|
|
Stranica: 9/19.
|
[ 474 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
LuckyLuke
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 lis 2009, 22:19 |
|
|
Manastir sv.Naum Ohrid ... Prvobitna "Naumova crkva" sagradjena 900 god...
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 lis 2009, 23:51 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5909 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Ponosna_Hrvatica je napisao/la: Još malo iz Finske. The Kuramäe orthodox monastery, Ida-Virumaa Ispravak: iz Estonije, a ne Finske.
|
|
Vrh |
|
|
Ponosna_Hrvatica
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 05 lis 2009, 15:56 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2009, 15:15 Postovi: 103 Lokacija: Zagreb - moj rodni grad
|
Mastir Studenica
_________________ Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti...
|
|
Vrh |
|
|
Ponosna_Hrvatica
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 05 lis 2009, 15:59 |
|
|
Manastir Pećka Patrijaršija
|
|
Vrh |
|
|
Ponosna_Hrvatica
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 05 lis 2009, 16:00 |
|
|
[img]http://i42.servimg.com/u/f42/11/82/90/33/manast10.jpg[/mg]
Manastir Kruševo
|
|
Vrh |
|
|
Ponosna_Hrvatica
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 05 lis 2009, 16:03 |
|
|
malo iz Hrvatske: Manastir Gomirje u Eparhiji gornjokarlovačkoj
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 05 lis 2009, 18:44 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Inače, u toj crkvi u Borovu Naselju, tj. onoj razrušenoj s prve slike, kršten je i forumaš Pessimus dux. Jesi inace iz Borova, ili su te tamo samo krstili? Inace je srusena crkva bila prelijepa, za to doba moderne arhitekture. Obnovljena crkva je lijepa, budi novu nadu, jaca duh i vjeru!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 07 lis 2009, 00:36 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
mara je napisao/la: Jesi inace iz Borova, ili su te tamo samo krstili? Nisam, iako sam dosta vezan s tim krajem, budući da mi je otac živio tamo jedno vrijeme i pohađao srednju školu, a imao sam tamo i mnoštvo rodbine. Doduše, imam i danas, iako ne tako mnogo kao prije rata. Kršten sam tamo spletom raznih okolnosti. mara je napisao/la: Inace je srusena crkva bila prelijepa, za to doba moderne arhitekture. Obnovljena crkva je lijepa, budi novu nadu, jaca duh i vjeru! Slažem se!
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 07 lis 2009, 09:38 |
|
|
LuckyLuke je napisao/la: Prvobitna "Naumova crkva" sagradjena 900 god... Ova je lijepa... Očito da opeka puno bolje paše za bizantski stil gradnje nego uglačane površine.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 07 lis 2009, 10:30 |
|
|
koliko vidim tema glasi pravoslavni manastiri i crkve u BiH i Hr a ne po cilom svitu . zasto se ne bi otvorila tema i o katolickih crkava i dzamije na podrucju BiH i HR
_________________ Zadar glavni grad Hrvatske
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 07 lis 2009, 18:58 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: mara je napisao/la: Jesi inace iz Borova, ili su te tamo samo krstili? Nisam, iako sam dosta vezan s tim krajem, budući da mi je otac živio tamo jedno vrijeme i pohađao srednju školu, a imao sam tamo i mnoštvo rodbine. Doduše, imam i danas, iako ne tako mnogo kao prije rata. Kršten sam tamo spletom raznih okolnosti. Da nisi jedan od onih koje su vodili u druga mjesta na krstenje?
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 08 lis 2009, 20:02 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
mara je napisao/la: Pessimus dux je napisao/la: Nisam, iako sam dosta vezan s tim krajem, budući da mi je otac živio tamo jedno vrijeme i pohađao srednju školu, a imao sam tamo i mnoštvo rodbine. Doduše, imam i danas, iako ne tako mnogo kao prije rata. Kršten sam tamo spletom raznih okolnosti. Da nisi jedan od onih koje su vodili u druga mjesta na krstenje? Iskren da ti budem, nikad nisam otvoreno ni pitao roditelje za razloge svoga krštenja u Borovu Naselju. Morat ću ih i to pitati. Uvijek sam pretpostavljao da je to bilo zbog velikog broja rodbine koji je ondje živio...
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 11 lis 2009, 10:05 |
|
|
Novi pravoslavni hram u Derventi:
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 11 lis 2009, 10:21 |
|
|
ovakve velike i lijepe nove pravoslavne crkve ,srbi zele pokazati da su to kao njihova vjekovna ognjista .
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 11 lis 2009, 15:55 |
|
|
frane je napisao/la: ovakve velike i lijepe nove pravoslavne crkve ,srbi zele pokazati da su to kao njihova vjekovna ognjista . Srbi će u Srpskoj graditi svoje hramove gdje god požele, jer nikoga ne trebaju pitati za dozvolu šta će raditi u svom dvorištu.
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 11 lis 2009, 16:17 |
|
|
Vujadin je napisao/la: frane je napisao/la: ovakve velike i lijepe nove pravoslavne crkve ,srbi zele pokazati da su to kao njihova vjekovna ognjista . Srbi će u Srpskoj graditi svoje hramove gdje god požele, jer nikoga ne trebaju pitati za dozvolu šta će raditi u svom dvorištu. pa eto , morat ce ipak pitati ako ju zele sagraditi na hr zemlji .
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 11 lis 2009, 16:28 |
|
|
frane je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Srbi će u Srpskoj graditi svoje hramove gdje god požele, jer nikoga ne trebaju pitati za dozvolu šta će raditi u svom dvorištu. pa eto , morat ce ipak pitati ako ju zele sagraditi na hr zemlji . Svakako da se na nečijoj privatnoj imovini ne smije ništa graditi bez dozvole vlasnika te imovine, no ako aludiraš na hr zemlju kao na Derventu, u smislu grada ili opštine onda si u zabludi.
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 11 lis 2009, 16:36 |
|
|
Vujadin je napisao/la: frane je napisao/la: pa eto , morat ce ipak pitati ako ju zele sagraditi na hr zemlji . Svakako da se na nečijoj privatnoj imovini ne smije ništa graditi bez dozvole vlasnika te imovine, no ako aludiraš na hr zemlju kao na Derventu, u smislu grada ili opštine onda si u zabludi. ne aludiram nista ,postoji hr ,bosnjacka, srpska i drzavna zemlja u bilo kojem dijelu BiH ,vase crkve gradite na vasim , mi na nasim . naravno necete je graditi u Modran jer to nije vase kao sto je mi necemo u vasem selo .
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 stu 2009, 17:51 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 stu 2009, 18:03 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 stu 2009, 18:06 |
|
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 stu 2009, 20:03 |
|
|
Ova prva u Brčkom mi se ne sviđa, što su je napravili tako šarenu...
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
|
Real gone
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 05 stu 2009, 15:44 |
|
|
Huh..ni meni nisu lepe te novije šarene, kao par njih u Banja Luci i ova u Brčkom. Bijeljinske su mi lepe, sem ove nedovršene, koja kao aludira na Moskvu!? Od tih sa "oživljenim" fasadama, mi je baš lepa crkva Sv. Ante Padovanskog u Sarajevu:
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 27 vel 2010, 15:27 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 27 vel 2010, 16:23 |
|
|
Српска Православна Црква- Сарајево (3 цркве)Srpska Pravoslavna Crkva- Sarajevo (3 crkve)Саборна Црква (Храм Рождества Пресвете Богородице) Saborna Crkva (Hram Roždestva Presvete Bogorodice)Црква Светог ПреображењаCrkva Svetog PreobraženjaХрам Светих Архангела Гаврила и Михаила- ("Стара Православна Црква")Hram Svetih Arhangela Gavrila i Mihaila- („Stara Pravoslavna Crkva“)
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|