|
|
Stranica: 4/16.
|
[ 396 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:00 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto su uopće Srbi na kraju popustili? NATO nije okupirao Srbiju, jednostavno nakon što su im srušili infrastrukturu ovi se praktično predali. Ali zbog čega? Zašto nisu nastavili s ratom, obzirom da nije bilo sukoba pješaštva? E vidiš, zanimljivo pitanje. A taman smo se uhodali sa onim letećim govnima. Mada, sa ove distance, mogu reći da bi zima donela velike probleme. Porušen energetski sistem, mostovi, putevi. Ali tada smo bili u svom elementu. To mi je, između ostalog, smetalo kod Slobe, uvek se zaleće ali uvek i odustane. I u Hrvatskoj i u BiH i na Kosmetu. Nekada je potrebno ići do kraja. A nekad je potrebno prećutat i ne ulaziti u sukobi. zao ti sto vukovar bihac i knin danas nisu u srbiji kazes
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:01 |
|
|
totem je napisao/la: A najvise mi djeluje tragikomicno kada siptari kazu "oslobodili" smo Kosovo. Covjece, pa nijednu bitku nisu dobili otkako postoje. Srbi im na terenu razjebali mozak. Ali ne previse, jer ne mogu ovi njih sjebat toliko, koliko siptari mogu brzo bjezati. Za gorih vojnika nisam cuo.
Tolika ratna masinerija da se potegne za te gnjide...Ali ko sto se prica, svaku granatu ispaljenu od strane nato-a su platili ko da je zlatna. totem albanci imali pracke srbi tenkove avione i helikoptere jos su dobro i prosli
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:02 |
|
|
Vii je napisao/la: teranova je napisao/la: Šta ne razumeš, leba ti, nije valjda da ne znaš ćirilicu? Biće da se opasno foliraš, rekla bih. Je l" to netko ovdje mora znati ćirilicu?! ako nisi znala ovo je pocetnicki forum postuj pravila kuce 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:03 |
|
|
Ibar je napisao/la: Vii je napisao/la: Je l" to netko ovdje mora znati ćirilicu?! ako nisi znala ovo je pocetnicki forum postuj pravila kuce  Ibar, ovo je forum Hrvata, na kojem se priča isključivo hrvatskim jezikom. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:04 |
|
|
Vii je napisao/la: Ibar je napisao/la: ako nisi znala ovo je pocetnicki forum postuj pravila kuce  Ibar, ovo je forum Hrvata, na kojem se priča isključivo hrvatskim jezikom.  ne nego je ovo bratski hrvatsko-srpski forum na kojem je cirilica ravnopravna i sve srpsko 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:06 |
|
|
Ibar je napisao/la: Vii je napisao/la: Ibar, ovo je forum Hrvata, na kojem se priča isključivo hrvatskim jezikom.  ne nego je ovo bratski hrvatsko-srpski forum na kojem je cirilica ravnopravna i sve srpsko  Ibar, opet, opet, ali opet black humor?! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:07 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: totem je napisao/la: Gdje je odustao u BiH? Odustao je u BiH onog trenutka kad je počeo da glumi neki međunarodni faktor. Blokade na Drini i sl. priče. Takođe, onog trenutka kada je HV krenula u Oluju, a kasnije i ka RS. Trebalo je izvršiti mobilizaciju i poslati VJ u Podunavlje i BiH. Zato kažem, uvek krene, pa na kraju odustane. Takvi su mi uvek bili najgori. Da me ne shvatite pogrešno. Bio sam protiv rata, ali onog trenutka kada padne krv, kada se proteruju ljudi iz domova, kada nestaju sela i gradovi nema smisla praviti se Englez. tako je . i zato su hrvati i muslimani trebali puno prije četalje i petokrake poslat gdje im je mjesto. pod zemlju i / ili u srbiju
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:08 |
|
|
Ibar je napisao/la: zao ti sto vukovar bihac i knin danas nisu u srbiji kazes Ne, žao mi je što je do rata uopšte i došlo. Ibar je napisao/la: tako je . i zato su hrvati i muslimani trebali puno prije četalje i petokrake poslat gdje im je mjesto. pod zemlju i / ili u srbiju Nevaspitanje, kompleksi, poremećenost...ili kombinacija sva tri?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:09 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ibar je napisao/la: zao ti sto vukovar bihac i knin danas nisu u srbiji kazes Ne, žao mi je što je do rata uopšte i došlo. Žao je meni što Bihać nije u Hrvatskoj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:11 |
|
|
totem je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Odustao je u BiH onog trenutka kad je počeo da glumi neki međunarodni faktor. Blokade na Drini i sl. priče.
Takođe, onog trenutka kada je HV krenula u Oluju, a kasnije i ka RS. Trebalo je izvršiti mobilizaciju i poslati VJ u Podunavlje i BiH.
Zato kažem, uvek krene, pa na kraju odustane. Takvi su mi uvek bili najgori.
Da me ne shvatite pogrešno. Bio sam protiv rata, ali onog trenutka kada padne krv, kada se proteruju ljudi iz domova, kada nestaju sela i gradovi nema smisla praviti se Englez.
A tko ti kaze da bi sjedio skrstenih ruku da je bila upitna Banja Luka? Nego, vec je bilo dogovoreno 51-49. Zato i nije bilo potrebe da intervenira. Tko bi ga sprijecio? Tuzlanski korpus? podcijenjujes snagu i moc Hrvatske Vojske totem. da smo htjeli mogli smo uzet banju. i srbi je vise nikad vratili nebi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:13 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Ibar je napisao/la: totem je napisao/la: A najvise mi djeluje tragikomicno kada siptari kazu "oslobodili" smo Kosovo. Covjece, pa nijednu bitku nisu dobili otkako postoje. Srbi im na terenu razjebali mozak. Ali ne previse, jer ne mogu ovi njih sjebat toliko, koliko siptari mogu brzo bjezati. Za gorih vojnika nisam cuo.
Tolika ratna masinerija da se potegne za te gnjide...Ali ko sto se prica, svaku granatu ispaljenu od strane nato-a su platili ko da je zlatna. totem albanci imali pracke srbi tenkove avione i helikoptere jos su dobro i prosli Kada se uputis ka cinjenicama, vidjeces da nisu bile pracke. Jos sa onakvom zracnom potporom...Ajde to, u makedoniji su jos gore prosli. Nisu imali vojno zaledje sa strane nato-a. Pa gdje god da se desila bitka, ili je bilo bjezanija, ili predaja. Ne mislis valjda da je Makedonija bila tada super-sila.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:13 |
|
|
Vii je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Ne, žao mi je što je do rata uopšte i došlo.
Žao je meni što Bihać nije u Hrvatskoj. i meni vii vise nego za mnoge druge krajeve. malo sam pristran jer su korijeni u cetingradu haha al stvarno steta sto je turcin satro sve hrvatsko tamo. nemamo sanse realne to vratiti nikako al nisu opet sve lade potonule :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:14 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Ibar je napisao/la: totem je napisao/la:
A tko ti kaze da bi sjedio skrstenih ruku da je bila upitna Banja Luka? Nego, vec je bilo dogovoreno 51-49. Zato i nije bilo potrebe da intervenira. Tko bi ga sprijecio? Tuzlanski korpus?
podcijenjujes snagu i moc Hrvatske Vojske totem. da smo htjeli mogli smo uzet banju. i srbi je vise nikad vratili nebi A zasto nije uzeta? Ajdemo tom logikom onda.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:14 |
|
|
Ibar je napisao/la: Vii je napisao/la: Žao je meni što Bihać nije u Hrvatskoj. i meni vii vise nego za mnoge druge krajeve. malo sam pristran jer su korijeni u cetingradu haha al stvarno steta sto je turcin satro sve hrvatsko tamo. nemamo sanse realne to vratiti nikako al nisu opet sve lade potonule :) Znam Ibar, pričao si mi. Slažem se, nikad ne treba gubiti nadu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:16 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ibar je napisao/la: zao ti sto vukovar bihac i knin danas nisu u srbiji kazes Ne, žao mi je što je do rata uopšte i došlo. Ibar je napisao/la: tako je . i zato su hrvati i muslimani trebali puno prije četalje i petokrake poslat gdje im je mjesto. pod zemlju i / ili u srbiju Nevaspitanje, kompleksi, poremećenost...ili kombinacija sva tri? ajd daj neprodaj nam cetnicke krafne pod nesto posteno maloprije vices kako ti je zao sto sloba nije poslo vojsku u hrvatsku i bih da nas jos malo pokoljete sad si odjednom neki anti ratni mesija a ovo drugo neznam sto pises ne razumijem taj strani jezik i slazem se stobom vukovarci su bili velike naivcine sto su mislile da sa srbinom vise nikad ratovat nece . zato je slavonija i iskrvarila najvise. al nikad vise pajdo moj nikad vise
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:18 |
|
|
totem je napisao/la: Ibar je napisao/la: totem albanci imali pracke srbi tenkove avione i helikoptere
jos su dobro i prosli
Kada se uputis ka cinjenicama, vidjeces da nisu bile pracke. Jos sa onakvom zracnom potporom...Ajde to, u makedoniji su jos gore prosli. Nisu imali vojno zaledje sa strane nato-a. Pa gdje god da se desila bitka, ili je bilo bjezanija, ili predaja. Ne mislis valjda da je Makedonija bila tada super-sila. onda sam mozda neinformiran volio bi znat vise al znam da su srbi imali deset puta bolje naoruzanje. totem imali su tenkove topove avione helice ljudstvo logistiku sve zivo baze na kosovu a ova sirocad kalaše. pa nisu talibani vec albanci nisam ni reko da su neki vrh ali borba je bila takva da je iso david na golijata. u makedoniji isto nisu imali sanse jel su ratovali sa regularnom vojskom. pa i jesu vas par mjeseci zafrkavali po sumama tamo i brdima ak se ne varam
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:22 |
|
|
totem je napisao/la: Ibar je napisao/la: podcijenjujes snagu i moc Hrvatske Vojske totem. da smo htjeli mogli smo uzet banju. i srbi je vise nikad vratili nebi
A zasto nije uzeta? Ajdemo tom logikom onda. iz politickih razloga totem. vanjskopolitickih ali i unutrasnjih. ima jedan dobar tekst onog četničkog simpatizera lorda owena iz 1996 u kojem se dosta toga objasnjava. tudman je mogo uzet banju doduse dosli bi pod sankcije teske i bombardiranje odredeno mozda. al svatio je da se ne isplati. da li je pogrijesio vrijeme ce pokazati no vidjevsi rasplet dogadaja u bih do danas vidi se koliko je mudar covjek bio tudman. imao je svojih promasaja ali sve u svemu dobro je priveo stvar kraju. a medunarodni faktori nam nisu isli na ruku i inace tako da je u datim okolnostima izvukao dobro za svoj narod
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:26 |
|
|
|
@Ibar
Aha, tu je problem. Ne znaš da čitaš...što ne reče odmah.
Da unajmimo prevodioca?
I da, naravno da sam bio protiv rata, imam porodicu i u Hrvatskoj i u BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:27 |
|
|
Ibar je napisao/la: totem je napisao/la:
A zasto nije uzeta? Ajdemo tom logikom onda.
iz politickih razloga totem. vanjskopolitickih ali i unutrasnjih. ima jedan dobar tekst onog četničkog simpatizera lorda owena iz 1996 u kojem se dosta toga objasnjava. tudman je mogo uzet banju doduse dosli bi pod sankcije teske i bombardiranje odredeno mozda. al svatio je da se ne isplati. da li je pogrijesio vrijeme ce pokazati no vidjevsi rasplet dogadaja u bih do danas vidi se koliko je mudar covjek bio tudman. imao je svojih promasaja ali sve u svemu dobro je priveo stvar kraju. a medunarodni faktori nam nisu isli na ruku i inace tako da je u datim okolnostima izvukao dobro za svoj narod Ibar, sve je vec bilo dogovoreno. A ako bi i bila zauzeta, te Hrvatska zbog toga pod sancijama, kako bi parirala citavoj srbiji, sa duplo vise srba naspram hrvata? Plus kudikamo bolje naoruzanje. Glupo je da pricamo sto bi bilo kada bi bilo, ali tada, kazem tada, svi parametri pokazuju da se vojska SRJ bila puno jaca od HV.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:50 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: @Ibar
Aha, tu je problem. Ne znaš da čitaš...što ne reče odmah.
Da unajmimo prevodioca?
I da, naravno da sam bio protiv rata, imam porodicu i u Hrvatskoj i u BiH. naravno da si bio za to da jna ugusi ˝pobunu˝ i da hrvatske nezavisnosti nikad nebude vec da vecno zivi bratska jugoslavija kuzim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 18:54 |
|
|
totem je napisao/la: Ibar je napisao/la: iz politickih razloga totem. vanjskopolitickih ali i unutrasnjih.
ima jedan dobar tekst onog četničkog simpatizera lorda owena iz 1996 u kojem se dosta toga objasnjava.
tudman je mogo uzet banju doduse dosli bi pod sankcije teske i bombardiranje odredeno mozda.
al svatio je da se ne isplati. da li je pogrijesio vrijeme ce pokazati no vidjevsi rasplet dogadaja u bih do danas vidi se koliko je mudar covjek bio tudman. imao je svojih promasaja ali sve u svemu dobro je priveo stvar kraju. a medunarodni faktori nam nisu isli na ruku i inace tako da je u datim okolnostima izvukao dobro za svoj narod
Ibar, sve je vec bilo dogovoreno. A ako bi i bila zauzeta, te Hrvatska zbog toga pod sancijama, kako bi parirala citavoj srbiji, sa duplo vise srba naspram hrvata? Plus kudikamo bolje naoruzanje. Glupo je da pricamo sto bi bilo kada bi bilo, ali tada, kazem tada, svi parametri pokazuju da se vojska SRJ bila puno jaca od HV. totem neznas siru sliku tih dana. procitaj od domazeta lose nesto pa ces mozda dobit bolji uvid. Velika se Srbija tad raspadala ko kula od karata. cisti potpuni poraz u hrvatskoj i onaj koji se spremao u bih. u hrvatskoj operacija vatrene kocije koja bi satrala cetnike u istocnoj slavoniji i imala novi sad i beograd u dometu. u bih raspad na svim frontovima za srbe bezanija dezertera kolko hoces pola srba u banja luci se spakiralo pola pripremilo cvijece. kaos zesci. u isto vrijeme srbija ima svoje probleme na kosovu plasi se sandzaka i preseva. i daleko je daleko i od banje i jos dalje od knina. gospodarstvo im u komi iscrpljeno izolacijom i financiranjem rata u hr i bih . hrpa izbjeglica ne moj totem tad je svijet spasio srbe i srbiju ne hrvatsku i hrvate
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 19:01 |
|
|
Ibar je napisao/la: naravno da si bio za to da jna ugusi ˝pobunu˝ i da hrvatske nezavisnosti nikad nebude vec da vecno zivi bratska jugoslavija
kuzim Pa možda će to zvučati smešno takvima kao što si ti, ali neki ljudi su zaista verovali u "bratsku Jugoslaviju". Uostalom, ti smatraš RSK "pobunom", ja smatram Hrvatsku pobunom, sve dok nije prestala da postoji SFRJ. Ibar je napisao/la: u hrvatskoj operacija vatrene kocije koja bi satrala cetnike u istocnoj slavoniji i imala novi sad i beograd u dometu.
Ma i Niš, nemoj da štediš. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 19:21 |
|
|
totem je napisao/la: svi parametri pokazuju da se vojska SRJ bila puno jaca od HV. Koji parametri?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bagulin
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 19:29 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 12:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
totem je napisao/la: Ibar je napisao/la: podcijenjujes snagu i moc Hrvatske Vojske totem. da smo htjeli mogli smo uzet banju. i srbi je vise nikad vratili nebi
A zasto nije uzeta? Ajdemo tom logikom onda. zato što je amer rekao stop ... i washingtonskim sporazumom je banja luka bila zacrtana kao grad u srpskim "entitetetima" - kantonima u bih ... poslije se ipak progurala forma rs. hv je došavši nadomak banje luke prinudila srbe da sjednu za stol i pregovaraju i da se završi rat bez promjena vanjskih granica rh i bih. a to je tada bio veliki ulog u svemu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovski rat Postano: 29 vel 2012, 19:31 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ibar je napisao/la: naravno da si bio za to da jna ugusi ˝pobunu˝ i da hrvatske nezavisnosti nikad nebude vec da vecno zivi bratska jugoslavija
kuzim Pa možda će to zvučati smešno takvima kao što si ti, ali neki ljudi su zaista verovali u "bratsku Jugoslaviju". Uostalom, ti smatraš RSK "pobunom", ja smatram Hrvatsku pobunom, sve dok nije prestala da postoji SFRJ. Ibar je napisao/la: u hrvatskoj operacija vatrene kocije koja bi satrala cetnike u istocnoj slavoniji i imala novi sad i beograd u dometu.
Ma i Niš, nemoj da štediš.  skuzio sam odma da si crveno crni igracic proziran si ko i 90 + posto srba u bratsku jugoslaviju vjerovali su 90e da vidim srbi srbi srbi srbi i par komunjara medu ostalim narodima na prste jedne ruke nabrojat iznimno multietnicka podrska dobro sprdaj se al podigni rade kip owenu il nekom od diplomata koji su zapeli da se ide na dayton a ne na vojno rijesenje . ocito neznas koliko je od predgrada beograda do hrvatske granice nije tako puno pajdo
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|