HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 vel 2025, 18:06.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 190 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Usidjelice/stare cure
PostPostano: 09 sij 2014, 13:01 

Nove generacije ne piju ta komunistička sranja - ruski naučnici su pronašli tabletu protiv smrti, žena treba da gonja karijeru a da se ne udaje, djeca su za seljake, ako se praviš da imaš 22 imaćeš 22 i kad budeš imala 55... surova realnost :D

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 13:05 

ma ne mislim to kao pretvaranje nekoga da ima 20, a ima 40 i slično,...to je u qrcu, nego o tome šta nekog libo racq za tim ko se s kim kara i ko kome piše pjesme ako oni to hoće, šta im postavljaš pravila i okvire.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 15:43 

A nije niko ovde postavljao neka pravila ili zakone, samo pišemo kako mislimo da je najbolje... pa makar nas neko i ne poslušao :)

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 18:02 

Cure opet zaratile pa se proziva preko tema? :D

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 18:07 

Aha Aztec za godinu dana kad akobogda napunim 32 prestat ćemo kontaktirati jer ću za tebe biti usidjelica :zubati
Znači tema Mali noćni razgovori ima da ide pod ključ na kraju godine...ili da je preimenujemo u Kurs pletenja kod stare
stolačke dame
gdje bih osim caka pletenja informisala ostale usidjelice o nama bitnim stvarima npr:
1. koja hrana je najbolja za vašu mačku
2. kako da zgodne mlade djevojke dovedete do ludila bez da zaradite policijsku prijavu
3. kako žene sa slabim vidom koje ne mogu vesti i plesti mogu upotpuniti svoje slobodno vrijeme
4. kako na forumima ostaviti utisak mlade koke itd.

Samo me zanima Azteče kad ti napuniš 32 hoće li ti vršnjakinje biti usidjelice i hoćeš li za sebe misliti da si stari momak?

Nije to što sam po vašoj računici godinu od granice :zubati ali malo mi je djetinjasto vršiti ovakve podjele.
Niko ne zna zašto je usidjelica ostala usidjelica. Cura je hodala 8 godina s momkom, dala mu najljepše godine života i na kraju kad je sve to trebalo krunisati brakom lik je nogira, nakon čega se dotična povuče u sebe i odbija druge udvarače (znam slučaj). Neke se udaju tek sa 52 iz nekih razloga koje ne bih navodila (znam slučaj). Neke biraju pa ostanu same jer su se eto usudile da odbiju muškarce s kojima se nikako nisu vidjele u braku.

Pa ne bih rekla ni za jednu od njih da je ogorčena baba. To što se poklopilo da su neke usidjelice ljubomorne na mlađe cure nema bitne veze s njihovim statusom već s karakterom. Takve bi i udate bacale otrovne strelice.
S druge strane, te otrovne strelice su možda odapete s razlogom. Možda je taj koji je strelicom pogođen zaslužio da bude pogođen, a onaj koji ih je odapeo mora se nositi s tim da će svako njegovo neslaganje s mlađom osobom i svaki odgovor na provokaciju biti shvaćen kao ogorčen čin usidjelice.
Znači žena ne može biti isprovocirana, ne može iskazati neslaganje ako ima preko 32 godine jer će je odmah prozvati ogorčenom babom.
To me podsjeća na ono kad mrzitelji ******** za žene koje ih brane ovako online kažu... sigurno ste ružne, bradate, debele feministkinje. Ili žena ne smije za drugu ženu reći da nije zgodna, da je npr plastična jer je odmah optuže da je ljubomorna. Kao eto... uvijek mora biti razlog zašto ne misliš kao većina.

Ali dobro, neimanje muža i vlastitih potomaka može u nekoj mjeri podstaći ženu da se bavi tuđim životima.
Al hajd, šta sad... Jel to neki problem?

Znači usidjelice su sve neudate koje imaju 32+. I sama sam nekad prije cure od 30-35 godina smatrala starijim, zato se ne treba ljutiti koji misle tako jer je to samo faza nezrelosti kod njih.
Sad kad i sama imam 31 ne mislim tako, jelte. Vjerujem da isto misle i ovi sa 40 godina i više.
Niko neće reći za sebe da je oronuo, mator, da ima stare kosti i da je Hitler bio u pravu što je ubijao stare ljude, te da i oni sami zaslužuju smrt jer eto nisu više u cvijetu mladosti :zubati
Svaka faza života ima svoje čari. Kad i vi s ove teme koji ste u dvadesetima dođete u tridesete i sami ćete tako osjećati.

Previše smo opterećeni tim -brojem- godina. Živiš onako kako se osjećaš, radiš ono što želiš da radiš u tom trenutku,
a blebetanje drugih, računice i dugoročne planove zaboraviš. Zar ima išta bezveznije od življenja po tamo nekakvim
pravilima? Kao ono... do tridesete ću ganjati karijeru pa ću se u 30. udati a onda roditi dvoje djece do 33. godine,
sina i curicu..možda nekako uspijem izmanipulisati spermatozoidima tako da odjednom dobijem blizance i riješim se
muka. Muž mora biti visok, atletske građe, zdravih zuba, bez težih bolesti u porodici. E onda do 40. kupiti vikendicu, osnovati vlastitu firmu itd itd.
Ima ona Ako želiš nasmijati Boga, planiraj!
Ne možeš isplanirati dan, a ne tako važne korake u životu. I onda samo dođeš do toga da ti se plan izjalovi (pa se shebeš) nakon čega postaješ ogorčena a vidi čuda - nisi usidjelica, pa tako udata ljubomorno gledaš na one oko sebe koji su po nekoj tvojoj procjeni bili uspješniji od tebe.

Po meni je neki životni cilj biti sretan u svojoj koži i voljeti sebe, a ne ostvariti sve ono što okolina od mene očekuje.
I ovo nije tipično vađenje slobodne cure, nego zaista mislim tako. Nikad ni kao djevojčica nisam težila nekakvom braku,
vjenčanici i 12-ero djece. Niti sam maštala da budem na čelu super jake firme.
Moje viđenje života izlazi iz uobičajenih okvira.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 19:25 

Gospođica Sayuri napisala nadasve inteligentan post.

Čestitke. :zivili

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 19:28 

Ne samo da admini čitaju pp-ove nego izgleda i pišu s tuđih profila :mad

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 19:31 

Ma jok. Ja samo pišem što mislim.:D

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 19:34 

Sayuri je napisao/la:

urota =))

uostalom, šta ti znaš? već si na pragu usidjelištva. :zubati
jesi nabavila mačku? :D

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 19:35 

Sayuri je napisao/la:
Po meni je neki životni cilj biti sretan u svojoj koži i voljeti sebe.

a kako misliš biti sretna,bez pomoći drugih,baš me zanima?

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 19:36 

ZGabriel je napisao/la:
Sayuri je napisao/la:

urota =))

Treba nekom? :zubati

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 19:43 

Mar-kan je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

urota =))

Treba nekom? :zubati

meni ne. a ni pas, hvala lijepa. :D

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 19:49 

ZGabriel je napisao/la:
Sayuri je napisao/la:

urota =))

Ma neka rano mi je. Imam fore godinu dana :zubati

Koja pomoć markane? Ja se nikad nisam oslanjala na druge. Ali sutra da mi pomoć zatreba znam da je imam od koga zatražiti. Imam iza svojih leđa ljude koji bi mi (kako se ono patetično kaže) dali krvi kad bi ustrebalo. Nije ti supruga jedini prijatelj u životu. Osim toga, vjerujem i u tu neku karmu. Čini dobro i dobro će ti se vratiti.
Nemoj misliti da sam ja protiv braka. Nema ništa ljepše već (sad opet patetični izraz) sviti gnijezdo sa osobom koju ćeš voljeti čitav život i izroditi s njim djecu. Ali nisu svi te sreće i ne treba ih tretirati kao ljude drugog reda, nazivati svakakvim imenima i zamjeriti duplo više neke stvari samo zato što nemaju uz sebe muža i petero djece.
Osuđivati ženu zato što je bila hrabra pa odbila robovati pravilima i rekla sebi neću se udati samo zato da bih imala status udate žene je stvarno glupo.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 19:50 

Sayuri je napisao/la:
Aha Aztec za godinu dana kad akobogda napunim 32 prestat ćemo kontaktirati jer ću za tebe biti usidjelica :zubati
Znači tema Mali noćni razgovori ima da ide pod ključ na kraju godine...ili da je preimenujemo u Kurs pletenja kod stare
stolačke dame
gdje bih osim caka pletenja informisala ostale usidjelice o nama bitnim stvarima npr:
1. koja hrana je najbolja za vašu mačku
2. kako da zgodne mlade djevojke dovedete do ludila bez da zaradite policijsku prijavu
3. kako žene sa slabim vidom koje ne mogu vesti i plesti mogu upotpuniti svoje slobodno vrijeme
4. kako na forumima ostaviti utisak mlade koke itd.

Samo me zanima Azteče kad ti napuniš 32 hoće li ti vršnjakinje biti usidjelice i hoćeš li za sebe misliti da si stari momak?

Nije to što sam po vašoj računici godinu od granice :zubati ali malo mi je djetinjasto vršiti ovakve podjele.
Niko ne zna zašto je usidjelica ostala usidjelica. Cura je hodala 8 godina s momkom, dala mu najljepše godine života i na kraju kad je sve to trebalo krunisati brakom lik je nogira, nakon čega se dotična povuče u sebe i odbija druge udvarače (znam slučaj). Neke se udaju tek sa 52 iz nekih razloga koje ne bih navodila (znam slučaj). Neke biraju pa ostanu same jer su se eto usudile da odbiju muškarce s kojima se nikako nisu vidjele u braku.

Pa ne bih rekla ni za jednu od njih da je ogorčena baba. To što se poklopilo da su neke usidjelice ljubomorne na mlađe cure nema bitne veze s njihovim statusom već s karakterom. Takve bi i udate bacale otrovne strelice.
S druge strane, te otrovne strelice su možda odapete s razlogom. Možda je taj koji je strelicom pogođen zaslužio da bude pogođen, a onaj koji ih je odapeo mora se nositi s tim da će svako njegovo neslaganje s mlađom osobom i svaki odgovor na provokaciju biti shvaćen kao ogorčen čin usidjelice.
Znači žena ne može biti isprovocirana, ne može iskazati neslaganje ako ima preko 32 godine jer će je odmah prozvati ogorčenom babom.
To me podsjeća na ono kad mrzitelji ******** za žene koje ih brane ovako online kažu... sigurno ste ružne, bradate, debele feministkinje. Ili žena ne smije za drugu ženu reći da nije zgodna, da je npr plastična jer je odmah optuže da je ljubomorna. Kao eto... uvijek mora biti razlog zašto ne misliš kao većina.

Ali dobro, neimanje muža i vlastitih potomaka može u nekoj mjeri podstaći ženu da se bavi tuđim životima.
Al hajd, šta sad... Jel to neki problem?

Znači usidjelice su sve neudate koje imaju 32+. I sama sam nekad prije cure od 30-35 godina smatrala starijim, zato se ne treba ljutiti koji misle tako jer je to samo faza nezrelosti kod njih.
Sad kad i sama imam 31 ne mislim tako, jelte. Vjerujem da isto misle i ovi sa 40 godina i više.
Niko neće reći za sebe da je oronuo, mator, da ima stare kosti i da je Hitler bio u pravu što je ubijao stare ljude, te da i oni sami zaslužuju smrt jer eto nisu više u cvijetu mladosti :zubati
Svaka faza života ima svoje čari. Kad i vi s ove teme koji ste u dvadesetima dođete u tridesete i sami ćete tako osjećati.

Previše smo opterećeni tim -brojem- godina. Živiš onako kako se osjećaš, radiš ono što želiš da radiš u tom trenutku,
a blebetanje drugih, računice i dugoročne planove zaboraviš. Zar ima išta bezveznije od življenja po tamo nekakvim
pravilima? Kao ono... do tridesete ću ganjati karijeru pa ću se u 30. udati a onda roditi dvoje djece do 33. godine,
sina i curicu..možda nekako uspijem izmanipulisati spermatozoidima tako da odjednom dobijem blizance i riješim se
muka. Muž mora biti visok, atletske građe, zdravih zuba, bez težih bolesti u porodici. E onda do 40. kupiti vikendicu, osnovati vlastitu firmu itd itd.
Ima ona Ako želiš nasmijati Boga, planiraj!
Ne možeš isplanirati dan, a ne tako važne korake u životu. I onda samo dođeš do toga da ti se plan izjalovi (pa se shebeš) nakon čega postaješ ogorčena a vidi čuda - nisi usidjelica, pa tako udata ljubomorno gledaš na one oko sebe koji su po nekoj tvojoj procjeni bili uspješniji od tebe.

Po meni je neki životni cilj biti sretan u svojoj koži i voljeti sebe, a ne ostvariti sve ono što okolina od mene očekuje.
I ovo nije tipično vađenje slobodne cure, nego zaista mislim tako. Nikad ni kao djevojčica nisam težila nekakvom braku,
vjenčanici i 12-ero djece. Niti sam maštala da budem na čelu super jake firme.
Moje viđenje života izlazi iz uobičajenih okvira.

:laugh

Ma razgovarati cu ja s tobom i kad budes usidjelica. :zubati

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 19:52 

Aztec je napisao/la:

A ja ću tebe pitati za 5-6 godina osjećaš li se starim :zubati

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 19:57 

Sayuri je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

A ja ću tebe pitati za 5-6 godina osjećaš li se starim :zubati

Ej, nego sto ti mene uplete u ovo? Pa nisam ja taj sto je rekao da zene s 32 god. postaju usidjelice i stare. To je Matema napisao. Ja sam to malo sprdao jer mi bi malo cudno sto bas 32 godine. Sto ne zaokruzi na 30, 35... a on bas 32. :D A i iz razloga sto sam se tebe sjetio pa rekoh da ti dam jos koju godinu fore i mladenastva. :zubati

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 20:00 

Aztec je napisao/la:

Ej, nego sto ti mene uplete u ovo? Pa nisam ja taj sto je rekao da zene s 32 god. postaju usidjelice i stare. To je Matema napisao. Ja sam to malo sprdao jer mi bi malo cudno sto bas 32 godine. Sto ne zaokruzi na 30, 35... a on bas 32. :D A i iz razloga sto sam se tebe sjetio pa rekoh da ti dam jos koju godinu fore i mladenastva. :zubati

A duša slatka :wub

Ma samo sam letimično pročitala temu pa sam shvatila da si ti prvi spomenuo taj broj 32.
A ima i onog... više mi je stalo šta ti misliš nego Matemma (uz svo dužno poštovanje dotičnom gospodinu).

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 20:06 

Sayuri je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

urota =))

Koja pomoć markane? Ja se nikad nisam oslanjala na druge. Ali sutra da mi pomoć zatreba znam da je imam od koga zatražiti. Imam iza svojih leđa ljude koji bi mi (kako se ono patetično kaže) dali krvi kad bi ustrebalo. Nije ti supruga jedini prijatelj u životu. Osim toga, vjerujem i u tu neku karmu. Čini dobro i dobro će ti se vratiti.
Nemoj misliti da sam ja protiv braka. Nema ništa ljepše već (sad opet patetični izraz) sviti gnijezdo sa osobom koju ćeš voljeti čitav život i izroditi s njim djecu. Ali nisu svi te sreće i ne treba ih tretirati kao ljude drugog reda, nazivati svakakvim imenima i zamjeriti duplo više neke stvari samo zato što nemaju uz sebe muža i petero djece.
Osuđivati ženu zato što je bila hrabra pa odbila robovati pravilima i rekla sebi neću se udati samo zato da bih imala status udate žene je stvarno glupo.

To ti misliš da nisi.Nisi valjda od rođenja samostalna? :zubati

Ne govorim ja samo o braku,i sreći koja dolazi iz njega.

A o kakvim pravilima govoriš,o čijim?

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 20:06 

Sayuri je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

A duša slatka :wub

Ma samo sam letimično pročitala temu pa sam shvatila da si ti prvi spomenuo taj broj 32.
A ima i onog... više mi je stalo šta ti misliš nego Matemma (uz svo dužno poštovanje dotičnom gospodinu).

Ma rodio tetka. :zubati

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 20:12 

Sayuri je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

urota =))

Da, istina, istina... Neki jednostavno i ne zele. Neko jednostavno uziva u odredjenoj slobodi. Ali drustvo je to koje sve to namece i zapravo otezava tim ljudima, a ne to sto oni nemaju muza/zenu.

Isto kao kad si ti pisala da smatras cudnim ljude sto sami izlaze navecer. Ja to nikad nisam ucinio, al volio bih. Npr. volio bih otici sam u kino koje mi je na par min. hoda nego s nekim, pa cekat, pa ovo pa ono... Jednostavno izaci iz kuce u trenerci i otici samo pogledati jebeni film. I ne mozes na miru. Upravo zbog tih osuda i svaka cast onim ljudima kojim takve stvari ne smetaju. Jesi nasao curu, jesi nasao curu... pa treba se i zenit... aaaa

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 20:14 

Meni nije jasno zašto bi zenska osoba koja je samouvjerena i dobro se osjeća u sopstvenoj kozi, ispunjenog zivota i ambicija bila osjetljiva na bilo kakve kvalifikacije??? Društva, sredine ili pojedinca?

Dakle što je sporno? Ako sam ja slobodna, bez predrasuda, ne zabrinjava me mišljenje okoline ili nedaj boze virtualnih poznanika i sad me neki okarakteriziraju kao nepodobnu za udaju, (kao što jesu već milion put ) forumskom lajavicom u virtuali?

Mene ne zabrinjava ni mišljenje najblize okoline zašto bi prašinu dizala oko kojekakvih klasifikacija nebitnih ljudi?
Jedino što je zabrinjavajuća i nezgodna pojava u zivotu ( a prestavlja smetnju ) to je upornost u bezobrazluku. Dakle tolerirati se moze jedan ili dva takva propusta, treći zasluzuje sankcije.
Ne sankcioniram ja ljude nikad zato što me vrijedja njihovo mišljenje nego da ne bi u svojoj bahatosti postali toliko slobodni a mene proglasili mekušcem/ bojazljivicom.
Tom maltretiranju nikad kraja :D

Kratkoročnim planovima se ne zamaram. No dugoročno mišljenja sam da neke segmente zivota treba pomno isplanirati.

Finansije i neovisnost su jako bitne svakoj zeni. Ne bih zeljela ući u brak bez stabilnog posla, odredjene uštedjevine i obezbijedjenog mjesta stanovanja.

Što se tiče izgleda muškarca, obzirom da nisam u vezi trenutno glupo je uopće polemisati o tome.
No svakako budućeg muza naslijepo birati misleći kako će ljubav pokrivati zivotne troškove i rezije je ludilo. Stabilnost je osnova za čvrstu vezu i brak kasnije.

Sredina iz koje partneri potiču takodje moze biti bitan faktor. Sklonost religiji i sl.
Sve su to uvjeti koji dugoročno mogu prestavljati probleme.

Porodično okruzenje odnosno situacija izmedju muzevljevih i zeninih roditelja, ne mora biti odveć prisna niti srdačna ali odredjeno poštovanje i uvazavanje ne smije izostati.

Ta stavka moze biti razlog raskola u velikom broju slučajeva.

Dodala bih na kraju i stepen obrazovanja ( mozda će zvučati snobovski) no ljudi koji dijele zajedničke interese i priblizan nivo obrazovanja imaju lakše se prilagodjavaju bračnim zajednicama.

Ljubav je fizička privlačnost, zamagljeno rasudjivanje a brak ne traje jedan dan. Odnosno ne bi trebao trajati.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 20:17 

Mar-kan je napisao/la:

Društvenim normama. Pa već sam pisala gore o tome.
Znala sam da ćeš spomenuti djetinjstvo, ali htjela sam reći da sam jako rano postala samostalna. Mada i sad ima trenutaka kad mi treba muška ruka. Npr da mi promijeni osigurač, okači zavjese, potpali roštilj itd :zubati
Ali ne moraš imati muža da bi to i dobio. Isto tako ne moraš biti u braku da bi imao partnera. Ja samo kažem da nisu sve neudate žene ogorčene usidjelice koje su ljubomorne na tuđu sreću.
Možeš biti sretan i zadovoljan i sa momkom, ljubavnikom, sam, s prijateljima, roditeljima, radeći posao koji voliš, baveći se stvarima koje voliš, živeći po svom. Ali najvažnije je voljeti sebe.
Znači možeš biti potpuna osoba i bez braka, djece, posla od 40 radih sati sedmično, stana, kuće, auta i šta ja znam.
Samo trebaš u glavi raščistiti sa samim sobom, shvatiti šta je to što te usrećuje i raditi na tome da to i dobiješ.
I ne zavlači me tvojom poznatom taktikom. Napišeš dvije riječi i pustiš druge da pišu eseje za odgovore.
Neću više :zubati

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 20:18 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ljubav je fizička privlačnost, zamagljeno rasudjivanje a brak ne traje jedan dan. Odnosno ne bi trebao trajati.

Ljubav je briga za ono što nam je povjereno.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 20:20 

U velikoj većini slučajeva, ljudi nemaju love (sad mislim na razini da stvarno nemaju love, a ne da im je plaća u Hrvatskoj 7-8 000 kuna pa da je to nekome premalo) jer su pijandure, lijenčine, propaliteti, inertni. Naravno, mislim na naše društvo i zdrave ljude, ne na one koji imaju neki hendikep ili nešto slično.

Dakle, iz te činjenice se obično može puno toga zaključiti o nečijem karakteru.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 20:21 

Sayuri je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Društvenim normama. Pa već sam pisala gore o tome.
Znala sam da ćeš spomenuti djetinjstvo, ali htjela sam reći da sam jako rano postala samostalna. Mada i sad ima trenutaka kad mi treba muška ruka. Npr da mi promijeni osigurač, okači zavjese, potpali roštilj itd :zubati
Ali ne moraš imati muža da bi to i dobio. Isto tako ne moraš biti u braku da bi imao partnera. Ja samo kažem da nisu sve neudate žene ogorčene usidjelice koje su ljubomorne na tuđu sreću.
Možeš biti sretan i zadovoljan i sa momkom, ljubavnikom, sam, s prijateljima, roditeljima, radeći posao koji voliš, baveći se stvarima koje voliš, živeći po svom. Ali najvažnije je voljeti sebe.
Znači možeš biti potpuna osoba i bez braka, djece, posla od 40 radih sati sedmično, stana, kuće, auta i šta ja znam.
Samo trebaš u glavi raščistiti sa samim sobom, shvatiti šta je to što te usrećuje i raditi na tome da to i dobiješ.
I ne zavlači me tvojom poznatom taktikom. Napišeš dvije riječi i pustiš druge da pišu eseje za odgovore.
Neću više :zubati

Pa ne mogu ja davati odgovore,pokušavam da ljudi sami povežu neke stvari.Matematika :zubati

Sama nećeš nikad biti sretna.Nikad.Čovjek nije stvoren da bude sam.

Problem i jesu te društvene norme,koje su poremetile prirodne zakone,Božje zakone.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 190 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: