|
|
Stranica: 300/3834.
|
[ 95840 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 31 srp 2013, 23:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84361 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Vidovo Polje je najveće novo gradsko naselje. Nalazi se 100 metara južno od stambenih zgrada i nogometnog terena. Još neke stvari spadaju pod Stolac a nisu navedena kao Stolac 1,2, i 3. Podgrad recimo.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
nikolasmo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 31 srp 2013, 23:20 |
|
|
Bobanovo na Karti Stoca. Zapravo se Bobanovo proteže kroz dvije općine, pola je naselja u Stocu, a pola u Čapljini 
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 16:42 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 17:05 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: HrvJajce je napisao/la: Oprostite,ali Doganovci ne spadaju u opcinu Jajce.To je naselje uvijek spadalo u opcinu Donji Vakuf. http://en.wikipedia.org/wiki/Doganovcipogledaj originalnu KATASTARSKU KARTU http://www.bosnaonline.org/forum.php/vi ... 171&t=1221opština Stolacanaliza etničko-starosne strukture opštine i grada linkanaliza vangradskih naselja opštine linkprikaz analize na etničkoj karti opštine linkVidiš sada zašto tu ne možete imati općinu? Gradić je premali za takvo što  p.s. Stoccu treba vratiti sv.Stjepan Krst na sjeveru Berkovića (sjeverozapad), a možda i poneko naselje na jugu.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 17:06 |
|
|
Kad se Stolac vrati matici Srpskoj. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 17:13 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Kad se Stolac vrati matici Srpskoj.  Ne, ne, nismo se tako dogovorili. Teheran je vaš, tamo se naplaćujte 
|
|
Vrh |
|
 |
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 17:16 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Kad se Stolac vrati matici Srpskoj.  .....i hrvatska vojvodina matici RH.........ovco 
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
Vrh |
|
 |
Stjepan
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 17:44 |
|
|
Ceha je napisao/la: Bošnjo demografski mag je napisao/la: pogledaj originalnu KATASTARSKU KARTU http://www.bosnaonline.org/forum.php/vi ... 171&t=1221opština Stolacanaliza etničko-starosne strukture opštine i grada linkanaliza vangradskih naselja opštine linkprikaz analize na etničkoj karti opštine linkVidiš sada zašto tu ne možete imati općinu? Gradić je premali za takvo što  p.s. Stoccu treba vratiti sv.Stjepan Krst na sjeveru Berkovića (sjeverozapad), a možda i poneko naselje na jugu. Pa moze....Stolac + Radimilja jedna opcina,sve ostalo druga.
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 17:52 |
|
|
Ceha je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Kad se Stolac vrati matici Srpskoj.  Ne, ne, nismo se tako dogovorili. Teheran je vaš, tamo se naplaćujte  jel dijelimo ili ne dijelimo
Privitak/ci: |

Stolac-dvije opštine.GIF [ 59.89 KiB | Pogledano 5327 put/a. ]
|
_________________ pregled izgradnje auto-puteva u BH
|
|
Vrh |
|
 |
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 17:57 |
|
|
pravo si skroman mošnjo morel vako? Hrvatima pola tuzle, pola zjenice i pola sarajeva?
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
Vrh |
|
 |
zec
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 18:42 |
|
Pridružen/a: 15 ruj 2012, 00:31 Postovi: 1373 Lokacija: Hercegovina
|
Vidovo polje je dio grada,s Vidovim poljem smo na 44%.Računajući da imamo mlađe stanovništvo,ja mislim da smo mi većina i u gradu Stocu. 
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 18:59 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Čika Božo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 20:26 |
|
|
Ovo su prilično jadni pokazatelji, po ovim izbornim popisima. Znači ne samo da nismo uspjeli očistiti "stolni grad" Mostar (omjer do 55/45), nego čak niti grad Stolac koji je jugozapadnije od njega nismo bili u stanju očistiti, omjer unutar općine 66/34, dok su oni većina u samom gradu, što je za mene šokantno (dok su za usporedbu nas muslimani temeljito očistili iz gradova Bugojna i Travnika u srednjoj Bosni).
I sada se zahtjeva stvaranje nekih općina i teritoriji po srednjoj Bosni, Tuzli, a kada muslimani to isto zahtjevaju u Mostaru/Stolcu, onda ne može, i boli me koliko ružno to zvuči, to je isti racku samo obrnute uloge.
Mislim, znam da je Hrvata u BiH objektivno najmanje, ali da čak niti taj dio teritorija BiH koji smo uzeli u ratu u sklopu HRHB nismo bili u stanju naseliti do 70+% ili 80+% Hrvatima, onda nek ide sve kvragu. Da su HV i RH bili toliko nesposobni kao HVO i HRHB, sada bi imali Republiku Srpsku Krajinu usred RH, žalosno je da se nije moglo nešto više ostvariti u BiH, te da se ne osudi od strane hrvatskog naroda one koji to nisu uspjeli ostvariti, imenom i prezimenom, pa ako je to Mate Boban bio nesposoban, onda on, ako je Franjo zanemario i prodao Hrvate u BiH zbog cjelovite RH, onda jbg. on, nema popusta na ime.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 21:16 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: Vidovo polje NIJE dio grada ZASEBNO je katastarsko mjesto, a spadao je i pod popisno mjesto POPLAT a ne Stolac Nisu te još zaposlili u fzs? za 150 dana prvi će rezultati popisa, koji će pokazati koliko je gdje bilo etničkog čišćenja od 1992 do danas, time se može zatvoriti i jedno bajkovito poglavlje bošnjačke tolerantnosti.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Čika Božo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 21:32 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: za 150 dana prvi će rezultati popisa, koji će pokazati koliko je gdje bilo etničkog čišćenja od 1992 do danas, time se može zatvoriti i jedno bajkovito poglavlje bošnjačke tolerantnosti. I šta možemo sa tim podatkom, objesit ga mačku o rep, ili će nam međunarodna zajednica dati neku nagradu (nagradu za glupost reklo bi se). Srbi su nas počistili iz većeg dijela Posavine, muslimani iz dobrog dijela srednje Bosne, mi njima u BiH nismo uspjeli vratiti ništa ili gotovo ništa (niti jedan dio teritorija nismo uspjeli pohrvatiti). Zašto mi nismo bili pametni održati HRHB, zašto nismo pohrvatili DGG, zašto nismo pohrvatili čak ni taj Stolac, kako se nije uspjelo zauzeti cijeli Mostar, toliko sranja, grešaka i nepravde za BiH Hrvate... Uglavnom, naguženi smo u BiH, nemamo niti dovoljno ljudi, niti entiteta, niti osnovna prava kao narod tamo, to je tužna i jadna činjenica, tko je za to kriv, što se moglo više učiniti '90-ih i zašto nije, to je ono što mene muči i što bi volio znati.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 22:05 |
|
|
Pa zato što mi nismo ni srbi ni muslimani..
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 23:09 |
|
|
Dakle Stolac je bošnjački grad ako primjenimo logiku HBF.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 23:15 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Dakle Stolac je bošnjački grad ako primjenimo logiku HBF. Stolac je općina iz koje bošnjaci nestaju.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 23:18 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 23:24 |
|
|
Stjepan je napisao/la: Ceha je napisao/la: Vidiš sada zašto tu ne možete imati općinu? Gradić je premali za takvo što  p.s. Stoccu treba vratiti sv.Stjepan Krst na sjeveru Berkovića (sjeverozapad), a možda i poneko naselje na jugu. Pa moze....Stolac + Radimilja jedna opcina,sve ostalo druga. Ekonomski neodrživo Bošnjo demografski mag je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ne, ne, nismo se tako dogovorili. Teheran je vaš, tamo se naplaćujte  jel dijelimo ili ne dijelimo Gdje je moguće, naravno da da. Čika Božo je napisao/la: Ovo su prilično jadni pokazatelji, po ovim izbornim popisima. Znači ne samo da nismo uspjeli očistiti "stolni grad" Mostar (omjer do 55/45), nego čak niti grad Stolac koji je jugozapadnije od njega nismo bili u stanju očistiti, omjer unutar općine 66/34, dok su oni većina u samom gradu, što je za mene šokantno (dok su za usporedbu nas muslimani temeljito očistili iz gradova Bugojna i Travnika u srednjoj Bosni). I sada se zahtjeva stvaranje nekih općina i teritoriji po srednjoj Bosni, Tuzli, a kada muslimani to isto zahtjevaju u Mostaru/Stolcu, onda ne može, i boli me koliko ružno to zvuči, to je isti racku samo obrnute uloge. Mislim, znam da je Hrvata u BiH objektivno najmanje, ali da čak niti taj dio teritorija BiH koji smo uzeli u ratu u sklopu HRHB nismo bili u stanju naseliti do 70+% ili 80+% Hrvatima, onda nek ide sve kvragu. Da su HV i RH bili toliko nesposobni kao HVO i HRHB, sada bi imali Republiku Srpsku Krajinu usred RH, žalosno je da se nije moglo nešto više ostvariti u BiH, te da se ne osudi od strane hrvatskog naroda one koji to nisu uspjeli ostvariti, imenom i prezimenom, pa ako je to Mate Boban bio nesposoban, onda on, ako je Franjo zanemario i prodao Hrvate u BiH zbog cjelovite RH, onda jbg. on, nema popusta na ime.  Jesi ti ikad bio dole? Ti ozbiljno misliš da se iz Stoca i Radimlje može napraviti općina ?  A što se tiče Mostara, može odmah, čim se podjele Zenica, Tuzla i Teheran. A i dio Bihaća je naš. ManInBlack je napisao/la: Pa zato što mi nismo ni srbi ni muslimani.. I zato što nama nije u interesu stvarat potempkinova sela. Lebowski je napisao/la: Dakle Stolac je bošnjački grad ako primjenimo logiku HBF. Isto kao što je i sarajevski Stup hrvatski.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 kol 2013, 23:51 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38537 Lokacija: Gl. grad regije
|
Čika Božo je napisao/la: I šta možemo sa tim podatkom, objesit ga mačku o rep, ili će nam međunarodna zajednica dati neku nagradu (nagradu za glupost reklo bi se).
Srbi su nas počistili iz većeg dijela Posavine, muslimani iz dobrog dijela srednje Bosne, mi njima u BiH nismo uspjeli vratiti ništa ili gotovo ništa (niti jedan dio teritorija nismo uspjeli pohrvatiti).
Zašto mi nismo bili pametni održati HRHB, zašto nismo pohrvatili DGG, zašto nismo pohrvatili čak ni taj Stolac, kako se nije uspjelo zauzeti cijeli Mostar, toliko sranja, grešaka i nepravde za BiH Hrvate...
Uglavnom, naguženi smo u BiH, nemamo niti dovoljno ljudi, niti entiteta, niti osnovna prava kao narod tamo, to je tužna i jadna činjenica, tko je za to kriv, što se moglo više učiniti '90-ih i zašto nije, to je ono što mene muči i što bi volio znati. Pa zna se, za sve što si ti nabrojao nama bi trebalo jedno 2 milijuna Hrvata, samo što bi onda "pucali" na cijelu BiH, kao naši cvjetni domoljubi. Da je entitet nastao ne bi 2 čovjeka bilo više nego ima sad, ista stvar i s pravima. Bilo je grešaka 90-ih, a i ovo poslije se moglo bolje odigrat. No, u globalu, situacija i nije tako loša kako na prvi pogled djeluje. I dalje smo mi iz BiH najvitalniji dio Hrvata, a to je u današnje vrijeme najvažnije.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Čika Božo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 02 kol 2013, 00:18 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa zna se, za sve što si ti nabrojao nama bi trebalo jedno 2 milijuna Hrvata, samo što bi onda "pucali" na cijelu BiH, kao naši cvjetni domoljubi.
Da je entitet nastao ne bi 2 čovjeka bilo više nego ima sad, ista stvar i s pravima. Bilo je grešaka 90-ih, a i ovo poslije se moglo bolje odigrat. No, u globalu, situacija i nije tako loša kako na prvi pogled djeluje. I dalje smo mi iz BiH najvitalniji dio Hrvata, a to je u današnje vrijeme najvažnije. Znači, da naši nisu išli ko idioti, nego kupili stanove i kuće pa tako naselili DGG izbjeglicama iz srednje Bosne (tako da ih kasnije Petrisch nije mogao otjerati)... Ili da su napravili muslimanima u Stolcu isto ono što su oni nama u Bugojnu... Za to je trebalo 2 milijuna Hrvata, da... Što se Mostara tiče, za to se slažem da je trebalo ratne sile koju HVO nažalost nije posjedovao, zašto se nije htjelo/moglo/željelo više pomoći od strane RH (i zašto je Tuđman pomagao iste one muslimane koji su ubijali naše ljude u srednjoj Bosni i ostalim bojištima), o tome bi se dalo (i trebalo) raspravljati... A što se tiče odnosa autonomni entitet i broj ljudi danas, da, uopće nebi bilo više naših ljudi u BiH da postoji HRHB entitet i da Hrvati imaju ista prava i mogućnosti kao i ostali BiH narodi, kakav moćan zaključak... A situacija danas je odlična, nema entiteta, vlastodršci iz međunarodne zajednice konstantno rovare da se ukine svaki oblik zadnjih elemenata autonomije Hrvata unutar FBiH (kantoni), čak niti svojeg TV kanala nemamo, politička smo nula i muslimani nas preglasavaju i štopaju gdje god stignu, dobru vitalnost temeljimo na projiciranim (i nesigurnim) podacima rođenih u RH (u BiH se prosječno rodi oko 3500 hrvatske djece), ma situacija je odlična, cvatu nam ruže...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 02 kol 2013, 00:31 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38537 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pitaj Hrvate u RH kakva je situacija. Mogu se kladit da je subjektivni osjećaj loš kod duplo više Hrvata u RH nego u BiH. Ja baš mislim da smo krizu u BiH prošli i da slijedi samo rast.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Stjepan
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 02 kol 2013, 00:36 |
|
|
Čika Božo je napisao/la: Ovo su prilično jadni pokazatelji, po ovim izbornim popisima. Znači ne samo da nismo uspjeli očistiti "stolni grad" Mostar (omjer do 55/45), nego čak niti grad Stolac koji je jugozapadnije od njega nismo bili u stanju očistiti, omjer unutar općine 66/34, dok su oni većina u samom gradu, što je za mene šokantno (dok su za usporedbu nas muslimani temeljito očistili iz gradova Bugojna i Travnika u srednjoj Bosni).
I sada se zahtjeva stvaranje nekih općina i teritoriji po srednjoj Bosni, Tuzli, a kada muslimani to isto zahtjevaju u Mostaru/Stolcu, onda ne može, i boli me koliko ružno to zvuči, to je isti racku samo obrnute uloge.
Mislim, znam da je Hrvata u BiH objektivno najmanje, ali da čak niti taj dio teritorija BiH koji smo uzeli u ratu u sklopu HRHB nismo bili u stanju naseliti do 70+% ili 80+% Hrvatima, onda nek ide sve kvragu. Da su HV i RH bili toliko nesposobni kao HVO i HRHB, sada bi imali Republiku Srpsku Krajinu usred RH, žalosno je da se nije moglo nešto više ostvariti u BiH, te da se ne osudi od strane hrvatskog naroda one koji to nisu uspjeli ostvariti, imenom i prezimenom, pa ako je to Mate Boban bio nesposoban, onda on, ako je Franjo zanemario i prodao Hrvate u BiH zbog cjelovite RH, onda jbg. on, nema popusta na ime. Mostar 91 : Hrvati/Bosnjaci/Srbi 34/35/19 Mostar danas : Hrvati/Bosnjaci/Srbi 52/44/4 Mostar postaje sigurno centar Hrvata u BiH.Hrvati u Mostaru su u ekspanziji i uspjeli su znatno podici i svoj broj i udio.Danas Hrvati cak imaju i iznadpolovicnu vecinu. Bosnjaci iako nelosi zauvjek zakovani na br. 2 i u defanzivi. Mostar se uvijek moze podjeliti kao Skoplje.Postoji Grad Skoplje kao zasebna jedinica lokalne samouprave koji u sebi ima 10 opcina (2 albanske,1 romska,1 mjesana gdje su makedonci nesto iznad 50% i 6 makedonske).Mostar (blaga hrvatska vecina) + 2 opcine Istok i Zapad. Stolac je vec poklopljen.I to ovdje Hrvati mozda i imaju 2/3 vecinu.....nesto sto je za Bosnjake u Busovaci na pr. samo san. I to se moze djeliti po etnickom principu kao sto se i ugrozene hrvatske opcine u SBZ mogu podjeliti.
|
|
Vrh |
|
 |
Čika Božo
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 02 kol 2013, 00:55 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pitaj Hrvate u RH kakva je situacija. Mogu se kladit da je subjektivni osjećaj loš kod duplo više Hrvata u RH nego u BiH. Ja baš mislim da smo krizu u BiH prošli i da slijedi samo rast. RH Hrvati nemaju više nacionalne ugroze, ona je nestala i sada je jedini problem ekonomska situacija, odnosno pereci se plaču jer nema posla. Dok je kod BiH Hrvata nacionalna ugroza i muslimanska prijetnja majorizacijom u svim segmentima društva još uvijek sveprisutna (nedaj bože da se na sljedećim izborima dogodi nova platforma, no ni to nije isključeno, niti politički onemogućeno). Dobro, tvoje gledište je da smo u BiH na dnu, te da može samo bolje, no nekako mi se čini da najgora moguća situacija u sljedećih par godina, a to bi bilo muslimanski pronalazak nekog novog "Komšića/Lijanovića" (Raguž se čini kao glavni kandidat za to), preustroj FBiH, odnosno kantona na hrvatsku štetu pod dirigentskom palicom međunarodne zajednice (također lako moguće), itd. itd., po meni to nebi bio korak naprijed, nego samo pronalazak novoga dna hrvatskog naroda u BiH (da niti ne pričam koliko bi se naših ljudi sa RH putovnicom tada odlučilo na odlazak iz BiH u EU).
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|