HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 vel 2025, 22:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 9806 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 393  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra...
PostPostano: 09 ožu 2016, 13:43 

Pritiskivat ce te mu vi jedan dio, ali to Hasis voli i uziva da ga pritiskate i cimate. Zmija je to.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2016, 13:50 

[quote="Divanjol"]Sokoli je malo nervoz ?

Nein sicher nüd.Boza deluje na nervozu.A u gostivaru ti prave najbolju bozu na kugli zemaljskoj.Shala samo.U januaru prolazio sam preko srbije iz bugarske.Ne inatim se nikada.I na dobro nikad ne kazhem llosho.Padao je sneg.Ekipe precishcavanja su bille u fol einsatsu. Putevi su bili prohodni. Nijednog trenutka nisam skinuo brzinu ispod 160-170.Ulazim u hrvatsku nishta.bar jednom da su proshli kamionom.Jedino sta su uradilli upalili su ogranicenje da se vozi na 60 km na cas.I preko hrvatske u cestarinu nema shanse da te ne pokradu.Prvi trik je dash pedest evra kad vraca umjesto evra vraca kune.Ako treba vratiti 30 evra vrati ti 30 kune.Ako ne otvorish oci izgoru te.Gde koshta 80 centi uvijek ti uzimaju cijello euro.Shteta jer lice jedne drzhave su stanje na putevima, odnos granicara, i kradje na cestama.Odmah posle hrvatske u sloveniju sve pocisceno.Steta volim hrvatsku ali ono sta mi se ne svidja kazhem ne valja i tacka.
Napravili ste dosta promene.Probushite tu grdelicku klisuru jer ste tim putem postali sramota bozhja.Vishe od 20 godina nikako da ga zavrshite

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2016, 14:31 

Dijana i njeni doušnici po Kosovu?
daj sokoli nemoj mi reći da veruješ u tu bajku? pa dotična ne bimogla ni u srpskom obdaništu da nešto organizuje a ne da bude neka Mata Hari koja rukovodi agentima po Kosovu.
Hashim igra na više strana a ko će mu doći glave videćemo, mi u njega ne polažemo velike nade ali ako uspemo da nešto ućarimo
dobro ako ne neka ga sitnica odnose, nećemo mnogo žaliti ...
Najgora varijanta za sprsku zajednicu na kOsovu je da ne funkcioniše Parlament Kosova i da nema vlasti jer onda nema ko da

ispuni ono što je potpisoa i obećao ne samo Srbima već i velikom bratu a velik brat zna da počupa uši kad ga ne slušate.

I dalje tvrdim da je najveći problem kod kosovskih Albanaca to što nećete da saznate istinu ko je bio pravi ratnik a ko politikant koji je šurovao i sa Srbima i sa raznim službama. Neko je bio spreman da pogine da ne bi stradalo ni jedno albansko dete a neko je bio spreman da žrtvuje na hiljade dece i žena albanskih kako bi napakostio srpskoj strani. Znaš ti sokoli sigurno o kome govorim ali isto kao i velika većina na kosovu ćutiš zarad nekog mira u kući. Da ste sa takvima raskrstili prve godine nakon rata i doveli pametne i poštene ljude na vlast danas bi na Kosovu želeli da žive i Islanđani i Norvežani a ne Srbi i Albanci ali prepustili ste se ološu pa sad bogami bez mnogo krvi neće moći da ih oterate.

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2016, 17:54 

Citat:
TRGOVINA ORGANIMA NA KOSOVU Kušner mogući svedok protiv Tačija!

Jedan od svedoka, koji bi mogao da bude pozvan da svedoči o navodnim zločinima OVK počinjenim u periodu od 1999. do 2000. godine, je i tadašnji šef UNMIK-a Bernard Kušner, piše "Figaro".

List napominje da bi Specijalni sud mogao da podigne optužnicu protiv nedavno izabranog kosovskog predsednika Hašima Tačija zbog "ozbiljnih navoda" o zlostavljanju srpskih i romskih zatvorenika.

"Ne mogu da kažem da je Kušner znao za trgovinu organima, ali je nemoguće da nije imao informacije o organizovanom kriminalu na Kosovu", rekao je bivši komandir policije UMNIK-a Stju Kelok za "Figaro".

On je dodao da je Kušnera redovno obavešavala policija UNMIK-a, a o tome su mu i mediji postavili mnoga pitanja.

Francuski list podseća da je Kušner uvek poricao da je zatvarao oči pred nedelima OVK i da obezbedio nekažnjenost vođama albanske gerile.

Izvor: http://www.blic.rs/vesti/svet/trgovina-organima-na-kosovu-kusner-moguci-svedok-protiv-tacija/ebtdjfp

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2016, 18:41 

ISSPARAVANJE ubrzano

Trazioci azila u EU

2014 god.

Kosovo: 37.875
Albanija: 16.805

2015 god.

Kosovo: 66.885 (48.900 u prvom kvartalu, 10.000 u drugom, i onda u ostalim 6 mjeseca samo 8.000)
Albanija: 65.935

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2016, 18:46 

Srpska politika prema privremeno OKUPIRANOM KiM glasi :sto gore, to bolje po nas Srbe. Amen.

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2016, 20:16 

Divanjol je napisao/la:
Dijana i njeni doušnici po Kosovu?
daj sokoli nemoj mi reći da veruješ u tu bajku? pa dotična ne bimogla ni u srpskom obdaništu da nešto organizuje a ne da bude neka Mata Hari koja rukovodi agentima po Kosovu.
Hashim igra na više strana a ko će mu doći glave videćemo, mi u njega ne polažemo velike nade ali ako uspemo da nešto ućarimo
dobro ako ne neka ga sitnica odnose, nećemo mnogo žaliti ...
Najgora varijanta za sprsku zajednicu na kOsovu je da ne funkcioniše Parlament Kosova i da nema vlasti jer onda nema ko da

ispuni ono što je potpisoa i obećao ne samo Srbima već i velikom bratu a velik brat zna da počupa uši kad ga ne slušate.

I dalje tvrdim da je najveći problem kod kosovskih Albanaca to što nećete da saznate istinu ko je bio pravi ratnik a ko politikant koji je šurovao i sa Srbima i sa raznim službama. Neko je bio spreman da pogine da ne bi stradalo ni jedno albansko dete a neko je bio spreman da žrtvuje na hiljade dece i žena albanskih kako bi napakostio srpskoj strani. Znaš ti sokoli sigurno o kome govorim ali isto kao i velika većina na kosovu ćutiš zarad nekog mira u kući. Da ste sa takvima raskrstili prve godine nakon rata i doveli pametne i poštene ljude na vlast danas bi na Kosovu želeli da žive i Islanđani i Norvežani a ne Srbi i Albanci ali prepustili ste se ološu pa sad bogami bez mnogo krvi neće moći da ih oterate.

Za doticnu damu si u pravu da je pravi naivac.Da je radilla u tom smeru radilla je imamo dokaze.Da je neka sposobna nije jer da je billa sposobna ne bi se to tako brzo otkrillo.Narocito sada kada je srbija neshto potpisalla o nacinu medjusobnog ponashanja srbije i kosova pa i o medjusobnom bon tonu to srbiji ne odgovara uopshte.
Znamo i za ogromne sume novca koje stizhu iz rusije u srbiju i makedoniju.Putin se sprema da vas zhrtvuje za dobrobit svoga naroda i popustanje pritiska na moskvu.
Ta sada ce se cuti jaka retorika sa visokom dozom patriotizma, svestranu ugrozhenost srba od istoka i zapada, i povike na otvaranju novih frontova sa svim oko vas.Ta retorika se placa iz moskve.
Za pociscenje terena ja sam ti govorio i nadao se prije dvije godine da ce to poceti.Ali mi to ne mozemo da uradimo bez pomoci BOSA.Da pocnemo mi jednu takvu kampanju na osnovu tvrdnji srpske propagande to bi bila katastrofa.
Lustracija bez dokumentacije je nishta.Iako mi posedjujemo puno toga.Povlacenje srpskih silla sa kosova je dovello do toga da puno bezbednjaka sa kosova je ostallo na ulicama bez ista icega.I oni su se bavili te kupoprodajom srpskih imanja na kosovu te prodajom informacija.
Za otjeranje ne boj se.Dvoje tjeram u aps svi ostali ce da trknu da pevaju da spase dupe.Te dvoje su azem sila i dzhavit haliti.babo ce njih prvo na udaru

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2016, 20:21 

Vladimir RUS je napisao/la:
Citat:
TRGOVINA ORGANIMA NA KOSOVU Kušner mogući svedok protiv Tačija!

Jedan od svedoka, koji bi mogao da bude pozvan da svedoči o navodnim zločinima OVK počinjenim u periodu od 1999. do 2000. godine, je i tadašnji šef UNMIK-a Bernard Kušner, piše "Figaro".

List napominje da bi Specijalni sud mogao da podigne optužnicu protiv nedavno izabranog kosovskog predsednika Hašima Tačija zbog "ozbiljnih navoda" o zlostavljanju srpskih i romskih zatvorenika.

"Ne mogu da kažem da je Kušner znao za trgovinu organima, ali je nemoguće da nije imao informacije o organizovanom kriminalu na Kosovu", rekao je bivši komandir policije UMNIK-a Stju Kelok za "Figaro".

On je dodao da je Kušnera redovno obavešavala policija UNMIK-a, a o tome su mu i mediji postavili mnoga pitanja.

Francuski list podseća da je Kušner uvek poricao da je zatvarao oči pred nedelima OVK i da obezbedio nekažnjenost vođama albanske gerile.

Izvor: http://www.blic.rs/vesti/svet/trgovina-organima-na-kosovu-kusner-moguci-svedok-protiv-tacija/ebtdjfp

Jak izvor nema sta.U srpskim novinama istinito imas samo sport i umrlice ostalo slobodno bacaj ne trudi se da citas uopste

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2016, 20:25 

KiM je napisao/la:
Srpska politika prema privremeno OKUPIRANOM KiM glasi :sto gore, to bolje po nas Srbe. Amen.

https://www.youtube.com/watch?v=2uptx-vMxC4
Ameeeeeeeen

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2016, 20:31 

KiM je napisao/la:
ISSPARAVANJE ubrzano

Trazioci azila u EU

2014 god.

Kosovo: 37.875
Albanija: 16.805

2015 god.

Kosovo: 66.885 (48.900 u prvom kvartalu, 10.000 u drugom, i onda u ostalim 6 mjeseca samo 8.000)
Albanija: 65.935

https://www.youtube.com/watch?v=sSvqUbe6RHU

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 08:53 

[quote=".
Za otjeranje ne boj se.Dvoje tjeram u aps svi ostali ce da trknu da pevaju da spase dupe.Te dvoje su azem sila i dzhavit haliti.babo ce njih prvo na udaru[/quote]

slažem se su ta dvojica umešana u prljave poslove a tu bih dodao i Veselovića( jel ga tako zovete) tj Kadri Veseljija taj baš ima okrvavljene ruke i to većinom albanskom krvlju.
Dijana i njeni "špijuni" su samo podmetnuti da se ne pronađu oni pravi ...

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 10:58 

nego sokoli kakva je sad ova cirkus komedija oko Sandokana?
na kraju će da ispadne da se sam ubio ...

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 11:18 

Divanjol je napisao/la:
nego sokoli kakva je sad ova cirkus komedija oko Sandokana?
na kraju će da ispadne da se sam ubio ...

Pa to je jasna stvar.Tu nema nikakvih dilema.U borbi za vllast izmedju klanove, gecaj je preshao na stranu rugove.Azem sylaj je hteo da ga ukoka da bi potisnuo mirovnjake rugove iz drenice.Poslao mu u zasjedu rexhu zvanog sandokan, ako mislish na istog sandokana.Geci je bio brzhi na obaracu i ukokao je abedina.
U medjuvremenu geci je ukokao jos jednog iz klana azema syle.On ce biti glavni svedok specijallnog suda na kosovu.
Azem syla ima zabranu u drenici od familije gecaj.
U familiju gecaj isto nisu svi kompaktni.Sabit gecaj nije u dobrim odnosima sa ganijom gecijem.Ali po mom misljenju iako su familija geci pretrpeli jake udarce jer im je poginulla njima bratska familija jasharaj ipak su oni veoma jaki u drenicu

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 12:45 

vidim da se obratio javnosti Halil Geci gde pominje neki lekarski izveštaj po kojem je Sandokan( abedin redža) umro od srčanog udara a da je celu priču zakuvao Selimi koji bi da napakosti klanu Geci

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 13:27 

Divanjol je napisao/la:
[quote=".
Za otjeranje ne boj se.Dvoje tjeram u aps svi ostali ce da trknu da pevaju da spase dupe.Te dvoje su azem sila i dzhavit haliti.babo ce njih prvo na udaru

slažem se su ta dvojica umešana u prljave poslove a tu bih dodao i Veselovića( jel ga tako zovete) tj Kadri Veseljija taj baš ima okrvavljene ruke i to većinom albanskom krvlju.
Dijana i njeni "špijuni" su samo podmetnuti da se ne pronađu oni pravi ...[/quote]
Ne bih rekao.Ipak u sastavu uck su postajalle neke strukture koje su se zanimavale obaveshtavanjem i kontra obaveshtavanjem. g2 i kzk.Strukture koje nisu imale nikakvu tehnicku spremu ni sredstva za prislushkivanje.One su skupljale informacije o kretanju srpskih trupa.pa ja bih rekao skoro nishta.Odmah posle rata stvaraju shik i na celo tog shika stavljaju veselija.A u stvari to je za njega bio nozh u ledja.On je vodio shik, likvidiraci su se oglashavali u ime shika, dok je konce vukao azem sila.Recimo likvidira se protivnik.Sve to placa azem sila.Novac stizhe preko njegovog zeta shpresima uke.Likvidatori svugde pricaju da su agenti shika.Recimo nazim bllaca faruk gashi adem sinani izmit jarani likvidiraju sokolija.Svugde tvrde da su oni shik.Novac primaju od shpresima uke.Njemu novac daje azem sila.A shef shika je kadri veseli koji nema pojma o svemu.Cak likvidiraju se i njegovi ljudi kao shta je slucaj firketa alije.Ja sam cvrsto uvjeren da je firket alija likvidiran jer je on istrazhivao ibusha klokoqia i doznao puno toga i primio mnogo dokumenata.Od straha on je te dokumente predao agentima cie a oni su to dostavili mi6 i njemackom bnd-u.Te dokumente nema ni veseli ni shik ni aki.Jer je problem bio sve informacije koje dobija shik odmah su znali francuzi i beograd.I radi toga firket alija se odlucuje na zapadnjake i predao je njima.Tada i veseli je poceo da se boji za svoje zdravlje.I zatrazhio pomoc jenkija.Od tog trenutka veseli je postao prva violina na kosovu.Uzdizhe se u karijeri i dobija razne funkcije.On radi za CIA.Veseli ce da sjebe tacija.

Dijana i njeni shpijuni.Nije ona tako sposobna.Jeste da je dobra piçka nema diskusije ali nije mata hari.I vucko i ona pukli su kada su se uhvatili u kostac sa zhutom srpskom stampom.Umjesto da ih potkupe sitnim novcima i iskoriste ih za svoje propagandne ciljeve oni ulaze u rat sa njima e to je greska.Sada cure informacije sa svih strana.Od 150 miliona evra godishnje koje se dele za destabilizaciju kosova moglo se bar deset miliona deliti ovim zhutashima.
Ministar odbrane hrvatske Josip Buljevic je radi toga doshao u kosovo.Doveo je ukaze za dalje postupke.
Prvo sta ce biti sa oruzhanim snagama kosova
saznanja o srpskoj mrezhi obaveshtajaca
I strategiju o presecanju kanalla novca koji se troshe na destabilizaciju kosova

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 14:10 

Divanjol je napisao/la:
vidim da se obratio javnosti Halil Geci gde pominje neki lekarski izveštaj po kojem je Sandokan( abedin redža) umro od srčanog udara a da je celu priču zakuvao Selimi koji bi da napakosti klanu Geci

Klan geci.Sabit geci je rodjak sa ganijem gecijem.Sa druge strane mislim da ima kcerku od brata kod sulejmana i neshto drugo isto udato u familiji selimi. Radi toga i nesugllasice izmedju sabita gecija i ganije.
Kazhu da je napravljena ekshuminacija tijella abedina rexhe i da se utvrdillo da on uopshte nije bio pogodjen nego da je umro.Ma sve sami crtani filmovi.Da se on oslobodi optuzhnice serijskog ubice.Poslednje ubistvo ruzhdije shakirija da se okarakterishe kao nuzhna samo odbrana.Josh i kada se bude prihvatio ulloge svedoka specijallnog suda da se spasi zatvora.To je dogovor.ja svedocim vi me pustite iz zatvora i kraj

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 14:21 

Plemenska zajednica.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 14:53 

KiM je napisao/la:
Plemenska zajednica.

https://www.youtube.com/watch?v=hwenxb6 ... 2xsZg-EHEw

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 14:58 

Primitivizam i zaostalost. Zatucanost. Krvne osvete Leke Dukadjinija.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 15:11 

KiM je napisao/la:
Primitivizam i zaostalost. Zatucanost. Krvne osvete Leke Dukadjinija.

https://www.youtube.com/watch?v=O4NVcAxHTVY

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 15:31 

ZSO bi mogle postati srpski kosovski Vance-Owen plan.
Neostvarena prilika.
Iako, mislim da je plan poprilicno uravnotezen.
Srbija se odrice potpune kontrole tri sjeverne opcine (defacto se odrice teritorija), i kontrolu tog dijela prepusta Kosovu i lokalnim Srbima.
Kosovo dobija ogranicenu kontrolu nad novim teritorijem kojeg nikad ne bi kontrolirao, no prihvaca teritorijalnu autonomiju Srba ne samo na sjeveru nego i opcinama na jugu i prihvaca teritorijalnu slozenost Kosova te prihvaca da ce Srbi na Kosovu time zauvijek ostati odredjeni factor, kakav takav. Neka vrsta kantona s diskontinuitetom. Tu autonomiju ne moze ukinuti jer treba pristanak ZSO.
I Srbija i Kosovo dobijaju ssvoj put ka EU (nije samo Srbiji blokiran put ka EU ako ostane status quo, nego i Kosovu).
Ono sto je meni ocito je da je ovaj sporazum protuustavan i kosovski ustav bi se morao mijenjati. Recimo, moglo bi se dogoditi da Srbi ukinu paralelne institucije, i onda ustavni sud Kosova promijeni misljenje i utvrdi negdje 2025 da je ZSO neustavan.

Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.

33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 15:40 

Zna li netko da li je po sporazumu ZSO demilitarizirana zona?

Da li se Vojska Kosova (prvo, da li Kosovo moze imati pravu vojsku?) moze bez pitanja setati po ZSO?

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 15:53 

Robbie MO je napisao/la:
Zna li netko da li je po sporazumu ZSO demilitarizirana zona?

Da li se Vojska Kosova (prvo, da li Kosovo moze imati pravu vojsku?) moze bez pitanja setati po ZSO?

To sve zavisi kako ce srbi igrati.Ako budu bili previshe rusi, kosovska vojska ce setati i do pazara i sjenice.Ako budu pro zapadnjaci ondak nece ni trebati kosovska vojska.Nisu potpisani detalji i sitnice u dogovoru.Za to ce trebati jos dugo dugo da se dogovara za svaku sitnicu.najveci je problem dali ce se ostati na tome ili ce se isto trazhiti i u preshevo i bujanovac.taj suzavac u skupshtini i bllokade ja sumnjam da su slucajne.Ako babo kazhe stop to ce u trenu da se zaustavi.taj suzavac ce vishe sluzhiti srpskim politicarima.Da eto nismo se olako predali ali morali smo jer kosovska opozicija ne popushta

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 16:05 

Robbie MO je napisao/la:
Neostvarena prilika.
Srbija se odrice potpune kontrole tri sjeverne opcine (defacto se odrice teritorija), i kontrolu tog dijela prepusta Kosovu i lokalnim Srbima.
Kosovo dobija ogranicenu kontrolu nad novim teritorijem kojeg nikad ne bi kontrolirao, no prihvaca teritorijalnu autonomiju Srba ne samo na sjeveru nego i opcinama na jugu i prihvaca teritorijalnu slozenost Kosova te prihvaca da ce Srbi na Kosovu time zauvijek ostati odredjeni factor, kakav takav. Neka vrsta kantona s diskontinuitetom. Tu autonomiju ne moze ukinuti jer treba pristanak ZSO.
I Srbija i Kosovo dobijaju ssvoj put ka EU (nije samo Srbiji blokiran put ka EU ako ostane status quo, nego i Kosovu).
Ono sto je meni ocito je da je ovaj sporazum protuustavan i kosovski ustav bi se morao mijenjati. Recimo, moglo bi se dogoditi da Srbi ukinu paralelne institucije, i onda ustavni sud Kosova promijeni misljenje i utvrdi negdje 2025 da je ZSO neustavan.

Mi smo spremni za sve ustupke.Ali trazhimo reciprocitet.Mi smo spremni i na substancijallnu autonomiju ali to trazhimo i za tri opshtine.Preshevo medvedje bujanovac.Ne mozhe srbi da imaju sve a mi nishta.
Tri mjeseca stoje kamioni bllokirani na srpskoj granici.U kamionu su bili knjige za osnovnjake znaci za shkolsku decu do cetiri godine.Znaci albanska djeca su uskracena mogucnosti ucenja albanske azbuke u shkollama.Znaci to je pritisak za asimilaciju ili iseljavanje.Mi smo knjige dostavili crnim kanalima ali zasto.
Ako srbin ima pravo na srpski bukvar u kosovo hocu da allbansko dete ima taj isti allbanski bukvar u preshevo.
Kosovo i srbija mogu potpisati milion dogovora.Ako taj dogovor nije human i prihvatljiv.Ako taj dogovor nije u medjusobnom postovanju i iskrenosti.Taj dogovor u stvarnosti nece se sprovoditi

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2016, 16:26 

sokoli je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Neostvarena prilika.

Mi smo spremni za sve ustupke.Ali trazhimo reciprocitet.Mi smo spremni i na substancijallnu autonomiju ali to trazhimo i za tri opshtine.Preshevo medvedje bujanovac.Ne mozhe srbi da imaju sve a mi nishta.

Ne trazite. Vasa vlada potpisala je sporazum o Kosovu, a koji ne spominje te tri opcine.
Srbi na Kosovu i Albanci u Srbiji nemaju isti ni defacto a ni pravni status.
Srpski jezik je sluzbeni na Kosovu, albanski nije sluzbeni u Srbiji. Kosovo je definirano kao multietnicka zajednica s albanskom vecinom i posebnim ustavnim polozajem manje brojnih zajednica, dok je Srbija nacionalna drzava srpskog naroda. Na Kosovu imate tzv. double majority glasanje za izmjenu ustava npr., znaci za izmjenu Kosovskog ustava mora glasati 2/3 parlamenta i 2/3 zastupnika koji ne pripadaju etnickoj vecini. S obzirom da je 20 zastupnika rezervirano za manjine a od toga je 9 Srba, jasno je da bez druge po brojnosti zajednice (Srba) ne mozete mijenjati ustav Kosova.
Srbi u potpunosti kontroliraju sjever Kosova, Albanci ne kontroliraju vojno ili institucionalno Presevsku dolinu.

Albanci na jugu Srbije su obicna pogranicna manjina, i njihov polozaj je slican Grcima na jugu Albanije.

Znaci, ono sto Kosovo dobija je da integrira sjever Kosova u kosovsku drzavu, ali cijena koju placa je dopustanje Srbima da zauvijek imaju odredjen utjecaj na Kosovu, sto je naravno i pravedno jer su Srbi povijesni narod koji vam je vazan za kulturu Kosova (uzmimo samo UNESCO objekte na Kosovu).

Naravno Albanci na Kosovu su dobili mnogo poklona od Europe i SAD i sada je red da Srbi na Kosovu dobiju bar jedan sladoled. :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9806 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 393  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: