politike stradaju nevini Bošnjaci (svako ljeto 10-ak razbijenih glava u Neumu, prije 10 dana Široki, jučer Posušje, prije par mjeseci zapaljen autobus iz Zenice u Mostaru...dalje da ne nabrajam) Da bi se mržnja otklonila, treba a) priznat da postoji b) otklonit ono što ju generira. Ja ti kažem da to nije ni vjera ni rat, danas u 2009. Uvijek mi je žao kad neki nevini bošnjak strada zbog pogrešne politike koja se vodi u Sarajevu. Ljudi u HB imaju stalni osjećaj da im Muslimani žele nešto otet ili zabranit. Jedini rezultat hegemonističke politike (što je najsmješnije- potpuno neuspješne) je taj, da za 10 godina netko iz Sarajeva više neće smjet uć u Hercegovinu ako se ovako nastavi, osim na vlastitu odgovornost. Žalosno... Onog trenutka kad se riješi nacionalno pitanje Hrvata u BiH, tenzije će splasnut. Ja prvi bih mahao zastavom države u kojoj sam zadovoljan, a isto tako ću prvi zapalit zastavu države u kojoj nisam ravnopravan.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hrvati i BiH Postano: 26 lis 2009, 01:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77438 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Huligan gukni, nadam se dobrom odgovoru čim toliko dugo pišeš. ![palacgore2 :palacgore2](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a070.gif)
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
HuLYGaN
|
Naslov: Re: Hrvati i BiH Postano: 26 lis 2009, 01:56 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Huligan gukni, nadam se dobrom odgovoru čim toliko dugo pišeš. ![palacgore2 :palacgore2](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a070.gif) :) Ma u principu nemam šta pametno odgovoriti, sem da se vrtim u krug. Razumijem ja šta ti govoriš. Jedino se nadam da će se jednom sve riješiti, ali ja nisam taj koji to može riješiti. Meni se ponekad čini da ovakvo stanje odgovara i Hrvatskim političarima i da je njima svima dobro. Dobre plate, malo rade i to je to. Nit mogu riješiti taj TV kanal. Mada nekako mislim da etničke televizije nisu dobre. Ovim ne tvrdim da je Federalna TV idealno, ali možda bi se trebali Hrvati i hrvatski političari više uključiti u rad te TV kuće. Ne znam šta vi mislite, ali meni je recimo emisija „60 minuta“ OK, mada nekad pretjeruju. Naravno štovana Nikolina mi je takođe OK ;) Rekao sam da možda etničke TV nisu dobre, pa recimo pogledajte RTRS po kojem principu funkcionira. P.S. Ne znam šta Vam je taj Komšić jadni skrivio, osim da ga Hrvati nisu izabrali. Mada mi je i to jako čudna računica, jer nisu svi Bošnjaci glasali za njega, a izlaznost nije bila tolika na izborima. Po tome ispada da je Hrvata jako malo, što mislim da nije slučaj. Izuzmemo li te neke stvari, usudio bih se da nije njegovo političko djelovanje toliko loše, pa čak ni za Hrvatski narod. On djeluje više za BiH u skladu sa funkcijom, nego što djeluje za vitalne Hrvatske nacionalne interese. No ipak to je SDP, a usrali su ovim Hadžićem pravo. P.S.S. Mene je skoro strah uči u Hercegovinu, a zbilja bi volio otići popit s nekim hercegovačkim domaćinom popiti dobro domaće vino u Posušju, Širokom, a pogotovo Međugorje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
caporegime
|
Naslov: Re: Hrvati i BiH Postano: 26 lis 2009, 09:24 |
|
|
HuLYGaN je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Huligan gukni, nadam se dobrom odgovoru čim toliko dugo pišeš. ![palacgore2 :palacgore2](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a070.gif) :) Ma u principu nemam šta pametno odgovoriti, sem da se vrtim u krug. Razumijem ja šta ti govoriš. Jedino se nadam da će se jednom sve riješiti, ali ja nisam taj koji to može riješiti. Meni se ponekad čini da ovakvo stanje odgovara i Hrvatskim političarima i da je njima svima dobro. Dobre plate, malo rade i to je to. Nit mogu riješiti taj TV kanal. Mada nekako mislim da etničke televizije nisu dobre. Ovim ne tvrdim da je Federalna TV idealno, ali možda bi se trebali Hrvati i hrvatski političari više uključiti u rad te TV kuće. Ne znam šta vi mislite, ali meni je recimo emisija „60 minuta“ OK, mada nekad pretjeruju. Naravno štovana Nikolina mi je takođe OK ;) Rekao sam da možda etničke TV nisu dobre, pa recimo pogledajte RTRS po kojem principu funkcionira. P.S. Ne znam šta Vam je taj Komšić jadni skrivio, osim da ga Hrvati nisu izabrali. Mada mi je i to jako čudna računica, jer nisu svi Bošnjaci glasali za njega, a izlaznost nije bila tolika na izborima. Po tome ispada da je Hrvata jako malo, što mislim da nije slučaj. Izuzmemo li te neke stvari, usudio bih se da nije njegovo političko djelovanje toliko loše, pa čak ni za Hrvatski narod. On djeluje više za BiH u skladu sa funkcijom, nego što djeluje za vitalne Hrvatske nacionalne interese. No ipak to je SDP, a usrali su ovim Hadžićem pravo. P.S.S. Mene je skoro strah uči u Hercegovinu, a zbilja bi volio otići popit s nekim hercegovačkim domaćinom popiti dobro domaće vino u Posušju, Širokom, a pogotovo Međugorje. što li bi na tvoj strah rekli tvoji sunarodnjaci koji dežuraju po hercegovačkim raskršćima u nadi da su nekome potrebni radnici i koji uredno dobiju svaku marku za obavljeni posao od tih krvoločnih hercegovačkih ustaša koji svoj radni dan započinju općim skupom na kojemu se raspravlja o dnevnom planu za nanošenje zla pripadnicima muslimanskog naroda? probaj otići, ako treba prerušen pa ćeš brzo shvatiti da je ta seljačka primitivna hercegovina na višem stupnju razvoja od sarajeva i ekonomski i civilizacijski.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|