|
|
Stranica: 3/11.
|
[ 272 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Real gone
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 03 stu 2009, 19:24 |
|
|
Hmhm..pa ne ide to valjda tako lako? Mislim, koliko bi trebalo da žensko tako nešto trenira da zaista može da se odbrani, od ne daj Bože nekog napadača.. Ako "deluje" već nakon par meseci, trčim da se upišem na nešto odmah 
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 03 stu 2009, 21:51 |
|
|
Real gone je napisao/la: Hmhm..pa ne ide to valjda tako lako? Mislim, koliko bi trebalo da žensko tako nešto trenira da zaista može da se odbrani, od ne daj Bože nekog napadača.. Ako "deluje" već nakon par meseci, trčim da se upišem na nešto odmah  Kad učenik bude spreman,učitelj će se već pojaviti...kazu stari mudraci. Nemoj tako razmišljati odmah u startu kao zrtva.Kao bespomoćna zena koja nešto uči da se obrani. Imam kćer koja redovito trenira u klubu i sa mnom kući.Uvijek imati ispravan stav,mentalni,odbaciti te podjele muško-zensko , jako-slabo,veliko-malo.Prve borbe je gubila zbog mentalnog stava,ne tehnike.Kada je postala svjesna nekih svari u sebi,druga priča... U Lučkom sam imao instruktora lakšeg od mene 15-ak kg,ali me prebacivao bez ikakvih problema. Tako da ti je snaga uglavnom sekundarna.Tehnički mozeš biti najbolji,ali pod stresom sve zaboravljaš.Zato je strahovito bitan mentalni stav,disciplina misli... Ako si u većem gradu,preporučujem ti aikido.Ako ti lezi ples i balet,moglo bi ti se i to svidjati.Imao sam kolegu tamo u BG,imam negdje email,ali nismo se čuli 7-8 godina... Krav Maga je isto dobar izbor ako si "agresivnija" karakterom  Probaj što ti lezi pa odlučiš.
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 04 stu 2009, 18:44 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Kad učenik bude spreman,učitelj će se već pojaviti...kazu stari mudraci.  Sećam se i tog iz filmova.. Citat: Nemoj tako razmišljati odmah u startu kao zrtva.Kao bespomoćna zena koja nešto uči da se obrani. Imam kćer koja redovito trenira u klubu i sa mnom kući.Uvijek imati ispravan stav,mentalni,odbaciti te podjele muško-zensko , jako-slabo,veliko-malo.Prve borbe je gubila zbog mentalnog stava,ne tehnike.Kada je postala svjesna nekih svari u sebi,druga priča... U Lučkom sam imao instruktora lakšeg od mene 15-ak kg,ali me prebacivao bez ikakvih problema. Tako da ti je snaga uglavnom sekundarna.Tehnički mozeš biti najbolji,ali pod stresom sve zaboravljaš.Zato je strahovito bitan mentalni stav,disciplina misli... Ako si u većem gradu,preporučujem ti aikido.Ako ti lezi ples i balet,moglo bi ti se i to svidjati.Imao sam kolegu tamo u BG,imam negdje email,ali nismo se čuli 7-8 godina... Krav Maga je isto dobar izbor ako si "agresivnija" karakterom  Probaj što ti lezi pa odlučiš. Hvala na savetima. Leži mi ples bilo koje vrste. Znači - aikido. 
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
RajvoSa
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 06 stu 2009, 11:46 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Real gone je napisao/la: Hmhm..pa ne ide to valjda tako lako? Mislim, koliko bi trebalo da žensko tako nešto trenira da zaista može da se odbrani, od ne daj Bože nekog napadača.. Ako "deluje" već nakon par meseci, trčim da se upišem na nešto odmah  Iskreno, mogla bi dovoljno naučiti i za samo par lekcija. Ima nekoliko odličnih finti i trikova za žene, baš prilagođene za te situacije i za najčešće korištene poteze siledžija. Ipak je glavna psihološka priprema, valja otkloniti mentalnu blokadu i paralizirajući strah i "gađenje" koje se pojavi kada treba učiniti ono što je potrebno a to je unakaziti napadača. Nisam imao dugo vremena kad sam obučavao neke djevojke, jer su htjele probat samo kao novitet. Ovo će zvučat malo "nenormalno", no pokušao sam u njima usaditi najsilovitiju moguću mržnju prema siledžiji, maltene želju da napadača kolju zubima i kopaju oči. Uz ponavljanje finti, za psihološku pripremu sam im pokazivao slike nekih gadnih likova osuđenih za silovanje, stalno na njih dok smo trenirali povikivao stvari poput "želiš biti žrtva?", "želiš biti dio statistike?" (naravno na engleskom), sve koncentrirao na nebranjive točke: gnječenje očiju, carotid artery na vratu, sljepoočnica, muda, nos, grlo itd. Podijelio im i "kubotan" koji pretvara ključeve u opasno oružje. Više se i nije moglo za tako kratko vrijeme i općenito ne baš neku veliku dozu entuzijazma od njih 
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 13 stu 2009, 09:31 |
|
|
zar nitko ne prati odnosno ne komentira meč za desetak dana? možda božić uspije pa će hrvatska imati opet svjetskog prvaka. a znate li da muslimani imaju trenutno 2 svjetska prvaka? doduše malo se čudno zovu, felix sturm i marco huck. iskusni pozvatelj će ih poznavati i pod imenima adnan ćatić i muamer hukić  -švabe!
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 13 stu 2009, 23:20 |
|
|
Pobjegne ova tema,prekriju je druge...Kad se Božić šamara?
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 14 stu 2009, 14:24 |
|
|
21.11.2009. dakle iduće subote. ipak će mu vlado biti u kutu. ako se u toku tjedna opet ne porječkaju.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 14 stu 2009, 17:29 |
|
|
caporegime je napisao/la: nije li malo jadno da se borilački sportovi vežu samo uz mirka krumpirka? stavljate slike, klipove, informirajte se, raspravljajte, i što je najvažnije-trenirajte.
ajmo znalci, kako bi prošao okršaj između boksača i karatista? naravno, da se radi o borcima jednakih predispozicija jer svaka vještina ima neke svoje prednosti. Definiraj "okršaj". Ako su u ringu sa rukavicama i po pravilima boksa vjerojatno bi pobijedio boksač. Ako su na ulici i bez pravila, onda je karatista favorit ako išta valja. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1193 of 2558 - 46.64%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 14 stu 2009, 17:34 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Koliko je u pravoj situaciji praktičan karate sa svojim "katama", unaprijed programiranim potezima, "borbi" isključivo u dvorani u kontroliranoj situaciji.
Ipak su karate kao sport i karate kao vještina dva različita pojma. Pravi karate nije ni moguće isprobati na takmičenjima jer po definiciji završava smrću jednog borca. Zato su uveli rukavice i borbu bez kontakta, ograničenja tehnika i svašta nešto, pa na takmičenju vidimo dvojicu kako 90% vremena skakuću jedan pored drugoga i na kraju jedan pobijedi. Blesavo. 
1193 of 2558 - 46.64%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 14 stu 2009, 17:36 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: A valja i znat primit batine, koliko sam puta bio "išutan" dok sam ležao na podu, dobio palicu po glavi  i tako to. Eliminacija "straha" i usmjeravanja adrenalina u korisne svrhe.  Prestrašno.
1193 of 2558 - 46.64%
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 14 stu 2009, 17:42 |
|
|
caporegime je napisao/la: ne baš 5:1. sam cikatić jednom rekao da dobro obučeni poznavalac borilačkih vještina može izdržati s najviše trojicom neobučenih ali motiviranih. nije pravilo ali je to otprilike to. moja misao je bila 1:1 a da se radi o borcima otprilike jednakih kvaliteta, svaki u svojoj vještini. Možda dobro obučeni borac full kontakta, ali dobro obučeni karatist sigurno može protiv petorice, inače jebo ga crni pojas i tko mu ga dade. 
1193 of 2558 - 46.64%
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 14 stu 2009, 17:54 |
|
|
Real gone je napisao/la: Hmhm..pa ne ide to valjda tako lako? Mislim, koliko bi trebalo da žensko tako nešto trenira da zaista može da se odbrani, od ne daj Bože nekog napadača.. Ako "deluje" već nakon par meseci, trčim da se upišem na nešto odmah  Govoreći konkretno za karate, moje skromno osobno mišljenje je da uz zainteresirani rad i trening ništa ne znaš makar godinu dana. Nakon 1 godine pod uvjetom da imaš dobrog trenera znat ćeš dovoljno za obraniti se od nekog tko nije ništa trenirao. Nakon makar 3 godine, znat ćeš toliko da te nitko neće ni dirati, osim naravno ako ti ne želiš. Znači u idealnim uvjetima minimalno godinu dana, nema brzih rezultata. Zato se borilačke vještine uglavnom i treniraju zbog ljubavi a ne zbog želje za tučom. Ono što je bitno reći da majstori borilačkih vještina većinom pobijede izbjegavajući sukob. Uz treniranje osim tjelesne kondicije se u paketu dobije (što je možda i veća korist) i mirnoća duha, koja razoružava nasilnike jer nasilnici obično tek dobiju hrabrost kad vide da ih se "žrtva" boji.
1193 of 2558 - 46.64%
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 14 stu 2009, 18:04 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Tako da ti je snaga uglavnom sekundarna. Pa za podapet, iskopat oči, udarit u jaja, sljepočnicu, grlo ili pleksus zaista ne treba snaga. Mar-kan je napisao/la: Tehnički mozeš biti najbolji,ali pod stresom sve zaboravljaš.Zato je strahovito bitan mentalni stav,disciplina misli... E, ovo je mislim najveća "nagrada" za bavljenje borilačkom vještinom. Kontrola misli je osnova karaktera, i time ne samo presudna u nekom mogućem sukobu nego rješavanju problema u bilo kojoj oblasti života, u školi, na poslu itd. Principi borilačkih vještina, poput fokusa, koncentracije snage cijelog tijela u jednu točku, kontrole misli itd. su, analogno gledajući, potpuno isti principi koji vrijede pri završavanju fakulteta, građenju karijere ili vlastite tvrtke ili bilo kojem drugom cilju.
1193 of 2558 - 46.64%
|
|
Vrh |
|
 |
RajvoSa
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 15 stu 2009, 13:17 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Ako hoćete samokontrolu, meditaciju i istočnjačku pseudofilozofiju, upišite kurs Yoge, meditacije ili karate Za sve ostalo, tu je Krav-Maga 
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 15 stu 2009, 16:16 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ako hoćete samokontrolu, meditaciju i istočnjačku pseudofilozofiju, upišite kurs Yoge, meditacije ili karate Za sve ostalo, tu je Krav-Maga  Jesi ti zapeo s tim krav maga, skoro si me zainteresirao  . Letimični pregled demonstracija po Internetu mi daje utisak da su tehnike većinom ju-jitsu? Baš gledam na youtube objašnjenje stright punch udarca, pa teorija je ista kao kizami zuki. Najveća razlika je što pajdo ima cool naočale dok objašnjava. 
1193 of 2558 - 46.64%
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 15 stu 2009, 16:20 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Ako hoćete samokontrolu, meditaciju i istočnjačku pseudofilozofiju, upišite kurs Yoge, meditacije ili karate Za sve ostalo, tu je Krav-Maga  Jesi ti zapeo s tim krav maga, skoro si me zainteresirao  . Letimični pregled demonstracija po Internetu mi daje utisak da su tehnike većinom ju-jitsu? Baš gledam na youtube objašnjenje stright punch udarca, pa teorija je ista kao kizami zuki. Najveća razlika je što pajdo ima cool naočale dok objašnjava.  sve ti dolazi i ju jitsu. i judo i aikido... karate je s druge strane s okinawe a ne japana.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 15 stu 2009, 16:22 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Tako da ti je snaga uglavnom sekundarna. Pa za podapet, iskopat oči, udarit u jaja, sljepočnicu, grlo ili pleksus zaista ne treba snaga. Nihon nukite...kad sam imao 8-9 godina,na jednom mjestu sam vidio čovjeka koji to pokazuje,pitam ga poslije što je to,kaže nihon nukite 
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 15 stu 2009, 16:23 |
|
|
caporegime je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jesi ti zapeo s tim krav maga, skoro si me zainteresirao  . Letimični pregled demonstracija po Internetu mi daje utisak da su tehnike većinom ju-jitsu? Baš gledam na youtube objašnjenje stright punch udarca, pa teorija je ista kao kizami zuki. Najveća razlika je što pajdo ima cool naočale dok objašnjava.  sve ti dolazi i ju jitsu. i judo i aikido... karate je s druge strane s okinawe a ne japana. Ovo zvuči kao neka izjava okinavskog separatista. 
1193 of 2558 - 46.64%
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 15 stu 2009, 16:28 |
|
|
Ako ćemo realno,sve je došlo iz Kine...
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 15 stu 2009, 16:32 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pa za podapet, iskopat oči, udarit u jaja, sljepočnicu, grlo ili pleksus zaista ne treba snaga. Nihon nukite...kad sam imao 8-9 godina,na jednom mjestu sam vidio čovjeka koji to pokazuje,pitam ga poslije što je to,kaže nihon nukite  Pa je, i zato su na kraju krajeva nerealni svi borilački sportovi. Osobno su mi ideal bile tehnike koje kombiniraju obranu i napad u jedan pokret, kao npr. implementacija nihon nukite na ovoj slici, gdje druga ruka ostaje slobodna za blokirati mogući sljedeći udarac.  Ako borba traje dulje od pola sekunde kontakta znači da jedan ili oba borca nemaju pojma što rade. 
1193 of 2558 - 46.64%
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 15 stu 2009, 16:34 |
|
|
Kad je tko imao zadnji fizički sukob i kako je prošao?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 15 stu 2009, 16:51 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Kad je tko imao zadnji fizički sukob i kako je prošao? Zadnji pravi sukob sam imao 1992. u Neumu. Nakon početne agresije i odbijanja iste  , završio je ipak zajedničkim druženjem  , sutra ujutro su me ti lokalni likovi pozdravljali, ta ću kad sam fin  .
1193 of 2558 - 46.64%
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 15 stu 2009, 18:03 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Kad je tko imao zadnji fizički sukob i kako je prošao? ovo je već relativno... zadnji u beču na turskoj, prednji direkt u austrijanca kojemu su naši maznuli karte. skroz lagano al se dugo nije uspio ustat. ali to je bila gungula, mislim da jadnik nije ni obraćao pažnju na mene. zadnji pravi prije 3 i po godine desni direkt u pičku bez ciljanja. taj se nije ni pokušao dizati. veći, teži, bijesan, u naletu, ali precjenio se. jel se broje masovnjače, gdje pijan napadaš veći broj ljudi, a tvoji te ostave? jebiga tu sam dobio palicu po glavi, ali sam svejedno zbacio tipa koji je zasjeo na mene i onako krvav i lud ga progonio oko 50 ak metara i udarao usput. tu više nije radila nikakva tehnika, alkohol+adrenalin+bijes. u temiošvaru je se sve svelo na stolice, boce, palice, kamenje  uglavno ja bi najebao samo u situacijama kada podobro pijan idem na veći broj ljudi. a za ostale sitacije još uvijek imam sreće da nisam našao jačeg što je dosada bila ipak stvar sreće. ali toje bilo češće prije 5-10-15-20 godina. jebiga sad je sramota da te netko vidi.
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 15 stu 2009, 19:40 |
|
|
Ajmo vi iskusni šta preporučate za početnike u borilačkim vještinama ... Boks ?
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
caporegime
|
Naslov: Re: borilački sportovi Postano: 15 stu 2009, 21:07 |
|
|
ovisi što hoćeš. svaki početak je dobar, jer nema ekspresnog savladavanja vještine.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|