|
|
Stranica: 41/55.
|
[ 1363 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 19 sij 2014, 22:18 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Anyst je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Pa koja je to strateška greška glede Vukovara? Ako misliš na navodnu "izdaju" pogledaj tko je lansirao tu priču (pogledaj operaciju Labrador i Opera). Rat s muslimanima ti ovdje naši iz BiH mogu objasniti no on definitivno nije naša krivica. Imaš transkripte ABiH gdje se jasno pokazuje da su dotični pripremali taj rat još 92'e. Privatizacija je bila neizbježna, slično se dogodilo u svim zemljama istočnoga bloka samo što nigdje situacija nije toliko osjetljiva kao kod nas zbog ratne zbiljnosti, no činjenica jest da je za vrijeme Tuđmana daleko najviše Hrvata imalo dionice koje su im bile dodijeljene putem radničkog dioničarstva i dodjele dionica braniteljima/potomcima i obiteljima poginulih branitelja. 1998.g. 700 000 Hrvata je imalo dionice u najprofitabilnijim tvrtkama RH. Što su dalje oni radili s njima je pitanje tih ljudi i narednih vlada nakon Tuđmanove smrti. Danas je broj dioničara u RH par desetaka tisuća. Za umirovljenje se slažem no to je više Škegrina greška i njegova procjena da ćemo financijski lako izdržavati takvu promjenu.
Ne trebaju mi "naši" iz BiH objašnjavati, bila sam 92 u Mostaru pod vojnom obvezom doktora u Ratnoj bolnici HVO, i ja sam "naša"-:): Dva mjeseca prije rata sam završila faks, u mojoj zgradi u prizemlju je bio Glavni stožer HVO, tako da dobro znam što se dešavalo.... Činjenica je da je nas u BiH bilo najmanje i da nismo mogli nikako dobro proći ako zaratimo sa svima. Herceg Bosna je bila zvijezda vodilja svih nas tada, ali pogrešno izvještavanje od strane naših ljudi (opet nekompetentni) Mati Bobanu (koji nije smio niti doći u Mostar, jer se tamo stalno pucalo, čak tražio je da se Nadbiskupija iz Sarajeva premjesti u Grude? ), a on dalje Tuđmanu, je dovelo do toga da je precijenio naše (i hrvatske) snage, a potcijenio njihove... Ne umanjujem ulogu Tuđmana, ali ga ne smatram ni darom božjim, jer nije smio dopustiti da zemlja ovako osiromaši, da pilićari oko njega mogu za sebe ušićariti što više. Prvo on, pa Sanader je nastavio isto tako. Kakva je to zemlja u kojoj se zadnjih dvadeset godina može raditi i uspjeti samo zahvaljujući poznanstvu sa predsjednikom ili premijerom ili sitnim lopinama oko njih. Eto takvu je zemlju Tuđman stvorio, nije sankcionirao , nego poticao bogaćenje i korupciju onih koji su mu bili po volji, a drugi su nastavili isti model ponašanja, i to mu zamjeram. I dalje mislim isto i za mirovine i za pljačku radnika, pa i druge su se zemlje otcijepile i razdvojile, a nije bilo ovako. Rat je morao biti, ali sve ove ružne stvari iza rata baš i nisu, zar ne? Onda imaš moje iskreno poštovanje na odsluženju vojne obveze. Što se ostatka tiče ovo sam glede Tuđmana već demantirao na drugoj temi, tako da mi se ne da ponovno ulaziti u duge rasprave, no daleko je od takvog opisa. Ima na tu temu i dosta radova u novije vrijeme pa ako nađem neki na internetu ću linkati ovdje. A i Aralica je dobro opisao što se u to vrijeme događalo.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 19 sij 2014, 22:33 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Naravno, korupcije nije bilo prije Tuđmana. Mi smo jednostavno zapušten narod koji ne vjeruje u institucije i pravila i zato imamo korupciju na svim razinama, i to već desetljećima.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 19 sij 2014, 23:26 |
|
|
Meni jos nije jasno, po kome jedan Josip daje sinu ime Aleksandar?
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 19 sij 2014, 23:40 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Meni jos nije jasno, po kome jedan Josip daje sinu ime Aleksandar? Da gledaš to po djedu nitko se nikada ne bi zvao ni Domagoj ili Borna nego bi imali samo dosadna katolička imena. Hvala bogu da tog običaja više nema.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 19 sij 2014, 23:45 |
|
|
Nije u tome stos.
Sceta sto ga nisu pitali u interview-u, jel' po Rankovicu. Moga bi se kladiti.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 19 sij 2014, 23:46 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Nije u tome stos.
Sceta sto ga nisu pitali u interview-u, jel' po Rankovicu. Moga bi se kladiti. Treba provjeriti godište, u nekom trenutku to i nije bilo više oportuno.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 19 sij 2014, 23:47 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ruski fazoni, Aleksandar, Saša, Tanja, Tamara i te pizdarije. Čitav život su im Rusi bili uzor, minus zadnjih 20 godina. Ili bolje reći ne Rusi kao narod, danas im nisu dragi kao kapitalisti. Već ideologija iza USSR-a.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 19 sij 2014, 23:50 |
|
|
I nije, mali je rođen 1967., Ranković pao 1966.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 19 sij 2014, 23:51 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Anyst je napisao/la: doc je napisao/la: Inače tata Milanović je bio šef kabineta Vanje Špiljka?
Da imamo poštene medije nebi se skidali s glave Zokiju..."dali vi spriječavate izručenje Josipa Perkovića zbog kriminala svog oca?"
Jeli tata Milanović zakrvavio ruke?
Tko će ga znati...ali sumnja je tu... Doc, otvaras mi zivotne vidike, to je novi detalj koji nisam znala. Sto se tice Tudjmana, mislim da su prilike bile zdrele za osamostaljenje Hrvatske, i da opstanak Jugoslavije u onakvom obliku vise nije bio moguc. Kad se vec pitamo sta bi bilo kad bi bilo, pitanje je bi li neko drugi napravio isto sto i Tudjman, bi li grijesio u strateskim odlukama sto se tice Vukovara, rata sa muslimanima u BiH, dopustio bogacenje podobnih a nekompetentnih pojedinaca koji su privatizirali tvornice i druga bogatstva a ostavili radnike na ulici ili ih poslali u mirovinu, omogucio da vojnici sa 25 ili 30 idu u mirovinu sa labavim dijagnozama, sve su to greske koje ja ne mogu oprostiti, bez obzira na njegovu ulogu u osamostaljenju Hrvatske. Doc, ne znam kojih si godina, ali mi se cini da imas sanjarsko romanticni pogled na Tudjmana o kojem bi se dalo razgovarati Vukovar, što je trebao, ne kužim? Što je to Tuđman izgubio u ratu s Muslimanima? Tuđman je htio kao Putin bogatstvo podijelit na 200 ljudi znaš gdje je uzmeš ga kad hoćeš, a ovako se disperziralo i na malo više ljudi, pa opet FT kriv. Ovo o mirovinama mladih ljudi je došlo poslije, jednostavno komunjarskom establišmentu nije odgovarala masa ljudi prohrvatski orijentirana a protiv njih usmjerena, za što je postojala mogućnost. Kupili su ih mirovinama. Nego, po naslovima u novinama zadnjih dana, samo smo jednog supermena imali - Perkovića. Eto, ni znali nismo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 19 sij 2014, 23:53 |
|
|
volvoks je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Meni jos nije jasno, po kome jedan Josip daje sinu ime Aleksandar? Da gledaš to po djedu nitko se nikada ne bi zvao ni Domagoj ili Borna nego bi imali samo dosadna katolička imena. Hvala bogu da tog običaja više nema. Nema? Samo trebaš imat više djece, onda može bit i Domagoja i sl.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 19 sij 2014, 23:55 |
|
|
SDB je napisao/la: Naravno, korupcije nije bilo prije Tuđmana. Mi smo jednostavno zapušten narod koji ne vjeruje u institucije i pravila i zato imamo korupciju na svim razinama, i to već desetljećima. Nikad manje korupcije nego danas. Meni je problem što kad nema korupcije onda strane tvrtke dobivaju natječaje, pa opet uzimaju domaće podizvođače. Korupcija nije jedini i najveći problem, da je nema ne bi nešto puno bilo bolje.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 20 sij 2014, 00:03 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: SDB je napisao/la: Naravno, korupcije nije bilo prije Tuđmana. Mi smo jednostavno zapušten narod koji ne vjeruje u institucije i pravila i zato imamo korupciju na svim razinama, i to već desetljećima. Nikad manje korupcije nego danas. Meni je problem što kad nema korupcije onda strane tvrtke dobivaju natječaje, pa opet uzimaju domaće podizvođače. Korupcija nije jedini i najveći problem, da je nema ne bi nešto puno bilo bolje. Korupcije ima manje samo zato što ima manje poslova. Međutim, muljaže, namještanja, sumnjive selekcije, itd. ima gdje god toga može biti, odnosno gdje ima love. Znam i novijih primjera koliko hoćete, samo tu nije riječ o klasičnoj korupciji s parama u džep, nego usluge za uslugu, i slično.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 20 sij 2014, 00:08 |
|
|
SDB je napisao/la: Znam i novijih primjera koliko hoćete, samo tu nije riječ o klasičnoj korupciji s parama u džep, nego usluge za uslugu, i slično. E to, pare u džep je bila eranska korupcija što su im i spočitavali, ali Zegejcima su oduvijek,bar otkad sam ja tu, radile tel. žice, nema para ali ima usluga. Ono što me zanima je da li je to zagrebački specijalitet bez obzira na politički sustav ili je to komunistički atavizam?
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 20 sij 2014, 00:12 |
|
|
Rekao bih komunizam. U komunizmu se, zapravo, vrtilo puno manje keša nego danas, hrpa toga je bila besplatna (obrazovanje, zdravstvo), ali su zato drugovi na druge načine rješavali međusobne odnose.
Neovisno o tome, naravno da će u krajevima koji se percipiraju kao manje sirovi biti više korupcije u rukavicama. Tako je i na Zapadu.
|
|
Vrh |
|
|
Anyst
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 20 sij 2014, 00:59 |
|
|
Ne da se ni meni ulaziti u rasprave o stvarima koje ne mozemo promijeniti...
_________________ Dok pametni sute, budale kolo vode, a fukara dolazi do para. (Ivo Andric)
|
|
Vrh |
|
|
MIR
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 20 sij 2014, 03:43 |
|
|
Nema više Lex Perković, samo je Lex Mustač Lidija Grubić Radaković, dr. sc. Zdenko Konjić i dr.sc. Marin Mrčela, troje je, od 16 sudaca Vrhovnog suda koje je presudilo o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj. Naš portal prvi je u Hrvatskoj ekskluzivno objavio vijest da je Vrhovni sud donio odluku o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj. Sukladno tome ekskluzivno objavljujemo koja su to tri od 16 sudaca Vrhovnog suda presudila o izručenju bivšeg šefa tajnih službi. Riječ je o sutkinji Lidiji Grubić Radaković koja je bila i predsjednica sudskog vijeća te sucima dr. sc. Zdenku Konjiću i dr. sc. Marinu Mrčeli. Lidija Grubić Radaković rođena je 1948. godine u Zagrebu. Sutkinja je Vrhovnog suda od 2004., a u sudstvu je od 1974. godine. Bila je predsjednica vijeća koje je presedanski presudilo da se kod EUN-a za neko od 32 kaznena djela s posebnog popisa ne razmatra zastara po našim zakonima kao posljedica toga što se ne ispituje ni tzv. dvostruka kažnjivost koja podrazumijeva kvalifikaciju djela, a time i detaljnu usporedbu. Dr. sc. Zdenko Konjić rođen je 1961. godine u Krapini, sudac je Vrhovnog suda od 2008. godine, a u sudstvu je od 1986. godine. Nositelj je Spomenice Domovinskog rata, Reda hrvatskog pletera i Reda hrvatskog trolista. Bio je član vijeća koje je suprotno stavu znanstvenika i Vlade presudilo da se kod EUN-a za neko od 32 kaznena djela s posebnog popisa ne razmatra "dvostruka kažnjivost" pa onda ni zastara po našim zakonima, a to Perkoviću ne ide u prilog. Dr. sc. Marin Mrčela rođen je 1962. godine u Zagrebu, sudac je Vrhovnog suda od rujna 2008. godine, a karijeru je počeo 1985. godine kao sudački pripravnik u Zagrebu. Bio je član vijeća koje je šokiralo Vladu jer je presudilo da se kod EUN-a za neko od 32 kaznena djela ne razmatra zastara po našem zakonu. Bio je i član više vijeća koja su se kod računanja zastare pozivala na shvaćanje Vrhovnog suda iz 2006. godine nepovoljno za Perkovića. Strah od uplitanja 'viših sila'Dakle ta tri suca Vrhovnog suda su u samo 45 minuta potvrdili odluku Županijskog suda u Zagrebu, da Perkovića treba izručiti Njemačkoj. A tko god je pročitao njihova mišljenja o zastari u Večernjem listu drugačiju odluku i nije ,mogao očekivati. Ipak, nakon svega što se proteklih tjedana i mjeseci događalo u Hrvatskoj oko Perkovićeva izručenja, mnogi još sa zebnjom čekaju ponedjeljak i strahuju mogu li se 'više sile' umiješati i nekim čudom preinačiti odluku. Naime, ta odluka u ponedjeljak, prije slanja strankama u postupku mora biti napisana, obrazložena i na koncu mora proći evidenciju, kako bi se provjerilo je li ona u skladu sa sudskom praksom toga suda. Prema tome, odluka može biti objavljena tek kad sa spisom bude vraćena prvostupanjskom sudu. No, gotovo je nevjerojatno, bez obzira na sve eventualne pritiske u proteklom periodu, koji su dolazili i iz samoga Londona da odluka koju su donijela tri sudca Vrhovnog suda, bude na bilo koji način preinačena,, iako još uvijek kod nekih tinja neka bojazan je su li 'Perkovićevi igrači, izabrali svoga 'evidentičara'. Takva bojazan i ne čudi kada se ima u vidu cijela lepeza pritisaka, počev od onih medijskih, kada se pokušavalo uvjeriti širu javnost, da bi svaka druga odluka osim Perkovićeva ne izručenja bila pogrešna i štetna za Hrvatsku. Pod takvim medijskim terorom lijevih,odnosno Milanovićevih i Bajićevih medija, kao i političkim pritiscima vladajuće nomenklature, teško je bilo uopće racionalno rasuđivati, pa je stoga i ova odluka Vrhovnog suda značajnija i tim veća. Prisjetimo li se samo tko je kumovao nedavnoj odluci Županijskog suda u Velikoj Gorici o neizručenju glavnog udbaškog igrača Zdravka Mustača Njemačkoj o čemu je naš tjednik 7DNEVNO pisao u svom novom broju, onda i ne čudi da se još uvijek sa velikim strahom čeka ponedjeljak i javna objava odluke Vrhovnog suda. Nema Lex Perković nego Lex Mustač: Arkanov prijatelj Mustač alfa je i omega svih udbaških zlodjelaTim prije što je posve jasno da je Zdravko Mustač zapravo mozak cijele operacije, odnosno da je on alfa i omega svih udbaških zlodjela. Imajući to u vidu nevjerojatno je bilo njegovo samopouzdanje prigodom dolaska na Žiupanijski sud u Velikoj Gorici. Iako mu je, tobože, prijetilo 'izručenje' u Njemačku on je znao da je u zemlji Udbe i Kosa kao u zemlji čudesa zaštićen poput ličkog medvjeda i da netko i danas iz skrivenih odaja Politbiroa Partije izdaje naredbu nižerangiranim:' Ne pakirati i ne dirati Mustača. Zato on trijumfalno i dolazi na Županijski sud u Veliku Goricu ne plašeći se izručenja u zemlju gdje se niti na spor o uređenju međe ne dolazi barem bez jednog fiškala. A tako kako postupa nedodirljivi Mustač može postupiti samo čovjek siguran u svoju pobjedu i svoju nedodirljivost. Kako i ne bi bio kad je u Vijeću koje je odlučivalo o njegovoj sudbini sjedila sutkinja Jadranka Kos, supruga sudca Damira Kosa, pravnog buisnessmana, koji je trebao biti glavni adut na Vrhovnom sudu za neizručenje Josipa Perkovića. Međutim po objavi teksta u novom, broju tjednika 7Dnevno pod nazivom 'Nema Lex Perković, nego Lex Mustač', u kojem je, između ostalog za sekretara Kosa, napisano da bi u slučaju uspjeha oko Perkovićeva neizručenja mogao naslijediti aktualnog predsjednika Vrhovnog suda Hrvatina, odluka o njegovom sudjelovanju u sudskom vijeću povučena je u zadnji tren. No, vratimo se malo predsjednici velikogoričkog vijeća u slučaju Mustač, sutkinji Jadranki Kos. Ona je, naime zajedno sa još jednom sutkinjom Ljiljanom Bebić i sucem Gordanom Paljevcem donijela odluku o neizručenju Zdravka Mustača Njemačkoj. Inače mali kuriozitet u svemu ovome leži u činjenici, da su, i obje sutkinje koje su sjedile u sudskom Vijeću, dakle i Jadranka Kos i Ljilja Bebić, srpskog podrijetla. Srbi u velikogoričkom sudu brane MustačaOvdje nam nije ni na kraj pameti bilo kome, pa samim tim i spomenutim sutkinjama brojati crvena krvna zrnca, ali pitamo se, kakva bi reakcija uslijedila, primjerice u Srbiji da su o izručenju nekog srpskog udbaškog zločinca, primjerice Mustačeva prijatelja Arkana, da je kojim slučajem živ, u sudskom vijeću, od tri člana sjedila dva Hrvata ili Hrvatice, svejedno.U ovom kontekstu treba spomenuti da je suprug Jadranke Kos, gore spomenuti partijac Damir Kos već u jednom od prethodnih procesa oslobodio zloglasnog Vinka Sindićića. Dakle, dok se cijela nacija na čelu s Nobilom i aktualnom vlašću digla u obranu Perkovića, nitko više i nije postavljao pitanje a što je sa Zdravkom Mustaćem, glavnim udbaškim zlikovcem. On kao da i nije toliko bitan u svemu ovome, iako je bio nadređeni i samom 'ozloglašenom' Perkoviću. Upravo u odnosu prema Mustaču, glavnoj udbaškoj perjanici danas se očituje posvemašnja pravna nesigurnost,odnosno diktatura Milanovića i njegovog Kerbera Bajića, kraj države vladavine prava i početak 14. januarske diktature. Kad smo već spomenuli Mladena Bajića, na ovom mjestu treba reći , da bi nakon ove odluke Vrhovnog suda o izručenju Perkovića Njemačkoj naš državni odvjetnik trebao uložiti izvanredni pravni lijek i preispita presudu sa Županijskog suda u Velikoj Gorici. Inače sud u Gorici je odbacio žalbu obitelji Đureković, preko odvjetničkog ureda Pavlović, , pa bi ako DORH odustane od progona onda oštećena strana a to je obitelj Đureković imala pravo na daljnji Mustačev sudski progon. Ako se pak to ne dogodi, zbog raznih pritisaka ili ucjena, i Mustač ostane slobodan građanin ove zemlje, a njegov podređeni Josip Perković bude izručen Njemačkoj, onda će i odluka Vrhovnog suda imati tamniji sjaj. Jer Perković je, za Mustača, kažu dobri poznavatelji njihova lika i djela, mala maca. Daleko od toga da ovim želimo minorizirati Perkovićeva udbaška zlodjela, zbog kojih je, on, po nama već trebao ležati četrdeset godina na izdržavanju kazne s Pratesom, ali neusporedivo veća zlodjela su Arkanova prijatelja Zdravka Mustača. No dok je Udbe i Kosa, (Damira i Jadranke), dok je ovakve vlasti, Zdravko Mustač i ostali mustači, što bi rekao njihov drug Tito, 'za svoju budućnost ne treba da brinu'. VEZANE VIJESTI Vrhovni sud odlučio: Hrvatska Njemačkoj izručuje Josipa Perkovića! 17.01.2014. Autor: dnevno.hr http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/1 ... ovica.html
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 20 sij 2014, 13:29 |
|
|
Vanja Špiljak bez straha stiže u ZagrebSin Mike Špiljka balkanski kralj nafte s vilom na jezeru u Švicarskoj Vanja Špiljak, sin bivšeg predsjednika Predsjedništva SFRJ i nekadašnji pripadnik zlatne socijalističke mladeži, svojim ponašanjem ne odaje dojam osobe koja strahuje da bi u relativno bliskoj budućnosti mogla postati zanimljiva istražnim organima. Upravo suprotno od toga – iako se on i njegov otac Mika Špiljak spominju u procesu vođenom u Münchenu zbog likvidacije direktora Ine Stjepana Đurekovića − Vanja Špiljak ovih dana namjerava iz Švicarske doći u Zagreb. http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektar ... fault.aspx
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 20 sij 2014, 14:02 |
|
|
Dobro kada će već biti objavljena odluka VS-a?
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 20 sij 2014, 14:12 |
|
|
Prof. dr. Josip Jurčević: Zločinačke strukture preko Perkovića spašavaju svoju budućnosthttp://www.hkv.hr/razgovori/16765-prof- ... cnost.htmlI. Marjačić: Hrvatskoj predstoji raščišćavanje s krvavom komunističkom vladavinomMentalni komunisti, naime, znaju da dugoročno gube. Povijest se ne da zaustaviti, Hrvatskoj predstoji raščišćavanje s krvavom komunističkom vladavinom i komunističkim zločincima i egzekutorima. Kao što su se 90-ih u strahu od odmazde pritajili i bili krajnje šutljivi i kooperativni, tako i sada traže sigurnost za buduće razdoblje. http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/1676 ... vinom.htmlKako je Josipovićeva "ustaška zmija" postala LevijatanOtkako je prije 2-3 mjeseca, profesor Ivan Rimac stanje u Hrvatskoj okarakterizirao "predfašističkim vrenjem", s iste strane političkog spektra stalno dolaze slične optužbe. Do sada su takve tvrdnje ivan rimackorištene uglavnom u unutarhrvatskim političkim obračunima, no od danas, takva je slika stanja, na velika vrata puštena i u međunarodni optjecaj. http://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi ... jatan.htmlM. Kovačević: Zločinačka organizacija SKJhttp://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi ... a-skj.htmlA. Hebrang: Perković i njegovi udbaši nisu bili nikakvi borci za HrvatskuU mogućim procesima moglo bi se postaviti pitanje kakvu su pri tome imali ulogu pojedini političari aktivni nakon devedesetih, očevi pojedinih političara ili njihovi suradnici. Zna se da je član Izvršnoga komiteta CK SKH u vrijeme ubojstva Stjepana Đurekovića bio Ivica Račan. http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/1673 ... atsku.htmlH. Marušić: Vrijeme je za konačni obračun i veliki zaokret'Ljudi još uvijek ne shvaćaju što se dogodilo i što nam se još događa. A dogodilo se to da su komunistički direktori i visokorangirani suradnici Udbe, odnosno njihova djeca, opljačkali zemlju, preuzeli kontrolu nad društvom, a HDZ je poslužio kao krinka. Sada je vrijeme konačnoga, razumije se, demokratskoga obračuna: Ili će pobijediti hrvatska ili jugokomunistička opcija. Mi smo jedina europska država koja na vlasti ima i ideološke i imovinske sljednike komunističke partije.' U dnu duše naši tzv. socijaldemokrati odbacuju državu i njezinu samostalnost, ne vole ju. Nisu li napustili Sabor kad se donosila odluka o istupanju iz jugoslavenske federacije? Nije li Milanović izjavio da je ovo slučajna država? http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/1672 ... okret.htmlProf. dr.sc. Andrija Hebrang: Neistine pukovnika UDBA-e Ivana GrujićaGrujić je za Udbu radio 18 godina, a na kraju 1990. godine bio je pukovnik te zloglasne službe. http://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi ... ujica.htmlKad pukovnik Udbe iskapa i podiže spomenike žrtvama komunističkog teroraPozadina otkrivanja spomenika žrtvama komunističkog terora u Tupalama kraj Otočca http://www.hkv.hr/vijesti/hrvatska/1665 ... erora.html
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 20 sij 2014, 17:08 |
|
|
Nobilo Reding: Narušavate ljudska prava J. Perkovića!http://www.vecernji.hr/hrvatska/nobilo- ... ava-916117S kojom potojanošću, upornošću pa i srčanošću se brane interesi. Jedino što ti interesi nisu hrvatski...ali interese jugo klike se brani...što je i normalno; svatko brani svoje... A Hrvateki...grintajte ako vam se ne sviđa...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 20 sij 2014, 17:28 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nobilo puca u prazno. To jest njen posao. Isporuke krimialaca, kad se nađu oči u oči sa sucem to nju više ne zanima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 21 sij 2014, 19:34 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5929 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 21 sij 2014, 19:34 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 21 sij 2014, 21:57 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Lex Perković ili "Život damo, Perkovića i udbaške zločince ne damo" Postano: 21 sij 2014, 22:03 |
|
|
Vuljanić Srbiji: 'Sredite odnose sa susjedima, raščistite prošlost i otvorite udbaške arhive'Davor Ivo Stier naglasio je da će se Srbija morati suočiti s totalitarnom prošlošću i odreći se Miloševićeve ostavštine. Pokazalo se da je to katastrofalno, posebno u slučaju Srbije, i zato je prošlost potrebno pročistiti i s njom raščistiti. Da bi se to postiglo, Srbija treba otvoriti arhive tajnih službi bivše Jugoslavije koje su u njezinu vlasništvu (to vrijedi i za druge zemlje bivše Jugoslavije), srediti odnose sa susjedima, posebice one vezane za teritorij, nestale osobe i imovinu i tek kad se ta pitanja riješe Srbija može neopterećena nastaviti svoj europski put – rekao je Vuljanić te dodao da je potreban veći napor u borbi protiv korupcije i kriminala te borbi da se pravosuđe odvoji od politike. http://www.vecernji.hr/balkan/sredite-o ... ive-915419To bi bilo lijepo. Da otvore ahrive pa nek se jupeki preznojavaju...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: mrnjav i 35 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|