|
|
Stranica: 7/7.
|
[ 172 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Aztec
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 14 kol 2014, 19:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
BGabriel je napisao/la: Ooo koliko sarenila.  Epilepsija. Ja ih kacim na ofinger, nemam zivaca slagati. Operem, rastresem pa na strik i na ofinger. Nista pegla, nista slaganje...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 14 kol 2014, 20:49 |
|
|
Bravo, znala sam da ispravno radiš odnosno ekonomišeš. Jedino bih ti preporučila da ih nakon pranja odmah okačiš na ofinger i da se tako suše. Čim ih izvadiš iz mašine dobro ih protresi u svim smerovima, malo potapkaj oko savijenih delova i tek onda okači na ofinger. Obavezno zakopčaj makar prva tri dugmenceta. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 14 kol 2014, 20:54 |
|
|
o puno je to posla.  a baka i gace pegla. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 14 kol 2014, 20:59 |
|
|
|
Čini ti se, na to što radiš samo još par minuta a efekat je iznenađujuće dobar.
Znam jednu gospodičnu koja radi isto kao tvoja baka. Ja sam to odavno prestala raditi, peglam samo ono što se nosi i "traži" peglu bez obzira kako osušila i složila. A da mi vidiš ormare pomislio bi da radim kao tvoja baka. Ko još ima vremena za peglanje pa konačno i novca za struju. Ionako nakon jedne upotrebe ide na pranje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 14 kol 2014, 21:10 |
|
|
Ajd', poslusati cu te.  A sto se moraju prva tri dugmica moraju skopcati?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 19 kol 2014, 15:36 |
|
|
Hello, Aztec, spavaš li? Zašto tri dugmića, pa zato da se okovratnik ne bi obesio i iskrivio. Kopčanjem zapravo održavaš formu. :d Možeš zakopčati sve ali sam računala da bi te mrzelo pa sam smanjila na tri. lol
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 19 kol 2014, 15:43 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 19:27 Postovi: 17415 Lokacija: יום טוב
|
Aztec je napisao/la: o puno je to posla.  a baka i gace pegla.  pozdravi baku.  ja peglam i pamučne sokne. ove karirane košulje na hrpi super izgledaju. *kleinkariert*
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 19 kol 2014, 16:12 |
|
|
Gabi, ima li kod tebe progresa što se kućnih poslova tiče? Peglaš sokne? Nemoj mi samo reći da niko ne može bolje oprati veš ili posuđe kao što mogu ruke. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 19 kol 2014, 16:15 |
|
|
BGabriel je napisao/la: Gabi, ima li kod tebe progresa što se kućnih poslova tiče? Peglaš sokne? Nemoj mi samo reći da niko ne može bolje oprati veš ili posuđe kao što mogu ruke.  tako luda ipak nisam.  (osim par finijih komada za koje ipak smočim svoje nježne ručice  ) meni je peglanje ok. barem se vidi da sam nešto radila.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 19 kol 2014, 16:29 |
|
|
Hoćeš reći da se vidi kako su tvoje soknice ispeglane a moje ne? I zbog koga peglaš? Zašto Armani forsira lan, pa upravo zato da se ne pegla. Juče sam obukla predivnu haljinicu koju nisam ispeglala jer nisam videla potrebu. Čini mi se da bih je peglanjem samo upropastila. Na etiketi je sličica pegle precrtana, to sam na kraju videla. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 19 kol 2014, 16:34 |
|
|
sigurno se ne vidi, ali ja ih svejedno pređem peglom.  zimi skoro ništa ne peglam, jer nosim pet slojeva odjeće, pa ni nema svrhe. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 19 kol 2014, 16:40 |
|
|
Gabi, pišeš li pesme? lol Pardon, mislila sam da smo u kavanici. Što se eBay iskustva tiče, nemam ga ali mislim da je dobro za one koji imaju "nos".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 19 kol 2014, 16:45 |
|
|
ja sam dosta kupovala na ebayu prije par godina i zadovoljna sam. najdraže su mi birkenstock papuče koje i danas nosim (neuništive su), a platila sam ih 50 % od cijene u ZG. izgledaju skoro kao nove a nosila sam ih i po gradu. imam i dosta cipela i sandala, i sve su mi dobre. a cijena sitnica u usporedbi s ovdašnjim dućanima. najbolje su mi jedne s punom petom koje sam platila cca 60 kn. iste takve u Bati su tad koštale 600. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 19 kol 2014, 16:50 |
|
|
Super. Peglaš li birkenstock papuče, to su one krpene, zar ne? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 20 vel 2015, 17:58 |
|
|
|
Ima li netko iskustva da im je naručena preko interneta završila na špediciji? Dakle, naručio sam preko interneta deset Hollister majici u vrijednosti od 130 dolara, dakle podilazi naplati Pdv-a, no ne i carine. No, danas sam dobio poziv iz DB schenkera kako je paket u najavi i da će biti zadržan radi postupka carinjenja i da ih se u roku tri dana treba ovlastiti da rade postupak uvoza i da treba nabaviti EORI broj koji inače uglavnom koriste gospodarski subjekti i koji je zapravo HR+oib, no treba ga podići na carini. Uglavnom postupak kao da uvozim pet kontenjera tenisica iz Kine, a ne jedan paket simbolične cijene koji se ni ne carini, a i cijena je ista, 30 €, više nego Pdv per se. Može li se to njihovo zastupstvo pri carinjenju kako izbjeći? S Kinezima uvijek sve po špagi, uvijek ljudski, prvi put Ameri i odmah problemi.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 20 vel 2015, 19:36 |
|
|
Što je ovaj forum koristan van političkih tema 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 20 vel 2015, 19:41 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46306 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Malo ti ljudi ovdje naručuje, kod nas u BiH nema ti toga, tako da sumnjam da ti netko može konkretno pomoći, kod nas samo donesi račun i onda udare harač da ti se zamanta.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 20 vel 2015, 19:57 |
|
|
|
Neznam kakva je zakonska regulativa u Hrvatskoj, ali znam da ovdje u BiH sve što prelazi 50 KM na to ide i carina i PDV. Što se tiče špedicije znam da neke kurirske službe to srede umjesto naručioca tako da sam naručioc ne mora ići na carinu da bi podigao paket već sama kuriska služba ima i špediciju i tako sredi sve na kućnu adresu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 20 vel 2015, 20:15 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Neznam kakva je zakonska regulativa u Hrvatskoj, ali znam da ovdje u BiH sve što prelazi 50 KM na to ide i carina i PDV. Što se tiče špedicije znam da neke kurirske službe to srede umjesto naručioca tako da sam naručioc ne mora ići na carinu da bi podigao paket već sama kuriska služba ima i špediciju i tako sredi sve na kućnu adresu. Pa u tom i je problem jer to košta 30 eura. Da je išlo preko pošte toga ne bi bilo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 vel 2015, 10:47 |
|
|
volvoks je napisao/la: Ima li netko iskustva da im je naručena preko interneta završila na špediciji? Dakle, naručio sam preko interneta deset Hollister majici u vrijednosti od 130 dolara, dakle podilazi naplati Pdv-a, no ne i carine. No, danas sam dobio poziv iz DB schenkera kako je paket u najavi i da će biti zadržan radi postupka carinjenja i da ih se u roku tri dana treba ovlastiti da rade postupak uvoza i da treba nabaviti EORI broj koji inače uglavnom koriste gospodarski subjekti i koji je zapravo HR+oib, no treba ga podići na carini. Uglavnom postupak kao da uvozim pet kontenjera tenisica iz Kine, a ne jedan paket simbolične cijene koji se ni ne carini, a i cijena je ista, 30 €, više nego Pdv per se. Može li se to njihovo zastupstvo pri carinjenju kako izbjeći? S Kinezima uvijek sve po špagi, uvijek ljudski, prvi put Ameri i odmah problemi. Ameri nisu u EU, dakleM plaćaš i pdv i carinu, što ti je cca. dodatnih 40 % od ukupne cijene paketa (s poštarinom). jbg, kupuj domaće. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 24 vel 2015, 11:19 |
|
|
|
Uglavnom, kada naručujete izvan EU pazite da se dostavlja običnom poštom, tj. Preko njihovih partnera, a ne kurirskih službi. Tako ćete izbjeći špediterske troškove u iznosu od 150-250 kn, a i manja je vjerojatnost da će paket privući pozornost carine. Preko UPS-a, DHL-a i slično carinu i Pdv odmah uračunajte, do 150€ samo Pdv doduše.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: eBay - iskustva i misljenja Postano: 20 tra 2016, 11:24 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Više nikad neću naručivati iz Hong Kong i Kine. Dok paket dođe zaboraviš što si naručio. Ne isplati se zbog uštede od 2 € čekati preko mjesec dana. Naručiš u Europi i stigne za 3 dana. Jedino ako ta stvar ne postoji nigdje osim u Kini.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|