HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 ruj 2026, 19:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 853 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kajkavski krajevi u Hrvatskoj za vrime drugog svjetskog rata
PostPostano: 22 vel 2023, 12:34 

Rika sv Vida je napisao/la:
Ove velike Hrvatine, masovno veleizdali i iselili u Njemačku, Austriju, Švedsku. Tamo slušaju cajke i plešu kola sa Srbima i Muslimanima i onda po društvenim mrežema se busaju u prsa a i često pljuju majku riječku, istarsku itd

bez useljavnaja iz drugih krajeva Hrvatske, Istra i Kvarner imaju uvjerljivo najgore demografske poazatelje. Vi ne morate ni iseliti, jer ionako djece nemate.

Imate 10puta više ljudi na gay paradi nego hodu za život. Imate fertilitet Hong Konga i stopu pobačaja SSSRa.

a za plesat kolo s muslimaniam i Srbima ne morate u NJemačku jer ste si ih dovukli u kuću. I stalno dovlačite nove, a sad i kozoyebe svih vrsta.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 12:36 

Pa manje se busaju u prsa na društvenim mrežama od možda dalmatinaca, hercegovaca i slavonaca ali isto tako najmanje iseljavaju iz Hrvatske.

još jednom ,to nije točno, u vanjskoj migraciji uopće niste lošiji.

imate bolju unutarnju migraciju i vanjsku imigraciju, ali prema van selite jednako, iako ste bogatiji.

a svoj kraj prepuštate muslimanima i kozoyebima.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 12:43 

divizija je napisao/la:

Imate 10puta više ljudi na gay paradi nego hodu za život.

Nikada nije bila gay parada tu. Samo u Zagrebu i Splitu.

divizija je napisao/la:
Imate fertilitet Hong Konga i stopu pobačaja SSSRa.

Ne znam za pobačaje po regijama ali u Hrvatskoj je najmanje u EU po glavni stanovnika

divizija je napisao/la:
a za plesat kolo s muslimaniam i Srbima ne morate u NJemačku jer ste si ih dovukli u kuću. I stalno dovlačite nove, a sad i kozoyebe svih vrsta.

Na Kvarneru i u Istri je između 2 popisa pao udio Muslimana i Srba i narastao udio Hrvata.

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 12:47 

Što se tiče fertiliteta u PGŽ, na 266 503 stanovnika po zadnjem popisu od čega iznadprosjećan broj penzionera, 2349 rođenih nije toliko loše za današnje vrijeme. Kakav Hong Kong.

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 12:49 

Što se tiče fertiliteta u PGŽ, na 266 503 stanovnika po zadnjem popisu od čega iznadprosjećan broj penzionera, 2349 rođenih nije toliko loše za današnje vrijeme. Kakav Hong Kong.

imaš na temi o demografiji te podatke, iamte TFR 1.3, bez useljenika iz drugih krajeva i zemalja, vaši domicilni su na 1.1 vjerojatno.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 12:49 

weasel je napisao/la:
Croato je napisao/la:

Ne govorim samo o turizmu, već o atraktivnosti teritorija.

A i da imamo Srijem i Posavinu, automatski bismo bili još više Balkan, još istočnije i još više u kontaktu sa Srbima.

Ovako smo zapadno i u kontaktu s kvalitetnim zemljama Slovenijom, Italijom i Austrijom.

To je moje mišljenje i analiziranje trenutnih hrvatskih granica iako ne sporim da su istočni Srijem i Posavina hrvatski. Naravno da jesu.

Isto je i Crnogorcima, po meni je za njih puno bolje da su dobili Boku i Dalmaciju sve do Sutomora umisto Metohije.

Majstore, jedan Ilok i Petrovaradin su Beč i prava Europa naspram Imotskog odakle si ako se ne varam. Balkan su u RH kroz svoju vlast donijeli “oslobodioci” kad su 45-te sišli s Brda.

slika

Slavonija i Vojvodina su 100x manje kulturološki Balkan nego vi dolje.

Jedna Subotica je u AU. Bila grad s najviše Hrvata, vise od Zagreba.

Vi sve to otpisujte, a podivljale kad vam netko spomene da je pavelic pod ucjenom pustio tri kamenjarska otoka.

Evo, prava karta. Hvala ti. :wub

Drage volje ću imati tu polovicu Hrvatske koja nikada nije bila pod Turcima. Vidiš, svi otoci nikada pod Turcima, Istra nikada pod Turcima, Kvarner nikada pod Turcima, većina obale nikada pod Turcima...

"Tri kamenjarska otoka" su područja di dolaze ljudi iz cilog svita zbog njihove lipote i atraktivnosti. Toliko.

I kao što vidiš, Turci su u Vojvodini bili koliko i u mom Imotskom.
179 i 216 je puno manja razlika nego 216 i 395 Imoćana i Hercegovaca. :zubati

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 12:51 

Nikada nije bila gay parada tu. Samo u Zagrebu i Splitu.

ma mislio sam na onaj kontraprosvjed, šta već, kad za pobačaj hodaju, isti drek, znam da se sotonsiti skupljaju

Ne znam za pobačaje po regijama ali u Hrvatskoj je najmanje u EU po glavni stanovnika

samo nisu sve regije u HR iste.

Na Kvarneru i u Istri je između 2 popisa pao udio Muslimana i Srba i narastao udio Hrvata.

normaln okad nisu popisani strani radnici. Po tom popisu u HR ima 27 000 stranih državljana. A ima ih 130 000.

popis ko da ga je HDZ radio.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 12:51 

Ove velike Hrvatine, masovno veleizdali i iselili u Njemačku, Austriju, Švedsku. Tamo slušaju cajke i plešu kola sa Srbima i Muslimanima i onda po društvenim mrežema se busaju u prsa a i često pljuju majku riječku, istarsku itd

Upravo tako.
Balkan, Balkan...

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 12:54 

divizija je napisao/la:

imaš na temi o demografiji te podatke, iamte TFR 1.3, bez useljenika iz drugih krajeva i zemalja, vaši domicilni su na 1.1 vjerojatno.

Europska konfederacija velikih obitelji proglasila je krčku obitelj Toljanić za Europsku veliku obitelj 2020. godine. Prvi put ovo priznanje stiglo je u Hrvatsku.

- Nakon nevjerice uslijedili su radost i zahvalnost što smo izabrani u ovom za nas jako teškom i izazovnom periodu - rekla je Katarina Toljanić majka dvanaestero djece koja je na proljeće ostala bez supruga Franje.
Obitelj Toljanić je za ovo značajno priznanje nominirala udruga Obitelji 3plus koja okuplja gotovo 1.000 obitelji s troje ili više djece u Hrvatskoj. Riječ je o jednoj od najpoznatijih višečlanih obitelji u našoj zemlji. Uz velike obiteljske obveze uspjeli su stvoriti i uspješnu tvrtku s više od 50 zaposlenika. Nažalost, ovog proljeća zadesila ih je velika tragedija. Poginuo je Katarinin suprug, jedan od najpoznatijih hrvatskih vinara. Unatoč golemoj tuzi, Katarina i dalje svjedoči obiteljske vrijednosti te je primjer djeci, ali i svima u okolini. Nastoji pružiti djeci siguran i miran dom te sačuvati sjećanje na vrijednog supruga kome je obitelj uvijek bila na prvom mjestu.

- On živi s nama, vidim ga u svakom djetetu, u našem poslu - kazala je Katarina Toljanić.

https://www.24sata.hr/news/krcka-obitel ... ine-730914

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 12:54 

Croato je napisao/la:

Drage volje ću imati tu polovicu Hrvatske koja nikada nije bila pod Turcima. Vidiš, svi otoci nikada pod Turcima, Istra nikada pod Turcima, Kvarner pod Turcima, većina obale nikada pod Turcima...

"Tri kamenjarska otoka" su područja di dolaze ljudi iz cilog svita zbog njihove lipote i atraktivnosti. Toliko.

ali je zato 2/3 Hrvata bilo pod Turcima. ti se odričeš naše nacije i sveo bi je na "ostatke ostataka". vi ste u suštini Šešeljevci.

ljudi iz cijelog svijeta dolaze i na Tajland yebat kurvice i trandže. I to je atraktivno. Nije neka fora biti perač tuđih guzica i razamahivati se kako ti zbog toga dolaze i kak osi atraktivan.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 12:56 

divizija je napisao/la:
Croato je napisao/la:

Drage volje ću imati tu polovicu Hrvatske koja nikada nije bila pod Turcima. Vidiš, svi otoci nikada pod Turcima, Istra nikada pod Turcima, Kvarner pod Turcima, većina obale nikada pod Turcima...

ali je zato 2/3 Hrvata bilo pod Turcima. ti se odričeš naše nacije i sveo bi je na "ostatke ostataka". vi ste u suštini Šešeljevci.

ljudi iz cijelog svijeta dolaze i na Tajland yebat kurvice i trandže. I to je atraktivno. Nije neka fora biti perač tuđih guzica i razamahivati se kako ti zbog toga dolaze i kak osi atraktivan.

Opet ti kažem. Pogledaj na Google Street View kako izgledaju Vrsar, Rovinj, Motovun, Lošinj, Susak, Cres itd.

Samo lud čovik bi se olako odrica onakvih krajeva.

Vi ste Šeseljevci, želite Hrvatsku istočno kao u tim granicama VVK. Zapadnije se olako odričete.

Mi je želimo kakva jest. I Istru i Kvarner i Dalmaciju i Slavoniju itd.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 12:58 

Europska konfederacija velikih obitelji proglasila je krčku obitelj Toljanić

anegdotalni primjeri nisu argumenti.

kao što ni tvoje osobno iskustvo nije argument

kao što ni tvoje selo nije mjerilo nacije ili svijeta.

po statistika IŽ I PGŽ imaju najamnji fertilitet u HR. i još vam ga podižu useljenici iz drugih krajeva. Imate "najprogresivnije" stavove prema svim istraživanjima, perjanica ste libtardizma i onda još mislite da bi ja trebao biti sretan što sam umjesto Kupresa, Posavine, Neuma, Tomislava i Petrovaradina dobio vas u državu.

Da ste drugačiji, bio bih sretan, ovako ne mogu. Izgubili smo cvijet Hrvatstva, a dobili ekpu koja od popisa do popisa mora provjeriti jesu li Hrvati.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 12:58 

divizija je napisao/la:

ma mislio sam na onaj kontraprosvjed, šta već, kad za pobačaj hodaju, isti drek, znam da se sotonsiti skupljaju

Koji kontraprosvjed?
Njih 10 tuka pohapšeno

slika

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 12:59 

divizija je napisao/la:
onda još mislite da bi ja trebao biti sretan što sam umjesto Kupresa, Posavine, Neuma, Tomislava i Petrovaradina dobio vas u državu.

Nisi nas ti ništa dobio. Mi smo bez prekida tu, 1300 god.
Kvarner i primorje dole do Senja i Karlobaga, oduvijek u Hrvatskoj. Jedini izuzetak je današnji centar Rijeke koji je neko vrijeme bio mađarski a neko autonoman u AU, izvan Hrvatske, ali to je kratko

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 13:01 

Croato je napisao/la:

Opet ti kažem. Pogledaj na Google Street View kako izgledaju Vrsar, Rovinj, Motovun, Lošinj, Susak, Cres itd.

Samo lud čovik bi se olako odrica onakvih krajeva.

Vi ste Šeseljevci, želite Hrvatsku istočno kao u tim granicama VVK. Zapadnije se olako odričete.

Mi je želimo kakva jest. I Istru i Kvarner i Dalmaciju i Slavoniju itd.

Ja se ne bih odrekao ničega, ja želim sve nabrojano i Hercegbosnu i Boku i Srijem i Bačku.

Ali da moram birati, izabrao bih one koji nisu libtardi, koji imaju veći fertilitet i koji se ne moraju od popisa do popisa premišljati jesu li Hrvati.

Uređenost naselja mi nije nikakav argument. Uređena je čitava zapadna Europa, u roku dve generacije će biti Afrika. Biti mentalno zdrav u glavi i protiv libtardizma je preduvjet opstanka. Za koga oni uređuju ta naselja, kad ni djece nemaju?

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 13:04 

Ti bi ko i braća Srbi.

Sve nama, drugima ništa. :zubati

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 13:04 

divizija je napisao/la:

po statistika IŽ I PGŽ imaju najamnji fertilitet u HR.
.

Daj da vidimo te statistike. Nešto ne vjerujem. TI si pobrkao PGŽ sa Rijekom. Već sam više puta objašnjavao, današnja Rijeka je samo 44km2 i većina mladih, pogotovo nakon ženidbe gleda da iseli u jednu od općina oko Rijeke. A većina tih općina je autom za 15 min u centru Rijeke.

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 13:06 

Nisi nas ti ništa dobio. Mi smo bez prekida tu, 1300 god.
Kvarner i primorje dole do Senja i Karlobaga, oduvijek u Hrvatskoj. Jedini izuzetak je centar današnje Rijeke koji je neko vrijeme bio mađarski a neko autonoman u AU, izvan Hrvatske, ali to je kratko

govorili smo o promjenama granica, ratnih za poslijeratne. Ono što smo dobili 1945. nije nikakav napredak u odnosu na teritorije koje smo izgubili.

Ne zato što vas ja ne volim, nego jer imate takve libtardsek poglede, a istovremeno mislite da ste vredniji od drugih Hrvata.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 13:09 

Daj da vidimo te statistike. Nešto ne vjerujem. TI si pobrkao PGŽ sa Rijekom. Već sam više puta objašnjavao, današnja Rijeka je samo 44km2 i većina mladih, pogotovo nakon ženidbe gleda da iseli u jednu od općina oko Rijeke. A većina tih općina je autom za 15 min u centru Rijeke.

dno dna https://clps.hr/fertilitet-po-zupanijam ... ke-u-2016/

s tim da statističke procjene uvijek precjene fertilitet u imigrantskim ,a podcijene u emigrantskim sredinama, jer fertilna populacija stalno ide iz drugih u prve, brže nego to statistika stigne evidentirati.

fertilitet u Herceg-Bosni je na razini DNŽ.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 13:10 

divizija je napisao/la:

a istovremeno mislite da ste vredniji od drugih Hrvata.

Ti si taj koji tvrdiš da su neki Hrvati vrijedniji od Hrvata Istre i Kvarnera, a ne ja. Ja samo govorim da smo mi na Kvarneru, (ne i Istra) u Hrvatskoj 1300 god i da se ne može to dijelit okolo a za uzvrat dobivat neke tamo teritorije, vukojebine, gdje živi 10% Hrvata

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 13:10 

divizija je napisao/la:

a istovremeno mislite da ste vredniji od drugih Hrvata.

Ti si taj koji tvrdiš da su neki Hrvati vrijedniji od Hrvata Istre i Kvarnera, a ne ja. Ja samo govorim da smo mi na Kvarneru, (ne i Istra) u Hrvatskoj 1300 god i da se ne može to dijelit okolo a za uzvrat dobivat neke tamo teritorije, vukojebine, gdje živi 10% Hrvata

Uz tebe je brat Imoćanin.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 13:11 

Croato je napisao/la:
Ti bi ko i braća Srbi.

Sve nama, drugima ništa. :zubati

i tisi ko braća Srbi, dišeš, a i oni dišu

i oboje biste htjeli Hvratsku zapadno od VKK.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 13:15 

Osobno si nikad ne bih dozvolio ići u razprave na način da neki dio Hrvatske ili BiH manje vriedi, pak da ga se treba odreći. Nisu se Ustaše nikad dragovoljno odrekli niti Istre niti Zadra, a kamoli diela Primorja ili Dalmacije. Primjerice, Talijani su to itekako dobro znali, ter su zato na terenu umjesto da surađuju s Ustašama, puno radije surađivali s četnicima. Te jugoslavenske fore da se Pavelić dobrovoljno odrekao dielova Hrvatske ili da se sam s 200 Ustaša valjda trebao ići boriti istovremeno i protiv Srba i protiv komunista i protiv Niemaca i Talijana više ne prolaze. Jednako tako ni Tuđman se nije dragovoljno odrekao BiH ili na pr. Boke Kotorske, ali na žalost mali narodi imaju granicu do koje smiju ići protiv volje velikih.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 13:17 

divizija je napisao/la:

dno dna https://clps.hr/fertilitet-po-zupanijam ... ke-u-2016/

s tim da statističke procjene uvijek precjene fertilitet u imigrantskim ,a podcijene u emigrantskim sredinama, jer fertilna populacija stalno ide iz drugih u prve, brže nego to statistika stigne evidentirati.

fertilitet u Herceg-Bosni je na razini DNŽ.

Prošle godine u PGŽ koji ima 260,000 stanovnika rođeno 2156 djece
Prošle godine u HNŽ koji ima 220,000 stanovnika rođeno 1593 djece

Jest da je napuhan broj stanovnika u HNŽ ali nije to neka velika razlika, pogotovo što je PGŽ prosjećno starija populacija.

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 13:17 

gdje to živi 10% Hrvata? U Posušju? Ljubuškom? na Kupresu?

Hrvati su bili većina na trećini BIH čovjeće, i sad su na 15%, hvala Jugoslaviji na smanjenju. Jedan Petrovaradin je imao 98% Hrvata.

S druge strane Rijeka je imala talijansku većinu, a Istra bila pola pola. Zapadna Istra je vila većinski talijanska i nije nikada bila dio Hrvatske do 1943.

s treće strane, to što nas danas ima malo u Bihaću ili Prijedoru, to ne čini manje našim. to je naš poviejsni prostor prije 1300 godina, ne Poreč ni Vrsar. i da smo normalni bismo to vratil i naselili. Židova je bilo 7% na području sadšanjeg Izraela prije 150 godina, vidi ih sad.
Pavelić je planirao stavit glavni grad u Banja Luku. Napravit hrvatsku većinu u BIH. Znaš li ti je 1.5 milijuna ljudi u HR porijeklom iz BIH u samo dvije generacije gledano!! Sad to preseli natrag u BIH, ispraši Srbe i nelojalni dio muslimana kako je planirao, imat ćeš hrvatsku većinu svugdje!!

nije tvoje selo mjerilo stvari, shvati to.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 853 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: