|
|
Stranica: 195/204.
|
[ 5095 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 14 svi 2016, 14:20 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Odustajem, jer nemaš dovoljno ulaznih podataka.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 14 svi 2016, 15:01 |
|
|
Ono sto izdvaja split iznad zadra, dubrovnika i ostalih gradova je marjan, sveto brdo, spas za tijelo i dusu
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 14 svi 2016, 15:17 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6610 Lokacija: kašeta brokava
|
Pantagana je napisao/la: Ono sto izdvaja split iznad zadra, dubrovnika i ostalih gradova je marjan, sveto brdo, spas za tijelo i dusu
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 14 svi 2016, 15:23 |
|
|
Bbc kaj ti stvarno mislis da su tropi neki raj, pa ministar ce ti prvi rec da ne smis na sunce izac bez 15 zastitnih krema, a kad ne ubija sunce tu su kisa i vlaga, u svakom slucaju nema normalnog vremena I jos svakakve bestije haraju zrakom morom i kopnom, i bilo sta da ti se desi u sred pacifika mos se samo slikat Mediteran po meni nema premca, spoj ljepote prirode, građevina, kulture, tradicije, sadrzaja, svega, tropi mi izgledaju dobro jedino na pozadini radne povrsine
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 14 svi 2016, 16:06 |
|
|
Ljudi ih kupuju i skupi su. Što bi ti sa golim otokom na Jadranu. Nigdje jednog stabla nema.
Kakva tradicija i kultura na pustim otocima.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 14 svi 2016, 22:56 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Sad ste me s tim steakom podsjetili koliko smo Hrvati anti-Mediteranci. Ja sam valjda jedini koji u Dubrovniku jede gofa ili orhana kako kažu Dubrovčani, i to bi uvijek preporučio turistima, a steak ima i doma. Više ima Hrvata kontinentalaca nego mediteranaca. Riba je "low energy" (copyright Trump), hrana za flegmatike. Ko ne voli odrezak je eurofag. Ne znam što je to eurofag. Nije da ne volim odrezak nego uvijek nastojim probati lokalne specijalitete kad sam negdje makar ništa ne valjali. Preporučiti Amerikancu ili Australcu steak u Dubrovniku mi je slično kao mu preporučiti MCDonalds. Što se tiče Hrvata kontinentalca i mediteranaca u pravu si , ali to je zato jer se kod nas Mediteran najmanje udaljio od mora, odnosno dobacio je jedva do Jadranske magistrale. Dok u drugim državama tipa Italija, Francuska, Španjolska mediteranski mentalitet postoji i daleko od mora.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 15 svi 2016, 08:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Više ima Hrvata kontinentalaca nego mediteranaca. Riba je "low energy" (copyright Trump), hrana za flegmatike. Ko ne voli odrezak je eurofag.
Ne znam što je to eurofag. Nije da ne volim odrezak nego uvijek nastojim probati lokalne specijalitete kad sam negdje makar ništa ne valjali. Preporučiti Amerikancu ili Australcu steak u Dubrovniku mi je slično kao mu preporučiti MCDonalds. Što se tiče Hrvata kontinentalca i mediteranaca u pravu si , ali to je zato jer se kod nas Mediteran najmanje udaljio od mora, odnosno dobacio je jedva do Jadranske magistrale. Dok u drugim državama tipa Italija, Francuska, Španjolska mediteranski mentalitet postoji i daleko od mora. Eurofag - izguglaj. Što se tiče stejka u Hrvatskoj, rekao sam im da izbjegavaju, no nisu poslušali, a ispalo je i više nego super (navodno). Je li ti taj komentar, odnosno lamentiranje o nedovoljnom utjecaju mediterana opet neka nova inačica hrvatskog jala i kompleksa inferiornosti u odnosu na praktički sve ostale države?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 15 svi 2016, 10:13 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Koja ograničeno iskompleksirana tuka.
Dobro jutro! Prvo da pozdravim rod, mamu vam, kćerku, ženu, unuke... Uz jedan jutarnji citat. U slast vam! Citat: Nekoć slavni Grad danas je, eto, tek tematski park, mrtvo kameno selo, colpo morto za ploveće nebodere: najpoznatija svjetska vukojebina upravo je provincijski ponosna i počašćena što se u njoj, između dvije američke blockbuster-produkcije, samosnimaju celebrityji instagram-kulture.
Jebiga. Europska prijestolnica kulture tako umjesto gizdavog i mrtvog Grada postala prljava i živa Luka, a Dubrovniku ostaje svjetska konjokradička krema, jet-set s reklama za Rolex, golferski preseratori u polo-majicama „Srđ je ipak naš“ i kolumbijski tajkuni na „našem malom hrvatskom vjenčanju“ u kazalištu Marina Držića; ostaju mu blještavi novi modeli Mercedesa pred Kneževim dvorom, Darth Vader na Stradunu, selfieji Snoop Dogga i oni trenuci neizreciva ponosa kad se kraljica Cersei osramoćena popne uz velebno barokno stepenište, a Dubrovčanin - što je nonovu kuću na Mrtvome zvonu mijenjao za penthouse kod Horvatinčića - gordo dobaci iz prvog reda zagrebačkog CineStar Avenue Malla: „Ovo je snimljeno na skalinima od Jezuita.“
Priča je, priznajte, dušu dala za Treći program Hrvatskog radija. Ako ikad bude postojao taj žanr, radio-drama katastrofe.
I, jasno, ako uopće bude postojao Treći program Hrvatskog radija.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 15 svi 2016, 11:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Autor: Boris Dežulović Portal: N1 Ciljana publika: Jalni Pereci i iskompleksirani "susjedi"
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 15 svi 2016, 13:20 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6610 Lokacija: kašeta brokava
|
Bolje ti reci jalnim Perecima o kojem se restoranu radi, umjesto što popuješ.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 15 svi 2016, 13:33 |
|
|
BBC je napisao/la: Odustajem, jer nemaš dovoljno ulaznih podataka. Neka si i ti jedanput odustao
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 15 svi 2016, 13:38 |
|
|
Pitanje za gospodine SDB. Jesam li vam još na ignoreu zbog avatara sa likom moje višegodišnje prijateljice, gospođe Elizabete
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 15 svi 2016, 13:38 |
|
|
SDB je napisao/la: Bolje ti reci jalnim Perecima o kojem se restoranu radi, umjesto što popuješ. Evo, provjerio. http://www.restaurant-more.com/slike/menu%202016.pdfBIFTEK SA UMAKOM OD TARTUFA.....................................................175,00 To je taj. A ako izguglaš "truffle steak restaurant more dubrovnik" ima hrpa dobrih komentara na Tripadvisoru. Wind i Dežulović na haparatima. Citat: Hi visited restaurant More in Dubrovnik & had the most amazing steaks. I had steak with truffle sauce which was fantastic & my husband had steak with black olive sauce both cooked to perfection. One of the best steaks I have ever had would recommend to anyone who likes good steak. Citat: Just had to recommend this hotel restaurant which was way better than the usual hotel fare. Fabulous terrace bar down by the water to have an aperitif, with the bar hewn out of the rock face in a cave.
The food though was great. We both had the steak with mushroom and truffle - the steaks just melted and the flavours were exceptional. Not to be missed. Citat: We were staying right by the hotel More and saw the photos of the terrace so decided to have a sunset dinner. The view was absolutely stunning and the food an absolute treat. The crab soup and istrian truffle steak both deserve plaudits...so good in fact that we are going for the same again tonight!
|
|
Vrh |
|
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 15 svi 2016, 20:17 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 18:34 Postovi: 3534 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
Taj Dežulovićev članak je inspirisan celim slučajem oko prelaska Slavena Tolja u Rijeku jer smatra da je "Dubrovnik grad kojem kradu dušu i na čijoj se baštini parazitira u ime profita." Zapravo ovi tvoji upisi o biftecima i hotelima koje mu virtualno šalješ bi potkrepili njegovu tvrdnju. Čini mi se da ti i Wind pričate o različitim stvarima kada govorite o pojmu provincija.
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 16 svi 2016, 09:08 |
|
|
Leeroy Jenkins je napisao/la: Taj Dežulovićev članak je inspirisan celim slučajem oko prelaska Slavena Tolja u Rijeku jer smatra da je "Dubrovnik grad kojem kradu dušu i na čijoj se baštini parazitira u ime profita." Zapravo ovi tvoji upisi o biftecima i hotelima koje mu virtualno šalješ bi potkrepili njegovu tvrdnju. Čini mi se da ti i Wind pričate o različitim stvarima kada govorite o pojmu provincija. Vjeruj mi da su restorani najmanji problem ovoj Dežul, region-YU ekipi. Jer dok raji i gubitnicima tranzicije prodaju razne što populističke što nostalgične ublehe, isti objeduju u najelitnijim restoranima, eventima i circle-jerk seminarima. Elem, prošla su doba gdje je ta režimska kulturna elita imala ekskluzivni i privilegirani pristup najboljim kulturnim i turističkim lokacijama Hrvatske. Zapravo, Hrvatska je čak tu bila maksimalno servilna i izišla cijeloj toj ekipi u susret dajući Šerbedžiji pristup Brijunima. Dubrovnik je svjetski grad, grad svjetske baštine otvoren svima, grad pun energije i grad koji svojom snagom vuče i hrvatski turizam. Za mene u Top 10 svjetskih destinacija, i ne bih apsolutno ništa mijenjao. Kome smeta, tome preostaje pisanje dobro plaćenih kolumni za N1, a vama groupie šeranje i lajkanje.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 16 svi 2016, 11:08 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Pitanje za gospodine SDB. Jesam li vam još na ignoreu zbog avatara sa likom moje višegodišnje prijateljice, gospođe Elizabete Nije valjda da jesam, gospodine SDB? Daj ne budite dete pobogu. Skidajte taj ignore jer sam se baš uželeo ćaskanja sa tako pametnim i šarmantnim mladićem poput vas, gospodine SDB
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 16 svi 2016, 12:28 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Ne znam što je to eurofag. Nije da ne volim odrezak nego uvijek nastojim probati lokalne specijalitete kad sam negdje makar ništa ne valjali. Preporučiti Amerikancu ili Australcu steak u Dubrovniku mi je slično kao mu preporučiti MCDonalds.
Što se tiče Hrvata kontinentalca i mediteranaca u pravu si , ali to je zato jer se kod nas Mediteran najmanje udaljio od mora, odnosno dobacio je jedva do Jadranske magistrale. Dok u drugim državama tipa Italija, Francuska, Španjolska mediteranski mentalitet postoji i daleko od mora.
Eurofag - izguglaj. Što se tiče stejka u Hrvatskoj, rekao sam im da izbjegavaju, no nisu poslušali, a ispalo je i više nego super (navodno). Je li ti taj komentar, odnosno lamentiranje o nedovoljnom utjecaju mediterana opet neka nova inačica hrvatskog jala i kompleksa inferiornosti u odnosu na praktički sve ostale države? Ne znam da li je jal ako se netko žali na brodolom morske i pomorske orijentacije Hrvatske. Slovenci proporcionalno prema kilometrima svoje obale (46,6) imaju razvijenije brodarstvo, lučko poslovanje, ribarstvo, sportove vezane uz more kao jedrenje, ronjenje itd. Mi imamo ministra pomorstva koji se razumije u prasce i kukuruz , ali sigurno ne zna napamet s koliko tona raspolaže trenutno hrvatska trgovačka mornararica. (bez uvrede naravno ljudima koji se profesionalno bave uzgojem prasaca ili sadnjom kukuruza)
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 16 svi 2016, 12:33 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Leeroy Jenkins je napisao/la: Taj Dežulovićev članak je inspirisan celim slučajem oko prelaska Slavena Tolja u Rijeku jer smatra da je "Dubrovnik grad kojem kradu dušu i na čijoj se baštini parazitira u ime profita." Zapravo ovi tvoji upisi o biftecima i hotelima koje mu virtualno šalješ bi potkrepili njegovu tvrdnju. Čini mi se da ti i Wind pričate o različitim stvarima kada govorite o pojmu provincija. Vjeruj mi da su restorani najmanji problem ovoj Dežul, region-YU ekipi. Jer dok raji i gubitnicima tranzicije prodaju razne što populističke što nostalgične ublehe, isti objeduju u najelitnijim restoranima, eventima i circle-jerk seminarima. Elem, prošla su doba gdje je ta režimska kulturna elita imala ekskluzivni i privilegirani pristup najboljim kulturnim i turističkim lokacijama Hrvatske. Zapravo, Hrvatska je čak tu bila maksimalno servilna i izišla cijeloj toj ekipi u susret dajući Šerbedžiji pristup Brijunima. Dubrovnik je svjetski grad, grad svjetske baštine otvoren svima, grad pun energije i grad koji svojom snagom vuče i hrvatski turizam. Za mene u Top 10 svjetskih destinacija, i ne bih apsolutno ništa mijenjao. Kome smeta, tome preostaje pisanje dobro plaćenih kolumni za N1, a vama groupie šeranje i lajkanje. Nisam vidio link na tu kolumnu pa ne znam što je napisao. Inače mi se Dubrovnik i Dubrovačko primorje sviđa više od ostatka Dalmacije. Sigurno nije provincija jer za Dubrovnik znaju ljudi koji ni ne znaju u kojoj državi se nalazi. A Brijuni nisu baš nešto elitni po mom ukusu, nekoliko oronulih hotela i park sa životinjama koje tu ne spadaju. Zadnji Nacionalni park koji bi posjetio u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 16 svi 2016, 18:56 |
|
|
Ja čula da je Dežul tajkun nad tajkunima. Kotira negdje na 199. mjestu. O Bože! p.s. Šije ga Rade. Šarmantniji, hebiga.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 16 svi 2016, 19:00 |
|
|
Wind je napisao/la: Ja čula da je Dežul tajkun nad tajkunima. Kotira negdje na 199. mjestu. O Bože! Mjesečna plaća, a on je pisao na više mjesta honorarno. Citat: Boris Dežulović - Globus komentator - 48.003,75 HRK (6400 €)
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 16 svi 2016, 19:08 |
|
|
Wind je napisao/la: Ja čula da je Dežul tajkun nad tajkunima. Kotira negdje na 199. mjestu. O Bože! p.s. Šije ga Rade. Šarmantniji, hebiga. Dežulović je osrednji pisac. Autorski tekstovi uglavnom u duhu autošovinizma. Šta znam, nekom je možda i sjajan.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 16 svi 2016, 19:16 |
|
|
Hunter je napisao/la: Dežulović je osrednji pisac. Autorski tekstovi uglavnom u duhu autošovinizma. Šta znam, nekom je možda i sjajan.
Svako ima pravo na svoje mišljenje. Jel tako?
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 16 svi 2016, 19:28 |
|
|
Wind je napisao/la: Hunter je napisao/la: Dežulović je osrednji pisac. Autorski tekstovi uglavnom u duhu autošovinizma. Šta znam, nekom je možda i sjajan.
Svako ima pravo na svoje mišljenje. Jel tako? Dakako. :) Međutim, meni se posle preporuke da pročitam nešto od njega više ništa nije kupovalo. Pročitao sam Poglavnikovu bakteriju.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 16 svi 2016, 19:36 |
|
|
Hunter je napisao/la: Wind je napisao/la: Svako ima pravo na svoje mišljenje. Jel tako? Dakako. :) Međutim, meni se posle preporuke da pročitam nešto od njega više ništa nije kupovalo. Pročitao sam Poglavnikovu bakteriju. Znači, svidio ti se mali Mensur Ćeman iz Crvogojna kraj Nesunca.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Postavite pitanje forumašu Postano: 16 svi 2016, 19:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24074 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Dežulović odličan stil pisanja i neosporan talent, ali linearno i pristrano razmišljanje.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|