HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 sij 2025, 23:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2416 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 97  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: O svemu i svacemu...
PostPostano: 17 svi 2016, 13:51 

Tulkas je napisao/la:

E vidis Aga ti si kulturan za razliku od mnogih. Mogu ti reci da si miljama ispred balkanske kaljuze glede ponasanja. Mi samo nesto psujemo. :zubati
Najslicniji si, dakle glede finoce i galantnosti, ovoj naprednoj gej populaciji u Nizozemskoj. Oni sve nesto "gospodaju" i finjaka. Svaka cast :kava
Samo naprijed

A čujte, bolje i gospodati nego mlatarati kurcem po forumu, mada se i meni nekad zna desiti da ga isučem i s njim zamašem uokolo, gospodine Tulkas :D

Vrh

PostPostano: 17 svi 2016, 13:52 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Ateist je napisao/la:
Danas slavim tri godine pune samoće i izolacije. Od Norijade 17. svibnja 2013. ja živim potpuno izoliran od svojih vršnjaka u divoti mira, tišine i nepristupačnosti. Mjesecima ni s kim ne progovaram niti se ikome javljam na ulici, eventualno nekad obavim razgovore kraće od dviju minuta. Uz to, prošlo je više od jedanaest mjeseci pune bezbrižnosti, pošto od preuzimanja vozačke dopusnice 16. svibnja 2015. nemam nikakvu obvezu uvjetovanu vremenom i posvećen sam čitanju i radu na Wikipediji (2 110 članaka u ovom trenutku imaju mene za autora). Tjelesnu aktivnost imam zimi u vidu noćne šetnje praznim ulicama i uživanja u beskrajnoj opčinjenosti zvukovima cvrkuta ptica, šuma mora i njihanja grana. Ljeti igram vaterpolo po pet sati bez prekida na Dančama. Potpuno sam zadovoljan životom.

A s kim igraš vaterpolo ako si izoliran od ljudi?

Sa zenama

Vrh

PostPostano: 17 svi 2016, 14:10 

Ateist je napisao/la:
Danas slavim tri godine pune samoće i izolacije. Od Norijade 17. svibnja 2013. ja živim potpuno izoliran od svojih vršnjaka u divoti mira, tišine i nepristupačnosti. Mjesecima ni s kim ne progovaram niti se ikome javljam na ulici, eventualno nekad obavim razgovore kraće od dviju minuta. Uz to, prošlo je više od jedanaest mjeseci pune bezbrižnosti, pošto od preuzimanja vozačke dopusnice 16. svibnja 2015. nemam nikakvu obvezu uvjetovanu vremenom i posvećen sam čitanju i radu na Wikipediji (2 110 članaka u ovom trenutku imaju mene za autora). Tjelesnu aktivnost imam zimi u vidu noćne šetnje praznim ulicama i uživanja u beskrajnoj opčinjenosti zvukovima cvrkuta ptica, šuma mora i njihanja grana. Ljeti igram vaterpolo po pet sati bez prekida na Dančama. Potpuno sam zadovoljan životom.

Sa aligatorima? :zubati

'43. vaterpolo turnir u Aušvicu...
U prvom bazenu Rusi sa crvenim kapicama protiv Francuza u plavim kapicama
U drugom bazenu Švabe sa crnim kapicama protiv Amera u bijelim kapicama
U trećem bazenu Židovi sa žutim kapicama protiv aligatora bez kapica...

Vrh

PostPostano: 17 svi 2016, 14:37 

Agathonikos je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:

E vidis Aga ti si kulturan za razliku od mnogih. Mogu ti reci da si miljama ispred balkanske kaljuze glede ponasanja. Mi samo nesto psujemo. :zubati
Najslicniji si, dakle glede finoce i galantnosti, ovoj naprednoj gej populaciji u Nizozemskoj. Oni sve nesto "gospodaju" i finjaka. Svaka cast :kava
Samo naprijed

A čujte, bolje i gospodati nego mlatarati kurcem po forumu, mada se i meni nekad zna desiti da ga isučem i s njim zamašem uokolo, gospodine Tulkas :D

Drz se ti Aga finoce. Mozda ti zatreba ako ga ko isuce pred tvojim okicama
finoca nema alternativu :zubati

Vrh

PostPostano: 17 svi 2016, 17:13 

http://www.nspm.rs/hronika/na-kosovu-od ... alphabet=l

PROPALI su u svakom pogledu, kao stari kauc. Narocito u natalitetu i obiteljskoj politici. Razocarali su me.

Hronika
Na Kosovu održana prva gej parada - Tači podržao paradu
PDF Štampa El. pošta
utorak, 17. maj 2016.
Nekoliko stotina pripadnika homoseksualne i lezbejske zajednice na Kosovu održalo je danas na ulicama Prištine svoju prvu paradu, tražeći prihvatanje i poštovanje svojih prava, a kolonu od nekoliko stotina učesnika predvodio je i kosovski predsednik Hašim Tači, javili su lokalni mediji.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 17 svi 2016, 17:17 

http://juznarepublika.com/2016/05/17/na ... jebancija/

Na KiM odrzana TAJNA LGBT PARADA, sa Tacijem na celu, nije zajebancija

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 17 svi 2016, 18:09 

Ateist je napisao/la:

Samo dođem na kupalište i uključim se u igru, zato ne treba poznavati suigrače.

Pantagana je napisao/la:
stvarno istina to za psovke, trebat ću malo modificirat ove svoje

ateisto do kad misliš tako, nije valjda da wikipedija plaća pisanje i uređivanje članaka?

Što dulje to bolje. Rad na Wikipediji je dragovoljački, kad bi se plaćalo ja bih bio multimilijarder.

https://www.instagram.com/josipcurlin

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus

Vrh

PostPostano: 21 svi 2016, 21:55 

http://www.avaz.ba/clanak/236727/medijs ... zi-na-rtrs

:kava
Svidja mi se ovo , moglo bi biti zanimljivo .

Vrh

PostPostano: 21 svi 2016, 21:59 

Jako kvalitetan novinar, baš sam voleo da gledam Telering dok sam imao OBN u paketu. Čovek nije nimalo unitaristički propagandista i ume da postavlja jako dobra pitanja svojim gostima.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2016, 22:04 

http://srbin.info/2016/05/20/intervju-l ... i-vec-jna/

Како ће се завршити ова криза? И глобална и ова наша?

– Неће се завршити. Зато што није ствар у томе да се заврши. Концепт је да се одржава сукоб, да се управља кризом. Нема ту идеологије, код нас на нашем подручју никад нису била битна идеолошка, културна, економска питања. Колико год сви дрвили о томе. Овде су увек само војностратешка питања. Од приступања југославије НАТО ’52. године, Титовог договора са Американцима ’41. године. Од тог времена код нас су само војностратешка питања кључна.

Како то знате?

– Па Југославија је била ЈНА, али ЈНА је била НАТО армија. Мој отац је био генерал на врло високом положају, ја сам у томе одрастао, ја сам то све гледао, питао, добијао одговоре. Код нас се многи праве блесави, а многи не знају, не знају политичари, људи врло високо у власти уназад 30-40 година, није им речено. Није ни Тито ’41. рекао младим скојевцима и комунистима шта се догађа и зашто и како. Није им рекао шта је Коча Поповић разговарао у Америци, шта је Велебит разговарао са ЦИА у Вашингтону ’51. и ’52. године.

Имам записнике разговора Коче Поповића, имам записнике Титових разговора са генералом Колинсом, који је дошао са највишом војном делегацијом да потврди оно што је Коча договорио. Југославија је била део НАТО, важан део НАТО, а социјалистичка земља. Руси и Немци су направили проблем кад су направили споразум иза леђа Американцима крајем ’80-их јер Совјетски Савез није могао да опстане. Руси су морали да направе једну епохалну реформу, срушили су Берлински зид, они су деколонизовали све те своје сателите од Румуније до Финске.

Да ли је зато разбијена Југославија?

– Југославија је била највећи проблем, највећа сметња. До последњег тренутка су се Американци трудили да одрже позиције овде, кад су видели да су им ови дошли иза леђа и да не могу ништа, кад су видели да су Немци отцепили Хрватску и Словенију, онда су они рекли: “Е, онда ћете имати рат у Босни.” Па су онда сви амерички ресурси активирани у Босни, укључујући Караџића, укључујући Херцег Босну, укључујући муслимане, сви су они произвели уз помоћ ЈНА тај рат.

У Босни је морао да буде грађански рат који ће одржати НАТО живим јер више није имао разлога да постоји. И ко то не зна, и ко то не разуме тај може да прича те глупости које слушамо по цео дан о томе шта је био тај рат, те верски сукоби, те грађански. Глупости, нема везе са мозгом. ЈНА је демонтирала Југославију. Није је демонтирао ниједан дисидент нити нека националистичка будала. Југославију је демонтирао онај ко је имао полуге те демонтаже, а то је ЈНА.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2016, 22:15 

KiM je napisao/la:
http://srbin.info/2016/05/20/intervju-ljubisa-ristic-jugoslaviju-1nisu-demontirali-nacionalisti-vec-jna/

Како ће се завршити ова криза? И глобална и ова наша?

– Неће се завршити. Зато што није ствар у томе да се заврши. Концепт је да се одржава сукоб, да се управља кризом. Нема ту идеологије, код нас на нашем подручју никад нису била битна идеолошка, културна, економска питања. Колико год сви дрвили о томе. Овде су увек само војностратешка питања. Од приступања југославије НАТО ’52. године, Титовог договора са Американцима ’41. године. Од тог времена код нас су само војностратешка питања кључна.

Како то знате?

– Па Југославија је била ЈНА, али ЈНА је била НАТО армија. Мој отац је био генерал на врло високом положају, ја сам у томе одрастао, ја сам то све гледао, питао, добијао одговоре. Код нас се многи праве блесави, а многи не знају, не знају политичари, људи врло високо у власти уназад 30-40 година, није им речено. Није ни Тито ’41. рекао младим скојевцима и комунистима шта се догађа и зашто и како. Није им рекао шта је Коча Поповић разговарао у Америци, шта је Велебит разговарао са ЦИА у Вашингтону ’51. и ’52. године.

Имам записнике разговора Коче Поповића, имам записнике Титових разговора са генералом Колинсом, који је дошао са највишом војном делегацијом да потврди оно што је Коча договорио. Југославија је била део НАТО, важан део НАТО, а социјалистичка земља. Руси и Немци су направили проблем кад су направили споразум иза леђа Американцима крајем ’80-их јер Совјетски Савез није могао да опстане. Руси су морали да направе једну епохалну реформу, срушили су Берлински зид, они су деколонизовали све те своје сателите од Румуније до Финске.

Да ли је зато разбијена Југославија?

– Југославија је била највећи проблем, највећа сметња. До последњег тренутка су се Американци трудили да одрже позиције овде, кад су видели да су им ови дошли иза леђа и да не могу ништа, кад су видели да су Немци отцепили Хрватску и Словенију, онда су они рекли: “Е, онда ћете имати рат у Босни.” Па су онда сви амерички ресурси активирани у Босни, укључујући Караџића, укључујући Херцег Босну, укључујући муслимане, сви су они произвели уз помоћ ЈНА тај рат.

У Босни је морао да буде грађански рат који ће одржати НАТО живим јер више није имао разлога да постоји. И ко то не зна, и ко то не разуме тај може да прича те глупости које слушамо по цео дан о томе шта је био тај рат, те верски сукоби, те грађански. Глупости, нема везе са мозгом. ЈНА је демонтирала Југославију. Није је демонтирао ниједан дисидент нити нека националистичка будала. Југославију је демонтирао онај ко је имао полуге те демонтаже, а то је ЈНА.

( a bilo je podne , oko pola dva .. :biceovodobro )

Rece li ko ubi Kenedija ?

KiM-e , aj reci da se zajebavas.. :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 21 svi 2016, 22:21 

KiM se nikad ne zajebava. KiM je lud (ne u prenesenom značenju reči, nego u psihički bolesnik značenju reči).

A i vidiš da je intervju dao Ljubiša Ristić (nekadašnji visoki funkcioner JUL-a i takođe psihički bolesnik).

Vrh

PostPostano: 21 svi 2016, 23:10 

Kalasturo rekao sam ti da me zaobidjes. Tvoja žena mi redovno daje terapije. Dok ti sa kolicu skupljaš plek. Kartoni i kumulatori. Nije ni skupa a zna znanje.

Vrh

PostPostano: 23 svi 2016, 22:05 

Granica, poz zzz :D

Gdje si? Šta ima? Što kažeš na rezultate?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 23 svi 2016, 23:31 

KiM je napisao/la:

Tjah, ludaka. :zubati

No, da pređimo na nešto ozbiljno i konkretno

slika

Vrh

PostPostano: 26 svi 2016, 22:05 

slika

Vrh

PostPostano: 26 svi 2016, 22:17 

Sta se to zbiva u Zagrebu, uljudjenom gradu, kad Rajovic puni arene?

Citat:
POPULARNI crnogorski pjevač Boban Rajović ponovno se može pohvaliti novim trofejem. Nakon manje od mjesec dana, kad je usprkos zluradim skepticima rasprodao splitsku Spaladium Arenu, sinoć je osvojio puno veći zalogaj. U prepunoj zagrebačkoj Areni ova nova, nezaustavljiva balkanska zvijezda duže od tri sata redala je hit za hitom, a publika ga ništa manje vatreno nije prestajala pratiti od prve do zadnje pjesme.

slika

http://www.index.hr/black/clanak/nakon- ... 94683.aspx

:D

Vrh

PostPostano: 26 svi 2016, 22:35 

komentari>

Citat:
Da, to je naša mladost. Ovakva je Hrvatska nakon 25 godina društvene i ekonomske tranzicije, kojoj se ne nazire kraj. Djeca odvaljuju na produkcijski ušminkani turbo-dinarsko-srpski folk, a svoju kulturu i tradiciju ne poznaju.

Citat:
Prije rata su se narodnjaci u Splitu i okolici mogli slusat samo na jednom mistu
Ali slusanost narodnjaka je proporcionalna broju bosanaca u nekom kraju

Citat:
Broj posjetitelja na ovakvim bedackim zabavama je proporcionalan broju bosancerosa i hercegovaca u ZG.

Zakaj vas pereci ne vole?

Vrh

PostPostano: 26 svi 2016, 22:36 

Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
slika

Inače, Boban mi se nikada nije dojmio kao pjevač koji može da napuni arenu bilo gde, kamoli u Hrvatskoj. Pretpostavljam da će i u BG areni sada koncert da pravi.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2016, 22:42 

Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
Ovde mi je lik presmešan =))

Vrh

PostPostano: 26 svi 2016, 22:53 

Dudu je bio sa svojim zemama i rodjama iz starog zaboravljenog rodnog kraja. Kakva festa i dominacija Srpskog kiča i sunda. Kulturna dominacija i korak ka asimilaciji. Srbin si znači dominantan si. Genetski.

Vrh

PostPostano: 30 svi 2016, 00:10 

Vrh

PostPostano: 30 svi 2016, 19:29 

Mozda mi se samo cini, ali izgleda kao da Crnogorci nekako najvise profitiraju nakon raspada bivse nam drzave. Vrijedi ponekada biti lijen.

A danas sam se lijepo nasmijala slusajuci Vujanovica slavuja. Dodik ima konkurenciju. Iskreno.

– Bridget of Sweden (1303-1373)

Vrh

PostPostano: 04 lip 2016, 19:30 

slika

gospodin Ivo (Banac)

Retko gledam TV, skoro nikad ali kad ovog čoveka ugledam, program se ne menja do kraja emisije. Njegove teze i razmišljanja, povremeno i kratkotrajno njihanje glavom i ono "lj" i "nj" koje on izgovara kao "l-j" i "n-j" me čine prikovanim za TV do odjavne špice emisije u kojoj je gost.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2016, 08:46 

Stefan i Marija – to su najčešća imena koja za djecu biraju roditelji u Republici Srpskoj.
To mjesto u Federaciji BiH drže Amina i Ahmed.

Na drugom mjestu najčešće dodjeljivanih imena novorođene djece u 2015. godini su Sara i Amar dok su na trećem mjestu Emina i Daris, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

U Republici Srpskoj, nakon imena Stefan i Marija, prošle godine najpopularnija imena su bila Luka i Ana na drugom mjestu, Nikola i Milica, Lazar i Sofija te Pavle i Sara, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Pet najčešćih ženskih imena dodjeljivanih djeci rođenoj u 2015. godini (RS)

1. Marija
2. Ana
3. Milica
4. Sofija
5. Sara

Pet najčešćih muških imena dodjeljivanih djeci rođenoj u 2015. godini (RS)

1. Stefan
2. Luka
3. Nikola
4. Lazar
5. Pavle

Deset najčešćih ženskih imena dodjeljivanih djeci rođenoj u 2015. godini (FBiH)

1. Amina
2. Sara
3. Emina
4. Lamija
5. Merjem
6. Asja
7. Lejla
8. Ajna
9. Ema
10. Nejla

Deset najčešćih muških imena dodjeljivanih djeci rođenoj u 2015. godini (FBiH)

1. Ahmed
2. Amar
3. Daris
4. Adin
5. Harun
6. Davud
7. Imran
8. Hamza
9. Tarik
10. Vedad

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2416 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 97  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: