HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 pro 2024, 23:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 260 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka
PostPostano: 18 kol 2024, 16:10 

tetejac je napisao/la:
Paradžik je ubijen 1991. Nijednu odluku nije donio mimo Parage.
Paradžik je bio jedan od osnivača HDZ-a, još od tad se vuku repovi kad je napustio HDZ jer su zajebali Veselicu. Kako je Tuđman Veselici ukrao HDZ tako je Đapić ukrao Paragi HSP. Svašta je bilo tih godina a udbaši su se fino rasporedili.

paraga je bio prisutan na osnivačkom skupu nove stranke manolića i mesića 1994., tko mi ne vjeruje, neka potraži online, jer postoje snimke.
Eto o kakvom se izdajničkom i šizofrenom smeću radi.

Nadam se da mu je kćer vjenčala nekog srbina, kao vid Božje kazne.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 16:12 

horus je napisao/la:
tetejac je napisao/la:
Paradžik je bio jedan od osnivača HDZ-a, još od tad se vuku repovi kad je napustio HDZ jer su zajebali Veselicu. Kako je Tuđman Veselici ukrao HDZ tako je Đapić ukrao Paragi HSP. Svašta je bilo tih godina a udbaši su se fino rasporedili.

paraga je bio prisutan na osnivačkom skupu nove stranke manolića i mesića 1994., tko mi ne vjeruje, neka potraži online, jer postoje snimke.

Možeš postavit neke linkove? Volio bih vidit to.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 16:20 

tetejac je napisao/la:
horus je napisao/la:

Zadnji put sam te snimke imao u "rukama" prije valjda 15tak godina, zbog online obračuna sa paragofilnim wannabe pravašićima.

Mislim da se veleizdajnikova stranka zvala nezavisni demokrati ili tako nešto.
Potraži preko Googlea, ili na nekoj archive stranici, ako google ne nađe snimak.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 16:26 

horus je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Zadnji put sam te snimke imao u "rukama" prije valjda 15tak godina, zbog online obračuna sa paragofilnim wannabe pravašićima.

Potraži preko Googlea, ili na nekoj archive stranici, ako google ne nađe snimak.

Ovo dok ne vidim ne vjerujem nikome. Ovo je veliko. Moguće je svašta a ako je istina onda ga nije vrbovala strana obavještajna služba kako sam mislio već udba. Jako mi je ovo teško za povjerovat.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 16:29 

horus je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Mesićeva stranka se prozvala HND, što je bila igra riječi u odnosu na NDH.
Udbaši Manolić i Boljkovac, a s njima je (bar tada) Paraga šurovao.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 16:33 

Ceha je napisao/la:
horus je napisao/la:

Ceha, imaš išta oko šurivanja Parage sa ovim udbašima? Volio bih vidit nešto od toga.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 16:36 

tetejac je napisao/la:
horus je napisao/la:

Ovo dok ne vidim ne vjerujem nikome. Ovo je veliko. Moguće je svašta a ako je istina onda ga nije vrbovala strana obavještajna služba kako sam mislio već udba. Jako mi je ovo teško za povjerovat.

Osobno mislim da je lik jednostavno pokvaren i lud, što naravno ne umanjuje njegovu krivicu.

Što se tiče moje tvrdnje, kažem ti što je bilo, te da postoje snimke.

Da lažem, ispao bi lažov kreten/amater, pošto sam ti već dao detalje putem kojih bi mogao eventualnu laž lako pobiti.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 16:37 

tetejac je napisao/la:

Dobro, priča s Antom je očita.
Ali Paraga je zbilja sjebao sve nakon 1992.
Teško mi je povjerovati da je isti čovjek imao neka znanja, ili aktivno sudjelovao s HOSom do tada.

Pazi i ovo;
Citat:
In an interview in 2000, Paraga stated his party was “for a Croatia to the Drina, and for a Bosnia and Herzegovina to the Adriatic.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dobroslav_Paraga
Čovjek je zbilja bio teži idiot, ako nije bio udbaš...

Ima i fb; https://www.facebook.com/p/Dobroslav-Pa ... cale=hr_HR

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 16:45 

tetejac je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Ceha, imaš išta oko šurivanja Parage sa ovim udbašima? Volio bih vidit nešto od toga.

Sjećam se toga iz novina 93.

Išao sam malo googlati sad.
https://blog.dnevnik.hr/jeliparagapoludio

Manje-više ima svega.
Ovo mi se čini zanimljivim, ali nisam još pročitao, a uskoro neću biti za kompom;
https://hrcak.srce.hr/file/370820

Ovdje Mesić hvali Paragu;
https://www.youtube.com/watch?v=r1MjQMbM0zM
To je iz ovog threada...
politika/hos-trojanac-za-rusenje-hrvatske-od-strane-udbasa-mesic-manolica-t973.html

Odgovorim kasnije još, kad ulovim vremena, ali Parage se sjećam kao izdajice nakon ove suradnje s Udbašima 93.
Tad sam bio još klinac, ali od tada je lik radio samo veća s*anja.
Moj jedan frend ga je pravdao, da što mu je drugo preostalo, da je to bila ironija i sarkazam, kad je Paraga skužio da RH vode udbaši, ali to ne mijenja činjenicu da je tada surađivao s njima i aktivno radio štetu RH.

Pazi ovo;
http://www.hsp1861.hr/vijesti2013-8/09082013-1.html

Citat:
e demokracije u mojoj domovini i suprotstavljanje svima onima koji čine suprotno, bez obzira tko su oni i koliko su visoko u hijerarhiji moći. Kao član Hrvatskog sabora i kao potpredsjednik njegova Odbora za ljudska i manjinska prava, govorim u ime onih čije su građanske slobode ugrožene sadašnjom vlašću Franje Tuđmana.

To uključuje tisak u Hrvatskoj koji je preuzela vladajuća stranka. To uključuje sve istinske oporbene stranke, koje su marginalizirane zaokretom prema jednostranačkoj državi. To uključuje manjine - hrvatske Muslimane, Židove, Albance i Srbe - koje su diskriminirane i progonjene.

Među njima je i narod Bosne i Hercegovine.

Kao predsjednik Hrvatske stranke prava osuđujem brutalnu politiku Franje Tuđmana prema Republici Bosni i Hercegovini. Snage Tuđmanova agenta Mate Bobana, sudjeluju u etničkom čišćenju muslimanskog stanovništva i u podjeli te zemlje.

Ništa ne bi moglo naškoditi budućnosti Hrvatske i te regije u cjelini više od totalitarne filozofije vlasti, kao što su etnička čistoća i jednostranačka vladavina.

Postoje mnoge sličnosti između metoda i politike Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića. To je osobito vidljivo u Bosni i Hercegovini. Raspolažemo činjenicama koje dokazuju da su Tuđman i Milošević u mnogim prigodama tajno razgovarali i dogovorili podjelu te zemlje.

Oni su također otvoreno razgovarali o razmjeni stanovništva i teritorija. Njihove žrtve su danas prvenstveno Muslimani, ali i svi oni Hrvati koji se suprotstavljaju Tuđmanovoj i Bobanovoj politici i njihovom proglašenju takozvane „Zajednice Herceg-Bosne".

Citat:
Filozofija Tuđmanova režima jest jedna stranka koja bi predstavljala cijeli narod, a pod narodom se podrazumijeva etnički čista skupina. To je komunistički totalitarizam bez komunizma. Za to postoji izraz: to je fašizam.

Postoji problem novih fašističkih ili polu-fašističkih režima u nekoliko zemalja koji su nedavno napustile komunizam - Srbiji, Hrvatskoj, Rumunjskoj.

Hrvatski narod ne voli fašizam, baš kao što ga nigdje ne vole obični ljudi. No, postoje fašistički pokreti u svim bivšim komunističkim zemljama, uz bok demokratskim strankama kao što je moja stranka koja se bori protiv fašizma.

Neki od tih pokreta imaju posvema nacističku filozofiju. Postoji opasan neonacistički pokret u Rusiji.

Citat:
Sam Tuđman je bio visoko pozicionirani general u starom komunističkom režimu, te je navikao koristiti njegove metode. Milošević je najsavršeniji slučaj nekoga tko je transformirao komunistički režim izravno u fašistički.

Milošević i Tuđman su dva različita oblika istog strašnog problema. Zajedno, oni su izvor 90 posto problema u bivšoj Jugoslaviji.

Prije više od godinu dana, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Haris Silajdžić rekao je da bi pravo rješenje problema bilo uhićenje Miloševića i Tuđmana. Sve što se otad dogodilo, pokazalo je da je bio u pravu.

Izdajnik na n-tu!

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 16:49 

horus je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Osobno mislim da je lik jednostavno pokvaren i lud, što naravno ne umanjuje njegovu krivicu.

Da lažem, ispao bi lažov kreten/amater, pošto sam ti već dao detalje putem kojih bi mogao eventualnu laž lako pobiti.

Ne kažem ti da lažeš nego bih volio pogledat te snimke. Gledao sam po internetu i nema ništa.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 16:51 

Ceha je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Teško mi je povjerovati da je isti čovjek imao neka znanja, ili aktivno sudjelovao s HOSom do tada.

Pazi i ovo;
Citat:
In an interview in 2000, Paraga stated his party was “for a Croatia to the Drina, and for a Bosnia and Herzegovina to the Adriatic.

Ne da je aktivno sudjelovao već je jedan od osnivača i HOS-a i HSP-a. Zato ti kažem. Volio bih vidit nešto.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 16:53 

tetejac je napisao/la:
horus je napisao/la:

Ne kažem ti da lažeš nego bih volio pogledat te snimke. Gledao sam po internetu i nema ništa.

Našao sam na brzinu jedino burdušev revanš, kad je nastupio na saboru hsp-a 1995.

Od 3. Minute se vidi poglavica kako se hihoće ko školarka.

:rigam

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 16:55 

tetejac je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Pazi i ovo;

Ne da je aktivno sudjelovao već je jedan od osnivača i HOS-a i HSP-a. Zato ti kažem. Volio bih vidit nešto.

Za HSP znam, za vojsku mi nikad nije izgledao.

Ovo ću iskopati, pa zaljepim...
Lik je skoro bio jedan od suosnivača HNDa....

PS dopunio sam gornji post, stavio isječke njegovog govora u američkom kongresu 93.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 17:11 

Ceha je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Za HSP znam, za vojsku mi nikad nije izgledao.

Ovo ću iskopati, pa zaljepim...
Lik je skoro bio jedan od suosnivača HNDa....

PS dopunio sam gornji post, stavio isječke njegovog govora u američkom kongresu 93.

Znam ja sve to Ceha. Mene zanima ovo oko HND-a. Ovo u kongresu je bilo sredinom 93, dok je on bio tamo njemu su makli stranku u Kutini. Od tada je pukao. Patagu sam sretao u više navrata. Ostavljao je dojam časnog i poštenog Hrvata. A kakav drugi dojam da ostavi 1991 kad je osnivao HOS i borio se za Hrvatsku :neznam
Mislim da su ga skroz udbaši izmanipulirali a postao je laka meta u obračunu s Tuđmanom.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 17:23 

horus je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Našao sam na brzinu jedino burdušev revanš, kad je nastupio na saboru hsp-a 1995.

Od 3. Minute se vidi poglavica kako se hihoće ko školarka.

:rigam

Ma Mesić je klaun. On je nama po Australiji veličao Juru i Bobana. Govorio kako kad odgovara. Obični klaun sa izgubljenim čekom :zubati

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 17:34 

Nemam primjedbi na Paragu do 1993. Sreo sam ga prije rata, još dok je dolazio kod nas u dijasporu. Čestit Hrvat do 1993. Na žalost jako puno naših ljudi okrenu ploču iz nekih razloga. Meni se čini da je on pukao otkad su mu ukrali stranku 1993 i glavni fokus mu je bio na borbi s Tuđmanom. Moguće je svašta ali volio bih vidjeti njega s Manolićem. Ceha, ako ima išta postavi kad nađeš vremena.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 18:00 

tetejac je napisao/la:
Nemam primjedbi na Paragu do 1993. Sreo sam ga prije rata, još dok je dolazio kod nas u dijasporu. Čestit Hrvat do 1993. Na žalost jako puno naših ljudi okrenu ploču iz nekih razloga. Meni se čini da je on pukao otkad su mu ukrali stranku 1993 i glavni fokus mu je bio na borbi s Tuđmanom. Moguće je svašta ali volio bih vidjeti njega s Manolićem. Ceha, ako ima išta postavi kad nađeš vremena.

Poglavica je tek 1995. popušio protu debeloga, ne 1993.
1993. su manolić i mesić pokušala izvesti državni udar.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 18:04 

horus je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Ne kužim ovo s poglavicom i debelim a za udar znam.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2024, 18:12 

tetejac je napisao/la:
horus je napisao/la:

Poglavica= wanna be poglavnik aka paraga
Debeli=krmak đapić

Sad sam provjerio, ostalo mi je krivo u sjećanju, odnosno zamijenio sam datume, isprika.

1993. je popušio od debelog, a 1995. osniva hsp1861.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 01:46 

tetejac je napisao/la:

Išao sam gledati po googleu, ali nema ničega.
Išao sam i po yahoo-u, ali...

Gledao sam malo i kronologiju.
Svibanj 93. govor u Kongresu.
Sredina godine, deložacija iz Starčevićeva
Srpanj 93. Ante Đapić preuzima HSP.
Ožujak 94. Washingtonski sporazumi i prestanak h-m rata.
Svibanj 94. pokušaj puča Manolić-Mesić i osnivanje HNDa.
Svibanj 95. osnivanje HSPa 1861.

Glasina se sjećam iz novina, to su stvari o kojima se tada pisalo, no nikad do njih nije došlo. Paraga se nikad nije učlanio u HND/NDH, već je godinu dana poslije osnovao novu stranku.
Tu ga je Mesić naveliko hvalio (vidi se ovaj video).

Paraga je inače i jedan od glavnih širitelja mita o podjeli BiH u Karađorđevu, to je iznio u Nacionalu (ako se ne varam) još 92.
https://narod.hr/kultura/25-ozujka-1991 ... -milosevic
A i drugih mitova, o prodaji Posavine, padu Jajca i slično.
Poprilično je i tužakao lokalne Hrvate Haagu, neke stvari koje je on rekao su postale nacrt za optužnicu Šestorki.
https://poskok.info/nesudeni-poglavnik- ... av-paraga/

Nažalost, radio je s*anja i prije 93...
Tuđman ga je radio toga svega vidio kao stranog agenta.
Za Paragu su lobirali za izlazak iz zatvora Mitterand i Ćosić...

A za Manolića...
Manolić ga je čak i tužio; http://www.hsp1861.hr/vijesti/200322vm.htm
Citat:
No, Manolić je izjavio da »je to nemoguće zbog teškog kaznenog djela koje je počinio Paraga, te se preko takvog što ne može prijeći iz moralnih pobuda u okolnostima u kojima živimo i radimo«. Tuženi Paraga je pak izjavio da je spreman na mirno okončanje spora, uz prijedlog da »Manolić zbog povijesne istine povuče tužbu«.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 01:52 

horus je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Poglavica= wanna be poglavnik aka paraga
Debeli=krmak đapić

Sad sam provjerio, ostalo mi je krivo u sjećanju, odnosno zamijenio sam datume, isprika.

1993. je popušio od debelog, a 1995. osniva hsp1861.

Dva mjeseca nakon govora u Američkom Kongresu.
Realno, svatko bi ga maknuo nakon toga.

Mesić i Manolić su godinu dana nakon (svibanj 94., dva mjeseca poslije Washingtonskog sporazuma) išli raditi puč i osnivati HND, a ovaj je novu stranku osnovao tek dvije godine nakon (odnosno godinu dana nakon MM puča/pokušaja puča).

Gledam tu, koji luđak...
https://www.youtube.com/watch?v=KMKZIzj8pYI
Lik je zabrijao na sve živo i neživo.
Čovjek je rekao da je Oluja dogovor Miloševića i Tuđmana o preseljenju pučanstva...
Teška štetočina.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 02:20 

Ceha je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Išao sam gledati po googleu, ali nema ničega.
Išao sam i po yahoo-u, ali...

Gledao sam malo i kronologiju.
Svibanj 93. govor u Kongresu.
Sredina godine, deložacija iz Starčevićeva
Srpanj 93. Ante Đapić preuzima HSP.
Ožujak 94. Washingtonski sporazumi i prestanak h-m rata.
Svibanj 94. pokušaj puča Manolić-Mesić i osnivanje HNDa.
Svibanj 95. osnivanje HSPa 1861.

Glasina se sjećam iz novina, to su stvari o kojima se tada pisalo, no nikad do njih nije došlo. Paraga se nikad nije učlanio u HND/NDH, već je godinu dana poslije osnovao novu stranku.
Tu ga je Mesić naveliko hvalio (vidi se ovaj video).

Paraga je inače i jedan od glavnih širitelja mita o podjeli BiH u Karađorđevu, to je iznio u Nacionalu (ako se ne varam) još 92.
https://narod.hr/kultura/25-ozujka-1991 ... -milosevic
A i drugih mitova, o prodaji Posavine, padu Jajca i slično.
Poprilično je i tužakao lokalne Hrvate Haagu, neke stvari koje je on rekao su postale nacrt za optužnicu Šestorki.
https://poskok.info/nesudeni-poglavnik- ... av-paraga/

Nažalost, radio je s*anja i prije 93...
Tuđman ga je radio toga svega vidio kao stranog agenta.
Za Paragu su lobirali za izlazak iz zatvora Mitterand i Ćosić...

A za Manolića...
Manolić ga je čak i tužio; http://www.hsp1861.hr/vijesti/200322vm.htm
Citat:
No, Manolić je izjavio da »je to nemoguće zbog teškog kaznenog djela koje je počinio Paraga, te se preko takvog što ne može prijeći iz moralnih pobuda u okolnostima u kojima živimo i radimo«. Tuženi Paraga je pak izjavio da je spreman na mirno okončanje spora, uz prijedlog da »Manolić zbog povijesne istine povuče tužbu«.

To je sve Ceha manje više poznato što se tiče Parage. Te glasine i novine neću ni komentirati. Mene je zanimalo ovo oko Manolića da vidim nešto. Jesi siguran da su mu digli stranku dva mjeseca nakon govora u kongresu? Ovo pitam jer se dobro sjećam da je bio onaj sabor HSP-a u Kutini dok je Paraga bio u Americi. Tog se sjećam 100%. Ne znam koja je sranja radio do 1993. Meni je Paraga bio ok do 1993. Ne mogu mu naći zamjerke. Pomenuo si Posavinu. Bio sam dvaput gore. Drugi put sam otišao sa hosovcima. Pa da ti budem iskren, mi smo gore bili prodani. Ta naša skupina, 450 ljudi (90% HOS). Nama je bilo namješteno da se ne vratimo. Bilo je tu svašta. To su bila jebena prevrtanja i previranja. Ne branim Paragu niti podržavam neke njegove stavove i djela ali moram reći da je do 1993 on meni izgledao kao čestit i pošten Hrvat. O Mesiću ne trebamo ni pričat. Taj se ponašao kako je vjetar puhao i pričao priču koja mu odgovara u datom momentu.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 02:51 

tetejac je napisao/la:
To je sve Ceha manje više poznato što se tiče Parage. Te glasine i novine neću ni komentirati. Mene je zanimalo ovo oko Manolića da vidim nešto. Jesi siguran da su mu digli stranku dva mjeseca nakon govora u kongresu? Ovo pitam jer se dobro sjećam da je bio onaj sabor HSP-a u Kutini dok je Paraga bio u Americi. Tog se sjećam 100%. Ne znam koja je sranja radio do 1993. Meni je Paraga bio ok do 1993. Ne mogu mu naći zamjerke. Pomenuo si Posavinu. Bio sam dvaput gore. Drugi put sam otišao sa hosovcima. Pa da ti budem iskren, mi smo gore bili prodani. Ta naša skupina, 450 ljudi (90% HOS). Nama je bilo namješteno da se ne vratimo. Bilo je tu svašta. To su bila jebena prevrtanja i previranja. Ne branim Paragu niti podržavam neke njegove stavove i djela ali moram reći da je do 1993 on meni izgledao kao čestit i pošten Hrvat. O Mesiću ne trebamo ni pričat. Taj se ponašao kako je vjetar puhao i pričao priču koja mu odgovara u datom momentu.

Koliko vidim; govor je 26. svibnja (bar tako ovdje piše);
http://www.hsp1861.hr/vijesti2013-8/09082013-1.html

Ali zeznuo sam se, po ovom je Kutina tek u rujnu; (11.rujna); https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_stranka_prava
Što je 3-4 mjeseca nakon. (u srpnju su Đapića isključili iz stranke).
Moguće da se Paraga nije još vratio iz SADa.
Ali je bilo 3-4 mjeseca nakon stranke.

Za do 93. je dobar primjer s mitom o podjeli BiH.
Za Jajce nisam siguran, ali znam da su postrojbe HVOa htjele doći tamo, pa da su ih muslimani blokirali balvanima. Između ostalog i u Ahmićima (mislim da je bilo i nešto u Novom Travniku).
Na prvim izborima je bio protiv davanja podrške HDZu, ali su ga ostali nadglasali.
I slične stvari...

A Posavina je sranje.
Riječ je o ravnici, a Srba je bilo par puta više od nas.
Naoružanih do zuba, a naši su imali kaj?
Vjerujem da je gore bilo svega i da se trebalo malo bolje organizirati, ali cijelo vrijeme su izgledi bili kontra naših.
Mislim, rat nije matematika (da je, Vukovar bi pao za 2 dana, a ne izdržao 3 mjeseca), ali opet...
Kada se priča o prodaji, obično se tu misli samo na Brod, jer su Derventa, Modriča i Odžak pali ranije, a Brod je preko puta Save, kako se on nije mogao braniti.
U ratu zbilja ima svašta, zeznute su situacije gdje moraš paziti na vlastita leđa.

Problem s Paragom (a i općenito u emigraciji) je da je često među ustašama bilo podosta udbaša, te da su oni dosta često bili i najglasniji.

Tuđman je na vlast došao preko udbaša (ono izbacivanje Veselice), koristio se udbaškim aparatom (Boljkovac, Manolić...), pa i raznoraznim sumnjivim tipovima poput Mesića.
No čovjek je napravio čudo, bez obzira što je imao milijardu i jednu grešku (od ekonomije, pa na dalje).
A Paraga je cijelo vrijeme pljuvao po njemu, a time i po RH.
Nekako mi se ne čini da je to bilo slučajno, iako može biti.

Mislim, što bi bilo da je Paraga pobjedio i nametnuo svoje stavove?
U BiH bi imali muslimansku centralističku državu, ako bi se uspio riješiti Srba.
Dobar dio muslimanskih postrojbi je on naoružao (dobar dio muslimana su se i smatrali Hrvatima, ok, ali opet).
A u RH, da nas je i uspio riješiti udbaša poput Manolića, nekako mi se ne čini da bi nas Engleska i Francuska pustile da vješamo zastave i pjevamo pjesme koje hoćemo.
No opet, možda i griješim.

Paragi je veći neprijatelj bio Tuđman, nego Srbi.
A ako netko govori poput Mesića (u fazi nakon 94.)....

Za ovaj TM dogovor je pričao da ima transkripte, koje će poslati u Haag.
Nikad ih nitko nije čuo, ni vidio.

Možda je i zbilja prolupao, s obzirom na što je sve prošao.
No, ako gledaš samo poteze...

On je vrlo vjerojatno i suodgovoran za to što je Mesić postao predsjednikom.
Jer ga je spojio s nekim svojim prijateljima.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 06:53 

Sjećam se 100% da je Paraga bio u SAD-u kad su mu digli stranku u Kutini jer sam se čuo s nekim ljudima u SAD-u u to vrijeme. To do 93 je bilo prepucavanje s Tuđmanom, mogu to i razumjeti ali ovo kasnije teško. Još teže da se udružio sa udbašima, to mi je onako baš nategnuto skroz. Zamisli kakva su vremena bila kad su se stranke doslovno krale. Čovjek osnuje, ima karizmu i znanje, skupi ljude pa mu je drugi otme. Zamisli ti to? Ne govorim sad o HSP već i o HDZ-u. Malo ljudi zna da je pokojni Paradžik bio jedan od prvih u osnivanju HDZ-a i da im je napisao statut. Tu je od prvog dana udba igrala jebenu igru i stavili su sve na Tuđmana, midlim da im je zato čuvao leđa i da se zato govorilo kako imaju zasluge u stvaranju Hrvatske. Zato što su Veselici namjestili i pogurali Tuđmana da preuzme HDZ. Znali su da su prošlost što se tiče Marka.
Da ti kažem da ja nisam zagovornik tih teza o prodaji i izdaji Posavine. Srbi su tad bili jači na tom potezu i porazili nas vojnički. Kad govorim o izdaji i prodaji, isključivo mislim na grupu hosovaca i ljudi koji su s njima došli pomoći u obrani. Ta grupa je dovedena u Posavinu da se ne vrati kući. Ja sam otišao na poziv jednog suborca ali nije me trebao ni puno nagovarat.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2024, 09:17 

tetejac je napisao/la:
Sjećam se 100% da je Paraga bio u SAD-u kad su mu digli stranku u Kutini jer sam se čuo s nekim ljudima u SAD-u u to vrijeme. To do 93 je bilo prepucavanje s Tuđmanom, mogu to i razumjeti ali ovo kasnije teško. Još teže da se udružio sa udbašima, to mi je onako baš nategnuto skroz. Zamisli kakva su vremena bila kad su se stranke doslovno krale. Čovjek osnuje, ima karizmu i znanje, skupi ljude pa mu je drugi otme. Zamisli ti to? Ne govorim sad o HSP već i o HDZ-u. Malo ljudi zna da je pokojni Paradžik bio jedan od prvih u osnivanju HDZ-a i da im je napisao statut. Tu je od prvog dana udba igrala jebenu igru i stavili su sve na Tuđmana, midlim da im je zato čuvao leđa i da se zato govorilo kako imaju zasluge u stvaranju Hrvatske. Zato što su Veselici namjestili i pogurali Tuđmana da preuzme HDZ. Znali su da su prošlost što se tiče Marka.
Da ti kažem da ja nisam zagovornik tih teza o prodaji i izdaji Posavine. Srbi su tad bili jači na tom potezu i porazili nas vojnički. Kad govorim o izdaji i prodaji, isključivo mislim na grupu hosovaca i ljudi koji su s njima došli pomoći u obrani. Ta grupa je dovedena u Posavinu da se ne vrati kući. Ja sam otišao na poziv jednog suborca ali nije me trebao ni puno nagovarat.

Upravo to, preuzimali su sve stranke i imali pod kontrolom čitavu politiku, tada je već bila osigurana vladavina oligarhije koja vlada i dan danas. HDZ je već tada bio otet i pod kontrolom, samo su se kasnije razišle dvije frakcije, Tuđmanova i Manolićeva/Mesićeva, kao što su nakon toga od tuđmanove nastale sanaderova i pašalićeva itd. Ali da, nakon što je izigran Veselica to je kasnije sve isti drek.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 260 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: