HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 sij 2025, 20:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1053 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 43  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvati Sarajeva-Bilanca
PostPostano: 09 vel 2010, 15:49 

aleksije radicevic je napisao/la:
hercegovac1981 je napisao/la:
Duško Kuliš.

Je li istina da je bio komandant HVO/a u Kreševu za vreme rata? Ta vest je u to vreme došla u javnost preko pokojnog Rista Đoga, pa nisam baš siguran da je proverena.

Ajme majkoooo :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 15:50 

RajvoSa je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:

Je li istina da je bio komandant HVO/a u Kreševu za vreme rata? Ta vest je u to vreme došla u javnost preko pokojnog Rista Đoga, pa nisam baš siguran da je proverena.

Ajme majkoooo :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh

Mislim da ovo znači: ne! :wink

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 15:53 

Asgard Hermiod je napisao/la:
Na wiki pise da su zeri roditelji muslimani a taj covjek uopce ne djeluje da je musliman ..cak mi odaje malo i dalmatinskim karakterom :huh

Ma gdje si molim te, vidio Dalmatinca sa frizurom kao da mu se merkati gnijezde na glavi?

Vrh

Na wiki pise da su zeri roditelji muslimani a taj covjek uopce ne djeluje da je musliman ..cak mi odaje malo i dalmatinskim karakterom :huh

vidim, ali bezveze...Dražen da bude od roditelja muslimana =))

Vrh

pjosip je napisao/la:

Ma gdje si molim te, vidio Dalmatinca sa frizurom kao da mu se merkati gnijezde na glavi?

=))

slika

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 15:59 

Hahaha, koji ste vi hinjavci.. :sega :sega :sega Janja.. Pa šta će jadne žene, ne mora biti da je ružna.. :nanana Moja baka se zvala Janja i gledao sam fotografije dok je bila mlada. Mogu reći bila je lijepa žena! A što se tiče imena i ženske ljepote vezane za njih mogu reći da sam upoznao dosta Sanja i Martina i 95 % njih su bile prekrasne žene..

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:00 

Jesu čitale ove malo starije generacije rođenog Sarajliju Momu Kapora (ladno je on napisao scenario za Valtera.. :zubati , a kod nas su bili aktuelni njegovi pitki i polu-tinejdžerski romani - Provincijalac, Una, Foliranti, Lanjski snegovi...)?
Jel on mešanac ili?

slika

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:05 
Galinjo je napisao/la:
Hahaha, koji ste vi hinjavci.. :sega :sega :sega Janja.. Pa šta će jadne žene, ne mora biti da je ružna.. :nanana Moja baka se zvala Janja i gledao sam fotografije dok je bila mlada. Mogu reći bila je lijepa žena! A što se tiče imena i ženske ljepote vezane za njih mogu reći da sam upoznao dosta Sanja i Martina i 95 % njih su bile prekrasne žene..

moja pratetka se zvala janja i kažu da samo ja na nju sličim. kad sam razmišljala da to ime dam kćeri, rekli su mi da nisam normalna, ne znam zašto :neznam čak nisam ni ružna...

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:07 

Real gone je napisao/la:
Jesu čitale ove malo starije generacije rođenog Sarajliju Momu Kapora (ladno je on napisao scenario za Valtera.. :zubati , a kod nas su bili aktuelni njegovi pitki i polu-tinejdžerski romani - Provincijalac, Una, Foliranti, Lanjski snegovi...)?
Jel on mešanac ili?

Bio bih zahvalan ako možeš pronaći onaj tekst iz njegove knjige (mislim da se zvala Halo Beograd) koja upoređuje bogat društven život "našeg" čovjeka i monotono preživljavanje blijedunjavog zombija sa zapada.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:09 

Ilirka je napisao/la:
Galinjo je napisao/la:

moja pratetka se zvala janja i kažu da samo ja na nju sličim. kad sam razmišljala da to ime dam kćeri, rekli su mi da nisam normalna, ne znam zašto :neznam čak nisam ni ružna...

Ne valjaju cure sa staromodnim imenima, valjda se krije neki razlog, neka logika...zatucani roditelji, šta li...

Vrh

kako se zvao onaj pisac sarajevski..Dario...Dario....opasan, zajebano pero, duhovit..umro je nažalost..

joooj..sto puta sam ga čito..a prezime..Džamonja..je li Džamonja..

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

RajvoSa je napisao/la:
Real gone je napisao/la:
Jel on mešanac ili?

Bio bih zahvalan ako možeš pronaći onaj tekst iz njegove knjige (mislim da se zvala Halo Beograd) koja upoređuje bogat društven život "našeg" čovjeka i monotono preživljavanje blijedunjavog zombija sa zapada.

probaću, pa ću ti poslati. :wink

slika

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:12 

Real gone je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:

probaću, pa ću ti poslati. :wink

Našao, sjetio se jednog detalja, Google je čudo...a i na tekst sam zaboravio ali kad si spomenula ime, upalila se sijalica iznad glave. Evo ga:

Citat:
ISTOK - ZAPAD

Na Istoku, sluzbenici rade od sedam do tri. Na Zapadu, od devet do pet Sluzbenicki Istok se budi u pola sest. Cinovnicki Zapad u sedam. Mamurni Istok baulja kroz maglovito zimsko jutro, psujuci posao, drzavu, zivot, sudbinu? Istok je poluobrijan. To je zbog toga sto se brijao sinoc, da bi ujutru mogao duze da spava..

Glatko izbrijani Zapad vozi se cutke metroom. Istok prica politicke viceve u pretrpanom autobusu. Zapad cita novine. Potpuna tisina. Niko ni sa kim ne razgovara.. Istok se zaljubljuje u nepoznatu sluzbenicu sa zelenim ocima izmedju tri autobuske stanice. Naravno, on stize u pola osam na posao i kaze ljutito sefu: Sta je ? Pa nismo, valjda, na Zapadu. Zapad pocinje da radi u devet. U to vreme Istok vec polako pocinje da dolazi sebi. Popio je tri kafe i procitao u novinama sta se dogadja na Zapadu.

Do pola deset, Istok razgovara o tome sta je sinoc bilo na televiziji? Zapad vec uveliko radi. On ne moze da preprica sta se sve dogadjalo na dvadeset i sedam televizijskih kanala, jer niko nije gledao isti program.
U pola jedanaest, Istok koji je imao dva sata prednosti nad Zapadom, odlazi na zasluzeni dorucak, koji se placa bonovima.. Kao da je celoga jutra kopao, on doruckuje glavu u skembetu, gulase, pljeskavice, bureke, tripice, corbaste pasulje, jagnjetinu sa kupusom, podvarke i ostala laksa jela. Posle zvace cackalicu i popije tri piva, odlikovana na svetskoj izlozbi. Zapad ima pauzu za rucak izmedju dvanaest i trinaest casova.. On stojeci pojede sendvic sa hladnom piletinom (belo meso) i popije 7 UP . Zatim se vrati na posao. U hodniku kuce u kojoj radi popio je prvu instant-kafu iz kartonske solje. Istok vec ima prednost od tri piva i dva vinjaka. Usput, cuo je za neku rasprodaju, pa je skoknuo da vidi o cemu se radi i vratio se posle dva sata u kancelariju.

Zapad se dogovorio da sastanak Sindikata bude odrzan u subotu, kada se ne radi. Odlucivace se o mogucem strajku. Istok je preko Sindikata dobio zaledjenu junecu polutku, koju\par ce strpati u zamrzivac. Okrvavljeno odelo odneo je na hemijsko ciscenje. U tri po podne Istok se vraca kuci. Pre toga svraca na pihtije i jos jedno pivo.

Zapad i dalje radi. Istok ruca. Porodica ide na prstima, jer se tata premorio na poslu. Zapad i dalje radi? Istok je prilegao na divan i uskoro hrce, posto je prethodno novinama prekrio lice zbog muva. Bude ga u 19h30 da gleda televizijski dnevnik. Istok ima hiljadu primedbi na ekonomsku situaciju. Zapad i dalje radi? Posto je odgledao vesti, Istok se baca na laksu veceru : kuvana svinjska kolenica sa renom i crnjak od tasta sa sela. Sest sati : Zapad se vraca kuci. Nema snage da cita novine u podzemnoj zeleznici. Zapad je iscedio sve iz Zapada. Istok je sveziji uvece, nego ujutru!

On vec igra karte sa kumovima i otvara trecu bocu crnjaka. Na smrt umorni Zapad zbacuje mokasine sa nogu i pije viski da dodje sebi. Rusi se u fotelju i gleda treperave televizijske slike ne shvatajuci, uopste, sadrzaj. Pita se, ima li zivot bilo kakvog smisla ? Kuda sve to vodi? Zatim bezvoljno vecera : bleda atlantska riba bez ukusa i bareno povrce. Casa belog vina. U tom trenutku, Istok je vec u prednosti za pet boca crnjaka. Zapad odlazi rano na spavanje. Sutra je radni dan. Zapad ce ziveti samo preko vikenda. Od petka u pet po podne, do nedelje uvece. Istoku je svaki dan praznik.

Ne bih ziveo na Zapadu, kaze zeni, da mi daju million dnevno! Zapad uzima pilulu za spavanje. Istok lakomisleno pozajmljuje novac od Zapada. Zapad odobrava kredite, da bi ziveo od kamata sa Istoka. I Istok i Zapad spavaju kao bebe i sanjaju u bojicama?

Momo Kapor (Halo Beograd, Druga knjiga)

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:12 

Real gone je napisao/la:
dudu je napisao/la:

znam za nogometaša Ninkova :zubati

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9D%D0 ... 0%B8%D1%9B

Zar nema i Hrvata Ninkovića?

ima. 100%.

a nisu li i pišonja i žuga hrvati? odnosno likovi po kojima su nastali?

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:13 
caporegime je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

ima. 100%.

a nisu li i pišonja i žuga hrvati?

to su hrvat i hrvatica... :zubati

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:17 

Citat:
...Istok je sveziji uvece,nego ujutru!Na smrt umorni Zapad zbacuje mokasine sa nogu i pije viski da dodje sebi.Rusi se u fotelju i gleda treperave televizijske slike ne shvatajuci uopste,sadrzaj..Pita se ,ima li zivot bilo kakvog smisla?Kuda sve to vodi?Zatim bezvoljno vecera:bleda atlantska riba bez ukusa i bareno povrce.Casa belog vina.U tom trenutku,Istok je vec u prednosti za pet boca crnjaka.Zapad odlazi rano na spavanje.Sutra je radni dan.Zapad ce ziveti samo preko vikenda.Od petka u pet popodne,do nedelje uvece.Istoku je svaki dan praznik.Ne bih ziveo na Zapadu,kaze zeni,da mi daju milion dnevno!

Zapad uzima pilulu za spavanje.

Istok lakomisleno pozajmljuje novac od Zapada.Zapad odobrava kredite,da bi ziveo od kamata sa Istoka.
I Istok i Zapad spavaju kao bebe i sanjaju u bojicama.

Car. :zubati
Pitak, ali i svevremen.

slika

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:18 

caporegime je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

ima. 100%.

a nisu li i pišonja i žuga hrvati? odnosno likovi po kojima su nastali?

:neznam

Meni je i Nele uvek bio sumnjiv.. :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:34 

Miloš Miloševic ????

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:37 

neo je napisao/la:
Miloš Miloševic ????

e taj je Srbin :zubati

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:41 

Poznata je Kočerinska ploča Vignja Miloševića koja datira iz 1406. godine, na kojoj Viganj u kamenu piše svoju oporuku, zapravo nadgrobni spomenik. Kočerinska ploča je premještena s originalne lokacije nalazišta i ugrađena u zgradu župnoga stana na Kočerinu. Uz obljetnicu 600 godina prvoga spomena Kočerina napravljena je replika u prirodnoj veličini i postavljena na mjesto mjesto gdje je ploča nađena.

Citat:
U zidu katoličkog župnog dvora u Kočerinu nalazi se stećak Vignja Miloševića prenesen s Kočerinskog polja. Stećak je zazidan u zid iz razloga da ne završi u nekom od muzeja u Sarajevu. Natpis na stećku glasi:

"Va ime oca i sina i svetog duha, amin. Se leži Viganj Milošević. Služi banu Stipanu i kralju Tvrtku i kralju Dabiši i kraljici Grubi i kralja Ostoju. I u to vrime dojde i svadi se Ostoja kralj s Hercegom i z Bosnom. I na Ugre poje Ostoja. To vrime mene, Vignja, dojde končina. I legoh na svome plemenitom pod Kočerinom. I molju vas ne nastupajte na me. Ja sam bil kako vi jeste, vi ćete biti kako sam ja.“

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:42 

http://www.antibarbarus.hr/?lang=hr&section=knjige&id=167

hahaha bas

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:46 

Je li već spomenut Ivan Lovrenović?
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ivan_Lovrenovi%C4%87
Rođen u Zagrebu, ali veliki deo karijere proveo u Sarajevu. Kako meni sada izgleda prisutniji je sarajevskoj nego u hrvatskoj javnosti.

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:50 

I sta je sad nakon 6 stranica bilanca? Da su Hrvati nekad igrali ulogu u drustvenom zivotu u Teheranu dok se zvao Sarajevo i da prezime ne odaje nacionalnu pripadnost?

U mojoj me sahranite zemlji

Samo u njoj počivat ću u miru.
Samo u njoj počivat ću mirno...

Isus će mi postelju prostrijeti
Isus će mi prostrijet odar smrti.

U susret mi Spasitelju dođi
Dođe mi u susret na pol puta
Ogrne me brižno svojim plaštom

Želim Bože da u času smrti
Ni jedno oko ne zasuzi za mnom
A jedino što ja tebe molim
Kada umrem da mi dadeš kutak... neba

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 16:57 
RajvoSa je napisao/la:
Poznata je Kočerinska ploča Vignja Miloševića koja datira iz 1406. godine, na kojoj Viganj u kamenu piše svoju oporuku, zapravo nadgrobni spomenik. Kočerinska ploča je premještena s originalne lokacije nalazišta i ugrađena u zgradu župnoga stana na Kočerinu. Uz obljetnicu 600 godina prvoga spomena Kočerina napravljena je replika u prirodnoj veličini i postavljena na mjesto mjesto gdje je ploča nađena.

Citat:
U zidu katoličkog župnog dvora u Kočerinu nalazi se stećak Vignja Miloševića prenesen s Kočerinskog polja. Stećak je zazidan u zid iz razloga da ne završi u nekom od muzeja u Sarajevu. Natpis na stećku glasi:

"Va ime oca i sina i svetog duha, amin. Se leži Viganj Milošević. Služi banu Stipanu i kralju Tvrtku i kralju Dabiši i kraljici Grubi i kralja Ostoju. I u to vrime dojde i svadi se Ostoja kralj s Hercegom i z Bosnom. I na Ugre poje Ostoja. To vrime mene, Vignja, dojde končina. I legoh na svome plemenitom pod Kočerinom. I molju vas ne nastupajte na me. Ja sam bil kako vi jeste, vi ćete biti kako sam ja.“

'vako to izgleda kad škutor antiša piše :zubati

† ASE LEŽI ANTIŠA SLUŽI KOMU
S VOLJOM KOMU PRIKO VOLJE CA
RU KARLU KRALJIN ALEKSI I PET
RU POGLAVNIKU ANTI DIKTATORU
JOZI I PRVON RVACKON PRECIDN
IKU VRANI PROŽIVI VIŠE I SAZNA
DE MANJE NEGO TIDE OVI BILIG U
SIČE BAZINUŠA UCVILJENA ŽENA
EGOVA I MOLJU VAS NE NASTUPAI
TE NA ME JA SAM BIL KAKO VI ES
TE VI ĆETE BIT KAKOV SAM JA

Vrh

PostPostano: 09 vel 2010, 17:07 

Stjepan Kljujić!
http://bs.wikipedia.org/wiki/Stjepan_Kljuji%C4%87

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1053 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 43  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: