|
|
Stranica: 33/38.
|
[ 941 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 06 vel 2014, 19:15 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 06 vel 2014, 19:45 |
|
|
|
Koje društvo mlakonja.
Ja sam prvi za pristojnost ali me ovo živcira. Ne možeš se ni poriječkat...
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
limpus
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 07 vel 2014, 08:10 |
|
|
I eto, izgleda da smo saznali tko je pakirao Karamarku onu tezu da treba na izbore ići bez Ruže i tko je povezao novinare s EPP-om. Kao što pretpostavih to je netko tko bi rado bio na Karamarkovom mjestu - Doktor Drago! http://www.vecernji.hr/naslovnice/2014- ... lose_url=/
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 07 vel 2014, 08:26 |
|
|
|
Pa mater im jebem glupu mjesto da frku usmjere na onog shupka bosnjackog koji glorificira srbadiju po zg oni naseg koji je sAmo iskreno Reagirao. Sto taj balo ne ode u bihac pa zaziva grobare. koji su to supci u Hr nije za povjerovat
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 10 vel 2014, 21:12 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Blaženi Alojzije Stepinac će biti proglašen svetim. 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zomby
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 12 vel 2014, 14:32 |
|
|
|
Da li netko zna, ko su predstavnici hrvata u Saboru (hrvata van Domovine)?
Hvala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 12 vel 2014, 17:00 |
|
|
zomby je napisao/la: Da li netko zna, ko su predstavnici hrvata u Saboru (hrvata van Domovine)?
Hvala. 1. ILIJA FILIPOVIĆ 2. MILIJAN BRKIĆ 3. PERICA JELEČEVIĆ
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MIR
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 16 vel 2014, 09:10 |
|
|
|
Zašto je Josip Šimunić kažnjen sa dvadeset i pet tisuća kuna zato što je po maksimirskom stadionu uzvikivao "Za dom!"?
To se zbilo nakon one nogometne utakmice s Islandom u kojoj je hrvatska reprezentacija pobijedila i stekla uvjete za svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. Gospodin Josip Šimunić nije uzvikivao niti "spremni", nego je to uzvikivala publika koja je u velikom broju bila nazočna na toj utakmici. A ta ishitrena kazna prouzročila je drastičnu kaznu vodstva Svjetske nogometne organizacije kojom je onemogućena nogometašu Josipu Šimuniću igrati na svjetskom nogometnom prvenstvu u hrvatskoj reprezentaciji. I onda, kako to da čelništvo hrvatskog nogometa nije u stanju sagledati tu svekoliku tešku nepravdu učinjenu Šimuniću kao i svim Hrvatima domovine i svijeta. Kazna je zaista teška uvreda jer se radi o povijesnom pozdravu Hrvata.
Gdje su završili novci od hvatanja generala Ante Gotovine?
Tko je strpao u svoje džepove pet milijuna američkih dolara i tristo tisuća kuna koji su bili kao nagrada onome tko otkrije i uhvati generala Antu Gotovinu. Da li je i te nagradne novce možda prisvojio ondašnji predsjednik Vlade RH gospodin Ivo Sanader i njegova ondašnja Vlada ili netko drugi, zaslužni pojedinac ili grupa pri hvatanju Ante Gotovine. U to vrijeme je bio policijski dužnosnik i gospodin Tomislav Karamarko pa bi li on htio obavijestiti hrvatsku javnost o tim novcima od pet milijuna dolara kao i tristo tisuća kuna. Gukni pravna državo Republiko Hrvatska.
Da li još uvijek gospođa Vesna Pusić ostaje pri svojoj tvrdnji?
Gospođa Vesna Pusić neprestano je i po hrvatskoj sabornici uzvikivala da je Republika Hrvatska stvorena na zločinu. Smije li takva osoba biti ministrica vanjskih poslova RH kao i Europske unije. Ako je RH pravna država kako može to dozvoljavati da se takva osoba niti ne ispriča hrvatskom narodu, a posebice hrvatskim braniteljima i haaškim oslobođenim generalima. Molimo da se o tome progovori hrvatskoj javnosti otvoreno i javno kao i to na koga je mislio predsjednik Josipović kada je tražio po Izraelu toljage za ustaške zmije u RH kojoj je on predsjednik! Hrvatski narod traži odgovore!
Autor: Mate Ćavar
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 17 vel 2014, 12:28 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6194 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Citat: Prema podatcima Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Hrvatske, u razdoblju od 2007. do 2010. godine niti jedan sirijski državljanin nije zatražio azil u Hrvatskoj, no situacija se promijenila širenjem sukoba u toj zemlji.
Od 2010. godine, zaštitu ih je zatražilo 293.
Prema riječima glasnogovornika MUP-a Dušana Miljuša, u postupku je 37 zahtjeva za izdavanje azila izbjeglicama iz Sirije.
Statistike pokazuju da je do početka ove godine odobrena zaštita za 22 sirijska državljanina. U prošloj je godini tako dodijeljen 1 azil i 11 supsidijarnih zaštita za one koji nisu ispunili uvjete za azil, dok je godinu ranije odobreno 10 supsidijarnih zaštita.
No puno je više Sirijaca koji su zatražili azil, ali su prije završetka postupka otišli u neke druge primamljivije i bogatije zemlje, zbog čega je postupak obustavljen. Tako su zahtjev za azilom u prošloj godini predale čak 194 osobe.
Trajno naseljenih Sirijaca je u Hrvatskoj relativno malo, samo 160. Kaže da je među njima dosta pristalica sirijskog režima, dok organizirana oporba ima pedesetak članova.
A oni Sirijci koji uspiju i možda ne svojom voljom završe u Hrvatskoj u kojoj ni domaće stanovništvo ne može naći posao i sebi osigurati dobar život, najvjerojatnije će se sresti s aktivistima organizacije Centar za mirovne studije.
http://www.dw.de/hrvatska-usputna-stanica-ka-zapadu/a-17376189
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 17 vel 2014, 13:19 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6194 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Citat: Objava: 16.2.2014 | 19:58 Novinar Boston Globea nahvalio Hrvatsku: Spektakularna je!
Spektakularni ''Mediteran kakav je nekad bio'' Mewshaw je doživio razgledavajući otoke Korčulu, Hvar, Šipan i Vis, ali i poluotok Pelješac te gradove Trogir, Split i Dubrovnik
Američki novinar Marc Mewshaw prošle je godine tijekom tjedna jahti obišao hrvatsku obalu. Njegove impresije Dalmacije i Jadranskoga mora danas je objavio Boston Globe.
Spektakularni ''Mediteran kakav je nekad bio'' Mewshaw je doživio razgledavajući otoke Korčulu, Hvar, Šipan i Vis, ali i poluotok Pelješac te gradove Trogir, Split i Dubrovnik. Impresionirao ga je kontrast prirodne ljepote i mirnoće te noćni život obalnih gradova.
Jeftina destinacija koja nudi sunce i šljunčane plaže, Hrvatska se brzo razvija u raj za sofisticirane nautičare - kazao je ističući da smo prošle godine ušli u EU. Pohvalio je marine, hranu i vino za koje smatra da nam ''središnja Europa može biti zavidna''. Oduševile su ga arhitektura i kulturna dobra Korčule, Pelješca i Dubrovnika čije je ljepote usporedio s Venecijom. http://www.vecernji.hr/hrvatska/novinar-boston-globea-nahvalio-hrvatsku-spektakularna-je-921511Original: http://www.bostonglobe.com/lifestyle/travel/2014/02/15/kicking-back-croatia-dalmatian-coast/32Ht9sXCv2QmWAzLVhh3CI/story.html
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 17 vel 2014, 13:33 |
|
|
|
Google rezultati:
Italy = 2,290,000,000
Austria = 1,060,000,000
Hungary = 895,000,000
Switzerland = 733,000,000
Croatia = 720,000,000
Slovakia = 476,000,000
Serbia = 470,000,000
Slovenia = 459,000,000
Montenegro = 405,000,000
Bosnia and Herzegovina = 310,000,000
Herzeg-Bosnia = 610,000
Bosniakistan = 481
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 20 vel 2014, 16:34 |
|
|
|
Koračević i Martinčević izbačeni iz HNSa. Situacija se komplicira. Ne znam je li dotična i Saborska zastupnica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 20 vel 2014, 16:59 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 20 vel 2014, 17:20 |
|
|
|
A Koračević? Ako i on jest Kukuriku koalicija je pala na 75 mandata što je manje od polovične većine te sada ovise o manjincima. Uzmemo li u obzir da su se zamjerili Furiu Radiunu, SDAovcu i Pupovcu lako moguće da ih ni oni ne će podržati. Ukratko zahvaljujući divljanju HNSa i SDPa spram svojih članova izgubili su stabilnu većinu. Uzmimo k tome i u obzir da u Saboru sjedi Bernardić koji sigurno ne će samo sjediti ako Zokyu mač bude visio na glavi, a tu su i dva IDSovca koja napuštaju Vladu ukoliko ovi pokušaju izglasati ukidanje Županija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 20 vel 2014, 17:25 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: A Koračević? Ako i on jest Kukuriku koalicija je pala na 75 mandata što je manje od polovične većine te sada ovise o manjincima. Uzmemo li u obzir da su se zamjerili Furiu Radiunu, SDAovcu i Pupovcu lako moguće da ih ni oni ne će podržati. Ukratko zahvaljujući divljanju HNSa i SDPa spram svojih članova izgubili su stabilnu većinu. Uzmimo k tome i u obzir da u Saboru sjedi Bernardić koji sigurno ne će samo sjediti ako Zokyu mač bude visio na glavi, a tu su i dva IDSovca koja napuštaju Vladu ukoliko ovi pokušaju izglasati ukidanje Županija. Zlatko Koračević nije saborski zastupnik u 7. sazivu Hrvatskog Sabora. http://www.sabor.hr/zastupnici
|
|
| Vrh |
|
 |
|
limpus
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 21 vel 2014, 08:54 |
|
|
|
Zanimljiva je naslovnica današnjeg Večernjaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
limpus
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 21 vel 2014, 12:26 |
|
|
Evo i teksta: Citat: lavašu je predložila pokretanje inicijative okupljanja tzv. konzervativne Hrvatske u najširem mogućem smislu. Velika desna koalicija obuhvaćala bi Savez za Hrvatsku s HDSSB-om kao najjačom sastavnicom, sve pravaške stranke, udruge istog svjetonazora, ali i HDZ. Kako doznajemo iz vrha HDSSB-a, Glavaš je načelno prihvatio razgovor o tome kao i ideju da se uputi poziv Tomislavu Karamarku i HDZ-u, bez obzira na javne svađe i teške riječi koje u posljednje vrijeme upućuje predsjedniku HDZ-a. O razgovoru vođenom u petak 14. veljače u mostarskoj kaznionici Glavaš je razgovarao s dijelom vodstva HDSSB-a koje ga je posjetilo već u nedjelju. Složili su se da podrže inicijativu Željke Markić u ime svoje stranke, ali da konačnu odluku moraju donijeti članovi koordinacije Saveza za Hrvatsku koji tada još nisu bili upućeni u te pregovore. http://www.vecernji.hr/hrvatska/zeljka- ... iju-922475
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 21 vel 2014, 12:32 |
|
|
|
Ovo samo znači da je HDSSBu voda došla toliko do grla da su shvatili da ih ni Savez za Hrvatsku ne može izvući iz govana. Vidjet ćemo, no o ovom prijedlogu će se ozbiljno razgovarati nakon EU izbora kad HDZ ispipa kolika je snaga u tom “Savezu za Hrvatsku“. Moja je pretpostavka da će HDZ iz tog Saveza izvaditi HRAST i HSP.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
limpus
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 21 vel 2014, 13:37 |
|
|
|
A gle Zadro, ovako pružena ruka (ako je članak istinit) se ne odbija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 21 vel 2014, 13:44 |
|
|
|
Ruka je pružena, no s kojim ciljem? Oni su već imali priliku pokazati svoju dobru volju nakon što je TK postao predsjednik stranke. Tada su još krenuli s napadima, tako da ja ovo ne vidim kao pruženu ruku, jer su je dotični bili odbili još prije dvije godine. Pro primo, Savez nije odredio svoju listu još uvijek što u prijevodu znači da ta koalicija još nije realizirana. Ako se sve raspadne prije izbora HDSSB uopće više ne će biti bitan. Kao drugo bolje je ne povezivati se s likovima koji imaju repova više nego Sanader(da budem precizan to su i doveli Sanadera na vlast u HDZu).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 21 vel 2014, 14:16 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39466 Lokacija: Gl. grad regije
|
Rijetko čovjek može gadljiviju stvar pročitat u VL: Citat:
Bosansko-norveška nagrada Matvejeviću za građansku hrabrost
U srijedu navečer u kinu Grič hrvatskom je piscu i polemičaru Predragu Matvejeviću uručena nagrada Duško Kondor za građansku hrabrost, koju pod pokroviteljstvom norveške vlade dodjeljuje sarajevska nevladina udruga GARIWO.
Nagradu su mu uručili ambasador Kraljevine Norveške u RH Henrik Ofstad i bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, koji se Matvejeviću ispričao za sve nepravde koje mu je zbog njegova pisanja i zalaganja za prava svih građana nanio hrvatski narod. http://www.poslovni.hr/hrvatska/bosansk ... ost-264721Inače, taj GARIWO je Svetlana Broz.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 21 vel 2014, 14:20 |
|
|
Mesić jaše dalje, kakva četri jahača apokalipse, jedan vječni predsjednik riješi sve  .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 21 vel 2014, 21:43 |
|
|
Još jedan  ovaj put za Zokya, krepavao sam od smijeha veći dio intervjua, a najveći piš je bio na kraju pogled voditeljice nakon što je prekinula intervju 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 21 vel 2014, 22:15 |
|
|
|
HDZ ne smije u koaliciju sa Markickom i Glavasem.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Što se to događa u Hrvatskoj ?! Postano: 21 vel 2014, 22:24 |
|
|
|
Šteta te desnice. Osim HDSSB-a koji je kompromitiran i par budalaša moglo bi se tu nešto stvoriti.
Uvijek će biti glasova koje HDZ neće pokupiti, a bez jake desne stranke propadaju.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|