|
|
Stranica: 15/26.
|
[ 632 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 21 vel 2011, 19:58 |
|
|
i_jopet je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Navedi mi jednu Islamisticku drzavu gdje je netolerancija prema nemuslimanima velika. Saudijska Arabija, gdje ćeš veći primjer. U Saudijskoj Arabiji je Prozapadni diktator na vlasti,imas li kakav primjer.
|
|
Vrh |
|
 |
pjosip
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 21 vel 2011, 22:35 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Saudijska Arabija, gdje ćeš veći primjer.
U Saudijskoj Arabiji je Prozapadni diktator na vlasti,imas li kakav primjer. U Saudijskoj Arabiji je zabranjeno graditi crkve.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 21 vel 2011, 22:41 |
|
|
pjosip je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: U Saudijskoj Arabiji je Prozapadni diktator na vlasti,imas li kakav primjer. U Saudijskoj Arabiji je zabranjeno graditi crkve. U Saudijskoj Arabiji je na vlasti Proamericki i proJevrejski diktator.
|
|
Vrh |
|
 |
pjosip
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 21 vel 2011, 22:46 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: pjosip je napisao/la: U Saudijskoj Arabiji je zabranjeno graditi crkve.
U Saudijskoj Arabiji je na vlasti Proamericki i proJevrejski diktator. A kao ima nekog izbora? Da nije takav, Amerikanci i neglezi bi sebi uzeli one dijelove gdje ima nafte a devojepcima bi prepustili Meku da se klanjaju.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 21 vel 2011, 22:58 |
|
|
pjosip je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: U Saudijskoj Arabiji je na vlasti Proamericki i proJevrejski diktator. A kao ima nekog izbora? Da nije takav, Amerikanci i neglezi bi sebi uzeli one dijelove gdje ima nafte a devojepcima bi prepustili Meku da se klanjaju. Saudijsku Arabiju i vehabije su napravili Englezi,ocuvali Amerikanci,a uz sebe imaju Jevreji. Saudijska Arabija nije nikakva historijska drzava ona je jedna tvorevina napravljena izmedju historijskih drzava Hejaza i Nejda. Meka i Medina su najbogatiji dijelovi drzave,trebaju oni njima.
|
|
Vrh |
|
 |
pjosip
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 21 vel 2011, 23:15 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: pjosip je napisao/la: A kao ima nekog izbora?
Da nije takav, Amerikanci i neglezi bi sebi uzeli one dijelove gdje ima nafte a devojepcima bi prepustili Meku da se klanjaju.
Saudijsku Arabiju i vehabije su napravili Englezi,ocuvali Amerikanci,a uz sebe imaju Jevreji. Saudijska Arabija nije nikakva historijska drzava ona je jedna tvorevina napravljena izmedju historijskih drzava Hejaza i Nejda. Meka i Medina su najbogatiji dijelovi drzave,trebaju oni njima. Znam - onaj dajguz Lawrence od Arabije. Inače, Meku i Medinu bi im sigurno prepustili. Da se i oni imaju nečemu veseliti, kad već ovi crpe naftu.
|
|
Vrh |
|
 |
nat1
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 31 srp 2011, 09:43 |
|
|
Ada je napisao/la: Nemoj se ljutiti, ali kome se isus molio ako je on bio Bog. imali gdje u bibliji da pise "isus je rekao, ja sam bog"
Gdje je rekao? Evo, potvrdio je to direktno Tomi u razgovoru: Ivan 20 - 28Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!" 29Reče mu Isus: "Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!"A pazi, samo par redaka ranije, u istom tom odlomku Ivana 20, kaže Isus i ovo (prije nego je to potvrdio Tomi): Ivan 20 - 17Kaže joj Isus: "Ne zadržavaj se sa mnom jer još ne uziđoh Ocu, nego idi mojoj braći i javi im: Uzlazim Ocu svomu i Ocu vašemu, Bogu svomu i Bogu vašemu."Doslovno samo par redaka kasnije dakle, Isus potpuno jasno i otvoreno nakon toga potvrđuje Tomi da je Gospodin i Bog. I potpuno je jasno znao o čemu govori. Upravo je u tome ključ - Gospodin i Bog što je još prorokovano u Židovskoj knjizi. Muslimani imaju problema sa shvaćanjem kršćanskog gledanja budući da ne razumiju termin Gospodin i Bog tj. ne mogu pojmiti da se desilo ono što je opisano direktno u Ivanovom proslovu. Upravo je to bio Isus - čovjek i Bog u isto vrijeme na zemlji. Riječ koja se utjelovila - tijelom postala (to tijelo je Isus - Bog, Riječ u tijelu čovjeka). A ta Riječ je Bog: Ivan 1 - 1 U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog.
Ivan 1 - 14I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine. Problema koji imaju muslimani sa shvaćanjem termina imali su i židovi - a Isus im se lijepo pozvao još na proročanstvo Davida u Starom zavjetu, gdje je sve jasno rečeno: "Reče Gospod Gospodinu mojemu" Matej 22 - 41Kad se farizeji skupiše, upita ih Isus: 42"Što mislite o Kristu? Čiji je on sin?" Kažu mu: "Davidov." 43A on će njima: "Kako ga onda David u Duhu naziva Gospodinom, kad veli: 44 Reče Gospod Gospodinu mojemu: 'Sjedi mi zdesna dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim?' 45Ako ga dakle David naziva Gospodinom, kako mu je sin?" 46I nitko mu nije mogao odgovoriti ni riječi, niti se od toga dana tko usudio upitati ga bilo što. Toliko o tome da se Isus nikada nije prozvao Bogom - dapače, na još mjesta je to učinio, samo treba poznavati Bibliju.
_________________ http://www.svjedocanstva.com/
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 20 kol 2011, 15:44 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 20 kol 2011, 16:01 |
|
|
Real gone je napisao/la: @zapovjednik,
pokušaj bar na ovakvim temama da iskuliraš i da ne podrazumevaš sukob islama i savremenog kolonijalizma kao sukob hrišćanstva ili judaizma sa islamom kao konfesijom. Bas i nisam spomenuo nigdje ni Krscanstvo ni Judaizam,nego Amerikance,Britance i Jevreje kao narode... Izrael i Amerika su danas najveci saveznici SA...a Britanci su je stvorili...
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 20 kol 2011, 16:17 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Real gone je napisao/la: @zapovjednik,
pokušaj bar na ovakvim temama da iskuliraš i da ne podrazumevaš sukob islama i savremenog kolonijalizma kao sukob hrišćanstva ili judaizma sa islamom kao konfesijom. Bas i nisam spomenuo nigdje ni Krscanstvo ni Judaizam,nego Amerikance,Britance i Jevreje kao narode... Izrael i Amerika su danas najveci saveznici SA...a Britanci su je stvorili... ok.. Ali daj prilog temi, svoje viđenje sličnosti i razlika. Mnogo si, brate, opterećen Jevrejima, koji te u BiH suštinski nimalo ne dotiču.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 07 sij 2012, 19:39 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26486 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Izvadiću ovu temu iz naftalina da ne otvaram novu jer me zanima jedna stvar.
Jedna moja poznanica je umrla od leukemije, nominalno muslimanka iako u praksi nikakva vjernica.
E sad, malo me zbunjuje što joj na FB profilu neki stavljaju slike upaljene svijeće i pišu RIP, i ne bih da dođem u nezgodnu situaciju ako to i ja uradim jer ne znam koliko je primjereno preminuloj muslimanki paliti svijeću, pa makar i virtualno. A također i RIP - Rest in Peace - Počivala u miru, je (koliko ja znam) kršćanski izraz... Pa ne znam koliko je to primjereno?? Neovisno od nekog etičkog odnosa već isključivo vjerski gledajući.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 08 sij 2012, 01:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Hebo te Facebook. Pišeš na zidu zbog sebe i nje, ne zbog tupana koji to čitaju. Jeste opterećeni u PM.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
orleanski
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 08 sij 2012, 17:17 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2011, 18:04 Postovi: 705 Lokacija: Hercegovina
|
Bobovac je napisao/la: Izvadiću ovu temu iz naftalina da ne otvaram novu jer me zanima jedna stvar.
Jedna moja poznanica je umrla od leukemije, nominalno muslimanka iako u praksi nikakva vjernica.
E sad, malo me zbunjuje što joj na FB profilu neki stavljaju slike upaljene svijeće i pišu RIP, i ne bih da dođem u nezgodnu situaciju ako to i ja uradim jer ne znam koliko je primjereno preminuloj muslimanki paliti svijeću, pa makar i virtualno. A također i RIP - Rest in Peace - Počivala u miru, je (koliko ja znam) kršćanski izraz... Pa ne znam koliko je to primjereno?? Neovisno od nekog etičkog odnosa već isključivo vjerski gledajući. Tko kaže da je "Rest in Peace" isključivo kršćanski izraz? Svijeća (svjetlo) jest simbol nade. Kad nekome upališ svijeću, onda se nadaš da je taj netko na boljem i ljepšem mjestu i da mu je tamo, jel, lijepo. To što ona ne vjeruje u Boga ne znači da on ne postoji i da je nije dočekao na njezinom koncu. E sad... Što su njih dvoje "pričali" to ostaje samo između njih dvoje. 
_________________ It iz aj.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 08 sij 2012, 18:11 |
|
|
orleanski je napisao/la: Tko kaže da je "Rest in Peace" isključivo kršćanski izraz? Nisam ni rekao da jeste, pitao sam da li je? Internet kaže: "RIP" - The phrase or initialism is commonly found on the grave of Catholics, as it is derived from the burial service of the Catholic Church. Ali dobro... moguće je da je s vremenom to postalo općeprihvaćeno. Koliko znam u Judaizmu se to također koristi. Ne vidim razloga zašto ne bi koristili ni muslimani.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 08 sij 2012, 18:15 |
|
|
BBC je napisao/la: Hebo te Facebook. Pišeš na zidu zbog sebe i nje, ne zbog tupana koji to čitaju. Jeste opterećeni u PM. Zbog nje, poštovanja prema njoj i drage uspomene na nju, sam i pitao.
|
|
Vrh |
|
 |
orleanski
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 08 sij 2012, 18:49 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2011, 18:04 Postovi: 705 Lokacija: Hercegovina
|
Bobovac je napisao/la: orleanski je napisao/la: Tko kaže da je "Rest in Peace" isključivo kršćanski izraz? Nisam ni rekao da jeste, pitao sam da li je? Nije.
_________________ It iz aj.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 17 vel 2012, 15:34 |
|
|
Citat: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Ne slave.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 17 vel 2012, 15:36 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Citat: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Ne slave. Tko slavi pravog?
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 17 vel 2012, 15:38 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Ne slave. Tko slavi pravog? Zavisi,koga pitas... Ako pitas muslimana,normalno da ce odgovoriti da muslimani slave pravog.
|
|
Vrh |
|
 |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 17 vel 2012, 17:22 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Tko slavi pravog?
Zavisi,koga pitas... Ako pitas muslimana,normalno da ce odgovoriti da muslimani slave pravog. Kojega ti slaviš? i šta On ima konkretno od tebe?
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 18 vel 2012, 04:51 |
|
|
Bobovac je napisao/la: orleanski je napisao/la: Tko kaže da je "Rest in Peace" isključivo kršćanski izraz? Nisam ni rekao da jeste, pitao sam da li je? Internet kaže: "RIP" - The phrase or initialism is commonly found on the grave of Catholics, as it is derived from the burial service of the Catholic Church. Ali dobro... moguće je da je s vremenom to postalo općeprihvaćeno. Koliko znam u Judaizmu se to također koristi. Ne vidim razloga zašto ne bi koristili ni muslimani. Jeste opšteprihvaćeno, ali je takođe novotarija, koja, bar meni lično, banalizuje osećaj tuge (ili saučešća koje izjavljuješ) ukoliko je preminuo/la neko koga si poznavao ili ti je bio drag/a. Ne znam je li do stranog jezika, ili do toga što prečesto to viđamo u raznim žutilima na netu ili u štampi (a vezano je po pravilu za javne osobe, obično od našeg miljea udaljene svetlosnim godinama), ali ja bih uvek pre napisala: Nek mu/joj je pokoj duši; Nek ti je laka zemlja i večni mir; Počivao/la u miru i sl.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
Ada
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 19 vel 2012, 13:50 |
|
|
Jeli Isus znao kada će sudnji dan?
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 19 vel 2012, 13:56 |
|
|
Kako da ne, suvišno pitanje.
|
|
Vrh |
|
 |
Ada
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 19 vel 2012, 13:58 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Kako da ne, suvišno pitanje. Prvi citat: U Evanđelju po Marku (13:32) se kaze: „Što se tiče onog dana i časa, o tome nitko ništa ne zna, ni anđeli na nebu, ni Sin već jedino Otac.“
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga? Postano: 19 vel 2012, 14:00 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kakve veze to ima ? Muhamed nije znao ni kad će umrijeti. Mislio da će preživjeti otrovanu janjetinu koju mu Židovka napravila. Sve zapisano, činjenice.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|