HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 sij 2025, 19:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3380 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 136  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru
PostPostano: 24 vel 2010, 08:33 

Unis Telekom (Centar 2)

slika

slika

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 08:37 

GDJE JE OVO?

Objekt: POŠTANSKO LOGISTIČKO SREDIŠTE

Kontekst
Prostorni; izuzetno vrijedan poslovni prostor šire gradske zone.
Funkcionalni; lociranje poslovno-skladišnog objekta van centra grada, kvalitetniji prometni pristup i bolja poslovna povezanost s transportnim potrebama.
Oblikovni; dizajn primjeren prostoru širem i užem, racionalnim faktorima (ekonomija) i vremenu u kojem živimo

slika slika
slika slika

Smještaj
-zadovoljavanje urbanističkih uvjeta
-prilagodba glavnih prometnih tokova karakteristikama ambijenta, povezanost sa putom Mostar-Aluminij i preko njega sa ostalim dijelovima grada i okoline.
-odnos i kontakt istočnog i sjevernog pročelja objekta prema prometnici Mostar-Aluminij, tj. kvaliteti cjelokupnog ambijenta
-novu gradnju integrirati da stvore nove urbane prostore u budućem poslovnom kompleksu

Prostorna organizacija
-materijalizacija zadanog programa
-funkcionalnost i ekonomičnost svih prostora
-jasnoća i diferenciranje svih vrsta prometa u pristupu i unutar objekta (klijenti, osoblje itd.)
-smještaj glavnog ulaza i sporednog ulaza u odnosu na promet, orjentaciju, osvjetljenje itd.
-komercijalni sadržaji koji sudjeluju u financiranju objekta i čine kuću višefunkcionalnom (skladišta)

http://ar-kopilas.com/projekti_javni.html

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 08:54 

Evo ne tako davno izgrađeni Centar za duhovne vježbe i hotel sa tri zvjezdice “Emmaus“ u Bijelom Polju.

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 08:56 

slika

slika

slika

slika

Vrijednost uk. investicije: 1.636.134,02 EUR

http://www.eco-plan.ba/projekti_vise.as ... projekt=35

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 09:07 

Golemo, nešto mi puno ovoliko para za Kariolu.

Naziv projekta: Caffe „KARIOLA“
Vrijednost uk. investicije: 204.516,75 EUR

http://www.eco-plan.ba/projekti_vise.as ... projekt=32

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 09:16 

Evo jedne alternativne za upravnu zgradu Elektroprivrede HZHB (mislim da je ova što su je napravili bolja)

slika

Netko je pitao za HNK (Hrvatsko Narodno Kazalište), pa evo neke okvirne skice...

slika

Vrh

PostPostano: 24 vel 2010, 09:20 

Tlocrt prizemnja crkve u centru 2

slika

A evo i alternativa katedralnom zvoniku (Vrijednost uk. investicije: 398.807,67 EUR )

slika
slika

Kao što znamo izabrana je ova varijanta:

slika

Super mi je ovo s Isusom na vrhu, ali sada je umjesto njega križ:

slika

Vrh

PostPostano: 25 vel 2010, 20:23 

Ultras1986 je napisao/la:
Netko je pitao za HNK (Hrvatsko Narodno Kazalište), pa evo neke okvirne skice...

slika

Razumijem da je to samo silueta predstojeceg objekta, ali uzimajuci u obzir svu novogradnju od rata do danas, ukljucujuci i crkve, nemogu da neprimjetim nedostatak "klasike". Lijepo su uradjeni mnogi od ovdje prilozenih objekata, ali nekad se mora malo okrenuti povijesti. Stari grad je lijep, kao i Sarajevska Bascarsija, ali presadi ih u Firenzu, Bec, Pariz, Rim i nitko ih nece pogledati, ili mozda najednostavnije presadi Dioklecijanovu Palacu na Zapadnu stranu grada i garantiram nece 10 ljudi preci most da gleda "orijent". Od ovoliko crkvi, evo i ovog kazalista za primjer, mogla je jedna biti Renesansna sa 10 - 20 bronzanih ili mramornih kipova svetaca ili biblijskih scena, koje je ukrasavaju. Ili Mozda neka ogromna fontana, oko tog "kruznog toka" za koji se traze ideje. Ogroman kip Kraljice Katarine mozda ili Kralj Tvrtko na ********* u stilu Bana Jelacica. Da rekao sam Kralj TVRTKO sa "fleur de lis" na stitu i velikim Krizem na prsima, kao Templar koji je bio, i sa isukanim macem u smjeru sjeveroistoka iz ociglednih razloga. Onaj sjedeci Templar sa kacigom i macem u Capljini je odlicna ideja, ali mi nije jasno sto su ga "zavrsili" onako neprecizno. Od glave prema dnu, rad se prepolovio u kvaliteti.

Vidio sam onu karikaturu od statue u bijelom mramoru koju ste prilozili, Mazuranica ako se sjecam. Nek vam to ne ogadi kiparstvo. Znam da su "veliki" klesari teski za pronaci, ali recimo izvoditelj rada Brucee Lee-a je po kvaliteti 9.5/10. Takav je "gild", to jest zlatna patina kojom je bronza presvucena, vise shodan unutarnjoj egzibiciji, radije no na otvorenom. Bronza vani oksidizira maslinasto zelenkasto ili "mint" zeleno ovisno od miksa materijala. Ban Jelacic u zagrebu ima puno vise Zinka nego bronze, otud svjetlost zelenoj boji, dok recimo Grgur Ninski u Splitu je skoro sav od bronze, pa drzi onu "cokoladnu" patinu (mada se zelena i tu probija).

Jos jedna stvar, najljepsa zgrada u Mostaru/Hercegovini je Goticka Gimnazija. O takvom stilu govorim, znam da je tesko, ali ja se nadam toj prekretnici.

Vrh

PostPostano: 25 vel 2010, 20:29 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Franz Ferdinand je napisao/la:
Kralj Tvrtko na ********* u stilu Bana Jelacica.

Ovo nije loša ideja za Mostar. :HercegBosanac Dapače.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2010, 14:23 

evo da se i ja ukljucim kvalitetno :) par slika sa "ove" strane

Privitak/ci:
Slika0027.jpg
Slika0027.jpg [ 130.08 KiB | Pogledano 7260 put/a. ]
Slika0028.jpg
Slika0028.jpg [ 178.58 KiB | Pogledano 7260 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 26 vel 2010, 14:29 

lider30 je napisao/la:
Franz Ferdinand je napisao/la:
Kralj Tvrtko na ********* u stilu Bana Jelacica.

Ovo nije loša ideja za Mostar. :HercegBosanac Dapače.

mislim da je ta forma statua, pogotovo konjanika danas potrošena.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2010, 15:39 

RocknRolla je napisao/la:

Taj red zgrada mi izgleda grozno.

Vrh

PostPostano: 26 vel 2010, 17:12 

:palacgore1 ne bi bilo loše poslikati i crkvu iz te visine ?

Vrh

PostPostano: 26 vel 2010, 17:16 

hercegovac1981 je napisao/la:

Taj red zgrada mi izgleda grozno.

Nije završeno, ovako bi trebalo izgledati.

Privitak/ci:
TV.PNG
TV.PNG [ 236.6 KiB | Pogledano 7242 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 26 vel 2010, 18:07 

Zna li itko gdje je ovo?

Privitak/ci:
internet3.jpg
internet3.jpg [ 23.24 KiB | Pogledano 7233 put/a. ]
internet2.jpg
internet2.jpg [ 20.95 KiB | Pogledano 7233 put/a. ]
internet1.jpg
internet1.jpg [ 22.44 KiB | Pogledano 7233 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 26 vel 2010, 20:26 

Evo par slikica koje sam uslikao prije par dana

Mostar, CENTAR II, pogled s ORKE

slika

slika

slika

slika

slika
:zrinjski_ultras1

Kiša stala poceli radovi :aleale
slika

Vrh

PostPostano: 26 vel 2010, 20:29 

Evo jedna s balkona stana u Orci!
:smajl007

slika

Vrh

PostPostano: 26 vel 2010, 23:38 

mile007 je napisao/la:
Evo par slikica koje sam uslikao prije par dana

Mostar, CENTAR II, pogled s ORKE

Drama slike, samo slikaj :aleale

SLIKA 1

Ovo su neki od objekata koji se moraju rušiti, pogledaj iza mjesta za parkić (mislim da je i sada) ali pola ljudi i ne zna jer ga ove rugobe zaklanjaju. Zamisli ljepote da se to sruši a iza sredi dječije igralište i klupe za sjediti itd...

SLIKA 2

Kako bi ovdje drama legao stakleni neboder, ono površine kao što je sada mljekara, okolo sve zelenilo a čitavom parcelom ispod podzemne garaže...

Privitak/ci:
Za rušiti.JPG
Za rušiti.JPG [ 154.66 KiB | Pogledano 7208 put/a. ]
Stakleni neboder.JPG
Stakleni neboder.JPG [ 123.59 KiB | Pogledano 7208 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 27 vel 2010, 18:28 

evo i crkva,koliko mogu uhvatit

Privitak/ci:
Slika0029.jpg
Slika0029.jpg [ 125.14 KiB | Pogledano 4859 put/a. ]
Slika0030.jpg
Slika0030.jpg [ 83.13 KiB | Pogledano 4859 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 27 vel 2010, 23:28 

evo i crkva,koliko mogu uhvatit

:smajl007

Ljudi znate li vi gdje bi trebao biti taj novi dom. Ova dva postojeća imaju oko 500 mjesta, a taj novi bi trebao imati još 500. Ja ne znam gdje će ga utrpati ovdje (slika), jedino da idu u vis... :neznam

Privitak/ci:
Dom.JPG
Dom.JPG [ 101.23 KiB | Pogledano 4853 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 28 vel 2010, 03:47 

Tako je kad se stihijski gore izgradilo onih kuća umjesto da su ostavili malo mjesta za dom.
Ja sam nešto načuo i iskreno se nadam da to nije točno. Valjda bi se treće krilo trebalo praviti na prostoru između starog doma i velikih stepenica. To znači da bi se sva ona šuma ispilala i da bi dobili zidinu par metara od stepenica. Iskreno se nadam da neće tako gradiit.
Prije rata je započeta gradnja nečega (valjda doma) između ova dva paviljona pa bi valjda tu bilo logično da se gradi. Ne znam zašto uopće forsirati gradnju na tom mjestu kad na Heliodromu ima dovoljno mjesta,a i treba polako dolje zauzimati prostorije. Lako će im guzonje naći drugu namjenu ako ih sveučilište ne bude koristilo.

Vrh

PostPostano: 28 vel 2010, 05:58 

MaMo je napisao/la:
Tako je kad se stihijski gore izgradilo onih kuća umjesto da su ostavili malo mjesta za dom.
Ja sam nešto načuo i iskreno se nadam da to nije točno. Valjda bi se treće krilo trebalo praviti na prostoru između starog doma i velikih stepenica. To znači da bi se sva ona šuma ispilala i da bi dobili zidinu par metara od stepenica. Iskreno se nadam da neće tako gradiit.
Prije rata je započeta gradnja nečega (valjda doma) između ova dva paviljona pa bi valjda tu bilo logično da se gradi. Ne znam zašto uopće forsirati gradnju na tom mjestu kad na Heliodromu ima dovoljno mjesta,a i treba polako dolje zauzimati prostorije. Lako će im guzonje naći drugu namjenu ako ih sveučilište ne bude koristilo.

Ovako kada gledam jedino prema velikim stepenicama mogu i graditi.
Pa jebo ga, zar nemaju negdje drugo u gradu mjesta? Neka grade tamo negdje oko agronomskog, ispod partize.

A ovo za heliodrom je sad za sad gotova priča, dole je DIF i to je to. Glupo bi bilo graditi dole dom, kad su svi fakulteti ovamo. Da su odlučili graditi kampus dole i ovo ovamo prodati, to bi bila druga priča. A ovako...

I ima li ikakve info za drugu fazu, kad bi trebala početi?

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2010, 00:20 

Mislim da je druga fazal trebal početi u ovoj godini, nakon što se završe građeviski i filozofski faklutet,a ostali dovedu u red. U drugoj fazi, koliko sam upoznat je predviđena izgradnja podzemne garaže ispod onih sportskih terena,a iznad njih veliki sveučilišni trg. Na kraju trga bi bila velika sveučilišna knjižnica i ona bi bila najmonumentalniji objekt sveučilišta, vjerojatno nešto sa stupovima i sl. ala Bijela kuća ha ha ha
Mislim da je nekad prije bila predviđena i studentska sportska dvorana ali nas je Merkator zajeb`o s onim prostorom pa je to vjerojatno propalo.

Samo se bojim da zbog poraza Hebranga na izborima HDZ ne zavrne pipu. Već su se počeli osvećivati kroz ona dvojna prebivališta. Zaboravili su lako prethodnih 15ak godina bolesno vjernog glasanja.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2010, 03:41 

MaMo je napisao/la:
Mislim da je druga fazal trebal početi u ovoj godini, nakon što se završe građeviski i filozofski faklutet,a ostali dovedu u red. U drugoj fazi, koliko sam upoznat je predviđena izgradnja podzemne garaže ispod onih sportskih terena,a iznad njih veliki sveučilišni trg. Na kraju trga bi bila velika sveučilišna knjižnica i ona bi bila najmonumentalniji objekt sveučilišta, vjerojatno nešto sa stupovima i sl. ala Bijela kuća ha ha ha
Mislim da je nekad prije bila predviđena i studentska sportska dvorana ali nas je Merkator zajeb`o s onim prostorom pa je to vjerojatno propalo.

Samo se bojim da zbog poraza Hebranga na izborima HDZ ne zavrne pipu. Već su se počeli osvećivati kroz ona dvojna prebivališta. Zaboravili su lako prethodnih 15ak godina bolesno vjernog glasanja.

I ja znam za te projekte ali strah me za HDZ. Mada, možda i ne bude problema, jer izbori su u Hr 2012 (taman kada bi se trebali izgraditi svi ovi objekti).

Za dvoranu nas nije merkator zajebao, koliko ja znam ona ide na teniskom terenu...

I šta će sa igralištima? Morat će se nešto na tome polju raditi, jer ih je sve manje i manje. Idealno bi bilo da se smjeste unutar "Eksperimentovih" zgrada.

I ja sam čuo da će na sadašnjim igralištima ići (prvi) pravi gradski trg tj. sveučilišni :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2010, 06:44 

Potez od crkve do gimnazije, kako su ga zamislili projektanti koji su projektirali džamiju.

Privitak/ci:
Zona.JPG
Zona.JPG [ 55.92 KiB | Pogledano 4778 put/a. ]
Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3380 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 136  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: