|
|
Stranica: 6/9.
|
[ 202 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 01 pro 2020, 16:55 |
|
|
Malo sam modificirao i zadnju kartu, zaboravili smo UNU 95, al
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 01 pro 2020, 17:46 |
|
|
Nema puno smisla stavljati tu Unu kad iz te operacije nismo ništa izvukli, propala akcija. Ovo je gore bilo zamišljeno kao karta gdje su prikazani trajni gubitci i trajni dobitci u teritoriju.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 01 pro 2020, 17:59 |
|
|
Istina, kratkotrajno puškaranje zapravo
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 01 pro 2020, 18:44 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
weasel je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nego, daj složi potpis, pa ako hoćeš, zakeljim cijelu seriju karata na wikicommonse. Probat ću iskopati neku licencu da zaštiti karte, da ih nitko ne smije mijenjati. Evo, može ovo ako nije problem? Lasice daj račun za pejpal i osobni za kune, da ti kaplje keš. Ceha će ti staviti žig, a peneze, on polapati. Znam je njega dugo, opasan je to čovek.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 01 pro 2020, 18:59 |
|
|
Wikicommonsi ne daju lovu, jbg. Da daju, imao bi par milijuna eura više neg kaj imam
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 02 pro 2020, 03:39 |
|
|
Povisti radi, valjalo bi makar točkicon označit zapadni dio Sarajeva - Stup, Otes, di je HVO drža crtu. Uzevši u obzir da je taj dio bia na putu ka zračnoj luci i UNPROFOR-u, to kazije kojima je sve bia smeta i zašto su ga maknuli. Osim razloga etničkog čišćenja, tu su i mafijaški motivi, jer tako su mogli ubirati skupe naknade za izlazak iz grada.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 04 pro 2020, 16:13 |
|
|
Neka bude i ovdje karta, poslje ću staviti još jednu jednu kartu na temelju ove.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 04 pro 2020, 16:21 |
|
|
Ceha je napisao/la: Wikicommonsi ne daju lovu, jbg. Da daju, imao bi par milijuna eura više neg kaj imam Ceha, ti si purgerski Ročild. Pun ko tanker pljuješ po hrvatskoj sirotinji. Gde je neka zadužbina, fondacija, da se širi ideja tvoja?
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 04 pro 2020, 16:23 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Povisti radi, valjalo bi makar točkicon označit zapadni dio Sarajeva - Stup, Otes, di je HVO drža crtu. Uzevši u obzir da je taj dio bia na putu ka zračnoj luci i UNPROFOR-u, to kazije kojima je sve bia smeta i zašto su ga maknuli. Osim razloga etničkog čišćenja, tu su i mafijaški motivi, jer tako su mogli ubirati skupe naknade za izlazak iz grada. True
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 04 pro 2020, 16:28 |
|
|
K:M je napisao/la: Ceha je napisao/la: Wikicommonsi ne daju lovu, jbg. Da daju, imao bi par milijuna eura više neg kaj imam Ceha, ti si purgerski Ročild. Pun ko tanker pljuješ po hrvatskoj sirotinji. Gde je neka zadužbina, fondacija, da se širi ideja tvoja? Ne želim odgajati materijaliste, iako love uvijek fali. Zadužbine i fondacije se rade kad netko ode u mirovinu, čekaj malo Zanima me hoće li i moji klinci mojim stopama, najstariju već zanima kakve to stvari farbam. Da je po njoj zeleno bi zamjenilo ružičasto
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 04 pro 2020, 17:36 |
|
|
weasel je napisao/la: Dakle HV i HVO su isprašili Srbe samo tako, izbacili smo ih iz područja veličine Slovenije. Strah me zamisliti što bi od mujaga ostalo da smo pustili HV s lanca na njih. Oni su nama otkinili komadiće tu i tamo a mi smo njima uzeli lavovski komad. Kad treba nekog podsjetiti tko je pobjednik u ratu samo neka pogleda tu kartu... Iiiiiiiiiiiiiii neboj se ti! Bili bi oni srbi muslimani i radili za srbsku stvar i paralelni šerijatski sustav na teritoriju drzavlije.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 04 pro 2020, 17:37 |
|
|
weasel je napisao/la: Neznam jesteli skuzili ali na onim videima na yubito di pokazuju tijek rata muslimani u komentarima nevjeruju u ovaj dio di smo mi oslobodili to južno od banjaluke Oni misle da se to nije dogodilo HAHAHAHAH
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 04 pro 2020, 17:42 |
|
|
Ceha je napisao/la: K:M je napisao/la: Ceha, ti si purgerski Ročild. Pun ko tanker pljuješ po hrvatskoj sirotinji. Gde je neka zadužbina, fondacija, da se širi ideja tvoja? Ne želim odgajati materijaliste, iako love uvijek fali. Zadužbine i fondacije se rade kad netko ode u mirovinu, čekaj malo Zanima me hoće li i moji klinci mojim stopama, najstariju već zanima kakve to stvari farbam. Da je po njoj zeleno bi zamjenilo ružičasto
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 04 pro 2020, 18:11 |
|
|
Heero je napisao/la: weasel je napisao/la: Neznam jesteli skuzili ali na onim videima na yubito di pokazuju tijek rata muslimani u komentarima nevjeruju u ovaj dio di smo mi oslobodili to južno od banjaluke Oni misle da se to nije dogodilo HAHAHAHAH Nisam znao, ali zbilja su Mujo i Haso iz viceva
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 04 pro 2020, 18:12 |
|
|
Heero je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ne želim odgajati materijaliste, iako love uvijek fali. Zadužbine i fondacije se rade kad netko ode u mirovinu, čekaj malo Zanima me hoće li i moji klinci mojim stopama, najstariju već zanima kakve to stvari farbam. Da je po njoj zeleno bi zamjenilo ružičasto Pa pametna mala :F
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 04 pro 2020, 19:53 |
|
|
Da
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 04 pro 2020, 21:33 |
|
|
Ponosni tata, jbg
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 04 pro 2020, 21:39 |
|
|
Ceha je napisao/la: K:M je napisao/la: Ceha, ti si purgerski Ročild. Pun ko tanker pljuješ po hrvatskoj sirotinji. Gde je neka zadužbina, fondacija, da se širi ideja tvoja? Ne želim odgajati materijaliste, iako love uvijek fali. Zadužbine i fondacije se rade kad netko ode u mirovinu, čekaj malo Zanima me hoće li i moji klinci mojim stopama, najstariju već zanima kakve to stvari farbam. Da je po njoj zeleno bi zamjenilo ružičasto Koliko ima mezimica i koliko je brojno stanje podmlatka?
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 04 pro 2020, 21:51 |
|
|
Ima on dosta
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 05 pro 2020, 16:24 |
|
|
Ceha je napisao/la: Malo sam modificirao i zadnju kartu, zaboravili smo UNU 95, al Od tih 18k, 14 tisuća km2 je oslobođeno u Oluji, Bljesku, Maestralu i Južnom potezu koje su vremenski zbrojeno trajale nešto manje od 3 tjedna, kad se gledaju svi ratovi na prostoru bivše jugoslavije, a i mnogi ratovi prije i poslije toga, malo tko je do koljena HV-u. Hrvatska vojska je krajem rata bila po doktrini, planiranju vojnih operacija i načinu upotrebe snaga daleko najsuvremenija i najsposobnija oružana sila na balkanu. Kome pravo, kome krivo.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 05 pro 2020, 16:28 |
|
|
Citat: Nakon završetka vojnih operacije Oluja i vojnih operacija Maestral i Južni potez američka obavještajna služba CIA je u službenom izvještaju Balkanska bojišta (eng. Balkan Battlegrounds) dala svoju ocjenu Hrvatske vojske:
"Hrvatska vojska se još jednom dokazala kao najbolja vojna organizacija na Balkanu. Snage HV-a su: odlično planiranje na razini stožera, djelovanje profesionalnih udarnih brigada te sposobnost davanja potpore elitnim pješačkim postrojbama jakom topničkom vatrom i zračnom podrškom. HV je razvio istinsko združeno djelovanje u kojem su odabrane pješačke postrojbe poduprte oklopom i topništvom mogle probiti jaku obranu te brzo iskoristiti svoj proboj do konačnog cilja. Te osobine su učinile da je HV gotovo nemoguće zaustaviti."
Pukovnik Andrew Leslie, zapovjednik UNCRO-a u Kninu za vrijeme Oluje procjenjuje da je "Operacija Oluja operacija kao iz vojnog priručnika koja bi dobila ocjenu A+ prema NATO standardima".
Prilikom posjete ministra obrane Damira Krstičevića Pentagonu 2017. godine američki ministar obrane i bivši general američkih marinaca James Mattis je izjavio povodom obilježavanja obljetnice Operacije Oluja:
"Oluja je operacija koja se ovdje u Americi proučava i pokazuje što dobro predvođena, što dobro opremljena i dobro istrenirana snaga, politički dobro predvođena, može napraviti i preokrenuti tijek povijesti. Iznimno poštujemo vas, našeg saveznika, jednu malu zemlju, koja se bori znatno iznad svoje kategorije", rekao je Mattis Krstičeviću koji je tijekom Oluje bio zapovjednik 4. gardijske brigade.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 05 pro 2020, 17:03 |
|
|
Cuj Balkanu. I šire.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 05 pro 2020, 17:11 |
|
|
To je pisano 1995. Termin je bio Balkanska bojišnica.
Nismo ih stigli podučit pravoj terminologiji.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 06 pro 2020, 01:00 |
|
|
ma ne nego kao na balkanu ima puno vojski. Imas nas,srbe,bugare i grke.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Domovinski rat- kartografski pregled Postano: 06 pro 2020, 04:06 |
|
|
K:M je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ne želim odgajati materijaliste, iako love uvijek fali. Zadužbine i fondacije se rade kad netko ode u mirovinu, čekaj malo Zanima me hoće li i moji klinci mojim stopama, najstariju već zanima kakve to stvari farbam. Da je po njoj zeleno bi zamjenilo ružičasto Koliko ima mezimica i koliko je brojno stanje podmlatka? Imam troje djece, najstarija ima 5,5, mali će uskoro inati 3, a najmanja ima godinu i par mjeseci Djeca su radost, preporučam.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|