|
|
Stranica: 6/11.
|
[ 258 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 19:55 |
|
|
Planina je napisao/la: Ajde da je toliko uvjeren da enklave ne mogu opstati pa da ko čovik nudi u zamjenu USK koji je njihov ekvivalent nego ono ladno kaže za USK se vi ne sikirajte kako će on opstati hehe ali vaše enklave sigurno ne mogu (a zapravo je jedina prava enklava bila Lašva ostalo je sve bilo naslonjeno na Srbe, tako bi i danas opstali Žepče Usora Jajce bez izravnog spoja s naše strane). Jednostavno pogana nezahvalna stoka sa kojom je nemoguće pregovarati i jedini način je da ih poraziš tek onda se može nešto potpisati, kao što su potpisali Washington kad je bilo jasno da Hrvatima više milimetra ne mogu i neće odbiti a mi smo bili odradili Here Bašino Brdo Zavrtaljku ušli u Fojnicu itd i bili spremni za spajat SB, naravno da tada potpisuju Washington koji Hrvatima daje 50% Federacije jer su bili prisiljeni a to je druga stvar što su hinjski podmuklo računali opet rješavat Hrvate demografski (ali se hvala Bogu dobro zeznuli), imajte na umu da su u trenutku potpisivanja Washingtona ne samo bili na izmaku protiv Hrvata nego su im Sarajevo i pola toga trokutistana još uvijek bili pod Srbima, mi da smo spojili SB oni praktički ne bi imali kuda doći od Sarajeva do Zenice, spoj im bio izvući se do Konjica pa preko Fojnice izbiti do Zenice, mi da smo tada spojili SB za što su bile urađene sve pripreme ovi bi bili sjebani sa svih strana, a Srbima svakako nisu mogli metra odbit i da im nismo poklonili 5% u Dejtonu oko Sarajeva bi sve osim tunela bilo srpsko dan danas. Ma gadljivo baš za izrigat se s kime smo vezali zastave slabo mi dođe i povraća mi se, hvala Bogu dragom da me nije bilo tada, i sad mi je muka doduše malo manja kad vidim najnovije trendove i čitam prognoze dudua i Robbija.  Zaključak je po 100. put da islam samo silu razumije i da ćemo se ćerati do kraja, drugačije naprosto ne može. Sve je jasno. Oni su jednostavno u medijskoj blokadi i u takiji da vjeruju da su žrtve i da je sve ispod Beča njihovo. Ako nije tako, to je svjetska nepravda. No uskoro će se to sve riješiti, ovo što su pukli demografski je bilo neizbježno, što manje stanovnika, to će se neke stvari brže riješiti. BiH je realno trebalo podijeliti, ona Mačekovska linija na rijeci Bosni je bila ok, to je velika greška Druge jugoslavije što se tu krenula raditi nova nacija i što se zahvaljući hrvatskim i slovenskim fondovima za nerazvijene broj BiH muslimana skočio sa 600-700 tisuća na 2 milijuna. Da se to nije dogodilo, imali bi mirnu manjinu i nikakvih problema. Još da su Srbi bili racionalni i da nije bilo rata...
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 20:04 |
|
|
Planina je napisao/la: Zapravo jedino rješenje koje bi dugoročno spasilo BiH su 3 Republike bez nužnog teritorijalnog kontinuiteta sa slobodnim protokom ljudi i robe, svak svoje financije policiju školstvo i sve ostalo, par zajedničkih pro forme gluposti i to je to, takva BiH bi mogla opstati i takvu BiH ne bi 2/3 naroda htjela raskopati, samo što ste vi zaluđeni islamisti i onda ga jebi. Koji kurac bi vam falio da pristanete da dobijemo ionako naš teritorij pod full našom upravom? Tih 5-6 hrvatskih enklava bi bile garant opstanka i FBiH i BiH. Ne mogu virovat koliko ste zaluđeni, na kraju ćemo mi to uzet svakako a vjerojatno i više od toga, na kraju nikakve Bosne neće biti a pitanje što će i od vas uopće ostati i sa kakvom perspektivom. Evo iskreno ti kažem da se meni kao Hrvatu katolibanu gadi EU Hrvatska i sve što s te strane dolazi i rado bih da imamo svoju rezervnu katolibansku opciju, nisam uopće euforičan da postanem dio EU truleži, bio bih zadovoljan sa HRHB u sklopu BiH kao i 99% Hrvata, Hrvati su ti narod koji se buni tek onda kad ga skroz gaziš a vi baš zapeli da nas skroz zgazite, ma niste normalni i gotovo... Sad je kasno za to. Ja ove karte crtam trideset godina. I ove prve na netu su išle za entitetom. Bilo je tu i koridora i sve, ali rijetko koja je fizički povezivala Usoru sa Hercegovinom. I ti idioti su tada optuživali da je to "razbijanje BiH"  Dakle, bilo kakva promjena, bilo kakva izmjena situacije, uzimanje u obzir neke realnosti, bilo čega što nije veliki Bošnjakistan je izdaja. A čemu? Čemu? Nakon 26 godina, tko više želi ostati s njima? Žena ima rodbinu u Vodicama. Oni su nabrijani, bili jednom na hodočašću do Vareša. Područje hrvatskih kraljeva, nema tu prostora za poklanjanje ili puštanje ičega. Davno su prošla ta vremena u kojima se računalo to što su oni imali demografsku ekspanziju da je neko područje prestalo biti hrvatsko. A brijem si da dobar dio Hrvata, posebno uz granicu razmišlja tako. Jbg. potezali su "vraga" za rep, sami su si krivi. Isto, uzmi u obzir s kim pričaš. Većina tih ljudi ima jedva osnovnu završenu. Ja sam za ovog iz Bihaća mislio prvo da je četnik. Kako netko, u gradu koji je ostao živ samo zahvaljujući hrvatskoj intervenciji, može biti kontra RH? Da je četnik koji nas hoće zavaditi sa saveznicima  Da su ovo u srednjoj Bosni i sjevernoj Hercegovini bili Sandžaklije, KOSovci, Englezi, tkoštoveć. Da to nije bio "Izetbegovićev rat". To će se sada završiti, predugo je trajalo.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 20:11 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Usora -90 posto Hrvati Neum 99 posot Hrvati .
Šta ti nije jasno ? Oni su cijepljeni od realnosti. Imao sam priču na eng. wiki, gdje sam prepravljao neke članke. Oni ti vjeruju u Islam prije Islama, da su ovdje bili muslimani prije Turaka i da je Bosna doslovce vječna. Imaš članak o području Bosne u razdoblju od 7-12. stoljeća. Dakle, razdoblje u kojem je bila većinu vremena u Hrvatskom kraljevstvu. Za njih je hrvatstvo psovka. Hrvati ne postoje. Pitaš ih, ok, gdje su izvori za bilo kakvo postojanje Bosne, imaš priče o hrvatskoj rekonkvisti za Mihaela Krešimira II, sredinom 10. stoljeća, imaš priče o Srbima u Podrinju... Takija. Za njih je Turska Hrvatska laž i pretenzija na vječnu Bosnu, koja je bila u poluzavisnom položaju u Osmanskom carstvu (doslovce su preslikali Hrvatsko-ugarsku državu na njih i Osmanlije). Pitaš za Donje Kraje, područje koje je nastalo iz starohrvatske župe Plive... Po njima je Hrvatinić maltene bio Turak  I tak... Doslovce priča s poluobrazovanim, krezubim ljudima. Potpuno promašeno, potpuni gubitak vremena. Sigurno nisu svi takvi, ali ti se ističu. Velim, Miloševićansko društvo 90ih, koje smatra da je granica VKK i da su Hrvati nepostojeća kategorija. Samo je ovdje VKK "prirodna granica Bosne".
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 20:12 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Nebula je napisao/la: Legendo, moraš uzeti u obzir i kontekst. Ja tu kartu postavljam na klixu gdje 100% mojih sagovorinika ne želi nikakav entitet za Hrvate. Oni žele 100% FBiH za Bošnjake. Kad bih stavio kartu bez izlaza na more i bez veze sa USK napali bi me da time Bošnjaci gube izlaz na more i vezu sa USK a sve to imaju ako se ne djeli FBiH.
Zato im ja stavljam tu kartu kako bih im izbio te argumente. I pitam ih: "evo da li prihvatate treći ako u bošnjačkom entitetu ostane veza sa Bihaćem i izlaz na more". I oni opet ne prihvataju. Neće nikakav treći.
A ovdje opet vi hoćete pola FBIH. Veliki je nesklad između ciljeva Hrvata i Bošnjaka i zato je dogovor bez rata nemoguć.
Onda neka bude rat ! Pa ko koga istjera , ali ovaj put ćera se do kraja . Nemaju oni s čim ratovat. I to je dobro. Imao si na forum.hr-u vehabijicu RIO2 koji je prijetio terorističkim akcijma kontra RH, ako ne dobe cijelu BiH  Takvi idioti su vjerojatno samo internetska pojava, ako ih ima i u stvarnosti, njih trebaju riješiti organi reda i zakona. Od RH, naravno.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 20:21 |
|
|
Planina je napisao/la: Citat: GRANIĆ O PREGOVORIMA "Milošević, Silajdžić i Holbrooke su otvarali šampanjac. Kad sam vidio što predlažu, da ostajemo bez Posavine i da Republika Srpska bude do Livna..." Citat: Mate Granić, dugogodišnji hrvatski ministar vanjskih poslova, jedan od je od posljednjih živućih aktera koji su sudjelovali u potpisivanju Daytonskog sporazuma, dokumenta koji je postao ključan za uspostavu mira u BiH, a koji je potpisan na današnji danas 1995. u Parizu. Koliko je Granić imao važnu ulogu govori i to da je Tuđman u Daytonu bio 12 od ukupno 21 dana koliko su trajali pregovori, za razliku od Slobodana Miloševića i Alije Izetbegovića koji su u američkoj vojnoj bazi bili cijelo vrijeme. Upravo je Granić bio glavni pregovarač dok Tuđmana nije bilo, a uz njega cijelo vrijeme prisutan je bio i tadašnji ministar obrane Gojko Šušak.
“Predsjednik je bio na početku i na kraju Daytona, u ključnim trenucima. Imao je apsolutno povjerenje u svoje suradnike, a ja sam na pregovorima bio zamjenik predsjedniku kao glavni pregovarač. Što se Miloševića tiče, on je bio taj koji je isključivo pregovarao u ime Srbije, a Izetbegovićeva situacija, rekao bih, bila je vrlo složena. Zato je i on bio u Daytonu sve dane”, ispričao je Granić za Dnevno.hr.
‘Bio sam na svim sastancima Tuđmana i Miloševića od 1994. godine’
Zanimljivo, u Daytonu nije bilo ni jednog sastanka u četiri oka između Tuđmana i Miloševića, odnosno Tuđmana i Izetbegovića. No, nije to zato što su ih Amerikanci držali “pod paskom”, kako bi neki mogli pomisliti.
“Nije bilo to pitanje, to je bilo pitanje taktike pregovaranja predsjednika Tuđmana. Milošević je uvijek sam govorio, a Tuđman bi pustio mene da govorim, dok bi on imao zadnju riječ da kaže što prihvaća, što ne prihvaća. Tako je bilo kod Atenske deklaracije, u Daytonu… Zapravo od kraja 1993. ili početka 1994. na svakom sastanku Tuđmana i Miloševića bio sam i ja”, napomenuo je Granić.
Kaže, uoči Daytona nije imao zabluda da će se sve brzo dogovoriti. Pregovori su, kao što smo rekli, trajali puna tri tjedna.
“Tada bih i pod vodom toliko izdržao. Drugim riječima, uopće nije bilo pitanje možemo li izdržati teške pregovore. Kad se bori za državni interes Hrvatske, takva su pitanja suvišna. Znao sam da se brzo ne mogu završiti i bio sam u punoj kondiciji”, prisjeća se.
U ženevskom Hiltonu dogovoren koncept Federacije BiH
A cijela “predigra” Daytonu krenula je još u siječnju 1994. godine, dakle godinu i deset mjeseci prije. Granić je i tada bio akter, u Ženevi se sastao s posebnim izaslanikom predsjednika Billa Clintona, Charlesom Redmanom, kojeg će kasnije naslijediti Richard Holbrooke.
“Bilo je to 17. siječnja, našli smo se nakon neuspjeha Cutileirovog, Vance-Owenovog i Owen-Stoltenbergovog plana, a propali su u razgovori u Beču 3. siječnju koje je na moju molbu organizirao austrijski ministar vanjskih poslova Alois Mock, odnosno u Bad Godesbergu uz pomoć njemačkog ministra Klausa Kinkela. U čuvenoj noći između 10. i 11. siječnja Alija Izetbegović je ponudio predsjedniku Tuđmanu podjelu BiH, da uzmemo sve južno od Prozora do Neretve, što je predsjednik Tuđman odbio rekavši da ne možemo ostaviti Hrvate u Srednjoj Bosni. Tek onda je Miomir Žužul, naš veleposlanik u Ženevi, organizirao sastanak Redmana i mene. Bili smo pet sati na večeri u Hiltonu, čuvenom restoranu na drugom katu hotela, i tamo je dogovoren koncept Federacije BiH i zaustavljanje rata između Hrvata i Bošnjaka.”
Već su točili šampanjac, no Granić je tražio vodu
Danas se zaboravlja da su pregovori u Daytonu (trajali su od 1. do 21. studenog, a sporazum je potpisan u Parizu 14. prosinca 1995. godine) umalo propali. Nacrtane su karte, već se natočio i pjenušac, no bio je to račun bez krčmara. Odnosno, u ovom slučaju, bez Hrvata.
“U čuvenoj noći, dva dana prije kraja pregovora, razgovaralo se o konačnim mapama razgraničenja. Pokojni predsjednik i ja čekali smo najprije u 11 prijedlog, potom u 14, pa u 20, onda u 23, a kada nije došao do nas predsjednik je negdje oko 2.30 rekao da idemo spavati. Mene je probudio oko četiri Cristopher Hill, zamjenik Richarda Holbrooka (opisano je to u Holbrookeovoj knjizi i u serijalu ‘Death of Yugoslavia’ BBC-a). Ustao sam se, uredno obukao i došao, a oni su već otvarali šampanjac. Tamo su bili Milošević, Haris Silajdžić, Holbrooke, Warren Cristopher, Wesley Clark… Rekao sam da mi najprije daju vodu dok ne vidim mapu. Kad sam vidio što su predložili – a predložili su da ostanemo bez cijele Posavine i da Republika Srpska bude do Livna – odgovorio sam da nema nikakve šanse da to prihvatim. ‘Ni jedan ozbiljni političar to ne bi prihvatio’, dodao sam.
Nagovarali su me dva sata, ja sam odbio i u jednom trenutku sam pitao Christophera: ‘Warren, tko je ovo pregovarao?’. Rekao mi je ‘Silajdžić i Milošević’. Naravno, na račun Hrvata. Odbio sam ponuđeno i dogovorili smo se da u šest zovem predsjednika. Nije spavao i rekao mi je ‘Slažem se s tobom, nema potrebe da dolazim, pozovi Gojka ako želiš i odbijte prijedlog’. Šušak je došao, a kad smo im rekli da odbijamo prijedlog Amerikanci su se već počeli pakirati. Ali, moram reći jednu povijesnu činjenicu. Pitao sam Izetbegovića podržava li to, rekao je ‘ne’. I tako, Amerikanci su se počeli pakirati, a onda me je idući dan oko tri zvao Holbrooke. Bio sam na ručku, u menzi u bazi Wright-Patterson – jeo sam i pamtim kao danas sam ručao bolonjez – došao je k meni i pitao je ima li šanse. Rekao sam mu ‘uvijek ima šanse, ako date pametniji prijedlog’. Potom je rekao da mi nacrtamo prijedlog. Predsjednik, Ivan Šimonović i ja definirali smo da Posavina pripadne nama, da se definira južna granica kakva je sada i oko 17.30 predsjednik Clinton zvao je predsjednika Tuđmana. Tada je de facto završen Dayton. Dobili smo Odžak i Orašje, da Brčko distrikt bude zaseban, a južna granica je prihvaćena kompletno “, ispričao je Granić.
Dnevnik.ba Tuđman Granić Šimonović dali 5% oko Mrkonjića za ništa. Da, to je tragedija. Mene uvijek žulja onih 30ak sela uz granicu i 70ak u Posavini od kojih se većina mogla pripojiti fBiH. Pogledaj prijedlog Kontakt Grupe za Posavinu. To je fer rješenje, iako i njime mi gubimo hr. sela oko Tramošnice. Šipovo je moglo opet biti Pliva, hrvatska župa. Samo tu bi nas, kao i u DGGu čistili englezi tenkovima. Naša je greška što se nije, kao u Glamoču, išlo na izgradnju novih kuća, već se koristilo stare. Mrkonjić je južno predgrađe BL, ali je tu poginuo i Pauk, bio je Matijaševo. Ribnik bi bio naš samo koliko su Srbi između njega i Ključa, tu bi bila priča kao u Dnovakufu ili Petrovcu, gdje smo se povukli iz općine koju smo cijelu pustili muslimanima. Ovi džepići Kupresa, Petrovca i Drvara mi malo idu na živac  Ako pogledaš intervju, Granić kaže da su nacratli kartu sa cijelom Posavinom i ovom granicom, da je samo prihvaćeno davanje 5% u Mrkonjiću, a da je za to baš dobiveno ništa. A naši se nisu bunili. Što i ima smisla. Zamisli si što je sve Silajdžić trebao dobiti za 5% DGGa (vjerojatno i više, vjerojatno su dali onih par srpskih sela na sjeveru Kupresa i Livna). Prijedor, Doboj, Novi....
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 20:22 |
|
|
Th1950 je napisao/la: " Alija Izetbegović je ponudio predsjedniku Tuđmanu podjelu BiH, da uzmemo sve južno od Prozora do Neretve, što je predsjednik Tuđman odbio rekavši da ne možemo ostaviti Hrvate u Srednjoj Bosni."
I nebula takija da je Hrvatska napustila Hrvate iz SB . To je bila prva ponuda. Druga je bila sve ispod Prozora. Dakle i Konjic i Jablanica i IstoĆni s Drežnicama. I Tuđman je opet rekao ne.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 20:26 |
|
|
Nebula je napisao/la: Th1950 je napisao/la: " Alija Izetbegović je ponudio predsjedniku Tuđmanu podjelu BiH, da uzmemo sve južno od Prozora do Neretve, što je predsjednik Tuđman odbio rekavši da ne možemo ostaviti Hrvate u Srednjoj Bosni."
I nebula takija da je Hrvatska napustila Hrvate iz SB . Siječanj 1994-te. Tada je još postojala RSK na trećini Hrvatske a Srbi bili i u Drvaru, Glamoču, Grahovu, Kupresu, Odžaku. Ne bih ni ja prihvatio da sam bio na mjestu Tuđmana. To što je Alija nudio nije bilo 17,6% BiH a Tuđmanu je toliko trebalo da Republliku Hrvatsku namiri da bude veličine Banovine Hrvatske. Upravo tih 17,6% BiH je Tuđman tražio i u Vans-Ovenovom planu a toliko je na kraju i izvukao u komadu da se naslanja na Hrvatsku (ZHK+K10+PK+HVO dio HNK). Koliko je Tuđmanu bilo stalo do Banovine govori i to kako su se podjelili kantoni 1994-te jer su SBK i HNK praktično granica Banovine prema sjeveru:  Ali Tuđman tada još nije imao cijelu Hrvatsku a ni Drvar, Glamoč. Grahovo, Kupres, Odžak. Dao si Slovencima Buzet i središnju Istru. Crnogorcima Prevlaku i istok Konavala, a Srbima komad Iloka i sve otoke i dijelove RH preko Dunava. Bihaću si dao Cetingrad i par graničnih mjesta. Bez obzira na to, fino se vidi da su miješane županije dio Banovine. A po novom, tu ide i USK i ZDK, barem do marijanske crkve u Olovu.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 20:26 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Hrvatska će se praktički za godinu ratom ili za 30 godina u miru ušetat u taj prazan prostor . USK SBŽ i HNŽ muslimana će tad bit maksimalno 150 000 . A Hrvata će bit nekih 3 milijuna tad u RH+HB . Računaj tu i Zenicu, bit će ih i manje od toga.
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 20:28 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6503 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Ceha je napisao/la: Nebula je napisao/la: Isto kao što Ceha nacrta kartu po kojoj Usora završi u hrvatskom entitetu. Eno je gore. Nekada sam se i ja igrao tih igara. Maksimalistički zahtjevi pa koliko se dobije. Kao da mi pregovoramo na forumima. Ceha je nažalost još na tom nivou.
Mala je razlika što moje karte završavaju u Orbanovom uredu, u Washingtonskoj Kongresnoj knjižnici i slično. Daj, nisi toliko glup. Mi smo ovdje nebitni. Ali smo pokazivači trendova. 26 godina takijate, pogledaj gdje vas je ta takija dovela. RH je napravila Pelješki most, ne možete ju više ucjenjivati. Dole u Neumu je uvijek bilo samo slano jezero, to je samo greškom ostalo Hercegovini. Vi, kojih ima jedna milijun, sa svim naznakama pada, jednostavno niste u poziciji tražiti išta. A ideja da se idete svađati s četri puta brojnijim susjedom, nakon što ste se na krv posvađali s drugim koji je šest-sedam puta brojniji od vas, je def. za anale ljudske gluposti. Uzmite Trokut, dok vam se još nudi. Potpiši Alija, neka je 'ko Avlija. Izručiti ćemo vas Srbima uskoro, pa vam džaba igranje države. Ceha, respekt.....bices u delegaciji RH na novoj mirovnoj konferenciji, gde ce se definitivno podjeliti BiH na 2 djela. Cjela FBiH vama i skrb nad zelenim islamistima i RS....uz obostrano prihvatljive korekcije.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 20:32 |
|
|
Nebula je napisao/la: Th1950 je napisao/la: To će i bit granica Hrvatske , ili za godinu ratom ili za 30 mirom . Iseljavate . Teško. Vi ipak brže iseljavate. Putovnica faktor. Uostalom šta bi vi? Da ništa ne date svom cvijeću? Pogledaj tu kartu gore. KS, TK, ZDK, BPK, USK su gotovo isključivo uzeli dijelove srpskih banovina. Morate i vi nešto dati brate.  Sad si postao Srbin?   ZDK je imao više Hrvata od Srba, a Banovina je bila samo privremeno rješenje, u ostatku BiH je trebao biti referendum.  Mačekovska granica je na rijeci Bosni, ako se BiH dijeli. Ako postoji nekakva BiH u ostatku, Maček je tražio liniju koja se, pomalo čudno, poklapa s linijom HVa prije Daytona. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 20:35 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Gledaj , ja shvaćam da Hrvati iseljavaju iz BIH ali se to malo usporilo , vi ste nas pretekli od 2018 i sad vi duplo brže iseljavate . Kažem da će Hrvatska podebljat kiflu bilo ratom za godinu ako napadnete , bilo da će za 30 godina se samo ušetat . Za 30 godina na području SBŽ-USK-HNŽ ćeš imat 150 000 muslimana s prosjekom od 55 godina , ko će tu zaustavit Hrvatsku ? . Hrvatskoj je dugoročno samoubistvo da ostane ovakvog oblika i zato će se to podebljat ali samo strpljivo . Vi curite jače nego ikad . Hrvatska će "podebljat kiflu", kome krivo, kome drago. Gle, podebljat će se i Srbija. Svaka polovica RSa je cca četvrtina BiH. Kosovo (sa sjeverom) je oko 21-22% BiH. Koliko dobije Srbija, toliko će i Hrvatska. Nama je minimum bio da RH ne bude manja od Banovine, to je ovih 17,6%. Ali neprekinuto je to više, samo s hrvatskim djelovima Uskoplja je to preko 18%. Kroz neko vrijeme će se ukinuti protektorati i izravnati granice, to je neizbježno. Nemaju Ameri love za propale projekte.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 20:37 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Na području od Kladuše preko Drvara Travnika Kiseljaka Konjica do Ravnog za 30 godina će živjet 100 000 Hrvata i 150 000 muslimana . Hrvatska će se tu ušetat zbog prijeke potrebe da ne ostane kifla jer to nosi opasnost u budućnosti . Velim ti da slobodno uključiš i Zenicu u priču. Je da su gradovi Zenica i Tuzla komunistički Černobili, ali.... Zenica je na putu prema Žepču i Varešu, koji ima simboličku važnost za nas. Bobovac i Kraljeva Sutjeska će biti dio RH. Vjerojatno će se promijeniti i granica sa Srbima (Putinova karta, zamjena za Tuzlu i Sarajevo), ali to se treba dogovoriti.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 20:42 |
|
|
Gazda je napisao/la: Nebula je napisao/la:  Do Usore. Da postoje Soli, i njih bi uključili. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 20:43 |
|
|
Planina je napisao/la: To je samo još jedan dokaz koliko su totalno ludi kao narod, čuj ono bi i izlaz na more i spoj sa USK i opet je to za 99,99999% njih (svima osim Nebule) neprihvatljivo, jednostavno lud narod, kažu Ceha je lud, vi ste narod Ceha ali na kubik. Ispadam nacionalan junak kod njih 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 20:49 |
|
|
K..M je napisao/la: Ceha, respekt.....bices u delegaciji RH na novoj mirovnoj konferenciji, gde ce se definitivno podjeliti BiH na 2 djela.
Cjela FBiH vama i skrb nad zelenim islamistima i RS....uz obostrano prihvatljive korekcije. A ne, Najnoviji Pazar ide vama, a ubacit ćemo i Tuzlu tu   Nema veze kaj ih tu više neće biti puno, brda i voda oko Sarajeva su ionako vaša, nema tu nekog mjesta za Vrhbosnu, no ima za Principovo. Soli na sjeveru su sada već puste, dalo bi se tu urediti da ovaj ring hr sela oko Tuzle i sa Srebrenikom i Gradačcem uđe u hr dio, ali ne valja biti pohlepan. Kozlarevo je ipak teritorij za vas, nešto i vama treba. Nama bi ovo bila samo južna Slavonija, teško bi se to napučilo, opet bi kao Lika završilo. A i vas je više. Pregovarat će drugi ljudi, samo će to raditi na mojim kartama 
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 22:35 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3971 Lokacija: Stolni grad
|
Ceha je napisao/la: Premoćno, nitko ljepši oblik na dunjaluku neće imat.
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 22:39 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6503 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
@ Gazda, castis Srbe sa morem, iza Dubrovnika, ispod Trebinja?
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 22:41 |
|
|
Gazda je napisao/la: Ceha je napisao/la: Premoćno, nitko ljepši oblik na dunjaluku neće imat. A red je 
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 22:43 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3971 Lokacija: Stolni grad
|
K..M je napisao/la: @ Gazda, castis Srbe sa morem, iza Dubrovnika, ispod Trebinja? Jok ja, moja je narančasta. Budi sretan ča sam vam zaljev hrvatskih svetaca dao, nemoj da se predomislim.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 14 pro 2021, 23:07 |
|
|
Gazda je napisao/la: K..M je napisao/la: @ Gazda, castis Srbe sa morem, iza Dubrovnika, ispod Trebinja? Jok ja, moja je narančasta. Budi sretan ča sam vam zaljev hrvatskih svetaca dao, nemoj da se predomislim. Boka će u budućnosti biti hrvatska, Srbi možda dobe jug Sandžaka i Nikšić. S time da bi nam mogli vratiti i koji komad Srijema i Bačke 
|
|
Vrh |
|
 |
Planina
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 15 pro 2021, 00:20 |
|
|
Muslimansko ludilo osim islama kao takvog polazi od toga što kao što Ceha reče žive u svojim zabludama, lažima, propagandi, prvenstveno mislim na to što budale misle da su porazili Hrvate, ukinuli HB da ne kažem ukinuli Hrvate. U realnosti (iako nisam fan stvaranja jebene Federacije sa Muslimanima ni pod kojim uvjetima) je Washington spasio Muslimane od totalnog kraha. Ceha/Šporet može li karta stanja na terenu netom prije potpisivanja Washingtona? I može li karta kako bi to izgledalo da smo se spojili sa Lašvom i Lepenicom preko Uskoplja i Fojnice nakon tih pripremnih akcija (Here, Zavrtaljka, Bašino Brdo, Meoršje)?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 15 pro 2021, 01:05 |
|
|
Planina je napisao/la: Muslimansko ludilo osim islama kao takvog polazi od toga što kao što Ceha reče žive u svojim zabludama, lažima, propagandi, prvenstveno mislim na to što budale misle da su porazili Hrvate, ukinuli HB da ne kažem ukinuli Hrvate. U realnosti (iako nisam fan stvaranja jebene Federacije sa Muslimanima ni pod kojim uvjetima) je Washington spasio Muslimane od totalnog kraha. Ceha/Šporet može li karta stanja na terenu netom prije potpisivanja Washingtona? I može li karta kako bi to izgledalo da smo se spojili sa Lašvom i Lepenicom preko Uskoplja i Fojnice nakon tih pripremnih akcija (Here, Zavrtaljka, Bašino Brdo, Meoršje)? Imaš kartu tu;  Mogu srediti bolju rezoluciju, ako je potrebno. I imaš plan oslobađanja tu;  U dva sljedeća posta ću razlomiti Travničke/Travanjske zore.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 15 pro 2021, 01:09 |
|
|
Ovo je prva, brdski koridor;  To je put kojim se po planinama hoda. Ovo je druga, koridor se širi.  Osposobljen je i put preko Sebešića. Ovo je treća, tu već ide cipelarenje.  Naši ulaze u Travnik, Jablanicu, a preuzimaju i Drežnice. Ovo je četvrta, tu je opća bežanija neprijatelja.  Ulazi se u Bugojno i Konjic, okružuje IstoĆni. I tu je peta fajrunt; 
|
|
Vrh |
|
 |
Planina
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 15 pro 2021, 01:14 |
|
|
Kad malo bolje pogledam oni su bili gotovi svakako, da nisu svezali zastave sa nama bila bi im kapitulacija u roku keks, Srbi držali sve oko Sarajeva i skoro ih presjekli preko Vozuće, mi da smo spojili SB bili bi svedeni na 5-6 zelenih flekica (a i ovako su bili) , a budale misle da je Washington ukidanje Herceg Bosne i Hrvata, znači predobro, narod odvojen od svake realnosti.
Zapravo je i sreća naša što su takve budale jer kakve debilčine i izdajnici su nas vodili i vode da je itko pametniji bio sa druge strane od Hrvata u BiH odavno ne bi ostalo ništa. I dan danas to važi. Sreća naša što su takvi majmuni.
|
|
Vrh |
|
 |
Šporet
|
Naslov: Re: Mirovni planovi za BiH Postano: 15 pro 2021, 01:24 |
|
|
Planina je napisao/la: Muslimansko ludilo osim islama kao takvog polazi od toga što kao što Ceha reče žive u svojim zabludama, lažima, propagandi, prvenstveno mislim na to što budale misle da su porazili Hrvate, ukinuli HB da ne kažem ukinuli Hrvate. U realnosti (iako nisam fan stvaranja jebene Federacije sa Muslimanima ni pod kojim uvjetima) je Washington spasio Muslimane od totalnog kraha. Ceha/Šporet može li karta stanja na terenu netom prije potpisivanja Washingtona? I može li karta kako bi to izgledalo da smo se spojili sa Lašvom i Lepenicom preko Uskoplja i Fojnice nakon tih pripremnih akcija (Here, Zavrtaljka, Bašino Brdo, Meoršje)? Nemam sad vremena, možda ovih dana, ali evo jedna slikica  točno ispod crvenih strelica... s jedne strane upravo osvojena Zavrtaljka s druge naše linije na Prosju, a slično je bilo i iz pravca Gojevića s jedne i Hera s druge strane sve pripreme su izvršene da se rat nastavio pregazili bi ih i kompletno istjerali iz cijele Srednje Bosne Alija ih spasio kapitulacijom imam neke karte stanja u Srednjoj Bosni u trenutku potpisivanja Washingtona, ali napravit ću sa tanjim i preciznijim linijama na bijeloj podlozi  
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|