|
|
Stranica: 9/11.
|
[ 260 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 16 kol 2024, 21:25 |
|
|
tetejac je napisao/la: Ceha je napisao/la: Paraga je bio udbaš. Ne samo da je napravio ovo, tužio je i RH nekom međunarodnom sudu radi Oluje. Ono Nije Paraga bio udbaš ali je frajer puko već odavno. Radio je popriličnu štetu. Mislim, mogu skužiti da netko pukne nakon što napokon dođe RH, a onda na najvišim položajima Udbaši poput Manolića, ili Boljkovca, ono ubojice krvavih ruku, ali ovaj je sa svojim postupcima izdao Hrvatsku. Sva sreća što ga nitko nije previše fermao. 1993. otići u američki Kongres i pljuvati po RH? Žaliti za muslimanima, dok ovi kolju Hrvate (tu je čak i onaj udbaš Manolić rekao da je naše samo ono kaj drži naša čizma). I ovo 95. tužiti za progon Srba.... Idiot i to teški.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 16 kol 2024, 21:32 |
|
|
NDH je bila hrvatska država, isto kao što je Vichyevska Francuska, ili Tisova Slovačka bila od Francuza, odnosno Slovaka. U nekim stvarima je bila samo marioneta, jbg. U drugima, nije. Hitler je bio luđak, stavljati sva jaja u košaru s njime nije bilo pretjerano inteligentno.
Hrvati su u ww2 većinom bili domobrani, a da je Juga bila kako spada, ne bi Banovina Hrvatska bila za 15k km2 veća od SRH (kada se odbije područje vraćeno od Italije, kojih 5k km2).
Jbg. svaki zločin treba personalizirati, zločince suditi, ali dobar dio postojanja je SFRJ preuveličavala zločine Ustaša i proglašavala sve neistomišljenike fašistima.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 16 kol 2024, 21:37 |
|
|
Smeće izdajničko ima narcisoidni poremećaj, iz tog proizlazi sve ostalo.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 03:29 |
|
|
Ceha je napisao/la: tetejac je napisao/la: Nije Paraga bio udbaš ali je frajer puko već odavno. Radio je popriličnu štetu. Mislim, mogu skužiti da netko pukne nakon što napokon dođe RH, a onda na najvišim položajima Udbaši poput Manolića, ili Boljkovca, ono ubojice krvavih ruku, ali ovaj je sa svojim postupcima izdao Hrvatsku. Sva sreća što ga nitko nije previše fermao. 1993. otići u američki Kongres i pljuvati po RH? Žaliti za muslimanima, dok ovi kolju Hrvate (tu je čak i onaj udbaš Manolić rekao da je naše samo ono kaj drži naša čizma). I ovo 95. tužiti za progon Srba.... Idiot i to teški. Paraga je bio dobar u početku. Kod njega sam ulazio bez kucanja u Starčevičev Dom a prije toga i u Radićevoj. Poštivao sam Paragu u to vrijeme a udbaš sigurno nije bio. Iskreno mislim da su ga vrbovale neke strane obavještajne službe ali ne može mu se oduzeti zasluga za početak i ustroj HOS-a. Hrvatina do 1993, kasnije bedak i očajnik. Valjda kako su ga kresali
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 03:45 |
|
|
Mene zanima odakle jednom Hrvatu ovakav stav da je rat nastao sukobom hrvatske i srpske udbe? Pa onda ono samouvjereno bubanje kako je bilo 8 udbi (čuj 8?) pa teza o kladama i eliti. Ispa po njegovom da su Hrvatsku stvorili udbaši. Sssr se raspao pa i juga, hrvatska udba stala srpskoj na crtu (zbog nečega?) pa se zaratilo. Iskoristili nas domoljube da za njih valjamo klade (ratujemo) dok su oni gore rovarili oko Tuđmana (umom carovali) i stvarali elitu. Dobro je to sklopljeno i neloše zvuči samo nije tako bilo. Rat je počeo jer su Hrvati željeli slobodu i hrvatsku državu. Kakva jebena udba. U onoj euforiji o kojoj priča dudu, udba je bila poražena a udbaši na koljenima i u strahu. Njihov jedini spas je bio prodat Tuđmanu šuplju kako bez njih neće biti Hrvatske i da će to puno lakše ići sa njima i kako će radit za hrvatsku stvar. Tuđman ih nije dao inače bi nestali a Hrvatska bi bila stvorena jer oni nemaju nikakve zasluge u stvaranju Hrvatske. Oni su nam samo otežavali i radili smicalice, zaštićeni od Tuđmana. Dok nismo malo išamarali Zelića. Od tada se smirilo.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 04:14 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Vama je jasno, da je bilo 8 Udbi, ne? I da je rat krenuo s okršajem hrvatske i srpske Udbe, i prije puškaranja odnosno prije nego su obje Udbe prikupile i uključile i ove koji “valjaju klade”. To što vi zovete “komunisti”, “Udba”, ustvari ste otkrili ELITU jednog naroda koja i nije toliko vezana za ideologiju, i čiji najveći dijelovi preživljavaju promjenu režima, kako kod nas tako i svuda. Tako da ove vaše prigovore ja vidim kao legitimnu klasnu borbu koja se odvija otkako je vijeka. Ovaj post je van svake pameti Niti je bilo 8 udbi, niti je rat nastao okršajem hrvatske i srpske udbe, niti su nas udbaši prikupljali da ‘valjamo klade’, niti je udba bila ovo što se tvrdi (bez ideologije obojena elita), niti takvi ljudi preživljavaju promjenu režima u normalnim državama ili bilo gdje drugo osim u Hrvatskoj. Ima lijepa lustracija ili ‘na ljutu ranu ljutu travu’. Ja ne znam o kakvim prigovorima uopće Robi govori? Totalno nebulozan post sa fiks tezama koje uopće ne drže vodu. On na udbu gleda kao na neku gospodu i klasu koju boli racku za ideologiju. Mislim stvarno Legitimna klasna borba - ubijanje Hrvata, čuvanje juge… Koja se to elita bavi unutarnjim neprijateljem, obavještajnim stranim službama, emigracijom i ubojstvima, prisluškivanjem itd. Imali su elitne metode u ubijanju Hrvata. Svašta
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 04:44 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ja i Rika sutra možemo “zauzeti” Čvrsnicu i proglasiti što god hoćeš.
(najviša planina u Hrvata)
Toliko o poduhvatu. Jedini poduhvat je bio samoubojstvo by police, te iluzionistički trik Blaža Kraljevića. Ovo mi je promaklo. Čuj Rika? Pa gdje njega nađe da s njim zauzimaš Čvrsnicu? Izabro Riku da s njim pod ruku ide i zauzima Čvrsnicu Što mene Hrvatinu ne izabra da idemo na Čvrsnicu, šta će ti Rika skojevac? Ništa. Ti i Rika na jednoj strani ja i saskia na drugoj. Pošteno
|
|
Vrh |
|
|
Neznam
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 10:01 |
|
|
tetejac je napisao/la: Mene zanima odakle jednom Hrvatu ovakav stav da je rat nastao sukobom hrvatske i srpske udbe? Pa onda ono samouvjereno bubanje kako je bilo 8 udbi (čuj 8?) pa teza o kladama i eliti. Ispa po njegovom da su Hrvatsku stvorili udbaši. Sssr se raspao pa i juga, hrvatska udba stala srpskoj na crtu (zbog nečega?) pa se zaratilo. Iskoristili nas domoljube da za njih valjamo klade (ratujemo) dok su oni gore rovarili oko Tuđmana (umom carovali) i stvarali elitu. Dobro je to sklopljeno i neloše zvuči samo nije tako bilo. Rat je počeo jer su Hrvati željeli slobodu i hrvatsku državu. Kakva jebena udba. U onoj euforiji o kojoj priča dudu, udba je bila poražena a udbaši na koljenima i u strahu. Njihov jedini spas je bio prodat Tuđmanu šuplju kako bez njih neće biti Hrvatske i da će to puno lakše ići sa njima i kako će radit za hrvatsku stvar. Tuđman ih nije dao inače bi nestali a Hrvatska bi bila stvorena jer oni nemaju nikakve zasluge u stvaranju Hrvatske. Oni su nam samo otežavali i radili smicalice, zaštićeni od Tuđmana. Dok nismo malo išamarali Zelića. Od tada se smirilo. Nebi rekao da je udba poražena u nekakvoj euforiji, euforija se lako iskontrolira kad držiš sve medije i sistem pod kontrolom. Ni u jednom trenutku nisu dozvolili da euforija postane čisto antiudbaška, više je naginjala na svehrvatstvo, pomirbu i te priče. Već sam pisao kako su ustaškim pjesmama potpuno izmjenjeni tekstovi, tipa iz Jure i Bobana je izbačeno "nema više partizana", a ubačeno "Srbiju zapaliti", a to je kap u moru manipulacije. Da je 1990 bila normalna vlast gradili bi novu državu na antitotalitarnom narativu, a oni su da bi mogli opstati išli raditi ideološku "pomirbu", a pošto su oni bili ti koji su sve držali i kontrolirali iz te fejk pomirbe je izašao čisto partizanski narativ s Tuđmanom partizanom kao prototipom modernog Hrvata na kojeg se danas svako malo pozivaju Pupovac i ekipa u vječnoj antifašističkoj borbi protiv ustaških grafita na zidovima i natpisa na hosovom grbu. Da je država građena na normalnom antitotalitarnom narativu danas nebi niko razmišljao o partizanima ni ustašama jer bi ljudi uglavnom zaboravili da to postoji, ali tada nebi vladala ova elita koja vlada.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 10:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76126 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
tetejac je napisao/la: Mene zanima odakle jednom Hrvatu ovakav stav da je rat nastao sukobom hrvatske i srpske udbe? Pa onda ono samouvjereno bubanje kako je bilo 8 udbi (čuj 8?) pa teza o kladama i eliti. Ispa po njegovom da su Hrvatsku stvorili udbaši. Sssr se raspao pa i juga, hrvatska udba stala srpskoj na crtu (zbog nečega?) pa se zaratilo. Iskoristili nas domoljube da za njih valjamo klade (ratujemo) dok su oni gore rovarili oko Tuđmana (umom carovali) i stvarali elitu. Dobro je to sklopljeno i neloše zvuči samo nije tako bilo. Rat je počeo jer su Hrvati željeli slobodu i hrvatsku državu. Kakva jebena udba. U onoj euforiji o kojoj priča dudu, udba je bila poražena a udbaši na koljenima i u strahu. Njihov jedini spas je bio prodat Tuđmanu šuplju kako bez njih neće biti Hrvatske i da će to puno lakše ići sa njima i kako će radit za hrvatsku stvar. Tuđman ih nije dao inače bi nestali a Hrvatska bi bila stvorena jer oni nemaju nikakve zasluge u stvaranju Hrvatske. Oni su nam samo otežavali i radili smicalice, zaštićeni od Tuđmana. Dok nismo malo išamarali Zelića. Od tada se smirilo. Udbaški vampiri.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 10:46 |
|
|
Neznam je napisao/la: tetejac je napisao/la: Mene zanima odakle jednom Hrvatu ovakav stav da je rat nastao sukobom hrvatske i srpske udbe? Pa onda ono samouvjereno bubanje kako je bilo 8 udbi (čuj 8?) pa teza o kladama i eliti. Ispa po njegovom da su Hrvatsku stvorili udbaši. Sssr se raspao pa i juga, hrvatska udba stala srpskoj na crtu (zbog nečega?) pa se zaratilo. Iskoristili nas domoljube da za njih valjamo klade (ratujemo) dok su oni gore rovarili oko Tuđmana (umom carovali) i stvarali elitu. Dobro je to sklopljeno i neloše zvuči samo nije tako bilo. Rat je počeo jer su Hrvati željeli slobodu i hrvatsku državu. Kakva jebena udba. U onoj euforiji o kojoj priča dudu, udba je bila poražena a udbaši na koljenima i u strahu. Njihov jedini spas je bio prodat Tuđmanu šuplju kako bez njih neće biti Hrvatske i da će to puno lakše ići sa njima i kako će radit za hrvatsku stvar. Tuđman ih nije dao inače bi nestali a Hrvatska bi bila stvorena jer oni nemaju nikakve zasluge u stvaranju Hrvatske. Oni su nam samo otežavali i radili smicalice, zaštićeni od Tuđmana. Dok nismo malo išamarali Zelića. Od tada se smirilo. Nebi rekao da je udba poražena u nekakvoj euforiji, euforija se lako iskontrolira kad držiš sve medije i sistem pod kontrolom. Ni u jednom trenutku nisu dozvolili da euforija postane čisto antiudbaška, više je naginjala na svehrvatstvo, pomirbu i te priče. Već sam pisao kako su ustaškim pjesmama potpuno izmjenjeni tekstovi, tipa iz Jure i Bobana je izbačeno "nema više partizana", a ubačeno "Srbiju zapaliti", a to je kap u moru manipulacije. Da je 1990 bila normalna vlast gradili bi novu državu na antitotalitarnom narativu, a oni su da bi mogli opstati išli raditi ideološku "pomirbu", a pošto su oni bili ti koji su sve držali i kontrolirali iz te fejk pomirbe je izašao čisto partizanski narativ s Tuđmanom partizanom kao prototipom modernog Hrvata na kojeg se danas svako malo pozivaju Pupovac i ekipa u vječnoj antifašističkoj borbi protiv ustaških grafita na zidovima i natpisa na hosovom grbu. Da je država građena na normalnom antitotalitarnom narativu danas nebi niko razmišljao o partizanima ni ustašama jer bi ljudi uglavnom zaboravili da to postoji, ali tada nebi vladala ova elita koja vlada. Udba je bila na koljenima raspadom jugoslavije i dolaskom višestranačkih izbora. Znali su da su donji i da će ih satrat Hrvati i volja za hrvatskom državom. Jedini spas im je bio infiltracija u sustav preko šuplje kako će nam valjat i radit za našu stvar. Tuđman se našao za njih na pravom mjestu u pravo vrijeme sa pričom o pomirbi sinova partizana i Ustaša. Da je došao Veselica druga bi se pjesma pjevala.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 10:51 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: tetejac je napisao/la: Mene zanima odakle jednom Hrvatu ovakav stav da je rat nastao sukobom hrvatske i srpske udbe? Pa onda ono samouvjereno bubanje kako je bilo 8 udbi (čuj 8?) pa teza o kladama i eliti. Ispa po njegovom da su Hrvatsku stvorili udbaši. Sssr se raspao pa i juga, hrvatska udba stala srpskoj na crtu (zbog nečega?) pa se zaratilo. Iskoristili nas domoljube da za njih valjamo klade (ratujemo) dok su oni gore rovarili oko Tuđmana (umom carovali) i stvarali elitu. Dobro je to sklopljeno i neloše zvuči samo nije tako bilo. Rat je počeo jer su Hrvati željeli slobodu i hrvatsku državu. Kakva jebena udba. U onoj euforiji o kojoj priča dudu, udba je bila poražena a udbaši na koljenima i u strahu. Njihov jedini spas je bio prodat Tuđmanu šuplju kako bez njih neće biti Hrvatske i da će to puno lakše ići sa njima i kako će radit za hrvatsku stvar. Tuđman ih nije dao inače bi nestali a Hrvatska bi bila stvorena jer oni nemaju nikakve zasluge u stvaranju Hrvatske. Oni su nam samo otežavali i radili smicalice, zaštićeni od Tuđmana. Dok nismo malo išamarali Zelića. Od tada se smirilo. Udbaški vampiri. Haj ti s Rikom pa zauzimajte Čvrsnicu
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 11:08 |
|
|
tetejac je napisao/la: Paraga je bio dobar u početku. Kod njega sam ulazio bez kucanja u Starčevičev Dom a prije toga i u Radićevoj. Poštivao sam Paragu u to vrijeme a udbaš sigurno nije bio. Iskreno mislim da su ga vrbovale neke strane obavještajne službe ali ne može mu se oduzeti zasluga za početak i ustroj HOS-a. Hrvatina do 1993, kasnije bedak i očajnik. Valjda kako su ga kresali Može biti. Jer od 93. na dalje je zbilja radio svakakva sranja. Zar je on bio išta u HOSu? Koliko sam skužio HOS su manje-više vodili drugi, on je tu više trebao biti simbolički, zato jer su ga mučili u zatvoru u Jugi?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 11:31 |
|
|
UDBAši su se 90ih nešto primirili, ali je dio njih 93. i pokušao puč (Mesić, Manolić, a tu je bio i Boljkovac), onda su tu malo dobili po piksi, pa su se krenuli prodavat naokolo (Mesić je počinio veleizdaju na Haaškom sudu, prodavajući priču kako su Hrvati sami sebe protjerivali), a onda su 2000. opet došli na vlast (poglavito radi tihih zapadnih sankcija protiv Tuđmana) i krenuli s "detuđmanizacijom", ili bolje reći dehrvatizacijom RH. Tu se uklopio i Sanader, koji je za lovu radio sve što treba.
Sanader odlazi 2008., HDZ preuzima Jaca, RH ulazi u NATO 2009. Sljedeće izbore opet gubi HDZ, krajem 2011/početkom 2012. dolazi Milanović na vlast. Umjesto Mesića 2010. dolazi "lignja" Josipović, a svjetski narativ se polako mijenja, 2012. se odbacuju optužnice protiv Gotovine, a 2013. ulazimo u EU (i NATO). 2015. se miče i "lignja", dolazi "barbie" Kolinda, koja traje samo do 2020. kada dolazi "našmrkani" Milanović. Krajem 2015./početkom 2016. se miče i crvena vlada, pokušava se nešto s Oreškovićem, "Mesićev mali" Karamarko gubi vlast u HDZu 2016., nakon toga dolazi Plenković na vlast.
I tu smo gdje jesmo. Država u kojoj se u jednoj Latinici kako je RH kriva za vlast i čiji su predsjednici bili veleizdajnici (Mesić), ili su promovirali srpske kadrove (Josipović Jovanovića) koji su bulaznili svašta o ratu. Ima tu jedna dobra, zar je UDBA naša sudba?
|
|
Vrh |
|
|
Neznam
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 12:26 |
|
|
To je samo jedna frakcija koja se odvojila. Vjerojatno je taj sukob bio i malo preuveličan, isceniran, jer bi inače pobunjenici završili po zatvorima, a nebi ostali u politici i radili što ih volja. Po Mesićevim kasnijim odnosima s HDZ-om, očito je da su nakon "raskola" ispod površine ostale jake veze. Zapravo je onaj dio ispod površine najvažniji, a političari su uglavnom izvršitelji. Razišle su se dvije frakcije koje su se kasnije opet spojile, više puta viđeno..
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 14:01 |
|
|
Neznam je napisao/la: To je samo jedna frakcija koja se odvojila. Vjerojatno je taj sukob bio i malo preuveličan, isceniran, jer bi inače pobunjenici završili po zatvorima, a nebi ostali u politici i radili što ih volja. Po Mesićevim kasnijim odnosima s HDZ-om, očito je da su nakon "raskola" ispod površine ostale jake veze. Zapravo je onaj dio ispod površine najvažniji, a političari su uglavnom izvršitelji. Razišle su se dvije frakcije koje su se kasnije opet spojile, više puta viđeno.. Istina, zato sam i rekao dio njih. Tu uvijek ima i gomila "spavača", nažalost.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 14:10 |
|
|
Robbie zamišlja da je udba baš sve digirgirala kao kum u filmu.
Siutacija je bila takva da su svi bili protiv Hrvatske i savezna i republičke udbe i KOS kao vojna obavještajna služba dok se tek dio Hrvatske udbe okrenuo na Hrvatsku stranu.
Beograd je imao toliko svojih ljudi na terenu da su imali spisak koga postaviti na sve funkcije kad provedu vojni udar.
Onda mozes mislit koliko je tu izdajnika bilo, dan danas ne znamo tko je na popisu, Mamula je jednom pricao o tome ali nikad nije otkrio imena.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 14:52 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7128 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
weasel je napisao/la: Robbie zamišlja da je udba baš sve digirgirala kao kum u filmu.
Siutacija je bila takva da su svi bili protiv Hrvatske i savezna i republičke udbe i KOS kao vojna obavještajna služba dok se tek dio Hrvatske udbe okrenuo na Hrvatsku stranu.
Beograd je imao toliko svojih ljudi na terenu da su imali spisak koga postaviti na sve funkcije kad provedu vojni udar.
Onda mozes mislit koliko je tu izdajnika bilo, dan danas ne znamo tko je na popisu, Mamula je jednom pricao o tome ali nikad nije otkrio imena. I koliko sad ima jugospavača
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 17 kol 2024, 15:59 |
|
|
Ceha je napisao/la: tetejac je napisao/la: Paraga je bio dobar u početku. Kod njega sam ulazio bez kucanja u Starčevičev Dom a prije toga i u Radićevoj. Poštivao sam Paragu u to vrijeme a udbaš sigurno nije bio. Iskreno mislim da su ga vrbovale neke strane obavještajne službe ali ne može mu se oduzeti zasluga za početak i ustroj HOS-a. Hrvatina do 1993, kasnije bedak i očajnik. Valjda kako su ga kresali Može biti. Jer od 93. na dalje je zbilja radio svakakva sranja. Zar je on bio išta u HOSu? Koliko sam skužio HOS su manje-više vodili drugi, on je tu više trebao biti simbolički, zato jer su ga mučili u zatvoru u Jugi? Bio je na čelu HOS-a i HSP-a. Naravno da se pitao i nije bilo simbolički. Imao je iza sebe ljude i nije bio sam ali bio je vrhovni zapovjednik HOS-a.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 18 kol 2024, 00:23 |
|
|
tetejac je napisao/la: Ceha je napisao/la: Može biti. Jer od 93. na dalje je zbilja radio svakakva sranja.
Zar je on bio išta u HOSu? Koliko sam skužio HOS su manje-više vodili drugi, on je tu više trebao biti simbolički, zato jer su ga mučili u zatvoru u Jugi?
Bio je na čelu HOS-a i HSP-a. Naravno da se pitao i nije bilo simbolički. Imao je iza sebe ljude i nije bio sam ali bio je vrhovni zapovjednik HOS-a. Onda je jednostavno skrenuo u jednom trenutku. Jer počeo je raditi ogromnu štetu, od priče u Kongresu, odnosu prema muslimanima... Mislim, vjerojatno to sve znaš bolje od mene.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 18 kol 2024, 10:14 |
|
|
Ceha je napisao/la: tetejac je napisao/la: Bio je na čelu HOS-a i HSP-a. Naravno da se pitao i nije bilo simbolički. Imao je iza sebe ljude i nije bio sam ali bio je vrhovni zapovjednik HOS-a. Onda je jednostavno skrenuo u jednom trenutku. Jer počeo je raditi ogromnu štetu, od priče u Kongresu, odnosu prema muslimanima... Mislim, vjerojatno to sve znaš bolje od mene. Zato je udbaša gamad ubila Paradžika a ne njega.
|
|
Vrh |
|
|
Kronos
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 18 kol 2024, 12:22 |
|
|
Neznam je napisao/la: tetejac je napisao/la: Mene zanima odakle jednom Hrvatu ovakav stav da je rat nastao sukobom hrvatske i srpske udbe? Pa onda ono samouvjereno bubanje kako je bilo 8 udbi (čuj 8?) pa teza o kladama i eliti. Ispa po njegovom da su Hrvatsku stvorili udbaši. Sssr se raspao pa i juga, hrvatska udba stala srpskoj na crtu (zbog nečega?) pa se zaratilo. Iskoristili nas domoljube da za njih valjamo klade (ratujemo) dok su oni gore rovarili oko Tuđmana (umom carovali) i stvarali elitu. Dobro je to sklopljeno i neloše zvuči samo nije tako bilo. Rat je počeo jer su Hrvati željeli slobodu i hrvatsku državu. Kakva jebena udba. U onoj euforiji o kojoj priča dudu, udba je bila poražena a udbaši na koljenima i u strahu. Njihov jedini spas je bio prodat Tuđmanu šuplju kako bez njih neće biti Hrvatske i da će to puno lakše ići sa njima i kako će radit za hrvatsku stvar. Tuđman ih nije dao inače bi nestali a Hrvatska bi bila stvorena jer oni nemaju nikakve zasluge u stvaranju Hrvatske. Oni su nam samo otežavali i radili smicalice, zaštićeni od Tuđmana. Dok nismo malo išamarali Zelića. Od tada se smirilo. Nebi rekao da je udba poražena u nekakvoj euforiji, euforija se lako iskontrolira kad držiš sve medije i sistem pod kontrolom. Ni u jednom trenutku nisu dozvolili da euforija postane čisto antiudbaška, više je naginjala na svehrvatstvo, pomirbu i te priče. Već sam pisao kako su ustaškim pjesmama potpuno izmjenjeni tekstovi, tipa iz Jure i Bobana je izbačeno "nema više partizana", a ubačeno "Srbiju zapaliti", a to je kap u moru manipulacije. Da je 1990 bila normalna vlast gradili bi novu državu na antitotalitarnom narativu, a oni su da bi mogli opstati išli raditi ideološku "pomirbu", a pošto su oni bili ti koji su sve držali i kontrolirali iz te fejk pomirbe je izašao čisto partizanski narativ s Tuđmanom partizanom kao prototipom modernog Hrvata na kojeg se danas svako malo pozivaju Pupovac i ekipa u vječnoj antifašističkoj borbi protiv ustaških grafita na zidovima i natpisa na hosovom grbu. Da je država građena na normalnom antitotalitarnom narativu danas nebi niko razmišljao o partizanima ni ustašama jer bi ljudi uglavnom zaboravili da to postoji, ali tada nebi vladala ova elita koja vlada. da je baba muško... ne postoji mogućnost da se politički sistem unutar samog sebe promjeni i da usput vladajući samovoljno predaju vlast drugima. Za RH to znači da se treba prvo sačekat da stara garda izumre.
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
Vrh |
|
|
Neznam
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 18 kol 2024, 12:44 |
|
|
Kronos je napisao/la: Neznam je napisao/la: Nebi rekao da je udba poražena u nekakvoj euforiji, euforija se lako iskontrolira kad držiš sve medije i sistem pod kontrolom. Ni u jednom trenutku nisu dozvolili da euforija postane čisto antiudbaška, više je naginjala na svehrvatstvo, pomirbu i te priče. Već sam pisao kako su ustaškim pjesmama potpuno izmjenjeni tekstovi, tipa iz Jure i Bobana je izbačeno "nema više partizana", a ubačeno "Srbiju zapaliti", a to je kap u moru manipulacije.
Da je 1990 bila normalna vlast gradili bi novu državu na antitotalitarnom narativu, a oni su da bi mogli opstati išli raditi ideološku "pomirbu", a pošto su oni bili ti koji su sve držali i kontrolirali iz te fejk pomirbe je izašao čisto partizanski narativ s Tuđmanom partizanom kao prototipom modernog Hrvata na kojeg se danas svako malo pozivaju Pupovac i ekipa u vječnoj antifašističkoj borbi protiv ustaških grafita na zidovima i natpisa na hosovom grbu. Da je država građena na normalnom antitotalitarnom narativu danas nebi niko razmišljao o partizanima ni ustašama jer bi ljudi uglavnom zaboravili da to postoji, ali tada nebi vladala ova elita koja vlada. da je baba muško... ne postoji mogućnost da se politički sistem unutar samog sebe promjeni i da usput vladajući samovoljno predaju vlast drugima. Za RH to znači da se treba prvo sačekat da stara garda izumre. Lupaš gluposti, kakvo izumiranje. Stara garda je davno izumrla, ovi danas su mlada garda.
|
|
Vrh |
|
|
Kronos
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 18 kol 2024, 13:01 |
|
|
Neznam je napisao/la: Kronos je napisao/la: da je baba muško... ne postoji mogućnost da se politički sistem unutar samog sebe promjeni i da usput vladajući samovoljno predaju vlast drugima. Za RH to znači da se treba prvo sačekat da stara garda izumre.
Lupaš gluposti, kakvo izumiranje. Stara garda je davno izumrla, ovi danas su mlada garda. Ajde ne kaki tu molim te. Cuj da je bila ”normalna vlast” Za hrvatsku vrijedi isto kao i za svaku zemlju koja preko noći mijenja politički sistem.
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 18 kol 2024, 13:24 |
|
|
horus je napisao/la: Ceha je napisao/la: Onda je jednostavno skrenuo u jednom trenutku. Jer počeo je raditi ogromnu štetu, od priče u Kongresu, odnosu prema muslimanima... Mislim, vjerojatno to sve znaš bolje od mene.
Zato je udbaša gamad ubila Paradžika a ne njega. Pa da, Paradžik mi se tu činio kao netko tko je bio glavni oko HOSa, Paraga je nekako više zvučao kao lijevo smetalo.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Bugojanska skupina - 40 godišnjica ustanka Postano: 18 kol 2024, 16:03 |
|
|
Paradžik je ubijen 1991. Nijednu odluku nije donio mimo Parage. Paradžik je bio jedan od osnivača HDZ-a, još od tad se vuku repovi kad je napustio HDZ jer su zajebali Veselicu. Kako je Tuđman Veselici ukrao HDZ tako je Đapić ukrao Paragi HSP. Svašta je bilo tih godina a udbaši su se fino rasporedili.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|