|
|
Stranica: 3/15.
|
[ 357 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 10:19 |
|
|
Heero je napisao/la: oja logika je tad bila,ako Bog postoji On me želi spasiti a zna da ja neznam dali postoji pa stoga,logično,ako u toj zbunjenosti kažem:"Ej,stari,jesi li ili nisi,ako jesi daj mi dokaz!" Ali ako to želim iskreno saznat,,,pa ako je zašto i nebi dao dokaz? Ako mu je stalo do mene! ++++
Traziti??Pa trazi ti i Hare krisnu da otkrijes dali postoji ili Zeusa sta ako bas oni postoje? De nek ti se objavi?Zeus ili krišna!Nema šanse!Jer su to bogovi od ljudi stvoreni!
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 10:27 |
|
|
Heero je napisao/la: Heero je napisao/la: Nijedna crkva ne nudi spasenje nego bog!! Bog koji je u svojoj beskonacnosti beskonacno pravedan i beskonacno milostiv!
Teologija sine!!
Usput da pitam vas vjernike! Biblije se nerazlikuju previse u opisu boga i on je svugdi opisan kao beskonacno milostiv i pravedan,dali vjerujete da ce bog oprostiti svaki grijeh pokajniku koji ga ispovijeda?
Niste mi odgovorili pa cu preoblikovat pitanje! Recimo da sam ja ratni zlocinac i ubio sam i silovao porodicu.Proradi mi savjest odem na ispovjed,pokajem se,placem.Izadjem iz crkve i poginem! Idem li u pakao ili raj?Oceli mi Bog oprostit ili ne? Odgovorit ću ti protupitanjem,da je tvoj sin postao đubre od čovjeka a ti si ljudina koja ga je odgajala da bude čovjek i pol,no nemožeš ga prisiliti da to bude,na njemu je,i sin ti napravi takva sranja koje si opisao,dođe k tebi i budući da je shvatio kakvo je đubre,moli te da mu oprostiš,bili mu oprostio ako imaš spoznaju da to nikad više neće napraviti? Pardon,napravi zlo prema tebi,povredi te strašno i kaje se!
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 10:29 |
|
|
Heero je napisao/la: usput
ma svi raspravljaju i na forumima i na youtube o npr. samsonu i kad ubije lava pa iz njega izvadi košnicu pa odnese roditeljima med iz kosnice da jedu iz njegovih ruku,ili lilith prvu adamovu zenu koje nema u nasim biblijama ali ima u starijim a ja ocu malo dic na novi nivo.
Dakle Bog nije koncept koji garantira pravdu onkraj zivota kako se misli ili je debelo nemoralan! Ne postoji Biblija prije Biblije,lažu te sinko!
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 10:38 |
|
|
sivi vuk je napisao/la: patriot_1 je napisao/la: Ma mislio sam da se zezaš,pa zato napisah"seruckaš".Nemogu vjerovat da si mislio ozbiljno! Po mom skromnom mišljenju,od ove tri kršćanske crkve,Katolička,Pravoslavna i Protestantska,vi ste na trećem mjestu! Najbolje crkve su neke protestantske(usput i neke su najgore budući da njih ima 1000 vrsta) pa Katolička pa Pravoslavna! To procjenjujem po onome što znam i vidim!Po kvaliteti vjere vjernika u sve tri!Što ne znači da su sve pravoslavne loše i da i u njima vjernik nemože spoznati Boga i biti spašen!
Možeš li da objasniš šta si to konkretno video i znaš i o kakvom kvalitetu vernika govoriš ,odnosno po kojim kriterijumima porediš-crkve. Ne obraćaj pažnju na Sotoninu decu koja troluju temu. Nema ovdje sotonine djece,ima samo osoba koji ne vjeruju (još) i onih koji nikad neće uzvjerovati a to ne znači da su sotonina djeca! Možda mu služe,pripadaju,no oni su Božja stvorenja,tj. djeca,sotona nije stvorio nikog.Odbacivši Boga pripadaju njemu,on će odlučiti o njihovoj sudbini a ona neće biti laka!Nisam vidio ništa,doživio sam Božju prisutnost na neki neobjašnjiv način,mir i toplinu u srcu,vizualno-kao da se u tom trenutku spustio bjeli oblak u tu prostoriju!To zovemo nanovorođenje,od Duha Svetog koji dolazi u nas kad se iskreno kajemo! kako procjenjujem,pa dobro poznam Sveto pismo,pogotovo Novi Zavjet a tamo ti lipo piše na osnovu čega možeš zaključiti tko služi Bogu a tko đavlu!Npr bludnik,lopov,ubica,osoba koja mrzi ljude,psuje kao kočijaš nije dobar vjernik pa bio on katolik,pravoslavac ili protestant.Poznam dobro pravoslavce u Hrvatskoj,u Srbiji i BiH ne,ti u Hr. nisu bili neki vjernici!
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 10:56 |
|
|
patriot_1 je napisao/la: Heero je napisao/la: Nijedna crkva ne nudi spasenje nego bog!! Bog koji je u svojoj beskonacnosti beskonacno pravedan i beskonacno milostiv!
Teologija sine!!
Usput da pitam vas vjernike! Biblije se nerazlikuju previse u opisu boga i on je svugdi opisan kao beskonacno milostiv i pravedan,dali vjerujete da ce bog oprostiti svaki grijeh pokajniku koji ga ispovijeda?
Ja da ,baš svakom ako se iskreno kaje!Pokajanje se nemože glumiti kod Boga,on pozna naše srce!Kod ljudi to još može proć! Upravo tako!Pistavlja se pitanje koliko je uopšte zla osoba sposobna da se pokaje. Pokajanje je veoma dug i bolan proces i sama zla osoba koja je duboko zgrešila ne može proći kroz proces pokajanja sama jer za to nije sposobna.Nema kvalitet za tako nešto jer da ima ne bi otišla duboko u greh. Heero zamišlja da je dovoljno otići svešteniko ispričati mu šta je uradio i reći da se kaje.To bi po njemu a i po RKC,bilo dovoljno.I Bog bi oprostio. Naravno to nije istina.Bog se ne može prevariti.
_________________ "Ovdje mjenjamo žive za žive, a mrtve za mrtve".
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 11:49 |
|
|
patriot_1 je napisao/la: Heero je napisao/la: Niste mi odgovorili pa cu preoblikovat pitanje! Recimo da sam ja ratni zlocinac i ubio sam i silovao porodicu.Proradi mi savjest odem na ispovjed,pokajem se,placem.Izadjem iz crkve i poginem!
Idem li u pakao ili raj?Oceli mi Bog oprostit ili ne?
Odgovorit ću ti protupitanjem,da je tvoj sin postao đubre od čovjeka a ti si ljudina koja ga je odgajala da bude čovjek i pol,no nemožeš ga prisiliti da to bude,na njemu je,i sin ti napravi takva sranja koje si opisao,dođe k tebi i budući da je shvatio kakvo je đubre,moli te da mu oprostiš,bili mu oprostio ako imaš spoznaju da to nikad više neće napraviti? Pardon,napravi zlo prema tebi,povredi te strašno i kaje se! Ja bi ga ubio! Mene zanima bil bog oprostio? Teoloski mora oprostit posto je njegova milost beskonacna!
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 11:50 |
|
|
sivi vuk je napisao/la: patriot_1 je napisao/la: Ja da ,baš svakom ako se iskreno kaje!Pokajanje se nemože glumiti kod Boga,on pozna naše srce!Kod ljudi to još može proć! Upravo tako!Pistavlja se pitanje koliko je uopšte zla osoba sposobna da se pokaje. Pokajanje je veoma dug i bolan proces i sama zla osoba koja je duboko zgrešila ne može proći kroz proces pokajanja sama jer za to nije sposobna.Nema kvalitet za tako nešto jer da ima ne bi otišla duboko u greh. Heero zamišlja da je dovoljno otići svešteniko ispričati mu šta je uradio i reći da se kaje.To bi po njemu a i po RKC,bilo dovoljno.I Bog bi oprostio. Naravno to nije istina.Bog se ne može prevariti. Ne zamisljam neg postavljam pitanja!
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 11:55 |
|
|
patriot_1 je napisao/la: Heero je napisao/la: Nijedna crkva ne nudi spasenje nego bog!! Bog koji je u svojoj beskonacnosti beskonacno pravedan i beskonacno milostiv!
Teologija sine!!
Ja da ,baš svakom ako se iskreno kaje!Pokajanje se nemože glumiti kod Boga,on pozna naše srce!Kod ljudi to još može proć! Pa reko sam pokajniku sta znaci da se pokajao! E sad ako on oprosti grijeh pokajniku nije beskonacno pravedan jer nije kaznio sav grijeh Ili je za njega u redu da covjek radi sta oce ako na kraju zažali? Židovi kad su izmisljali boga,židovasti kakvi jesu pripisali su mu sve najbolje moguce i najvece osobine i uz svu tu svemocnost opet su ga tako opisali da su zajebali.Rimljanima i grcima se to nikad nebi desilo HAHA nas bog ce kaznit sve grijehe+nas bog ce oprostit svim pokajnicima 
|
|
Vrh |
|
 |
patriot_1
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 12:33 |
|
|
Citat: sivi vuk
Upravo tako!Pistavlja se pitanje koliko je uopšte zla osoba sposobna da se pokaje. Pokajanje je veoma dug i bolan proces i sama zla osoba koja je duboko zgrešila ne može proći kroz proces pokajanja sama jer za to nije sposobna.Nema kvalitet za tako nešto jer da ima ne bi otišla duboko u greh. Heero zamišlja da je dovoljno otići svešteniko ispričati mu šta je uradio i reći da se kaje.To bi po njemu a i po RKC,bilo dovoljno.I Bog bi oprostio. Naravno to nije istina.Bog se ne može prevariti. Jako dobro rečeno! Zli ljudi se uglavnom nikad neće pokajati jer nemaju osjećaj za to što je dobro a što nije! No ima onih koji to shvate!Npr,razbojnik sa križa!"Ja sam zaslužio kaznu,TI si pravedan,žao mi je što sam takav bio,pomozi mi,spasi me!" To ja po svom! I Isus mu kaže:"Danas ćeš biti samnom u raju!" Greši li Isus?Spašava moralnu nakazu?Zna li tko je i kakav je on?Zna svakako,no i on je spoznao kakav je bio!Pa se pitam,ako voliš nekog i ako znaš da se kaje,da je svjestan sranja u koje se sam doveo,i kaje se,zar mu nećeš oprostit?To svakako implicira na to da taj neće nikad više činiti ta sranja,jer je svjestan da je to zlo!Svećenika možeš smuljat,glumiti pokajnika,no Boga ne,on zna dali ti je iskreno žao!I dali ćeš se promjeniti!
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 13:12 |
|
|
A cemu onda ispovjest ako se zli nece pokajat?
Mislim vi ni nemate teoloske poglede koje promice krscanstvo!
Pitanje je jednostavno u ovom hipotetskom slucaju! Znaci ubio,silovo,pokajao se.Ocel mu bog oprostit ili ce kaznit za grijehe?
Ako ga kazni kako je Bog beskrajno milostiv?? Ako mu oprosti kako je Bog ispravio i kaznio sve nepravde?
Znaci staro teolosko pitanje glasi kako Bog moze bit beskonacan u milosti i beskonacan u pravednosti?
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 14:18 |
|
|
Heero je napisao/la: A cemu onda ispovjest ako se zli nece pokajat?
Pitanje je jednostavno u ovom hipotetskom slucaju! Znaci ubio,silovo,pokajao se.Ocel mu bog oprostit ili ce kaznit za grijehe?
Ako ga kazni kako je Bog beskrajno milostiv?? Ako mu oprosti kako je Bog ispravio i kaznio sve nepravde?
Znaci staro teolosko pitanje glasi kako Bog moze bit beskonacan u milosti i beskonacan u pravednosti? Bogohuliš.Namerno.Istrajavaš u tome.Misliš da si dovoljno pametan i da možeš da razumeš način na koji Bog razmišlja. Ispovest je samo prvi korak ka izbavljenju.Kao što ti @Patriot reče lako možeš prevariti svešteno lice.Ali Boga ne. Naravno da Bog kažnjava sve nepravednike. Postoje razne kazne.Božija mudrost je nama smrtnim grešnicima po samom rođenju nedokučiva. Kako objasniti jednom mravu šta je to,evo ovaj forum.Od čega krenuti u objašnjavanju?Može li to mrav da shvati čak i da uspeš da komuniciraš sa njim i šta bi se desilo sa njim i u njegovoj glavi kada bi te on razumeo?
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 14:22 |
|
|
Bog deluje sasvim jasno i svakome vidljivo ko želi to da vidi.Onaj ko ne želi čak i da sam Isus se pojavi ispred njega od krvi i mesa,napašće ga da je lažov.
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 14:35 |
|
|
Evo sada ću recimo napisati jedan primer za koji znam a ima ih bezbroj.Navodim baš njega jer ima nekih dodirnih tačaka sa mnogima od vas. Na selu je bio jedan čovek,dosta čudan,primitivniji nego drugi narod u selu,imao je ženu.Koja je bila u duši dobra ali njena dobrota je bila preslaba da potisne sve što je bilo loše.Bili su najsiromašniji u selu.Imali su jedno dete.Kćerku ometenu u razvoju.Posle je ta žena umrla a onaj čovek je nastavio da živi u još većoj bedi sa tom svojom kćerkom. Tek mnogo godina kasnije kao odrastao čovek sasvim slučajno sam čuo da je taj čovek bio partizan i da je klao Hrvate u jami,baš onako kako su ustaše klale srpski narod.Nekoliko godina pred smrt je bio poludeo i išao selom lud.Na kraju je umro.Šta je kasnije bilo sa tom njegovom kćerkom ne znam. Eto.Tako kažnjava Bog.
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 14:39 |
|
|
Heero je napisao/la: sivi vuk je napisao/la: Iz ovog mogu da zaključim da je tvoje poznavanje vere a i samog pojavljivanja Božije vatre vrlo površno.Mislio sam da si ozbiljniji.. Ha pa odgovori mi na pitanje pa da vidis kolko znas! Ne razumem te.
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 15:18 |
|
|
Ko je dobar spasiće se bez obzira kojoj crkvi pripada.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 15:23 |
|
|
sivi vuk je napisao/la: Evo sada ću recimo napisati jedan primer za koji znam a ima ih bezbroj.Navodim baš njega jer ima nekih dodirnih tačaka sa mnogima od vas. Na selu je bio jedan čovek,dosta čudan,primitivniji nego drugi narod u selu,imao je ženu.Koja je bila u duši dobra ali njena dobrota je bila preslaba da potisne sve što je bilo loše.Bili su najsiromašniji u selu.Imali su jedno dete.Kćerku ometenu u razvoju.Posle je ta žena umrla a onaj čovek je nastavio da živi u još većoj bedi sa tom svojom kćerkom. Tek mnogo godina kasnije kao odrastao čovek sasvim slučajno sam čuo da je taj čovek bio partizan i da je klao Hrvate u jami,baš onako kako su ustaše klale srpski narod.Nekoliko godina pred smrt je bio poludeo i išao selom lud.Na kraju je umro.Šta je kasnije bilo sa tom njegovom kćerkom ne znam. Eto.Tako kažnjava Bog. Čime tebe hrane da mi je znati kad imaš ovako ludačko bolesnu maštu?! Ako bog i postoji , ti si tipičan primer da on(bog) zaista ima moć kažnjavanja , jer kad nekom fali toliko mozga , onda se čak i božja kazna mora uzeti u obzir u dilemi zašto je neko tako puno glup i odakle mu glupost dolazi.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 15:42 |
|
|
joe enter je napisao/la: sivi vuk je napisao/la: Evo sada ću recimo napisati jedan primer za koji znam a ima ih bezbroj.Navodim baš njega jer ima nekih dodirnih tačaka sa mnogima od vas. Na selu je bio jedan čovek,dosta čudan,primitivniji nego drugi narod u selu,imao je ženu.Koja je bila u duši dobra ali njena dobrota je bila preslaba da potisne sve što je bilo loše.Bili su najsiromašniji u selu.Imali su jedno dete.Kćerku ometenu u razvoju.Posle je ta žena umrla a onaj čovek je nastavio da živi u još većoj bedi sa tom svojom kćerkom. Tek mnogo godina kasnije kao odrastao čovek sasvim slučajno sam čuo da je taj čovek bio partizan i da je klao Hrvate u jami,baš onako kako su ustaše klale srpski narod.Nekoliko godina pred smrt je bio poludeo i išao selom lud.Na kraju je umro.Šta je kasnije bilo sa tom njegovom kćerkom ne znam. Eto.Tako kažnjava Bog. Čime tebe hrane da mi je znati kad imaš ovako ludačko bolesnu maštu?! Ako bog i postoji , ti si tipičan primer da on(bog) zaista ima moć kažnjavanja , jer kad nekom fali toliko mozga , onda se čak i božja kazna mora uzeti u obzir u dilemi zašto je neko tako puno glup i odakle mu glupost dolazi. Napisao sam istinu deformisani stvore.
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 21:22 |
|
|
sivi vuk je napisao/la: Heero je napisao/la: A cemu onda ispovjest ako se zli nece pokajat?
Znaci staro teolosko pitanje glasi kako Bog moze bit beskonacan u milosti i beskonacan u pravednosti? Bogohuliš.Namerno.Istrajavaš u tome.Misliš da si dovoljno pametan i da možeš da razumeš način na koji Bog razmišlja. Ispovest je samo prvi korak ka izbavljenju.Kao što ti @Patriot reče lako možeš prevariti svešteno lice.Ali Boga ne. Naravno da Bog kažnjava sve nepravednike. Postoje razne kazne.Božija mudrost je nama smrtnim grešnicima po samom rođenju nedokučiva. Kako objasniti jednom mravu šta je to,evo ovaj forum.Od čega krenuti u objašnjavanju?Može li to mrav da shvati čak i da uspeš da komuniciraš sa njim i šta bi se desilo sa njim i u njegovoj glavi kada bi te on razumeo? Citat: Bog deluje sasvim jasno i svakome vidljivo ko želi to da vidi.Onaj ko ne želi čak i da sam Isus se pojavi ispred njega od krvi i mesa,napašće ga da je lažov. Znaci vi ste krscani a neznate ni koji je postupak za pokajnika uboicu u vasoj vjeri?Pa kak ovjerujete u nesta sta neznate kako ide? Ocel mu oprostit i ako da kako ce kaznit nepravdu pocinjenu nad ubojicom?
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 21:35 |
|
|
sivi vuk je napisao/la: Evo sada ću recimo napisati jedan primer za koji znam a ima ih bezbroj.Navodim baš njega jer ima nekih dodirnih tačaka sa mnogima od vas. Na selu je bio jedan čovek,dosta čudan,primitivniji nego drugi narod u selu,imao je ženu.Koja je bila u duši dobra ali njena dobrota je bila preslaba da potisne sve što je bilo loše.Bili su najsiromašniji u selu.Imali su jedno dete.Kćerku ometenu u razvoju.Posle je ta žena umrla a onaj čovek je nastavio da živi u još većoj bedi sa tom svojom kćerkom. Tek mnogo godina kasnije kao odrastao čovek sasvim slučajno sam čuo da je taj čovek bio partizan i da je klao Hrvate u jami,baš onako kako su ustaše klale srpski narod.Nekoliko godina pred smrt je bio poludeo i išao selom lud.Na kraju je umro.Šta je kasnije bilo sa tom njegovom kćerkom ne znam. Eto.Tako kažnjava Bog. To bas i nije katolicki vjeronauk!OK! Zasto je kaznio njegovu kcer takodjer? Koj je ovo vjera i di piše? Kako je kaznio Hitlera? Kako je kaznio Kim Jong Il-A? Kako je kaznio sve tisuce zlocinaca koji su u drugom svjetskom ratu ubijali hrvate,srbe,muslimane,židove,rome?
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 21:40 |
|
|
joe enter je napisao/la: sivi vuk je napisao/la: Evo sada ću recimo napisati jedan primer za koji znam a ima ih bezbroj.Navodim baš njega jer ima nekih dodirnih tačaka sa mnogima od vas. Na selu je bio jedan čovek,dosta čudan,primitivniji nego drugi narod u selu,imao je ženu.Koja je bila u duši dobra ali njena dobrota je bila preslaba da potisne sve što je bilo loše.Bili su najsiromašniji u selu.Imali su jedno dete.Kćerku ometenu u razvoju.Posle je ta žena umrla a onaj čovek je nastavio da živi u još većoj bedi sa tom svojom kćerkom. Tek mnogo godina kasnije kao odrastao čovek sasvim slučajno sam čuo da je taj čovek bio partizan i da je klao Hrvate u jami,baš onako kako su ustaše klale srpski narod.Nekoliko godina pred smrt je bio poludeo i išao selom lud.Na kraju je umro.Šta je kasnije bilo sa tom njegovom kćerkom ne znam. Eto.Tako kažnjava Bog. Čime tebe hrane da mi je znati kad imaš ovako ludačko bolesnu maštu?! Ako bog i postoji , ti si tipičan primer da on(bog) zaista ima moć kažnjavanja , jer kad nekom fali toliko mozga , onda se čak i božja kazna mora uzeti u obzir u dilemi zašto je neko tako puno glup i odakle mu glupost dolazi. Ovo nije produktivan razgovor? Samo podpirujes svadju,ako je tako glup onda mu to nacrtaj da i on shvati pa da se crveni!
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 22:20 |
|
|
Heero je napisao/la: sivi vuk je napisao/la: Evo sada ću recimo napisati jedan primer za koji znam a ima ih bezbroj.Navodim baš njega jer ima nekih dodirnih tačaka sa mnogima od vas. Na selu je bio jedan čovek,dosta čudan,primitivniji nego drugi narod u selu,imao je ženu.Koja je bila u duši dobra ali njena dobrota je bila preslaba da potisne sve što je bilo loše.Bili su najsiromašniji u selu.Imali su jedno dete.Kćerku ometenu u razvoju.Posle je ta žena umrla a onaj čovek je nastavio da živi u još većoj bedi sa tom svojom kćerkom. Tek mnogo godina kasnije kao odrastao čovek sasvim slučajno sam čuo da je taj čovek bio partizan i da je klao Hrvate u jami,baš onako kako su ustaše klale srpski narod.Nekoliko godina pred smrt je bio poludeo i išao selom lud.Na kraju je umro.Šta je kasnije bilo sa tom njegovom kćerkom ne znam. Eto.Tako kažnjava Bog. To bas i nije katolicki vjeronauk!OK! Zasto je kaznio njegovu kcer takodjer? Koj je ovo vjera i di piše? Kako je kaznio Hitlera? Kako je kaznio Kim Jong Il-A? Kako je kaznio sve tisuce zlocinaca koji su u drugom svjetskom ratu ubijali hrvate,srbe,muslimane,židove,rome? Kako ih je kaznio? Pa kaznio ih je paklom.
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 22:27 |
|
|
Kazna Bozija za gresnika koji se iskreno nije pokajao je visestruka.I na ovom i na onom svetu.Zasto je kaznio njegovu kcerku ja to ne mogu razumeti jer nisam Bog. Cinjenica je da za grehe roditelja cesto ispastaju deca. Ostavi se Dzoa.Njegova dusa je izgubljena i njemu posle smrti ostaje jedino pakao.
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 22:35 |
|
|
Ja sam ti napisao sta je bilo i kako je bilo a ti spominjes katolicki veronauk.Kakve to veze ima jedno sa drugim? Covek je sada u paklu sigurno.Dok je bio ziv patio se.Dobio defektno dete. To je sve Bozija kazna za teske grehe koje je pocinio.
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 22:42 |
|
|
To sve nije izravna Bozija kazna, nego je to sve posljedica grijeha. Grijeh ostavlja posljedice sam po sebi bez bozjeg upliva. Sve lose na svijetu je posljedica grijeha i upliva sotone.
Je li taj covjek ili bilo koji drugi u paklu to ne znamo niti mozemo na taj nacin bilo kome suditi jer nemamo uvid u sve sto je dovelo do grijeha...
Zato mi ne mozemo suditi pravedno, ali Bog naravno moze biti i je i pravedan i milosrdan.
|
|
Vrh |
|
 |
sivi vuk
|
Naslov: Re: Koja crkva je prava?Katolička,Protestantska ili Pravoslavna? Postano: 20 lis 2017, 22:52 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: To sve nije izravna Bozija kazna, nego je to sve posljedica grijeha. Grijeh ostavlja posljedice sam po sebi bez bozjeg upliva. Sve lose na svijetu je posljedica grijeha i upliva sotone.
Je li taj covjek ili bilo koji drugi u paklu to ne znamo niti mozemo na taj nacin bilo kome suditi jer nemamo uvid u sve sto je dovelo do grijeha...
Zato mi ne mozemo suditi pravedno, ali Bog naravno moze biti i je i pravedan i milosrdan. Slazem se mada te ne razumem sta zelis sa tim da mi nemamo uvid u sve sto je dovelo do greha.Za greh ne postoji opravdanje.Da je on bio pravi iskreni vernik.Da mu je dusa bila cista.Sotona ga ne bi uzeo pod svoje i ne bi ucinio strasne grehove.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|