|
|
Stranica: 5/7.
|
[ 152 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
panteri
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:12 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: jebiga ja nisam psihijatar da pojedine mentole liječim, mentole kojima lakše uđe metar u dupe nego cent uglavu mentoli pojma nemaju o tematici, a kamoli da postave neki protuargument pa da vodimo raspravu nego očajni i frustrirani što pojma nemaju o tematici, počnu pisat gluposti koje veze s mozgom nemaju, e onda na takve gluposti meni ne preostaje ništa drugo nego odgovorit samo tako kako i jesam Nisi ti psihijatar,ali bi ga trebao sto prije posjetiti... http://www.dztuzla.ba/index.php?option= ... Itemid=148Evo ti,pa posjeti.
_________________ Pozovi i pomozi,budi covjek,ne mlati praznu slamu,djeluj. BH Telekom 090-231-032 Mtel 1458 HT Eronet 092-890-830 Za pomoc RS iz Srbije 2161 Srbija 1003 Hrvatska 060-90-11
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:14 |
|
|
|
pa ti mene tražiš mamu ti jebem vlašku ti se javi tursko glupo kopile, sklepano u prvoj bračnoj noći tvoje bake, dok ti je đedo kmet u Doknju kopo žito
_________________ pregled izgradnje auto-puteva u BH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:14 |
|
|
panteri je napisao/la: Bošnjo demografski mag je napisao/la: jebiga ja nisam psihijatar da pojedine mentole liječim, mentole kojima lakše uđe metar u dupe nego cent uglavu mentoli pojma nemaju o tematici, a kamoli da postave neki protuargument pa da vodimo raspravu nego očajni i frustrirani što pojma nemaju o tematici, počnu pisat gluposti koje veze s mozgom nemaju, e onda na takve gluposti meni ne preostaje ništa drugo nego odgovorit samo tako kako i jesam Nisi ti psihijatar,ali bi ga trebao sto prije posjetiti... http://www.dztuzla.ba/index.php?option= ... Itemid=148Evo ti,pa posjeti. ako ti tu mamica radi, posjetit ću je da malo pokaram
|
|
| Vrh |
|
 |
|
panteri
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:15 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: imaš gore pp :) zar si toliko smotan, turčine ? Pretjerujes malo i ti,pusti ga kraju,vidis da sa njim nema rasprave....znas kako narod kaze-pametniji popusta,a on ocigledno dobiti ban nece...sta vi ga na ignore.... Ovo je za njega.. http://www.dztuzla.ba/index.php?option= ... Itemid=148
_________________ Pozovi i pomozi,budi covjek,ne mlati praznu slamu,djeluj. BH Telekom 090-231-032 Mtel 1458 HT Eronet 092-890-830 Za pomoc RS iz Srbije 2161 Srbija 1003 Hrvatska 060-90-11
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:16 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: pa ti mene tražiš mamu ti jebem vlašku ti se javi tursko glupo kopile, sklepano u prvoj bračnoj noći tvoje bake, dok ti je đedo kmet u Doknju kopo žito O turčine napuši mi se kurčine Nisam ja tebe tražio, nego sam ti rekao da napišeš adresu.. pa da poigram jedno šokačko kolo na tvojoj glovi
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
panteri
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:17 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: panteri je napisao/la: Nisi ti psihijatar,ali bi ga trebao sto prije posjetiti... http://www.dztuzla.ba/index.php?option= ... Itemid=148Evo ti,pa posjeti. ako ti tu mamica radi, posjetit ću je da malo pokaram Slusaj moja majka ima 71 godinu i tesko je bolesna,nemoj da je uzimas u svoja smrdljiva usta..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:18 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Bošnjo demografski mag je napisao/la: pa ti mene tražiš mamu ti jebem vlašku ti se javi tursko glupo kopile, sklepano u prvoj bračnoj noći tvoje bake, dok ti je đedo kmet u Doknju kopo žito O turčine napuši mi se kurčine Nisam ja tebe tražio, nego sam ti rekao da napišeš adresu.. pa da poigram jedno šokačko kolo na tvojoj glovi mamu ti jebem glupu retardiranu, evo sat ću ja napisat adresu mamicu ti jebem ja ti kažem da se javiš na PP pa da se dogovorimo da se nađemo, da vidimo jesil tako "opasan" uživo mamu ti jebem, kako si na riječima
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:19 |
|
|
|
Ajde daj adresu
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:20 |
|
|
panteri je napisao/la: Bošnjo demografski mag je napisao/la: ako ti tu mamica radi, posjetit ću je da malo pokaram
Slusaj moja majka ima 71 godinu i tesko je bolesna,nemoj da je uzimas u svoja smrdljiva usta.. ko ti jebe mater retardu, jesil se prvi javio, jel te ko diro...jesil prvi počeo vriježat majmune hoćeš da budeš mangup, šta li ako si mangup onda budi do kraja
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:20 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:21 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Ajde daj adresu uuuu mamu ti jebem u pičku, al si glup šta je turčine, ako nemaš muda ostaviti svoju adresu, onda nemaš čime ni jebati..
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
panteri
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:22 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: panteri je napisao/la: Slusaj moja majka ima 71 godinu i tesko je bolesna,nemoj da je uzimas u svoja smrdljiva usta.. ko ti jebe mater retardu, jesil se prvi javio, jel te ko diro...jesil prvi počeo vriježat majmune hoćeš da budeš mangup, šta li ako si mangup onda budi do kraja Prvi si ti poceo vrijedjati na susjednoj temi...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:29 |
|
|
panteri je napisao/la: Bošnjo demografski mag je napisao/la: ko ti jebe mater retardu, jesil se prvi javio, jel te ko diro...jesil prvi počeo vriježat majmune hoćeš da budeš mangup, šta li ako si mangup onda budi do kraja Prvi si ti poceo vrijedjati na susjednoj temi... malo pogledaj hronologiju "vrijeđanja" i na toj temi,mentolu, pa ćeš vidjeti da si i TAMO ti prvi počeo a onda si mangup došo ovdje, jel? jel mentolu ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:32 |
|
|
Prvi bošnjak od prije 25 tisuća godina 
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 18:50 |
|
|
"Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Genetska evolucija, ilir jebe bosanskog konja 
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
panteri
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 19:11 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: panteri je napisao/la: Prvi si ti poceo vrijedjati na susjednoj temi... malo pogledaj hronologiju "vrijeđanja" i na toj temi,mentolu, pa ćeš vidjeti da si i TAMO ti prvi počeo a onda si mangup došo ovdje, jel? jel mentolu ? politika/1995-2014-krah-multietni-arsko-demografske-politike-bosnji-t252-10350.htmlEvo ti pogledaj,ti si prvi rekao da lazem...konjem futrovanim i retardom me nazvao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ateist
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 20:50 |
|
|
|
Ja sam po svemu Hrvat, osim ako je istina da su svi štokavci Srbi. Ja sam kao što su i moji preci bili iz dubrovačkog kraja, govorim hrvatskim jezikom i svi su mi preci pripadali zapadnom uljudbenom krugu na koji je ključan utjecaj imala Katolička crkva. Četnici su mi 1991. zapalili đedovu kuću i oštetili moju. Imam 18 godina, 7 mjeseci i 2 dana. Imao sam se ne roditi zbog četnika. Naime, neposredno prije porođaja moje majke pale su dvije granate u Komolcu, pupčana se vrpca dvaput okrenula i ostao sam bez kisika. Rođen sam 24. kolovoza 1995. u 00:05:02 beživotan, oživljavali su me i čudili se kako sam preživio. Prije sam kategorički tvrdio kako mrzim Srbe, a sada ne bih tako rekao jer mi je jako teško (praktično nemoguće) definirati što je Srbin, a što Hrvat. Jezik je stup samobitnosti naroda, svaki narod ima svoj jezik koji se po njemu zove i po kojem se on određuje. Francuza razlikujem od Engleza po tome što Francuz govori francuskim, a Englez engleskim. Srbi i Hrvati govore istim jezikom, ne sličnim jezicima nego posve istim jezikom. Ne postoji ni jedna jedina riječ za koju se pouzdano može reći da ju rabe Hrvati, a ne rabe srbi, ili obrnuto. U pravoslavnoj crkvi u Gradu vidio sam onaj neki list srpske manjine u Hrvatskoj i tamo se rabi isti standard koji rabe i Hrvati u Hrvatskoj. Na ćirilici piše: "ne zadovoljava uvjete natječaja". Običaji su posve podudarni. Lička nošnja i kapa iste su u ličkih Srba i Hrvata. I Srbi i Hrvati imaju gusle kojima opjevavaju povijesne događaje i osobe. Slušao sam na YouTubeu i srpske i hrvatske guslare i zvuk, tehnika sviranja i sve ostalo posve je isto i podudarno. Jedan pjeva o srpskim junacima, a drugi o hrvatskim. Zaziv je isti (eeeeej), i jedan i drugi spomenu godinu događaja (eeeej u hiljadu/tisuću devetoj stotini devedeset i četvrtoj godini) i jedan drugi govore o sivom sokolu i vili Velebita/Lovćena/Dinare/Romanije koja traži guslara. Obično se kao polazišna točka uzima religija. Znači ključna i jedina je razlika što su Hrvati katolici, a Srbi pravoslavni kršćani. Ta razlika generira i razlike u imenima i prezimenima (ima mnoštvo imena i prezimena koja su i srpska i hrvatska), male razlike u jeziku, razlike u običajima, umjetnosti, kulturi, arhitekturi itd. Međutim, ako je hrvatstvo neodvojivo od katoličanstva onda i ja ne mogu biti Hrvat jer sam ateist (ne vjerujem u Boga). Kako netko može vjerovati u apsurdne nebuloze tipa djevica je rodila sina nekog nadnaravnog bića (koje nitko ne može vidjeti i koje je ustvari jedno biće od tri bića koja su jedno biće) koji je ujedno i to biće sam i ima biološkog oca na zemlji iako mu je majka djevica? Vjerovati u Boga manje je razumno nego vjerovati u Štrumpfove. Jednako dokaza ima za postojanje Boga i za postojanje Štrumpfova (nula). Koja je razlika između mene Hrvata ateista i nekog Srbina ateista? Koja je razlika između Srba i Hrvata ako nije konfesionalna? Možda je onda razlika u uljudbenom krugu. Iako ne vjerujem u Boga, isto imam katoličko ime i prezime, živim u gradu sa zapadnom arhitekturom, pripadam zapadnom uljudbenom krugu. Isto tako Srbin ateist ima istočnokršćansko ime i prezime i pripada bizantskom, a Bošnjak ateist ima islamsko ime i prezime i pripada orijentalnom uljudbenom krugu. No, onda se mora priznati da je religija temelj balkanskih nacija, što mi je teško priznati. Držim se teorije po kojoj su svi zapadno od Drine Hrvati (Hrvati katolici, Hrvati pravoslavni kršćani, Hrvati muslimani, Hrvati ateisti i ostali Hrvati). Teoriju podržavaju mnogi povijesni zapisi, mnoštvo se bosanskih muslimana smatralo Hrvatima (skoro svi ugledni 19. i 20. stoljeća). Međutim, isto tako postoji i teorija da su svi štokavci Srbi (koja opet ima utemeljenje jer je puno logičnije da su štokavci jedan narod nego da štokavci čine četiri različita naroda, a jedan dio njih zajedno s kajkavcima i čakavcima jedan narod) i teorija po kojoj su svi u Bosni Bošnjaci i po kojoj su Hrvati i Srbi ukrali bosanski jezik i odbošnjačili bosanskohercegovačke kršćane (ta teorija ima utemeljenje jer je Bosna bila moćna srednjovjekovna država u kojoj se hrvatsko i srpsko ime sreću rijetko, no onda i Dubrovčani mogu biti nacija jer je Dubrovačka Republika bila moćna srednjovjekovna država u kojoj se hrvatsko i srpsko ime sreću rijetko; po toj logici u Županji žive Hrvati, a u Orašju Bošnjaci katolici, u Metkoviću Hrvati, a u Čapljini Bošnjaci katolici, u Kleku Hrvati, u Neumu Bošnjaci katolici pa u Stonu opet Hrvati, na Brgatu Hrvati, a na Ivanici Bošnjaci katolici). Isto tako postoji teorija po kojoj su nacije izmišljene u 19. stoljeću koja opet ima utemeljenje jer je prosječan čovjek prije 19. stoljeća živio na selu, bio nepismen i za života ne bi pošao 20 km dalje od mjesta gdje se rodio. On se vjerojatno mogao određivati jedino po selu ili skupini sela koja čine njegov zavičaj. Ove se teorije tako isprepliću da izgleda kao da se povijest Balkana odvijala u više različitih usporednih svemira. Tako na hrvatskom portalu povodom vijesti o tužbi komentari glase kako su Srbi najveći zločinci i divljaci (Vukovar, Ovčara, Srebrenica) i svi se čude kako je moguće da oni Hrvatsku tuže za genocid. U isto vrijeme na srpskom portalu komentari glase kako su Hrvati najveći zločinci, divljaci i nacisti (Jasenovac) i svi se čude kako je moguće da oni Srbiju tuže za genocid. Svatko se drži svog usporednog svemira i to je zanimljiv fenomen, potpuno različito viđenje istih povijesnih zbivanja. Svi navode neke svoje povijesne zapise, dokaze, događaje i osobe koje im idu u prilog. Nemoguće je objektivno definirati hrvatstvo i srpstvo pa se preostaje držati subjektivnih kriterija: Hrvat je svatko tko za sebe kaže da je Hrvat, Srbin je svatko tko za sebe kaže da je Srbin. Međutim, onda se može biti danas jedno, a sutra drugo, možeš biti Kinez, Marsovac, Zemljanin, Uzbek. Onda se sve doima besmisleno i toliko je krvi proliveno zbog imena za isti narod. Ja ću se držati i "propovijedati" teoriju po kojoj su svi zapadno od Drine Hrvati, ima nekih dokaza koji ju podržavaju, a najviše mi i odgovara.
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 21:18 |
|
|
Hrvati su se doselili oko Velebita, a franačkog oružja (Hrvatska je jedini franački vazal na balkanu) imaš sve do Drine ? Najistočnije granice su Hlivno, Pset i Pliva? A čija je Imota? Pliva je Jajce, tu ima i Uskoplja, a bome ide i do rijeke Bosne. To je pola BiH ;) Osvojili? Koja je razlika u jeziku i običajima jednog srednjovjekovnog Hrvata iz Usore, Soli, Bosne, Donjih Kraja, Slovinja, Srijema, Like, Kvarnera, Dalmacije, Hercegovine ili Dalmacije? Hrvati privremeno zauzeli Neretvu? Čekaj, mi to pričamo o kneževini koja se još u 10om stoljeću stopila s ostatkom Hrvatske? Prije Slavonije ? Period od 10. do 14. stoljeća je privremen, a ovo u 14om je zastalno? Iako je u 14. st-u pola vremena bila u Hrvatskoj? Ajmo malo i s druge strane. Neretljani, Dalmoši i Hercegovci su aboridžini? Jbt. da li onda njih ima više od Muslimana? Tko se tu onda od koga otcijepio ?  A za jezik i porijeklo, opet si me krivo shvatio. Evo uzmi Irce. Koliko njih priča irski? Hoćeš reći da je tako i s Muslimanima i njihovim jezikom? Da ste se pod hrvatskom silom kroatizirali ?  Gdje je nestao taj bošnjački ?  I da, mama ti je blenton.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 21:22 |
|
|
|
@Ateist, daj ne zajbavaj. Možeš definirati i to poprilično dobro. Što si ti i što su ti starci. Kaj se jezika tiče, hrvatski štokavski i srpski nisu isti. Zekoslav Mrkva nejde u općinu u Srbiji. Ako proglasiš Hrvatima sve zapadno od Drine, dobit ćeš koja 3 milijuna izdajica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 21:27 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44089 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Uh što se teme zakuhala od zadnjeg posjeta, na ovom forumu stvarno nema smisla pisati jer moderatora očito nemaju dok dopuštaju ovakav primitivizam.
Tako da se ne može raspravljati o bilo kakvim temema, pojedinci poput bosnje samo srozavaju forum a još su gori oni koji mu to omogućavaju.
Tako da nema ni svrhe otvarati teme na povijesti kad se pretvaraju u ovo.
@Ateist Teorije su tu da se o nijma raspravlja na kulturan i civiliziran način a ako netko to nije ima da ga se makne od normalnih ljudi.
Srbi i Hrvati govore istim jezikom jer je to bio cilj narodnih preporoda radi jugoslavenskog jedinstva, dok su se drugi narodi Europe u 19. st. formirali na osnovu jezika (jer se Talijan od Austijanca razlikovao po govoru) kod nas je zbog tragične sudbine ovih prostora i ismiješanosti vjera kao nigje u Europi, upravo vjera ono po čemu se Hrvat razlikovao od Srbina i na tom osnovu su formirane nacije (ne narodi jer to nije isto).
Kao što kažeš razlika između tebe i nekoga Srbina ateista je nacionalna samosvjesnost, svak je ono što se osjeća da jeste i kome želi pripadati što je i cilj nacije.
Problem je što netko danas u 21. st. prvenstveno ovakvi fašisti poput bošnje osporavaju nekome da se izjašnjava onako kako se osjeća. Ako si ti ateist to ništa ne znači jer Hrvat može biti i katolik i protestant i ateist ako se tako osjeća, katolička crkva nije nacionalna za razliku od srpske pravoslave koja podrazumijeva da ako pripadaš toj crkvi da si automatski Srbin.
Pa evo ti primjer i Nijemci i Austijanci govore istim jezikom ali su to dva naroda i povijesno ali danas i nacionalno.
Pa toliko jee krvi proliveno upravo zbog toga da možeš slobodno reći da si Hrvat, jer pogledaj koji se pritisak vrši na Hrvate Bunjevce u Vojvodini da im se na sve načine oduzme nacionalna svijest, to isto rade i Bošnjaci sarajevskim Hrvatima i Srbima.
Te nebuloze o svi Hrvati zapadno od Drine su potpune gluposti, isto kao što i Bošnjaci tvrde svi južno od Save do Neuma Bošnjaci, to mogu tvrditi samo zadrti fašisti koji ne vide dalje od svoga nosa.
Dok se u BiH svi ne pomire i prihvate da je to država 3 naroda i Hrvata i Srba i Bošnjaka i da svi trebaju imati jednaka prava nikad ova država neće biti normalna i na kraju će se raspasti u bolesničim mukama kao i sve prethodne unitarističe tvorevine.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 21:47 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44089 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ceha je napisao/la: Hrvati su se doselili oko Velebita, a franačkog oružja (Hrvatska je jedini franački vazal na balkanu) imaš sve do Drine ? Najistočnije granice su Hlivno, Pset i Pliva? A čija je Imota? Pliva je Jajce, tu ima i Uskoplja, a bome ide i do rijeke Bosne. To je pola BiH ;) Osvojili? Koja je razlika u jeziku i običajima jednog srednjovjekovnog Hrvata iz Usore, Soli, Bosne, Donjih Kraja, Slovinja, Srijema, Like, Kvarnera, Dalmacije, Hercegovine ili Dalmacije? Hrvati privremeno zauzeli Neretvu? Čekaj, mi to pričamo o kneževini koja se još u 10om stoljeću stopila s ostatkom Hrvatske? Prije Slavonije ? Period od 10. do 14. stoljeća je privremen, a ovo u 14om je zastalno? Iako je u 14. st-u pola vremena bila u Hrvatskoj? Ajmo malo i s druge strane. Neretljani, Dalmoši i Hercegovci su aboridžini? Jbt. da li onda njih ima više od Muslimana? Tko se tu onda od koga otcijepio ?  A za jezik i porijeklo, opet si me krivo shvatio. Evo uzmi Irce. Koliko njih priča irski? Hoćeš reći da je tako i s Muslimanima i njihovim jezikom? Da ste se pod hrvatskom silom kroatizirali ?  Gdje je nestao taj bošnjački ?  I da, mama ti je blenton. E to je to krivotvorenje, bio je na FTV dokumentarac o Livnu Muhamed Filipović lijepo trkelja o Ilirima, Rimljanima i onda nigdje spomena nikakvih Slavena odjedno nastade ko sa neba Bosansko kraljevstvo i u njemu Livnjaci starosjedioci, a prije toga 400 godina tame. To je svima jasno osim Bošnjacima da je Livno, zapadna Hercegovina i današnja bosanska krajina od ranih početaka dio Hrvatske kneževine i da su Livno, Jajce, Ključ, Petrovac sjedišta hrvatskih župa, i da tu već od stoljeća 7. obitava pleme Hrvati a kasnije i ostala Slavenska plemena primaju hrvatsko ime i formiraju srednjovjekovni hrvatski narod, panonski Slaveni, Neretvani, dio Dukljana itd. Jezik nije tolko bitan jer su svi slavenski jezici toliko bliski a u 7. st. svi Slaveni govore isti jezik prema tome onda smo bili jedan narod i Rusi i Ukrajini i Srbi i Hrvati itd.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 26 ožu 2014, 23:32 |
|
|
|
Jezik sam spomenuo samo u kontekstu ilirske priče. Da se ne zavaravamo, genetika nema pretjerane veze s nacijama. Srednjovjekovni stanovnici zemljice Bosne (10ak posto današnje BiH) se po ničemu ne razlikuju od Hrvata na područjima ostatka BiH ili današnje RH. I to samo Muslimani ne vide. Cijela BiH zapadno od Bosne je bila integralni dio Hrvatske, a od Bosne do Drine povremeno/fleksibilno. Da ne pričamo o Glaškoj županiji (područje današnjeg Prnjavora) ili Gradiškoj gdje se nalazila 1/4 župa Zagrebačke biskupije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 27 ožu 2014, 00:29 |
|
|
panteri je napisao/la: Bošnjo demografski mag je napisao/la: malo pogledaj hronologiju "vrijeđanja" i na toj temi,mentolu, pa ćeš vidjeti da si i TAMO ti prvi počeo a onda si mangup došo ovdje, jel? jel mentolu ? politika/1995-2014-krah-multietni-arsko-demografske-politike-bosnji-t252-10350.htmlEvo ti pogledaj,ti si prvi rekao da lazem...konjem futrovanim i retardom me nazvao. Ako sam dobro vidio, ti si prvi krenuo sa "lazes". panteri je napisao/la: Lazes,ovo prvo nisu tvoje cifre,nego si ih od Jacka uzeo...koji takodje 15 skola nema napisano,nego ih ima onako ,usmeno.... Kotor Varos 184,prvo se nauci koje skole pripadaju opstini KV pa onda nesto pisi...KV ima 285 Bosnjaka i 6 Muslimana,to je isto al hajde... I objasni meni otkud 2 Hrvata u Maslovarama,donijele rode jel,idu iz Zabrdja ili grada,ne laprdaj vise,lazove jedan.... Idi tamo na svoj najposjeceniji portal na Balkanu,i tamo lazi....jel ti usao ko na njega prijethodna 2 mjeseca....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 27 ožu 2014, 07:53 |
|
|
Ateist je napisao/la: Ja sam po svemu Hrvat, osim ako je istina da su svi štokavci Srbi. štokavci NISU nikakvi srbi, nego slavenizirani Vlasi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! upravo oni starosjedioci koji imaju i genetičku I2a1b to što su oni Vlasi koji su bili pravoslavni vremenom zbog uticaja SPC koja im je vjekovima tupila mozak o svetom kurcu savinom posrbljavala (da bi proces završio ilija garašanin i vaso pelagić) postali nacionalno srbi, pa se na osnovu toga danas misli kao ti i drugi koji ne poznaju suštinu, da su to srbi, je sasvim neka deseta stvar inače i današnji moderni hrvatski potiče od tog vlaškog, ORIGINAL hrvati pričaju kajkavski !!!!!!!! tako da i što se jezika tiče ova budaletina čeha pojma nema !!! izdvojeno iz knjige Ivan Mužić: Vlasi u starijoj hrvatskoj historiografiji, odjeljak Josip Smodlaka: Dalmacija i Hrvati kroz vjekove str.137 u tekstu obratiti pažnju na stranu 138. i dio, žuto boldiran "Taj njihov način govora bio je jednako tuđ i ostalim jezicima. Stari Hrvati kojima se ovaj inače jedri i zvonki govor nije sviđao, nisu mogli slutiti da će taj " VLAŠKI" JEZIK, kako su ga oni nazivali, jednom postati književni jezik i za njhove potomke. !!!     opet je GRANICA rijeka Cetina i po jeziku, blentove Čeha, jasno se vidi ZELENO Bošnjaci i Vlasi koji su donijeli štokavicu-ijekavicu !!! žuto su ORGIGINALNI HRVATI koji pričaju kajkavski, koji potiču od onog plemena koje je došlo u okolinu Velebita i povremeno sa jačanjem kneževine/kraljevine osvajalo susjedne teritorije, ali se pod navalom turaka povuklo sjeverno gdje se i dan dans nalaze to su JEDINO originalni hrvati sa slavenskom R1a za budaletinu čehu, pogledaj budalo žuto područje kajkavskih originalnih hrvata i genetičku kartu gdje se jasno poklapa područje kajkavštine sa haplogrupom slavenskom R1a, kao jasan dokaz da su hrvati slaveni koji su kao takvi i doselili na Balkan u zaleđe Velebita oko 640te  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: "Bošnjaci" muslimani nastanjuju BiH od 8. st. Postano: 27 ožu 2014, 08:08 |
|
|
Ceha je napisao/la: Hrvati su se doselili oko Velebita, a franačkog oružja (Hrvatska je jedini franački vazal na balkanu) imaš sve do Drine ? Najistočnije granice su Hlivno, Pset i Pliva?
koje drine budaletino sjebana, kad je u najvećoj ekspanziji 3 VIJEKA POSLIJE DOSELJENJA, dakle tek u 10 vijeku kako je DAI i zabilježio najistočnija granica bila Hlivno i Pliva, koja onda Drina gluperdo ? pa ni Šubići nikad nisu uspjeli doći do Drine kao najveći hrvatski agresori na bosansku zemlju Citat: A čija je Imota? Pliva je Jajce, tu ima i Uskoplja, a bome ide i do rijeke Bosne. To je pola BiH ;) Osvojili? Koja je razlika u jeziku i običajima jednog srednjovjekovnog Hrvata iz Usore, Soli, Bosne, Donjih Kraja, Slovinja, Srijema, Like, Kvarnera, Dalmacije, Hercegovine ili Dalmacije?
koji hrvati idite, nađi ijedan spomen ikakvih hrvata u Bosni ?? odnosno neznalico sjebana ima spomen i to u povelji kotromanića, gdje Bošnjaci jasno znaju ko su hrvati, to su njihovi neprijatelji koji su sa Šubićem na čelu došli da osvoje njihovu bosansku zemlju dakle, gluperdo, Bošnjaci jasno znaju ZA HRVATE, kao različite od sebe, jasno ih navode kao osvajače, međedu nepismeni znači, Kotromanići i Bošnjaci dobro znaju ko su hrvati, poznaju ih kao svoje neprijatelje koji dolaze i okupiraju njihovu BOSANSKU zemljuoriginal povelju pogledati ovdje Citat: Hrvati privremeno zauzeli Neretvu? Čekaj, mi to pričamo o kneževini koja se još u 10om stoljeću stopila s ostatkom Hrvatske? Prije Slavonije ? Period od 10. do 14. stoljeća je privremen, a ovo u 14om je zastalno? Iako je u 14. st-u pola vremena bila u Hrvatskoj? Nertvanska Krajina međede nikad nije bila pod vlašću hrvata, Cetina je UVJEK BILA JASNA GRANICA da ne govorimo, opet konju moram ponavljat, da Neretljane DAI vidi kao dio srba, što sam isto objasnio kao glupost romejskog cara, čitaj ranije, ne mislim ponavljat jel ti vidš karte međedino dole Karta - Hrvatska u doba kneza Trpimira (Tomislav Raukar) Hrvatska i Slavonija za Tomislava (Nada Klaić) Citat: A za jezik i porijeklo, opet si me krivo shvatio. Evo uzmi Irce. Koliko njih priča irski? Hoćeš reći da je tako i s Muslimanima i njihovim jezikom? Da ste se pod hrvatskom silom kroatizirali ?  Gdje je nestao taj bošnjački ?  I da, mama ti je blenton. za jezik objašenjeno zadnji put gore, povodm toga ništa više nemam reći, na idiote koji isključivo jezik povezuju sa etničkim porijeklom nema se šta komentarisat, reko ti je sve Novak, Dežulović, a što si ti konj kojem metar u dupe lakše uđe nego cent znanja u glavu je tvoj problem meni daješ mamu ???
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|