|
|
Stranica: 3/18.
|
[ 443 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 01:13 |
|
|
dudu je napisao/la: pa da, prvi put došao u Beograd i odsjeo u nekom hotelu na Voždovcu, pa mi predložili da pređem u Lolu, dođem pred dom, a piše Kralj Aleksandar. malo me blam bilo pitat ljude pred domom, pa prošetam iza u park i pitam za Lolu, a oni pokazuju na taj dom.  Pa da, to je to...stara zgrada, nije veliki dom, po spratovima su odeljeni muski i zenski, i ako ti padne sekira u med pa se uvalis kod neke zenske...samo treba napraviti kombinaciju da cimerke negde naprasno odu Najludje je ipak u Studenjaku na Novom Beogradu, izbor je ogroman... tamo je sodoma i gomora...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 01:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64294 Lokacija: DAZP HQ
|
|
a jel ima neki kod Filološkog, tamo gdje je Studentski park?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 01:32 |
|
|
dudu je napisao/la: a jel ima neki kod Filološkog, tamo gdje je Studentski park? Mislim da nema...a i ako ima, neki je minijaturni...nisam cuo da ga iko spominje...  Evo Studentskog grada na Novom Beogradu, vidi se i sa autoputa kad prilazis Beogradu, kod Kapije Beograda...prima 5000 ljudi, a nezvanicno zivi bar jos toliko ilegalaca, to je meka za sve sexomane...toliko je bludnicenje, da se pitam kako ti klinci uopste zavrsavaju fax...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 01:39 |
|
|
najs. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 02:04 |
|
|
Koji je taj dudu poklapatelj. Nekad se pitam kako vam se da. Pričam s jednim tipom koji u jednom trenutku ima njih 7 na rosteru. Na tri kontinenta. Svako malo zvuk za poruku na mobitelu na stolu. Pitam ga kako imaš volje za to. On kaže to je odličan način da vježbaš strpljivost. Podržavam otimanje komšinica iz susjednog plemena ali prekomotan sam za to.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 08:47 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: BBC je napisao/la: Tema je trebala biti multi-kulti jugoslavenska pa je naslov uvredljiv za konzervativne muslimanke. (postoje li liberalne koje bi htjele sa Srbinom ?) Nisam inicijalno razmisljao u tom smeru, ali moze i tako da se tumaci... Meni je u gimnaziji razredna bila Dzenana, rodom iz Sarajeva...udata ovde odavno, a bila simpatizer SPO-a Vuka Draskovica, kad su bili protesti protiv Slobe, sve nam je pravdala...  Tad ja nisam kapirao koliko je to otkaceno, ali danas mi je jasno. Danas neka Muslimanka za Srbina...mozda i ima, ali ja nisam cuo. U Srpskom Sarajevu ima par slučajeva, uglavnom da je supruga muslimanka a muž Srbin, uglavnom predratno, i žive ljudi bez problema. Znam da je bila neka nastavnica u SŠC, pa su se djeca ložila na nju masovno da je dobra  Ima i slučajeva da je otac musliman majka Srpkinja, recimo gledali ste vjerovatno dokumentarac o navijačima Zvezde/Slavije, pa tu je lik, sad je kafedžija... ima i buraza, zovu se nekim neutralnim imenima, donedavno im nisam znao prava. I posle rata je bilo nekih pokušaja, šta znaju djeca šta je muslimanka, ali nisam čuo da je bilo neke velike sreće od toga... Što se čika Metemme tiče, ja sam odviše star za takve stvari :)
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bura
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 09:04 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Drugovi komunisti i drugarice komunistkinje, jedno lagano pitanje... Da li bi, i pod kojim okolnostima, ozenili ili se udali za zenu/muskarca(sto je dosadna ova rodna ravnopravnost, jedva da je ispostujem:) druge nacije, i/ili vere... iz regiona, ne sire... .. Naravno da bi,pod okolnostima da je ta osoba okrenuta ''ulijevo'',i da ne ''plazi'' po bogomoljama..(u biti, ovo vrijedi za sve, bez obzira na vjeru) 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 09:09 |
|
|
Kad može Bakir sa Srpkinjom što mi ne bi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kovach
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 09:36 |
|
Pridružen/a: 10 lis 2012, 09:36 Postovi: 608 Lokacija: Bošnjački institut
|
Sve moze, samo srpkinja ne. 
_________________ ˝Ovdje leži div, hb.org-in stid i sram, što bijaše kriv, jer bijaše Bošnjak"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 10:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
mario_cro je napisao/la: Zamišljam scenario ..Sjediš sa curom u kinu ,gledate film i najednom se okreneš i kažeš joj : " slušaj, znaš mislio sam te pitat u vezi tvojih političkih stavova..." Sjetim se odmah Woody Allenai njegove izjave: - Kada sma je prvi put vidio osjetio sam odmah jaku političku privlačnost u smislu državne politike predsjednka Eisenhowera. Jer sam je htio je*ati isto kao što je Eisenhower je*o ovu zemlju. Citat: Ona predzadnja utakmica Hrvatska -Turska je bila baš za pamćenje.Sjedim ja u kafiću ,gledam utakmicu i okrenem se i vidim rođaka u Turskoj majici... Eto ,to su miješani brakovi,dakle nije to dobro.  Znači tvoja krv u nekrstu vri!!? Naprijed braćo, konja sedlaj, sablju paši... Imam ja jednog rođaka u Zenici koji je pred rat oženio muslimansku i ima 2 djece sa njom, 2 momka i ranim dvadesetim. Prošle godine se razveo, a dok se nije razveo praksa mu je bila da ga rođena djeca kad god se svađa sa ženom viču - Šta je ustaša, mrš odavde!! Dakle, on je dobar primjer do čega to dovodi, i nije njegov primjer jedini meni blizak. S druge strane ne znači da nema i lijepih primjera ali oni su u velikom manjini. Sve u svemu, najvažnije je pitanje gdje će taj par živjeti, jer se sklapanjem toga mješovitohg braka oboje praktički odriču svojega nacionalnog identiteta. Nekima on nije bitan pa se stoga ne zamaraju. Nekima je bitan, ali kontaju, lako ćemo, odgojiti ću ja dijete da bude "naš". A to čiji će uistinu biti u velikoj većini slučajeva određuje društvo u kojemu živi. Ako je npr riječ o hrvatsko-muslimanskom braku i ako oni žive i djecu odgajaju u npr Sarajevu zna se da ta djeca hrvati biti neće već neka radikalno-anacionalna duhovna nakaza (slično forumašu/ici @bura) ili pak postati musliman. Druga je potpuno stvar ako živi npr u ZG gdje će se potpuno asimilirati, mada i tamo postoji mogućnost da postane apatrid, ali manje, jer upravo "nedostatak u krvi" ih da se istaknu, nacionalno iskažu i dokažu te u tom smislu profiliraju. Ako pak odu u neku prekooceansku zemlju, onda to dijete, zbunjeno dvojnim identitetom, mnogo lakše prigrli taj neki USA, kanadski, austalijski, švedski identitet. U pravilu izbjegava da koristi jezike svojih roditelja i ne voli da dolazi u njihov rodni kraj. Njegov svijet onaj u kojemu se rodio ili odrastao a roditeljski nacionalni identitet mu je i proklsttvo kojega se želi osloboditi ali u neku ruku i za njega možda korisna stvar jer ga motivira u asimilaciji koju on smatra poželjnom.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 10:22 |
|
|
|
Tako je teško povjerovati u to da djeca govore ocu to što si naveo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 10:24 |
|
|
Gospodine Dudu, u braku sa ovom gospođicom, vaša djeca bi se zvala? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 10:31 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 19:48 Postovi: 2925 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Lebowski je napisao/la: Da, ako ne vjeruje u Boga Estagfirullah!!!!!! EuzuBillah! Sta rece dzahile hudni? Da te Allah dzeleshanuhu "uputi" i da ti se smiluje subhanAllah!
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 10:32 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ev ga, došao Ljiljan iz dženeta!! 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 10:37 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ev ga, došao Ljiljan iz dženeta!!  Mir s tobom dobri brate! 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 10:39 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22090 Lokacija: među zvijezdama
|
Srbin ? Pa kako ? Da se nastanim u BG, Šumadiju ili Vojvodinu i puštam ustaške pjesme, veličam lik i djelo pokojnog poglavnika u salonskim raspravama, djeca bi me sigurno ( pod utjecajem okoline a ne vaspitanja ) nazivala ustašicom  Jedino da Srbina " uljudim " u tom pogledu  Hrvat Srbofilan, takodje ne, hvala lijepo.Svakodnevne rasprave političkog karaktera iscrpile bi volju za seksualnim zivotom i narušile harmoniju.Plus djeca bi mi ostala zbunjena u pogledu povijesti.Da li je Srbija izvrsila agresiju ili nije.Postoji mogučnost da bi me zbog korijena i sentimentalnosti takodje nazivala ustašicom, jer tata fura drugačije političke finte. Znači ostaje multikulturalan Bosanac ili Hercegovac, Hrvat sa svjetonazorima sličnim mojim bez sentimentalnosti prema Jugoslaviji ili Srbofilno orijentiran ( pu pu nedaj boze da se pomaknem smjesta ) , Austrijanci, Svabe i slična evropska " raja ".
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kovach
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 10:43 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Da, ako ne vjeruje u Boga Estagfirullah!!!!!! EuzuBillah! Sta rece dzahile hudni? Da te Allah dzeleshanuhu "uputi" i da ti se smiluje subhanAllah! Selam alejk, dobra ensarijo! Kada sam pomislio da je za opstojnost Bosnjaka na ovome forumu otkucao zadnji cas, pojavio si se ti!
_________________ ˝Ovdje leži div, hb.org-in stid i sram, što bijaše kriv, jer bijaše Bošnjak"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 10:48 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Gospodine Dudu, u braku sa ovom gospođicom, vaša djeca bi se zvala?  Vukašin, Stefan, Vojin i Milica, toliko bih joj izašao u susret. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 10:48 |
|
|
Kovach je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Estagfirullah!!!!!! EuzuBillah! Sta rece dzahile hudni? Da te Allah dzeleshanuhu "uputi" i da ti se smiluje subhanAllah!
Selam alejk, dobra ensarijo! Kada sam pomislio da je za opstojnost Bosnjaka na ovome forumu otkucao zadnji cas, pojavio si se ti! Alejkumu Selam brate u Imanu! Opstojnost Boshnjaka je neupitna kako na ovom bijelom dunjaluku tako i na ovom forumu izdeverali su Boshnjaci i vece belaje i musibete uz Allahovu pomoc sto nas vise tlache to smo blizi svom Gospodaru  Naoruzani cvrstim Saburom i cvrstim Imanom bice i za nas hajra InsAllah
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kovach
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 10:51 |
|
|
Necu biti licemjeran, da mi sutra sestra ode za hrvata ili nedaj boze srbina, strefio bi me srcani na mjestu.  Tako necu ni ja uzeti srpkinju ili hrvaticu za zenu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Melcher
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 11:00 |
|
Pridružen/a: 16 vel 2012, 14:37 Postovi: 952 Lokacija: AID Headquarters
|
|
Prije nego sto obznanim svoje misljenje glede ovog uistinu delikatnog pitanja, zelio bi da poselamim gaziju zlatnog ljiljana, zato brate; Selam alejkum i Allah dz.s te ohrabrio da s vecim zarom branis cast, ponos i dostojanstvo svog naroda i vjere! Tvojim povratkom na forum je potvrdeno da zivi, duh bosnjacki!
Vec sam ozenjen, i to s Bosnjakinjom. Hrvatice i Srpkinje (estagfirulah) nikada nisu dolazile u obzir sto se tice zenidbe, iako je u mladim danima bilo odredenih simpatija. Po tome sam vrlo pragmatican, jer necu da mi se sutra unuci i praunuci zovu Vuk, Vaskrsije ili Franjo.
Ovom prilikom preporucujem mladim Bosnjacima i Bosnjakinjama, kako u domovini tako i u iseljenistvu, da se zene i udavaju jedni za druge, te da nam podare jos mnogo sokolova, sinova i kceri bosnjackih!
_________________ Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 11:08 |
|
|
Melcher je napisao/la: Prije nego sto obznanim svoje misljenje glede ovog uistinu delikatnog pitanja, zelio bi da poselamim gaziju zlatnog ljiljana, zato brate; Selam alejkum i Allah dz.s te ohrabrio da s vecim zarom branis cast, ponos i dostojanstvo svog naroda i vjere! Tvojim povratkom na forum je potvrdeno da zivi, duh bosnjacki!
Vec sam ozenjen, i to s Bosnjakinjom. Hrvatice i Srpkinje (estagfirulah) nikada nisu dolazile u obzir sto se tice zenidbe, iako je u mladim danima bilo odredenih simpatija. Po tome sam vrlo pragmatican, jer necu da mi se sutra unuci i praunuci zovu Vuk, Vaskrsije ili Franjo.
Ovom prilikom preporucujem mladim Bosnjacima i Bosnjakinjama, kako u domovini tako i u iseljenistvu, da se zene i udavaju jedni za druge, te da nam podare jos mnogo sokolova, sinova i kceri bosnjackih! Alejkumu Selam ve Rahmetulahi Ve Berekatuhu dobri brate, Allah da te nagradi! Sto ce tice teme moram da ti kazem da imas pravo nejma bereketa u kuci s takvima i stoga upucujmo nasu djecu ,nasu bracu na jedini pravi "Put" taj eksperiment je pokazalo se bio uzalud najbolji je primjer sehida rahmetulllahi alejhi Dr,Ese Sadikovica iz Prijedora kad ga je supruga srpkinja ostavila na mukama u logoru i djecu pokrstila i otisla sa Srbinom njegovim kolegom... Zato Boshnjaci moji druzite se s onim koji su vam" blizu" u Dinu jer Jevreji i Krscani vas nece ostaviti na miru dok se ne odreknete vase vjere i onda vas ponovo nece ostaviti na miru " mislim da ti je ovaj hadis poznat 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Melcher
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 11:12 |
|
Pridružen/a: 16 vel 2012, 14:37 Postovi: 952 Lokacija: AID Headquarters
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Melcher je napisao/la: Prije nego sto obznanim svoje misljenje glede ovog uistinu delikatnog pitanja, zelio bi da poselamim gaziju zlatnog ljiljana, zato brate; Selam alejkum i Allah dz.s te ohrabrio da s vecim zarom branis cast, ponos i dostojanstvo svog naroda i vjere! Tvojim povratkom na forum je potvrdeno da zivi, duh bosnjacki!
Ovom prilikom preporucujem mladim Bosnjacima i Bosnjakinjama, kako u domovini tako i u iseljenistvu, da se zene i udavaju jedni za druge, te da nam podare jos mnogo sokolova, sinova i kceri bosnjackih! Alejkumu Selam ve Rahmetulahi Ve Berekatuhu dobri brate, Allah da te nagradi! Sto ce tice teme moram da ti kazem da imas pravo nejma bereketa u kuci s takvima i stoga upucujmo nasu djecu ,nasu bracu na jedini pravi "Put" taj eksperiment je pokazalo se bio uzalud najbolji je primjer sehida rahmetulllahi alejhi Dr,Ese Sadikovica iz Prijedora kad ga je supruga srpkinja ostavila na mukama u logoru i djecu pokrstila i otisla sa Srbinom njegovim kolegom... Zato Boshnjaci moji druzite se s onim koji su vam" blizu" u Dinu jer Jevreji i Krscani vas nece ostaviti na miru dok se ne odreknete vase vjere i onda vas ponovo nece ostaviti na miru " mislim da ti je ovaj hadis poznat  Slucaj rahmetli Dr. Ese Sadikovica mi je itekako poznat, i mozda je najbolji (najgori) pokazatelj obima moguce, da ne kazem izvjesne katastrofe ukoliko se insan odluci za takvo nesto.
_________________ Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 11:19 |
|
|
Pozdrav za uvaženog i vjerski nadahnutog gospodina Ljiljana Nego, šća bi sa avatarom "ja volim pičku" 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Jes, pa da me babo kune... Postano: 02 vel 2013, 11:21 |
|
|
Melcher je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Alejkumu Selam ve Rahmetulahi Ve Berekatuhu dobri brate, Allah da te nagradi! Sto ce tice teme moram da ti kazem da imas pravo nejma bereketa u kuci s takvima i stoga upucujmo nasu djecu ,nasu bracu na jedini pravi "Put" taj eksperiment je pokazalo se bio uzalud najbolji je primjer sehida rahmetulllahi alejhi Dr,Ese Sadikovica iz Prijedora kad ga je supruga srpkinja ostavila na mukama u logoru i djecu pokrstila i otisla sa Srbinom njegovim kolegom... Zato Boshnjaci moji druzite se s onim koji su vam" blizu" u Dinu jer Jevreji i Krscani vas nece ostaviti na miru dok se ne odreknete vase vjere i onda vas ponovo nece ostaviti na miru " mislim da ti je ovaj hadis poznat  Slucaj rahmetli Dr. Ese Sadikovica mi je itekako poznat, i mozda je najbolji (najgori) pokazatelj obima moguce, da ne kazem izvjesne katastrofe ukoliko se insan odluci za takvo nesto. Vidis bili smo "muslimani" po njihovom kroju "light" moderni da ne kazem, nismo klanjali ,nismo ni na dzumu isli bili smo dzahili, i opet dozivismo Srebrenicu ,Keraterme,Heliodrome...e pa za opomenu vidim ja ovdje i sada kako se nasi "munafici" stide svojih korjena svojih obichaja,a ne znaju jadni da se gambaju za ovu dunjaluchku slamu i da im to nista ne vrijedi ko ni krepalo jare ...upucujte djecu,zalutale jarane objasnite vi koji ste prezivjeli belaje da je lakse podnosti iskusenja s Allahovom pomoci...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|