|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 142 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 12:22 |
|
|
potocnj je napisao/la: zalutala je napisao/la: Nedavno sam čitala o kardinalima koji imaju pravo izbora pape. Među njima: Virgilio Do Carmo da Silva (57, Istočni Timor) Do tada nisam ni znala da postoji Istočni Timor. I sada bih ja, koja nisam ni znala da postoji ova država, trebala soliti pamet papi(pokojnom Franji) ili nekom budućem kako će voditi Crkvu Ljudi, malo stanite na loptu. Kakve veze Istočni Timor ima s blagoslovom para koji neprirodno bludniči i to namjerava nastaviti u inat Bogu? Pa možda i kod njih ima takvih. Otkud ja znam. Nije homoseksualnost isključivo vezana za Hrvate 
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 12:26 |
|
|
I otkud vi sa sigurnošću možete tcrditi da će baš svi homoseksualci nastaviti neprirodno bludničiti u inat Bogu? Otkud možete sa sigurnošću tvrditi da će svi parovi(heteroseksualni) u nereguliranim zajednicama nastaviti grješno bludničiti u inat Bogu?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 12:28 |
|
|
zalutala je napisao/la: I otkud vi sa sigurnošću možete tcrditi da će baš svi homoseksualci nastaviti neprirodno bludničiti u inat Bogu? Otkud možete sa sigurnošću tvrditi da će svi parovi(heteroseksualni) u nereguliranim zajednicama nastaviti grješno bludničiti u inat Bogu? Nitko homoseksualce nije spominjao. Zašto ih uvodiš u razgovor?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1204 of 2558 - 47.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 12:46 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: zalutala je napisao/la: I otkud vi sa sigurnošću možete tcrditi da će baš svi homoseksualci nastaviti neprirodno bludničiti u inat Bogu? Otkud možete sa sigurnošću tvrditi da će svi parovi(heteroseksualni) u nereguliranim zajednicama nastaviti grješno bludničiti u inat Bogu? Nitko homoseksualce nije spominjao. Zašto ih uvodiš u razgovor? Pročitaj repliku koju je napisao potocnj na moj upis o Istočnom Tiboru. Krivnju za uvođenje homosekualaca u razgovor si adresirao pogrešnoj osobi. potocnj ih je prvi spomenuo ne ja. Molim malo objektivnosti, ako je moguće
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 12:50 |
|
|
Kvačica ovo nije vidio, paaa evo potocnj je napisao/la: zalutala je napisao/la: Nedavno sam čitala o kardinalima koji imaju pravo izbora pape. Među njima: Virgilio Do Carmo da Silva (57, Istočni Timor) Do tada nisam ni znala da postoji Istočni Timor. I sada bih ja, koja nisam ni znala da postoji ova država, trebala soliti pamet papi(pokojnom Franji) ili nekom budućem kako će voditi Crkvu Ljudi, malo stanite na loptu. Kakve veze Istočni Timor ima s blagoslovom para koji neprirodno bludniči i to namjerava nastaviti u inat Bogu?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 12:59 |
|
|
zalutala je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nitko homoseksualce nije spominjao. Zašto ih uvodiš u razgovor?
Pročitaj repliku koju je napisao potocnj na moj upis o Istočnom Tiboru. Krivnju za uvođenje homosekualaca u razgovor si adresirao pogrešnoj osobi. potocnj ih je prvi spomenuo ne ja. Molim malo objektivnosti, ako je moguće Tema je o papi i zašto ga ljudi ne vole, ne o homoseksualcima. Papa je tema i papin blagoslov bludnosti umjesto osude grijeha, između ostalih loših stvari koje je radio. Homoseksualci su svakako offtopic.
1204 of 2558 - 47.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 13:01 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: zalutala je napisao/la: Zaboravio si jednu bitnu stavku. Poslanje Crkve je uz brigu o katolicima i evangelizacija. Bez toga RKC nikad ne bi bila ovo što je danas: najveća kršćanska Crkva i najbrojnija vjerska zajednica.
Pa eto sama kažeš, to mu je poslanje, i koga je papa obratio? Pod ponitifaktom pape Franje: Broj katolika u svijetu popeo se na 1,4 milijarde, prema službenoj statistici koju je u četvrtak objavila vatikanska novinska agencija Fides. Statistika ažurirana 31. prosinca 2022. pokazuje da se broj katolika u odnosu na godinu prije povećao za gotovo 14 milijuna te da je porastao na svim kontinentima osim u Europi. U Africi i Americi došlo je do značajnog povećanja od 7,2 milijuna odnosno 5,9 milijuna. Nasuprot tome, Europa je zabilježila pad od 474.000 vjernika zbog povlačenja iz crkve, smrti i manjeg broja krštenja. https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... i-15513201Čak i u Americi koja je predvodnik woke ideologije. Razlog zašto je jedino u Europi opao, e to ne znam.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 13:03 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: zalutala je napisao/la: Pročitaj repliku koju je napisao potocnj na moj upis o Istočnom Tiboru. Krivnju za uvođenje homosekualaca u razgovor si adresirao pogrešnoj osobi. potocnj ih je prvi spomenuo ne ja. Molim malo objektivnosti, ako je moguće
Tema je o papi i zašto ga ljudi ne vole, ne o homoseksualcima. Papa je tema i papin blagoslov bludnosti umjesto osude grijeha, između ostalih loših stvari koje je radio. Homoseksualci su svakako offtopic. Molim te, umjesto meni potocnju objasni što je tema.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 13:05 |
|
|
Da je papa rekao "blagoslivljam dvoje ljudi koji bludniče", ili "dvoje ljudi koji griješe", ili "dvoje bolesnih ljudi", sve bi to bilo prihvatljivo. Nitko ne mrzi bolesne ljude. Ne mrzimo recimo oboljele od raka, zašto bismo mrzili homoseksualce, to su sve podmetanja.
Ali ne, papa je rekao da je blagoslovio "dvoje ljudi koji se vole". Ako se vole to je ok. Zašto bi se obratili kad ih sam papa prihvaća kao par, to nema smisla. Prvo treba im netko reći da je to što rade loše da bi uopće razmotrili neku promjenu. Ako su samo "dvoje ljudi koji se vole" tada je to kompliment. Zašto bi prestali biti dvoje ljudi koji se vole, to nema smisla.
I unaprijed da kažem prije nego opet odeš na neku desetu stvar, nije tema o to dvoje griješnika. Nitko nema zamjerke ako blagoslovi bilo kojeg griješnika pa te zaista molim prestani tu tezu braniti jer je nitko i ne napada, svi to shvaćamo, besmisleno je. Papa je blagoslovio grijeh i tu je jedini problem. Valjda znaš razlikovati grijeh od griješnika.
1204 of 2558 - 47.07%
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 13:07 |
|
|
zalutala je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pa eto sama kažeš, to mu je poslanje, i koga je papa obratio?
Pod ponitifaktom pape Franje: Broj katolika u svijetu popeo se na 1,4 milijarde, prema službenoj statistici koju je u četvrtak objavila vatikanska novinska agencija Fides. Statistika ažurirana 31. prosinca 2022. pokazuje da se broj katolika u odnosu na godinu prije povećao za gotovo 14 milijuna te da je porastao na svim kontinentima osim u Europi. U Africi i Americi došlo je do značajnog povećanja od 7,2 milijuna odnosno 5,9 milijuna. Nasuprot tome, Europa je zabilježila pad od 474.000 vjernika zbog povlačenja iz crkve, smrti i manjeg broja krštenja. https://www.zabranjeni.url/vijesti/svij ... i-15513201Čak i u Americi koja je predvodnik woke ideologije. Razlog zašto je jedino u Europi opao, e to ne znam. Pa evo tvoje mišljenje, što misliš zašto je porastao broj vjernika u onim biskupijama koje su bile protiv politike pape Franje, a opao u onim biskupijama koje podržavaju politiku pape Franje?
1204 of 2558 - 47.07%
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 13:13 |
|
|
Povecanje vjernika je velikim djelom prirodnim prirastom. Tamo gdje je porastao krstenjem odraslih je izrazito porastao tamo gdje biskupi ne provode ili su se usprotivili Franji. Pokusaji da se porast katolika (koji je i onako u Africi velik) pripise Franji je zlocin i bezobrazluk. To se vidi na Francuskoj. Porastao je tamo gdje su tradicionalni biskupi i broj vjernika i broj svecenika (dok ih Franjo nije zabranio rediti) Primijetite da je pad broja bogoslova u Milanu počeo 2013. Ta granična godina nije jedinstvena za Milano jer je čak i Vatikanski ured za statistiku priznao da “broj bogoslova opada svake godine od 2013”. Što se dogodilo 2013.? Izvjesni Jorge Mario Bergoglio postao je papa. Kao kardinal-nadbiskup Buenos Airesa, naslijedio je gotovo puno bogoslovno sjemenište; u vrijeme njegova preseljenja u Rim, bogoslovija je bila gotovo prazna. Što može objasniti ovaj obrat u pozivima? Očito je da baš ne voli svećenike i sjemeništarce (a ni redovnice). O bogoslovima je govorio kao o “malim čudovištima”. U razgovoru s nekim svećeničkim kandidatima pitao je kako im biskupija ide po broju zvanja i rečeno mu je da je njihovo bogoslovno sjemenište prilično puno. “Vašem biskupu sigurno nedostaje razboritosti”, stigao je drski odgovor. Ili kako itko može zaboraviti onu uznemirujuću epizodu kada je Papa ismijavao dječaka s oltara iz vatikanske srednje škole, pitajući ga jesu li mu to ruke slijepljene dok moli, a zatim ih pokušao otvoriti? A koliko puta smo ga čuli kako sugerira da je mladim svećenicima i sjemeništarcima pravovjernog kova vjerojatno potrebna psihološka pomoć! Pitajte bilo kojeg biskupa ili ravnatelja zvanja, neslužbeno, o stanju u njihovim biskupijama, dobit ćete isti odgovor na svim mjestima: “Franjin efekt”! Osobno mogu potvrditi užasnu demoralizaciju koju su doživjela moja mlađa braća dok sam provodio neizmjerno puno vremena pokušavajući ih uvjeriti da pričekaju da oluja prođe, radije nego da napuste brod. I to bi bio moj savjet nadbiskupu Delpiniju: ne upuštajte se u eksperiment iz kojeg možda neće biti sigurnog povratka. Pričekajte da prođe oluja. https://www.catholicworldreport.com/202 ... t-diocese/
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 13:15 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Da je papa rekao "blagoslivljam dvoje ljudi koji bludniče", ili "dvoje ljudi koji griješe", ili "dvoje bolesnih ljudi", sve bi to bilo prihvatljivo. Nitko ne mrzi bolesne ljude. Ne mrzimo recimo oboljele od raka, zašto bismo mrzili homoseksualce, to su sve podmetanja.
Ali ne, papa je rekao da je blagoslovio "dvoje ljudi koji se vole". Ako se vole to je ok. Zašto bi se obratili kad ih sam papa prihvaća kao par, to nema smisla. Prvo treba im netko reći da je to što rade loše da bi uopće razmotrili neku promjenu. Ako su samo "dvoje ljudi koji se vole" tada je to kompliment. Zašto bi prestali biti dvoje ljudi koji se vole, to nema smisla.
I unaprijed da kažem prije nego opet odeš na neku desetu stvar, nije tema o to dvoje griješnika. Nitko nema zamjerke ako blagoslovi bilo kojeg griješnika pa te zaista molim prestani tu tezu braniti jer je nitko i ne napada, svi to shvaćamo, besmisleno je. Papa je blagoslovio grijeh i tu je jedini problem. Valjda znaš razlikovati grijeh od griješnika. Pa dobro imaš li makar mrvicu objektivnosti prema neistomišljenicima? Postavim upis o Istočnom Tiboru, potocnj replicira iz samo njemu znanih razloiga s pričom o blagsolvu parova koji bludniče, i ti sada mene prozivaš da sam ja uvela tu priču u raspravu. što se tiče toga što si napisao o dvije osobe koje se vole, pročitaj makar cijelu rečenicu, a zatim i sljedeću.Bilo bi poželjno i da se pročita cijeli intervju, a ne od dvije riječi izvučene iz jedne rečenice pravi neka priča: “I don't bless a ‘homosexual marriage,’ I bless two people who love each other, and I also ask them to pray for me,” Pope Francis told Pauline Father Vincenzo Vitale, director of Credere. “Always in the confessional, when these situations come up, homosexual people, remarried people, I always pray and always bless. The blessing should not be denied to anyone. Everyone, everyone, everyone.”https://www.americamagazine.org/faith/2 ... ans-247185
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 13:16 |
|
|
Oni nisu dvoje ljudi koji se vole. Točka.
1204 of 2558 - 47.07%
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 15:51 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ceha je napisao/la: Iskreno, ne da mi se. U dijelu kojeg si citirala, se to ne vidi.
Ja se slažem u potpunosti da je KC univerzalna i da se odnosi na sve ljude. Ali baš zato sam kontra možemovskih politika "odrasta" (održivog rasta) kojim se zaziva naša pomoć "nerazvijenima" prvenstveno na našu štetu.
Njemačka ti je dobar primjer. Turci su im još bili ok (iako se nisu asimilirali i to je problem), današnji migranti nisu. To nisu ljudi koji žele raditi, na terenu se događa "zamjena stanovništva".
I tko će to normalan podupirati?
U prvom pasusu teksta koji sam citirala je vidljiv stav Ivan Pavla II. Ivan Pavao II. definira poslanje Crkve za treće tisućljeće riječima: „Čovjek je put Crkve!”74 Stoga je logično da su evangelizacija, solidarnost i dijalog te općenita „kultura dobrodošlice” središnji aksiomi Crkve u svijetu koji je sve više mobilan. Sveti Papa je iteka ko svjestan da su migracije u suvremenom društvu, bilo dobrovoljne ili prisilne, nezaustavljiv proces, sa stalnom težnjom rasta, koji igra značajnu ulogu u razvoju društava. Riječ je o globalnom fenomenu, s njegovim političkim, ekonomskim i socijalnim implikacijama. Mislim da ti taj pasus ipak nije problem pročitatai jer cijeli rad ne mislim prepričavati. Već je Ivan Pavao II prepoznao da je riječ: o globalnom fenomenu, s njegovim političkim, ekonomskim i socijalnim implikacijama." U radu ima dijelova koji pišu o tome da se već osamdesetih godina, ako en i prije, počeo baviti tim pitanjem. A 2005. za ponitifikata pape Ivana Pavla II objevljena je ova uputa: 21.03.2005. / 11:58 U izdanju Kršćanske sadašnjosti objavljena najnovija uputa Papinskoga Vijeća za pastoral selilaca i putnika u kojoj je snažan naglasak stavljen na međureligijskom dijalogu zbog sve većega broja iseljenika sljedbenika ostalih religija, osobito islamske, u tradicionalno katoličkim zemljama https://ika.hkm.hr/novosti/objavljena-u ... seliocima/Da ne duljim, još je Ivan Pavao II govorio o tom problemu, nama tada još nije bio vidljiv, još se tada obraćao Kongresima za pitanje selilalaca, još je tada apelirao na zemlje iz kojih migranti dolaze(da ljudimaosiguraju uvjete za normalan život) i zemljama u koje migranti dolaze (da migrantima pristupaju s poštovanjem i dostojanstvom). Jel ga tko poslušao? Bojim se da nije. Evo što je papa Franjo 2016. govorio: Europa bi trebala "integrirati" migrante koji dolaze na njezin teritorij, ali ne "širom otvarati vrata na iracionalan način", ocijenio je papa Franjo u razgovoru za francuski list La Croix u broju od utorka. https://www.vecernji.hr/vijesti/papa-fr ... ta-1084912jel ga tko poslušao? Bojim se da nije. dakle, kojekakve politike(bilo ekonomske, bilo ratne, ovakave ili onakve) su dovele do migracija kojima svjedočimo. Niti jednom od dvojice navedenih papa ne možemo pripisati krivnju za ovo čemu sada svjedočimo. I jedan i drugi papa su govorili o integraciji migranata. A šta su politike napravile? Getoizaciju Ako očekujete da ćete dobiti papu koji će imati drugačiji stav od ove dvojice i da će vam neki budući papa riješiti pitanje migracija, bojim se da previše očekujete. Tim pitanjem su se političari davno trebali početi baviti, a ne pape. Ne vode pape; ekonomske, ratne, migracijske i ine poliitke zemalja, nego političari koji vode te zemlje. Jedno su riječi, a drugo su djela. Jedno je pomogni nekomu, a drugo je uzdržavaj ljenčinu na svoju štetu. Kontra IPII se nitko nije bunio. Kontra Franje je. Što misliš zašto?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 15:53 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ceha je napisao/la: Pa tko tu ima kontra ljudi?
Samo migrante treba ili asimilirati, ili ih zadržati samo privremeno. Katolička Crkva načelno ne želi nametati tuđu kulturu, pa bi se to trebalo primjeniti i ovdje, kod tih doseljenika.
Citat iz istog članka: U nedjelju rano poslije podne prvi je program talijanske televizije RAI potvrdio potonuće plovila s oko 120 tajnih imigranata pred libijskom obalom. Obalska straža uspjela je spasiti 52 osobe, dvanaest je osoba poginulo a još se uvijek traga za 56 nestalih. Potonuli brod najvjerojatnije je, javila je televizija, plovio prema Italiji. Talijani su još tada imali problema sa ilegalnim migracijama, nama tada nije bio vidljiv. Bilo bi zanimljivo vidjeti jesu li tada svi Talijani s oduševljenjem popratili gestu i govor pape Ivana Pavla II. Jel možda bilo kritičnih, kao što ih i kod nas danas ima spram pape Franje po istom pitanju. Želim reći, često pročitam da je nama Ivan Pavao II bio najbolji papa. Pročitala sam dosta o njemu, i bez ikakve sumnje bio je. Pitanje je jesu li ga svi Talijani tako doživljavali. Drugi primjer. Kod nas neki o papi Franji govore kao o najgorem papi za Hrvate(naglašavam neki, ne svi). Uzet ću za primjer Sudan, pozitivnu ulogu odigrao i doveo do formiranja vlade i zaustavljanja krvoprolića. Kada bi pitao Sudance koji im je najbolji papa, ruku u vatru stavljam da bi rekli papa Franjo. Bojim se da su neki kod nas positovjetili vjeru s nacijom i očekuju da ih papa(RKC) tetoši i ispunjava njihove nacionalne, političke i ine želje. A ti isti koji to očekuju, od samostalnosti Hrvatske nisu uspjeli doći na vlast. Kakve veze imaju lgbt i idolopoklonstvo s nacijom?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 15:54 |
|
|
zalutala je napisao/la: Nedavno sam čitala o kardinalima koji imaju pravo izbora pape. Među njima: Virgilio Do Carmo da Silva (57, Istočni Timor) Do tada nisam ni znala da postoji Istočni Timor. I sada bih ja, koja nisam ni znala da postoji ova država, trebala soliti pamet papi(pokojnom Franji) ili nekom budućem kako će voditi Crkvu Ljudi, malo stanite na loptu. Istočni Timor ppstoji kao država niz godina. Tvoje neznanje ne opravdava tvoja djela.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 15:56 |
|
|
zalutala je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pa eto sama kažeš, to mu je poslanje, i koga je papa obratio?
Pod ponitifaktom pape Franje: Broj katolika u svijetu popeo se na 1,4 milijarde, prema službenoj statistici koju je u četvrtak objavila vatikanska novinska agencija Fides. Statistika ažurirana 31. prosinca 2022. pokazuje da se broj katolika u odnosu na godinu prije povećao za gotovo 14 milijuna te da je porastao na svim kontinentima osim u Europi. U Africi i Americi došlo je do značajnog povećanja od 7,2 milijuna odnosno 5,9 milijuna. Nasuprot tome, Europa je zabilježila pad od 474.000 vjernika zbog povlačenja iz crkve, smrti i manjeg broja krštenja. https://www.zabranjeni.url/vijesti/svij ... i-15513201Čak i u Americi koja je predvodnik woke ideologije. Razlog zašto je jedino u Europi opao, e to ne znam. Što je bilo s katolicima u rodnoj mu Argentini i susjednom Brazilu?
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 16:03 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la: Pod ponitifaktom pape Franje: Broj katolika u svijetu popeo se na 1,4 milijarde, prema službenoj statistici koju je u četvrtak objavila vatikanska novinska agencija Fides. Statistika ažurirana 31. prosinca 2022. pokazuje da se broj katolika u odnosu na godinu prije povećao za gotovo 14 milijuna te da je porastao na svim kontinentima osim u Europi. U Africi i Americi došlo je do značajnog povećanja od 7,2 milijuna odnosno 5,9 milijuna. Nasuprot tome, Europa je zabilježila pad od 474.000 vjernika zbog povlačenja iz crkve, smrti i manjeg broja krštenja. https://www.zabranjeni.url/vijesti/svij ... i-15513201Čak i u Americi koja je predvodnik woke ideologije. Razlog zašto je jedino u Europi opao, e to ne znam. Što je bilo s katolicima u rodnoj mu Argentini i susjednom Brazilu? Argentinu se nije usudio ni posjetiti. Stari usud valjda i propala biskupija kojom je predsjedao
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 16:37 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Nasao sam naravno kasnije drugog svecenika koji je dosao blagosloviti kucu. To možeš i sam, blagosloviti kuću, vrt itd. To se može. No ipak ostaje pitanje sakramenata. To ne možemo bez svećenika i biskupa
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 16:41 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la: Nedavno sam čitala o kardinalima koji imaju pravo izbora pape. Među njima: Virgilio Do Carmo da Silva (57, Istočni Timor) Do tada nisam ni znala da postoji Istočni Timor. I sada bih ja, koja nisam ni znala da postoji ova država, trebala soliti pamet papi(pokojnom Franji) ili nekom budućem kako će voditi Crkvu Ljudi, malo stanite na loptu. Istočni Timor ppstoji kao država niz godina. Tvoje neznanje ne opravdava tvoja djela. Osobno se ne poznajemo, pa ne znam na koji način si ti upoznat s mojim djelima/nedjelima da bi se našao pozvan o istima govoriti, odnosno donositi svoj sud. Što se tiče mog neznanja, što je pogrešno u tome ako kažem da nešto nisam znala?
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 16:50 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la: Pod ponitifaktom pape Franje: Broj katolika u svijetu popeo se na 1,4 milijarde, prema službenoj statistici koju je u četvrtak objavila vatikanska novinska agencija Fides. Statistika ažurirana 31. prosinca 2022. pokazuje da se broj katolika u odnosu na godinu prije povećao za gotovo 14 milijuna te da je porastao na svim kontinentima osim u Europi. U Africi i Americi došlo je do značajnog povećanja od 7,2 milijuna odnosno 5,9 milijuna. Nasuprot tome, Europa je zabilježila pad od 474.000 vjernika zbog povlačenja iz crkve, smrti i manjeg broja krštenja. https://www.zabranjeni.url/vijesti/svij ... i-15513201Čak i u Americi koja je predvodnik woke ideologije. Razlog zašto je jedino u Europi opao, e to ne znam. Što je bilo s katolicima u rodnoj mu Argentini i susjednom Brazilu? Svi prešli u komuniste za vrijeme ponitifikata pape Franje. Zadovoljan?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 17:02 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Ceha je napisao/la: Što je bilo s katolicima u rodnoj mu Argentini i susjednom Brazilu?
Argentinu se nije usudio ni posjetiti. Stari usud valjda i propala biskupija kojom je predsjedao Da, sramota ga bila 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 17:04 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ceha je napisao/la: Istočni Timor ppstoji kao država niz godina.
Tvoje neznanje ne opravdava tvoja djela.
Osobno se ne poznajemo, pa ne znam na koji način si ti upoznat s mojim djelima/nedjelima da bi se našao pozvan o istima govoriti, odnosno donositi svoj sud. Što se tiče mog neznanja, što je pogrešno u tome ako kažem da nešto nisam znala? Donosim sudove, vezane uz ovu raspravu. Griješiti je ljudski, nije problem u tome, više u tvrdoglavosti 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 17:07 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ceha je napisao/la: Što je bilo s katolicima u rodnoj mu Argentini i susjednom Brazilu?
Svi prešli u komuniste za vrijeme ponitifikata pape Franje. Zadovoljan? Zašto si se osobno pecnula oko ovoga? Raspravljali smo na poprilično tema i ono, bila si normalan i ok sugovornik. Pitala si, odgovoreno ti je. Ja osobno ne želim da KC prođe kao u Argentini... A sumnjam da i ti to želiš...
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Katolici koji ne vole papu, koje je rješenje? Postano: 29 tra 2025, 17:15 |
|
|
Ceha je napisao/la: zalutala je napisao/la: Osobno se ne poznajemo, pa ne znam na koji način si ti upoznat s mojim djelima/nedjelima da bi se našao pozvan o istima govoriti, odnosno donositi svoj sud. Što se tiče mog neznanja, što je pogrešno u tome ako kažem da nešto nisam znala?
Donosim sudove, vezane uz ovu raspravu. Griješiti je ljudski, nije problem u tome, više u tvrdoglavosti  Ok, to je tvoj sud. Samo pri donošenju tog suda uzmi o obzir da raspravljaš s katolkinjom, pa će ti biti jasnije da u pitanju nije tvrdoglavost.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|