HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 vel 2026, 19:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 150 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bosnjaci i Turska
PostPostano: 11 ruj 2013, 14:44 

i_jopet je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Bosnjaci iz cazinske krajine, za njih je tacno da imaju hrvatske korijene.
Bosnjaci iz istocnog sandzaka, za njih je tacno da imaju rashke korijene.

No nije na tom poenta, vec na tome da su najmocniji Hrvati u povjesti bili admirali i veliki veziri u Ottomanskoj imperiji. =))

Znači ipak su Hrvati a ne Bošnjaci.

Damat Rustem-pasha, Sinan-pasha su Hrvati (iz Skradina su), Piyale-pasha je Dubrovcanin (sa Peljesca), a ovi ostali spomenuti su Bosnjaci (iz Bosne) i Hercegovci (iz Hercegovine/Huma). Pa pogle kako je Ahmed-pasha Hercegovic Kosaca kcerki dao ime - Huma. Bas lijepo ime... a nase!

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 14:47 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Meni opet nije jasno, kakve veze imaju oteti i konvertiti Srbi i Hrvati, koji su postali Osmanlije, sa Bošnjacima? Ili imaju svaku vezu... :zubati

=))

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 14:50 

u ove seherzade pamet kao u onog klempe Davutoglua.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 14:50 

seherzada je napisao/la:
=))

Znam, smešno je. Ti se ubi kopirajući tekstove sa wiki, a masa gleda u čudu i ne shvata na čemu si. :zubati

Ozbiljno, kakve sve ovo ima veze sa Bošnjacima?

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 14:55 

seherzada je napisao/la:
Jagnjeca brigada je napisao/la:
Meni opet nije jasno, kakve veze imaju oteti i konvertiti Srbi i Hrvati, koji su postali Osmanlije, sa Bošnjacima? Ili imaju svaku vezu... :zubati

=))

Nikakve, ali kada izmislis naciju 93 moras imati barem kakvu takvu povjest, pa onda kada se raspisu krene mitomanija.

Citat:
Podrijetlom je iz istočne Bosne. Rodio se kao Nijaz Batlak 15. ožujka 1929. godine, u Zvekovici kraj Cavtata, u Hrvatskoj. Otac Mehmed mu je bio član HSS-a i nadzornik pruge na sarajevskom Alipašinom mostu.

Prigodom posjete Alije Izetbegovića (predsjednika BiH u 1990-ih) Washingtonu '80-ih, Batlak je zajedno s Kerimom Reisom bio sudjelovao na skupu kojega je Izetbegović imao sa tamošnjim Hrvatima, Jugoslavenima i muslimanima. Oboje su se tada oštro suprotstavili Izetbegovićevu konceptu stvaranja bošnjačke nacionalnosti.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 14:57 

Pazi ti to, covjek koji se odrekao vjere svojih predaka, kleknuo pred Rimljanima i prihvatio njihovu vjeru i obicaje, medju nekima se danas slavi kao najveci - cak se i imena gradova mijenjaju po njemu: Duvno -> Tomislavgrad.

=))

Sto bi casna Biblija rekla: "vade trun iz tudjeg, a ne vide balvan u svom oku". :zubati

=))

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 15:11 

seherzada je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

uz malu iznimku, morao se odreći svoje vjere, imena i prezimena, roda,...naravno takva osobina ne može u svakom vaktu nit svakom stati u obraz, nego samo probranima i naplavu što je mušičario oko turskijeh i inih čmarova.

preveč si se zadubila u tursku gnojnicu pa ne znaš da je rvacka imala otpadnika na sve strane, i prema Beču, i prema Pešti, kao i prema Stambulu,...za privilegije i za šćer, kako kad, ali bilo je toga.
No da mi to bude neki fanatičan fetiš i ideologija kao tebi i sličnima mi je bljutavo i izdajnički spram zemlji koju su haračili i jedni i drugi i treći,...a spremni ste i za četvrte kak se da videti, ne.

ajd, jedan haremski šiz za raju, da vidimo kako sultan rikta... :wub

A koje godine se ono kralj Tomislav odrekao svoje vjere i konvertirao ("ucmario" kako ti kazes :zubati ) papi? :zubati

Pa onda opet, 1102., "naguzivanje" Madjarima, 350 godina prije nego sto se pojavio prvi Turcin u Bosni i Hrvatskoj. :nanana

Tomislav se nije odrekao vjere zbog večere niti je zaboravio da je Hrvat pogotovu da mu Papa mačem to uradi njegovim knezovima i kraljevstvu, to su bili vojni savezi i već spomenuti crkveni ženidbeni i krunidbeni đirevi, nekad i podanički ali nikad izdajnički do temelja sa odricanjem od sebe i svoga..., onda Hrvat, danas Hrvat, a to uspoređivati sa izdajom Bosne Turcima i njihovim naplavom poturicama, je niđevezno i vertigo do dna HollidayIn Ideologije,...jest grubo ali je tako i kaj sad da to prešutimo. Ako je neki Hrvat čmario Habsburgu ili Ugru, Turčinu ili Talijanu, Švabi,...zajednički imenitelj im je IZDAJNIK i to je to. Danas se opet neko po Bosni učmaruje Amerima, Rusima, Turcima, qrcima palcima, ovim onim,...ista priča samo druga strana.

ono, ko je u stanju svoje izdat, taj će i tuđe ukrast, svoga rođenog brata ubit, a onda mu ime i imanje prisvojit.
Receptura za mir i dug suživot...

Zato bujrum deder Sultanu jedan mrdoguz šta glumiš muškaraču,... :tt1

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 15:17 

Tema je pogrešno postavljena i treba se zvati Muslimani i Turska,ako se aludira na povezanost via islam.Ovako samo zbunjuju i ono malo normalnog naroda i časnih Muslimana,više ni sami ne znaju kako im se zove grupacija...

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 15:27 

bumbar92 je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

A koje godine se ono kralj Tomislav odrekao svoje vjere i konvertirao ("ucmario" kako ti kazes :zubati ) papi? :zubati

Pa onda opet, 1102., "naguzivanje" Madjarima, 350 godina prije nego sto se pojavio prvi Turcin u Bosni i Hrvatskoj. :nanana

Tomislav se nije odrekao vjere zbog večere niti je zaboravio da je Hrvat pogotovu da mu Papa mačem to uradi njegovim knezovima i kraljevstvu, to su bili vojni savezi i već spomenuti crkveni ženidbeni i krunidbeni đirevi, nekad i podanički ali nikad izdajnički do temelja sa odricanjem od sebe i svoga..., onda Hrvat, danas Hrvat, a to uspoređivati sa izdajom Bosne Turcima i njihovim naplavom poturicama, je niđevezno i vertigo do dna HollidayIn Ideologije,...jest grubo ali je tako i kaj sad da to prešutimo. Ako je neki Hrvat čmario Habsburgu ili Ugru, Turčinu ili Talijanu, Švabi,...zajednički imenitelj im je IZDAJNIK i to je to. Danas se opet neko po Bosni učmaruje Amerima, Rusima, Turcima, qrcima palcima, ovim onim,...ista priča samo druga strana.

ono, ko je u stanju svoje izdat, taj će i tuđe ukrast, svoga rođenog brata ubit, a onda mu ime i imanje prisvojit.

Pa 'dje su vam ti vasi zenidbeni djirovi u Kingdom of Hungary, to bi oko ugarskih kraljeva trebalo sve frcati od Hrvata i ugarskog kralja 'schchera? :zubati Ja fino navela Rustem-pashu, Sinan-Pashu, Ahmet-pashu, Mehmed-pashu... a ima ih jos na desetine... sve najmocniji ljudi imperije, i jos uz to sultanovi zetovi. 'Di su vasi ekvivalenti u Ugarskoj tomu? :zubati A to ustvari govori da ste vi bili pod macem, jer vas nema na kraljevskom dvoru, za razliku od nas, koji smo bili u sultanovom saraju.

A ovo drugo, vezano "ucmarivanja" :zubati pa vi ste oni Bosnjaci, Bosanci, Hercegovci, bosanci, hercegovci, whatever... koji su se "ucmarili" Hrvatima i odrekli Bosne, Hercegovine, ljiljana, i svega onoga sto simbolizira nezavisnost... Sto su nekad bili poturice, to ste vi danas, posrbice i pohrvacani - al' malo si je to tesko priznati, obzirom da je uvijek tesko spoznati balvan u svom oku... :zubati

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 15:36 

seherzada je napisao/la:
Sto su nekad bili poturice, to ste vi danas, posrbice i pohrvacani

Jesi na LSD?

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 15:39 

Šehhooo, razvaljuj ih dok ti nick ne poplavi.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 15:42 

Ti smajlici kojim se razbacujes ko nedonosce
Ne znaci da si nekog prejebala ili da si zajebant
A najmanje da si u pravu

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 15:44 

Evo leba pice koji iz prikrajka rajca sehu da se nastavi provaljivat

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 15:47 

seherzada je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

Pa 'dje su vam ti vasi zenidbeni djirovi u Kingdom of Hungary, to bi oko ugarskih kraljeva trebalo sve frcati od Hrvata i ugarskog kralja 'schchera? :zubati Ja fino navela Rustem-pashu, Sinan-Pashu, Ahmet-pashu, Mehmed-pashu... a ima ih jos na desetine... sve najmocniji ljudi imperije, i jos uz to sultanovi zetovi. 'Di su vasi ekvivalenti u Ugarskoj tomu? :zubati A to ustvari govori da ste vi bili pod macem, jer vas nema na kraljevskom dvoru, za razliku od nas, koji smo bili u sultanovom saraju.

A ovo drugo, vezano "ucmarivanja" :zubati pa vi ste oni Bosnjaci, Bosanci, Hercegovci, bosanci, hercegovci, whatever... koji su se "ucmarili" Hrvatima i odrekli Bosne, Hercegovine, ljiljana, i svega onoga sto simbolizira nezavisnost... Sto su nekad bili poturice, to ste vi danas, posrbice i pohrvacani - al' malo si je to tesko priznati, obzirom da je uvijek tesko spoznati balvan u svom oku... :zubati

Jesi plavusa matere ti. Znas li ti uopce sta pises. Tebi odgovarati je fakat gubljenje vremena. Nosate ljiljane I islamske zastave skupa. Vi ste bolestan narod

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 15:50 

dokle će Bošnjaci još osjećati komplekse zbog svog podrijetla?! jbg, tako vam je kako vam je i takvi ste kakvi ste, pomirite se više s time.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 15:53 

Ovdje bolest vlada, Tulkaš moj. I slobodno napiši "pička", ne budi pizda sa tim izrazima.
Samo nekakvi izdajnici, ne možete se ostaviti Turaka, ko Srbi ste postali, i gori.
Koga briga za tim?
Ovdje neki hoće da ja i moj narod ispaštaju samo zato što ONI misle da su moji preci izdali njihove pretke. Jeb'te se bolan. U svijetu ne postoji takvo nešto. Hitlerovi potomci imaju pravo na život, Staljinovi, djeca ubica, bolesnika, ovakvih ili onakvih a vi bi ste nekog osuđuvali na osnovu nekih insinuacija i to zbog nečega što je bilo normalno uvijek. Vama jadnim(nekim ovdje) se Turci motaju po mozgovima 24/7 i ne daju vam mira. Krajnje je vrijeme da se zapitate malo.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 15:55 

Ja, ja, sad kad pitam "hajte, dajte argumente, navedite Hrvacane zetove ugarskog kralja, iz onih 800 godina pod Ugrima", onda pocne trkeljanje... =))

Jer nema! :zubati

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 15:58 

Jebe mi se sta si. Ali ne serite o nekom specijalnom statusu vas tzv bosnjaka. Vi sebe smatrate nekim
Legalnim I legitimnim nasljednicima srednjovjekovne bosne. Po cemu svega ti.
Nemate nista zajednicko nista. Nadijete sebi ime I sad je to to.
E nemre tako

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 16:00 

seherzada je napisao/la:
Ja, ja, sad kad pitam "hajte, dajte argumente, navedite Hrvacane zetove ugarskog kralja, iz onih 800 godina pod Ugrima", onda pocne trkeljanje... =))

Jer nema! :zubati

Deder povijest u ruke I procitaj. Ovako lupetas I trolas bez veze
Mlada poturice

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 16:05 

Tulkaš, ne postoji to, legitimni nasljednici, to je previše romantičarski pogled na svijet. Postoji država i postoji "ljubav" prema državi koja se pokazuje na mnogo načina(branjenje njenih granica, suvereniteta, simbola, itd). Ako nema ljubavi ne možeš smatrati državu svojom pa taman da si Tvrtkov potomak, razguli.
Šeha nije glupa, dođe ovdje da malo odmori i da se zabavi, ko uz križaljku.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 16:09 

Tulkas je napisao/la:
Jebe mi se sta si. Ali ne serite o nekom specijalnom statusu vas tzv bosnjaka. Vi sebe smatrate nekim
E nemre tako

Pa nismo mi krivi sto ste se vi odrekli nasljedstva i pohrvatili. :neznam

Pazi ti to, znaci svi uzivaju Bosnu, i onda jedan dio se odrekne i ode u Hrvate, drugi dio se odrekne i ode u Srbe, i onda im ovi treci krivi sto se nisu i oni odrekli Bosne, ljiljana, povijesti, itd itd.

=))

Sami ste si krivi, nismo vam mi tu nista krivi glede toga. Ono sto vi mislite da ste nas zahebali, pa mi vam samo na tome mozemo reci hvala, :zubati obzirom da ste nam ostavili 1000 godina povijesti i tradicije Bosne, samoiskljucivanjem iz nasljedstva, i konverzijom u Hrvate. :nanana

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 16:10 

Tulkas je napisao/la:
U cemu je fora seherzada
Pa nama je poznato da ste vi poturice
Negdasnji Hrvati a I Srbi

Oni nisu negdašnji. Oni su i danas Hrvati. Hrvati islamske vjeroispovijesti. Hrvati su jer govore hrvatskim jezikom. Jezik je stup samobitnosti naroda, vjeroispovijest je stvar osobnog izbora.

https://www.instagram.com/josipcurlin

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 16:25 

Ateist je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
U cemu je fora seherzada
Pa nama je poznato da ste vi poturice
Negdasnji Hrvati a I Srbi

Oni nisu negdašnji. Oni su i danas Hrvati. Hrvati islamske vjeroispovijesti. Hrvati su jer govore hrvatskim jezikom. Jezik je stup samobitnosti naroda, vjeroispovijest je stvar osobnog izbora.

Oni više govore srpski nego hrvatski.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 16:34 

seherzada je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
E nemre tako

Pazi ti to, znaci svi uzivaju Bosnu, i onda jedan dio se odrekne i ode u Hrvate, drugi dio se odrekne i ode u Srbe, i onda im ovi treci krivi sto se nisu i oni odrekli Bosne, ljiljana, povijesti, itd itd.

=))

Sami ste si krivi, nismo vam mi tu nista krivi glede toga. Ono sto vi mislite da ste nas zahebali, pa mi vam samo na tome mozemo reci hvala, :zubati obzirom da ste nam ostavili 1000 godina povijesti i tradicije Bosne, samoiskljucivanjem iz nasljedstva, i konverzijom u Hrvate. :nanana

Drzimo mi do svoje tradicije gospojice do tradicije bosanskih hrvata katolika. Imamo svoje obicaje nosnje samostane od prije turske okupacije. Nismo nista od njih preuzeli. Vi jeste sve.
E sad hrvati kao narod postoje prije same bosne I naseljavali su je prije no sto je
Ime nadjenuto pa ti skontaj. Valjda si toliko pametna. Tekbir nema
Nikakve veze sa starom bosnom s vi ilahijadisite I kaskadisite kao oni koji unistise
Bosnu na koju se pozivate kad vam odgovara
Vi sebi povijest pravite lazite sami sebe zabole me penis

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013, 16:54 

Tulkas je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

=))

Drzimo mi do svoje tradicije gospojice do tradicije bosanskih hrvata katolika. Imamo svoje obicaje nosnje samostane od prije turske okupacije. Nismo nista od njih preuzeli. Vi jeste sve.
E sad hrvati kao narod postoje prije same bosne I naseljavali su je prije no sto je
Ime nadjenuto pa ti skontaj. Valjda si toliko pametna. Tekbir nema
Nikakve veze sa starom bosnom s vi ilahijadisite I kaskadisite kao oni koji unistise
Bosnu na koju se pozivate kad vam odgovara
Vi sebi povijest pravite lazite sami sebe zabole me penis

Da, da:

slika

:zubati Kada vam u zaglavlju ovog opcilista bude grb s ljiljanima, to bi mogao biti prvi korak vasih prava na povijest i tradiciju Bosne na koju se kao pozivate. Simbol sahovnice je simbol Hrvatske, i on sa Bosnom nikakve veze nema, a to ustvari govori da vi mozete polagati prava jedino na Hrvatsku i hrvatstvo, no ne i na Bosnu i bosanstvo. :tt2

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 150 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: iprodano i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: