HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 sij 2025, 20:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 575 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: TROJSTVO .... objašnjenje
PostPostano: 23 kol 2015, 00:30 

krstjanin je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Korisnik je si ti završio neki katolički teološki fakultet pa da filozofiraš šta drugi vjeruju, ja ni većina kršćana ovdje ne želimo vrijeđati ničija vjerska osjećanja ali kad već tako povlačite za jezik mogli bi vrlo lako dobiti uzvratnu paljbu.

Temu je postavio neki vjerski frik a vi se zakačili samo tako.

Pa dobro uvjek je zanimljivo vidjeti kako muslimani ne kontaju Trojstvo čak ni u filozofskom smislu (ne kažem da i kršćani razumiju) ali oni posebno. Odmah se uhvate da su to tri boga ili ovako slicnih jos ti nekih zanimljivosti. Dakle ne mogu sebi filozofski dočarati da Bog nije trodimenzionalan i da je Bog puno više od onoga što mi možemo zamisliti.
Ali dobro ne treba ih kriviti. Oni uvjek polaze samo od Kurana i ne usuđuju se, a rekao bih i nesme razmisljati dalje od onoga šta im je napisano. A Kuran iako tvrdi da je Bog neobuhvatan ipak ga u svemu trpa na razinu čovjekove misli i na razinu vidljive dimenzije

Zanimljivo je recimo i to da se neki islamski "umovi" bave razbijanjem simbola kojim su teolozi neukima bar malo pokušali dočarati Trojstvo i neograničenog Boga tipa djeteline. Hahahah dok recimo ti isti "umovi" vjerovatno Tomu Akvinskog ništa nebi razumjeli hahahha da pođu čitati njegovu teologiju

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 00:35 

daramo je napisao/la:
Korisnik je si ti završio neki katolički teološki fakultet pa da filozofiraš šta drugi vjeruju, ja ni većina kršćana ovdje ne želimo vrijeđati ničija vjerska osjećanja ali kad već tako povlačite za jezik mogli bi vrlo lako dobiti uzvratnu paljbu.

Sumanjam da je završio teologiju iakakvu a pogotovo katoličku jer ovdje je pokazao nezavidnu razinu razmisljanja o višim silama :smijeh

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 00:36 

Ma ne ako ja počnem malo ne teoloških zapažanja američkih stručnih izvora ispast će islamofobija, normalno da im je tako ograničeno razmišljanje kad su još u srednjem vijeku.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 01:07 

daramo je napisao/la:
Ma ne ako ja počnem malo ne teoloških zapažanja američkih stručnih izvora ispast će islamofobija, normalno da im je tako ograničeno razmišljanje kad su još u srednjem vijeku.

Ma čak i netreba iznositi teološka zapažanja. Jer svaki musliman koji pođe kritički razmišljati o islamu i isto stako o kršćanstvu shvati da islam jednostavno ne štima. Čak su se i sva poznata preobraćenja dogodila upravo iz ovakvih stvari. Ja bih možda ovdje spomenuo jednno od jako moćnih svjedočanstava Josepha Fadella koje je fascinantno. tko nije pročitao njegovu knjigu nek to uradi u kratkom vremenu. Iako je nije pisao za obraćenje muslimana već suprotno za učvršćivanje kršćana u vjeri svakako je fascinantna. Knjiga se zove Cjena obraćenja, ovdje se može početak prelistati http://issuu.com/verbum.hr/docs/cijena_ ... 90/2727442

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 18:03 

daramo je napisao/la:

Now when tables are turned.
Eto kako izgleda kad neko pokušava da tuđu religiju filozofira, kad imamo imama, Fetvul- emina i rejsova na forumu od nemuslimana ja bih mogao podučavati Hrvate o kršćanstvu. Jer neki se provaljuju :;"Zašto je križ/ krst simbol kršćanstva; Isus nije nosio križ. Neću da imenujem tu osobu.
Čak sam i imao jedan san u vezi ovog, naime davno sam sanjao Mariju kip tj. i taj kip me je pokušao baciti na koljena ali sam nekoliko puta izgovorio Božije ime i shvatio kad sam se probudio da je šejtan htio da me skrene sa pravog puta, jer po Islamu džini vole uzimati oblike kipa ili slike.
A možda je taj san bio posljedica ovog foruma puno sam vremena provodio na njemu. Uglavnom nisam se osjećao dobro nekoliko minuta nakon buđenja, a i znam da je to bio pokušaj napada šejtana da se prebacim na kršćanstvo. Taj san je dokaz da svoj džihad ne trebam ostaviti.

Nego:" Da li je Otac Isusu biološki Otac Sinu?

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 18:07 

krstjanin je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Pa dobro uvjek je zanimljivo vidjeti kako muslimani ne kontaju Trojstvo čak ni u filozofskom smislu (ne kažem da i kršćani razumiju) ali oni posebno. Odmah se uhvate da su to tri boga ili ovako slicnih jos ti nekih zanimljivosti. Dakle ne mogu sebi filozofski dočarati da Bog nije trodimenzionalan i da je Bog puno više od onoga što mi možemo zamisliti.
Ali dobro ne treba ih kriviti. Oni uvjek polaze samo od Kurana i ne usuđuju se, a rekao bih i nesme razmisljati dalje od onoga šta im je napisano. A Kuran iako tvrdi da je Bog neobuhvatan ipak ga u svemu trpa na razinu čovjekove misli i na razinu vidljive dimenzije

Bog je vrijeme.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 18:40 

krstjanin je napisao/la:

Pa dobro uvjek je zanimljivo vidjeti kako muslimani ne kontaju Trojstvo čak ni u filozofskom smislu (ne kažem da i kršćani razumiju) ali oni posebno. Odmah se uhvate da su to tri boga ili ovako slicnih jos ti nekih zanimljivosti. Dakle ne mogu sebi filozofski dočarati da Bog nije trodimenzionalan

Evo pitanja od pokretača teme (nisam musliman) :

Reci mi da li Sin ima svoje prijjestolje kao i Otac ili Sin sjedi na Očevom prijestolju "zdesna" ? Gdje je Duh Sveti? Da li on ima svoje Prijestolje? Jesu li Otac i Sin na prijestolju vidljivi? Koja je svrha prijestolja?

Ovo je uvod sa prikrivenom svrhom za pitanja tebi o Trojstvu.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 18:58 

Kakvo prijestolje, Biblija je puna figurativnih priča i objašnjenja, prikaz Boga na prijestolju je razumljiv ljudima u tadašnjem društvenom uređenju.

korisnik puko si totalno, kladim se da si počeo ići na neka vehabi predavanja.
Nemaš ti pojma o kršćanstvu kao i o islamu, pozadina svega ti je šuplja kao i svim vjerskim fundamentalistima.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 19:05 

daramo je napisao/la:
Kakvo prijestolje, Biblija je puna figurativnih priča i objašnjenja, prikaz Boga na prijestolju je razumljiv ljudima u tadašnjem društvenom uređenju.

korisnik puko si totalno, kladim se da si počeo ići na neka vehabi predavanja.
Nemaš ti pojma o kršćanstvu kao i o islamu, pozadina svega ti je šuplja kao i svim vjerskim fundamentalistima.

Džaba se kladiš samo hudba Rijaseta IZBIH.
Problem je što se slabo konsultujem sa imamima o nekim pitanjima pa donosim kijas /svoja mišljenja.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 19:18 

Zar je u islamu dozvoljeno misliti svojom glavom, kladim se da bi u Siriji ili Iraku davno ostao bez nje.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 19:39 

daramo je napisao/la:
Zar je u islamu dozvoljeno misliti svojom glavom, kladim se da bi u Siriji ili Iraku davno ostao bez nje.

Trolaš pravo katolički.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 20:07 

Jedino to Trojstvo se može nekako objasniti kao portal.
Uđe na jedan portal kao sin na drugi iziđe kao otac a na treći iziđe kao duh sveti a taj portal je Bog.
slika
jedino tako nekako

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 20:24 

Zar ima više logike kad je Muki svojim sljedbenicima rekao da piju mokraću od kamile.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 21:10 

Isto tako moguće da je Muhamed kroz portal teleportiran u Jeruzalem pa u Džennet.

Je li Bog svemoguć i sveobuhvatan?
Ako je svemoguć onda se može predočavati u raznim pojavnostima u ljudima nevidljivom božanskom obliku Oca, u vidljivom i opipljivom kao bogočovjek i sveobuhvatnom kao Duh.

I sami Židovi Boga nazivaju u množini Elohim.
I u starom Zavjetu kao izvornom monoteizmu a ne pepsi prepakiranom islamskom monoteizmu Bog je množina.
u Starom zavjetu »Jahve« se razlikuje od »Gospodina«. »Jahve« ima »Sina« (Psalam 2,7. 12; Izreke 30,2-4). Duh se razlikuje od »Jahve« (Brojevi 27,18) i od »Boga« (Psalam 51,10-12). Bog Sin razlikuje se od Boga Oca (Psalam 45,6-7; Hebrejima 1,8-9).

Druga je stvar što nepismeni Muhamed to nije mogao shvatiti pa je to interpretirao na jednostavniji, zaostaliji način kako bi ga poganski zaostali Arapi mogli razumjeti.
Jednostavno je rekao jedini bog je moj Hubal kojega ćemo radi jedinstva među plemenima zvati zajedničkim imenom Alah (bog), svi ostali plemenski bogovi su zabranjeni i bit će uklonjeni.
Sasvim jednostavno za tadašnje Arape, tko se ne slaže s ovim ode glava.

Šta su tekučina, led i para?

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 21:17 

BBC je napisao/la:
Zar ima više logike kad je Muki svojim sljedbenicima rekao da piju mokraću od kamile.

Ako ga zoveš Muki a ne Muhamed a.s ti si proklet.
I Ka'b b. 'Udžre, r.a., prenosi: Resulullah, s.a.v.s., je rekao: "Primaknite se mimberu!",
i mi smo se primakli. Kada se popeo na prvu stepenicu mimbera rekao je: "Amin!" Kada se popeo na drugu stepenicu kazao je: "Amin!" I na trećoj stepenici je rekao: "Amin!" Kada je sišao sa mimbera rekli smo: "Allahov Poslaniče, danas smo od tebe čuli nešto što nikada prije nismo čuli!?" On je rekao: "Kada sam se popeo na prvu stepenicu mimbera Džibril, a.s., pojavio se preda mnom i rekao: “Proklet neka je onaj ko dočeka mjesec ramazan i dozvoli da mu on prođe, a da ne zaradi oprost!” Ja sam tada rekao: “Amin”! Kada sam se popeo na drugu stepenicu, rekao je: “Proklet neka je onaj pred kojim se spomene tvoje ime a on ne donese salavat na tebe”! Ja sam kazao: “Amin”! Kada sam se popeo na treću stepenicu, rekao je: “Proklet neka je onaj ko doživi da njegovi roditelji ili jedan od njih ostare, pa ga njegovo služenje i briga o njima ne uvede u Džennet.”! Ja sam rekao: “Amin!”! (Prenosi EI-Hakim, uz naznaku da je Ianac prenosilaca vjerodostojan. Hadis je, također, prenesen i u drugim hadiskim zbirkama).
I usput nisu bili sljedbenici nego neki bolesni ljudi koji su se kasnije izliječili, pa ubili pastira, poslije bili kažnjeni.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 21:19 

daramo je napisao/la:
Isto tako moguće da je Muhamed kroz portal teleportiran u Jeruzalem pa u Džennet.

Je li Bog svemoguć i sveobuhvatan?
Ako je svemoguć onda se može predočavati u raznim pojavnostima u ljudima nevidljivom božanskom obliku Oca, u vidljivom i opipljivom kao bogočovjek i sveobuhvatnom kao Duh.

I sami Židovi Boga nazivaju u množini Elohim.
I u starom Zavjetu kao izvornom monoteizmu a ne pepsi prepakiranom islamskom monoteizmu Bog je množina.
u Starom zavjetu »Jahve« se razlikuje od »Gospodina«. »Jahve« ima »Sina« (Psalam 2,7. 12; Izreke 30,2-4). Duh se razlikuje od »Jahve« (Brojevi 27,18) i od »Boga« (Psalam 51,10-12). Bog Sin razlikuje se od Boga Oca (Psalam 45,6-7; Hebrejima 1,8-9).

Druga je stvar što nepismeni Muhamed to nije mogao shvatiti pa je to interpretirao na jednostavniji, zaostaliji način kako bi ga poganski zaostali Arapi mogli razumjeti.
Jednostavno je rekao jedini bog je moj Hubal kojega ćemo radi jedinstva među plemenima zvati zajedničkim imenom Alah (bog), svi ostali plemenski bogovi su zabranjeni i bit će uklonjeni.

Sasvim jednostavno za tadašnje Arape, tko se ne slaže s ovim ode glava.

Šta su tekučina, led i para?

Bog je svemoguć ali nije lažov.
Pa i u Kur'anu piše Mi smo, u množini na više mijesta to Bog sebe persira i uzdiže"Allaha hvali sve što je na nebesima i na zemlji.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 21:23 

Čuj "proklet". Jesam li i za rezanje glave ? Reci, ne srami se.
Izbjegao si komentirati kako su pili mokraću od kamile.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 21:37 

Dobro si priznao da i u kuranu piše u množini to znači da Muhamed nije mogao sve prepraviti na brzaka, nešto izmaklo.
Zašto bi Bog same sabe uzdizao i sebe nazivao MI smo, ako Bog kaže da je Mi jedini lažovi ste vi.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 21:39 

BBC je napisao/la:
Čuj "proklet". Jesam li i za rezanje glave ? Reci, ne srami se.
Izbjegao si komentirati kako su pili mokraću od kamile.

Nisi, ali si kafir, nisi što si kršćanin kafir, nego što mrziš muslimane. Kafir je onaj koji prekriva istinu i otvoreni nepriatelj je.
Sad ima slučaja kad se kafirima opraštalo npr. bitke na Bedru kad su jevreji i mnogobožci podučavali muslimne pismenošću za nekoliko muslimana koliko bi naučili prestali bi biti ratni zarobljenici.
Dalje ima slučaj sa Jevrejkinjom koja je pokušala otrvoati Muhamed a.s pa joj je oprostio.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 21:40 

Vama su i shia kafiri. Ne zanimaju me tvoje nebuloze, zadrži ih za svoj ludi dom.

To gore nema veze sa pijenjem mokraće od kamile. Zanima me tvoje znanstveno objašnjenje tog fenomena.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 21:41 

daramo je napisao/la:
Dobro si priznao da i u kuranu piše u množini to znači da Muhamed nije mogao sve prepraviti na brzaka, nešto izmaklo.
Zašto bi Bog same sabe uzdizao i sebe nazivao MI smo, ako Bog kaže da je Mi jedini lažovi ste vi.

“Njega slave sedmera nebesa, i Zemlja, i oni na njima; i ne postoji ništa što Ga ne velica, hvaleci Ga; ali vi ne razumijete velicanje njihovo.- On je doista blag i mnogo prašta.”
A Uzvišeni kaže: ”Zar ne znaš da Allaha hvale svi koji su na nebesima i Zemlji, a i ptice širenjem krila svojih…” 18

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 21:42 

BBC je napisao/la:
Vama su i shia kafiri. Ne zanimaju me tvoje nebuloze, zadrži ih za svoj ludi dom.

Šiti nisu kafiri jer gledano na Bošnjake dobre imamo odnose sa Iranom, dok gledano globalno dozvoljen im je čak i hadždž od strane vlade Saudijske Arabije kojom vlada selef.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 21:44 

Kakve dobre odnose imate kad ste im diplomate protjerali iz Bosne. Ako ti to ne pratiš ima tko prati.

Da potvrdimo. Jesu li shia istinski i ispravni muslimani ?

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 21:45 

A naroda ratni neprijatelj ih morao podučavati pod prijetnjom jatagana učiti čitati i pisati.

Prva objava Boga je:
U početku Bog (Elohim množina) stvori (glagol jednina) u svetom hebrejskom jeziku.

U prvoj knjizi Biblije čitamo sljedeći tekst: ''I reče Bog: Načinimo (množina) čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci – svoj zemlji – i svim gmizavcima što puze po zemlji.'' (Post 1:26.) Ne samo da je imenica Elohim u množini, nego Bog govori o sebi u množini.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2015, 21:58 

i_jopet je napisao/la:
Biblija je sveto pismo i za kršćane i muslimane

@Korrisnik, sta ti kazes na ovo?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 575 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: