|
|
Stranica: 53/75.
|
[ 1852 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 01 vel 2014, 22:34 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
bura je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Šake dlanovi to je isto. Izpužene dlanove ako hoćeš baš tačno. Svaka je Sahrana skupa.
Ko kaze?! Katolicka nije, a pravoslavna je cak mislim besplatna Oko 1000 maraka može biti Ovako ćefini ona platna pa onda tabut muslimanski sanduk pa gasuljenje (kupanje mejita (mrtvaca) Daske hrastove, muslimani se drugačije ukopavaju kad se stavi sanduk ili tabut onda se stave daske u koso koje su debljie 5cm i tako idu dijagonalom ispod daski je tabut (sanduk) onda odozgor zemlja i nišani. Nišani su gdje piše ime i prezime.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 01 vel 2014, 22:39 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
korrisnik je napisao/la: bura je napisao/la: Ko kaze?! Katolicka nije, a pravoslavna je cak mislim besplatna
Oko 1000 maraka može biti Ovako ćefini ona platna pa onda tabut muslimanski sanduk pa gasuljenje (kupanje mejita (mrtvaca) Daske hrastove, muslimani se drugačije ukopavaju kad se stavi sanduk ili tabut onda se stave daske u koso koje su debljie 5cm i tako idu dijagonalom ispod daski je tabut (sanduk) onda odozgor zemlja i nišani. Nišani su gdje piše ime i prezime. Ma dobro to, znam. To ne racunam. Nego, koliko ide hodzi i bulama sto mole?
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 01 vel 2014, 23:12 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
bura je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Oko 1000 maraka može biti Ovako ćefini ona platna pa onda tabut muslimanski sanduk pa gasuljenje (kupanje mejita (mrtvaca) Daske hrastove, muslimani se drugačije ukopavaju kad se stavi sanduk ili tabut onda se stave daske u koso koje su debljie 5cm i tako idu dijagonalom ispod daski je tabut (sanduk) onda odozgor zemlja i nišani. Nišani su gdje piše ime i prezime.
Ma dobro to, znam. To ne racunam. Nego, koliko ide hodzi i bulama sto mole? Ide podosta oko 200 ili 100 KM negdje bule ne mole ali sad ti kažem Hatma se i ne prouči u nekog, to je više " ko prouči "Hatmu" veći vjernik i zaduži ili ostavi para skupi pa kad umre nađu njegovi bližnji i pokopaju ga. Ima i bezplatno kod breće Vehabija oni to sve džaba ali to nije po Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine. i tako hodže ne naplate a i te dženaze nemaju one bosanske tradicije koja je bila u Bošnjaka.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 02 vel 2014, 03:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76564 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
http://www.frontpagemag.com/2014/dgreen ... in-europe/Citat: The French city of Marseille has an estimated 30 to 40 percent Muslim population and has been ranked as the most dangerous city in Europe.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 02 vel 2014, 03:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76564 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
"Islam is not a religion, it is foreign law" Citat: Is Great Britain a religion because they have the Church of England? Of course not. Britain has an established charter, civil and criminal laws, and a society that respects those laws. Islam has the Qur’an that provides the governing charter, complete with laws, punishment, and social behavior for its people in addition to its religious teachings. If Islam is a religion, then Britain is also.
We must recognize that religion is only one aspect of Islam‘s Qur’an. The rest of this charter advances ideas, social behavior, and laws that are in direct conflict with western laws and values.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 02 vel 2014, 03:57 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Bilic07 je napisao/la: Znam da nije isti zakon.
Da nije tako abstraktno i daleko uzmi sebe kao primjer. Krao si zato sto si bio gladan i tebe sad ceka sjecanje ruke. Jel trazis/zelis oprost ili kazes: sjecite, kriv sam
Drugi slucaj, tvoje djete uhvaceno u preljubu i ceka ga kamenovanje. Jel trazis/zelis oprost ili kazes: kamenujte, krivo je
Molim odgovor na gornja dva pitanja.
Sto se mene tice, ja sam uvijek za oprost, jer svi grijesimo. DA ali ne kradu zato što im muslimani daju zekat a jesil kad čuo za sadaku tamo se brinu za siromahe. Ne mogu ja tražiti oprost za moje dijete valjda ono treba tražiti jer on je taj čin uradio. Ni na jednom sudu nema zalaganja rodbine imaš advokate. PA treba opraštati (halaliti) jesam li ja rekao da ne treba. Bravo, ako treba prastati onda ti serijat ne treba.
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 02 vel 2014, 11:34 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: korrisnik je napisao/la: DA ali ne kradu zato što im muslimani daju zekat a jesil kad čuo za sadaku tamo se brinu za siromahe. Ne mogu ja tražiti oprost za moje dijete valjda ono treba tražiti jer on je taj čin uradio. Ni na jednom sudu nema zalaganja rodbine imaš advokate. PA treba opraštati (halaliti) jesam li ja rekao da ne treba.
Bravo, ako treba prastati onda ti serijat ne treba. Jednostavno tako se ispunjaje oprosti se ali se opet siječe ruka za krađu. Tako pravilo. Samo muslimani nikad neće mijenjati Kur'an zato što to sad izgleda ovako u 21 st.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 03 vel 2014, 23:10 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Ide podosta oko 200 ili 100 KM negdje bule ne mole ali sad ti kažem Hatma se i ne prouči u nekog, to je više " ko prouči "Hatmu" veći vjernik i zaduži ili ostavi para skupi pa kad umre nađu njegovi bližnji i pokopaju ga. Ima i bezplatno kod breće Vehabija oni to sve džaba ali to nije po Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine. i tako hodže ne naplate a i te dženaze nemaju one bosanske tradicije koja je bila u Bošnjaka. Kako se moli/proucava Hatma?
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 17:06 |
|
|
Pa uči se na arapskom. Imaš džuzove u Kur'anu i to 20 hodža podijeli i tako izuče za dan Hatmu. Sad se tome staje u kraj sad dajemo kroz heftu jednom hodži da sve prouči da nema fušeraja.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 19:22 |
|
|
Posto u islamu nema posrednika izmedju boga i muslimana, zasto placate posredniku (kao katolici placenu misu), zasto sami ne proucite?
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 19:44 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Posto u islamu nema posrednika izmedju boga i muslimana, zasto placate posredniku (kao katolici placenu misu), zasto sami ne proucite? Mrsko nekom bude trebali bi sami proučiti a i sevapnije je nego za pare.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 20:06 |
|
|
korrisnik je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Posto u islamu nema posrednika izmedju boga i muslimana, zasto placate posredniku (kao katolici placenu misu), zasto sami ne proucite? Mrsko nekom bude trebali bi sami proučiti a i sevapnije je nego za pare. Znaci ti sto narucuju nisu muslimani? Ili, hodza radi posao koji ne bi trebao? Ili, muslimanima treba posrednik?
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 20:08 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Mrsko nekom bude trebali bi sami proučiti a i sevapnije je nego za pare.
Znaci ti sto narucuju nisu muslimani? Ili, hodza radi posao koji ne bi trebao? Ili, muslimanima treba posrednik? Ama ne treba posrednik . Nego je bitno da prouči se.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 20:48 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Posto u islamu nema posrednika izmedju boga i muslimana, zasto placate posredniku (kao katolici placenu misu), zasto sami ne proucite? Nije to isto. Misu moze odrzati samo svecenik za dusu umrlog. Mislim da se cak moze platiti casnim sestrama ili franjevcima da mole za dusu umrlog svaki dan 7 dana ( mislim da je 7 dana).
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 20:52 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Pa uči se na arapskom. Imaš džuzove u Kur'anu i to 20 hodža podijeli i tako izuče za dan Hatmu. Sad se tome staje u kraj sad dajemo kroz heftu jednom hodži da sve prouči da nema fušeraja. Pa zar ne bi bilo jednostavnije da sve to ucite na Bosanskom?!
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 20:52 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kako nema posrednika ako je bio potreban jedan nepismen beduin iz pustinje da im prenese riječi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 21:08 |
|
|
bura je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Pa uči se na arapskom. Imaš džuzove u Kur'anu i to 20 hodža podijeli i tako izuče za dan Hatmu. Sad se tome staje u kraj sad dajemo kroz heftu jednom hodži da sve prouči da nema fušeraja. Pa zar ne bi bilo jednostavnije da sve to ucite na Bosanskom?! NE bi arapski se brzo pamti i melodičan ima svoj izvor naše Objave.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 21:09 |
|
|
BBC je napisao/la: Kako nema posrednika ako je bio potreban jedan nepismen beduin iz pustinje da im prenese riječi. To se zove poslanik ili prorok. Nije im trebao poslanik da im prašta grijehe, ti poslanici su ljudima davali savjete u vjeri.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 21:12 |
|
|
U nas može proučiti hatmu čovjek koji zna Kur'an učiti. To se većinom daje starim djedovima pa to oni uče. Nekad se i nema vremena proučiti 604 stranice pa se da tim djedovima da uče.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 21:16 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Nije im trebao poslanik da im prašta grijehe, ti poslanici su ljudima davali savjete u vjeri. Nije taj ''poslanik'' sto ga ti spominjes prastao nista sam.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 21:23 |
|
|
bura je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Nije im trebao poslanik da im prašta grijehe, ti poslanici su ljudima davali savjete u vjeri. Nije taj ''poslanik'' sto ga ti spominjes prastao nista sam. Bog oprašta ne praštaju poslanici, oni samo savjetuju. npr Bože oprosti mi moje grijehe koje sam učinio danas. Na arapski estakfirullah istigfat pokajanje. Dok kažemo oprosti mi možemo na arapski 2 estagfirullah praktični nam arapski.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 21:28 |
|
|
korrisnik je napisao/la: bura je napisao/la: Nije taj ''poslanik'' sto ga ti spominjes prastao nista sam.
Bog oprašta ne praštaju poslanici, oni samo savjetuju. npr Bože oprosti mi moje grijehe koje sam učinio danas. Na arapski estakfirullah istigfat pokajanje. Dok kažemo oprosti mi možemo na arapski 2 estagfirullah praktični nam arapski. Bog oprasta po Isusu.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 21:33 |
|
|
bura je napisao/la: korrisnik je napisao/la:
Bog oprašta ne praštaju poslanici, oni samo savjetuju. npr Bože oprosti mi moje grijehe koje sam učinio danas. Na arapski estakfirullah istigfat pokajanje. Dok kažemo oprosti mi možemo na arapski 2 estagfirullah praktični nam arapski.
Bog oprasta po Isusu. Kršćani tako vjeruju zaziremo u mimoilaženje vjera.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 21:37 |
|
|
Jesi i ti isao na Hadz?
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 04 vel 2014, 22:11 |
|
|
korrisnik je napisao/la: bura je napisao/la: Nije taj ''poslanik'' sto ga ti spominjes prastao nista sam. Bog oprašta ne praštaju poslanici, oni samo savjetuju. npr Bože oprosti mi moje grijehe koje sam učinio danas. Na arapski estakfirullah istigfat pokajanje. Dok kažemo oprosti mi možemo na arapski 2 estagfirullah praktični nam arapski. Po serijatu bas ne (uvijek). Izvrsavaju se i razne drasticne kazne, to nije onda oprost.
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|