|
|
Stranica: 3/6.
|
[ 142 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 08:12 |
|
|
Ceha je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Nedavno sam pročitao od jednog pratra dobar komentar koji brutalno ali jasno opisuje stanje u Crkvi i Franjinu vladavinu.
Franjo je naime kao kirurg kojega su primili u bolnici jer nemaju drugoga. Medjutim taj kirurg se bavi u bolnici svime i svačime ali ne operira ljude. Uzme metlu pa čisti jer je vidio da čistaci nisu uspjeli sve očistiti, pomaže medicinarima djeliti lijekove jer ovi ne stignu, pomaže kuharu jer je hrana loša itd... Znači sve radi osim onoga za sta je primljen, a to je operirati ljude i liječiti. Svi ga hvale u bolnici kako je dobar čovjek, ponizan radi sve niže poslove medjutim i dalje prima plaću kirurga, a ljudi odlaze iz bolnice neoperirani, još bolesniji nego su bili ili ih iznose mrtve S time da je ovdje bio i poprilično blag, "dobar čovjek" je rijetko kada idolopoklonik i još je tu poduža lista stvari koje bi radio. Dovoljno je vidjeti broj katolika i posjećenost misa prije i poslije njegovog pontifikata, recimo u Italiji, tamo gdje su se najbolje vidjele posljedice njegovih djela. Da ovo je samo opis franjinog odbijanja bavljenja vjerom. Idolopoklontsvo, lazni nauci, i sve drugo nije uopce sadrzano u svemu tome To bi jos bilo nesto da je nas kirurg odlucio postat sef bolnice pa tvrditi da bolnica i lijecenje uopce nije potrebno, vec treba bolnicu preurediti u zabavljaliste gdje ce ljudi u miru cekati smrt ili tako nesto 
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
eurotrad
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 08:46 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ne znam čak ni ko bi im bio dobar papa u današnje vrijeme. Npr po pitanju migarnata. Da im je zadnjih dvanaest godina umjesto pape Franje papa bio Ivan Pavao II, po pitanju migracija ne bi imao drugačiji stav, pa im ni on ne bi valjao. U suštini čak i ne razumijem šta oni očekuju od pape. Ako bi imao, naravno da ne bi bio dobar. Svatko tko podržava invaziju moje kuće je zločinac i bandit. Ako se Vatikan odluči svrstati na stranu invazije, zatiranja domicilnih naroda, silovanja, ubojstava, paleža i islamizaicje, onda je u Vatikanu Antikrist ustoličen. p.s., imao je i Ivan Pavao 2. grešaka, poput Asizija i ljubljenja Kurana. Ali ni blizu ko ovaj.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 09:33 |
|
|
Mislim da je naslov teme totalno glup i apsurdan, indicira da svi katolici moraju voliti papu samo zato jer je papa sto nit je tocno niti se to zahtjeva od vjernika. Ne mozes voliti oca ako te ponizava, tuce itd. samo zato jer ti je bioloski otac Ne mozes voliti BIH samo zato jer u njoj zivis, a ta te ista drzava ponizava, ugnjetava ne daje ti prava itd...
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 09:42 |
|
|
horus je napisao/la: Ceha je napisao/la: Da, imaš pravo. Još se sjećam tih emisija. A vidiš na svoje oči, i svejedno ti lažu. Baš dno dna...
To je razina tipa: uloviš curu u krevetu s drugim likom, pa ti ona krene objašnjavati da ne trebaš vjerojati svojim očima nego njoj. Iskreno, mislim da tak medijska boranija živi život Winstona Smitha iz 1984, sa double thinkom na maksimumu, jedina razlika je što ne deru Vicotry Gin nego neko smeće iz discountera. A dobrim dijelom je riječ o priglupim osobama, bez zrnca integriteta, ono... Teško dno.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 09:43 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Ceha je napisao/la: S time da je ovdje bio i poprilično blag, "dobar čovjek" je rijetko kada idolopoklonik i još je tu poduža lista stvari koje bi radio.
Dovoljno je vidjeti broj katolika i posjećenost misa prije i poslije njegovog pontifikata, recimo u Italiji, tamo gdje su se najbolje vidjele posljedice njegovih djela.
Da ovo je samo opis franjinog odbijanja bavljenja vjerom. Idolopoklontsvo, lazni nauci, i sve drugo nije uopce sadrzano u svemu tome To bi jos bilo nesto da je nas kirurg odlucio postat sef bolnice pa tvrditi da bolnica i lijecenje uopce nije potrebno, vec treba bolnicu preurediti u zabavljaliste gdje ce ljudi u miru cekati smrt ili tako nesto  E Kirurg koji bolnicu pretvara u lunapark dok ljudi umiru bi bio najbolji opis.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 09:44 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Mislim da je naslov teme totalno glup i apsurdan, indicira da svi katolici moraju voliti papu samo zato jer je papa sto nit je tocno niti se to zahtjeva od vjernika. Ne mozes voliti oca ako te ponizava, tuce itd. samo zato jer ti je bioloski otac Ne mozes voliti BIH samo zato jer u njoj zivis, a ta te ista drzava ponizava, ugnjetava ne daje ti prava itd... Naziv teme je provokativan i osuđujuć. Naravno da ne možeš voljeti onog tko ti svjesno radi o glavi.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 09:45 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Mislim da je naslov teme totalno glup i apsurdan, indicira da svi katolici moraju voliti papu samo zato jer je papa sto nit je tocno niti se to zahtjeva od vjernika. Ne mozes voliti oca ako te ponizava, tuce itd. samo zato jer ti je bioloski otac Ne mozes voliti BIH samo zato jer u njoj zivis, a ta te ista drzava ponizava, ugnjetava ne daje ti prava itd... Ne znam što si, nećeš ni sam reći što si, ali ti katolik nisi. Kakva ti je to usporedba, BiH je nekakva država i dok postoji ne mogu paralelno postojati neke druge države na istom teritoriju. Tako da onaj tko živi u BiH mora imati dokumente BiH, plaćati porez itd. Katolička crkva je samo religijska institucija, postoji paralelno sa desecima ili stotinama drugih religijskih institucija. Protestantske, pravoslavne, samoprozvane katoličke, može netko osnovati i Crkvu Bosansku.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 09:47 |
|
|
Ceha je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Mislim da je naslov teme totalno glup i apsurdan, indicira da svi katolici moraju voliti papu samo zato jer je papa sto nit je tocno niti se to zahtjeva od vjernika. Ne mozes voliti oca ako te ponizava, tuce itd. samo zato jer ti je bioloski otac Ne mozes voliti BIH samo zato jer u njoj zivis, a ta te ista drzava ponizava, ugnjetava ne daje ti prava itd... Naziv teme je provokativan i osuđujuć. Naravno da ne možeš voljeti onog tko ti svjesno radi o glavi. Recimo ti uopće ni nisi vjernik, nego doživljavaš katolicizam kao bitan dio nacionalnog folklora, Crkva&Repka©
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 09:48 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Mislim da je naslov teme totalno glup i apsurdan, indicira da svi katolici moraju voliti papu samo zato jer je papa sto nit je tocno niti se to zahtjeva od vjernika. Ne mozes voliti oca ako te ponizava, tuce itd. samo zato jer ti je bioloski otac Ne mozes voliti BIH samo zato jer u njoj zivis, a ta te ista drzava ponizava, ugnjetava ne daje ti prava itd... Ne znam što si, nećeš ni sam reći što si, ali ti katolik nisi. Kakva ti je to usporedba, BiH je nekakva država i dok postoji ne mogu paralelno postojati neke druge države na istom teritoriju. Tako da onaj tko živi u BiH mora imati dokumente BiH, plaćati porez itd. Katolička crkva je samo religijska institucija, postoji paralelno sa desecima ili stotinama drugih religijskih institucija. Protestantske, pravoslavne, samoprozvane katoličke, može netko osnovati i Crkvu Bosansku. Opet pricas gluposti i dajes neadekvatne usporedbe. Ne zelim osnovati drugu insituciju. Zelim samo da se papa drzi katolickog nauka. Jesi li glup ili koji je problem s tobom? Bio si na instrukcijama kod zalutale ili sta?
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 09:55 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ne znam što si, nećeš ni sam reći što si, ali ti katolik nisi.
Kakva ti je to usporedba, BiH je nekakva država i dok postoji ne mogu paralelno postojati neke druge države na istom teritoriju. Tako da onaj tko živi u BiH mora imati dokumente BiH, plaćati porez itd.
Katolička crkva je samo religijska institucija, postoji paralelno sa desecima ili stotinama drugih religijskih institucija. Protestantske, pravoslavne, samoprozvane katoličke, može netko osnovati i Crkvu Bosansku. Opet pricas gluposti i dajes neadekvatne usporedbe. Ne zelim osnovati drugu insituciju. Zelim samo da se papa drzi katolickog nauka. Jesi li glup ili koji je problem s tobom? Bio si na instrukcijama kod zalutale ili sta? Tko si ti ,ruski bot, seoski mudrac, djed crkve bosanske? Zašto bi tebi papa polagao račune, kako si ti to zamislio? Jesi li ti Duh Sveti?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 10:05 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ceha je napisao/la: Naziv teme je provokativan i osuđujuć.
Naravno da ne možeš voljeti onog tko ti svjesno radi o glavi.
Recimo ti uopće ni nisi vjernik, nego doživljavaš katolicizam kao bitan dio nacionalnog folklora, Crkva&Repka© Ne, katoličanstvo je univerzalna stvar, nema veze s nacijom. Mogao sam komotno biti hindubudist, ateist, ili štogod već, opet bi bio Hrvat. A da nisam katolik ne bi bio u Lurdu, u Rimu, na Patmosu... Od kuda ti ideja da nisam vjernik?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 10:06 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Opet pricas gluposti i dajes neadekvatne usporedbe. Ne zelim osnovati drugu insituciju. Zelim samo da se papa drzi katolickog nauka. Jesi li glup ili koji je problem s tobom? Bio si na instrukcijama kod zalutale ili sta? Glup je i trola. Sama ova tema je tog tipa, on bi se riješio pravovjernih katolika, da mu ostane mrtva lgbt crkvica. Ukratko.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 10:07 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: krstjanin je napisao/la:
Opet pricas gluposti i dajes neadekvatne usporedbe. Ne zelim osnovati drugu insituciju. Zelim samo da se papa drzi katolickog nauka. Jesi li glup ili koji je problem s tobom? Bio si na instrukcijama kod zalutale ili sta?
Tko si ti ,ruski bot, seoski mudrac, djed crkve bosanske? Zašto bi tebi papa polagao račune, kako si ti to zamislio? Jesi li ti Duh Sveti? Jesi ti otvorio ovu temu s idejom polaganja računa? Da li ti prozivaš druge? Zar nije licemjerno očekivati drugačiji tretman? I ti si sebi katolik?
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 10:11 |
|
|
Uostalom, zašto tolike drame oko nekakvih papinih stavova, katolici desetljećima i stoljećima ignoriraju, često i otvoreno i s podsmijehom rade protiv stavova katoličke crkve. Mislim npr. na crkvene stavove o predbračnom seksu ili kontracepciji. Nitko od toga nije radio dramu, pape pričaju jedno, vjernici i dalje po svom.
Zašto je ovo drugačije?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 10:26 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Uostalom, zašto tolike drame oko nekakvih papinih stavova, katolici desetljećima i stoljećima ignoriraju, često i otvoreno i s podsmijehom rade protiv stavova katoličke crkve. Mislim npr. na crkvene stavove o predbračnom seksu ili kontracepciji. Nitko od toga nije radio dramu, pape pričaju jedno, vjernici i dalje po svom.
Zašto je ovo drugačije? Jer se sada bira papa. Sad je prilika da se neke stvari promjene, jer se određuje politika za sljedeće desetljeće. Ne bi nitko radio dramu ni oko ovog pape da nije sustavno potkopavao doktrinu i bavio se ispunjavanjem tuđih želja na katoličku štetu. Izbjegao si pitanje o svojoj vjeri. Mislim, nije bitno, možeš ti biti ateist, agnostik, što već. Samo ne možeš nastupati iz pozicije pravovjeronog katolika ako to nisi. A što je još smiješnije optužuješ vjernike da su nevjernici, a ne razumiješ osnove osnova.
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 10:43 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Uostalom, zašto tolike drame oko nekakvih papinih stavova, katolici desetljećima i stoljećima ignoriraju, često i otvoreno i s podsmijehom rade protiv stavova katoličke crkve. Mislim npr. na crkvene stavove o predbračnom seksu ili kontracepciji. Nitko od toga nije radio dramu, pape pričaju jedno, vjernici i dalje po svom.
Zašto je ovo drugačije? To je ta današnja farizejština. Današnji farizeji bi neke griehove opravdavali ili prešutno odobravali, a za griehove koji se njima osobno gade se postavljaju kano moralne vertikale i moćni sudci.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 11:17 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la: Samo ti velim da su po pitanju migracija isti stav imali i papa Franjo i papa Ivan Pavao II. S vjerske strane to nije zastranjenje, pročitaj cijeli rad koji sam postavila.
Iskreno, ne da mi se. U dijelu kojeg si citirala, se to ne vidi. Ja se slažem u potpunosti da je KC univerzalna i da se odnosi na sve ljude. Ali baš zato sam kontra možemovskih politika "odrasta" (održivog rasta) kojim se zaziva naša pomoć "nerazvijenima" prvenstveno na našu štetu. Njemačka ti je dobar primjer. Turci su im još bili ok (iako se nisu asimilirali i to je problem), današnji migranti nisu. To nisu ljudi koji žele raditi, na terenu se događa "zamjena stanovništva". I tko će to normalan podupirati? U prvom pasusu teksta koji sam citirala je vidljiv stav Ivan Pavla II. Ivan Pavao II. definira poslanje Crkve za treće tisućljeće riječima: „Čovjek je put Crkve!”74 Stoga je logično da su evangelizacija, solidarnost i dijalog te općenita „kultura dobrodošlice” središnji aksiomi Crkve u svijetu koji je sve više mobilan. Sveti Papa je iteka ko svjestan da su migracije u suvremenom društvu, bilo dobrovoljne ili prisilne, nezaustavljiv proces, sa stalnom težnjom rasta, koji igra značajnu ulogu u razvoju društava. Riječ je o globalnom fenomenu, s njegovim političkim, ekonomskim i socijalnim implikacijama. Mislim da ti taj pasus ipak nije problem pročitatai jer cijeli rad ne mislim prepričavati. Već je Ivan Pavao II prepoznao da je riječ: o globalnom fenomenu, s njegovim političkim, ekonomskim i socijalnim implikacijama." U radu ima dijelova koji pišu o tome da se već osamdesetih godina, ako en i prije, počeo baviti tim pitanjem. A 2005. za ponitifikata pape Ivana Pavla II objevljena je ova uputa: 21.03.2005. / 11:58 U izdanju Kršćanske sadašnjosti objavljena najnovija uputa Papinskoga Vijeća za pastoral selilaca i putnika u kojoj je snažan naglasak stavljen na međureligijskom dijalogu zbog sve većega broja iseljenika sljedbenika ostalih religija, osobito islamske, u tradicionalno katoličkim zemljama https://ika.hkm.hr/novosti/objavljena-u ... seliocima/Da ne duljim, još je Ivan Pavao II govorio o tom problemu, nama tada još nije bio vidljiv, još se tada obraćao Kongresima za pitanje selilalaca, još je tada apelirao na zemlje iz kojih migranti dolaze(da ljudimaosiguraju uvjete za normalan život) i zemljama u koje migranti dolaze (da migrantima pristupaju s poštovanjem i dostojanstvom). Jel ga tko poslušao? Bojim se da nije. Evo što je papa Franjo 2016. govorio: Europa bi trebala "integrirati" migrante koji dolaze na njezin teritorij, ali ne "širom otvarati vrata na iracionalan način", ocijenio je papa Franjo u razgovoru za francuski list La Croix u broju od utorka. https://www.vecernji.hr/vijesti/papa-fr ... ta-1084912jel ga tko poslušao? Bojim se da nije. dakle, kojekakve politike(bilo ekonomske, bilo ratne, ovakave ili onakve) su dovele do migracija kojima svjedočimo. Niti jednom od dvojice navedenih papa ne možemo pripisati krivnju za ovo čemu sada svjedočimo. I jedan i drugi papa su govorili o integraciji migranata. A šta su politike napravile? Getoizaciju Ako očekujete da ćete dobiti papu koji će imati drugačiji stav od ove dvojice i da će vam neki budući papa riješiti pitanje migracija, bojim se da previše očekujete. Tim pitanjem su se političari davno trebali početi baviti, a ne pape. Ne vode pape; ekonomske, ratne, migracijske i ine poliitke zemalja, nego političari koji vode te zemlje.
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 11:35 |
|
|
Zašto je ovo drugačije? Zato što je ovdje situacija obrnuta i tu nema presedana u povijesti KC. Nikada nijedan papa nije u tolikoj mjeri relativizirao nauk KC i napadao one koji ga brane, a istovremeno (često i doslovno) ljubio noge onima koji ga krše. Meni su sentimenti "pravovjernih" vjernika prema njemu vrlo razumljivi. Sekularni svijet ih marginalizira desetljećima, a sada su doživjeli da ih poglavar vlastite Crkve pušta niz vodu ulizujući se tom istom svijetu. Nitko normalan u takvoj situaciji ne bi imao simpatije prema takvom duhovnom vođi.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 11:42 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la: Sjećam se da je na ovom forumu bilo dreke oko crkve koja je organizirala liturgiju za Filipince u Zagrebu. Evo vam jedan članak od prije 23 godine. Stav RKC po tom pitanju je i tada bio isti(malo proguglajte, ako mogu ja možete i vi). Samo što su nama Filipinci počeli dolaziti "jučer" a u Italiju dosta prije. Papa Ivan Pavao II govorio o pitanju imigranata 14:41, 01. prosinca 2002. IVAN PAVAO II. pozvao je u nedjelju u Rimu poslodavce neka s ´dobrodošlicom prime imigrante´ i odnose se prema njima kao prema svojoj braći, a same imigrante pozvao neka ne gube, zbog osamljenosti i teškoće položaja, vjeru u Krista. Papa je u nedjelju ujutro pohodio rimsku crkvu Sv. Pudenziane, koju posjećuju mnogi imigranti s Filipina i tom prigodom progovorio o teškom stanju imigranata, koji, kako je rekao, često zbog osjećaja osamljenosti, ´gube i vjeru´. Ivan Pavao II. stoga je pozvao imigrante neka ne gube duhovnu snagu, poručivši im: ´Kao imigranti dragi ste u očima Isusa´. Tijekom nedjeljnog Angelusa na Trgu sv. Petra, pred nekoliko tisuća vjernika, Papa je ukazao vjernicima da ne smiju gubiti vjeru u Boga. https://www.index.hr/vijesti/clanak/pap ... 05035.aspxPa tko tu ima kontra ljudi? Samo migrante treba ili asimilirati, ili ih zadržati samo privremeno. Katolička Crkva načelno ne želi nametati tuđu kulturu, pa bi se to trebalo primjeniti i ovdje, kod tih doseljenika. Citat iz istog članka: U nedjelju rano poslije podne prvi je program talijanske televizije RAI potvrdio potonuće plovila s oko 120 tajnih imigranata pred libijskom obalom. Obalska straža uspjela je spasiti 52 osobe, dvanaest je osoba poginulo a još se uvijek traga za 56 nestalih. Potonuli brod najvjerojatnije je, javila je televizija, plovio prema Italiji. Talijani su još tada imali problema sa ilegalnim migracijama, nama tada nije bio vidljiv. Bilo bi zanimljivo vidjeti jesu li tada svi Talijani s oduševljenjem popratili gestu i govor pape Ivana Pavla II. Jel možda bilo kritičnih, kao što ih i kod nas danas ima spram pape Franje po istom pitanju. Želim reći, često pročitam da je nama Ivan Pavao II bio najbolji papa. Pročitala sam dosta o njemu, i bez ikakve sumnje bio je. Pitanje je jesu li ga svi Talijani tako doživljavali. Drugi primjer. Kod nas neki o papi Franji govore kao o najgorem papi za Hrvate(naglašavam neki, ne svi). Uzet ću za primjer Sudan, pozitivnu ulogu odigrao i doveo do formiranja vlade i zaustavljanja krvoprolića. Kada bi pitao Sudance koji im je najbolji papa, ruku u vatru stavljam da bi rekli papa Franjo. Bojim se da su neki kod nas positovjetili vjeru s nacijom i očekuju da ih papa(RKC) tetoši i ispunjava njihove nacionalne, političke i ine želje. A ti isti koji to očekuju, od samostalnosti Hrvatske nisu uspjeli doći na vlast.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 11:49 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la: p.s Ceha, možeš li reći(okvirno) kakav papa bi tebi bio dobar? Mogu. Ivan Pavao II je bio izvrstan. Benedikt je podosta stvari bio loš (npr. odcjepljivanje Srijemske biskupije i njeno micanje iz HBK), no realno je imao prolaznu ocjenu. Novi papa bi trebao prvenstveno biti orijentiran na katolike, raditi na ustroju Crkve, jačati njen ustroj. Franjo to nije radio. Radio je diktatorski, nije se ponašao sukladno stanju na terenu, radio je kontra svojih. Sam ekumenizam u načelu nije loš, ali je nemoguć ako se radi na svoju štetu (Stepinac je tu očiti primjer). Treba uzeti u obzir da su i protestanti dosta propali i zašto se to dogodilo. Također, pogledaj što se dogodilo u Latinskoj Americi, stanje Crkve tamo. Pogledaj koliko ljudi je otpalo od KCa (isto i što se dogodilo u Njemačkoj). U Brazilu su se npr. čak raširili baptisti, baš radi strukturnih problema u KCu. Da li se iz ovog vidi kakvog bi papu? Našeg  Ne želim onog koji će govoriti da je misa nebitna i koji će se baviti pederima. Želim onog koji će poticati mlade da odlaze na misu, koji će jačati strukture, koji će ih poticati da pjevaju tamo, koji će graditi živu crkvu. Ne želim idolopoklonika na mjestu sv. Petra. Zaboravio si jednu bitnu stavku. Poslanje Crkve je uz brigu o katolicima i evangelizacija. Bez toga RKC nikad ne bi bila ovo što je danas: najveća kršćanska Crkva i najbrojnija vjerska zajednica.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 12:08 |
|
|
Nedavno sam čitala o kardinalima koji imaju pravo izbora pape. Među njima: Virgilio Do Carmo da Silva (57, Istočni Timor) Do tada nisam ni znala da postoji Istočni Timor. I sada bih ja, koja nisam ni znala da postoji ova država, trebala soliti pamet papi(pokojnom Franji) ili nekom budućem kako će voditi Crkvu Ljudi, malo stanite na loptu.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 12:10 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ceha je napisao/la: Mogu. Ivan Pavao II je bio izvrstan. Benedikt je podosta stvari bio loš (npr. odcjepljivanje Srijemske biskupije i njeno micanje iz HBK), no realno je imao prolaznu ocjenu. Novi papa bi trebao prvenstveno biti orijentiran na katolike, raditi na ustroju Crkve, jačati njen ustroj. Franjo to nije radio. Radio je diktatorski, nije se ponašao sukladno stanju na terenu, radio je kontra svojih. Sam ekumenizam u načelu nije loš, ali je nemoguć ako se radi na svoju štetu (Stepinac je tu očiti primjer). Treba uzeti u obzir da su i protestanti dosta propali i zašto se to dogodilo. Također, pogledaj što se dogodilo u Latinskoj Americi, stanje Crkve tamo. Pogledaj koliko ljudi je otpalo od KCa (isto i što se dogodilo u Njemačkoj). U Brazilu su se npr. čak raširili baptisti, baš radi strukturnih problema u KCu. Da li se iz ovog vidi kakvog bi papu? Našeg  Ne želim onog koji će govoriti da je misa nebitna i koji će se baviti pederima. Želim onog koji će poticati mlade da odlaze na misu, koji će jačati strukture, koji će ih poticati da pjevaju tamo, koji će graditi živu crkvu. Ne želim idolopoklonika na mjestu sv. Petra. Zaboravio si jednu bitnu stavku. Poslanje Crkve je uz brigu o katolicima i evangelizacija. Bez toga RKC nikad ne bi bila ovo što je danas: najveća kršćanska Crkva i najbrojnija vjerska zajednica. Pa eto sama kažeš, to mu je poslanje, i koga je papa obratio?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1207 of 2558 - 47.19%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 12:11 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4912 Lokacija: Herceg-Bosna
|
zalutala je napisao/la: Nedavno sam čitala o kardinalima koji imaju pravo izbora pape. Među njima: Virgilio Do Carmo da Silva (57, Istočni Timor) Do tada nisam ni znala da postoji Istočni Timor. I sada bih ja, koja nisam ni znala da postoji ova država, trebala soliti pamet papi(pokojnom Franji) ili nekom budućem kako će voditi Crkvu Ljudi, malo stanite na loptu. Kakve veze Istočni Timor ima s blagoslovom para koji neprirodno bludniči i to namjerava nastaviti u inat Bogu?
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 12:17 |
|
|
potocnj je napisao/la: zalutala je napisao/la: Nedavno sam čitala o kardinalima koji imaju pravo izbora pape. Među njima: Virgilio Do Carmo da Silva (57, Istočni Timor) Do tada nisam ni znala da postoji Istočni Timor. I sada bih ja, koja nisam ni znala da postoji ova država, trebala soliti pamet papi(pokojnom Franji) ili nekom budućem kako će voditi Crkvu Ljudi, malo stanite na loptu. Kakve veze Istočni Timor ima s blagoslovom para koji neprirodno bludniči i to namjerava nastaviti u inat Bogu? Uvijek zapne za neku sitnicu i to poveća maksimalno ne bi li prestali govoriti o bitnim stvarima.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1207 of 2558 - 47.19%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 12:20 |
|
|
potocnj je napisao/la: zalutala je napisao/la: Nedavno sam čitala o kardinalima koji imaju pravo izbora pape. Među njima: Virgilio Do Carmo da Silva (57, Istočni Timor) Do tada nisam ni znala da postoji Istočni Timor. I sada bih ja, koja nisam ni znala da postoji ova država, trebala soliti pamet papi(pokojnom Franji) ili nekom budućem kako će voditi Crkvu Ljudi, malo stanite na loptu. Kakve veze Istočni Timor ima s blagoslovom para koji neprirodno bludniči i to namjerava nastaviti u inat Bogu? Nema nikakve kao sto nema nikakve veze ni njegovo davanje kardinalske casti ljudima koji nicime to nisu zasluzili. Opet spominjem njegova prvog suradnika Fernandeza. Lik koji nema ni intelektualne, ni teoloske, ni organizacijske ni bilo kakve druge sposobnosti postao je kardinal, a time i procelnik najvaznijeg instituta u katolicanstvu i Vatikanu nakon pape. Fernandez nije jedini. Obicno ruganje s KC
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|