|
|
Stranica: 56/162.
|
[ 4037 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam Postano: 30 pro 2015, 00:15 |
|
|
|
Pitanje:
Tko se ovdje kome obraca?
7:157 onima koji će slijediti Poslanika, vjerovjesnika, koji neće znati čitati ni pisati, kojeg oni kod sebe, u Tevratu i Indžilu, zapisana nalaze, koji će od njih tražiti da čine dobra djela, a od odvratnih odvraćati ih, koji će im lijepa jela dozvoliti, a ružna im zabraniti, koji će ih tereta i teškoća koje su oni imali osloboditi. Zato će oni koji budu u njega vjerovali, koji ga budu podržavali i pomagali i svjetlo po njemu poslano slijedili - postići ono što budu željeli.
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Islam Postano: 30 pro 2015, 00:16 |
|
|
korrisnik je napisao/la: joe enter je napisao/la: Šta i musliman?? , deca se rađaju u fitri a to je čisti islam prirođen čoveku od allaha. Dakle SVA deca na ovom svetu se rađaju kao muslimani ali ih roditelji kvare PREKRIVAJUĆI ih "pokrivačom" iliti kufrom.
Pa i musliman dobije čistu dušu kao na papiru samo je on kasnije upropasti grijesima. Sva se rađaju bezgriješna, e sad nisu muslimani u punom smislu te riječi,jer nisu prihvatili šehadet, ali kad bih umrlo i poginulo nema polaganja računa. Nije tačno , rađaju se sva deca na ovom svetu kao muslimani u punom smislu upravo zato što su bezgrešna , jer su dečije dušea pre sjedinjenja sa telom(pre rađanja) priznale allaha za svog gospodara.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 30 pro 2015, 00:21 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Bilic07 je napisao/la: Pitanje:
7:157 onima koji će slijediti Poslanika, vjerovjesnika, koji neće znati čitati ni pisati, kojeg oni kod sebe, u Tevratu i Indžilu, zapisana nalaze, koji će od njih tražiti da čine dobra djela, a od odvratnih odvraćati ih, koji će im lijepa jela dozvoliti, a ružna im zabraniti, koji će ih tereta i teškoća koje su oni imali osloboditi. Zato će oni koji budu u njega vjerovali, koji ga budu podržavali i pomagali i svjetlo po njemu poslano slijedili - postići ono što budu željeli. Koji prihvate Muhameda a.s kao poslanika bez obzira bili oni kršćani ili ostali.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam Postano: 30 pro 2015, 00:22 |
|
|
korrisnik je napisao/la: "Allah explained that when He created Adam, He caused all of Adam's descendants to come into existence and took a pledge from them saying, Am I not your Lord? To which they all replied, " Yes, we testify to It
Nikakav problem sa ovim hadisom, slaže se sa Kur-anom. Evo preveti ću
Allah je objasnio kad je stvorio Adema, Ademove sinove je sve oživio i pitao ih, da li sam ja vaš Gospodar, a oni su rekli: Jesi mi to Svjedočimo. Nikakv problem sa hadisom. Cekaj malo, hadis spominje malu djecu (bebe), roditelje i tri vjere. Kuran spominje Adama i sinove koji odgovaraju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam Postano: 30 pro 2015, 00:24 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Bilic07 je napisao/la: Pitanje:
7:157 onima koji će slijediti Poslanika, vjerovjesnika, koji neće znati čitati ni pisati, kojeg oni kod sebe, u Tevratu i Indžilu, zapisana nalaze, koji će od njih tražiti da čine dobra djela, a od odvratnih odvraćati ih, koji će im lijepa jela dozvoliti, a ružna im zabraniti, koji će ih tereta i teškoća koje su oni imali osloboditi. Zato će oni koji budu u njega vjerovali, koji ga budu podržavali i pomagali i svjetlo po njemu poslano slijedili - postići ono što budu željeli. Koji prihvate Muhameda a.s kao poslanika bez obzira bili oni kršćani ili ostali. Mislim tko kome govori? Allah Muhamedu ili Mojsiji?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam Postano: 30 pro 2015, 00:26 |
|
|
|
jel Mojsije?
A onima koji hrđava djela rade, pa se poslije pokaju i vjernici postanu, Gospodar tvoj će, poslije toga, sigurno, oprostiti i samilostan biti.
I kad Musaa srdžba minu, on uze ploče na kojima je bilo ispisano uputstvo na Pravi put i milost za one koji se Gospodara svoga boje.
I Musa odabra iz naroda svoga sedamdeset ljudi da u određeno vrijeme stanu pred Nas. A kad ih zadesi potres, on reče: "Gospodaru moj, da si htio, mogao si i njih i mene uništiti još prije. Zar da nas uništiš zbog onoga što su uradili bezumnici naši? To je samo iskušenje Tvoje kojim Ti, koga hoćeš, u zabludi ostavljaš, a kome hoćeš, na Pravi put ukazuješ; Ti si Gospodar naš, pa nam oprosti i smiluj nam se, jer Ti praštaš najviše;
i dosudi nam milost na ovome svijetu, i na onome svijetu - mi se, vraćamo Tebi!" - "Kaznom Svojom Ja kažnjavam koga hoću" - reče On - "a milost Moja obuhvaća sve; daću je onima koji se budu grijeha klonili i zekat davali, i onima koji u dokaze Naše budu vjerovali,
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 30 pro 2015, 00:29 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Bilic07 je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Koji prihvate Muhameda a.s kao poslanika bez obzira bili oni kršćani ili ostali.
Mislim tko kome govori? Allah Muhamedu ili Mojsiji? Sigurno u Kur'anu se Allah obraća "Koji će slijediti poslanika u 6 vijeku nove ere.  Kasnije ALlah uzima za primjer Musa a.s.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam Postano: 30 pro 2015, 00:47 |
|
|
|
Egipat, oko 1400 pr.Kr, nema razapinjanja na kriz, kako ovo objasniti?
7:122-124 "Gospodara Musaova i Harunova!"
"Zar da mu povjerujete prije nego što vam ja dozvolim!" - viknu faraon. "Ovo je, uistinu, smicalica koju ste u gradu smislili da biste iz njega stanovnike njegove izveli. Zapamtićete vi!
Izodsijecaću vam, sigurno, ruke vaše i noge vaše unakrst, a onda će vas sve razapeti!"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Islam Postano: 30 pro 2015, 00:55 |
|
|
|
Sura 9:30 Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", (Uzeir = Ezra)
Zidovi nisu nikada vjerovali da je Ezra mesija/Boziji sin.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 18:54 |
|
|
korrisnice, da li ovo vako ide i u islamu ili samo kod kathola? 
_________________ Recte facti fecisse merces est.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
protein
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 20:12 |
|
|
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Mises
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 21:30 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 17:34 Postovi: 3508 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
|
Više deluje kao antimuslimanska propaganda nego kao ozbiljan dokumentarni film. Autor filma se inače zalaže za zabranu Kurana u Holandiji.
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 21:35 |
|
|
|
meni su najbolji ovi s citatima iz kurana
napnu se ko da citirajju islamsku deklaraciju glavom i bradom i to na mostarskom sveucilistu
_________________ Recte facti fecisse merces est.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 22:19 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: Sura 9:30 Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", (Uzeir = Ezra)
Zidovi nisu nikada vjerovali da je Ezra mesija/Boziji sin. " “I jevreji i kršćani kažu: ”Mi smo djeca Božija i miljenici Njegovi.” Reci: ”Pa zašto vas onda On kažnjava zbog grijehova vaših?” A nije tako! Vi ste kao i ostali ljudi koje On stvara: kome hoće On će oprostiti, a koga hoće, On će kazniti. Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih, i Njemu će se svi vratiti.” (el-Ma’ida, 18.)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 22:21 |
|
|
|
– Allah, uistinu, voli one koji čine dobro. # Mi smo zavjet prihvatili i od onih koji govore: “Mi smo kršćani”- ali su i oni dobar dio onoga čime su bili opominjani zaboravili, zato smo među njih neprijateljstvo i mržnju do Sudnjega dana ubacili; a Allah će ih, sigurno, obavijestiti o onome što su radili. # O sljedbenici Knjige, došao vam je poslanik Naš da vam ukaže na mnogo šta što vi iz Knjige krijete, i preko čega će i preći. A od Allaha vam dolazi svjetlost i Knjiga jasna* # kojom Allah upućuje na puteve spasa one koji nastoje steći zadovoljstvo Njegovo i izvodi ih, po volji Svojoj, iz tmina na svjetlo i na Pravi put im ukazuje. # Nevjernici su oni koji govore: “Bog je – Mesih, sin Merjemin!” Reci: “Ko može spriječiti Allaha da, ako hoće, uništi Mesiha, sina Merjemina, i majku njegovu, i sve one koji su na Zemlji? Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih; On stvara što hoće, i Allah sve može. #
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 22:28 |
|
|
|
7. I sjetite se Allahove milosti kojom vas je obasuo i zavjeta kojim vas je obavezao, /Zavjet koji je dat muslimanima/ kad ste rekli: “Slušamo i pokoravamo se!”* I bojte se Allaha, jer Allah zna svačije misli. 8. O vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedočite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže čestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što činite! 9. Onima koji budu vjerovali i dobra djela činili Allah obećava oprost i nagradu veliku; 10. a oni koji ne budu vjerovali i dokaze Naše budu poricali – biće stanovnici Džehennema. 11. O vjernici, sjetite se Allahove blagodati prema vama kada su neki ljudi htjeli da vas se dočepaju, a On je zadržao ruke njihove.* I bojte se Allaha, i neka se vjernici samo u Allaha pouzdaju! 12. Allah je prihvatio zavjet sinova Israilovih (Zavjet Jevrejima)– a između njih bili smo postavili dvanaest starješina – i Allah je rekao: “Ja sam s vama! Ako budete molitvu obavljali i milostinju davali, i ako budete u poslanike Moje vjerovali, pomagali im i drage volje zajam Allahu davali, sigurno ću preći preko hrđavih postupaka vaših i uvešću vas u džennetske bašče kroz koje će rijeke teći. A onaj među vama koji ni poslije ovoga ne bude vjerovao – s Pravog puta je skrenuo.” 13. Ali, zato što su zavjet svoj prekršili, Mi smo ih prokleli i srca njihova okrutnim učinili. Oni su riječi s mijesta na kojima su bile uklanjali,* a dobar dio onoga čime su bili opominjani izostavili. I ti ćeš kod njih, osim malo njih, neprestano na vjerolomstvo nailaziti, ali im oprosti i ne karaj ih! – Allah, uistinu, voli one koji čine dobro. 14. Mi smo zavjet prihvatili i od onih koji govore: /Zavjet Kršćana) “Mi smo kršćani”- ali su i oni dobar dio onoga čime su bili opominjani zaboravili, zato smo među njih neprijateljstvo i mržnju do Sudnjega dana ubacili; a Allah će ih, sigurno, obavijestiti o onome što su radili. 15. O sljedbenici Knjige, došao vam je poslanik Naš da vam ukaže na mnogo šta što vi iz Knjige krijete, i preko čega će i preći. A od Allaha vam dolazi svjetlost i Knjiga jasna* 16. kojom Allah upućuje na puteve spasa one koji nastoje steći zadovoljstvo Njegovo i izvodi ih, po volji Svojoj, iz tmina na svjetlo i na Pravi put im ukazuje. 17. Nevjernici su oni koji govore: “Bog je – Mesih, sin Merjemin!” Reci: “Ko može spriječiti Allaha da, ako hoće, uništi Mesiha, sina Merjemina, i majku njegovu, i sve one koji su na Zemlji? Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih; On stvara što hoće, i Allah sve može. 18. I jevreji i kršćani kažu: “Mi smo djeca Božija i miljenici Njegovi.” Reci: “Pa zašto vas onda On kažnjava zbog grijehova vaših?” A nije tako! Vi ste kao i ostali ljudi koje On stvara: kome hoće On će oprostiti, a koga hoće, On će kazniti. Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih, i Njemu će se svi vratiti. 19. O sljedbenici Knjige, došao vam je poslanik Naš – nakon što je neko vrijeme prekinuto slanje poslanika – da vam objasni, da ne biste rekli: “Nije nam dolazio ni onaj koji donosi radosne vijesti, ni onaj koji opominje!” Pa, došao vam je, eto, onaj koji donosi radosne vijesti i koji opominje. A Allah sve može.
Više Zavjeta nema, samo Smak svijeta niti ima poslanika poslije Muhameda a.s.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 22:29 |
|
|
korrisnik je napisao/la: “Ko može spriječiti Allaha da.." Isus Krist,pravi Živi Bog. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 22:29 |
|
|
Ubijen , ne prihvatam tog boga. "Reci: “Ko može spriječiti Allaha da, ako hoće, uništi Mesiha, sina Merjemina, i majku njegovu, i sve one koji su na Zemlji? Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih; On stvara što hoće, i Allah sve može." "I ja ću moliti Oca, i dat će vam drugoga Utješitelja, da ostane s vama dovijeka," "Kad biste me ljubili, onda biste se radovali, što idem k Ocu, jer je Otac veći od mene.Nego da spozna svijet, da ljubim Oca, i kako mi je zapovjedio Otac, onako činim. Ustanite, hajdemo odavde!" "Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio? "
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 22:30 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Ubijen , ne prihvatam tog boga. Uskrsnuo.Ja prihvatam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 22:34 |
|
|
|
"Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio? ""
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 22:35 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Ubijen , ne prihvatam tog boga. Uskrsnuo.Ja prihvatam. Zašto je morao poginuti i u prvom slučaju? Za grijehe koje je sam dozvolio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 22:40 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 17:34 Postovi: 3508 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
|
Je l' bi ti korrisnice prihvatio da ti Mar Kan plaća porez samo zato što je hriscanin? Mislim, ne bi imao problem sa tim da je on u društvu ispod tebe samo zato što je druge vere?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 22:47 |
|
|
|
Pa ja bih morao plaćati Zekat toj nekoj državi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 22:48 |
|
|
|
Ja ti pričam da bi plaćao zato što je druge vere, znači više od tebe. Je l' ti to na mestu?
I je l' bi dao da se ubije Dzo zato što je nevernik?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam Postano: 02 sij 2016, 22:50 |
|
|
|
Ja tebi odgovaaram, da se to plaća smo da ne bih učestovao u ratu. Onako, pod okriljem demokratije nije ali kad se gleda iz druge perspektive jest.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|