|
|
Stranica: 13/13.
|
[ 316 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 03 svi 2012, 20:55 |
|
|
Kol'ko ja kužim to, oni kao hoće da se otcepljuju a mi im kao ne damo.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 03 svi 2012, 23:49 |
|
|
Činjenica da su obje strane u pravu i da je sukob bio jedino rješenje. Tužno ali je tako. Svaki narod ima pravo vladati nad sobom zato i jesu problematični ti koji se brže razmnožavaju od susjeda. Da Srbeki nisu napravili šta su napravili mogli su ostat između 3 milijuna Muslimana i 3 milijuna Albanaca. Onda bi im ustaše bile najmanji problem. A ni nama nebi bilo ugodno. Slično i Izraelci rade. Ulete u Gazu, pritisnu ih malo i stopa fertiliteta pada.
Tu čak nastranu i demokratske tradicije ali imali pravo narod da spriječi gubitak vlasti na području kojim je vladao. Mislim da ima.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 04 svi 2012, 00:19 |
|
|
Kako li će na sve ove događaje gledati za 100 godina...
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 04 svi 2012, 00:28 |
|
|
ishod nedovršenog M-H sukoba je ********.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 04 svi 2012, 12:44 |
|
|
BBC je napisao/la: Postavlja se pitanje koji *** su se ljudi miješali za vrijeme Juge. Sami pali, sami se ubili. Tko ih jebe sviju. Ovdje mislis na mijesane brakove il na multietnicke gradove.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 04 svi 2012, 12:44 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Na seljenje zbog posla. Ako nisi spreman biti samo gost tamo gdje odseliš onda i ne seli.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 04 svi 2012, 12:45 |
|
|
teranova je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Temeljna ideja je da su se Srbi bojali bošnjačkih beba. Da me se pogrešno ne shvati, samo je razgraničenje bilo neophodno. Rat i ubijanje nije bio cilj, nego sredstvo. Cilj je bio opstanak srpskog naroda, tj. preciznije očuvanje vlasti na određenom teritoriju. Teoretski, moglo se riješiti mirno, Srbi su predlagali "humana preseljenja", ali teško da bi na to itko pristao. @Tera, tebi je teško shvatiti iz perspektive milijunskog Beograda. Pokušaj zamisliti prognozu da će npr. za 5 godina biti 65% Albanaca u Srbiji, da će biti većina u Beogradu i u vladi Srbije. Osjećaš li se nesigurno u toj hipotetskoj situaciji, gdje će ti drugi biti vlast? I još nemaju neku bogatu demokratsku tradiciju. A onda zamisli na "svojoj" strani bivše komuniste na vlasti kakvi su bili 90tih, koji su cijelu karijeru učili riješavati stvari čvrstom rukom, i pojmovi kao ljudska prava i kompromis su im nepoznati. I onda zamisli da takvi imaju dobro naoružanu vojsku. Srbi jednostavno nisu hteli da žive pod Turcima, kratko i jasno. Dok je Bosna bila u Jugoslaviji ajde de, ali ovako ostavljeni nasamo sa njima - to nikako. Nema tu neke velike filozofije. A da bi postali većina, postali bi. Srbi nisu htjeli raspad Jugoslavije. Uživali su u Srboslaviji i bili su u poziciji moći u to vrijeme.. I pokušali su sprovest svoju samovolju na silu.. Vidimo kako je to prošlo..
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 04 svi 2012, 12:47 |
|
|
BBC je napisao/la: Na seljenje zbog posla. Ako nisi spreman biti samo gost tamo gdje odseliš onda i ne seli. Da al Srbi i Muslimani su se u cijeloj Jugi osjecali ko doma..
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 04 svi 2012, 12:51 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Očito je bilo vrlo lažno. Inače ne bi završilo sa onako krvavim ratom.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 04 svi 2012, 12:55 |
|
|
BBC je napisao/la: Očito je bilo vrlo lažno. Inače ne bi završilo sa onako krvavim ratom. Sto je Crveno Zlo nego jedna velika iluzija i laž. To famozno bratstvo i jedinstvo. I dan danas se čudim našim silovanim vukovarkama kad slusam njihove ispovijesti i kako govore da su jos 90e mislile da je IKAKAV rat na ovim prostorima nemoguc. A Sarajevo i ona parada lazi iz 84e. Jos bolji primjer..
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 11 kol 2012, 10:50 |
|
|
|
Vrh |
|
|
saintalbans
|
Naslov: Re: Ishod H-B sukoba Postano: 13 kol 2013, 23:17 |
|
|
urednik je napisao/la: Citat: Misliš sa Uskopljom, Vakuf nije ime toga grada , bar ne Hrvatima . Iz prostog razloga da nismo imali snage održati taj koridor , da smo ga i probili nastale bi dodatne komplikacije te je pitanje bi li došlo do Oluje i oslobađanja zapadne Bosne . Mar-kan je napravio dobru analizu tog slučaja na pdfu povijest . Dana 22. oktobra 1993. na sastanku u Predsjedničkim dvorima, na kojem su pored Tuđmana prisustvovali i Janko Bobetko, Imra Agotić, Josip Lucić i Gojko Šušak, Franjo Tuđman o napadu na Gornji Vakuf i ostale bosanskohercegovačke gradove kaže: "Ja sam pred par mjeseci izložio situaciju, dao zadaću ministru odbrane Šušku i generalu Bobetku, naša pomoć i naše angažiranje u Herceg-Bosni, jer se tamo rješava, rekao sam im da se tamo rješava pitanje budućih granica hrvatske države. I, kod toga sam ukazao da je veoma važno da se odbrane, tada, oni položaji koje je HVO tamo držao. To je bila ona crta, dakle, Novi Travnik, Vitez, Busovača, Mostar, i da bi trebalo, po mogućnosti, riješiti, što prije, problem Gornjeg Vakufa. Od tada pa nadalje, vođene su te operacije i imali smo stanoviti uspjeh. Ali, ta zadaća sasvim nije do kraja izvršena, i koliko sam ja čuo, koliko smo mi pružali pomoć, ali ima i stanovitih pritužbi, sa tog ratišta, da po nekakvim, u pogledu materijala i u pogledu ljudstva, da nije bilo dovoljno pomoći s naše strane. Pa bih želio da čujem s vaše strane, šta je do sada učinjeno i da se dogovorimo dalje (...)" Koliko ja razumijem da se osvojio Vakuf stvorila bi se velika Hrvatska? da ako uzmes u obzir koliko smo imali obucnih centara za armiju bih u hrvatskoj, koliko smo poslali naoruzanja-hrane-lijekova za bosnjacki narod, primili izbjeglice-ranjenike i sve zivo, na kraju operacijom oluja pokrenuli i oslobadanje bih... kakva je onda tu logika za stvaranje velike hrvatske ? ja kad bi stvarao veliku hrvatsku na nacin koji se prica ukinuo bi svu mogucu omoc i puteve opskrbe da osvojim neki teritorij, a ovdje kad su hvo izasao na uzvisine gornjeg vakufa i zastitio ramu tak da izbija na jablanicko ratiste i sama jablanica je pred padom zasto se u tom jeku potpisiva primirje u washingtonu 1994, zasto odjednom alija postiva neko primirje ??? zasto kad armija bih napreduje prema sirokom brijegu i posusju gdje muslimana ima svega 20 te ima cilj izac na more to se zove obrana bosne, a kad hvo napreduje negdje to je stvaranje velike hrvatske. hrvatski vojnici su imali pravo bit u bosni jer je tu hrvatski narod bio ugrozen i hrvatska je napadnuta sa prostora bih i plan neretva 93 je bila izlaz na luku ploce i dalje koliko se moze, hrvatskih vojnika tu nije bilo kako napominju neki sarajevski mediji 12 brigada sa naoruzanjem da je bilo toliko ne da bi nam bio cilj neki jebeni gornji vakuf mogli bi ga postavit na drini da bude toliko o tome, kad govorimo o sudjelovanju drugih vojski na prostoru bih najkontraverzniji su mudahedini o kojima se pise nasiroko po svim svjetskim tabloidima govoreci o terorizmu i najcrnjim stvarima. veci je problem za danasnju bih je taj tko je doveo mudahedine neg sto su sudjelovali hrvatski vojnici tu.... toliko o svemu....
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 23 kol 2013, 13:11 |
|
|
Ne želim otvarati novu temu a imam jedno pitanje na koje ne mogu naći odgovor, pa ako bi mi netko mogao odgovoriti ili me uputiti na literaturu bio bih jako zahvalan!
Zna li se možda ukupni broj ubijenih ljudi u logorima HVO-a? Ukupni broj muslimana.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
Croat
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 24 kol 2013, 12:00 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 15:14 Postovi: 5156 Lokacija: Na dženazi BiH
|
HVO nije imao logore, nego sabirne centre. Praljka se tereti za 6 ubijenih, ne znam jel to konačan broj.
|
|
Vrh |
|
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 24 kol 2013, 14:27 |
|
|
limpus je napisao/la: Ne želim otvarati novu temu a imam jedno pitanje na koje ne mogu naći odgovor, pa ako bi mi netko mogao odgovoriti ili me uputiti na literaturu bio bih jako zahvalan!
Zna li se možda ukupni broj ubijenih ljudi u logorima HVO-a? Ukupni broj muslimana. Pročešljaj ovu temu: http://hercegbosna.org/forum/rat-bih-hrvatskoj/broj-protjeranih-hrvata-od-strane-abih-t9153.htmlTu su davali razne tablice i podatke o zločinima vojski, pa možda negdje nađeš i podatak o logorima.
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Ishod muslimansko-hrvatskog sukoba Postano: 24 kol 2013, 16:08 |
|
|
OK, hvala obojici.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|