|
|
Stranica: 5/21.
|
[ 518 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Metemma
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:11 |
|
|
Sem Cavtata.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:11 |
|
|
Metemma je napisao/la: Ovaj hrvatski etnički prostor mi kao onaj fazon o morskom prasetu, nit je morsko nit je prase Mislim, može neko nacrtati ovako i Srbiju, i pridodati bilo koje područje na kom živi 5 miliona ne Srba, al tako da dominira crvena boja... Meni je isto preglupa ta ideja... Istočna bosna nikad nije bila hrvatska, istočni srijem ima premalo hrvata, a hrvati iz bos. Krajine danas žive u gradišću
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:14 |
|
|
Metemma je napisao/la: Sem Cavtata. Pa dobro, par km gore dole. Inače, da se pitam (a ne pitam se), smatram da su granice Banovine Hrvatske iz 1939. dobra polazna osnova čak i danas. Malo skraćeno na par mesta, malo produženo na par drugih.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:17 |
|
|
Metemma je napisao/la: Posavino spaljena i pusta, izdala te iskrivljena usta... usrećili ste se sa posavino i koridorom od koliko metara srpski gubici za taj komad zemlje je ravan onim solunskim,recipročno gledano
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:22 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Inače, da se pitam (a ne pitam se), smatram da su granice Banovine Hrvatske iz 1939. dobra polazna osnova čak i danas. Malo skraćeno na par mesta, malo produženo na par drugih. Dobro je što se ne pitaš, predugi boravak na ovom forumu je uticao na tebe pagan je napisao/la: Metemma je napisao/la: Posavino spaljena i pusta, izdala te iskrivljena usta... usrećili ste se sa posavino i koridorom od koliko metara srpski gubici za taj komad zemlje je ravan onim solunskim,recipročno gledano Ne znam podatke o gubicima. No, hm, čini mi se da je u tim vremenima taj koridor bio prilično važan, zar ne?
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:22 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Malo skraćeno na par mesta Dobro ajde, uzmite si Donji Vakuf
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:23 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ja nikako da skužim na ovoj temi, bi li vi Srbi željeli dobiti Sutorinu ? Neka se Bošnjaci zamjere Crnogorcima, a vi dobijete komad mora.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:25 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Malo skraćeno na par mesta Dobro ajde, uzmite si Donji Vakuf Mislim da je svakako bio kod nas.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:28 |
|
|
Metemma je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Inače, da se pitam (a ne pitam se), smatram da su granice Banovine Hrvatske iz 1939. dobra polazna osnova čak i danas. Malo skraćeno na par mesta, malo produženo na par drugih. Dobro je što se ne pitaš, predugi boravak na ovom forumu je uticao na tebe pagan je napisao/la: usrećili ste se sa posavino i koridorom od koliko metara
srpski gubici za taj komad zemlje je ravan onim solunskim,recipročno gledano
Ne znam podatke o gubicima. No, hm, čini mi se da je u tim vremenima taj koridor bio prilično važan, zar ne? danas je još važniji. 92 je to moralo biti napravljeno,bez daljnjeg (sa stajališta srba). ne znam koliko si upućen,ali srpska strana općenito krije svoje gubitke i to je postala neka praxa. unatoč tome naišao sam na neke srpske spiskove i gubici su jako veliki,što potvrđuje teze sudionika sa suprotne strane. gubici u MTS da ne spominjem...pirova pobjeda... al pobjeda je pobjeda
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:32 |
|
|
pagan je napisao/la: danas je još važniji. 92 je to moralo biti napravljeno,bez daljnjeg (sa stajališta srba).
ne znam koliko si upućen,ali srpska strana općenito krije svoje gubitke i to je postala neka praxa. unatoč tome naišao sam na neke srpske spiskove i gubici su jako veliki,što potvrđuje teze sudionika sa suprotne strane. gubici u MTS da ne spominjem...pirova pobjeda... al pobjeda je pobjeda Ne bih se složio, ali na kraju krajeva nije ni bitno. Kao što si napisao, moralo je biti napravljeno.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:34 |
|
|
pagan je napisao/la: danas je još važniji. 92 je to moralo biti napravljeno,bez daljnjeg (sa stajališta srba).
ne znam koliko si upućen,ali srpska strana općenito krije svoje gubitke i to je postala neka praxa. unatoč tome naišao sam na neke srpske spiskove i gubici su jako veliki,što potvrđuje teze sudionika sa suprotne strane. gubici u MTS da ne spominjem...pirova pobjeda... al pobjeda je pobjeda Ne kontam, kako možeš staviti u istu tvrdnju da je koridor bio nepohdan i da je ujedno Pirova pobjeda? BBC je napisao/la: Ja nikako da skužim na ovoj temi, bi li vi Srbi željeli dobiti Sutorinu ? Neka se Bošnjaci zamjere Crnogorcima, a vi dobijete komad mora. Pa, da li je vama Hrvatima bitan izlazak Neuma na otvoreno more...
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:38 |
|
|
Metemma je napisao/la: pagan je napisao/la: danas je još važniji. 92 je to moralo biti napravljeno,bez daljnjeg (sa stajališta srba).
ne znam koliko si upućen,ali srpska strana općenito krije svoje gubitke i to je postala neka praxa. unatoč tome naišao sam na neke srpske spiskove i gubici su jako veliki,što potvrđuje teze sudionika sa suprotne strane. gubici u MTS da ne spominjem...pirova pobjeda... al pobjeda je pobjeda Ne kontam, kako možeš staviti u istu tvrdnju da je koridor bio nepohdan i da je ujedno Pirova pobjeda? BBC je napisao/la: Ja nikako da skužim na ovoj temi, bi li vi Srbi željeli dobiti Sutorinu ? Neka se Bošnjaci zamjere Crnogorcima, a vi dobijete komad mora. Pa, da li je vama Hrvatima bitan izlazak Neuma na otvoreno more... ne razumijem pitanje
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:40 |
|
|
Ako je bio neophodan, onda ne može biti Pirova pobjeda.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:43 |
|
|
Metemma je napisao/la: Ako je bio neophodan, onda ne može biti Pirova pobjeda. I ne može biti Pirova pobeda ako je omogućio srpskoj strani da još 3 godine vodi rat. Uostalom, koliko sam ja informisan gubici su 500 poginulih i 2000 ranjenih iz RS i RSK za tih par meseci.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:47 |
|
|
Metemma je napisao/la: Ako je bio neophodan, onda ne može biti Pirova pobjeda. pirova pobjeda je valjda vrsta pobjede koju čovjek pod svaku cijenu želi da izbjegne,a ne da ide na nju,logično. vrhunac je bio 95 i pokušaj osvajanja oraškog džepa koji je isto odnio velike gubitke sa srpske strane. pošto je bilo kako je bilo,nemožemo pričat o prodaji
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:51 |
|
|
Mislim da to nije dobra definicija pirove pobede.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:56 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Metemma je napisao/la: Ako je bio neophodan, onda ne može biti Pirova pobjeda. I ne može biti Pirova pobeda ako je omogućio srpskoj strani da još 3 godine vodi rat. Uostalom, koliko sam ja informisan gubici su 500 poginulih i 2000 ranjenih iz RS i RSK za tih par meseci. mnogo više od 500
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 17 ruj 2012, 23:58 |
|
|
pagan je napisao/la: mnogo više od 500 Pa dobro, imaš pravo na svoje mišljenje. Dobro da je tih Srba i preostalo, pošto ih je svuda izginulo po par 'iljada.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 18 ruj 2012, 00:01 |
|
|
pagan je napisao/la: pirova pobjeda je valjda vrsta pobjede koju čovjek pod svaku cijenu želi da izbjegne,a ne da ide na nju,logično. vrhunac je bio 95 i pokušaj osvajanja oraškog džepa koji je isto odnio velike gubitke sa srpske strane.
pošto je bilo kako je bilo,nemožemo pričat o prodaji Nađi negdje bolju definiciju Pirove pobjede.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 18 ruj 2012, 00:03 |
|
|
Metemma je napisao/la: pagan je napisao/la: pirova pobjeda je valjda vrsta pobjede koju čovjek pod svaku cijenu želi da izbjegne,a ne da ide na nju,logično. vrhunac je bio 95 i pokušaj osvajanja oraškog džepa koji je isto odnio velike gubitke sa srpske strane.
pošto je bilo kako je bilo,nemožemo pričat o prodaji Nađi negdje bolju definiciju Pirove pobjede. pirova pobjeda je kad ti samo general ostane poslje bitke.kome je to u interesu
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 18 ruj 2012, 00:05 |
|
|
pagan je napisao/la: pirova pobjeda je kad ti samo general ostane poslje bitke.kome je to u interesu Sad već trolaš. Pirova pobeda je pobeda izborena po prevelikoj ceni ili pobeda koja je onesposobila pobednika za dalju borbu. Ni jedno ni drugo ovde nije bio slučaj. (naravno ako se ne upustimo u filozofiju i tvrdnju da je svaki ljudski život vredniji od bilo čega drugog, a i sa te strane bi se moglo opravdati).
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 18 ruj 2012, 00:08 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: pagan je napisao/la: mnogo više od 500 Pa dobro, imaš pravo na svoje mišljenje. Dobro da je tih Srba i preostalo, pošto ih je svuda izginulo po par 'iljada. sreća vaša pa ste mogli sebi priuštiti takve gubitke,mi nismo kad već inzistiraš: http://www.forum.hr/showthread.php?t=511348&page=86skrolaj malo uniže i vidit ćeč tabelu.kao što autor navodi,podaci nisu od svih jedinica koje su sudjelovale u tom vremenu,na tom terenu.dakle brojka je još veća pogledaj onda izjavu forumaša iznad tabele. probaj naći u tabeli poginule,pa nam prenesi podatak
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 18 ruj 2012, 00:17 |
|
|
Dobro, Pagan i prijatelji su utvrdili da 15-20% srpskih žrtava među vojnicima u čitavom ratu otpada na Op. Koridor.
Btw, ovo sada je stvarno interesantna veza koridora i povratka Sutorine u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 18 ruj 2012, 00:24 |
|
|
pagan je utvrdio da si ti vidio link i da nakon ovakvih podataka,mjesto o tuđmanovoj prodaji,je sasvim malo u ovoj priči.
oko pirove pobjede se ne trebamo prepirat,jer je svaka glava bitna,a ovdje ih je bilo dosta
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vratiti Sutorinu BiH? Postano: 18 ruj 2012, 00:28 |
|
|
Aha, pa nisam znao da je sve ovo zbog Franje...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|