HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 tra 2025, 13:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 632 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 26  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga?
PostPostano: 17 pro 2010, 11:24 

Zašto su se Muslimani tolko uvridili karikaturama proroka Muhameda, ako ga smatraju za običnoga čovika, ne klanjaju se kipovima, svetcima itd. Ako je samo čovik, onda je to uvrida ka svakon drugome čoviku, i ništa više, takih je svaki dan na tisuće.....

Vrh

PostPostano: 27 sij 2011, 15:34 

Ministry of Sound je napisao/la:
Evo i od mene jednog trolla: "Da li Kršćani i Muslimani vjeruju u ovu ili pak onu bajku?"

:smijeh

Vrh

PostPostano: 29 sij 2011, 19:16 

pinco je napisao/la:
Zašto su se Muslimani tolko uvridili karikaturama proroka Muhameda, ako ga smatraju za običnoga čovika, ne klanjaju se kipovima, svetcima itd. Ako je samo čovik, onda je to uvrida ka svakon drugome čoviku, i ništa više, takih je svaki dan na tisuće.....

Evo, ovo je moj prvi, nadam se ne i posljednji post na ovom forumu.
Ne mislim se raspravljati sa ljudima koji misle ako pogledaju dnevnik, da znaju sve o zbivanjima o drustvenim pojavama u svjetu.
Mene, kao muslimana (koji praktikuje vjeru islam) su dusevno zabolile te karikature, ali sam ipak iz svega toga izasao jos jaci, jer saburit ( strpljivost) je vrlina muslimana.
To sto se kontrolira tvoj um preko medijskih kamera je duga prica koju ti mozda i ne prihvatas za realnost.
Prije svega, treba znati o drugoj religiji da bi mogao postavljati zdrava pitanja.
Ja bi prije volio popricati sa katolikom, koji ne psuje, ne misli drugom zlo i spreman je krscanski podjeliti komad kruha (jesi ti taj?)..nebi reko!

Vrh

PostPostano: 29 sij 2011, 23:24 

I Kršćani i Muslimani vjeruju u istoga Boga, Stvoritelja svega vidljivog i ne vidljivog... Za Kršcane u Bogu su tri božanske osobe, Otac, Sin i Duh sveti.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2011, 12:18 

Domagoj010 je napisao/la:
I Kršćani i Muslimani vjeruju u istoga Boga, Stvoritelja svega vidljivog i ne vidljivog... Za Kršcane u Bogu su tri božanske osobe, Otac, Sin i Duh sveti.

Ne bih se slozio.
Kod muslimana je jedan Bog, on je oduvjek i zauvjek, nije rodjen, savrsen je.
Po nasem vjerovanju, od stvaranja svjeta, Bog je slao svoje poslanike preko kojih je ljudima dostavljao poruku o njegovoj prisutnosti.
Islam ne datira od poslanika muhameda s.a.v.s, vec od prvog covjeka-poslanika adema-adama.
Bio je veliki broj poslanika..nuh(noah),.. musa (mojsije), isa (isus) i zadnji poslanik muhamed.savs.
Svi su oni obozavali jednoga Boga.
Nemoj se ljutiti, ali kome se isus molio ako je on bio Bog.
imali gdje u bibliji da pise "isus je rekao, ja sam bog"
Mi muslimani vjerujemo da je biblija bozija knjiga, ali da je ona iskrivljena u dosta slucajeva namjerno od strane nekih poglavara koji su uvidjeli da se mogu okoristiti vjerom.
Oprosti ako sam bio direktan

Vrh

PostPostano: 30 sij 2011, 12:44 

Ada je napisao/la:

Kod kršćana je,također,samo jedan Bog.
Jasno mi je da pripadnike drugih religija zbunjuje pojam Sv.Trojstva.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2011, 13:05 

Heh, religija... opijum za široke narodne mase. Bibliju i Kuran su pisali, brisali, dopunjavali svi koji god su stizali i sada da netko traži neke istine u njima? Smiješno...

Vrh

PostPostano: 30 sij 2011, 14:32 

Mar-kan je napisao/la:
Ada je napisao/la:

Kod kršćana je,također,samo jedan Bog.
Jasno mi je da pripadnike drugih religija zbunjuje pojam Sv.Trojstva.

Mislim da veliku vecinu krscana zbunjuje to trojstvo.
Jel u bibliji ima trojstvo?Zna se kako je uvedeno to trojstvo, i da su neki bili protiv toga.Isus to nikad nije rekao.
Zasto onda ne praktikujete bibliju ako u nju vjerujete.Vi samo uzimate sto vam odgovara.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2011, 14:45 

Evo par digresija..
U Evanđelju po Ivanu(17:3) se navodi Isusov a.s razgovor s Bogom:
"A ovo je vječni život:spoznati tebe, jedino pravog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Krista".

Ovdje je lijepo Isa a.s objasnio da se vjecni zivot zadobija vjerom u Bozije jedonstvo i poslanstvo Isaa a.s.
Ovo mi Muslimani vjerujemo, a evo pise u Bibliji.
Onaj koji salje nije isti kao i poslani.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2011, 14:51 

U evanđelju po Luki (3:38) se za Adema a.s (Adam) kaze da je "Sin Boziji"..tj poslanik

Vrh

PostPostano: 30 sij 2011, 16:46 

Ada je napisao/la:
Domagoj010 je napisao/la:

Ne bih se slozio.
Po nasem vjerovanju, od stvaranja svjeta, Bog je slao svoje poslanike preko kojih je ljudima dostavljao poruku o njegovoj prisutnosti.
Islam ne datira od poslanika muhameda s.a.v.s, vec od prvog covjeka-poslanika adema-adama.
Bio je veliki broj poslanika..nuh(noah),.. musa (mojsije), isa (isus) i zadnji poslanik muhamed.savs.
Svi su oni obozavali jednoga Boga.
Nemoj se ljutiti, ali kome se isus molio ako je on bio Bog.
imali gdje u bibliji da pise "isus je rekao, ja sam bog"
Mi muslimani vjerujemo da je biblija bozija knjiga, ali da je ona iskrivljena u dosta slucajeva namjerno od strane nekih poglavara koji su uvidjeli da se mogu okoristiti vjerom.
Oprosti ako sam bio direktan

Nema razloga za bilo kakvu ispriku, naprotiv neka svatko ispoljava svoja osjećanja i milost od Boga, na onaj način koji on odabere...
Gospodine Ada, bilo bi mi drago ako nam ovdje pojasniš najavu rođenja Isa pegambera, te njegov tretman u islamskoj religiji, kao božjeg poslanika...
Drugo u mom postu sam naglasio da kršćani Boga doživljavaju u tri božanske osobe, iz čega se da iščitati da se to odnosi na kršćane, a ne na muslimane..

Vrh

PostPostano: 30 sij 2011, 20:50 

Isa a.s (Isus) je rodjen od djevice Merjeme (Marije) na nacin koji i vi tvrdite, tu je vjerovanje identicno!
Merjem u Islamu jedna od najvecih zena Islama, poznata po svojoj bogobojaznosti.
Prema nasem vjerovanju Isa a.s je bio poslanik poslan u vrijeme medicinskih dostignuca, pa ga je Allah (Bog) pocastio cudima , da ozivljava mrtve, lijeci bolesne itd.
Mi njega volimo kao Bozijeg poslanika, ali zbog iskrivljavanja knjige i akide (istine o Bogu), Bog je poslao svog zadnjeg poslanika Muhameda a.s, i potvrdio prethodne poslanike i nagovjestio da ce knjiga Kuran biti sacuvana do sudnjeg dana bez promjene i jednog slova u njoj!Zato od prvih dana pa do danas imamo hafize (ljudi koji napamet znaju Kuran).Zbog toga muslimani uce Kuran na arapskom.
Nemozemo obozavati istog Boga, kada mi njemu ne pripisujemo nista, a vi u jednoci Boga stavljate duha (melek-andjeo), oca i sina (naseg poslanika).
Mi se previse ne bavimo Isaom a.s jer imamo Kuran, i zivot poslanika kojeg trebamo oponasat kroz njegova djela i rjeci.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2011, 22:32 

Ada je napisao/la:
Isa a.s (Isus) je rodjen od djevice Merjeme (Marije) na nacin koji i vi tvrdite, tu je vjerovanje identicno!
Merjem u Islamu jedna od najvecih zena Islama, poznata po svojoj bogobojaznosti.
Prema nasem vjerovanju Isa a.s je bio poslanik poslan u vrijeme medicinskih dostignuca, pa ga je Allah (Bog) pocastio cudima , da ozivljava mrtve, lijeci bolesne itd.
Mi njega volimo kao Bozijeg poslanika, ali zbog iskrivljavanja knjige i akide (istine o Bogu), Bog je poslao svog zadnjeg poslanika Muhameda a.s, i potvrdio prethodne poslanike i nagovjestio da ce knjiga Kuran biti sacuvana do sudnjeg dana bez promjene i jednog slova u njoj!Zato od prvih dana pa do danas imamo hafize (ljudi koji napamet znaju Kuran).Zbog toga muslimani uce Kuran na arapskom.
Nemozemo obozavati istog Boga, kada mi njemu ne pripisujemo nista, a vi u jednoci Boga stavljate duha (melek-andjeo), oca i sina (naseg poslanika).
Mi se previse ne bavimo Isaom a.s jer imamo Kuran, i zivot poslanika kojeg trebamo oponasat kroz njegova djela i rjeci.

Ja ne želim ovdje u raspravi ulaziti u ona učenja i tumačenja, koja vjernici islamske vjere nalaze u Kuranu, jer vjera je izbor svakog pojedinca i način izražavanja vjerskih uvjerenja, kao i pravo na ateistička uvjerenja.
Ono sto mene kao kršćanina je uvijek interesiralo je to kako islam tumači pojavu Isa pegambera, kojeg još zovu i Kelimetullah, jer je stvoren bez oca, odnosno njegovo začeće je na riječ BUDI!
Želim da mi po mogućnosti daš tumačenje, da li je on običan čovjek ili Sin Božiji, u sto mi kršćani vjerujemo.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2011, 23:15 

Bog ima posljednju riječ!

ps.Sve što ima nakanu da potlači onoga drugog nije Božje ,nit se može pozivati na vjeru!

Vrh

PostPostano: 30 sij 2011, 23:51 

Meni je zanimljivo kako Muslimani doživaljvaju vjeru.

Oni u pravu i - gotovo! Jedan Bog, šta vi kršćani izvodite i onda se u isto vrijeme klanjaju crnom kamenu.

Ko je tu lud?

Znaaam, znam sad će reći nije to tako, ali činjenice su takve. Eno kamena, eno i njih!

Vrh

PostPostano: 31 sij 2011, 02:19 

ako cemo realno islam nije religija u klasicnom smislu vec vojno-politicki pokret s uredjenim kodeksom ponasanja. on je takav od starta, sirio se iskljucivo ratnim pohodima i dan danas tezi dominaciji. stoga ga se tako i treba tretirati.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2011, 15:23 

Ada je napisao/la:
pinco je napisao/la:

Evo, ovo je moj prvi, nadam se ne i posljednji post na ovom forumu.
Ne mislim se raspravljati sa ljudima koji misle ako pogledaju dnevnik, da znaju sve o zbivanjima o drustvenim pojavama u svjetu.
Mene, kao muslimana (koji praktikuje vjeru islam) su dusevno zabolile te karikature, ali sam ipak iz svega toga izasao jos jaci, jer saburit ( strpljivost) je vrlina muslimana.
To sto se kontrolira tvoj um preko medijskih kamera je duga prica koju ti mozda i ne prihvatas za realnost.
Prije svega, treba znati o drugoj religiji da bi mogao postavljati zdrava pitanja.
Ja bi prije volio popricati sa katolikom, koji ne psuje, ne misli drugom zlo i spreman je krscanski podjeliti komad kruha (jesi ti taj?)..nebi reko!

tebi kao istinskom poznavaocu islama trebala bi da bude jasna i sama povijest islama,svetog kamena koji je se stovao i prije muhameda,kao i pojam islama kao vjere,odnosno srz, bit i poenta nastajanja islama, te njegovih ciljeva.
nadalje trebao bi da ti bude poznat i muhamedov zivotni put, odlazaka u svetu zemlju te njegova kradja duhovnog i materijalnog dobra od 2 druge vjere, mnogo starije od njega samog.

poenta je moje pitanje tebi kao insanu, kako mozes uopce zapocinjati ikakvu diskusiju po pitanju islama i krscanstva, jerbo znas i sam da je muhamed opljackao bibliju i zasnovao "vjeru" na osnovu katolicanstva i judeizma?

Vrh

PostPostano: 31 sij 2011, 19:28 

Puno pitanja, a niko ne odgovara na moja pitanja.Ok, da krenem redom...

Odg. za Domagoja. U pravu si, vjera je ono sto vjerujes, nema tu nametanja. Isa a.s. (Isus) je obican covjek i poslanik (prema islamskom vjerovanju)., i on ce ponovo doci na zemlju da bi poveo veliku bitku sa imamom Mehdijem, te ce ubiti Dedzala (antikrista), i umrijeti.Zbog toga ga je Bog uzdigao sebi.Budi, i ono biva , tako je sve i stvoreno osim Boga, koji nije rodjen i koji je Vjecan (to je nase vjerovanje).

Odg za pjosipa Prije svega, budi realan, malo upoznaj islam, pa postavljaj pitanja, nemozes bit tako arogantan.
Kaba je najsvetiji hram za Muslimane, jer je najstariji, od adama, preko abrahama, pa do muhameda a.s.(nase vjerovanje). Prema njemu se muslimani okrecu pet puta na dan, (gdje god da se nalaze), i to predstavlja neko jedinstvo koje je inace simbolicno za muslimane. ( svi uce na arapskom, svi na hadzu imaju istu odjecu, svi su jednakopravni pred Bogom ..itd).Mi se ne klanjamo kamenu, samo Bogu, a Bozija je naredba da se okrece prema kabi, kada se molitva obavlja. Stvar je da musliman u molitvama 100 puta na dan kaze Bog je Jedan, tu je ta razlika, a krscani kazu..Isus je Bog, sveto trojstvo. Ja samo tvrdim da ne dozivljavamo Boga na siti nacin, iako su mi simpatije prema poboznim krscanima, jer imamo slicne osobine u vezi cinjenja dobrih djela (kazem vjernike).

Odgovor za dudu Ti si ocigledno promasio forum. De bola napisi nesto o krscanstvu, bezze mlatis slamu, a ocigledno nemas mnogo veze ni sa krscanstvom. Islam je savrsena vjera, tumacio ti to kako hoces, sve zabrane i naredjenja imaju svoj smisao. Sad sto ti ne zelis prihvatit kakav je islam, to je tvoja stvar.
Kako se danas islam siri u francuskoj, engleskoj..u svjetu, ..sumnjam da je sabljom.

Odg za pagana Ti ocito nesto znas, samo ja to mnogo bolje znam, al da ti u kratkim crtama odgovorim.
Naveo sam da islam ne datira od muhameda, dakle nase vjerovanje je da je i mojsije boziji poslanik, i isus, i noah, salomon, adam..itd, dakle Islam je prva i jedina vjera u jednog Boga i sve njegove poslanike.
Jeli mojsija zanimala prisutnost Bozija prije nego je izabran za poslanika..tako je i muhamed istrazivao.To sto ti velis da je ukrao od biblije, to su same gluposti. Kuran potvrdjuje sve sto je bilo, i ispravlja lazi o isusu.
Isto kao sto zidovi nisu prihvatili Bibliju, isto to rade i krscani, ne prihvataju Kuran.

De , da ja malo postavim pitanja:
Zasto se krscani ne sunete (obrezuju), zasto jedete svinju, zasto pijete vino...zasto se svecenici ne zene, zasto su casne pokrivene, sta nakon smrti, odakle smoi dosli, sta je cilj naseg zivota, zasto radimo dobra djela..
Unaprijed zahvaljujem

Vrh

PostPostano: 31 sij 2011, 19:49 

znam ja o islamu i više nego dovoljno, načitao sam se raznih knjiga o Muhamedu, Fatimi, 4 velike kalife, križarskim ratovima, tako da imam jasnu sliku što je to i zato s odgovornošću tvrdim da je islam u svojoj suštini vojno-politički pokret koji ima za cilj dominaciju u svijetu i dok to ne ostvari on se neće pacificirati ili dok ga netko ne zaustavi. svaka religija u osnovi ima fundamentaliste ili neke ekstreme, čak i religije mira poput budizma i hinduizma, ali islam je u osnovi nasilan od svojih početaka i njegove današnje granice su gotovo identične onima iz 11. i 12. stoljeća (uz sporadična širenja u 15. i 16. stoljeću) s tim što je najveći dio današnjeg islamskog svijeta pokoren već u 7. i 8. stoljeću.

slika

nakon buđenja Europe, islamski, odnosno arapski svijet pada u zapećak pogotovo nakon slabljenja Osmanskog carstva i ostaje u defenzivi sve do kraja drugog svjetskog rata, kad se radi demografskog rasta ponovno nameće u svjetskim okvirima. početkom 20. stoljeća na svijetu nije živjelo ni 200 milijuna muslimana, a danas ih ima preko 1.5 milijardu, u perspektivi za 50-tak godina vjerojatno i cijele 3 milijarde. u svemu tome konvertiti na islam imaju minimalan utjecaj, daleko manji nego je to slučaj u kršćanstvu, a broj se uvećevao isključivo radi izuzetnog demografskog rasta. poznato je i da se nakon drugog svjetskog rata, a posebice u zadnjih 20-tak godina nanovo aktiviraju islamske "krvave" granice prema svim okolnim narodima, religijama i kulturama, od Ujgura u Kini, muslimana u Rusiji, muslimana na indijskom potkontinentu, dalekom istoku, bliskom istoku, subsaharskoj Africi i sve do Europe, koja je zapravo zasad jedina pošteđena nekog ozbiljnijeg sukoba, ali pitanje je samo dokad. stoga, poznavajući islamsku suštinu i povijest, samo je pitanje povjesnog trenutka kad će se povesti ozbiljan rat između islama i jedne velike kulture, bilo europske, indijske ili kineske. jedino su Sjeverna i Južna Amerika pošteđene tih briga na dugi rok.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2011, 19:56 

Ada je napisao/la:

De , da ja malo postavim pitanja:
Zasto se krscani ne sunete (obrezuju), zasto jedete svinju, zasto pijete vino...zasto se svecenici ne zene, zasto su casne pokrivene, sta nakon smrti, odakle smoi dosli, sta je cilj naseg zivota, zasto radimo dobra djela..
Unaprijed zahvaljujem

Trebao si pitati i zašto kršćani (osim adventista) svetkuju nedjelju kao dan Božji iako je po Bibliji taj dan u subotu. ;) Kod muslimana je taj dan čini mi se petak? Svi bježe od subote, a meni ona najdraži dan. :)

Vezano za ženidbi svećenika...samo katolički svećenici se ne žene, ostali uglavnom da..., redovnički redovi i kod pravoslavaca zabranjuju ženidbu.

A ne žene se jer je to žrtva koju podnose Bogu, zavjet, kao izraz toga da im svjetovno nije bitno već samo duhovno.

Zapravo, i katolički svećenici su se mogli ženiti sve do negdje... čini mi se 12. stoljeća, a onda je s obzirom da su oženjeni zanemarivali svoje crkvene dužnosti i težili materijalnom zbrinjavanju svoje obitelji, određeno da se ženiti neće. Mada, teoretski i sada postoji mogućnost da svećenik bude oženjen, ako za to dobije dozvolu od vrhovne crkvene vlasti u nekim iznimnim slučajevima... ne znam, valjda ako npr. nekom čovjeku u ratu poginu žena i djeca pa on postane svećenik, a onda se odjednom pojave žena i djeca, onda on ostaje svećenik i ima ženu i djecu.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2011, 20:00 

Ada je napisao/la:
).

Odg za pjosipa Prije svega, budi realan, malo upoznaj islam, pa postavljaj pitanja, nemozes bit tako arogantan.

Po čemu sam arogantan?

Ti si arogantan kad sugeriraš da je islam "pravi" a kršćanstvo "sumnjivo". Ta pričao "jednom Bogu" je toliko isforsirana da se čini kao da ništa drugo i ne možeš čuti od Muslimana. Dašta da je jedan a koji su njegovi putevi - to nije prepušteno niti jednom samozvanom tumaču njegove volje.

Može li biti Božja volja i utjelovljenje njegove ljubavi kroz lik Isusa? Ko si ti da kažeš da ne može?

Citat:
Kaba je najsvetiji hram za Muslimane, jer je najstariji, od adama, preko abrahama, pa do muhameda a.s.(nase vjerovanje).

A ovo je istina.

Muhamed je prije svega bio zabrinut zbog porasta mnogoboštva medju arapskim plemenima. Pokušava milom a kasnije silom. Uspijeva pokoriti sve osim najvećeg plemena koje je imalo čudan običaj obožavanja tog kamena.

"Kad neće brdo (kamen) Muhamedu, oće Muhamed brdu (kamenu)". Stvara dogovor sa tim plemenom, oni se priključuju njegovoj "vjeri" a zauzvrat on priznaje njihov kamen.

Citat:
Stvar je da musliman u molitvama 100 puta na dan kaze Bog je Jedan, tu je ta razlika, a krscani kazu..Isus je Bog, sveto trojstvo.

A može li biti Božja volja da on sebi napravi i "društvo"- naravno, ako ga je tako volja? Šta misliš da On mora biti onako kako je zapisano odpočetka.

Pa ženu je dao Adamu jer mu je bilo "dosadno" (tako piše, zar ne) a tog istog Adama je napravio "na svoju sliku I PRILIKU". Dakle, ako je Adamu bilo dosadno a taj isti Adam je na sliku I PRILIKU Njegovu - zašto ovom ne bi bilo "dosadno"?

Zvuči banalno, ali ima logični slijed.

Citat:
Ja samo tvrdim da ne dozivljavamo Boga na siti nacin, iako su mi simpatije prema poboznim krscanima, jer imamo slicne osobine u vezi cinjenja dobrih djela (kazem vjernike).

Isus i Muhamed ne mogu biti jednaki.

Isus je rekao:

parafrazirano:

"Doći će jedan iza mene. Mislit ćete da sam ja ponovo došao ali to neću biti ja".

Dakle, Isus i Muhamed ne mogu biti u istom rangu.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2011, 20:49 

Ada je napisao/la:
Ja samo tvrdim da ne dozivljavamo Boga na siti nacin, iako su mi simpatije prema poboznim krscanima, jer imamo slicne osobine u vezi cinjenja dobrih djela (kazem vjernike).

Možda muslimani i hrišćani dele opredeljenost da čine dobra dela, ali jedno isto delo može biti različito ocenjeno u zavisnosti od toga iz uggla koje vere se ocenjuje.
Npr. ubistvo zbog napustanja vere - u islamu to je dobro delo, u hrišćanstvu nije.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2011, 21:17 

iako na engleskom, pretpostavljam da vam je razumljivo, a i svakako zanimljiva usporedba. princip je u suštini potpuno različit.

Citat:
Mohammed was the prophet of war;
Christ is the Prince of Peace (Isaiah 9:6-7).

Mohammed's disciples killed for the faith;
Christ's disciples were killed for their faith (Acts 12:2; 2 Tim. 4:7).

Mohammed promoted persecution against the "infidels";
Christ forgave and converted the chief persecutor (1 Tim. 1:13-15).

Mohammed was the taker of life;
Christ is the giver of life (John 10:27-28).

Mohammed and his fellow warriors murdered thousands;
Christ murdered none but saved many (compare John 12:48).

Mohammed's method was COMPULSION;
Christ's aim was voluntary CONVERSION (Acts 3:19).

Mohammed practiced FORCE;
Christ preached FAITH (John 6:29,35).

Mohammed was a WARRIOR;
Christ is a DELIVERER (Col. 1:13; 1 Thess.1:10).

Mohammed conquered his enemies with the sword;
Christ conquered his enemies with another kind of sword, the sword of the Spirit which is the Word of God (Heb. 4:12; Acts 2:37).

Mohammed said to the masses, "Convert or die!";
Christ said, "Believe and live!" (John 6:47; 11:25-26).

Mohammed was swift to shed blood (Rom. 3:15-17);
Christ shed His own blood for the salvation of many (Eph. 1:7).

Mohammed preached "Death to the infidels!";
Christ prayed "Father, forgive them, for they know not what they do" (Luke 23:34).

Mohammed declared a holy war (Jihad) against infidels;
Christ achieved a holy victory on Calvary's cross (Col. 2:14-15) and His followers share in that victory (John 16:33).

Mohammed constrained people by conquest;
Christ constrained people by love (2 Cor. 5:14).

Many Muslims are peaceful and peace-loving because they do not strictly follow the teachings of their founder;
Christians are peaceful and peace-loving because they do strictly follow the teachings of their Founder (Rom. 12:17-21).

Mohammed called upon his servants to fight;
Jesus said, "My kingdom is not of this world; if My kingdom were of this world, then would My servants fight . . .but now is My kingdom not from here" (John 18:36)

Mohammed ordered death to the Jews (see A.Guillaume, The Life of Muhammad, Oxford University Press [1975], p. 369);
Christ ordered that the gospel be preached "to the Jew first" (Rom. 1:16).

The Koran says, "Fight in the cause of Allah" (Qu'ran 2.244);
The Bible says, "we wrestle not against flesh and blood" and "the weapons of our warfare are not carnal" (Eph. 6:12; 2 Cor. 10:4).

The Koran says, "Fight and slay the Pagans wherever ye find them" (Qu'ran 9.5);
Christ said, "Preach the gospel to every creature" (Mark 16:15).

The Koran says, "I will inspire terror into the hearts of unbelievers" (Qu'ran 8.12);
God inspires His terror (fear, reverential awe) into the hearts of believers (Isaiah 8:13).

Mohammed's Mission was to conquer the world for Allah;
Christ's mission was to conquer sin's penalty and power by substitutionary atonement (2 Cor. 5:21; 1 Pet. 3:18).

Mohammed considered Christ a good prophet;
Christ pronounced Mohammed to be a false prophet (John 10:10; Matt. 24:11).

Vrh

PostPostano: 31 sij 2011, 21:38 

dudu je napisao/la:
iako na engleskom, pretpostavljam da vam je razumljivo, a i svakako zanimljiva usporedba. princip je u suštini potpuno različit.

Citat:
Mohammed was the prophet of war;
Christ is the Prince of Peace (Isaiah 9:6-7).

Mohammed's disciples killed for the faith;
Christ's disciples were killed for their faith (Acts 12:2; 2 Tim. 4:7).

Mohammed promoted persecution against the "infidels";
Christ forgave and converted the chief persecutor (1 Tim. 1:13-15).

Mohammed was the taker of life;
Christ is the giver of life (John 10:27-28).

Mohammed and his fellow warriors murdered thousands;
Christ murdered none but saved many (compare John 12:48).

Mohammed's method was COMPULSION;
Christ's aim was voluntary CONVERSION (Acts 3:19).

Mohammed practiced FORCE;
Christ preached FAITH (John 6:29,35).

Mohammed was a WARRIOR;
Christ is a DELIVERER (Col. 1:13; 1 Thess.1:10).

Mohammed conquered his enemies with the sword;
Christ conquered his enemies with another kind of sword, the sword of the Spirit which is the Word of God (Heb. 4:12; Acts 2:37).

Mohammed said to the masses, "Convert or die!";
Christ said, "Believe and live!" (John 6:47; 11:25-26).

Mohammed was swift to shed blood (Rom. 3:15-17);
Christ shed His own blood for the salvation of many (Eph. 1:7).

Mohammed preached "Death to the infidels!";
Christ prayed "Father, forgive them, for they know not what they do" (Luke 23:34).

Mohammed declared a holy war (Jihad) against infidels;
Christ achieved a holy victory on Calvary's cross (Col. 2:14-15) and His followers share in that victory (John 16:33).

Mohammed constrained people by conquest;
Christ constrained people by love (2 Cor. 5:14).

Many Muslims are peaceful and peace-loving because they do not strictly follow the teachings of their founder;
Christians are peaceful and peace-loving because they do strictly follow the teachings of their Founder (Rom. 12:17-21).

Mohammed called upon his servants to fight;
Jesus said, "My kingdom is not of this world; if My kingdom were of this world, then would My servants fight . . .but now is My kingdom not from here" (John 18:36)

Mohammed ordered death to the Jews (see A.Guillaume, The Life of Muhammad, Oxford University Press [1975], p. 369);
Christ ordered that the gospel be preached "to the Jew first" (Rom. 1:16).

The Koran says, "Fight in the cause of Allah" (Qu'ran 2.244);
The Bible says, "we wrestle not against flesh and blood" and "the weapons of our warfare are not carnal" (Eph. 6:12; 2 Cor. 10:4).

The Koran says, "Fight and slay the Pagans wherever ye find them" (Qu'ran 9.5);
Christ said, "Preach the gospel to every creature" (Mark 16:15).

The Koran says, "I will inspire terror into the hearts of unbelievers" (Qu'ran 8.12);
God inspires His terror (fear, reverential awe) into the hearts of believers (Isaiah 8:13).

Mohammed's Mission was to conquer the world for Allah;
Christ's mission was to conquer sin's penalty and power by substitutionary atonement (2 Cor. 5:21; 1 Pet. 3:18).

Mohammed considered Christ a good prophet;
Christ pronounced Mohammed to be a false prophet (John 10:10; Matt. 24:11).

Ovo lepo objašnjava razliku muslimanske i hrišćanske etike. Muslimansko objašnjenje, ako odluče da ga daju na ovom forumu, će biti da je Biblija falsifikovala podatke o Isusovom životu i da ovo baš i nije Isusovo pravo ponašanje.

Koliko god Muhamedove poruke i dela bila neprihvatljiva zdravom razumu, on ima Allahovu podršku zbog koje se ne može suditi o njegovoj ispravnosti. Doduše ima toga i kod hrišćana kad je reč o Isusu.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2011, 21:41 

Ok, vidim na postovima da burno reagujete.
Ja sam vise puta naveo da je to nase vjerovanje kako ne bih uvrijedio nekog ko drugacije misli.
Dudu, tebe bi mogao pitati sta je sa krstaskim ratovima, inkvizicijom , sjecenje glava itd..,Islam nema nikakve veze sa terorizmom, silovanjima, ubistvima..sta se imam pravdat, nisu ljudi nevini. Islam je vjera.

Pjosip, ti jesi arogantan iz razloga sto napadas.Zasto nevodis dijalog, ne odgovaras na pitanja itd.
I neces cuti od muslimana nista drugo do ..Jedan je Bog!
Jeli ti onda logicno ako je stvorio adama na svoju sliku i priliku bez oca, da je i on sin boziji, bog.
Pusti se logike, dovest ces sebe u bezizlaznu situaciju. Necu da namecem svoja uvjerenja
Tebi tvoja, meni moja vjera.
To sto je isus rekao: parafriziram tebe: "Doći će jedan iza mene. Mislit ćete da sam ja ponovo došao ali to neću biti ja". ..sta je pisac htio reci, nagovjestava da ce doci neko iza njega, ali nece biti on, vec isti kao i on , poslanik.

Aleksej, to nije djelo vec kazna za one koji napuste svoju vjeru. Poznata ti je inkvizicija u krscanstvu, zar ne

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 632 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 26  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: dunno i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: