HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 vel 2025, 19:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 185 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: akcija Svjetlost
PostPostano: 06 vel 2010, 10:32 

Ne verujem u ovaj i slične igrokaze dok se ne dira u centar vehabizma za ovaj deo Evrope (naročito za BiH, Sandžak i KiM), a on se nalazi u Beču.

Evo u ovom citatu se pominje gde je problem, pored toga što je činjenično u At. centar radikalnog Islama (ima ih oko 60.000 koji su zvanično članovi radikalnih organizacija), to se ignoriše od strane novinara i većine evropskih političara.

Citat:
Zentrum der Wahabiten und radikalen Muslime in Europa ist Wien. Immer mehr wahabitisch finanzierte Moscheen sind in den letzten Jahren in Europa entstanden. Dieses Problem wird von den Politikern, der EU und auch von Journalisten unterschätzt und ignoriert, obwohl diese Entwicklung auch radikale Potentiale und terroristische Zentren fördert, die sich gegen das Europäische Gesellschaftssystem richten.

http://www.iidz.at/kummer.html

slika

Vrh

PostPostano: 06 vel 2010, 10:38 

Real gone je napisao/la:
Ne verujem u ovaj i slične igrokaze dok se ne dira u centar vehabizma za ovaj deo Evrope (naročito za BiH, Sandžak i KiM), a on se nalazi u Beču.

Evo u ovom citatu se pominje gde je problem, pored toga što je činjenično u At. centar radikalnog Islama (ima ih oko 60.000 koji su zvanično članovi radikalnih organizacija), to se ignoriše od strane novinara i većine evropskih političara.

Citat:
Zentrum der Wahabiten und radikalen Muslime in Europa ist Wien. Immer mehr wahabitisch finanzierte Moscheen sind in den letzten Jahren in Europa entstanden. Dieses Problem wird von den Politikern, der EU und auch von Journalisten unterschätzt und ignoriert, obwohl diese Entwicklung auch radikale Potentiale und terroristische Zentren fördert, die sich gegen das Europäische Gesellschaftssystem richten.

http://www.iidz.at/kummer.html

U ovom clanku ima dosta istine. Dal je Bec bas centar vahabizma, neznam, sumjam da mi to mozemo tako lako procjeniti, jer su im strukture zatvorene. U zapadnoj Europi imaju jake financijere, sto iz svojih krugova, sto iz izvora sa strane.
Neki dan su u Njemackoj izrecene presude sa prilicno visokim kaznama za takozvanu Sauerlandgrupu, koja je pokusala izvesti napad sa ciljem masovnog ubojstva u Njemackoj! To je dobar znak da se problem shvaca ozbiljno, al je tek mali korak za suzbijanje terorizma i masovnog sirenja radikalnog islamizma!

U mojoj me sahranite zemlji

Samo u njoj počivat ću u miru.
Samo u njoj počivat ću mirno...

Isus će mi postelju prostrijeti
Isus će mi prostrijet odar smrti.

U susret mi Spasitelju dođi
Dođe mi u susret na pol puta
Ogrne me brižno svojim plaštom

Želim Bože da u času smrti
Ni jedno oko ne zasuzi za mnom
A jedino što ja tebe molim
Kada umrem da mi dadeš kutak... neba

Vrh

PostPostano: 06 vel 2010, 10:50 

mara je napisao/la:
U ovom clanku ima dosta istine. Dal je Bec bas centar vahabizma, neznam, sumjam da mi to mozemo tako lako procjeniti, jer su im strukture zatvorene.

Nažalost jeste za Balkan (zato sam i napisala prethodno - za ovaj deo Evrope).

Mene upravo to i zanima..zašto su im strukture zatvorene, ondosno ko dozvoljava da one to budu (u svetlu dešavanja zadnjih par godina i američke "borbe" protiv terorizma)??
Zašto u navedenom tekstu pominju kako je jedini novinski članak o vehabijama u Austriji objavljen samo jednom u (levom) dnevnom listu Standard i zašto se u javnosti i među desnim partijama forsira isključivo priča o azilantima (mahom iz trećih zemalja), a nikada o radikalnim islamistima?

slika

Vrh

PostPostano: 06 vel 2010, 15:55 

Smatrao sam da je ova terminologija koja se koristi kao povod za raciju na selo prilično čudna, pogotovo fokus na "ustavni poredak" i "otcjepljenje". Dakle uvod u nešto drugo, puno veće, demonstracija sile.

I danas kao naručen, pamfletić u BH Danima koji vrišti protiv Dodika, s naslovom "A, on"?

slika

Vrh

PostPostano: 06 vel 2010, 17:05 

Reko sam ja odmah da su Vehabice sitan ulov,a da će neki Srbin ili Hrvat biti kapitalac,mada nije bilo teško pretpostaviti i tko. :kava

Vrh

PostPostano: 06 vel 2010, 19:34 

Novi film redateljice Jasmile Zbanic, "Na Putu", kroz ljubavnu priču govori o pitanju vehabija.
Jasmila je prva koja se libila obradit ovu kontroverznu i tabu temu, nakon godina njenog guranja pod tepih.

Još film nije ni pušten a već izaziva velike kontroverze.
Citat sa indexa:
Citat:
Vehabije su čak na samom početku snimanja njezina najnovijeg filma preko raznih foruma prijetili smrću, dok im je ona poručila da nastoji ne osjetiti strah i ne prenositi ga na druge te da je svjesna toga gdje i s kim živi, ali se ipak ne boji.

Trailer!

Čini se zanimljivo!
Premijera ovaj mjesec.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 06 vel 2010, 19:43 

Dobra je Zrinka, šteta što ode za strenđera

Vrh

PostPostano: 06 vel 2010, 19:49 

Ministry of Sound je napisao/la:
Smatrao sam da je ova terminologija koja se koristi kao povod za raciju na selo prilično čudna, pogotovo fokus na "ustavni poredak" i "otcjepljenje". Dakle uvod u nešto drugo, puno veće, demonstracija sile.

I danas kao naručen, pamfletić u BH Danima koji vrišti protiv Dodika, s naslovom "A, on"?

slika

Neverovatno. :D
Kakav je zakon o informisanju u BiH? U Srbiji bi se Dani verovatno zatvorili jer po novom zakonu su kazne za govor mržnje i klevetanje astronomske.

1. Ugrožavanje teritorijalne celine BiH
2. Napad na ustavni poredak BiH
3. Izazivanje narodnosne, rasne (!!!) ili vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti

I još njegova "drogirana" slika uz fotomontažu..

Svaka čast svima vama koji živite u BiH.. :sad

slika

Vrh

PostPostano: 06 vel 2010, 19:52 

Na ovoj slici je Dodik dobro ispao, gori je bez montaže.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2010, 19:58 

Juda Iškariot je napisao/la:
Na ovoj slici je Dodik dobro ispao, gori je bez montaže.

Ma zlo je on..
Da je vama jednog.. :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 07 vel 2010, 03:46 

Bosnjo24 je napisao/la:

Vidim da ti ironija neide bas lose ali eto da ti ipak odgovorim
kao sto sam vec napisao najvece Zlo koje se moglo dogoditi Bosnjackom narodu
i treba ce stvarno odlucnost u vrhu Islamske zajednice a pogotovo ef SERICA da kaze ne jer picka do sada nikad nista nije kontra njih izjavio jer uzima milione a i sam vidi kakva su desavanja u narodu i problemi sa njima :smajl025 :tank

I vi bi ste sad sve te milijune odbacili,tek tako ? :neznam
Privreda je nikakva i svaki dinar dobro dođe,a ti milijuni ipak ostaju bošnjačkom narodu,ulaže se u neke projekte od vitalnog nacionalnog interesa,npr.sve one prelijepe džamije,itd..
Pustimo se sad problema koje možebitno imaju kršćani sa Vehabijama,ali koji bi bio razlog da muslimani imaju probleme sa Vehabijama,osim ako ne žele vratiti se tradicionalnom i ispravnom učenju islama ?

Komunizan jest loše utjecao na sve naše narode i narodnostim,ali ponajviše na muslimane,jer se većina njih više deklarativno i principjelno izjašnajva muslimanima,dok u suštini ne pridržaju se svojih vjerskih propisa.
Sgurno ti je poznat citat,,Biti će oni koji će nositi muslimanska imena,ali neće biti muslimani'' a šta to znači osim da vas treba vratiti na pravi Alahov put.
Znam da to nije naša stvar,ali obračun između ateističkih i radikalnih muslimana ne donosi nikakve promjene u pogledu politike prema Srbima i Hrvatima,a te vaše razmirice su vaša interna stvar i to ni na koji način ne može utjecati na poboljšanje položaja Hrvata u Federaciji.

Taj vaš sukob je nešto poput sukoba između naša dva HDZ-a.

Vrh

PostPostano: 07 vel 2010, 21:09 

Real gone je napisao/la:
mara je napisao/la:
U ovom clanku ima dosta istine. Dal je Bec bas centar vahabizma, neznam, sumjam da mi to mozemo tako lako procjeniti, jer su im strukture zatvorene.

Nažalost jeste za Balkan (zato sam i napisala prethodno - za ovaj deo Evrope).

Mene upravo to i zanima..zašto su im strukture zatvorene, ondosno ko dozvoljava da one to budu (u svetlu dešavanja zadnjih par godina i američke "borbe" protiv terorizma)??
Zašto u navedenom tekstu pominju kako je jedini novinski članak o vehabijama u Austriji objavljen samo jednom u (levom) dnevnom listu Standard i zašto se u javnosti i među desnim partijama forsira isključivo priča o azilantima (mahom iz trećih zemalja), a nikada o radikalnim islamistima?

Zato sto jednim dijelom sami nisu svjesni kolika je opasnost zapravo, to je posljedica strasno zatvorenih struktura. S druge strane ne zele siritite takve vijesti, jer stvaraju s jedne strane paniku a s druge mrznju prema muslimanima, a time bi otezavali vec nategnut suzivot!

Vrh

PostPostano: 07 vel 2010, 22:24 

DarthCroat je napisao/la:
Pa kad nemate dovoljno domaćih ljudi koji su sposobni da vas vrate na pravi put.
Prvo je Pavelićeva a potom Titova politika loše utjecala na vas kao narod,pa je logično da ste dezorijentirani

Kad se ovako pogleda, imamo dosta toga zajedničkog... :zubati

Vrh

PostPostano: 07 vel 2010, 22:45 

Junuz Djipalo je napisao/la:
DarthCroat je napisao/la:
Pa kad nemate dovoljno domaćih ljudi koji su sposobni da vas vrate na pravi put.
Prvo je Pavelićeva a potom Titova politika loše utjecala na vas kao narod,pa je logično da ste dezorijentirani

Kad se ovako pogleda, imamo dosta toga zajedničkog... :zubati

Istina,ali ipak mislim da nismo nikada imali krizu identiteta kao što su je imali oni i to već nekoliko puta. :zubati

Vrh

PostPostano: 07 vel 2010, 22:49 

I kriza identiteta nam je zajednička, da je nemamo ne bi mi uvijek bili najveći Hrvati...

Nije nam zajedničko samo to presvlačenje uniformi, stalno...

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 14:50 

Kako to obično biva, stvar počinje sama da se raspetljava...

http://www.svevijesti.ba/content/view/55028/256/

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 14:53 
trebalo bi se nekako infiltrirati među te vehabije pa ih uvjeravati da se samoubilački napadi prvo moraju trenirati u tajnosti, negdje na otvorenom, daleko od očiju javnosti, a onda ide generalna proba pred rajom u štabu...

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 14:59 

To su oni sa viškom dece i manjkom moždanih vijuga?
Oni u Evropi nemaju šta da traže.
A sad, što su ipak tu a ne tamo gde im je i mesto, u nekoj srednjeistočnoj pripizdini, krivi su ljubitelji demokratije i šarenog etničkog sastava.
Sa zapada, naravno.
Kojima, uzgred rečeno, na pamet ne pada ni da privire a kamoli suživotare sa sličnim specimenima, koje nama tako velikodušno preporučuju.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 15:34 

teranova je napisao/la:
A sad, što su ipak tu a ne tamo gde im je i mesto, u nekoj srednjeistočnoj pripizdini, krivi su ljubitelji demokratije i šarenog etničkog sastava.
Sa zapada, naravno.
Kojima, uzgred rečeno, na pamet ne pada ni da privire a kamoli suživotare sa sličnim specimenima, koje nama tako velikodušno preporučuju.

ne bih ja rekao da oni ne suživotare.

u Milanu se zaustavi promet kad je džuma. Cijela ulica se paralizira. Ovi jendostavno kleknu nasred ulice.

da se ne govori za ostale zemlje. Islamisti ih doslovno teroriziraju. Skandinavske zemlje, Njemačku, Britaniju, Nizozemsku, sve redom.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:00 

Inkvizitor je napisao/la:
teranova je napisao/la:
Sa zapada, naravno.

u Milanu se zaustavi promet kad je džuma. Cijela ulcia se paralizira. Ovi jendosatvno kleknu nasred ulice.

da se ne govori za ostale zemlje. islamisti ih doslovno teroriziraju. Skandinavske zemlje, Njemačku, Britaniju, Nizozemsku, sve redom.

Pa znaš kako... Ima tu neke pravde.
Kolonije pravili - eno im sad na kućnom pragu kojekakvi umotani i sa turbanima.
Ali mi nismo dužni nikome, nema razloga da ih ne šutnemo u dupe potpuno mirne savesti.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:07 

Inkvizitor je napisao/la:
teranova je napisao/la:
Sa zapada, naravno.

u Milanu se zaustavi promet kad je džuma. Cijela ulcia se paralizira. Ovi jendosatvno kleknu nasred ulice.

da se ne govori za ostale zemlje. islamisti ih doslovno teroriziraju. Skandinavske zemlje, Njemačku, Britaniju, Nizozemsku, sve redom.

Upravo tako. Obicni gradjanin se osjeca nemocnim, zlostavljanim u vlastitoj zemjlji sa strane obicne bagre koja je zasticena kao neka posebna zivotinja kojoj prijeti opasnost od izumiranja.
Ta bagra ima vise prava od njih samih, ipak je to demokracija! Jedan Francuz, Njemac, Austrijanac, Nizozemac itd. se ucio godinama toleranciji, to njegova vlast od njega ocekuje.
Ti ljudi nisu agresivne prirode, ne ubijaju muslimane samo zasto sto ih ne mogu smisliti ocima, al je granica tolerancije dotaknuta. Ljudi kuhaju, pokalo ali sigurno.
To se vidi u obicnim situacijama, kad se jednostavno nece ustati u tramvaju zeni s maramom na glavi i troje djece, kad nece otici na drugu stranu hodnika samo zato sto muslimani misle da bas sad tu trebaju klanjati ...
Mjenjaju se zakoni, nema vise neogranicenih mogucnosti pri dovodjenju "supruznika"!

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:10 

bumbar92 je napisao/la:

Isto ko sto se "raspetljalo" da u skoli u tom selu ne uci po jordanskom programu, kao sto je plasirano u medijima, i mnoge druge stvari. Ovde je jedini problem sto su se ti ljudi naselili na koridor, a zna se kome to najvise ne odgovara.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:15 

Nije po Jordanskom vec Saudijskom..

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:16 

Irma je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

Isto ko sto se "raspetljalo" da u skoli u tom selu ne uci po jordanskom programu, kao sto je plasirano u medijima, i mnoge druge stvari. Ovde je jedini problem sto su se ti ljudi naselili na koridor, a zna se kome to najvise ne odgovara.

Ma ja, a nije problem što su u tome selu živjeli nekada nemuslimani,...

Normalno da nije po jordanskom planu i programu, nego je po šerijetskom ili kojem već planu i programu..., ali na jordanskom jeziku.

Nije ***, nego se krava pokakila,...daj bona Irma....

Vrh

PostPostano: 08 vel 2010, 16:22 

Perpetua je napisao/la:
Nije potpuno nevjerojatno da saudijski sponzori pravog puta namjerno ulazu samo u superdzamije, naj-medrese i slicne potrebstine svakodnevnog zivota a ne u gospodarstvo.

Ne pamtim vise od koga sam cula da je se jedan ocajni musliman na funkciji zalio arapskoj ulemi tocno u lice sto daju toliki novac samo za vjerske objekte a ne za firme, tvornice itd. Dakako, osim prezirnog smjeska nije dobio nikakav odgovor.

No kad razmislis o muslimanskoj sirotinji, koja se hrani na osnovi zamatanja svoje zenskadije, koja pristaje na svaku vehabijsku debilnost samo da bi si nesto za prezivljavanje osigurala - onda taj jako pristrani angazman saudijske brace prima malo grublje crte ... znaju oni, ocito, za privlacnost pravog puta u svijetli islam pa stoga malo podpomazu da se zaostala braca brze i bolje odluce.

Ali eto, u neku ruku muslimani poluvoljnom vehabizacijom ostaju vjerni svojoj tradiciji - vec u proteklim danima osmanlijskog zuluma su dokazali da im nacelnost, ustrajnost a ni izdrzljivost nisu bas najjaca osobina. Za par privilegija, komad kruha ili ugodnu fotelju daju sve ono sto drugi ne bi niposto dali.

Neznas sta pricas. Misliis da su sve te Vehabije nepismeni, zaostali ljudi, i da su se svi oni opredjelili za to zbog nekih privilegija? To uopste nije tacno. To su najvise ljudi koji su dozivjeli neke teske traume u zivotu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 185 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: =ERCEGOVAC=, Majestic-12 [Bot], Marko80, Naša Kvačica, pakovic, Teuton, Tomba17 i 110 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: