|
|
Stranica: 7/19.
|
[ 474 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Tulkas
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 19:52 |
|
|
Velim, o ukusima se na raspravlja, kako kod zena tako kod auta pa i ckrava... Svako ima svoj ukus. Ne, ne daje mi nikakvu toplotu vec neki osjecaj tjeskobe, ali opet velim, tako djeluje na mene. Tebi se svidja i mirna Bosna.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 19:52 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 19:55 |
|
|
Stavio si ruznu sliku, ima puno ljepsih, od te crkve a nece me uplasit, naviko sam se ja na to sarenilo. Bila je vazda ona pored stadiona. Nego, nije kod nas samo gotika lijepa.. ---
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 19:57 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 20:01 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Stavio si ruznu sliku, ima puno ljepsih, od te crkve a nece me uplasit, naviko sam se ja na to sarenilo. Bila je vazda ona pored stadiona. Nego, nije kod nas samo gotika lijepa.. --- Vrlo lijepo, priznajem.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 20:03 |
|
|
A pazi ovog velicanstvenog samostana na Petricevcu - kojeg vise nema.. http://www.samostan-petricevac.org/images/baner.gifBTW ova druga slika ti je puno bolja s pocetka Gospodske tamo do one sportske prodavnice
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 20:06 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 20:10 |
|
|
Kad smo vec kod pravoslavnih crkava/hramova.. Zatim ovo mi se svidja http://www.unilib.neva.ru/city/churches/church01a.html
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 20:11 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Tulkas je napisao/la: A pazi ovog velicanstvenog samostana na Petricevcu - kojeg vise nema.. http://www.samostan-petricevac.org/images/baner.gifBTW ova druga slika ti je puno bolja s pocetka Gospodske tamo do one sportske prodavnice Obnoviće se, ne brini. Hoce ali nikad vise nece biti ista kao sto je bila
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 20:21 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Kad smo vec kod pravoslavnih crkava/hramova.. Zatim ovo mi se svidja http://www.unilib.neva.ru/city/churches/church01a.htmlFino. Ne znam zašto, ali u zadnje vrijeme sam se nešto zanimao istorijom i arhitekturom Gruzije i Jermenije. Jermeni su inače prvi narod koji je primio hrišćanstvo. Ono što je za BL Hram Hrista Spasitelja, za BG Hram Svetog Save, to je za Tbilisi Sameba - najviši pravoslavni hram na svijetu.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 20:35 |
|
|
Koji kontrast: prekrasna crkva i sirotinja od grada!
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 20:44 |
|
|
Sv Ana, Viljnus, Litva Sv Stjepana Budimpesta ..i sv. Mateja takodjer Pesta
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 20:52 |
|
|
Armenska katolicka u Beirutu katedrala u Manilli , Filipini
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 20:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24027 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Vujadin je napisao/la: Koji kontrast: prekrasna crkva i sirotinja od grada! --- Stvarno znakovito. A banjalučka pravoslavna crkva je također prekrasna.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 21:03 |
|
|
Katedrala Lima Peru.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... tedral.JPGDa ova slika gdje crkva dominira gradom/selom je doista impresivna..
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 21:08 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Katedrala Lima Peru.. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... tedral.JPGDa ova slika gdje crkva dominira gradom/selom je doista impresivna.. Te latinoameričke su jako lijepe, kao i što su im i cure. A stupanj urbanosti Tbilisija je zbilja vrlo upitan.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 21:27 |
|
|
Crkva Svetog Marka u Beogradu. Zvonik je mogao biti viši.
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 29 ruj 2009, 23:07 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Crkva Svetog Marka u Beogradu. Zvonik je mogao biti viši. --- ova je lijepa. ona nova u bg "hram" je ruzna.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 30 ruj 2009, 21:49 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Stavio si ruznu sliku, ima puno ljepsih, od te crkve a nece me uplasit, naviko sam se ja na to sarenilo. Bila je vazda ona pored stadiona. Nego, nije kod nas samo gotika lijepa.. [img]/1/15/Petersdom_von_Engelsburg_gesehen.jpg/800px-Petersdom_von_Engelsburg_gesehen. jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb[/img] Ne radi link. A evo Hrama u najljepšem sjaju! Najljepša pravoslavna crkva ikad izgrađena!
|
|
Vrh |
|
|
Urbana
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 30 ruj 2009, 23:20 |
|
Pridružen/a: 31 svi 2009, 17:52 Postovi: 1855 Lokacija: forum HB
|
Ljubi,voli,Boga moli.......................Vrh! Ali da sam bila nestrpljiva..iscekujuci kraj gradnje..bila sam.. Trebas da stavis i crkvu Svete Trojice (BL)..
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 30 ruj 2009, 23:30 |
|
|
Koliko znam, svi iole značajni katolički objekti srušeni su ili pretvoreni u džamije nakon Turaka, a naviše u razdoblju oko 1615. Sve ove crkve i franjevački samostani koje vidimo u BH, to je novija gradnja, realno od 1700-ih nadalje, a većina i 1800-ih.
Da i ne govorimo da je uništena možda i vrjednija baština rukopisa i tekstova u knjižnicama samostana, npr. u Fojnici.
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 02 lis 2009, 18:00 |
|
|
Tuzla
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 02 lis 2009, 18:35 |
|
|
Sv.Jovan,Ohrid 13 st. Sv .trojca Sv.Kliment
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 02 lis 2009, 18:48 |
|
|
Ooo, ove u Makedoniji su super
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 02 lis 2009, 18:51 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Ooo, ove u Makedoniji su super Da,al nemogu ih sve staviti u OH.ima za svaki dan u godini.
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|