|
|
Stranica: 238/345.
|
[ 8622 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
boksnamnik
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 18:16 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2014, 10:58 Postovi: 2335 Lokacija: Република Српска/Republika Srpska
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Citat: (VIDEO) UŽIVO GORI KIJEV: Besni vojnici zapalili Ministarstvo odbrane i drže ga pod opsadom Bataljon Kijevska Rusija traži izvlačenje svojih boraca iz kotla u kom ih drže proruske snage, a plaćenici Ajdara ne daju da im rasformiraju jedinice KIJEV - Ispred Ministarstva odbrane u Kijevu počeo je protest ukrajinskih boraca, a demonstranti gađaju zgradu Molotovljevim koktelima. Prvo su se skupili borci 25. bataljona "Kijevska Rusija", koji zahtevaju od vlasti da nađe način da njihove pripadnike, zarobljene u "kotlu" kod Debaljceva, izbave kako znaju i umeju. Pridružili su im se pripadnici ukrajinskog privatnog plaćeničkog bataljona "Ajdar". Oni su pa nezadovoljni time što su neke njihove jedinice rasformirane. "Ajdar" je zloglasna brigada za koju je utvršeno da je počinila niz ratnih zločina. Demonstranti su postavili automobilske gume ispred zgrade, a neke su i zapalili. Takođe su blokirali ulicu koja prolazi pored zgrade ministarstva. Oni traže da im se obrati ili ministar odbrane Stepan Poltorak ili načelnik Generalštaba Viktor Muženko. U Ministarstvu odbrane kažu da je stvar u tome što oni neće nikoga da slušaju, već žele da protestuju. Protest možete uživo da pratite ovde, to je link uživo ukrajinske novinske agencije UNN. http://www.kurir.rs/planeta/18-video-uz ... ak-1672449Je li ovo potvrdjena informacija ???
_________________ Za dobar zivot nije rodjen svako
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 18:16 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 18:34 |
|
|
Glavu izgubi i gospodin Isa (Munaev), komandant čečenskog bataljona "Džohar Dudaev" koji se bori na strani hunte. Poginu u Debaljcevskom kotlu. Vijest o njegovoj pogibiji je objavio gospodin Semen (Semenčenko), komandant huntinog bataljona "Donbas". https://www.facebook.com/dostali.hvatit ... 3377281104gospodin Semen
|
|
Vrh |
|
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 18:36 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2014, 10:58 Postovi: 2335 Lokacija: Република Српска/Republika Srpska
|
Stvara se jos jedan kotao. Da li ste upoznati? Sjeveroistocno od pomenutog ...
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 18:39 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Glavu izgubi i gospodin Isa (Munaev), komandant čečenskog bataljona "Džohar Dudaev" koji se bori na strani hunte. Poginu u Debaljcevskom kotlu. Vijest o njegovoj pogibiji je objavio gospodin Semen (Semenčenko), komandant huntinog bataljona "Donbas". https://www.facebook.com/dostali.hvatit ... 3377281104gospodin Semen Ja sam negde pročitao da je i gospodin Semjon teško ranjen. Ili sam nešto pomešao?
|
|
Vrh |
|
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 18:46 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ne znam. Evo sad malo surfujem po Ukrajinskim i Poljskim medijima - tacno je da se nesto desava. Skoro prije godinu dana rekoh - DO POSLEDNJEG UKRAJINCA!!! Mislis li da zapad ili Ameri vole Ukrajince? ... Oni su samo sredstvo i nista vise
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 18:50 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ja sam negde pročitao da je i gospodin Semjon teško ranjen. Ili sam nešto pomešao? Ne znam koliko teško ali je ranjen. Ima snimak gdje leži u bolnici, mrsko mi ga tražiti. Inače, bio je ranjen i u vrijeme kotla u Ilovajsku (čini mi se), i to u guzicu.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 18:53 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ja sam negde pročitao da je i gospodin Semjon teško ranjen. Ili sam nešto pomešao? Ne znam koliko teško ali je ranjen. Ima snimak gdje leži u bolnici, mrsko mi ga tražiti. Inače, bio je ranjen i u vrijeme kotla u Ilovajsku (čini mi se), i to u guzicu. To neka priča kao sa gospodinom Dmitrom? Bio bi i on sad sa njima u okruženju, ali ranili ga jbg.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 18:55 |
|
|
Citat: Ukrajina na osam ulaza u Kijev postavlja i snajperiste Pripadnici ukrajinskog dobrovoljačkog bataljona „Ajdar“, u kojem većinu čine zapadnoukrajinski ekstremni nacionalisti i neonacisti koji su učestvovali u državnom prevratu u Kijevu, od jutros opseda zdanje Ministarstva odbrane u Kijevu. „Ajdar“ trenutno ima oko 500 ljudi pod oružjem, ali zasad bez sve protiče bez njegove upotrebe. Pale automobilske gume i pokušavaju da zapale ulaznu kapiju i da prodru na teritoriju ministarstva. Nekolicina je čak uspela da preskoči ogradu, ali ih je vojna policija zadržala i vratila nazad. Traže da im se obrati načelnik Generalštaba Viktor Muženko i ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov. Pošto im se niko nije obratio, zajedno sa majkama vojnika bataljona „Kijevska Rus“ – blokirali su Vazduhoflotski prospekt, koji je jedna o glavnih gradskih saobraćajnica. Sve je počelo u petak kada su „ajdarovci“ pokušali čak i svojevrsni juriš na ministarstvo. Zapretili su da će blokirati „i samog Porošenka, bude li potrebno“. „Ajdar“ se pobunio zbog glasina da će bataljon biti rasformiran. Vojni vrh Ukrajine se uplašio i sada tvrdi da će samo biti „prekomponovan“. Da li samo zbog ove pobune ili, što je verovatnije, i iz drugih razloga, visoki funkcioner ukrajinske policije – Aleksandar Terešćuk – saopštio je da će svi ulazi u Kijev dobiti utvrđene kontrolne punktove i da će po njima biti „raspoređeni i snajperisti“. Terešćuk je otkrio da će takvih punktova – za početak – biti osam i da će svi biti postavljeni u naredne dve nedelje. Izvor: http://www.pravda.rs/2015/02/02/ukrajina-na-osam-ulaza-u-kijev-postavlja-i-snajperiste/
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 18:58 |
|
|
[youtube]http://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1422579428&v=m_ur1MObuIc&x-yt-cl=85114404[/youtube]
Jedni kukaju da ih izvuku iz kotla, drugi sto su rasformirani...pocinje rasulo...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 18:58 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: To neka priča kao sa gospodinom Dmitrom? Bio bi i on sad sa njima u okruženju, ali ranili ga jbg. Vrlo je moguće da se i on samoranio ali zvanična verzija je da je sa bataljonom "Donbas" pokušao naći rupu u novoruskoj odbrani pa je uletio u zasjedu i tu bio ranjen.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 19:02 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nije im još došla ona gadna zima od -20, -30 C. Ovako mogu ugodno ratovati, oko 0 se vrti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 19:02 |
|
|
DzoniBG je napisao/la:
Jedni kukaju da ih izvukli iz kotla, drugi sto su rasformirani...pocinje rasulo...
Mislim da im uskoro dolazi Keri u posjetu a to znači još poneki kotao, ako ćemo povlačiti paralelu sa ranijim posjetama Amerikanaca.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 19:13 |
|
|
boksnamnik je napisao/la: Stvara se jos jedan kotao. Da li ste upoznati? Sjeveroistocno od pomenutog ... Pa napiši nešto detaljnije o tome za nas koji smo lenji da guglamo.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 19:15 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Mislim da im uskoro dolazi Keri u posjetu a to znači još poneki kotao, ako ćemo povlačiti paralelu sa ranijim posjetama Amerikanaca.
Ovaj analiticar iz Kijeva koga sam citirao kaze da ukrajinska vojska ima snage za samo 3-4 nedelje borbe, da su na izmaku snage i potencijala...kad se eliminise dzep kod Debaljceva(cvoriste pruge), kad se u potpunosti povezu Donjeck i Lugansk, oni su prakticno dotuceni... Izgubili su udarne jedinice, stotine tenkova, artiljeriju... mogu da popunjavaju rupe sa onim gusterima koji ne izbegnu mobilizaciju, a to vec nije nikakva armija... Moze ova krvopija Keri da obecava kule i gradove, izgubili su glavninu operativnih snaga, cak i da im daju najsavremenije oruzje...kasno je...
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 19:19 |
|
|
Koji danak neiskustvu. Ova lijepa djevojka je iz Luganska i navodila je huntinu artiljeriju po novoruskim položajima, slikajući te položaje. Ko zna koliko je civila pritom stradalo. To je ta gospođica. Dok je navodila oganj po Lugansku, tipkala je po ukrajinskim forumima i kačila selfie. Sudbina jarac.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 19:25 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Mislim da im uskoro dolazi Keri u posjetu a to znači još poneki kotao, ako ćemo povlačiti paralelu sa ranijim posjetama Amerikanaca.
Ovaj analiticar iz Kijeva koga sam citirao kaze da ukrajinska vojska ima snage za samo 3-4 nedelje borbe, da su na izmaku snage i potencijala...kad se eliminise dzep kod Debaljceva(cvoriste pruge), kad se u potpunosti povezu Donjeck i Lugansk, oni su prakticno dotuceni... Izgubili su udarne jedinice, stotine tenkova, artiljeriju... mogu da popunjavaju rupe sa onim gusterima koji ne izbegnu mobilizaciju, a to vec nije nikakva armija... Moze ova krvopija Keri da obecava kule i gradove, izgubili su glavninu operativnih snaga, cak i da im daju najsavremenije oruzje...kasno je... tako je i kod nas 90-ih bilo...polako kolega
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 19:26 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Mislim da im uskoro dolazi Keri u posjetu a to znači još poneki kotao, ako ćemo povlačiti paralelu sa ranijim posjetama Amerikanaca.
Ovaj analiticar iz Kijeva koga sam citirao kaze da ukrajinska vojska ima snage za samo 3-4 nedelje borbe, da su na izmaku snage i potencijala...kad se eliminise dzep kod Debaljceva(cvoriste pruge), kad se u potpunosti povezu Donjeck i Lugansk, oni su prakticno dotuceni... Izgubili su udarne jedinice, stotine tenkova, artiljeriju... mogu da popunjavaju rupe sa onim gusterima koji ne izbegnu mobilizaciju, a to vec nije nikakva armija... Moze ova krvopija Keri da obecava kule i gradove, izgubili su glavninu operativnih snaga, cak i da im daju najsavremenije oruzje...kasno je... Da citiram sam sebe od juče. Citat: Ako ATO nastavi sa ovakvim uspesima još jedno godinu dana, a izgleda da hoće, nije isključen ni novi Majdan u Kijevu.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 19:27 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nemoj to porediti sa ovim glupostima, ni vojno ni politički. HV i HVO nisu nikad pravili ofenzive u kojima su konstantno pušili.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 19:27 |
|
|
pagan je napisao/la: tako je i kod nas 90-ih bilo...polako kolega Sta je bilo 90-ih?
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 19:28 |
|
|
prespavao si ih,bolje za tebe
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 19:33 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Citat: Ako ATO nastavi sa ovakvim uspesima još jedno godinu dana, a izgleda da hoće, nije isključen ni novi Majdan u Kijevu. Ne bi iskljucio da se stvari maksimalno ubrzaju...mislim da cemo na prolece vec imati rasplet, ili zavrsetak prvog cina...
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 19:35 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Da citiram sam sebe od juče. Citat: Ako ATO nastavi sa ovakvim uspesima još jedno godinu dana, a izgleda da hoće, nije isključen ni novi Majdan u Kijevu. Lijepo im je gospodin Aleksandar (Zaharčenko, presjednik DNR) poručio nekidan iz Debaljcevskog kotla: "Momci, ratujete protiv pogrešnih, vaš neprijatelj je u Kijevu."
|
|
Vrh |
|
|
boksnamnik
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 19:35 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: boksnamnik je napisao/la: Stvara se jos jedan kotao. Da li ste upoznati? Sjeveroistocno od pomenutog ... Pa napiši nešto detaljnije o tome za nas koji smo lenji da guglamo. Nastaje i drugi prsten: prostor izmedju Novoluganska, Svetlodarska i Krasno-Pehara. Popasnaja je vec skoro pala, a govori se u medijima da su Zajcevo i Klinovo odavno prazni. Nepotvrdjeno!
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini Postano: 02 vel 2015, 19:40 |
|
|
boksnamnik je napisao/la: Nastaje i drugi prsten: prostor izmedju Novoluganska, Svetlodarska i Krasno-Pehara. Popasnaja je vec skoro pala, a govori se u medijima da su Zajcevo i Klinovo odavno prazni. Nepotvrdjeno!
Ako pogledamo ovu mapu od juče, vrlo moguće.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|