HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 sij 2025, 23:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 815 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 33  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zasto je Evolucija laz?
PostPostano: 12 vel 2013, 17:26 

joe enter je napisao/la:
Ovakve budalaštine samo religijaši mogu izustiti.
Čuj evolucija je ateistička teorija?! :ucelo , pa onda je i biologija ateistička nauka kao i fizika i hemija , jer nijedna od njih ne dokazuje da čovek može oživeti posle smrti i otići u nebo kao ni da žena bez jebanja može zaneti.
Ako ovako postavljaš stvari onda je svaki deo biblije upitan na isti način.
Tebi deluje ipak nelogično da je za nekoliko dana bog stvorio svet pa si onda postavio upitnik govoreći "da niko ne zna šta je bog mislio".
Ali to isto ja sam siguran nećeš reći za ostala biblijska čuda već ćeš ih smatrati onako doslovno kako su napisana i da je baš tako bog mislio i hteo.

Kako je to jebeno moguće?! , ne možeš ti po svome nahođenju da relativizuješ ono što je božja reč.

Znači ako nije bog stvorio zemlju za 7 dana onda nije ni Hrist vaskrsao niti ga je Marica bez seksa rodila.

Sam sebe zajebavaš i sam sebe lažeš jer si jako nesiguran čovek kao i svaki vernik uostalom.

Evidentno, da ti nemas pojma niti o teoriji evolucije, niti o Bibliji, a najmanje o logici.
Ako pogledas knjigu Postanka, onda ces u prva dva stiha prvog poglavlja naci kreaciju u cjelini. Sve sto slijedi iza toga je deskriptivno slikovno opisivanje, kako bi se ljudima sto bolje predocilo kreaciju.
Iskljucivo u prvom stihu se koristi pojam "stvori", docim se u 16 stihu prvog pglavlja koristi pojam "napravi".
Stvoriti iz nista i napravit nesto iz necega su dvije razlicite stvari.

"U pocetku stvori Bog nebo i zemlju.....................I rece Bog neka bude SVJETLOST." (Postanak 1, 1-2)
Opis principijelne kreacije. Sve ostalo je pokusaj slikovitog objasnjenja. "U pocetku" , a ne "na pocetku"; stvori Bog nebo i zemlju. Ex nihilo kreacija, a ne pravljenje iz vec postojeceg "materijala".
A buduci, da u kreaciji, koja je neponovljiv i jedinstven akt, nastaju i vrijeme i prostor, onda mi nismo u stanju desifrirati taj pocetak, buduci da rezultira iz vjecnosti.

Glede ozivljavanja ljudi, kao Lazara kojeg je Isus Krist ozivio, i djecaka, kojeg je ozivio Sv. Ilija, mi imamo povijesni dokaz. Za uskrsnuce imamo takodjer povijesni dokaz, ali se tu radi o dva procesa. Prvi je ozivljavanje mrtvog tijela, bez preobrazbe istoga, a uskrsnuce je preobrazba u vlastitoj Bozjoj reziji ozivljavanja tijela.

To su povijesni fakti, kao i svi drugi fakti iz povijesti i podlijezu vjerovanju, a ne znanjju!
Zato kod mene neces naci nikakvih kontradikcija, jer ja diferenciram stvari.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2013, 17:30 

Mar-kan je napisao/la:
Inkvizitor1 je napisao/la:

Gdje je problem za tebe?
Zidovi slave subotu, jer je Bog zelio, da ne rade non-stop, nego da se odmore nakon sest dana rada.
Zar si ti stvarno toliko naivan, da bi mislio da se Bog moze umoriti kod kreacije?
Hahahahahaha,,,,,,,,prijatelju, na krivom si putu. :klanjam
Koliko traje jedan dan i kada se kreacija dogodila to nismo u stanju detektirati niti determinirati. BOZJA tajna, jer se radi o "creatio continua"...

U mom selu dan traje 24 sata,a u tvom?Netko računa od ponoći,netko od zalaska sunca,ali trajanje je isto.

Kolega dragi,priupitaj Židove zašto slave šabat...

Mislim, da je na tebi red, jer ja znam sto Zidovi o tome misle i koju egzegezu primjenjuju.
Hvala! :palacgore1

Vrh

PostPostano: 12 vel 2013, 17:39 

joe enter je napisao/la:
Ovakve budalaštine samo religijaši mogu izustiti.
Čuj evolucija je ateistička teorija?! :ucelo , pa onda je i biologija ateistička nauka kao i fizika i hemija , jer nijedna od njih ne dokazuje da čovek može oživeti posle smrti i otići u nebo kao ni da žena bez jebanja može zaneti.
Ako ovako postavljaš stvari onda je svaki deo biblije upitan na isti način.
Tebi deluje ipak nelogično da je za nekoliko dana bog stvorio svet pa si onda postavio upitnik govoreći "da niko ne zna šta je bog mislio".
Ali to isto ja sam siguran nećeš reći za ostala biblijska čuda već ćeš ih smatrati onako doslovno kako su napisana i da je baš tako bog mislio i hteo.

Kako je to jebeno moguće?! , ne možeš ti po svome nahođenju da relativizuješ ono što je božja reč.

Znači ako nije bog stvorio zemlju za 7 dana onda nije ni Hrist vaskrsao niti ga je Marica bez seksa rodila.

Sam sebe zajebavaš i sam sebe lažeš jer si jako nesiguran čovek kao i svaki vernik uostalom.

Evidentno, da ti nemas pojma niti o teoriji evolucije, niti o Bibliji, a najmanje o logici.
Ako pogledas knjigu Postanka, onda ces u prva dva stiha prvog poglavlja naci kreaciju u cjelini. Sve sto slijedi iza toga je deskriptivno slikovno opisivanje, kako bi se ljudima sto bolje predocilo kreaciju.
Iskljucivo u prvom stihu se koristi pojam "stvori", docim se u 16 stihu prvog pglavlja koristi pojam "napravi".
Stvoriti iz nista i napravit nesto iz necega su dvije razlicite stvari.

"U pocetku stvori Bog nebo i zemlju.....................I rece Bog neka bude SVJETLOST." (Postanak 1, 1-2)
Opis principijelne kreacije. Sve ostalo je pokusaj slikovitog objasnjenja. "U pocetku" , a ne "na pocetku"; stvori Bog nebo i zemlju. Ex nihilo kreacija, a ne pravljenje iz vec postojeceg "materijala".
A buduci, da u kreaciji, koja je neponovljiv i jedinstven akt, nastaju i vrijeme i prostor, onda mi nismo u stanju desifrirati taj pocetak, buduci da rezultira iz vjecnosti.

Glede ozivljavanja ljudi, kao Lazara kojeg je Isus Krist ozivio, i djecaka, kojeg je ozivio Sv. Ilija, mi imamo povijesni dokaz. Za uskrsnuce imamo takodjer povijesni dokaz, ali se tu radi o dva procesa. Prvi je ozivljavanje mrtvog tijela, bez preobrazbe istoga, a uskrsnuce je preobrazba u vlastitoj Bozjoj reziji ozivljavanja tijela.

To su povijesni fakti, kao i svi drugi fakti iz povijesti i podlijezu vjerovanju, a ne znanjju!
Zato kod mene neces naci nikakvih kontradikcija, jer ja diferenciram stvari.

Bog s'tobom i anđeli božji , ali dete ti si puko k'o stabilizator!!!

Vrh

PostPostano: 12 vel 2013, 17:50 

lakše malo s uvredama, nije to ovo pijaca, nego forum.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2013, 18:00 

Vrh

PostPostano: 12 vel 2013, 19:15 

Bobovac je napisao/la:
slika

Uz dužno poštovanje ne vidim koja je zezancija u ovome. Ili provokacija za provokatorsku stranu.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2013, 19:23 

dudu je napisao/la:
volvoks je napisao/la:
Budući da i danas postoje društva na tom nivou, očito je moguće...
Nije to tako jednostavno kako ti se čini, dobar dio svijeta je tada bio pod šumama, dakle za poljoprivredu je bio dostupan jedan mali komad zemljišta (stepe i doline velikih rijeka). Zatim treba ovladati pojmom vremena, što baš i nije lako ako brojiš 1,2 puno...

koliko dugo postoji bijeli čovjek, bit će da je on Božje savršeno djelo, ovo ostalo brate poglupo. :zubati

:laugh

Jedan naš uvaženi član je na jednom stranom portalu napisao kao zaključak promatranja postignuća različitih civilizacija:

"White male is, whichever are your beliefs, the ultimate perfection of evolution or Greek god incarnated." :001_cool

A još da je Balkanac di mu je kraj. :laugh

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 01:31 

Ministry of Sound je napisao/la:
Nisam nikad mislio da ću ovo reći - ali u ovakvim vremenima i kad se pojave ove teme je dobro imati Đo Entera na forumu. Đole, uništi ih, pušten si sa lanca.

slika

:zubati

Šala Džo nemoj se ljutit :zivili

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 01:33 

Čovjek je više od gomile materije, više od slučajne tvorevine iz atoma i molekula. Čovjek je duh. Njegovo tijelo je oduhovljeno tijelo, pokretano mislima. Biće s milijunima moždanih stanica, koje su neprestano pod naponom, i s kilometrima dugim živcima. Milijarde signala se nevjerojatnom brzinom prenose od glave do ruku i od očiju do srca, tamo i amo, u sve smjerove i područja tijela.

Svaki život na zemlji ima ugrađen
čvrst program.
Samo čovjek može birati
svoj vlastiti program života.

Milijarde ljudi su na našoj Zemlji. A svaki čovjek je jedinstven, poseban. Ni jedan ne postoji dva puta. Stvoreni iz iste materije s dva oka, jednim ustima, dva uha, jednim nosom, a svi ljudi tako različiti. Ne samo po svome izgledu, nego još više po svojoj vrsti i podrijetlu i životnom poviješću. Dugo sam istraživao smisao svega toga, dok jednoga dana nisam saznao: Čovjek je srce svijeta, središte čitava svemira.
Čovjek - divno biće.
Jedino biće koje je stvoreno na sliku Božju.

Iz sve nevolje koju je sam stvorio,
iz svih katastrofa koje je sam izazvao,
čovjek će opet ustati kao biće
s tisuću zvijezda,
koje rasvjetljuju svaku noć.

Svjetonazori mogu nestati.
Kulture mogu propasti.
Svemirski brod »Zemlja« s ljudskom posadom,
s tim malim bićem »čovjekom«,
opstat će.
Stvaranje još dugo nije na kraju.

Mi još dugo nećemo biti u sedmome danu
...

P.Bosmans

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 01:48 

doc je napisao/la:
dudu je napisao/la:

koliko dugo postoji bijeli čovjek, bit će da je on Božje savršeno djelo, ovo ostalo brate poglupo. :zubati

:laugh

Jedan naš uvaženi član je na jednom stranom portalu napisao kao zaključak promatranja postignuća različitih civilizacija:

"White male is, whichever are your beliefs, the ultimate perfection of evolution or Greek god incarnated." :001_cool

A još da je Balkanac di mu je kraj. :laugh

Pročitao sam taj komentar i pun je gluposti, zašto smo prije islamizacije svi jedna rasa, a kasnije odvojene??
Zatim se izrazito podcjenjuju kineski izumi i ogroman doprinos indijsko-perzijske matematičke škole...

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 10:10 

Dr. Colin Patterson kao sef Britanskog Muzeja za prirodne nauke, upitan zasto se u brosuri britanskog muzeja ne nalaze i slike "missing link"="medju vrsta", odgovorio je:
Citat:
"Ja otvoreno priznajem, da ne postoji niti jedan jedini takav fosil, koji bi bio neosporan i autentican, pa zato niti ne nudim slike za njih."

Sto kazu nasi evolucionisti na ovu tvrdnju evolucioniste Pattersona?

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 10:47 

Neki evolucionisti su misljenja, da su otkrili Ameriku, kada su postulirali da je RNA-svijet ispravan put abiogeneze. Samokatalizirajuca RNA- po njihovu misljenju bi mogla biti put nastanka zivota. Naime, nekolicina evolucionista na celu sa Lincoln i Joyse pokusali su uz cijeli tehnicki know-how i svoju kreativnost producirati RNA- molekulu. Uz sve napore, nije im uspjelo dokazati da bi to bio pravi put, jer su uvidjeli, da dobivena RNA- u razvitom stanju gubi sposobnost za reprodukciju, a smotana nikom ne koristi. Dakle, prvotno bi morale nastati dvije molekule RNA- Kako bi auto-kataliza bila moguca. Cijeli eksperiment upucuje na potrebnu urgenciju inteligencije, a u prirodi toga nema, kao sto u prirodi nemozemo naci idealne uvjeta kao u laboratoriji, kako bi natala RNA- u "pra-juhi" oceana.

Definitivno je dokazano, da genetski kod ne moze nastati slucajno, jer se radi o informaciji. A po definiciji informacije jednog informaticara kao W. Gitt i matematicara R. Penrose to je nemoguc poduhvat, buduci se vjerojatnost penje na nezamislivi astronomski broj od 1: 10^10^123. Informacija je duhovna velicina, dakle jedan parametar duha, koji nije slucajan u univerzumu.

Hrvatski jezik ima smisla iskljucivo za onog koji ga razumije. Dakle, on je informacija za one koji ga mogu dekodirati. Jednom kinezu hrvatska rijec Bog ne kaze nista. Slova na papiru. Informacija dobiva svoju vrijednost tek ako ju dekodiramo, sto je znak, da se informacija moze iskljucivo svijesno producirati i dekodirati.

Za pokuse oko RNA- sinteze kemicar R. Shapiro kaze:
Citat:
"Centralni problem mozemo objasniti na primjeru jedne analogije: Nakon sto je jedan igrac golfa uspjesno apsolvirao 18 rupu, on tvrdi, da je loptica to isto mogla apsolvirati i bez njega- uz djelovanje prirodnih sila, kao potresa, oluje, kise i vjetra, ako bi za to bilo dovoljno vremena. Slicno ovoj analogiji, ne suprostavlja se nastanak RNA- zakonima prirode, ali bi zato taj proces bio nevjerojatan."

Slazem se sa ovim razboritim misljenjem. Iz jednog bicikla ni u 10 milijardi godina nebi nastao mercedes. Niti bi prolazom vihora kroz zeljezni otpad nastao avion.

Apsolutno nevjerojatne stvari, pa ipak evolucionisti vjeruju, da je zivot samoorganizacijom nastao iz nezive tvari i time narusio zakon biogeneze "omne vivum ex vivo". Nikad se nisu upitali, zasto se zivi organizmi hrane organskom materijom, a ne prasinom od dijamanta, buduci da tu nebi bilo razlike po vrijednosti same energije, koja je na raspolaganju?

U sto onda vjeruju evolucionisti? U bajke u koje ni djeca ne vjeruju. Cak i malo dijete, ako mu kazes da je zagrebacka katedrala nastala sama po sebi, reci ce ti da si lud. Cak i dijete zna, da nista ne nastaje akauzalno iz nista. Ako ateisticki evolucionisti to ipak tvrde, gdje im je onda mjesto umjesto slobodnog svijeta, buduci oni sve religiozne ljude smatraju dusevnim bolesnicima i dijelom separativnog drustva?

A jedna obicna organska stanica je savrsenija od bilo koje ljudske tvorevine, neovisno o kojoj je rijec.
Da li smo mi ljudi, koji posjedujemo svijesni i slobodni duh, djelo divljih sila u univerzumu, ili smo djelo apsolutnog razuma, prosudite i sami, nece vam biti tesko, ako znate i mozete logicno misliti?

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 11:05 

Zašto Bog mora biti jedan jedini. Ne mogu postojati dva ili deset njih?

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 11:24 

Lebowski je napisao/la:

Kakvo pitanje!?
Pa ako malo promislis, onda je to potpuno racionalno, jer opcija sa vise bogova implicira relativiranje APSOLUTMA.

Zato je Bog samo jedan, u tri Osobe, kao poimanje njegova unutrasnjeg samoodnosa, pri istom BITKU!
Ako bi Bog bio striktno usamljeni APSOLUTUM, onda bi u sebi mirovao bez potrebe za kreacijom. Ljubav ga potice na samoodnos u ljubavi i time na djelovanje, a to je evidentno, jer mi postojimo.

Ako je nesto apsolutno, onda je savrseno i ne trpi pored sebe istovjetnu diuplikaciju ili deficijentnu pluralnost, jer inace nebi bilo apsolutno.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 12:24 

Kreacionizam, smatram da je glupost i uvijek će biti, sa znanstvenog stajališta.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 12:27 

Neki evolucionisti su misljenja, da su otkrili Ameriku, kada su postulirali da je RNA-svijet ispravan put abiogeneze. Samokatalizirajuca RNA- po njihovu misljenju bi mogla biti put nastanka zivota. Naime, nekolicina evolucionista na celu sa Lincoln i Joyse pokusali su uz cijeli tehnicki know-how i svoju kreativnost producirati RNA- molekulu. Uz sve napore, nije im uspjelo dokazati da bi to bio pravi put, jer su uvidjeli, da dobivena RNA- u razvitom stanju gubi sposobnost za reprodukciju, a smotana nikom ne koristi. Dakle, prvotno bi morale nastati dvije molekule RNA- Kako bi auto-kataliza bila moguca. Cijeli eksperiment upucuje na potrebnu urgenciju inteligencije, a u prirodi toga nema, kao sto u prirodi nemozemo naci idealne uvjeta kao u laboratoriji, kako bi natala RNA- u "pra-juhi" oceana.

Da, ova mogućnost ne da nema veze sa znanošću već je i presmješna.
Naime, sa obzirom na to da su stvari došle na mrtvu točku što se tiče rješavanja problema vezanog za DNA-RNA-proteinski tim, neki su istraživači kao rješenje ponudili teoriju o ”svijetu RNA“. Što je to? Umjesto pretpostavke da su DNA, RNA i proteini nastali istovremeno kako bi proizveli život, oni kažu da je sama RNA odigrala ulogu prve iskre života. Je li ova teorija osnovana?

Tijekom 1980-ih istraživači su u svojim laboratorijima otkrili da se molekule RNA mogu ponašati kao vlastiti enzimi, tako da se same podijele na dva dijela i zatim ponovno spoje. Stoga se pretpostavilo da bi RNA mogla biti prva samoreplicirajuća molekula. Prema toj teoriji smatra se da su s vremenom ove molekule RNA naučile kako formirati stanične membrane te da je na koncu od organizma RNA nastala DNA. ”Apostoli svijeta RNA“, navodi Phil Cohen u časopisu New Scientist, ”vjeruju da se njihova teorija treba smatrati ako već ne evanđeljem, onda, u najmanju ruku, teorijom koja je najbliža istini.“

No, ne prihvaćaju baš svi znanstvenici ovaj scenarij. Skeptici su, zapaža Cohen, ”pobijali to, navodeći da se radi o prevelikom skoku od točke gdje se pokazuje kako su dvije molekule RNA sudjelovale u izvjesnom samoosakaćivanju u epruveti, pa do tvrdnje da je RNA bila u stanju potpuno sama formirati stanicu i inicirati pojavljivanje života na Zemlji“.

S time su ujedno povezana i druga problematična pitanja. Biolog Carl Woese drži da je ”teorija o svijetu RNA (...) totalno pogrešna iz tog razloga što ne objašnjava odakle je došla energija koja je služila kao gorivo za stvaranje prvih molekula RNA“. A istraživači nisu nikada otkrili primjerak RNA koja se može ni iz čega replicirati. Tu je isto tako i pitanje odakle uopće potječe RNA. Iako se teorija o ”svijetu RNA“ pojavljuje u mnogim udžbenicima, većinom se, kako kaže istraživač Gary Olsen, radi o ”spekulativnom optimizmu“.

Jedna druga teorija koju zastupaju neki znanstvenici kaže da je na našu planetu posijan život koji je došao iz svemira. No ta teorija ustvari ne odgovara na pitanje: Kako je nastao život? Reći da život potječe iz svemira, primjećuje znanstveni pisac Boyce Rensberger, ”znači jednostavno premjestiti lokaciju tog misterija“. Time se ne pruža objašnjenje o porijeklu života. Samo se pokušava izbjeći problem time što se porijeklo života premješta u neki drugi sunčev sustav ili neku drugu galaktiku. Postojeće pitanje i dalje ostaje bez odgovora.

što je najgore i paradoks u svemu tome, to je činjenica da kako znanost napreduje sve je više dokaza o inteligentnom stvoritelju, a tzv. znanstvenici evolucionisti, prinuđeni su da lupaju sve veće gluposti kako bi pokušali obraniti svoju neobranjivu teoriju.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 12:36 

vet je napisao/la:
Kreacionizam, smatram da je glupost i uvijek će biti, sa znanstvenog stajališta.

budimo realni, na ovoj temi kreacionisti razvaljuju, daleko bolje argumentiraju nego evolucionisti. evolucionisti svih naroda i narodnosti, ujedinite se pod ovom navalom! :D

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 12:40 

Lebowski je napisao/la:

Kakvo pitanje!?
Pa ako malo promislis, onda je to potpuno racionalno, jer opcija sa vise bogova implicira relativiranje APSOLUTMA.

Zato je Bog samo jedan, u tri Osobe, kao poimanje njegova unutrasnjeg samoodnosa, pri istom BITKU!
Ako bi Bog bio striktno usamljeni APSOLUTUM, onda bi u sebi mirovao bez potrebe za kreacijom. Ljubav ga potice na samoodnos u ljubavi i time na djelovanje, a to je evidentno, jer mi postojimo.

Ako je nesto apsolutno, onda je savrseno i ne trpi pored sebe istovjetnu diuplikaciju ili deficijentnu pluralnost, jer inace nebi bilo apsolutno.

Misliš na sveto trojstvo ili šta? Bolje bi mu bilo da je napravio još tri kopije i radio kao quad core procesor pri stvaranju svijeta, mogao je sve odjednom napraviti.
Zašto bi taj APSOLUTUM ako ga ima, ja to ne znam niti mogu znati, toliko brinuo o ljudima, pisao im kojekakve knjige pune grešaka, apstraktnih i nepreciznih opisa. Zašto nema nijedan dokaz u tim knjigama koji apsolutno dokazuje njegovo postojanje i zašto je sve podređeno tom primitivnom čovjeku kada su te knjige i nastale, nije mislio na budućnost? Zašto u njima nema ništa ispred svog vremena?(ne znam možda i ima, nisam toliko upućen kao neki ovdje)
Koje su negativne posljedice toga da čovjek 100% zna da postoji Bog, zašto nam je ostavio samo vjeru?

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 12:42 

dudu je napisao/la:
vet je napisao/la:

budimo realni, na ovoj temi kreacionisti razvaljuju, daleko bolje argumentiraju nego evolucionisti. evolucionisti svih naroda i narodnosti, ujedinite se pod ovom navalom! :D

Teorija evolucije je znatno kompleksnija od kreacionizma i nju kvalitetno može braniti samo diplomirani biolog...
S druge strane, kreacionistički tabor se još nije dogovorio koju će teoriju zastupati, biblijsku ili onu kreiranog evolucionizma...

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 12:44 

dudu je napisao/la:
vet je napisao/la:

Ova tema mora biti evolucija vs kreacija. Neka dokažu kreaciju konkretnim činjenicama i evolucija kao teorija je uništena. Ili neka prilože dokaz koji uništava evoluciju bez uplitanja u početak života jer to niko od nas ne zna.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 14:20 

Lebowski je napisao/la:
Kakvo pitanje!?

Misliš na sveto trojstvo ili šta? Bolje bi mu bilo da je napravio još tri kopije i radio kao quad core procesor pri stvaranju svijeta, mogao je sve odjednom napraviti.
Zašto bi taj APSOLUTUM ako ga ima, ja to ne znam niti mogu znati, toliko brinuo o ljudima, pisao im kojekakve knjige pune grešaka, apstraktnih i nepreciznih opisa. Zašto nema nijedan dokaz u tim knjigama koji apsolutno dokazuje njegovo postojanje i zašto je sve podređeno tom primitivnom čovjeku kada su te knjige i nastale, nije mislio na budućnost? Zašto u njima nema ništa ispred svog vremena?(ne znam možda i ima, nisam toliko upućen kao neki ovdje)
Koje su negativne posljedice toga da čovjek 100% zna da postoji Bog, zašto nam je ostavio samo vjeru?

Pogledajmo tvoju argumentaciju i podvrgnimo istu logicnoj kritici, koju znanost ne samo da koristi, nego je to i konsens na kojem moramo voditi ne samo ovu, nego i sve druge diskusije.

Ti pitas, zasto se Bog nije ocitovao?, a zaboravljas kod svega toga, da je on to ucinio. Pogledaj Bibliju i uvidjet ces, da je On to ucinio vrlo jednostavno i za sve ljude razumljivo.

E sada, postojanje Boga mi nismo u stanju dokazati znanstvenom metodom (u ponovljenom eksperimentu! op. pi!); jer mi ljudi smo iskljucivo u stanju dokazati ono, sto je nize od nas, dakle, ono cemu smo kao ljudi nadmocni u svakom pogledu. Iz tog aspekta gledanja na cijelu stvar postaje nam jasno, da ljudi nisu u stanju znanstvenom metodom dokazati Bozje postojanje, jer Bog kao apsolutni Duh ne podlijeze relativnim kautelama dokazivanja.
Medjutim, mi ipak imamo dvije alternativne spoznaje Boga:
1) Bozja opca objava:
a) - u Njegovoj kreaciji, dakle univerzumu, jer niti jedan dosadasnji znanstveni sustav nije uspio objasniti zasto postoji ista, a ne nista. (Vidi Rimljanima 1, 19-20)

b)-U ljudskoj savjesti. Svaki covjek, neovisno na kojem stupnju razvoja se nalazio nosi u svom duhu moralnog korektora, a taj se zove savjest. Svaki od nas pocrveni ako laze ili cini nesto sto je nedopusteno i netko ga kod te rabote iznenadi. Mala djeca i starci se ne crvene, jer su s onu stranu dobra i zla, tj. jer im je savjest (ne)aktivna u manjem potencijalu, kao sto je slucaj kod malog djeteta, ili jer im je savjest "istrosena" u vihoru zivotnih odluka i borbe, kao sto je slucak kod staraca. (Vidi Rimljanima 2, 14-16)

2) Bozja posebna objava
a) -U povijesti zidovskog naroda. Godine 70 po Kristu, dakle poslije Titova pokoravanja zidovskog ustanka i razaranja Hrama u Jeruzalemu, te godine 135 poslije poraza Bar Kohbe, Zidovi su bili rasprseni po cijlom svijetu. Tu se ispunila Bozja rijec koju je dao Zidovima, da ako ne budu slijedili Njegov zakon, da ce ih rasprsiti po cijelom svijetu, a zemlju uciniti pustinjom. To se je i dogodilo, jer 2000 godina su Zidovi zivjeli u dijaspori i dozivljavali najstrasnije pogrome i progone, kako bi ih Bog ponovno doveo u vlastitu zemlju, takodjer po svom obecanju, ako se ponovno Njemu priklone i pocnu stovati zakone koje im je dao, i da zemlju koja je po pisanju M. Twaina bila cista pustos pod osmanlijama i islamom, ponovno nasele.

I upravo, kada nitko nije mislio da bi se nesto takvo moglo dogoditi, to se dogodilo, jer su UN- dozvolili Zidovima 1947/48 da mogu osnovati vlastitu drzavu i vratiti se ponovno u Izrael. POslije holokausta na to nitko nije nikada pomisljao, pa se ipak ostvarilo. Ako to nije cudo, onda se ja pitam, sto bi moglo biti?

b) -U Bibliji. Bog se u Bibliji objavio zidovskom narodu, kao posredniku za sve narode i ucinio ga za blagoslov svijeta i bic Bozji.

Blagoslov svijeta, jer je po svom narodu stvarno blagoslovio cijeli svijet preko inkarnacije i resurekcije Isusa Krista. Osim toga, ta saka ljudi od kojih 13 milijuna je dala svijetu oko 170 Nobelovaca, od kojih njih 150 u prirodoznanstvenoj domeni. Za usporedbu, cijeli islamski svijet, koji danas broji milijardu ljudi, nije dao niti jednog znanstvenika na polju prirodnih znanosti.

Ucinio ga je i bicem Bozjim, jer se iz njegovih njedara pojavilo puno velikana po zlu, kao sto su bili Marx, Engels, Lenin, Freud i ini drugi, kako bih naveo samo nekolicinu od njih. Oni su svojim radom svijetu nanijeli veliko zlo.

c) -U Isusu Kristu. Kako sam gore naveo, po Isusu Kristu je Bog promjenio cijeli svijet, jer su Njegovi Apostoli pronjeli po cijelom svijetu radosnu vijest Evandjelja i na taj nacin omogucili razvoj najuspjesnije civilizacije i kulture u povijesti covjecanstva: krscanske kulture.

Isus Krist je povijesna osoba. Inkarnirao se po Bogorodici Mariji u svijet, zivio i ucio ljude ljubavi i dobru, umro za svoj rad potpuno nevin na krizu, bio pokopan i uskrsnuo treci dan, kako je i nagovijestio prije smrti, te svijetu pokazao, da je Bog kreator i spasitelj svijeta.

Ako cemo vjerovati povijesnim faktima i povijesnoj metodi dokazivanja, onda moramo priznati, da materijalna dokumentacija za Kristvu egzistenciju, rad i uskrsnuce zaokruzuje oko 30 000 dokumenata svih mogucih vrsta. Po tome je NZ- najbolje povijesno dokumentirani tekst. Boljih argumenata ne posjedujemo.

Facit: mi kao ljudi podlijezemo ogranicenosti relativnog svijeta i njegovim zakonitostima i zato mi nismo u stanju verificirati apsolutnu istinu i objasniti je u njezinu Bitku kao znanje, jer ako bi to mogli, onda bi mi bili nadmocniji tom entitetu, jer bi ga shvatili u samom Bitku i ucinili podloznim nasem razumu.

Dakle, apsolutno znanje je dio Bozjeg Bitka, a nase ljudsko je ograniceno i uvjek pomjesano sa vjerovanjem, jer znanstvene teorije ne uce istinu, nego aproksimacije i plauzibilnosti. Drugacije receno, kod ljudi se uvjek radi o vjerovanju, jer jedna znanstvena teorija moze biti 70% istinita, pa ipak ostaje jos uvjek neistinita.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 14:22 

Lebowski je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Ova tema mora biti evolucija vs kreacija. Neka dokažu kreaciju konkretnim činjenicama i evolucija kao teorija je uništena. Ili neka prilože dokaz koji uništava evoluciju bez uplitanja u početak života jer to niko od nas ne zna.

Vec u samom uvodnom postu imas pet dokaza, da je evolucija laz!
Sto jos zelis? :clap

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 14:25 

volvoks je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Teorija evolucije je znatno kompleksnija od kreacionizma i nju kvalitetno može braniti samo diplomirani biolog...
S druge strane, kreacionistički tabor se još nije dogovorio koju će teoriju zastupati, biblijsku ili onu kreiranog evolucionizma...

Principijelnog kreacionizma!
Naime, nitko i nikada nece biti u stanju odgonetnuti kreaciju, jer kreacija je "creatio continua".
Bog moze djelovati i preko evolucije, ali to zacjelo nije ucinio, jer svi fakti govore protiv teorije evolucije i u prilog ID- teorije.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 14:31 

budimo realni je napisao/la:

Da, ova mogućnost ne da nema veze sa znanošću već je i presmješna.
Naime, sa obzirom na to da su stvari došle na mrtvu točku što se tiče rješavanja problema vezanog za DNA-RNA-proteinski tim, neki su istraživači kao rješenje ponudili teoriju o ”svijetu RNA“. Što je to? Umjesto pretpostavke da su DNA, RNA i proteini nastali istovremeno kako bi proizveli život, oni kažu da je sama RNA odigrala ulogu prve iskre života. Je li ova teorija osnovana?

Tijekom 1980-ih istraživači su u svojim laboratorijima otkrili da se molekule RNA mogu ponašati kao vlastiti enzimi, tako da se same podijele na dva dijela i zatim ponovno spoje. Stoga se pretpostavilo da bi RNA mogla biti prva samoreplicirajuća molekula. Prema toj teoriji smatra se da su s vremenom ove molekule RNA naučile kako formirati stanične membrane te da je na koncu od organizma RNA nastala DNA. ”Apostoli svijeta RNA“, navodi Phil Cohen u časopisu New Scientist, ”vjeruju da se njihova teorija treba smatrati ako već ne evanđeljem, onda, u najmanju ruku, teorijom koja je najbliža istini.“

No, ne prihvaćaju baš svi znanstvenici ovaj scenarij. Skeptici su, zapaža Cohen, ”pobijali to, navodeći da se radi o prevelikom skoku od točke gdje se pokazuje kako su dvije molekule RNA sudjelovale u izvjesnom samoosakaćivanju u epruveti, pa do tvrdnje da je RNA bila u stanju potpuno sama formirati stanicu i inicirati pojavljivanje života na Zemlji“.

S time su ujedno povezana i druga problematična pitanja. Biolog Carl Woese drži da je ”teorija o svijetu RNA (...) totalno pogrešna iz tog razloga što ne objašnjava odakle je došla energija koja je služila kao gorivo za stvaranje prvih molekula RNA“. A istraživači nisu nikada otkrili primjerak RNA koja se može ni iz čega replicirati. Tu je isto tako i pitanje odakle uopće potječe RNA. Iako se teorija o ”svijetu RNA“ pojavljuje u mnogim udžbenicima, većinom se, kako kaže istraživač Gary Olsen, radi o ”spekulativnom optimizmu“.

Jedna druga teorija koju zastupaju neki znanstvenici kaže da je na našu planetu posijan život koji je došao iz svemira. No ta teorija ustvari ne odgovara na pitanje: Kako je nastao život? Reći da život potječe iz svemira, primjećuje znanstveni pisac Boyce Rensberger, ”znači jednostavno premjestiti lokaciju tog misterija“. Time se ne pruža objašnjenje o porijeklu života. Samo se pokušava izbjeći problem time što se porijeklo života premješta u neki drugi sunčev sustav ili neku drugu galaktiku. Postojeće pitanje i dalje ostaje bez odgovora.

što je najgore i paradoks u svemu tome, to je činjenica da kako znanost napreduje sve je više dokaza o inteligentnom stvoritelju, a tzv. znanstvenici evolucionisti, prinuđeni su da lupaju sve veće gluposti kako bi pokušali obraniti svoju neobranjivu teoriju.

:palacgore1
Oni se puno trude, ali im ne ide puno toga od ruke!
Sto se moze, ako nekom gori pod petama, jer im o toj vrsti znanstvenih pokusa i istrazivanja ovisi cijeli svjetonazor i ideologija besmisla i beznadja.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2013, 14:37 

inkvizitore, da nisi možda dr. Pavuna?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 815 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: