HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2025, 08:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 73  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 13 stu 2009, 21:29 

dudu je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Jake rijeci za nekog iz centra Jajca,,,ups pa ti si u Zagrebu. Aferim bojovnice da je HB imala vise takvih kao ti sad bi HB bila do Zenice :HercegBosanac .... a ne samo na internetu :kava

a šta si nam ti tu došao objašnjavati? :sega

Ja barem znam gdje je Jajce i sta se u njemu desava za razliku od nekih ovdje "eksperata".

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 21:37 

oliver je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Ja barem znam gdje je Jajce i sta se u njemu desava za razliku od nekih ovdje "eksperata".

i šta ti to znaš, a šta "eksperti" ne znaju? evo ja ne znam, pa me zanima...kome plaćaš struju i telefon, ako smijem znati. nije provokacije, nego ispipavam gospodarske potencijale HB.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 21:39 

oliver je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Dakle da vidimo;
Kokica Bašta:Bojčetić Ž 220 Hrnjić N 150 Hadžiosmanović AA 21
Hrast:Bojčetić Ž 220 Hrnjić N 85 Hadžiosmanović AA 28
Baščeluci:Bojčetić Ž 243 Hrnjić N 125 Hadžiosmanović AA 30
Katina:Bojčetić Ž 79 Hrnjić N 324 Hadžiosmanović AA 18
Volijak:Bojčetić Ž 215 Hrnjić N 192 Hadžiosmanović AA 17
Centar:Bojčetić Ž 195 Hrnjić N 193 Hadžiosmanović AA 46
Kozluk:Bojčetić Ž 113 Hrnjić N 367 Hadžiosmanović AA 32
T.Škola 1:Bojčetić Ž 297 Hrnjić N 52 Hadžiosmanović AA 6
T.Škola 2:Bojčetić Ž 159 Hrnjić N 108 Hadžiosmanović AA 9
Skela:Bojčetić Ž 325 Hrnjić N 130 Hadžiosmanović AA 5
Bare 1:Bojčetić Ž 196 Hrnjić N 120 Hadžiosmanović AA 36
Bare 2:Bojčetić Ž 187 Hrnjić N 93 Hadžiosmanović AA 30
Od 12 biračkih mjesta na 10 je hrvatski kandidat osvojio većinu, a na 2 muslimanski (Kozluk i Katina).
Od 10 hrvatskih "kvartova" samo je u jednom (centar) relativna većina, sve ostalo su apsolutne. O čemu mi pričamo?

Pogledaj malo bolje Centar i saberi sve glasove i vidjeces da je 193 + 46 vise od 195 . reci ces da je tih 46 iz SDP-a ali kako vi inace tvrdite da je to Bosnjacka stranka kako to da nije i ovdje ? Ili su to jajcki katolici glasali za Hadziosmanovica ? Ali ja bi inace i volio da su bas jajacki hrvati glasali za njega jer bi to znacilo da im je uzor Komsic a ne Dodik kao sto je vama :smajl007
Isto tako Volijak , vrlo mala razlika tako da je "vecina " u gradu nije takva kakvu bi volili da imate .

Ajd da ponovim. Od 10 hrvatskih "kvartova" samo je u jednom (centar) relativna većina, a sve ostalo su apsolutne(uključujući i Volijak). Vi tvrdite da je sdp multinacionalna stranka, pa se ne može brojati ni u jednu stranu :evotigana
Suma sumarum: 12 kvartova, 9 Hrvati apsolutna većina, 1 relativna, 2 Muslimani apsolutna većina. Ne znam kako bi ti nazvao grad u kojem je od 12 četvrti jedan narod apsolutna većina u njih 9. Možda turskim ? :ujko

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 21:43 

oliver je napisao/la:
dudu je napisao/la:

nisu dovoljno palili i ubijali. trebali su se ugledati u konjičane. e ono je zastrašivanje povratnika, a vi ste se opustili.

Jake rijeci za nekog iz centra Jajca,,,ups pa ti si u Zagrebu. Aferim bojovnice da je HB imala vise takvih kao ti sad bi HB bila do Zenice :HercegBosanac .... a ne samo na internetu :kava

Preko brda smo... :ujko

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 21:47 

Mar-kan je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Preko brda smo... :ujko

:palacgore2 :zivili tanko kake.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 21:59 

oliver je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Svi smo mi bolan "izbjeglice" iz jajca :aleale

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 22:10 

Mar-kan je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Sa tim se i tjesi u ruci dok ne proglasis treci a kako vidim ima da nabijes zuljeve ili da ti otpadnu od drzanja do tada :aleale

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 22:14 

oliver je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Kad već znaš gdje je jajce,dođi pa češkaj i moja....kad već hoćeš takvim tonom da pričamo.

Sorry ostalim forumašima na off :zubati

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 22:25 

Ceha je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Pogledaj malo bolje Centar i saberi sve glasove i vidjeces da je 193 + 46 vise od 195 . reci ces da je tih 46 iz SDP-a ali kako vi inace tvrdite da je to Bosnjacka stranka kako to da nije i ovdje ? Ili su to jajcki katolici glasali za Hadziosmanovica ? Ali ja bi inace i volio da su bas jajacki hrvati glasali za njega jer bi to znacilo da im je uzor Komsic a ne Dodik kao sto je vama :smajl007
Isto tako Volijak , vrlo mala razlika tako da je "vecina " u gradu nije takva kakvu bi volili da imate .

Ajd da ponovim. Od 10 hrvatskih "kvartova" samo je u jednom (centar) relativna većina, a sve ostalo su apsolutne(uključujući i Volijak). Vi tvrdite da je sdp multinacionalna stranka, pa se ne može brojati ni u jednu stranu :evotigana
Suma sumarum: 12 kvartova, 9 Hrvati apsolutna većina, 1 relativna, 2 Muslimani apsolutna većina. Ne znam kako bi ti nazvao grad u kojem je od 12 četvrti jedan narod apsolutna većina u njih 9. Možda turskim ? :ujko

Vov , u Volijaku stvarno dominiraju dodikovi katolici 215 > 209. ( jer ako su i Hrvati glasali za SDP to znaci da im je Komsic uzor a ne Dodik :zubati ).
Bas mi je drago da je multinacionalna i da su izabrali ove predstavike u vijecu:

SDP

1.
Fahrudin Joldić
2.
Mensud Makić - Čičo

Pitam se kako ce oni glasati ako se bude glasalo u koji entitet ide Jajce u slucaju da se i stvori treci ? I da glasaju za treci opet nema problema, SDA ima 13 vjecnika :nanana

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 22:26 

uvaži olivere da i hrvati imaju više djece :zubati lakše nam se omakne :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 22:27 

Mar-kan je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Kad već znaš gdje je jajce,dođi pa češkaj i moja....kad već hoćeš takvim tonom da pričamo.

Pogledaj ko ovdje prvi vrijedza i pokazuje da nije samo pokupio politiku od cetnika vec i ponasanje pa se onda javi sa kritikom za moj ton.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 22:28 

oliver je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Sa tim se i tjesi u ruci dok ne proglasis treci a kako vidim ima da nabijes zuljeve ili da ti otpadnu od drzanja do tada :aleale

Eto,ako laže konj.ne lažu potkovice....

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 22:30 

oliver je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Pogledaj ko ovdje prvi vrijedza i pokazuje da nije samo pokupio politiku od cetnika vec i ponasanje pa se onda javi sa kritikom za moj ton.

koji je tvoj problem s gramatikom?

di si sad markozzz da kažeš da jajčani bošnjaci idu u hrvatske škole?! :zubati

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 22:32 

dudu je napisao/la:
uvaži olivere da i hrvati imaju više djece :zubati lakše nam se omakne :HercegBosanac

Mora da onda dosta hrvata slavi bajram jer tada nema 60 % ucenika u skolama ..ukupno :kava jajacki hrvtai su primjer zajednickog zivota, glasaju za SDP, ne idu u skolu za bajram, slave rezultate BIH reprezentacije ( da samo vidis kakava je bila atmosfera u gradu poslije utakmice sa Turskom.A kako je po vama Jajce hrvatski grad , toliko su " hrvati " slavili da se zaboravili 4-1 protiv Engleske :zubati )

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 22:35 

Mar-kan je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Eto,ako laže konj.ne lažu potkovice....

caporegime je napisao/la:

to je hrvatska zastava i dok je god ti zoveš šaharom ja ću tebe zvati smrljivim ******.
stoga smrdljivi ******, moraš znati da nije bilo te "šahare" i momaka koji su je nosili na ramenu ti bi još uvijek morao svoj pljesnivi šupak ispirati daleko od domaje i rodnog kraja u bespućima velegrada u kojemu se nisi mogao snaći odnosno u zenici.

Mozda ne lazu potkovice ali vidim da laze neko ko ne prati temu :kava

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 22:35 

oliver je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Mora da onda dosta hrvata slavi bajram jer tada nema 60 % ucenika u skolama ..ukupno :kava jajacki hrvtai su primjer zajednickog zivota, glasaju za SDP, ne idu u skolu za bajram, slave rezultate BIH reprezentacije ( da samo vidis kakava je bila atmosfera u gradu poslije utakmice sa Turskom.A kako je po vama Jajce hrvatski grad , toliko su " hrvati " slavili da se zaboravili 4-1 protiv Engleske :zubati )

malo te jebu podaci. po hrvatskom nastavnom planu u općini jajce ide 1.450 učenika, a po bosanskom 1.107. podaci za 2008. :ujko

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 22:37 

oliver je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Vov , u Volijaku stvarno dominiraju dodikovi katolici 215 > 209. ( jer ako su i Hrvati glasali za SDP to znaci da im je Komsic uzor a ne Dodik :zubati ).
Bas mi je drago da je multinacionalna i da su izabrali ove predstavike u vijecu:
SDP
1.
Fahrudin Joldić
2.
Mensud Makić - Čičo
Pitam se kako ce oni glasati ako se bude glasalo u koji entitet ide Jajce u slucaju da se i stvori treci ? I da glasaju za treci opet nema problema, SDA ima 13 vjecnika :nanana

Kao da ima veze koliko sda ima vijećnika. Granica trećeg je granica teritorija koje držao Hvo poslije Daytona.
Dakle zeleni (vijećnici ili ne :ujko ) ravno u Vinac. Ako se maknu ta dva sela s juga, Hrvati su većina u cijeloj općini. Još kad se pripoje Dobretići :zivili
A ti rađe brini za svoj smještaj u Švedskoj, a ne za treći :hrvatinic Dolazi. I to brzo. Muslimanija je pred bankrotom, pa :gun_bandana Ako Vesna Pusić može pričati o neizbježnom hrvatskom entitetu u BiH, onda znaš koliko je sati :smajl004 :basket

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 22:46 

dudu je napisao/la:
oliver je napisao/la:

malo te jebu podaci. po hrvatskom nastavnom planu u općini jajce ide 1.450 učenika, a po bosanskom 1.107. podaci za 2008. :ujko

Pa to ti i kazem , mora da hrvati salve bajram cim ne idu u skolu tada i to u skoli na hrvatsko nastavnom programu :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 13 stu 2009, 22:48 

oliver je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Pa to ti i kazem , mora da hrvati salve bajram cim ne idu u skolu tada i to u skoli na hrvatsko nastavnom programu :HercegBosanac

to su prave bošnje, uče hrvatski, a ne kao ti, ne zna razliku između dž i đ :zubati

Vrh

PostPostano: 14 stu 2009, 00:01 

oliver je napisao/la:
dudu je napisao/la:

bla bla bla bla :ujko :ujko

Vrh

PostPostano: 14 stu 2009, 00:03 

maestral je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Olivere aj na neki vas portal vase džamahirija pa tamo prosipaj politiku ! Poatsao si dosadan

Vrh

PostPostano: 14 stu 2009, 15:33 

maestral je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Vov . Stvarno argumentirano pokazujes svoje znanje o stanju u Jajcu :palacgore1

Vrh

PostPostano: 14 stu 2009, 15:37 

oliver je napisao/la:
maestral je napisao/la:

A znaš li ti da su Hrvati oslobodili to isto Jajce i pustili azijate da se nasele u njemu ?

Vrh

PostPostano: 14 stu 2009, 15:48 

Ceha je napisao/la:
oliver je napisao/la:
SDP
1.
Fahrudin Joldić
2.
Mensud Makić - Čičo

Kao da ima veze koliko sda ima vijećnika. Granica trećeg je granica teritorija koje držao Hvo poslije Daytona.
Dakle zeleni (vijećnici ili ne :ujko ) ravno u Vinac. Ako se maknu ta dva sela s juga, Hrvati su većina u cijeloj općini. Još kad se pripoje Dobretići :zivili
A ti rađe brini za svoj smještaj u Švedskoj, a ne za treći :hrvatinic Dolazi. I to brzo. Muslimanija je pred bankrotom, pa :gun_bandana Ako Vesna Pusić može pričati o neizbježnom hrvatskom entitetu u BiH, onda znaš koliko je sati :smajl004 :basket

Pogledaj samo koliko ima AKO u tvojoj viziji "hrvatskog " Jajca. Ako se maknu 2 sela/ ako se pripoje Dobratici/ ako vesna prica o trecem...

Da te pitam , nadas li se da ce Vesna da dodze pa da proglasi Jajce katolickim stolnim gradom ?

Sjecas li se kad je predsjednik Hrvatske ne samo pricao vec i aktivno kreirao pravljenje HB slanjem vojnika i oruzja ? Kada je sav vojni i politicki aparat HB bio finansiran od tog predsjednika ? Kad je ministar odbrane HR bio ekstremniji u svojim stavovima cak i od vas ? Kad je MZ podrzavala stvaranje HB u citavom Mostaru,Bugojnu,Travniku, Konjicu, Gornjem Vakufu pa sve do Zenice,kad je sve bilo potpisano...i sta ti sada o HB pises na netu a ne iz tih gradova kao dijela HB? Jer je zapelo kad se trebalo to sto ste i tada sanjali da sprovedete na terenu. Sjecas se kad ste govorili : "Ko je*e muslice/ ****** ,ko je protiv HB moze se kupiti u Tursku ili Neretvom/Bosnom /Drinom u more". A imali ste mnogo jacu poziciju nego sada , 100 % podrsku iz HR i odobrenje MZ koja je i bila pokrovitelj Vens.Ovenovog plana koji vam je sve to dao...i opet nista.
Sjecas li se kad je "samouprava " proglasena u Jajcu , kad je nacelnik bio katolik, kad je vijece imalo katolicku vecinu, kad je opstina imala vecinu katolickih radnika, kad je MUP bio pod kontrolom HB-kadrova, kad je u Kamenici bila jedinica koja se stavila na raspolaganje "samoupravi", kad je citava opstina imala dvostruku katolicku vecinu ...i opet nista.
Sta imas danas ? Moze li "demokratski " kroz opstinsko vijece da izglasas pristupanje trecem entitetu ? Mozes li da to potpise nacelnik ? Mozes li da organiziranjem referenduma u opstini dobijes vecinu ? I na kraju mozes li da sprovedes svoje odluke i da ih doneses ?

Vrh

PostPostano: 14 stu 2009, 15:52 

pjosip je napisao/la:
oliver je napisao/la:

A znaš li ti da su Hrvati oslobodili to isto Jajce i pustili azijate da se nasele u njemu ?

Znas li ti josipe da citas i da pratis temu ? Jer da nisi tako brz na tastaturi procitao bi da sam se ja nekoliko puta zahvalio sto ste ga "oslobodili " i sto ste " pustili" azijate da se nasele u katolicki stolni grad:

Ovo je iz zvanicnog raporta Helsinskog komiteta od 1997:

[b]Polovinom avgusta vratilo se i 99 Bosnjaka u Jajce grad u srednjoj Bosni, gdje jedno vrijeme nije bio dozvoljen nikakav pristup protjeranom bosnjackom zivlju.Ta grupa je bila prethodno protjerana pri dogovorenom i odobrenom povratku u selo Kruscicu u jajackoj opstini. Situacija u Jajcu za malobrojne Bosnjake koji tu zive je dosta slozena, iako lokalne hrvatske vlasti tvrde suprotno. Veoma je mali broj zaposlenih Bosnjaka. Vecina ih ne zivi u svojim kucama jer se u njima nalaze protjerani Hrvati iz drugih djelova srednje Bosne, vec u dijelu zvanom Kozluk. U martu i aprilu na podrucju ove opstine zapaljeno je 35 napustenih bosnjackih kuca, u koje su se prognani Bosnjeci imali namjeru vratiti. Procjenjuje se da u Jajcu i njegovoj okolici trenutno ima oko 500 citavih ili manje ostecenih kuca u koje bi se mogli useliti njihovi vlasnici Bosnjaci.
[/b]

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 73  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: