HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 pro 2024, 19:44.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 112 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica
PostPostano: 31 sij 2013, 01:16 

Najbolji ćevapi su "Kod Muje" u Banja Luci :yes

Citat:
"Ko je došao u Banjaluku, a nije probao ćevape kod Muje kao da Banjaluku nije ni vidio."

Banjalučki ćevap u lepinji mnogi smatraju najslavnijim brendom Banjaluke. Banjalučki ćevap u ovom obliku postoji više od sto godina. Jedinstven je po svom izgledu, okusu i serviranju. Prodaje se pod ovim imenom na području cijele bivše Jugoslavije, a nema ni kontineta na kojom se ne može naći.

Pravi se od više vrsta najkvalitetnijeg mesa pomiješanog sa začinima čiji tačan omjer je poznat veoma malom broju majstora i prenosi se sa roditelja na djecu. Ovaj ćevap se oblikuje ručno ili pomoću mašine za mljevenje mesa sa specijalnim nastavkom.

Tako već iz generacije u generaciju.

Pravi ćevap se ne jede bez luka, koji mora biti domaći, a ne industrijski.

:drool

Vrh

PostPostano: 31 sij 2013, 01:28 

mateb je napisao/la:
U Zagrebu su najbolji ćevapi koje čovjek pojede pijan u 3 ujutro. Kod Trovača. :zubati :zubati

Ako te sanitarna ne preduhitri i zatvori ga na dva tjedna. Ali uvijek se vraća, novo ime, isti otrov. :001_cool

Vrh

PostPostano: 31 sij 2013, 13:06 

Ima ona cevabdzinica odmah pored autobuske stanice...tu sam pojeo jako dobre cevape.

I klasika na Bascarsiji - Zeljo... mada je obicno prevelika guzva, jedno drugom sede ljudi na glavi, a cigani su mi jednom kad sam sedeo van maznuli zelenu stojku jura, dosli da prose, ja za dzep i novcanik... bas sam ih dobro castio :zubati

Ko zna koje je to meso, neka muljavina svega i svacega... posle mora da se nalijes kisele ili kole da bi dezinfikovao zeludac... al ukusni su jebo im pas mater, u Rajvosa ih jedem za dorucak, rucak i veceru :zubati

Na dugi rok...windows is shuting down...al kao turista nije lose predati se tom grehu... posle sta sacekas u wc solji...nije za pricu :wink

Vrh

PostPostano: 31 sij 2013, 17:16 

DzoniBG je napisao/la:
Ima ona cevabdzinica odmah pored autobuske stanice...tu sam pojeo jako dobre cevape.

I klasika na Bascarsiji - Zeljo... mada je obicno prevelika guzva, jedno drugom sede ljudi na glavi, a cigani su mi jednom kad sam sedeo van maznuli zelenu stojku jura, dosli da prose, ja za dzep i novcanik... bas sam ih dobro castio :zubati

Ko zna koje je to meso, neka muljavina svega i svacega... posle mora da se nalijes kisele ili kole da bi dezinfikovao zeludac... al ukusni su jebo im pas mater, u Rajvosa ih jedem za dorucak, rucak i veceru :zubati

Na dugi rok...windows is shuting down...al kao turista nije lose predati se tom grehu... posle sta sacekas u wc solji...nije za pricu :wink

Džoni, počinješ da me zabrinjavaš ko Ivica Dačić. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 vel 2013, 01:11 

budimo realni je napisao/la:
Zijafeta je napisao/la:
i steaks pa svaki put kažem u sebi djeco moja da vi znate kakve mi ćevape imamo

Čekaj, želiš reći da je smrdljivi ćevap koji se pravi od samljevenog mesnog otpada i loja, bolji nego steak, ili rebarca, ili kremenadla?

Ako nešto u našoj napaćenoj, lijepoj, gizdavoj i plemenitoj Bosni valja onda je to meso. Kod nas se meso još uvjek proizvodi normalnim putem dok se u Americi životinje pumpaju raznijem hormonima a najmanje travu jedu. Počni od krave, pa do chicken koje naguraju u jednu salu tako da mnoge i nediraju tlo. Možda su najbrutalniji prema ćurkama for thanksgiving day kojima se daje svašta da bi im prsa što više rasla pa jadne životinje padaju od teških prsiju.
Već sine šuti i uživaj u našem mesu. Da mi ga je se sad najesti dala bih hundreds of dollars.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2013, 10:40 

Jes vala nema boljeg kulena speka prsuta od domaćeg

Vrh

PostPostano: 10 vel 2013, 17:02 

Zijafeta je napisao/la:
Ako nešto u našoj napaćenoj, lijepoj, gizdavoj i plemenitoj Bosni valja onda je to meso. Kod nas se meso još uvjek proizvodi normalnim putem dok se u Americi životinje pumpaju raznijem hormonima a najmanje travu jedu.

Ne misliš valjda da se po mesnicama prodaje meso sa zelenih livada BiH? Pa cijeli stočni fond BiH da se danas zakolje, ne bi bio dostatan za jedan ručak svih stanovnika BiH. To domaće meso probat ćeš jedino ako ćeš otići u neko selo pa kupiti na živu vagu od seljaka, inače, po mesnicama kod nas prodaje se isto to američko meso, a ako je sa domaćih farmi, uzgaja se na isti način kao u USA, jer jedino tako može biti profitabilno i konkurentno. Uostalom, ovdje imaš sreće ako u mesnici kupiš meso koje je smrznuto u Argentini prije manje od 5. godina, inače, neka normala je meso zamrznuto prije 10+ godina.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2013, 19:04 

Zijafeta je napisao/la:
Ako nešto u našoj napaćenoj, lijepoj, gizdavoj i plemenitoj Bosni valja onda je to meso. Kod nas se meso još uvjek proizvodi normalnim putem dok se u Americi životinje pumpaju raznijem hormonima a najmanje travu jedu. Počni od krave, pa do chicken koje naguraju u jednu salu tako da mnoge i nediraju tlo. Možda su najbrutalniji prema ćurkama for thanksgiving day kojima se daje svašta da bi im prsa što više rasla pa jadne životinje padaju od teških prsiju.
Već sine šuti i uživaj u našem mesu. Da mi ga je se sad najesti dala bih hundreds of dollars.

Eto pošto sam radio i u mesnici mogu reć nešto o ovome. Sva ta stoka se dofura ovdje iz većinom Nizozemske i dijelom Njemačke i onda se kolje u našoj zemlji da bi meso bilo svježije.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2013, 00:46 

Nemate vi djeco pojma. Može bit da je tako u Hrvatskoj ali ja kad odem dole kupujem u mesnicama koje imaju svoju stoku koju uzgajaju na ispravan način. A da ne pričam o suhom mesu kojeg kupujem od lokalnih seljaka. Nikad nisam nešto kupila a da mu neznam porjeklo. Kad sam u Mostaru kupujem kod Husića koji imaju svoja stada u Podveležju, a u Premilovom kupujem od komšija.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2013, 09:42 

Zijafeta je napisao/la:
Nemate vi djeco pojma. Može bit da je tako u Hrvatskoj ali ja kad odem dole kupujem u mesnicama koje imaju svoju stoku koju uzgajaju na ispravan način. A da ne pričam o suhom mesu kojeg kupujem od lokalnih seljaka. Nikad nisam nešto kupila a da mu neznam porjeklo. Kad sam u Mostaru kupujem kod Husića koji imaju svoja stada u Podveležju, a u Premilovom kupujem od komšija.

E moja Sajdžuro. :D

Vrh

PostPostano: 12 vel 2013, 10:18 

Ne razumijem tu masturbaciju nad domaćim...
Domaća stoka je hranjena domaćom vojvođanskom kuruzom kako bi dala domaće kancerogeno mlijeko...

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2013, 20:26 

mateb je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

U Zagrebu su najbolji ćevapi koje čovjek pojede pijan u 3 ujutro. Kod Trovača. :zubati :zubati

Meni je poznat jedan lik iz Osijeka kojeg zovu Jozo Trovač, prodaje ćevape/hamburgere i sranja na štandu nekom, tamo jedeš samo kad si pijan. Hamburger poskupio na 12 kuna, neredi na ulicama. :smajl025

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 112 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: