HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 pro 2024, 20:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 73  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 09 stu 2009, 23:33 

oliver je napisao/la:
maestral je napisao/la:
Covjek je u pravu,hrvati jesu vecina u gradu.

Pitam jer me zanima to sto predlazete da se Jajce podjeli u slucaju stvaranja treceg entiteta jer su Bosnjaci vecina u opstini pa me zanima da li se i grad isto tako dijeli ? Ako se opstina moze da podjeli gledajuci sela sto ne moze i grad gledajuci naselja ? A vidim da znas da su Hrvati vecina u Jajcu pa te opet pitam jer vidim da od ovih drugih eksperata niko nema pojma : Gdje su Stari Grad i Harmani i ko je tu vecina ( 90 % ) ako se vec ide na podjelu grada kao i opstine ?

Stvori sebi sliku ! Mile,Vrbica,Volijak,Podrucje oko tehnicek skole,Carevo polje,Pijavice,Skela,Rika,Podmilacije,Klimenta,Hrast..... Naselja od 3 -5 km od grada ko je tu vecina.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 23:39 

Ultras1986 je napisao/la:
maestral je napisao/la:
Sta si se ti dovezo Harmana ???

Možda je "oliver" iz Harmana?

Dok kaze "opština" je !! ma boji se ujka :ujko

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 23:42 

[quote="lider30"]

slika

@Maestral

Vidim da poznajes Jajce pa mi reci koliko na ovoj slici ima Hrvatskih kuca ? I da li se tu vide Harmani ?

A kad vec nabrajas: Katina, Krezluk, Basceluci, Kokica Basca,i da ne zaboravimo ...izmedu dvije kapije :zubati

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 23:46 

Ja vidim crkvu i samostan, zgrade, kuće, toranj sv.Luke, zidine... svašta tu ima.

Nisi mi odgovorio na zamolbu da prema izborima zbrojis koliki je postotak Hrvata u gradu jajcu? Ili obrnuto- koliko je Bošnjaka?

Bio bi red jer sam ja tebi postavio Mostar, Uskoplje, N.Travnik i Busovaču?

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 23:48 

Ps nije u redu skidati slike nakon sto ih stavis (mislim na 2 sliku).

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 23:49 

Ja vidim crkvu i samostan, zgrade, kuće, toranj sv.Luke, zidine... svašta tu ima.

Nisi mi odgovorio na zamolbu da prema izborima zbrojis koliki je postotak Hrvata u gradu jajcu? Ili obrnuto- koliko je Bošnjaka?

Odaberi : ili se gleda vecina u opstini ili vecina u gradu ? Ne mozes dijeliti opstinu a grad gledati kao cjelinu ili obratno ? Ili se dijeli na obadva nivoa ili nikako , ne moze i jare i pare.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 23:51 

Slika za koju pitam je najpoznatija i najvise se postavlja kad se Jajce spominje ( uz onu sa vodopada) pa me zato zanima.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 23:51 

Sve sto sam ti ja napisao su GRADOVI . O njima si ti poceo diskusiju pa sam se potrudio i stavio za navedene gradove. Stavi za Grad Jajce podatke da imamo... U općini su prema izborima muslimani većina, tko je u gradu?

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 23:52 

Nema Hrvatskih kuca,al zato ima hrvatski poslovnih prostora i stanova.Postavljas glupa pitanja to ti je isto da ja sad stavim sliku starog mosta i onog naselja pa kazem koliko ima hrvatskih kuca.80% poslovnih objekata u samom centru drze hrvati.Jaki li tih kuca sve se raspale,a ko bi reko nekad sve bile "begovske" .

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 23:53 

oliver je napisao/la:

Slika za koju pitam je najpoznatija i najvise se postavlja kad se Jajce spominje ( uz onu sa vodopada) pa me zato zanima.

Znam ali si stavio bio 2 slike pa onda pobrisao jednu pa zato govorim.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 23:55 

maestral je napisao/la:
Nema Hrvatskih kuca,al zato ima hrvatski poslovnih prostora i stanova.Postavljas glupa pitanja to ti je isto da ja sad stavim sliku starog mosta i onog naselja pa kazem koliko ima hrvatskih kuca.80% poslovnih objekata u samom centru drze hrvati.Jaki li tih kuca sve se raspale,a ko bi reko nekad sve bile "begovske" .

Na ovoj slici nema Hrvatskih stanova a ni kuca.
"Raspale " su se jer one koje nisu cetnici zapalili iz aviona i Cusina unistili hrabri "bojovnici" kad su ga " oslobodili " tako dobro da 2 godine poslije " oslobodenja" Bosnjacima nije bilo dopusteno da posjete grad bez pratnje policije :palacgore1

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 23:56 

oliver je napisao/la:

Odaberi : ili se gleda vecina u opstini ili vecina u gradu ? Ne mozes dijeliti opstinu a grad gledati kao cjelinu ili obratno ? Ili se dijeli na obadva nivoa ili nikako , ne moze i jare i pare.

Nego de ti meni jesil za vrjeme rata isto cuvo liniju "izmedju kapija" to je bio vas glavni fol sminkanje po gradu za TVSA,pricaj mi malo o tome..

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 23:59 

Sve sto sam ti ja napisao su GRADOVI . O njima si ti poceo diskusiju pa sam se potrudio i stavio za navedene gradove. Stavi za Grad Jajce podatke da imamo... U općini su prema izborima muslimani većina, tko je u gradu?

Zagovara se podjela opstine jer su u njoj Bosnjaci vecina a onda da se grad gleda kao cjelina jer su u njemu Hrvati vecina ? Pa nisu vecina u citavom gradu kao sto Bosnjaci nisu vecina u citavoj opstini . Ako se gleda ukupan broj u gradu onda se gleda i u opstini i . Ako se gleda po manjim djelovima u opstini onda se gleda i u gradu. Odaberi ?

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 00:00 

Olivere budući da ne odgovaraš odo ja. Vidit ću ujutro jesi išta konstruktivno napisao.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 00:01 

maestral je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Nego de ti meni jesil za vrjeme rata isto cuvo liniju "izmedju kapija" to je bio vas glavni fol sminkanje po gradu za TVSA,pricaj mi malo o tome..

Ako je Misija ravan izmedzu dvije kapije onda si u pravu :palacgore1

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 00:02 

oliver je napisao/la:

Zagovara se podjela opstine jer su u njoj Bosnjaci vecina a onda da se grad gleda kao cjelina jer su u njemu Hrvati vecina ? Pa nisu vecina u citavom gradu kao sto Bosnjaci nisu vecina u citavoj opstini . Ako se gleda ukupan broj u gradu onda se gleda i u opstini i . Ako se gleda po manjim djelovima u opstini onda se gleda i u gradu. Odaberi ?

Ono sto si ti branio i oslobodio,to ce biti tvoje.Ajmo pravac Vinac !!

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 00:02 

Olivere budući da ne odgovaraš odo ja. Vidit ću ujutro jesi išta konstruktivno napisao.

Evo ti odgovora ako nisi procitao :

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 00:03 

Nemam ja sta birati jer ni ja ni ti ne odlučujemo o tome. A kako će biti vidjeti ćemo. Uostalom ovo što ti govoriš je cijepanje naselja. Ako se djelilo djeli se po naseljima. Nasa naselja nama, vaša vama. Grad Jajce je naše naselje.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 00:07 

Nemam ja sta birati jer ni ja ni ti ne odlučujemo o tome. A kako će biti vidjeti ćemo. Uostalom ovo što ti govoriš je cijepanje naselja. Ako se djelilo djeli se po naseljima. Nasa naselja nama, vaša vama. Grad Jajce je naše naselje.

Onda je i Gornji Vakuf Bosnjacko naselje .

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 00:08 

oliver je napisao/la:
maestral je napisao/la:

Uh da set tako bili hrabri 92, mani se tih "carsiskih"folova. :HVO Jajce je drzao 70% bojisnice sve se nas pitalo i pita se i danas dan.Nemoj potrosit samo puno struje i telfona,da ostavlčjas pare hrvatskom telekomu i posti

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 00:12 

maestral je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Ono sto si ti branio i oslobodio,to ce biti tvoje.Ajmo pravac Vinac !!

Nisi ni ti odbranio Jajce jer ste pobjegli 2 sedmice prije pada a niste ni "oslobodili " .

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 00:17 

jok oslobodio ga alija i bosanska armija :sega :sega

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 00:17 

maestral je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Uh da set tako bili hrabri 92, mani se tih "carsiskih"folova. :HVO Jajce je drzao 70% bojisnice sve se nas pitalo i pita se i danas dan.Nemoj potrosit samo puno struje i telfona,da ostavlčjas pare hrvatskom telekomu i posti

Pita se sve ako je i Hrnjic Hrvat i onih 15 od 25 odbornika u vijecu :smajl007 Koji telekom iima predstavnistvo u centru grada ( domu kulture ) ? Proslo je vrijeme kad je bila sahara od 20 metara na Starom Gradu. Sjecam se kad je jedan galamio : Dok je one u Kninu bice i ove u Jajcu. Ne znam za Knin ali one u Jajcu vise nema :ucelo

P.S i naravno da je carsija, nisam jedan od onih koji je samo srijedom ili nedeljom silazio u grad .

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 00:27 

Jeste jaki nema sta poslovnica BH telekom velcine cumeza za kokoši,al stas mi smo se zadovolji samo s " elektrane,2 poste,2zgrade elektee i elektrovrbasa itd itd,jebiga ipak ste vi sila

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 00:47 

maestral je napisao/la:
Jeste jaki nema sta poslovnica BH telekom velcine cumeza za kokoši,al stas mi smo se zadovolji samo s " elektrane,2 poste,2zgrade elektee i elektrovrbasa itd itd,jebiga ipak ste vi sila

Prije 10 godina posjetiti Jajce kad se hoce je bila misaona imenica, Bosnjaci nisu mogli da sanjaju da postanu opet stanovnici a kamoli vecina u Jajcu , prije 5 je opstina bila 95 % Hrvatska, sahara od 20 metara je visila na Starom Gradu, u skoli se ucio samo hrvatski, telekom BIH nije mogao da pridze Jajcu.....a danas ?Kad prodzes izmedzu dvije kapije pogledaj malo oko sebe u "hrvatskom " gradu , obrati paznju na kuce, munaru Esme Sultanije, sve se polako vraca na staro. Da mi je neko rekao tada da ce Hrnjic, okorjeli SDA-ac postati nacelnik ili da ce 15 od 25 vjecnika biti Bosnjaci iskreno ti kazem da mu ne bi vjerovao. Zato polako, sabur, sve ce doci na svoje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 73  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: