HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 ruj 2026, 20:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 941 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 38  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?!
PostPostano: 07 sij 2014, 19:23 

snowflake je napisao/la:
Primamo i tebe, zainteresiran? :zubati :zubati

Može, nemam ništa protiv razmjene iskustava i mišljenja sa ženama, dapače. :D

Vrh

PostPostano: 08 sij 2014, 01:51 

U Hrvatskoj je trenutacno na snazi koncno ubijanje domoljublja, patiotizma,stoljetne borbe za drzavu kakvu su mnogi sanjali poput Busica.

Dok se dijaspora i trenutacna opozicija bave Udbom i Perkovicima ne inzistirajuci na provodenju lustracije, koalicija koja je na vlasti godinama pomno skolovana od tih istih kadrova okomila se upravo na dijasporu i Branitelje ne propustajuci niti jednu priliku da ih udari sto jace. gdje god je to moguce.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2014, 13:20 

Kreće rat, nadam se do istrebljenja:

Citat:
Vesna Pusić može biti zadovoljna. Zoran Milanović pristao je napokon sazvati šefove članica Kukuriku-koalicije, na što ga ona već duže vrijeme neprestance nagovara. Između stranaka pokidane međusobne komunikacije predsjednica HNS-a i potpredsjednica Vlade funkcionirala je kao svojevrsni oficir za vezu. Doduše, prije nego što će premijer pokazati volju da sjedne za stol s ljudima s kojima je prije dvije godine pobijedio na izborima, mnogo se toga moralo dogoditi. Moralo je proći pola mandata bez ijednog sastanka u punom sastavu. Morala se pokazati promašenom njegova odluka da rivalitetom s IDS-om jača vlastitu stranku.

Moralo se dogoditi i to da se Vlada suočava s nikad nižim rejtingom. Hoće li prvi sastanak nakon dvije godine značiti novi početak za, po svim šavovima opasno rasklimanu, vladajuću ekipu? Imaju li plan za novi dan ili ih Milanović poziva tek kako bi podijelio odgovornost za neuspjeh?

S druge strane, Vesna Pusić može biti i jako nezadovoljna. Dok je krpala vladajuću koaliciju, u njenoj se vlastitoj stranci pojavila neugodna poderotina, koju je nemoguće dalje ignorirati. Njen prethodnik na čelu HNS-a, Radimir Čačić, koji služi zatvorsku kaznu, šalje joj sve opakije poruke. Ne samo da se namjerava vratiti u politiku, što u pauzama između golf-treninga na terenima kaznione pokušava aranžirati. Čačić svojoj nasljednici zapravo poručuje da je ona na čelu HNS-a tek privremeno rješenje i da je, čim se vrati, namjerava pomesti. Predstoji li Vesni Pusić žestoka bitka za HNS?

Uskoro bi se nakon dugo vremena, nakon pune dvije godine, navodno u Kastvu, odakle ste i krenuli, trebao ponovno održati sastanak šefova stranaka Kukuriku-koalicije. Kad ćete i gdje napokon sjesti za stol?

- Kastav ovoga puta neće biti u Kastvu. Mi smo Vladina koalicija, sastanak – pravi ozbiljan radni sastanak – bit će u Vladi. Vjerojatno sredinom ovoga mjeseca, točan datum još nije definiran.

Što očekujete od tog sastanka? Osim zakopavanja ratnih sjekira kojima su u međuvremenu neki koalicijski partneri međusobno mahali? Podvlačenje crte ili nekakav plan za budućnost?

- Što se mene tiče, i jedno i drugo. Prvo moramo sumirati što smo uradili u prve dvije godine mandata. Osobno mislim da smo – usprkos dosta neuspješnoj prezentaciji, za koju smo sami odgovorni – napravili ogroman posao, postavili temelje kao ni jedna vlada od osamostaljenja Hrvatske. U nekim stvarima za idućih deset ili dvadeset godina. Sada je važno točno definirati što ćemo u sljedeće dvije godine raditi i što se da odraditi. Uključujući i one kratkoročne projekte s brzim rezultatima. Smatram da možemo napraviti puno, pod uvjetom da se držimo zlatnog pravila da se fokusiramo na ona područja koja su ne samo važna nego i u kojima imamo dovoljno snažne ljude da obave posao.

Znači li to da je točna Jakovčićeva izjava da je Plan 21 mrtav?

- Upravo obrnuto! Riješili smo sve probleme i uklonili sve prepreke i uveli Hrvatsku u Europsku Uniju. Uspješnost tog projekta od nemjerljive je važnosti u svakom pogledu. Danas normalno funkcioniramo u europskim institucijama. Stavili smo Hrvatsku na energetsku kartu Europe, gdje prije godinu dana nije ni postojala. Bitno smo povećali efikasnost u povlačenju sredstava iz EU fondova. Proveli smo veliki projekt legalizacije i riješili pitanje nelegalne gradnje, jedan od ključnih preduvjeta svakog investiranja. Plan je u mnogim aspektima već realiziran, u drugima ostvarene su pretpostavke za njegovo ispunjenje. Podvlačenje crte temelj je za dogovor o pet do deset konkretnih, za naše građane opipljivih stvari koje moramo odraditi do kraja mandata.

Na primjer?

-Pa, na primjer, vrlo je opipljivo smanjenje cijene plina za industriju i kućanstva.

http://globus.zabranjeni.url/hrvatska/sad- ... ta-u-hns-u

...i nastavak:

Citat:
Ratko Čačić? Znam da ne volite odgovarati na to pitanje, ali se ono jednostavno neprestance otvara. Evidentno je da čovjek priprema svoj politički povratak. Što to znači za HNS?

- Mislim da je tih igrarija po medijima i raznih “neformalnih sastanaka” i “bliskih izvora” sada zaista dosta. Budući da su se u zadnje vrijeme događaji u tom pogledu jako dinamizirali, evo da jedanput zauvijek kažem: Ratko Čačić nikad više neće biti ni na kojoj vodećoj funkciji u HNS-u, a pogotovo ne u vodstvu stranke.

To se definitivno tako može reći?

- Definitivno!

To je stav stranke?

-To je apsolutno stav stranke. HNS se dugo oporavljao i ne možemo dopustiti bilo kakvo novo, uvijek iz istih izvora poduzimano, podrivanje stabilnosti stranke, nikakvo neautorizirano razgovaranje okolo s različitim akterima koji nisu naši partneri. To s HNS-om nema nikakve veze. Ni na koji nas način ne uključuje. Ljudi u stranci imali su mnogo strp¬ljenja, možda i previše, ali to rovarenje, stalno slanje različitih zbunjujućih signala, čak i prije nego se odslužila kazna, to više nećemo trpjeti. U ovu je stranku previše ljudi uložilo previše vremena i svoga života i ne damo da se to razori. Hrvatskoj je uostalom potrebna jedna građanska liberalna stranka HNS-ova karaktera. Ni ja kao predsjednica ni vodstvo stranke ne bismo obavljali svoj posao ako HNS nismo kadri zaštititi od uništenja. Smatram da smo i voljni i sposobni biti na razini svoje odgovornosti.

Što to konkretno znači?

-To što sam rekla.

Ali Čačić je predsjednik nekakvog vašeg regionalnog saveza?

- Kad dođe vrijeme, riješit ćemo i taj problem. Ali mislim da će ga riješiti regionalno. Zasad mogu reći tek toliko da je u tom postupku počinjen niz grešaka.

Za vrijeme svojih boravaka na slobodi Ratko Čačić redovito razgovara s raznim političarima. Posljednji put sastao se s Milanom Bandićem. Ne razgovara u stranci? Vi s njim nemate nikakav kontakt?

- Ne, ne razgovara u stranci. On kao privatna osoba može razgovarati s kim god hoće. Ali u ime HNS-a ne može razgovarati ni s kim. Stranka se s njegovim planovima ne može povezivati.

http://www.zabranjeni.url/vesna-pusic-za-g ... -/1152885/

Zgazi ju Ratko! :clap

Vrh

PostPostano: 08 sij 2014, 14:28 

Premda je bila riječ o poslanici patrijarha SPC Irineja, vinkovački paroh Predrag Azap iskoristio je prijenos Hrvatske radiotelevizije te naglasio kako je opet došlo vrijeme “stradavanja Srba u Hrvatskoj zbog svog imena i jezika”. Vinkovački protojerej je, isto tako, čestitao i Božić braći i sestrama u “Dalmaciji, Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, Kordunu i Banovini koji ponovno doživljavaju kao i prije dvadesetak godina progone i stradanja zbog svog imena pisma i jezika”

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/1 ... oruku.html

:zubati

Vrh

PostPostano: 08 sij 2014, 14:31 

Pa vi potičite to zlo i mahnitanje.

Tako ni prije 20 godina nije nikad bilo gore po Srbe...

Vrh

PostPostano: 08 sij 2014, 14:38 

Ma nije samo u Hrvatskoj, vidis da pop kaze da je i u Dalmaciji, Lici...itd. Vidis u koliko se drzava udara na jadne Srbeke. Djenosajd.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2014, 14:43 

Za utjehu im je što je ipak najgore na Kosovu...

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 13:38 

Majka Kristine Ćurković: Zamislite kako se osjećam kad sam se odlučila javno osuditi svoje dijete za koje bih ubila!

"Skratila mi je život, nemam više načina kako da je spriječim da nanosi štetu sebi i obitelji". Iako kaže da joj drugi nisu krivi za ništa, društvu u koje je njezina Kristina upala poručila je da ih može biti sram. U iskrenoj ispovijesti, očajna majka rekla je za naš portal da njezina kćer nije nikakva ratnica ni heroina, već obično "razmaženo derište".

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/1 ... ubila.html

Mama zna. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 09 sij 2014, 16:44 

I opet mi to nije jasno...

Vrh

PostPostano: 10 sij 2014, 18:14 

Pessimus dux je napisao/la:
snowflake je napisao/la:
Primamo i tebe, zainteresiran? :zubati :zubati

Može, nemam ništa protiv razmjene iskustava i mišljenja sa ženama, dapače. :D

Može. primljen si :zubati
Za Zadra ćemo smislit nekakvo počasno članstvo.
Još da mi je bibicu :zubati obrlatit i ja zadovoljna.

P.S: Vjerujem da misliš na iskustva sasma u skladu s kršćanskim moralom :zubati

Vrh

PostPostano: 10 sij 2014, 18:48 

Lako s njima, teško ćete sa ženama na kraj izaći...

Ako vam naše forumske teme nisu dovoljne da unaprijed upozore. :laugh

Vrh

PostPostano: 11 sij 2014, 14:03 

Citat:
travanj 2004.
"Hrvatska je vjerojatno mnogo pripremljenija za članstvo u EU-u od Bugarske i Rumunjske, koje će vjerojatno prije ući u Uniju" , izjavio je bivši povjerenik za vanjske poslove Europske komisije Chris Patten. Stoji to u dopisu američkog veleposlanstva u Bruxellesu, jednom od tisuća povjerljivih diplomatskih dokumenata State Departmenta koji je objavio WikiLeaks

2008.
Potpredsjednik Europske komisije i bivši povjerenik za proširenje Günter Verheugen kaže "Hrvatska bi već bila članica EU da nas tajna služba jedne države EU nije sve izludjela tim pričama."(nap: da RH skriva Gotovinu)

Gunter Verhugen:
"Još 1999. htio sam Hrvatsku u skupini država u procesu proširenja,ali sam zato imao samo potporu Austrije...
Britanci, Francuzi i Nordijci su bili apsolutno protiv!"

Za podsjetnik.

Vrh

PostPostano: 12 sij 2014, 16:47 

Nemoj tako, izpast cemo opet sizofreni desnicarski paranojici, zna se da su to sve samo pricice.... :zubati

Nego, ima ko cili clanak?

Hrvati su ratoborni, okrutni, ali i hrabri, snažni i čestiti

Kakve predrasude prate Hrvate kroz povijest posljednjih nekoliko stoljeća - stereotipi su se toliko uvriježili u našoj komunikaciji i našem načinu razmišljanja da se gotovo podrazumijevaju

http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvati- ... ivi-914600

Vrh

PostPostano: 12 sij 2014, 16:55 

doc je napisao/la:
Citat:
travanj 2004.
"Hrvatska je vjerojatno mnogo pripremljenija za članstvo u EU-u od Bugarske i Rumunjske, koje će vjerojatno prije ući u Uniju" , izjavio je bivši povjerenik za vanjske poslove Europske komisije Chris Patten. Stoji to u dopisu američkog veleposlanstva u Bruxellesu, jednom od tisuća povjerljivih diplomatskih dokumenata State Departmenta koji je objavio WikiLeaks

2008.
Potpredsjednik Europske komisije i bivši povjerenik za proširenje Günter Verheugen kaže "Hrvatska bi već bila članica EU da nas tajna služba jedne države EU nije sve izludjela tim pričama."(nap: da RH skriva Gotovinu)

Gunter Verhugen:
"Još 1999. htio sam Hrvatsku u skupini država u procesu proširenja,ali sam zato imao samo potporu Austrije...
Britanci, Francuzi i Nordijci su bili apsolutno protiv!"

Za podsjetnik.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 12 sij 2014, 17:00 

Ona ista država koja danas poručuje da Hrvatska ne treba izručivati svog šefa tajnih službi.

Ali svoje generale je trebala.

Naši dragi otočni prijatelji...

Vrh

PostPostano: 12 sij 2014, 17:08 

http://www.nacional.hr/clanak/10922/tur ... e-politike

Citat:
Turek je žrtva Sanaderove nemoralne politike

Najtajnovitiji su dio cijele priče famozne prezentacije koje su Turek i njegova služba, kako Nacional doznaje iz izvora bliskih Vladi, upriličili u u Uredu predsjednika i kabinetu premijera. Prva je je prezentacija kod Mesića bila u srijedu a druga u četvrtak, četiri dana prije Turekove smjene. Nacional još nije doznao pojedinosti prezentacije, no prema dosadašnjim informacijama Turek i njegovi ljudi egzaktno su prezentirali tko je cijelo vrijeme lagao u slučaju Gotovina, koji su mediji i koji novinari surađivali sa stranim obavještajnim službama i domaćim obavještajnim podzemljem te kako su zajedno obmanjivali hrvatsku javnost i Haaški sud. Takvim dezinformacijama i lažima ugrozili su nacionalnu sigurnost Hrvatske i naškodili njenim vitalnim i strateškim interesima. Po informacijama kojima raspolaže Nacional, u Vladi su bili šokirani jačinom dokaza koje im je POA predočila. Da je tako, svjedoči i intervju ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića Jutarnjem listu u kojem otvoreno kaže da je dio medija i stranih obavještajnih službi obmanjivao hrvatsku javnost i Haag u “slučaju Gotovina”. Iz njegovih riječi pouzdano proizlazi da je i sam prisustvovao toj prezentaciji.

Vrh

PostPostano: 12 sij 2014, 17:19 

Citat:
U vremenu kada je Hrvatska tragala za odbjeglim generalom Antom Gotovinom, Buljević je sudjelovao i u još jednoj akciji na koju je izuzetno ponosan. Osobno je predvodio akciju koja je dovela do razrješenja bombaške afere u britanskoj ambasadi u Zagrebu, koja se dogodila 19. rujna 2005. Tada je Damir Rovišan, dotad zaposlenik britanske ambasade, ondje nepažnjom uzrokovao eksploziju bombe, što je isprva izazvalo veliki skandal. Nedugo nakon te eksplozije sve se pokušalo pripisati navodnim zaštitnicima tada još uvijek odbjeglog generala Ante Gotovine. U takav scenarij naročito su bili uvjereni agenti britanske tajne službe MI6 u Hrvatskoj. Međutim, pokazalo se suprotno, da iza tog čina ne stoji nikakva organizirana grupa ljudi, već neodgovorni pojedinac, koji sa slučajem Gotovina nije imao nikakve veze. To su otkrili hrvatski obavještajci, a tu je akciju predvodio Josip Buljević, tada operativni šef POA-e. Javnosti je do danas nepoznato i da je tijekom te akcije POA uspjela rekonstruirati mrežu britanskih špijunskih suradnika unutar nekih hrvatskih institucija. Nakon njihova razotkrivanja svi su ti ljudi potiho uklonjeni s funkcija koje su obnašali i danas su posve marginalizirani.

Buljević je epilog te akcije doživio i kao veliku osobnu satisfakciju, jer se sam često sukobljavao s agentima britanskog MI6 tijekom operativne akcije Adria, kojoj je je cilj bio lociranje i uhićenje tada odbjeglog generala Ante Gotovine. Buljevića su manipulacije u slučaju Ante Gotovine smetale i on im se nastojao suprotstaviti kako god je umio. Međutim, tomu se nije moglo učinkovito parirati sve do uhićenja Ante Gotovine. O zaslugama hrvatske obavještajne zajednice u suprotstavljanju britanskim špijunima u Hrvatskoj malo se pisalo, a Buljevića se kao glavnog operativca koji je za to zaslužan uopće nije spominjalo. To što se o tomu nije pisalo svakako je pomoglo njegovoj karijeri. Dijelom, jer za špijune nikako nije dobro da se o njima piše, pa makar i dobro, a dijelom i zato što bi se on vjerojatno tada našao na udaru nekih novinara koji su sve koji su ukazivali na manipulacije oko slučaja Ante Gotovine prozivali kao Gotovinine zaštitnike i kompromitirali im karijere.

http://www.nacional.hr/clanak/49477/taj ... nasljednik

Kakva je sad situacija u SOA-i?

Jel stoje navodi iz članka?

Vrh

PostPostano: 12 sij 2014, 17:23 

Poruka patrijarhu Irineju: 'Mi nećemo dopustiti komadanje Hrvatske kroz ovakve diletantske čestitke crkvenih poglavara'
"Mi nećemo dopustiti komadanje Hrvatske kroz ovakve diletantske čestitke crkvenih poglavara koji se, žao mi je što to moram govoriti, vraćaju u 19. stoljeće po nekakvom memorandumskom načelu i shemi koju su smislili velikosrpski akademici", istaknuo je Karamarko u govoru koji je više od 40 minuta održao na obilježavanju 24. godišnjice utemeljenja splitskog HDZ-a.

Nećemo dopustiti komadanje Hrvatske, poručio je u subotu iz Splita predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineju reagirajući na njegovo obraćanje u čestitki za pravoslavni Božić "braći i sestrama u Dalmaciji, Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, Kordunu i Banovini". Ocijenio je da srpski patrijarh Irinej regionalizira Hrvatsku spominjući je tek kao jednu od regija.

"Mi nećemo dopustiti komadanje Hrvatske kroz ovakve diletantske čestitke crkvenih poglavara koji se, žao mi je što to moram govoriti, vraćaju u 19. stoljeće po nekakvom memorandumskom načelu i shemi koju su smislili velikosrpski akademici", istaknuo je Karamarko u govoru koji je više od 40 minuta održao na obilježavanju 24. godišnjice utemeljenja splitskog HDZ-a.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/1 ... avara.html

Vrh

PostPostano: 12 sij 2014, 17:27 

Pa ne mogu negirati to što piše. Što se Službe danas tiče, Zoki ju kontrolira pa se događaju ovakve stvari:

http://www.vecernji.hr/hrvatska/tajne-s ... n-b-905003

Citat:
Tajne službe su u Vukovaru trebale predvidjeti plan B

Vrh

PostPostano: 12 sij 2014, 17:37 

SDB je napisao/la:
Pa ne mogu negirati to što piše. Što se Službe danas tiče, Zoki ju kontrolira pa se događaju ovakve stvari:

Citat:
Tajne službe su u Vukovaru trebale predvidjeti plan B

Ja se baš ne bih u potpunosti s ovim složio.

No za ovo o POAi nisam znao. Ako su "odradili" Britance onda svakako dobro odrađuju posao, odnosno dobro su radili svoj posao.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 12 sij 2014, 17:41 

Zadar1993 je napisao/la:
SDB je napisao/la:

No za ovo o POAi nisam znao. Ako su "odradili" Britance onda svakako dobro odrađuju posao, odnosno dobro su radili svoj posao.

Nije poanta u tome je li točno to što je Presidente rekao ili ne, nego u tome što je iskoristio priliku da poentira oko nečega što ga očito žulja.

P.S. Odradili su otočane pa je Turek dobio pedalu.

Vrh

PostPostano: 12 sij 2014, 17:44 

SDB je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Nije poanta u tome je li točno to što je Presidente rekao ili ne, nego u tome što je iskoristio priliku da poentira oko nečega što ga očito žulja.

P.S. Odradili su otočane pa je Turek dobio pedalu.

Mislim da njega tu žulja i još neka stvar, a ne samo Zokijevi unutra. No ne ću sada o tome.
Da primjetno.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 13 sij 2014, 08:17 

Taj Turek je bio faca samo takva, ako se ne varam danas je direktor neke firme u Varaždinu. Pa objaviti njegovu famoznu prezentaciju je bilo političko samoubojstvo u to vrijeme, što se i vidi iz razvoja događaja.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2014, 15:44 

Pa jel bi se takvog čovjeka trebalo uključiti negdje ako ima imalo želje. Ja mislim da bi.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2014, 20:49 

Ruža Tomašić: Hrvati, pomozite mi da napišem govor o Srbiji

Ovo je prvi put da jedan hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu traži mišljenje građana o temi o kojoj će govoriti na plenarnoj sjednici

http://www.vecernji.hr/eu/ruza-tomasic- ... iji-914910

:zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 941 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 38  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: