HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 sij 2025, 19:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 198 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ćiro nazionale
PostPostano: 25 svi 2009, 20:32 

Irma je napisao/la:
A koje to granice Hrvatska ima ako ne avnojske?

Kakve to ima veze sa onim što sam napisao? Ti si napisala da se odričemo Bosne u svakom smislu, a ja sam ti ukazao na činjenicu da avnojska BIH nema kontinuitet sa srednjovjekovnom Bosnom i da kritika njezina ustrojstva ne znači odricanje od Bosne. Ti pitaš nešto za granice, kakve crne granice, tko ih je uopće spomenuo? :-neznam

Vrh

PostPostano: 25 svi 2009, 20:37 

Inkvizitor je napisao/la:
Irma je napisao/la:
Bosnjani jesu nasi predci, svidjalo se to nekima ili ne. Te vase teorije, nisu nista drugo nego omalozavanje i mrznja koju ovde ispoljavate. Citam ovaj forum vam se zaniva na omalozavanju Bosnjaka. I ko kaze da ne mozes biti potomak Bosnjana i danasnji musliman? To je isto kao kad bi neko reko Italijanima, da oni nikada nisu potomci Rimljana, jer Rimljani nisu bili katolici. Usput vi katolici ste najveci fanatici, srednji vijek je davno prosao, i nemojte sebi umisljat da je Evropa krscanska samo zato sto se krscanstvio nametnulo i to nasilno. Vjera ne definira nas, nego upravo vas, mi imamo bogatu i raznoliku kulturu, kome se ne svidja njegova stvar.
Bosnjaci su primili Islam nekoliko stotina godina poslije nego sto ste vi i ostala plemena primili krscanstvo. Po cemu ste vi sada vazniji od drugih ako su vasi pretci primili krscanstvo ranije, i to na koji nacin?! I da tada su harala mnogo gore osvajacke imperije od Turaka...

Pa ti si totalna neznalica i lupaš nebuloze. Kršćanstvo je bila rimska vjera, car Konstantin ju je uveo kao službenu vjeru. A i današnji Talijani imaju veze sa starim Rimljanima kao i vi sa starim Bošnjanima. Dakle, malo il nimalo.

Kršćanstvo se širilo nasilno. A islam se širio blagim lahorom. Koji je je fijukao oko sablje brkatog Anadolca.

Koju vi to raznoliku i bogatu kulturu imate. Koju. Nema ništa osim onoga što su vam Turci u amanet ostavili a vi to još malo iskrivili. Koju vi to raznoliku kulturu imate. islam vam je početak i kraj i turkonostalgija. Bez toga ste ništa.

I da, ne zanosi se, Europa je kršćanska. Možda Europljani nisu dovoljno kršćani ali su temelji Europe, kršćanski civilizacijski krug. A za to ti je najbolja potvrda kako ste tretirano od te iste Europe.

Ja govorim o antickom Rimu, a ne rimskom carstvu pred njegov pad kad je podjeljeno na istocno i zapadno carstvo. A vi kao vasu kulturu niste naslijedili od "ovih" ili "onih", i opet imate siromasnu kulturu za razliku od nas. Krscanstvo nije temelj Evrope, sta je sa antickom Grckom, a da ne govorim samo Rimsko carstvo, i u koje bogove se tad vjerovalo. Civilizacija je postojala i prije krscanstva i to kakva, evo sad ce mo i mi iskpat piramidu pa crknite :-zubati

Vrh

PostPostano: 25 svi 2009, 20:48 

Samo jos da dodam da ja nisam sljedbenica djela Alije Izetbegovica.....I ode se sad farbat..do tipkanja...

Vrh

PostPostano: 25 svi 2009, 20:48 

Irma je napisao/la:
imate siromasnu kulturu za razliku od nas

ma kakvu vi imate kulturu? vama je i toaletni papir nepoznanica :lol:

evo ti pa se obriši:

slika

Vrh

PostPostano: 25 svi 2009, 21:31 

Koji ste vi .....
Vas jedna ženska navuće na "polemiku".

Nije ni čudo da ne uspijevamo u tom protektoratu
nešto izboriti kad tratimo vrijeme na njeke groteskne nebuloze.
Još vam samo treba onaj veleum Dragan.

Vrh

PostPostano: 27 svi 2009, 07:26 

Vidim u Bosnjackom dijelu drage "I nikad prezaljene" nam federacije cvate tradicija davanja djeci starih Bosanskih imena Tvrtko, Jelena, Hrvoje, Hrvatin, Stjepan i sl... pa u Srajevu i Zenici, Tuzli a da ne govorim o manjim mjestima, sve vrvi od tradicije. Vi se vatate za tu tradiciju Bosne kad vam odgovara, ajte malo na djela! Irma oce se tvoje dijete zvati Hrvoje? Ili mozda Stjepan? Cisto sumnjam, prije ce biti neko vezano za tradiciju turske okupacije "mile nam i jedine" federalne jedinice!( Sulejman mozda :-zubati )

Vrh

PostPostano: 27 svi 2009, 08:46 

Kakve veze ima Ćiro i pranje guzice , antička GRčka i dobri Bošnjani !?

Vrh

PostPostano: 27 svi 2009, 11:53 

Evo da se malo i ja umiješam u ovu debatu.
Na početku veliki pozzzz za Irmu.
I samo ću se nadovezati na komentar ovoga praljka sa foruma i njegovu izjavu da je bosna u hrvatskoj.,Mislim smiješno.
To vam je isto kao kad čujete radikale iz Srbije kako maštaju o granicama velike srbije Karlovac-Karlobag-Virovitica.Smiješno.
Isto tako su smiješni i ovi komentari o Bosni kao sastavnom dijelu Hrvatske.
Mislim, nije zabranjeno maštati, ali nije preporučljivo ni previše odstupati od realnosti.

Moderator: Pročitaj pravila prije nego što koristiš bošnjačku poštapalicu "hrvata sve manje i manje": viewtopic.php?f=4&t=271
Umjesto mantranja te rečenice bolje ti je da pogledaš podatke, pa da vidiš koga je zaista "sve manje i manje": viewtopic.php?f=4&t=252

Ta priča o Hrvatskoj Bosni je završena 94. godine kada je Tuđman potpisao propast hz-hb i primirje sa bošnjacima.Vjerojatno ni njemu nije bilo jasno zbog čega je ratovao sa muslimanima i zbog čega potpisuje federaciju.

Dodatak od drugog moderatora: Potpisano je stvaranje Federacije BiH sa ogromnim ovlastima za kantone i paritetu u vlasti uz naravno najveći "joker" koji je bio Konfederacija sa RH. Dakle, bilo je predviđeno da Hrvatska manje-više uspostavi vlast nad cijelom Federacijom. Tek kasnijim političkim manevrima međunarodne zajednice, ono što je potpisano se gubi i stvara se ovaj škart, opravdano nazvan FESeracija iliti ********. Smatraj ovo kao opomenu pred ban. Pročitaj još jednom pravila foruma i poruku bošnjačkim forumašima. I ugledaj se na Irmu za primjer kako braniti svoju stranu i stav na kulturan način.

Vrh

PostPostano: 27 svi 2009, 12:54 

Sultan je napisao/la:
Evo da se malo i ja umiješam u ovu debatu.
Na početku veliki pozzzz za Irmu.
I samo ću se nadovezati na komentar ovoga praljka sa foruma i njegovu izjavu da je bosna u hrvatskoj.,Mislim smiješno.
To vam je isto kao kad čujete radikale iz Srbije kako maštaju o granicama velike srbije Karlovac-Karlobag-Virovitica.Smiješno.
Isto tako su smiješni i ovi komentari o Bosni kao sastavnom dijelu Hrvatske.
Mislim, nije zabranjeno maštati, ali nije preporučljivo ni previše odstupati od realnosti.

Moderator: Pročitaj pravila prije nego što koristiš bošnjačku poštapalicu "hrvata sve manje i manje": viewtopic.php?f=4&t=271
Umjesto mantranja te rečenice bolje ti je da pogledaš podatke, pa da vidiš ko je najviše demografski najebo i koga je zaista "sve manje i manje": viewtopic.php?f=4&t=252

Ta priča o Hrvatskoj Bosni je završena 94. godine kada je Tuđman potpisao propast hz-hb i primirje sa bošnjacima.Vjerojatno ni njemu nije bilo jasno zbog čega je ratovao sa muslimanima i zbog čega potpisuje federaciju.

Dobri bošnjane, ajde ti klanjaj tamo na svoje p'ramide.

Vrh

PostPostano: 28 svi 2009, 16:02 

Irma je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:

Znao sam da ćeš potegnuti ovo (nije ti loš obrambeni potez). Vjerojatno ciljaš na slike Vuka Karadžića i još nekih pisaca sa fesom. Vjerojatno da ima još primjera. No, što se tiče 90% "kršćanske raje", regionalne bosanske i hercegovačke narodne nošnje imaju kontinuitet bar 200-300 godina.

U mog babe selo (odakle je šljego u Sarajevo) ima muzej sa mnogo zanimljivih stvari, jedna od tih je narodna nošnja od 18 stoljeća pa nadalje...sve je to autentično za te krajeve, i nema tu ni "t" od turskog. Nema tu nikakvih fesova i dimija, i sličnih orijentalnih izuma koje ste vi prihvatili. :-hrvatinic

Pa postavi slike tih nosnji, bilo bi interesantno vidit. Vjerovatno je ta nosnja bila one cupave kape od ovcije vune, i vestovi takodje od vune, par gaca i opanci, a zene u nekakvim lanenim vrecama sto podsjeca na haljine. Nije tesko zakljucit zasto su svi voljeli nositi ljepsu nosnju koju su turco donjeli na ove prostore, uostalom oni su imali sarvale, a ne dimije ....

Ja ne mogu skontati je li ti mene zajebavaš ili si izuzetno plitka "modna mačka"? Dakle, "dobri Bošnjani" su imali izbor prihvatiti turske ili zadržati izvorne bosanske i hercegovačke nošnje a kriterij im je bio modno estetski? :-zubati Funny girl! Inače, evo nošnje o kojoj sam govorio (privitak).

Privitak/ci:
nosnje.jpg
nosnje.jpg [ 37.72 KiB | Pogledano 3877 put/a. ]

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
Vrh

PostPostano: 04 lip 2009, 22:51 

Evo nađoh nešto sasvim slučajno i sjetih se da ste u ovoj temi pisali o tome, pa evo da postavim: "Od svih drzava bivse jugoslavije Bosna vjerovatno ima najljepse motive na starim razglednicama.
Velik dio bosanskih razglednica je stampan u Austriji a Bosna je i bila dio Austro- Ugarske monarhije pa je tekst na razglednicama uglavnom na njemackom ili dvojezican.
Posto se na ovim razglednicam cesto spominje rijec Türke i Turcin bitno je napomenuti da se taj izraz za vrijeme AU monarhije koristio za stanovnike Bosne muslimanske vjere a ne na Turke kao sto neki ljudi misle.
Vecina ovih razglednica je putovala u periodu od 1898 do 1918 godine."

Što o ovome reći? Ne znam :-neznam , sve već samo govori.

Vrh

PostPostano: 04 lip 2009, 23:42 

evo domaćih Turaka:

slika

Vrh

PostPostano: 04 lip 2009, 23:47 

Starfucker226 je napisao/la:
evo domaćih Turaka:

slika

E ovaj što stoji sa fesom na glavi na slici desno.To mi je pra-pra-pra dedo :-klanjam2

Vrh

PostPostano: 04 lip 2009, 23:58 

Sultan je napisao/la:
E ovaj što stoji sa fesom na glavi na slici desno.To mi je pra-pra-pra dedo :-klanjam2

baš je fotogeničan :lol:

Vrh

PostPostano: 05 lip 2009, 00:18 

Starfucker226 je napisao/la:
Sultan je napisao/la:

baš je fotogeničan :lol:

Pljunuti ja :D

Vrh

PostPostano: 05 lip 2009, 05:27 

A sto su se ova trojica pozicionirali drito iza ovih sto klanjaju? :-zubati

Vrh

PostPostano: 05 lip 2009, 12:03 

vanjushka je napisao/la:

Vrebaju priliku. :-umirem

Vrh

PostPostano: 05 lip 2009, 12:04 

hercegovac1981 je napisao/la:
vanjushka je napisao/la:

:-umirem :-umirem

Da sad ne bi netko rekao da si diskriminantan, ja te pitam kakvu priliku?! :-zubati

U mojoj me sahranite zemlji

Samo u njoj počivat ću u miru.
Samo u njoj počivat ću mirno...

Isus će mi postelju prostrijeti
Isus će mi prostrijet odar smrti.

U susret mi Spasitelju dođi
Dođe mi u susret na pol puta
Ogrne me brižno svojim plaštom

Želim Bože da u času smrti
Ni jedno oko ne zasuzi za mnom
A jedino što ja tebe molim
Kada umrem da mi dadeš kutak... neba

Vrh

PostPostano: 05 lip 2009, 12:12 

mara99 je napisao/la:

Da sad ne bi netko rekao da si diskriminantan, ja te pitam kakvu priliku?! :-zubati

Znaš onaj vic kad ******** uđe u džamiju šta uzvikne? :-zubati

Vrh

PostPostano: 05 lip 2009, 12:38 

mara99 je napisao/la:

Da cujem! :-zubati

Vrh

PostPostano: 05 lip 2009, 12:47 

mara99 je napisao/la:

Švedski stol!

Vrh

PostPostano: 05 lip 2009, 13:07 

mara99 je napisao/la:

Švedski stol!

:-umirem :-zubati

=))

Vrh

PostPostano: 08 lip 2009, 00:02 

Ćirin je moto "Samo budale ginu za ideale", jer on gine za vlastite interese.Zato ga ljudi poput nas ne mogu razumjeti.Neki ga pljuju,neki ga ljube,ali kako god okrenete - digne Balkan na noge uvijek nekim skandalima.U svakom slučaju sretno mu s BiH. :-oleole

Vrh

Naslov: ciro majstore ciro ********
PostPostano: 20 lip 2009, 11:23 

kada danas slusam ciru kako prica o "svojoj " lijepoj i ponosnoj bosni povraca mi se
Ciro je za mene uvjek bio majstor i njegovo otverono misljenje o hrvatskoj i tudjmanu sve to pase ali danas prica kako su bosanci najbolji narod i bla bla bla bla bla samo da se ulize njima u guzicu i interesira me ako bog da da hrvatska igra protiv bosne kako ce nas ciro da navija.(Srcem ili guzicom) Sta vi mislite o tome

Vrh

Naslov: Re: ciro majstore ciro ********
PostPostano: 20 lip 2009, 11:27 

hib je napisao/la:
kada danas slusam ciru kako prica o "svojoj " lijepoj i ponosnoj bosni povraca mi se
Ciro je za mene uvjek bio majstor i njegovo otverono misljenje o hrvatskoj i tudjmanu sve to pase ali danas prica kako su bosanci najbolji narod i bla bla bla bla bla samo da se ulize njima u guzicu i interesira me ako bog da da hrvatska igra protiv bosne kako ce nas ciro da navija.(Srcem ili guzicom) Sta vi mislite o tome

Pa svako ima pravo da promeni mišljenje. Meske je od nacionaliste postao liberal, i postao predsednik. Promena političkog stava nije sramota. :-neznam

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 198 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Bošnjak...007, Diablo, Naša Kvačica, Patriota, Perun_Velež, Robbie MO, Usora 95 i 63 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: