|
|
Stranica: 5/14.
|
[ 343 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:33 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ok možda samo nismo usuglašeni oko značenja termina. Nije slučajno komunistička boja crvena. Uzeta je jer je to boja krvi. Nije slučajno Haram stavio u naslov riječ mržnja. Nasilje je osnova komunizma.
Ma nisam ni tvrdio da su komunističke revolucije bile kršćanske nit da su komunisti bili kršćani. Evo npr Amiši, mnogi tvrde da su oni komunisti iako oni naravno negiraju to. No njihove zajednice su sličnije komunizmu nego feudalizmu ili kapitalizmu.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:36 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la:
Nisam teolog nit me to ikad bogzna zanimalo. Jednom pokusao da citam kuran, ostavio nakon 15 minuta i onda na njemu - posto su debele korice, ravne, pravio svoj "miks" (trava i duhan) za bong.
Ali toliko barem znam i ja. Ipak sam zavrsio i historiju pa se moralo malo pozabaviti i Rimskim carstvom i svemu sto je u vezi s tim, pa tako i krscanstvom koje je nastalo u istom a prosirilo se u opsten smislu rijeci TEK kad je institucionalno prihvaceno od strane vladara.
PRIVLACILO je ljude upravo zbog toga sto je sustinski propagiralo JEDNAKOST medju ljudima. Kad umres, jel, svi su isti, svi ce pred boga, a Isus je - jel - sve grijehe nase preuzeo na sebe. Isti su i rimski car i onaj "Vlah robac" iz srednje Bosne.
Zato su prvo legionari u sirim slojevima pohrlili da se krste. Zato je na pocetku i smetalo vlast jer dje da ti imperator bude isti ko plebs.
Ako to nije srz komunizma, onda me jebi. A ti npr. kad moderiras (imas nad nama ovde neku vrstu moci) uopste nisi krscanin jer ti nismo svi jednaki. Gledas na Hrvate, i tretiras ih, drugacije nego Srbe i Bosnjake. Dakle apsolutno nekrscanski.
Po komunizmu su svi ljudi jednaki, ok. Po kršćanstvu nisu ljudi jednaki, ne znam odakle ti taj zaključak. To je još jedna razlika komunizma i kršćanstva. Kako nisu jednaki kad jesu? Bio siromah ili bogatas, bio vojnik ili imperator, bio prosjak ili feudalac, kad umres zna se - ili raj ili pakao. I nista ti tu tvoje pare i ovozemaljska moc ne mogu pomoci. TO JE SRZ koja je onomad privlacila ljude. Bilo im novo da su oni jednaki onim vladarima (pa makar to bilo samo i u toj teoriji krscanskoj). Naravno, kasnije se krscanstvo - rani Srednji vijek itd., "shirilo macem", dakle gurano "institucionalno" (navodnici jer tad nije bilo institucija u pravom smislu rijeci) ali ono sto ga je unutar Rimskog carstva nacinilo onim sto jest, je upravo bila ta poruka o jednakosti a ne "guranje odozgo" ili "macem". Bog te gleda i ocjenjivacete po nacinu na koji tretiras Harama i druge koje ne smatras sebi jednakim. 
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
 |
idudani
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:37 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Ma nisam ni tvrdio da su komunističke revolucije bile kršćanske nit da su komunisti bili kršćani. Evo npr Amiši, mnogi tvrde da su oni komunisti iako oni naravno negiraju to. No njihove zajednice su sličnije komunizmu nego feudalizmu ili kapitalizmu.
Opet, ne razlikuješ komunitarnost od komunizma, a k tome Amiši nisu ni pravi komunitarci jer poznaju privatno vlasništvo. Suštinski ne razumiješ da je KLJUČNA distinkcija Amiša, kršćana i sl. od komuniza u PRISILI. Komunizam je bazira na državnoj prisili. Kad je zajednica prisilna, kad je preraspodjela prisilna, onda tu nema k od kršćanstva
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:40 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Po komunizmu su svi ljudi jednaki, ok.
Po kršćanstvu nisu ljudi jednaki, ne znam odakle ti taj zaključak. To je još jedna razlika komunizma i kršćanstva.
Kako nisu jednaki kad jesu? Bio siromah ili bogatas, bio vojnik ili imperator, bio prosjak ili feudalac, kad umres zna se - ili raj ili pakao. I nista ti tu tvoje pare i ovozemaljska moc ne mogu pomoci. TO JE SRZ koja je onomad privlacila ljude. Bilo im novo da su oni jednaki onim vladarima (pa makar to bilo samo i u toj teoriji krscanskoj). Naravno, kasnije se krscanstvo - rani Srednji vijek itd., "shirilo macem", dakle gurano "institucionalno" (navodnici jer tad nije bilo institucija u pravom smislu rijeci) ali ono sto ga je unutar Rimskog carstva nacinilo onim sto jest, je upravo bila ta poruka o jednakosti a ne "guranje odozgo" ili "macem". Bog te gleda i ocjenjivacete po nacinu na koji tretiras Harama i druge koje ne smatras sebi jednakim.  Ne smatram nikog jednakim sebi. Mislim da su ljudi vrlo različiti. Tvoj problem je ako misliš kad je netko drugačiji moraš ga mrziti. Ne moraš. Nikad nigdje nije rečeno da su ljudi jednaki. Uvijek se kaže da su ljudi braća što je sasvim druga stvar.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1320 of 2558 - 51.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:40 |
|
|
idudani je napisao/la: Opet, ne razlikuješ komunitarnost od komunizma, a k tome Amiši nisu ni pravi komunitarci jer poznaju privatno vlasništvo.
Suštinski ne razumiješ da je KLJUČNA distinkcija Amiša, kršćana i sl. od komuniza u PRISILI.
Komunizam je bazira na državnoj prisili. Kad je zajednica prisilna, kad je preraspodjela prisilna, onda tu nema k od kršćanstva
Ne. Nigdje to ne postoji u definiciji Komunizma Komunizam (iz franc. communisme, od lat. communis, zajednički, univerzalan), političko-filozofska, društveno-filozofska, politička i ekonomska ideologija i politički pokret čiji je krajnji cilj uspostava komunističkog društva - socioekonomskog poretka strukturiranog prema ideji društvenog vlasništva proizvodnih sredstava i nestanka društvenih slojeva.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:41 |
|
|
idudani je napisao/la: Haram je napisao/la: Ako to nije srz komunizma, onda me jebi.. Naravno da nije, srž komunizma je ekonomsko ujedanačavanje ljudi na zemlji, a ne duhovna jednakovrijednost pred Bogom. Ekonomsko ujednačavanje nije kršćanstvu uopće tema, a postizanje istog silom je grijeh. Nebitno gdje, radi se o jednakosti. Naravno da se duhovna ideologija, religija, nece previse zamarati tim "zemaljskim odnosima", to je pomalo vise slucaj u ortoprakticnim religijama tipa islam ili judaizam s kojim se ovi nasi forumskoizrailjski judeokrscani identificiraju progutavsi rado ojrocentristicko novodesnicarski glupavi mamac o takozvanom "judeokrscanstvu", ali ce IDEJU JEDNAKOSTI uvesti u osnovicu svoje poruke. A JEDNAKOST je takodjer i kod komunista srz ideologije. Sve drugo je nadogradnja ali bez te jednakosti nemas ni komunizma a ni krscanstva. Nisi komunista, ne mozes biti, ako su ti ljudi bolji ili losiji zato sto su ove ili one boje koze, zato sto poticu iz ove ili one kulture. Nisi krscanin ako ti "nisu svi ljudi jednaki pred bogom". ENDE I necu se vise ponavljati u vezi ovoga. Imate religiju pdf pa tamo raspravljajte s popom Markanom i drugom Krstjaninom.
|
|
Vrh |
|
 |
idudani
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:41 |
|
|
Haram je napisao/la: Kako nisu jednaki kad jesu? Bio siromah ili bogatas, bio vojnik ili imperator, bio prosjak ili feudalac, kad umres zna se - ili raj ili pakao. I nista ti tu tvoje pare i ovozemaljska moc ne mogu pomoci.
Pa vidiš da nisu jednaki - neki će u raj, neki u pakao. i opet, duhovna jednakost pred Bogom nije materijalna jednakost na Zemlji. Sv, Pavao kaže - tko ne želi da radi, ne treba ni jesti. Nema jednakosti. Ko radi jede, ko ne radi crkne od gladi. To ti je kršćanstvo. Haram je napisao/la: Bog te gleda i ocjenjivacete po nacinu na koji tretiras Harama i druge koje ne smatras sebi jednakim.  Ne, neg po tome kako tretiraš one koji su ne svojom krivnjom u lošijem položaju od tebe i kako koristiš darove koje ti je Bog dao. Dali umnažaš ili rasipaš.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:43 |
|
|
idudani je napisao/la: Haram je napisao/la: Kako nisu jednaki kad jesu? Bio siromah ili bogatas, bio vojnik ili imperator, bio prosjak ili feudalac, kad umres zna se - ili raj ili pakao. I nista ti tu tvoje pare i ovozemaljska moc ne mogu pomoci.
Pa vidiš da nisu jednaki - neki će u raj, neki u pakao. i opet, duhovna jednakost pred Bogom nije materijalna jednakost na Zemlji. Sv, Pavao kaže - tko ne želi da radi, ne treba ni jesti. Nema jednakosti. Ko radi jede, ko ne radi crkne od gladi. To ti je kršćanstvo. Haram je napisao/la: Bog te gleda i ocjenjivacete po nacinu na koji tretiras Harama i druge koje ne smatras sebi jednakim.  Ne, neg po tome kako tretiraš one koji su ne svojom krivnjom u lošijem položaju od tebei kako koristiš darove koje ti je Bog dao. Dali umnažaš ili rasipaš. A ja sam kriv sto nisam Hrvat pa me tako s pravom ponekad ugnjetava Drug Kvacica???
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:45 |
|
|
idudani je napisao/la: Sv, Pavao kaže - tko ne želi da radi, ne treba ni jesti.
Nema jednakosti. Ko radi jede, ko ne radi crkne od gladi.
To ti je kršćanstvo. 
1320 of 2558 - 51.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
idudani
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:45 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Ne. Nigdje to ne postoji u definiciji Komunizma
Komunizam (iz franc. communisme, od lat. communis, zajednički, univerzalan), političko-filozofska, društveno-filozofska, politička i ekonomska ideologija i politički pokret čiji je krajnji cilj uspostava komunističkog društva - socioekonomskog poretka strukturiranog prema ideji društvenog vlasništva proizvodnih sredstava i nestanka društvenih slojeva.
Upravo stoji i ključ je u boldanom. Objasnio sam ti i zašto. Društveno vlasništvo može biti samo na prisilnoj bazi (da se otme privatno) i da se permanentno državnoj administraciji omogućuje da nekome SILOM oduzima i drugome daje i da se nekoga spriječava da sam ućiva plodove svoje produktivnosti. To je permanentna pljačka bazirana na prisili. Društveno vlasništvo je jedan od najpodlijih eufemizama, ko kad danas Plenki kae "inluzivnost". Nitko ne shvaća koja se bolesna stvar krije iza tog novogovora. Umjesto pojma društveno vlasništvo treba korisitti adekvatniji - permanentna prisilna preraspodjela dobara, koji adekvatnije objašnjava običnom puku što to znači.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:46 |
|
|
Haram je napisao/la: idudani je napisao/la: Pa vidiš da nisu jednaki - neki će u raj, neki u pakao.
i opet, duhovna jednakost pred Bogom nije materijalna jednakost na Zemlji.
Sv, Pavao kaže - tko ne želi da radi, ne treba ni jesti.
Nema jednakosti. Ko radi jede, ko ne radi crkne od gladi.
To ti je kršćanstvo.
Ne, neg po tome kako tretiraš one koji su ne svojom krivnjom u lošijem položaju od tebe
i kako koristiš darove koje ti je Bog dao. Dali umnažaš ili rasipaš.
A ja sam kriv sto nisam Hrvat pa me tako s pravom ponekad ugnjetava Drug Kvacica??? Ne ugnjetavam te, ne izmišljaj. Jako si mi drag.
1320 of 2558 - 51.6%
|
|
Vrh |
|
 |
idudani
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:48 |
|
|
Haram je napisao/la: A ja sam kriv sto nisam Hrvat pa me tako s pravom ponekad ugnjetava Drug Kvacica???
Naravno da jesi. Ti kao musliman porijeklom iz Bosne imaš hrvatske korijene i davno si se trebao vratiti narodu svojih predaka. S obzirom da inzistiraš na pripadnosti narodu otpadnika, svojom si se slobodnom voljom svrstao u kategoriju koja je na taj način tretirana kod Kačice. Budi Hrvat ko tvoji nekad, nitko ti ne brani. Veselimo se svakoj zabludjeloj ovci koja nam se vrati. I nećeš biti drugačije tretiran. Vrati se kući Harame. Budi Hrvat, biti će ti bolje
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:49 |
|
|
idudani je napisao/la: Društveno vlasništvo može biti samo na prisilnoj bazi (da se otme privatno)
Zašto bi moralo bit na prisilnoj bazi društveno vlasništvo? S tim da se ovdje radi samo o proivozdnim sredstima a ne vlasništvu nad obiteljskim kućama kao što si rekao za Amiše da zbog toga nisu komunisti. Teoretski potpuno nova zajednica se može osnovat negdje u praznom i dogovore se svi proizvodni pogodni su zajednički. Ili u kršćanskom duhu vlasnik neke tvornice u Hrvatskoj kaže, poklanjam tvornicu siromašnom hrvatskom narodu.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la:
A ja sam kriv sto nisam Hrvat pa me tako s pravom ponekad ugnjetava Drug Kvacica???
Ne ugnjetavam te, ne izmišljaj. Jako si mi drag. Rekao sam ponekad. Uglavnom ste ok, jbg moramo biti iskreni, neke stvari koje pisem ovde ne bih mogao na vecini liberalno ljevicarskih platformi. :)
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:53 |
|
|
idudani je napisao/la: Haram je napisao/la: A ja sam kriv sto nisam Hrvat pa me tako s pravom ponekad ugnjetava Drug Kvacica???
Naravno da jesi. Ti kao musliman porijeklom iz Bosne imaš hrvatske korijene i davno si se trebao vratiti narodu svojih predaka. S obzirom da inzistiraš na pripadnosti narodu otpadnika, svojom si se slobodnom voljom svrstao u kategoriju koja je na taj način tretirana kod Kačice. Budi Hrvat ko tvoji nekad, nitko ti ne brani. Veselimo se svakoj zabludjeloj ovci koja nam se vrati. I nećeš biti drugačije tretiran. Vrati se kući Harame. Budi Hrvat, biti će ti bolje Pa nije hrvatstvo vjera da joj se vratim. Valjda ima nesto poput "hrvatske krvi"???
|
|
Vrh |
|
 |
idudani
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 15:59 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Zašto bi moralo bit na prisilnoj bazi društveno vlasništvo? S tim da se ovdje radi samo o proivozdnim sredstima a ne vlasništvu nad obiteljskim kućama kao što si rekao za Amiše da zbog toga nisu komunisti. Teoretski potpuno nova zajednica se može osnovat negdje u praznom i dogovore se svi proizvodni pogodni su zajednički. Ili u kršćanskom duhu vlasnik neke tvornice u Hrvatskoj kaže, poklanjam tvornicu siromašnom hrvatskom narodu.
Zato što u svakom društvu postoje oni koji bi željeli plodove svoga rada i produktivnosti zadržati za sebe. A to im je onemogućeno i stalno im se njihova produktivnost otima i preusmjerava drugima. Amiši su zajednica na dobrovoljnoj bazi iz koje možeš istupiti. Iz društva ne možeš istupiti i ako društvo uvede društveno vlasništvo ti si PRISILJEN plodove svoga rada i produktivnosti davati drugima. Da ne spominjem da u startu mora PRISILNO kolektivizirati privatno vlasništvo )čista otimačina) i onda permanentno produktivnost osobe A dodjeljivati "društvu". Kao što je produktivnost Hrvatske dodjeljivana ostatku SFRJ. Prisilno. Jer smo bili potlačeni i porobljeni. I to preraspodjeljivanje ne ide onima koji nemaju, kako drug Haram krivo misli, nego ti neki komesar djeli crvenoj buržoaziji "društvene stanove" dok radnička klasa živi u potleušicama koje mora sama sagradit. Dakle, komunitarnost je u redu i kršćanski, ali komunizam nije. Komunitarnost znači da se djelovi društva koji žele povežu u vlasništvu i imovini. Komunizam znači da se svi povežu, htjeli ne htjeli, jer MORAJU. Sila, prisila, otimačina. To ti je ta finesa koja čini razliku između vraga i Boga. Vrag uvijek radi mimikriju Boga.
|
|
Vrh |
|
 |
idudani
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 16:00 |
|
|
Haram je napisao/la: Pa nije hrvatstvo vjera da joj se vratim. Valjda ima nesto poput "hrvatske krvi"???
Ako potječeš iz Bosne ne fali ti je. 70% Hrvata ima bar dijelom pretke iz Bosne
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 16:01 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: idudani je napisao/la: Društveno vlasništvo može biti samo na prisilnoj bazi (da se otme privatno)
Zašto bi moralo bit na prisilnoj bazi društveno vlasništvo? S tim da se ovdje radi samo o proivozdnim sredstima a ne vlasništvu nad obiteljskim kućama kao što si rekao za Amiše da zbog toga nisu komunisti. Teoretski potpuno nova zajednica se može osnovat negdje u praznom i dogovore se svi proizvodni pogodni su zajednički. Ili u kršćanskom duhu vlasnik neke tvornice u Hrvatskoj kaže, poklanjam tvornicu siromašnom hrvatskom narodu. I što misliš koliko bi trajala ta tvornica da je pokloni narodu? Očerupali bi je dok kažeš keks.
1320 of 2558 - 51.6%
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 16:01 |
|
|
idudani je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Zašto bi moralo bit na prisilnoj bazi društveno vlasništvo? S tim da se ovdje radi samo o proivozdnim sredstima a ne vlasništvu nad obiteljskim kućama kao što si rekao za Amiše da zbog toga nisu komunisti. Teoretski potpuno nova zajednica se može osnovat negdje u praznom i dogovore se svi proizvodni pogodni su zajednički. Ili u kršćanskom duhu vlasnik neke tvornice u Hrvatskoj kaže, poklanjam tvornicu siromašnom hrvatskom narodu.
Zato što u svakom društvu postoje oni koji bi željeli plodove svoga rada i produktivnosti zadržati za sebe. A to im je onemogućeno i stalno im se njihova produktivnost otima i preusmjerava drugima. Amiši su zajednica na dobrovoljnoj bazi iz koje možeš istupiti. Iz društva ne možeš istupiti i ako društvo uvede društveno vlasništvo ti si PRISILJEN plodove svoga rada i produktivnosti davati drugima. Da ne spominjem da u startu mora PRISILNO kolektivizirati privatno vlasništvo )čista otimačina) i onda permanentno produktivnost osobe A dodjeljivati "društvu". Kao što je produktivnost Hrvatske dodjeljivana ostatku SFRJ. Prisilno. Jer smo bili potlačeni i porobljeni. I to preraspodjeljivanje ne ide onima koji nemaju, kako drug Haram krivo misli, nego ti neki komesar djeli crvenoj buržoaziji "društvene stanove" dok radnička klasa živi u potleušicama koje mora sama sagradit. Dakle, komunitarnost je u redu i kršćanski, ali komunizam nije. Komunitarnost znači da se djelovi društva koji žele povežu u vlasništvu i imovini. Komunizam znači da se svi povežu, htjeli ne htjeli, jer MORAJU. Sila, prisila, otimačina. To ti je ta finesa koja čini razliku između vraga i Boga. Vrag uvijek radi mimikriju Boga. E jebiga sad, koji to sistem svoju kontrolu ne gura putem sile ako ne moze milom? Evo ja ovde dje jesam mi mnogo toga smrdi ali sam fin i poslusan. Sta cu, znam ako ne budem, eto mi murije, drzavnog tuzilastva, sudstva, i na kraju krajeva cuze.
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 16:02 |
|
|
idudani je napisao/la: Haram je napisao/la: Pa nije hrvatstvo vjera da joj se vratim. Valjda ima nesto poput "hrvatske krvi"???
Ako potječeš iz Bosne ne fali ti je. 70% Hrvata ima bar dijelom pretke iz Bosne Napravio sam genetski test. Ne sjecam se vise tacno podataka, stavljao sam ovde, ali uglavnom najvise u meni ima Rusa, Turaka, Grka, Albanaca i jos poneceg.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 16:03 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: I što misliš koliko bi trajala ta tvornica da je pokloni narodu? Očerupali bi je dok kažeš keks.
Jer nisu kršćani i ne drže se zapovjedi "ne kradi"
|
|
Vrh |
|
 |
Haram
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 16:03 |
|
|
Kvacice, ko je Idudani? Meni svejedno ali cisto da znam s kim razgovaram.
|
|
Vrh |
|
 |
idudani
|
Naslov: Re: Klasna mrznja u proslosti Postano: 04 ruj 2024, 16:06 |
|
|
Haram je napisao/la: E jebiga sad, koji to sistem svoju kontrolu ne gura putem sile ako ne moze milom?
Evo ja ovde dje jesam mi mnogo toga smrdi ali sam fin i poslusan. Sta cu, znam ako ne budem, eto mi murije, drzavnog tuzilastva, sudstva, i na kraju krajeva cuze.
Ovdje smo govorili o odnosu kršćanstva i komunizma, a ne o sistemima. Svaki sistem ima određenu dozu prisile, iako ne istu, no nismo o tome govorili. Ja sam objasnio zašto je komunizam suštinski antikršćanski. Kad ti lopov upadne u kuću i odnese tvoje pare i stvari, to ti je isto prisilna preraspodjela ko i komunizam. Što je bilo tvoje, sad s time raspolaže netko drugi.
|
|
Vrh |
|
 |
idudani
|
|
|
Haram je napisao/la: Napravio sam genetski test.
Ne sjecam se vise tacno podataka, stavljao sam ovde, ali uglavnom najvise u meni ima Rusa, Turaka, Grka, Albanaca i jos poneceg.
Nema genetskog teksta koji to može otkriti
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
|
|
Haram je napisao/la: Kvacice, ko je Idudani? Meni svejedno ali cisto da znam s kim razgovaram. Idudani je naš brat Hrvat. 
1320 of 2558 - 51.6%
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|