HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 kol 2026, 03:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 298 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: borbene mogućnosti VJ pri eventualnom uključenju u sukobe 95 godine
PostPostano: 18 stu 2009, 20:45 

Pozdrav Miso : :palacgore1

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 20:47 

MISO je napisao/la:
caporegime je napisao/la:

sjećam se dobro povijsnih atlasa iz škole. kad se prikazivao oslobođeni teritorij iz doba 2 .svj. rata u srbiji ga uglavnom ne bi bilo.
ili i ti smatraš da su četnici bili antifaštisti koji su se svim žarom borili protiv nijemaca?

nije tema drugi svjetski rat u jugoslaviji ali da znaš išta više osim kozare, neretve, sutjeske i partizanske eskadrile, što se zvalo jebanje u zdrav mozak na satu razredne zajednice doznao bi puno više toga, što vas kao krajiške školarce i nije puno zanimalo pored već nabrojanih.

i o borbama u sz hrvatskoj 44, i o mostarskoj i kninskoj operaciji (bez rusa) i ovirovitičkom mostobranu i riječkoj operaciji da sad ne nabrajam.

svojim opaskom o 49% dogovorenih teritorija i vj na tuzlu i sarajevo promašio si smisao teme.

držiš li i na temelju čega da je vj 95 po svom ustrojstvenom, kadrovskom i oružanom smislu bila sila koja je s obzirom na okolnosti koje su pred nju postavljali događaji, bila u stanju voditi ofenzivne akcije širih razmjera s izvjesnošću da će pobijediti?

i ne nama netreba nikakva epska bitka, po uzoru na vas jer ste vi svoje sve izgubili.
sad mi samo spomeni cer i kolubaru pa ću i tu nešto reći što nisi znao!

Pročitao sam tvoje uvodne rečenice, i ne mogu da izdržim. A PRVA OSLOBOĐENA TERITORIJA U OKUPIRANOJ EVROPI JE UŽIČKA REPUBLIKA. Jebo te pa to se slučajno nalazi u SRBIJI.
Samo da te podsetim:
U Srbiji, a ne u NDH je važilo za jednog ubijenog Nemca 100 Srba. U Srbiji , a ne u Hrvatskoj su streljana školska deca, jer nije bilo dovoljno odraslih Srba da Nemci streljaju radi odmazde.
U Srbiju, a ne u NDH su dolazile izbeglice iz cele Jugoslavije, možeš pitati Kučana. Istina lepo nam se kasnije zahvalio.
U NDH a ne u Srbiji su pevali DANKE DOJČLAND
U NDH a ne u Srbiji su bili najozloglašeniji logori za mučenja i ubijanja.
.....

U NDH su također bili poznati antifašisti poput:

-Četnički oslobodilački pokret generala Dragoljuba Mihailovića
-Srpska državna straža generala Milana Nedića
-Srpski dobrovoljački korpus Dimitrija Ljotića

Najviše partizanskih spomenica (1944-45. :sega ) iz Srbije...Ono,jest bilo kad se gazi ladna voda,a voda do brade,a brada do pasa...

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 21:00 

Mar-kan je napisao/la:

Najviše partizanskih spomenica (1944-45. :sega ) iz Srbije...Ono,jest bilo kad se gazi ladna voda,a voda do brade,a brada do pasa...

Ovo već nema veze s temom, ovo je čisto najdebavanje.
Dvije boldane vojske su međusobno ratovale u jednom periodu, iz čega bi se dalo i izvući neke zaključke za taj period.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 21:01 

HitniLopticuUsumicu je napisao/la:
I jos nesto da sam na tvom mestu i na mestu vas hrvata bolela bi me ona stvar za ovu temu dobili sete etnicki cistu drzavu kakvu nikad niste imali i umesto da vas boli uvo i za vj i vrs i svk vi se smarate a smarate se jer rade komplesi svesni ste da ste dobili krajinu kao ma tanjiru i da tu nema ni v od velicanstvene vojne pobede mada to ne zelite da priznate i to potiskujete u sebi onda sa vremena na vreme otvarate ovakve teme i trazite od srba misljenje i da vam potvrde jel da jel da da smo vas pobedili vojno dananas da smo bili jaci da vj nije mogla nista.Mnogo mi je to detinjasto evo ako hocete da bi ste veceras mirno spavali ja cu da vam potvrdim sve sto hocete nesto sam dobre volje.

ajd dobro,de nam ti objasni kako ta silna VJ zijani Kosovo od ustrojene,profesionalne OVK?I to x godina poslije 91.,pa i 95.?

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 21:04 

Mar-kan je napisao/la:
I jos nesto da sam na tvom mestu i na mestu vas hrvata bolela bi me ona stvar za ovu temu dobili sete etnicki cistu drzavu kakvu nikad niste imali i umesto da vas boli uvo i za vj i vrs i svk vi se smarate a smarate se jer rade komplesi svesni ste da ste dobili krajinu kao ma tanjiru i da tu nema ni v od velicanstvene vojne pobede mada to ne zelite da priznate i to potiskujete u sebi onda sa vremena na vreme otvarate ovakve teme i trazite od srba misljenje i da vam potvrde jel da jel da da smo vas pobedili vojno dananas da smo bili jaci da vj nije mogla nista.Mnogo mi je to detinjasto evo ako hocete da bi ste veceras mirno spavali ja cu da vam potvrdim sve sto hocete nesto sam dobre volje.

ajd dobro,de nam ti objasni kako ta silna VJ zijani Kosovo od ustrojene,profesionalne OVK?I to x godina poslije 91.,pa i 95.?

:ucelo
I ovo napišeš nakon onoga što sam napisao na prošloj stranici o Kosmetu.
VJ nije uopće izgubila Kosmet, a kamoli da ga je izgubila od OVK. Niti ima imalo odgovornosti za današnje stanje.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 21:04 

Cort0 Maltese je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Dvije boldane vojske su međusobno ratovale u jednom periodu, iz čega bi se dalo i izvući neke zaključke za taj period.

Pa normalno da je podjebavanje,baca se na povijest kako njemu odogovara,totalno offtopic.Ispadoše Srbi veći partizani od Rusa i CA.Pa nisu "Otpisani" snimani u Zagrebu...

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 21:06 

Mar-kan je napisao/la:

VJ nije uopće izgubila Kosmet, a kamoli da ga je izgubila od OVK. Niti ima imalo odgovornosti za današnje stanje.

VJ je prisutna na Kosovu!?Jel vi to smatrate teritorijem Srbije?

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 21:07 

Mar-kan je napisao/la:

Pa normalno da je podjebavanje,baca se na povijest kako njemu odogovara,totalno offtopic.Ispadoše Srbi veći partizani od Rusa i CA.Pa nisu "Otpisani" snimani u Zagrebu...

Vjerojatno si mislio na Srbijance, a ne Srbe. :wink

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 21:08 

Mar-kan je napisao/la:

VJ je prisutna na Kosovu!?Jel vi to smatrate teritorijem Srbije?

Jesi li ti pročitao moj post na prošloj stranici koji govori o tome? :001_smile

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 21:13 

Jesi ti čitao analize stanja VJ u ta doba?Zar je bitno na koji način su SAD zajebale Srbiju,kad već jesu?Zar to političko-vojno rukovodstvo nije moglo prozrijeti?

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 21:25 

Mar-kan je napisao/la:
Jesi ti čitao analize stanja VJ u ta doba?Zar je bitno na koji način su SAD zajebale Srbiju,kad već jesu?Zar to političko-vojno rukovodstvo nije moglo prozrijeti?

Čitao sam ja štošta, i gledao, što se tiče rata na Kosmetu. Daj mi link na te analize koje spominješ.

Pošto je tu bila riječ o političkoj odluci, vojno rukovodstvo tu nije bitno. Time nestaje svaka odgovornost VJ za stanje na terenu. Do stupanja na snagu rezolucije 1244, OVK je već bila poražena. NATO nije nanio praktički nikakve gubitke VJ, ni u ljudstvu ni u tehnici.

I da, umalo zaboravih, imena dvojice poginulih NATO vojnika u bici na Košarama, za Pjosipa:
Citat:
Francuz Arnod Pjer (1971) i Italijan Frančesko Đuzepe Bider (1961)

:kava

I to što političko rukovodstvo nije moglo prozrijeti igru SAD-a, ili je iz nekog drugog razloga pristalo na to, nema nikakve veze sa kapacitetima i mogućnostima VJ. :001_smile

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 21:34 

Mar-kan je napisao/la:

Od ovk :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 21:56 

MISO je napisao/la:
Prvo odgovor na pitanje u uvodnom postu je jednostavan da jednostavniji ne moze biti,da je postojala mogucnost ulaska vj u rat 95 do oluje nebi ni doslo i to je cela mudrolija,jer je hv ta koja napada i mora da osvaja teritoriju a da je postojala mogucnost ulaska vj u rat to bi automatski znacilo i vrs i svk zajedno a to znaci da dolazi do totalnog rata sa srbima koji bi hrvatsku zavio u crno a sanse za uspeh i zauzimanje onolike teritorije bile bi nikakve ravne nule mrtvi bi se vracali sa fronta i oni koji bi pomislili da idu osvajati cuke po kninskoj i bosanskoj krajini vrlo brzo bi izgubili motiv za tako nesto,zato je zakljucak prost kao pasulj oluje nebi ni bilo.

Za pokretaca teme
Moram priznati da jedino sto sam video u tvojim postovima jeste to da imas smisla za kataklizmicne scenarije jer u onom postu gde pominjes i bugare i madjare i sndzaklije i siptare koji su cekali ko zapeta puska da svako krene na srbiju u slucaju reakcije vj 95 stvarno imas bujnu mastu i smisao za kataklizmu zaboravio si da kazes i to da bi na kraju neka kometa u obliku vatrene lopte drmnila u srbiju i napravila krater od subotice do prizrena i da bi srbija i srpski narod nestao sa lica zemlje,znas sta nekada su postojali casopisi trece oko i zona sumraka ti si idealan covek za nji ako jos postoje.

Da li ti sebe i svoje analize smatras ozbiljnima, kazes da bi malo ko isao ratovati za srbe preko drine jer je plata bila 5 maraka ekonomska kriza itd jel ti to hoces da kazes da je rat zabava za bogate,za mamine i tatine sinove za financijski stituirane osobe za one koji imaju posao i platu izmedju 700, 800 i 1000 evra kakve gluposti pricas pa rat je uvek bio za sirotinju i sirotinja je uvek ginula tako da ti ova teza nema veze sa zivotom.Ti moras da shvatis da je milosevic odradio svoj deo u oluji zaveo je potpuni medijski mrak informacije o padu krajine se nisu mogle videti na tv uopste autoput prema beogradu je bio pod potpunom blokadom policije koja je na granicnim prelazima pretresala izbeglice da neko nebi sa oruzjem usao u srbiju i kolone usmeravala ka unutrasnjosti srbije na kosovo i u vojvodinu,jel se ovako ponasa drzava koja je imala na umu da vojno intervenise naravno da ne.
Stalno trubite o moralu i motivu ko svabo tralala,ispada da su hrvati iz zagreba bjelovara varazdina rjeke imali veci motiv da ratuju po krajinama za banjaluku glamoc drvar knin benkovac mesta gde zive sami srbi a da srbi iz srbije nisu imali motiv da brane svoj narod kakva suluda teza to je isto kao kad bi ja ubedjivao vas da smo mi imali veci motiv da zauzmemo zagreb nego da ga vi branite.Kome vi pricate o moralu nismo mi pali sa marsa bre jos 91, 92 posle rata kad je nastupili primirje i kad su vam se borci poceli vracati sa fronta doziveli su potpuni slom pored toga sto im je trecina drzave postala krajina ljudi su masovno podobijali otkaze u firmama koje su pokupovali ratni profiteri i kriminalci pocelo je ono sto se do dan danas nije prekinulo masovna samoubistva pad morala na najnize grane dok je sirotinja ginula novobogatasi su pljckali na sve strane moral hrvatskog vojnika je bio u k.pa pogledaj samo ispovesti vasih branitelja po netu pizde na dubrovcane na zadrane na posavljake ove poslednje nazivaju minhenska bojna ove zadrane bojna ankona vise hrvata je bojevalo po bavarskoj svajcarskoj austriji kanadi nego u domovini.Pa ovih 150 hiljada sto ste mobilisali za oluju osim ovih gb i spec. policije sve sama sirotinja i obican narod e sad zamisli da su vj i vrs reagovale i da su poceli vojnici da se vracaju u plasticnim kesama bogami brzo bi vam se i ta brojka prepolovila i brzo bi izgubili volju da ratuju ako su je uopste i imali.
I na kraju da se osvrnem na jos jednu glupost oko nemogucnosti prelaska vj preko koridora, majko mila kako ti dozivljas rat kao neku drustvenu igru pa prolazili su vam preko koridora mnogi od arkanovaca u ful sastavu preko drinske brigade isli su i sa sarajevskog ratista a mislim da su i neki delovi okbr koji su inace bili stacionirani na koridoru imali pokrete preko istog pa sto ih neposkidaste artiljerijom i sto ih ne onemoguciste da idu u ispomoc.

Prvo pa muško :palacgore1 Post br 1. Odlična analiza :wink

našla se dva forumaša pa jedan drugom kapu skidaju.
prvo ćemo sa novim forumašom.
osim što si cijepljen od bilo kakve životnosti osim od standardiziranih srpskih kompleksa kojima se pod svaku cijenu pokušava stvoriti slika koja bi umirujuće djelovala na srpski ego, nemaš ništa s čim bi mnogao u raspravu.

hajde da odgovorimo malom srbinu koji misli da je na tren umirio svoju ranjenu dušu.

1. svaka vlast koja misli unaprijed mora obratiti pažnju na eventualne komplikacije koje bi mogle nastati uslijed nepovoljnog razvoja događaja. skupine s kojima postoje nesređeni računi uvijek se uzimaju u obzir.
to što ti zoveš bujna mašta i smisao za kataklizmu spada u redovito praćenje i analiziranje stanja.
iako mislim da nisi dobro ni pročitao smisao te priče.

2. naravno da gine sirotinja ali motivirana sirotinja kojoj je nematerijalna vrijednost još jedino što je ostalo.
blago zadro je bio u tom smislu sirotinja. marko babić isto. i mirko norac.
znaš li koji su to ljudi? to su oni što su vas vijali gdje bi stigli. misliš li da bi srbijanska sirotinja išla preko granice za interese onih koji su jako dobro živjeli u vrijeme sankcija a nisu se pretrgli ni 91 od odlaska u rat.
e moj srpčiću, slabo mi čitaš smisao prethodnik postova.
da nisu kompleksi ugrijali mozak pa se nisi stigao koncentrirati?

3. nakon te demobilizacije 92 svaka bitka je bila naša pobjeda.
ti govoriš o demoraliziranim borcima?
miljevački plato, brdo križ, dubrovačko ratište, maslenica, peruča, medački džep, operacije na dinari, bljesak, oluja, ljeto 95, maestral južni potez.

4. vidiš kod nas 91' se naučilo ginuti. malo je bilo tenkova, topova dok je s druge strane bilo toga na izvoz. pa se stalo i borilo i ginulo.
mi hrvati smo naučili kako je to kad se stane a slabiji si.
vi ste s druge strane poslije prvih poraza i plastičnih vreća usvojili taktiku "rađe beži nego lezi" i dosljedno je primjenjivali.

priča da je vrs i vj htjela i mogla je i da je slobo odradio svoj posao pričaj svojoj djeci i odgoji još jedan naraštaj gubitnika.
slobo je zapravo bio ubačeni hrvatski element. :smijeh :smijeh :smijeh

5. sinko, može jedinica nabrzinu preći koridor, može i bojna (bataljon), ali armija od 50.000 ljudi koliko je miso procijenio da bi bilo dosta koja se mora kretati u svom pravcu bez štete po nju nebi.
pročitaj nešto s ratnom tematikom ali ne mirka i slavka, nabavi si pravu knjigu pa će ti doći do glave.

i ja po tebi rat doživljavam kao društveni igru? :klanjam :klanjam

ima srba koji i nisu glupi pa pamet kolko toliko koriste da bi prikrili poraz, malo zamaskirali.

istrčavaš sa glupostima, nisi niti pročitao cijelu temu niti si pokušao shvatiti išta jedino si vidio da ne ispada onako kako ti je tata govorio da pripadaš nepobjedivom narodu, pa moraš malo reagirati, a :sega :sega :D :D

zapamti, za vrijeme rata nije postojala niti jedna bitka, niti jedno selo niti jedan grad, kojega su srbi grčevito držali unatoč okruženju ili neprijateljskoj premoći.
ni jedan!
uvijek bi podvili rep.

kažeš, da je vj i vrs htjela razguzili bi nas :klanjam :sega :sega ?
da su počele plastične vreće stizat pao bi moral? :smijeh :smijeh
u jebote, a kod nas 4 godine rat.
koliko je tebi godina?

p.s. miso, nisam mislio da si baš tolika budala da za taj post kažeš da je dobra procjena.
svakakav si ali baš toliki....
trebao si sakrit a ne sramotit.

malim uglavnom, priča koju su si iznio je jako paušalna i ne stoji.
kužiš?

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 22:01 

Mar-kan je napisao/la:

Od ovk :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh

vojska od 100.000 ljudi s teškim oružjem da godinu dana nije mogla riješiti nslabo organiziranu rulju od nekoliko stotina koja je narasla na 20.000 ljudi.
ovk je i dalje bila na kosovu, skrivali su se, bježali, nvrebali iz busije ali nisu pobjegli.
za razliku od srpske vojske koja je u ratovima prije 91-95 pri prvom sudaru s ne jačim, nego koliko toliko ravnopravnim suparnikom, dobivala batine.

ali važno je sudjelovati, zar ne? (geslo srpske vojske 91-95) :smijeh :smijeh :nanana :nanana :sega :sega :aleale :ujko :zubati

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 23:02 

MISO je napisao/la:
PA PRVA OSLOBOĐENA TERITORIJA U OKUPIRANOJ EVROPI JE UŽIČKA REPUBLIKA. Jebo te pa to se slučajno nalazi u SRBIJI.

Prvi partizanski odred u Europi koji je podigao ustanak osnovan je u Hrvatskoj, u njemu su na početku svi bili Hrvati, samo im je jedna Srpkinja pravila društvo. Užička republika je bila prvo veće područje nad kojim su partizani imali vlast, trajala je negdje dva mjeseca i onda je uništena, nakon toga sve do kraja rata u Srbiji je partizanski pokret bio slab.

Evo za primjer stanje 1943:

slika

Citat:
U NDH a ne u Srbiji su pevali DANKE DOJČLAND

Pjevali ste vi što god vam je bilo od koristi, vaši partizani su se borili sa petokrakom na čelu i kokardom u džepu

Citat:
U NDH a ne u Srbiji su bili najozloglašeniji logori za mučenja i ubijanja.
.....

Imali ste i vi logore, Nedić se hvalio da je Beograd prvi grad u Europi očišćen od Židova.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 23:08 

MISO je napisao/la:

Prvo pa muško :palacgore1 Post br 1. Odlična analiza :wink

našla se dva glupana pa jedan drugom kapu skidaju.
prvo ćemo sa novim glupanom.
osim što si cijepljen od bilo kakve životnosti osim od standardiziranih srpskih kompleksa kojima se pod svaku cijenu pokušava stvoriti slika koja bi umirujuće djelovala na srpski ego, nemaš ništa s čim bi mnogao u raspravu.

velik si debil, to ti moram reći iako modovi ne vole vrijeđanja ali je to za tebe još i kompliment.

hajde da odgovorimo malom srbinu koji misli da je na tren umirio svoju ranjenu dušu.

1. svaka vlast koja misli unaprijed mora obratiti pažnju na eventualne komplikacije koje bi mogle nastati uslijed nepovoljnog razvoja događaja. skupine s kojima postoje nesređeni računi uvijek se uzimaju u obzir.
to što ti zoveš bujna mašta i smisao za kataklizmu spada u redovito praćenje i analiziranje stanja.

2. naravno da gine sirotinja ali motivirana sirotinja kojoj je nematerijalna vrijednost još jedino što je ostalo.
znaš li koji su to ljudi? to su oni što su vas vijali gdje bi stigli. misliš li da bi srbijanska sirotinja išla preko granice za interese onih koji su jako dobro živjeli u vrijeme sankcija a nisu se pretrgli ni 91 od odlaska u rat.

miljevački plato, brdo križ, dubrovačko ratište, maslenica, peruča, medački džep, operacije na dinari, bljesak, oluja, ljeto 95, maestral južni potez.

4. vidiš kod nas 91' se naučilo ginuti. malo je bilo tenkova, topova dok je s druge strane bilo toga na izvoz. pa se stalo i borilo i ginulo.
vi ste s druge strane poslije prvih poraza i plastičnih vreća usvojili taktiku "rađe beži nego lezi" i dosljedno je primjenjivali.

priča da je vrs i vj htjela i mogla je i da je slobo odradio svoj posao pričaj svojoj djeci i odgoji još jedan naraštaj gubitnika.

5. sinko, može jedinica nabrzinu preći koridor, može i bojna (bataljon), ali armija od 50.000 ljudi koliko je miso procijenio da bi bilo dosta koja se mora kretati u svom pravcu bez štete po nju nebi.
pročitaj nešto s ratnom tematikom ali ne mirka i slavka, nabavi si pravu knjigu pa će ti doći do glave.

jebote kako si glup. baš si glup.
ima srba koji i nisu glupi pa pamet kolko toliko koriste da bi prikrili poraz, malo zamaskirali.
ali kako si ti glup.
istrčavaš sa glupostima, nisi niti pročitao cijelu temu niti si pokušao shvatiti išta jedino si vidio da ne ispada onako kako ti je tata govorio da pripadaš nepobjedivom narodu, pa moraš malo reagirati, a :sega :sega :D :D

zapamti, za vrijeme rata nije postojala niti jedna bitka, niti jedno selo niti jedan grad, kojega su srbi grčevito držali unatoč okruženju ili neprijateljskoj premoći.
ni jedan!
uvijek bi podvili rep.

koliko je tebi godina?

p.s. miso, nisam mislio da si baš tolika budala da za taj post kažeš da je dobra procjena.

kužiš?

:smijeh :smijeh :smijeh

Ovoliko uvreda, psovki i pogrdni reci nisam dobio u celom svom zivotu koliko u tvom jednom postu, sta nam to govori? Stvarno je besmisleno odgovarati na tvoje postove koje kad pretreses vidis da nema nista osim psovki i uvreda ali cu samo odgovoriti na jednu stvar da dokazem koliko si smesan da rat dozivljavas kao drustvenu igru,zar ti zaista mislis da bi vj kad bi isla preko koridora da bi se onako u jednom trenutku natiskalo njih 50 000 hiljada i onda jos da vam masu onako sve sa podignutim rukama i osmehom na licu da ih vi gadjate a i mozda mislis da bi vam se predhodno najavili i poslali podatke sa vremenom pokreta i prolaska da budete spremni da ne biste omanuli stvarno si smesan.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2009, 23:28 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Capo lakše malo, nastaviš li slijedi ti upozorenje

Vrh

PostPostano: 19 stu 2009, 08:59 

našla se dva glupana pa jedan drugom kapu skidaju.
prvo ćemo sa novim glupanom.

velik si debil, to ti moram reći iako modovi ne vole vrijeđanja ali je to za tebe još i kompliment.

jebote kako si glup. baš si glup.
ali kako si ti glup.

ni jedan!
uvijek bi podvili rep.

koliko je tebi godina?

kužiš?

Ovoliko uvreda, psovki i pogrdni reci nisam dobio u celom svom zivotu koliko u tvom jednom postu, sta nam to govori? Stvarno je besmisleno odgovarati na tvoje postove koje kad pretreses vidis da nema nista osim psovki i uvreda ali cu samo odgovoriti na jednu stvar da dokazem koliko si smesan da rat dozivljavas kao drustvenu igru,zar ti zaista mislis da bi vj kad bi isla preko koridora da bi se onako u jednom trenutku natiskalo njih 50 000 hiljada i onda jos da vam masu onako sve sa podignutim rukama i osmehom na licu da ih vi gadjate a i mozda mislis da bi vam se predhodno najavili i poslali podatke sa vremenom pokreta i prolaska da budete spremni da ne biste omanuli stvarno si smesan.

to nam govori da si očito živio pod staklenim zvonom.

nije smiješno niti ja doživljavam rat kao društvenu igru.
tvoj pajdo miso je spomenuo potrebnu brojku od 50.000.

ako bi htjeli ikako drukčije proći osim poraza ili teških gubitaka naravno da ne bi smjeli tako, u jednom cugu, prolaziti.
ali s druge strane, prebacivanje manjih jedinica, parcijalno, što traje mnogo duže, ne bi postiglo nikakav efekt u pružanju pomoću vrs na području zapadne bosne.
potrebna je brzina i količina u konkretnim okolnostima, svaka od dvije predviđene opcije (sve odjednom ili malo pomalo)spada u onu narodnu izreku "kako god okreneš ne valja"
najžalosnije što je sve ovo bilo pojašnjeno, odnosno bar ja mislim da onaj tko ide raspravljati o ovoj temi mora sve ove postavke unaprijed uračunati.
a ti si skočio na prvu loptu, i pokazao da rat doživljavaš ne kao društvenu igru, nego ga uopće ne doživljavaš.

na primjer kako misliš zamaskirati pokret velikih količina ljudstva i materijala na terenu gdje se i golim okom vidi koridor i što sve ide preko njega.
ako bi srbija ušla u rat nije teško zbrojiti dva i dva pa očekivati mogući prolazak većeg broja jedinica i pripremiti se.

sinko ti za razliku od mene nisi smješan, ti si žalostan.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2009, 09:12 

MISO je napisao/la:
Infrastruktura i vojna industrija uglavnom.

Bacili su i kadetne bnombe na pijacu u Nišu. Nemoj takav podvig da im ne spomeneš.
Corto malopre spomenu Amere i muda.
Ameri su imali problema sa evropskim članicama alijanse, koje su postale nezadovoljne bombardovanjem. Da su krenuli kopneno, to nezadovoljstvo bi samo kulminiralo, postojala je opasnost da se raspadne NATO alijansa. Nije reč da oni ne bi porazili Srbiju, ali to ne bi išlo tako glatko ko u Iraku, i oni bi imali dosta žrtava, a upravo je to je bila pretnja NATOu, da se ne raspadne iznutra.

bravo miso, znači kukavički je i pederski iz daljine gađati civile dok vode svoj svakodnevni život.
samo što tvoja vojska vodi na listi takvih.

ne bi. vjerojatno i bi možda u njihovim internim odnosima van prisustva javnosti.
ali u javnosti bi svi zapeli i vratili bi vas u kameno doba za primjer drugima. bez puno žrtava.
misliš li da bi rezervisti vj srčanije branili teren od vojnika vrs, koji su bolji materijal od srbijanaca a gubili su teren za koji su mislili da je vjekovno njihov?
a hv i hvo su u rujnu i listopadu 95 imali sveukupno 55 poginulih na spram oko 1700 vrs, na razini cijele bih.
nisu naravno poginuli svi od hv-a ali bar pola otpada na maestral i južni potez.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2009, 15:59 

ako bi htjeli ikako drukčije proći osim poraza ili teških gubitaka naravno da ne bi smjeli tako, u jednom cugu, prolaziti.
ali s druge strane, prebacivanje manjih jedinica, parcijalno, što traje mnogo duže, ne bi postiglo nikakav efekt u pružanju pomoću vrs na području zapadne bosne.
potrebna je brzina i količina u konkretnim okolnostima, svaka od dvije predviđene opcije (sve odjednom ili malo pomalo)spada u onu narodnu izreku "kako god okreneš ne valja"
najžalosnije što je sve ovo bilo pojašnjeno, odnosno bar ja mislim da onaj tko ide raspravljati o ovoj temi mora sve ove postavke unaprijed uračunati.
a ti si skočio na prvu loptu, i pokazao da rat doživljavaš ne kao društvenu igru, nego ga uopće ne doživljavaš.

na primjer kako misliš zamaskirati pokret velikih količina ljudstva i materijala na terenu gdje se i golim okom vidi koridor i što sve ide preko njega.
ako bi srbija ušla u rat nije teško zbrojiti dva i dva pa očekivati mogući prolazak većeg broja jedinica i pripremiti se.

Jos jednom ti postavljam pitanje reci mi koga ste to vi 95 sahranili na koridoru pa cu onda eventualno da ti poverujem da ste mogli nesto?
Dacu ti jedan primer nakon brilijantno odtadjene antiteroristicke akcije vj i mupa na kosmetu 98 kada je u oktobru razbijena u potpunosti ovk tada uskacu amerikanci i krece veliki pritisak na jugoslaviju da mora prihvatiti dolazak na kosmet tzv evropske posmatracke misije koja je zapravo bila kako bi jedan srpski analiticar rekao najveca spijunska misija koja je legalno usla u jednu zemlju ali sta da se radi pritisak s polja je bio ogroman.Pored njih jugoslavija je morala vojsku da smesti u kasarne visak vojske da skloni sa kosmeta mup da skloni sa kosmeta i da ostavi samo simbolicne snage mupa na prostoru kosmeta svi oni su bili pod prismotrom i svaki pokret su morali da najave kao npr u slucaju racak gde su ovi uredno obavesteni a onda su teroriste proglasili za civile ali na stranu to sad, ceo vazdusni prostor nad kosovom preuzele su snage nato.Zadatak etzv epm ili ti spijuna na terenu je bio da sto je maksimalno moguce rehabilituju ovk sto su ovi i uradili tako sto su stvorili i moderno opremili izmedju 4-5 hiljda siptarskh terorista koje su raspodelili u 4 brigade na podrucju u reonu podujeva,maliseva,drenice i jablanice njihov zadatak je bio da kad padne prva raketa na srj krenu u napad na preostale snage vj i mupa podignu jos 100 000 hiljada siptara na pobunu i stvore uslove za lagani ulazak nato trupa na kosmet. VJ je to prozrela i na teritoriju koja vrv od siptara koja vrvi od spijuna TZV epm na celu sa vokerom i ciji vazdusni prostor nadgledaju avaksi bezpilotne letilice sateliti i sta sve ne vj je uspela da zamskira ulazak jedinica na kosmet i pored svega toga da izvrsi blokadu na sve cetiri lokacije podujevo malisevo drenica i jablanica a da to niko nije znao i kad je prva raketa pala na SRJ to je bio signal da akcija pocinje zatvoren je obruc i siptarske snage su neutralisane sa njima je borba trajala u ostalim delovima kosmeta jos neki 7 dana i to je to i tako je sprecen plan brzog slamanja otpora SRJ.
Ovo ti samo pokazuje sposobnost i moc VJ da u najgorim mogucim uslovima zamaskirana prodre u dubinu teritorije i da napravi haos.
Sto se tice operacija koje si nabrojao vecina tih operacija zima,bljesak,skok 1 i 2 ,oluja,juzni potez i maestral sve one spadaju u period 95 kada se VJ nije mesala a VRS drzala po strani pa zamisli samo sta bi bilo da su VJ VRS I SVK reagovale na dinari bitna predpostavka za oluju ne bi postojala a samim tim i sve ove docnije akcije tako da razmisli malo jos jednom postavljas hipoteticku temu i onda kad vidis da nesto nema sanse onda iz rukava vadis ono sto se dogodilo i nabrajas akcije koje se nebi ni dogodile da je VJ ucestvovala u ratu i da je doslo do totalnog rata sa srbima,
Precenjujete sopstvene mogucnosti onoliku teritoriju nikad nebi zauzeli ni u ludilu pazite vi ste ti koji nappadate sto je najbitniji faktor u celoj prici vase GB nisu bile sposobne za tako nesto a niste imali ni ljudi pogledaj samo operaciju maslenicu gde su te iste vase GB na celu sa razvikanom 4gb bile u defanzivi pred dobro sad slusaj naculi usi pred dalmatinskim korpusom SVK ojacanim sa arkanovcima i dobrovoljcima ne da niste mogli napredovati dalje nego su vam snage bile u k. da ste morali dovoditi dodatne snage cak iz slavonije kako bi ste sacuvali polozaje a severna dalmacija ima stanovika koliko pola splita dobro malo vise.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2009, 16:08 

Ovaj je izgleda reinkarnacija TinkiVinkija, odala ga "Maslenica".

Vrh

PostPostano: 19 stu 2009, 16:14 

Jos jednom ti postavljam pitanje reci mi koga ste to vi 95 sahranili na koridoru pa cu onda eventualno da ti poverujem da ste mogli nesto?
Dacu ti jedan primer nakon brilijantno odtadjene antiteroristicke akcije vj i mupa na kosmetu 98 kada je u oktobru razbijena u potpunosti ovk tada uskacu amerikanci i krece veliki pritisak na jugoslaviju da mora prihvatiti dolazak na kosmet tzv evropske posmatracke misije koja je zapravo bila kako bi jedan srpski analiticar rekao najveca spijunska misija koja je legalno usla u jednu zemlju ali sta da se radi pritisak s polja je bio ogroman.Pored njih jugoslavija je morala vojsku da smesti u kasarne visak vojske da skloni sa kosmeta mup da skloni sa kosmeta i da ostavi samo simbolicne snage mupa na prostoru kosmeta svi oni su bili pod prismotrom i svaki pokret su morali da najave kao npr u slucaju racak gde su ovi uredno obavesteni a onda su teroriste proglasili za civile ali na stranu to sad, ceo vazdusni prostor nad kosovom preuzele su snage nato.Zadatak etzv epm ili ti spijuna na terenu je bio da sto je maksimalno moguce rehabilituju ovk sto su ovi i uradili tako sto su stvorili i moderno opremili izmedju 4-5 hiljda siptarskh terorista koje su raspodelili u 4 brigade na podrucju u reonu podujeva,maliseva,drenice i jablanice njihov zadatak je bio da kad padne prva raketa na srj krenu u napad na preostale snage vj i mupa podignu jos 100 000 hiljada siptara na pobunu i stvore uslove za lagani ulazak nato trupa na kosmet. VJ je to prozrela i na teritoriju koja vrv od siptara koja vrvi od spijuna TZV epm na celu sa vokerom i ciji vazdusni prostor nadgledaju avaksi bezpilotne letilice sateliti i sta sve ne vj je uspela da zamskira ulazak jedinica na kosmet i pored svega toga da izvrsi blokadu na sve cetiri lokacije podujevo malisevo drenica i jablanica a da to niko nije znao i kad je prva raketa pala na SRJ to je bio signal da akcija pocinje zatvoren je obruc i siptarske snage su neutralisane sa njima je borba trajala u ostalim delovima kosmeta jos neki 7 dana i to je to i tako je sprecen plan brzog slamanja otpora SRJ.
Ovo ti samo pokazuje sposobnost i moc VJ da u najgorim mogucim uslovima zamaskirana prodre u dubinu teritorije i da napravi haos.
Sto se tice operacija koje si nabrojao vecina tih operacija zima,bljesak,skok 1 i 2 ,oluja,juzni potez i maestral sve one spadaju u period 95 kada se VJ nije mesala a VRS drzala po strani pa zamisli samo sta bi bilo da su VJ VRS I SVK reagovale na dinari bitna predpostavka za oluju ne bi postojala a samim tim i sve ove docnije akcije tako da razmisli malo jos jednom postavljas hipoteticku temu i onda kad vidis da nesto nema sanse onda iz rukava vadis ono sto se dogodilo i nabrajas akcije koje se nebi ni dogodile da je VJ ucestvovala u ratu i da je doslo do totalnog rata sa srbima,
Precenjujete sopstvene mogucnosti onoliku teritoriju nikad nebi zauzeli ni u ludilu pazite vi ste ti koji nappadate sto je najbitniji faktor u celoj prici vase GB nisu bile sposobne za tako nesto a niste imali ni ljudi pogledaj samo operaciju maslenicu gde su te iste vase GB na celu sa razvikanom 4gb bile u defanzivi pred dobro sad slusaj naculi usi pred dalmatinskim korpusom SVK ojacanim sa arkanovcima i dobrovoljcima ne da niste mogli napredovati dalje nego su vam snage bile u k. da ste morali dovoditi dodatne snage cak iz slavonije kako bi ste sacuvali polozaje a severna dalmacija ima stanovika koliko pola splita dobro malo vise.

kako je sve već rečeno do sada i prije, svaka rasprava s tobom je poput pokušaja da je pavijana nauči dvorskom protokolu.
imaš sve informacije na forumu, sve podatke i činjenice po svim tvojim navodima.
ne budi lijen i malo proučavaj, jer sa ovime što si naveo pokazuješ da osim što te muči standardni srpski kompleks, uz to i nemaš elementarno znanje o akcijama o kojima govoriš.
prouči prvo navedene akcije + dubrovačko primorje, miljevački plato, medački džep, peruču.
možda ćeš se manje sramotiti.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2009, 16:15 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ovaj je izgleda reinkarnacija TinkiVinkija, odala ga "Maslenica".

mislim da nije tinkivinki.
tinkivinki je za ovog doktor povijesnih znanosti a znamo kako se sve isprosipavao. :smijeh :smijeh :smijeh

Vrh

PostPostano: 19 stu 2009, 17:12 

[

Pobogu čovječe... kako se VRS držala po strani kad su se borbe jedino i vodile protiv nje. Znaš li ti gdje su Jajce, Mrkonjić grad, Šipovo, Glamoč...
Ma kakva Maslenica, hrvatska vojska za vrijeme te operacije i 1995. godine su dvije različite vojske, nebo i zemlja. 7 profesionalnih gardijskih brigada su neusporedivo snažnije nego tada (zapravo tada su bile samo 4). Slično je i sa ostalim hrvatskim postrojbama, kako u HR tako i u BiH.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2009, 17:20 

ama mali ni ne zna šta priča, veće smo budale što mu pokušavamo išta objasniti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 298 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: