HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 ruj 2025, 12:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 144 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Novi zaokret: Ivo Josipović - Treći entitet nije rješenje
PostPostano: 03 kol 2013, 13:46 

seherzada je napisao/la:
Opet perecijanci nerviraju herceg-bosance? :zubati

Obrni-okreni, kako kod poracunas, dodjes do tog da interes RH nije jednako sa lokalnim interesima Herceg-Bosanaca u BiH. Sto je i razumljivo, obzirom da RH sa HRHB ne dobija nic sto vec nema, osim "to malo hercegovackog kamena" (sto rekao Francek) i 200-300.000 stanovnika (nekih 5% ukupne populacije Hrvata, a koji ustvari vec sada jesu drzavljani RH).

Geostrateski, makroekonomski, interes RH, a koji se poklapa i sa geostrateskim, makroekonomskim, interesima pro-BiH snaga jeste "projekt Drinus", i od njega 4 milijuna Hrvata kao i 2 milijuna Bosnjaka nece odustati da bi se prilagodilo potrebama 200-300.000 Herceg-Bosanaca.

Sorry, al' tako je... :wub

Zato i jeste pocisceni sa Drine, izmedju ostalog :zivili

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 13:56 

Ovo mu dođe kao "nas i Rusa 200 miliona". :zubati

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 14:00 

daxt je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Obrni-okreni, kako kod poracunas, dodjes do tog da interes RH nije jednako sa lokalnim interesima Herceg-Bosanaca u BiH. Sto je i razumljivo, obzirom da RH sa HRHB ne dobija nic sto vec nema, osim "to malo hercegovackog kamena" (sto rekao Francek) i 200-300.000 stanovnika (nekih 5% ukupne populacije Hrvata, a koji ustvari vec sada jesu drzavljani RH).

Geostrateski, makroekonomski, interes RH, a koji se poklapa i sa geostrateskim, makroekonomskim, interesima pro-BiH snaga jeste "projekt Drinus", i od njega 4 milijuna Hrvata kao i 2 milijuna Bosnjaka nece odustati da bi se prilagodilo potrebama 200-300.000 Herceg-Bosanaca.

Zato i jeste pocisceni sa Drine, izmedju ostalog :zivili

Nema to veze, obzirom da su braca Srbeki zapadno od Drinusa, od prijeratnih 2 milke, u minusu za 1 milku. Hrvati i Bosnje su manje-vise na broju.

Geostrateski gledano, sad nam je nas Aga prva crta obrane, dok su nekad to bili Srbeki u Kninu, Delnicama, Pakracu, Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Zenici. Pa vi niste uspjeli ni koridor napravit, cak ste i Brcko zgubili - sto vam je trebalo biti najnajnajprimarniji geostrateski cilj, jer je 90% Srbeka zapadno od Drinusa ovisilo o tome. Sad ovisi jedno 70-75% od ove milke sto je preostala... =))

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 14:10 

seherzada je napisao/la:

korigiram:

bla bla bla...1,5 milijuna Muslimana...bla bla bla...500.000 Herceg-Bosanaca...bla bla bla

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 14:14 

Mislim, pazi ti tih Srbeka, umjesto da svu svoju snagu usmjere na Gradacac, Orasje, Celic, Odzak... oni isli osvajat Zadar, Vukovar, Sarajevo, Mostar...

Da vas nema - trebalo bi vas izmislit! =))

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 14:16 

čuj praseće retorike
ono Hrvata 200-300k, a Muslimana 2 milijuna..............
bulo moja mila pit ćeš ti lexaurine idućih 3 godine kad vidiš rezultate popisa
ima da se uvučeš pod nikab ko u mišju rupu.......od stida

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 14:41 

Vrbosna HR je napisao/la:
čuj praseće retorike

Kad se uracunaju Komsici, Lijanovici, Raguzi, Lovricke, Jurisici i ostala Drinus ekipa... mislim da Covicevaca ostane cak i manje, ali ja to navlacim vama, pozitivna diskriminacija, da ne bude da me kritizirate da sam 'vaka-'naka... :clap

Uglavnom, u ukupnim brojkama geostrateskih interesa: 200-300.000 "HRHB-ovaca"/6 milki "Drinasa" = koliko je to, 3-4%??? :zubati

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 14:51 

ti misliš stvarno da nekog jožu iz krapine, franju iz vinkovaca ili matu iz trogira boli kurac za drinom i muslimanima?
pa 95% stanovništva RH nije čulo za tu vašu *nacionalnost*, tzv. bošnjak !!!!

draga moja otiđi u RH i reci da si tzv. bošnjakuša i smijati će ti se tri dana
ljudi u RH gledaju na Muslimane jednako kao na žohare u kuhinji
bez uvrede to ti je realnost........svjedočim iz prve ruke

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 14:51 

seherzada je napisao/la:

Kad se uracunaju Komsici, Lijanovici, Raguzi, Lovricke, Jurisici i ostala Drinus ekipa... mislim da Covicevaca ostane cak i manje, ali ja to navlacim vama, pozitivna diskriminacija, da ne bude da me kritizirate da sam 'vaka-'naka... :clap

Uglavnom, u ukupnim brojkama geostrateskih interesa: 200-300.000 "HRHB-ovaca"/6 milki "Drinasa" = koliko je to, 3-4%??? :zubati

Pereci ti nisu dodrinaši, u RH ih jedva ima 5-6% tih dodrinaša a među BH Hrvatima još i manje.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 15:21 

Pa ja mislim da ste vi tu malo profulali.

Tema je o predsjedniku RH, gospodinu Ivi Josipovicu, koji je najglavni tatek koji se brine o interesima, geostrateskim, svih Hrvata u globalu, a ponajprije RH-ovaca, ne? :basket

Drugim rijecima, objasnjavam vam zasto gosn. Ivo funkcionira tak-kak funkcionira. To sto pojedinim mrziteljima to ne odgovara, pa kaj ja tu mogu - politika hrvatske vrhuske ionak nije vezana za osjecaj ogranicene majusne grupe mrzitelja (vjerojatno imaju svoje razloge za taj osjecaj), vec je vezana za interes ukupne nacije hrvatstva na ovim prostorima (a sto je po definiciji obveza Ivketa da se o tomu stara).

Jbg. strateski interes 4.5 milijuna Hrvata je drukciji od lokalnog interesa 200-300.000 HRHB-ovaca, to je cinjenica. A sanse da HRHB-ovci pokore sve Hrvate svom interesu su 1:20, a obrnuto je 20:1. Tak vam je to... :neznam

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 15:36 

seherzada je napisao/la:
Mislim, pazi ti tih Srbeka, umjesto da svu svoju snagu usmjere na Gradacac, Orasje, Celic, Odzak... oni isli osvajat Zadar, Vukovar, Sarajevo, Mostar...

Ovime ste, naravno nehotice, objasnili suštinu poslednjih Balkanskih ratova poštovana gospođice :D

Nego, skroz mi je simpatična pojava na ovom forumu da se drugi narodi poznaju bolje nego svoj. Tako gospodin Đipalo bolje zna interese bosanskih Srba od njih samih, evo gospođica Šeherzada objašnjava Hrvatima stavove Hrvata, Kum Bečo doduše tu odudara, on samo traži slike mrtvih Srba da ih kači, valjda posledica teškog imigrantskog života po Šveckama.

Inače, za neprijatelje naše drage BiH bi preko 50% Bošnjaka na sledećem popisu bilo prava stvar. Kad bi saznali za tu totalno nebitnu činjenicu (jer narodi su ravnopravni bez obzira na brojnost), iako koncentrisani u tri veća grada, znajući im prirodu, prosto bi podivljali od želje da biraju načelnika opštine Sokolac ili opštinske vijećnike u LJubuškom, iako tamo niti žive niti žele da žive. A to bi dovelo do jedne konačne krize koja bi BiH svela na blijedu uspomenu.

Naravno, mi bh. patriote to nećemo dozvoliti, a i zna se ko će prvi da dogura do 50%... vidjeti moj popis za hint... :sneaky2

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 15:40 

Ivo kaze ono sto misli da Washington, Bruessel ili neko treci hoce cuti. Fali malo kicme.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 16:36 

Vrbosna HR je napisao/la:
čuj praseće retorike

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 16:58 

Metemma je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Ovime ste, naravno nehotice, objasnili suštinu poslednjih Balkanskih ratova poštovana gospođice :D

Nego, skroz mi je simpatična pojava na ovom forumu da se drugi narodi poznaju bolje nego svoj. Tako gospodin Đipalo bolje zna interese bosanskih Srba od njih samih, evo gospođica Šeherzada objašnjava Hrvatima stavove Hrvata, Kum Bečo doduše tu odudara, on samo traži slike mrtvih Srba da ih kači, valjda posledica teškog imigrantskog života po Šveckama.

Inače, za neprijatelje naše drage BiH bi preko 50% Bošnjaka na sledećem popisu bilo prava stvar. Kad bi saznali za tu totalno nebitnu činjenicu (jer narodi su ravnopravni bez obzira na brojnost), iako koncentrisani u tri veća grada, znajući im prirodu, prosto bi podivljali od želje da biraju načelnika opštine Sokolac ili opštinske vijećnike u LJubuškom, iako tamo niti žive niti žele da žive. A to bi dovelo do jedne konačne krize koja bi BiH svela na blijedu uspomenu.

Naravno, mi bh. patriote to nećemo dozvoliti, a i zna se ko će prvi da dogura do 50%... vidjeti moj popis za hint... :sneaky2

RepublikoSrbeki me uvijek iznova oduseve svojim entuzijazmom u pokusajima velikoSrbovanja! :zubati Ali razmem ja njih, bahat narod, sto da se radi.

Mislim sreca po Hrvate, Bosnjake i ostalu ekipu sto su takvi - sta mislis da su umjesto Srbeka neka nacija sa pedigreom, npr. Madjari, Englezi, i sl. Pa raskupusali bi nas sviju da su nastupali s predispozicija s kojih Srbeki nastupaju/su nastupali... =))

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 17:10 

Madjari nacija s pedigreom! :ucelo
Pogled na svijet oko sebe,iz perspektive jednog Muslimana/ke je vrlo vrlo interesantan.

Za izucavanje.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 17:42 

Srbi su ustvari nacija u fazi raspada i umiranja, Hrvati i Albanjerosi nacija u fazi zrelosti, a Bosnjaci i Crnogorci nacije koje su se tek rodile.

Generalno, ono sto su Srbi bili krajem XIX i pocetkom XX stoljeca, partneri Europe "predodredjeni da vladaju" Balkanom - vise nisu. Za nekih 70-tak godina prokockali su svoju sansu, koja im je na tacni data, i sad tu ulogu preuzimaju drugi. Srbi su postali "jedni od mnogih", za razliku od prije "prvi od mnogih".

Pa kome jos nije jasno da su se Srbeki zapadno od Drine nasli s pogresne strane rijeke, taj treba kupit naocale. U sukobu su sa svima... i shodno tomu... uvijek mi je smijeh kad se pocnu bahatit!!! =))

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 18:01 

seherzada je napisao/la:
Pa kome jos nije jasno da su se Srbeki zapadno od Drine nasli s pogresne strane rijeke, taj treba kupit naocale.

A vi ste onda profulali kontinent. Mislim, islam, Europa i te limunade :D
Nego gospođice Šeherzada, ništa ne učite iz 1. i 2. rata. I tad smo bili na suprotnim stranama ali ne lezi vraže, mi imamo Srpsku a vi kurac od ovce. A ni to ne biste imali da ste u ratovima bili sami kao mi. Znači, džaba vam krečenje, jer nas samo možete povući za rudu :D

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 18:06 

A zipa komedije. Imali uz sebe Brkoturke, Austrougare, Švabe, Amerikance ali džaba, mi smo tu đe jesmo a oni izredali sve moguće saveznike i opet u banani :sega

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 18:08 

Ja stvarno ne znam tu obične ljude iz Istre lokalno koji vole muslimane Bosance (kako ih zovu), jednostavno ih ne vole. Zaboli njih i za ostale iz Bosne, ali kada bude stani-pani zna se tko će kamo i na koju stranu.

Što se tiče nas malo bolje upoznatih sa situacijom dole (a i nas ima sve više) mi jako dobro znamo tko su Bošnjaci i da tih 350.000 Hrvata nikada neće ostati potpuno sami, bez podrške iz Hrvatske.

Politika se mijenja kako puše vjetar, a nema sumnje da će se i smjer vjetra promijeniti u korist nas, samo strpljivo i čiste glave, treba raditi pametno na glavnom Stolnom gradu, jačati znanost i školu, medicinu i ekonomiju...i nema zime :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 18:21 

Nego gospođice Šeherzada, znamo li koji su vam sljedeći saveznici u ratu protiv Srba? Možda s njima nešto i uspijete, mada, poznavajući dosadašnju hronologiju vaših pokušaja pa pušenja, teško :D

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 18:25 

Agathonikos je napisao/la:
seherzada je napisao/la:
Pa kome jos nije jasno da su se Srbeki zapadno od Drine nasli s pogresne strane rijeke, taj treba kupit naocale.

A vi ste onda profulali kontinent. Mislim, islam, Europa i te limunade :D
Nego gospođice Šeherzada, ništa ne učite iz 1. i 2. rata. I tad smo bili na suprotnim stranama ali ne lezi vraže, mi imamo Srpsku a vi kurac od ovce. A ni to ne biste imali da ste u ratovima bili sami kao mi. Znači, džaba vam krečenje, jer nas samo možete povući za rudu :D

=))

Nemate Brcko! :zubati

A fali vas milka... =))

Zato kazem, nic moj Aga lepi bez Rozaja i Tutina, to Vam je najbolja opcija vjerujte mi na rijec... Ne slusajte dushmane sa strane, oni Vas samo navracaju da radite za "srpstvo", a kad bude "stani-pani" oni ce rec "ma 'ebo Agu", ko sto su vec i rekli kao sto nam i Vam je poznato... :sega

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 18:30 

Ja vas krstim a vi prdite, gospođice Šeherzada :D
Mi da smo se toliko izredali na saveznicima kao vi, dosad bismo na Sjeverni pol izašli a vi ste ih češće mijenjali od gaća, pa ste opet banana :D

Ozbiljno vas pitam, nakon neuspjeha sa Brkoturcima, Austrougarima, Švabama i Amerikancima, ko je sljedeći u spektru =))

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 18:33 

A zipa komedije. Imali uz sebe Brkoturke, Austrougare, Švabe, Amerikance ali džaba, mi smo tu đe jesmo a oni izredali sve moguće saveznike i opet u banani :sega

Pa kako ste tu 'dje jeste kad vas nema ni u Benkovcu, ni u Kninu, ni u Pakracu, ni u Petrinji, ni u Sa-Mo-Ze-Tz itd itd - a to je sve bilo vase '18.-te =))

I uz svu skalameriju JVuO, JNA... sve to zgubili - a nemate Brcko, tztztztztz... Pa gospodjo Djimidjic, jeste vi iz naseg obdanista, jel ima to smisla??? :sega

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 18:40 

Ja vas krstim a vi prdite, gospođice Šeherzada :D
Mi da smo se toliko izredali na saveznicima kao vi, dosad bismo na Sjeverni pol izašli a vi ste ih češće mijenjali od gaća, pa ste opet banana :D

Ozbiljno vas pitam, nakon neuspjeha sa Brkoturcima, Austrougarima, Švabama i Amerikancima, ko je sljedeći u spektru =))

Zeznuli ste se, s Brkoturcima je bio uspijeh, pa nije valjda da ste zaboravili onih 5 stoljeca??? :sega

Malo su nas Rusi i Francuzici zeznuli 1918., racunali su na vas kao na "prve od mnogih". Ali evo, kao sto vidite, to se sad polako ispravlja... :closedeyes

Vrh

PostPostano: 03 kol 2013, 18:41 

Ni Benkovac ni Knin nisu u našoj državi Bosni i Hercegovini a upravo pričamo o njoj i vašim neuspješnim savezništvima u ratu protiv Srba, gospođice Šeherzada.

Daklem, i pored tih silnih savezništava, tropa ko kuća =))

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 144 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: mrnjav, Naša Kvačica, OAI-SearchBot, Patriota, Robbie MO i 34 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: